Toon posts:

Mediamarkt aankoop LG 55 inch UHD TV

Pagina: 1
Acties:
 • 344 views

 • stigmata87
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 14-01-2020
Hierbij mijn klacht omtrent de afhandeling van mijn support aanvraag bij Mediamarkt & LG.

Heb op 25 November 2018 een 55 inch LG TV gekocht via de mediamarkt online shop.

Kijk op 23/24 Mei 2019 nog een film, zet de TV uit, ga naar bed, om de volgende dag er achter te komen dat er een klein scheurtje in het LCD scherm zit, intern in de LG TV.
Dit gaf 1 blauwe pixel lijn schade van boven naar beneden.

Heb hier contact over opgenomen op 25 Mei 2019, per facebook.
Hier foto’s voor aangeboden, in de hoop dat het probleem zo spoedig mogelijk opgelost kon worden.
De website geeft aan binnen een uur te reageren, toch bij elke reactie die ik geef op vragen, mocht ik langer dan 24 uur wachten op een tegen reactie.
Het verzoek kwam om contact op te nemen met LG, welke een monteur op locatie zou sturen om het probleem op te lossen.
Uiteraard zoals Mediamarkt wenst, contact op genomen, het zelfde qua uitleg gegeven, met ook foto’s.
Krijg binnen 24 uur een mail van CE Repair, een bedrijf dat LG in dienst heeft om reparaties uit te voeren.
Met een offerte voor 691 euro, vanwege “Extern onheil”
Hier ben ik het uiteraard niet mee eens, contact opgenomen met LG, of ik nog meer foto’s kon aanleveren, waarin in uiteraard dus nog meer foto’s aanlever, er is duidelijk te zien is dat er geen externe schade is aan het product, dat het niet mijn toedoen is dat de TV opeens schade heeft.
Uiteindelijk nog 3x contact met LG moeten opnemen, waarin ze opeens een week nodig hebben om bij de zelfde conclusie terug te komen, namelijk dat de schade door mijzelf is aangebracht, heb vele excuses vernomen, zoals bijvoorbeeld dat de schade mogelijk is ontstaan door het plaatsen van de TV (6 MAANDEN TERUG).
Het zou geen fabricage fout zijn, en in principe komt het er op neer dat LG producten perfect zijn en niet stuk kunnen tenzij de klant het zelf zou veroorzaken.

Heb hierop uiteraard contact op genomen met de leverancier van het product, de Mediamarkt.
Telefonisch contact op genomen op 7 Juni 2019, met de vraag de TV te repareren.
Kreeg die zelfde dag de mail met incident nummer: 190607-021179.
Heb hier uitgebreid nogmaals het problemen beschreven, en foto’s mee gezonden.
Er zou contact met mij worden opgenomen, om een afspraak in te plannen.
Op 11 Juni 2019 nogmaals met mediamarkt contact opgenomen, met de vraag wanneer ik het telefoontje mag verwachten, deze mevrouw kon mijn eerder contact in het systeem niet terug vinden, ook RMA 190607-021179 was niet bekend in het systeem.
Ze gaf tevens aan dat Mediamarkt hun eigen reparatie centrum had, dat ik niet hoef te reageren op de mail van CE Repair, dit is een dienst van LG, niet van de Mediamarkt.
Omdat mevrouw de aanmelding en ook RMA nummer niet kon vinden, had ze een nieuw incident ingeschoten, onder ticket: 191611-008516.
Heb op dat ticket nummer geen reactie gegeven, in de aanname dat 190607-021179 gewoon netjes opgepakt gaat worden.
Toch op 18 Juni 2019 maar weer telefonisch contact opgenomen, want ik hoor maar niks, iemand aan de lijn die het proces wel voor me in werking zou zetten, onder ticket 190607-021179, want dit was gewoon zichtbaar in het systeem…….
Kreeg ik weer een mail onder het eerste beschreven ticket nummer: 190607-021179, met de vraag voor informatie en fotos, exact de zelfde mail die ik op 7 Juni 2019 al van een antwoord voorzien had.
Heb op deze mail een reactie gegeven dat men moest kijken naar mijn eerder verzonden mail van 7 Juni 2019.

Uiteindelijk op 20 Juni 2019 weer een telefoontje naar de Mediamarkt, excuses maar vanwege het vele contact kan ik me niet helemaal meer heugen waar dit gesprek naartoe ging, mogelijk iets in de richting van dat ik geduld moet houden, dat er aan gewerkt word.

Op dit moment kookt mijn bloed, mediamarkt schijnt niet te kunnen handelen, en alles loopt volgensmij door elkaar.
Tevens verschijnen er in de media aardig wat informatie over problemen in hun warenhuis, en de klanten soms weken of maanden moeten wachten op hun levering.
Mijn vermoeden gaat er naar uit dat ik in deze zelfde mand ben gevallen.

Tot mijn grote verbazing krijg ik op 28 Juni 2019 een mail van de Mediamarkt.
Hierin staat beschreven:

“Een reparatie kan tot twintig werkdagen duren.
Op dit moment zit je reparatie op de zevende werkdag.
Zodra er een update is van je reparatie zal je dat per mail ontvangen.”

Mijn eerste gedachte is uiteraard, de TV staat nog bij mij thuis, dus welke TV is nu in reparatie?
Op dit moment is die ene pixel lijn uitgelopen tot een 2cm brede pixel streep, tevens is het interne kleine scheurtje iets groter waardoor ook horizontaal boven in het scherm pixel lijnen defect zijn.
Vooralsnog kijken we nog steeds TV, en na 2 maand op deze manier TV te kijken, valt het al bijna niet meer op dat het toestel defect is.

Toch ben ik heel erg benieuwd wat de Mediamarkt precies aan het doen is, en tot welke realisatie ze zullen komen op de 20ste werkdag.
Mede vanwege het feit dat we niet helemaal zonder TV zitten, en het feit dat ik al zo vaak contact heb moeten opnemen, laat ik het even rusten tot de 20ste werkdag.

Ik nam op de 19e werkdag (16 Juli) toch nog telefonisch contact op met de vraag hoever het staat met de reparatie.
Het bleef lang stil aan de andere kant, met dan toch de vraag op de 20ste werkdag contact op te nemen als mediamarkt niet zelf al contact met me had opgenomen.
Uiteraard kwam er geen contact vanuit de mediamarkt, dus heb op de 21ste werkdag (18 Juli) nogmaals contact op genomen, kreeg een mevrouw aan de lijn, waarin ik mijn beklag nogmaals heb gedaan, ook heb aangekaart dat ik het gek vind dat de reparatie in gang is als het toestel nog bij mij thuis staat.
Heb aangekaart dat ik een ontbinding van het verkoop contract wil, omdat de mediamarkt niet schijnt te willen meewerken.
Ik wil mijn volledige aankoop bedrag terug, ik wil geen zaken meer doen met de Mediamarkt, en wil ook zeker geen LG TV meer in huis.

Deze mevrouw geeft aan dat ze het er mee eens is dat er niet meteen een offerte naar voren mag komen, als niet 100% vast staat dat de schade door mij is aangebracht, maar dat ik als klant op z’n minst de mogelijkheid moet geven tot het repareren van het toestel.
Blijkbaar zou mediamarkt trouwens, wel LG inschakelen, om op locatie langs te komen. (in tegenstelling tot wat de vorige collega had aangegeven.)
Mevrouw zou een PRIO zetten op deze case, zodat ik z.s.m. van support word voorzien.
Na nu een weekendje wachten, vandaag 23 Juli 2019, is er nog steeds geen contact opgenomen, en zit ik nu 2 maanden met een kapotte TV, die binnen de 6 maanden stuk is gegaan.

Heb me uiteraard goed ingelezen, zo mede gaat de wet er vanuit dat het toestel al een defect had als deze binnen 6 maanden defect gaat. (https://www.consumentenbo...-binnen-garantietermijn).
Toch wat je ook zegt, mediamarkt wil blijkbaar niet handelen.

Heb in mijn optiek meer dan genoeg informatie geboden in de vorm van tekst en fotos, krijg al een zenuw inzinking als ik terug denk aan al het telefonisch contact, en heb zeker de mogelijkheid gegeven contact met mij op te nemen om het product ter plekke na te kijken en/of het product op te halen.

Mochten ze de TV nu toch nog komen ophalen, dan zit ik waarschijnlijk nog een maand zonder, en zou ik in totaal 3 maanden met een defecte TV zitten, dat is 50% van de tijd dat ik de TV daadwerkelijk werkende had.

Zit dan ook een beetje met mijn handen in het haar, en weet geen andere uitweg dan dit verhaal via sociaal media en bepaalde fora te verspreiden.
Leuk zo’n Blackfriday actie, maar zo zie je maar weer, goedkoop is soms duurkoop.
Mocht ik geen reactie vernemen met 24 Juli 2019 18:00 uur, dan zal ik dit bericht plaatsen op tweakers en elk ander fora wat ik me kan bedenken.
Denk dat deze 24 Juli 18:00 uur genoeg tijd moet zijn, om binnen de 24 uur response tijd te zitten die Mediamarkt graag wenst te waarborgen.

Door het plaatsen van dit bericht, kan iedereen wel begrijpen dat de Mediamarkt mij dus niet van een reactie voorzien heeft.

Wil er ook extra duidelijk in zijn, mocht ik deze schade zelf veroorzaakt hebben, dan zou ik het meer dan begrijpelijk vinden dat ik voor kosten zou opdraaien, maar de schade is gewoon niet door mij veroorzaakt, en is zomaar spontaan ontstaan.

[Voor 1% gewijzigd door Microkid op 24-07-2019 20:04]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Anoniem: 93986
 • Registratie: oktober 2003
 • Niet online
Niet lullig bedoel maar TLDR.

Kun je kort samenvatten wat je nu precies wil?

 • Medione1210
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 12:10
Heel vervelend dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt en ik begrijp dat je het van je af wil schrijven.

Er zijn topics genoeg te vinden hier en via google waar je op weg geholpen wordt met de stappen die je kunt nemen.

Ik heb niks met de Mediamarkt, maar je rant gaat wat ver. Dit soort problemen komen helaas bij heel veel bedrijven voor en echt niet alleen bij de MM.
Hier een recent topic waar MM e.e.a. heel netjes afhandelt Koop ontbinden PS4, geen gelijkwaardig alternatief mogelijk

[Voor 20% gewijzigd door Medione1210 op 24-07-2019 18:57]


 • Phantasist
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 00:59
Mediamarkt, je bent toch niet gek?!

Ik weet het erg flauw..
Maar heb je rechtsbijstand? Dan zou ik deze inzetten zo te horen.

 • lazybones
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 16:54
Als je geen LG meer in huis wilt op basis van een enkele ervaring dan komt er dus geen enkel merk meer bij je in huis want allemaal hebben ze wel eens defecte apparaten of gaat er iets mis met de service afhandeling. De enige die je iets kunt verwijten is MediaMarkt. Volgende stap is hun schriftelijk melden wat er aan de hand is, ze een reparatieperiode geven waarna je ze in gebreke kunt stellen.

 • Arjant2
 • Registratie: augustus 2007
 • Laatst online: 26-11 18:18
Anoniem: 93986 schreef op woensdag 24 juli 2019 @ 18:39:
Niet lullig bedoel maar TLDR.

Kun je kort samenvatten wat je nu precies wil?
TS gebruikt tweakers en andere fora als dwangmiddel zoals er ook in zijn topic start staat. Zo proberen de MM tot actie te dwingen.
Lijkt me niet helemaal de bedoeling.
Als TS hulp wil hoe dit aan te pakken kan hij dat prima op een andere manier vragen hier maar dat is zo te zien niet zijn insteek, pure rant richting MM.

 • Microkid
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 16:28

Microkid

Frontpage Admin / Moderator PW/VA

Sunglasses and beards

@stigmata87 Als je een probleem heb met MediaMarkt dien je dat met MM af te handelen. Hier komen ranten en Tweakers gebruiken als dwangmiddel is niet de bedoeling.

3000Wp zonnestroom
Life's a waste of time. Time's a waste of life. Get wasted all the time and you'll have the time of your life.

Pagina: 1

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee