Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Vraag


  • Rednas_N
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 12:52
Sinds vandaag heb ik ook T-Mobile glasvezel en heb direct de standaard router vervangen voor een TP-Link Archer C7 (Ziggo Wifibooster :) ) met OpenWrt erop. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel erg thuis ben als het gaat het om netwerkconfiguraties maar ik vind het wel leuk om te doen/leren.

Inmiddels ben ik zover dat internet werkt, ik krijg het echter niet voor elkaar om IPTV aan de praat te krijgen. Ik heb al het een en ander geprobeerd maar het wil maar niet werken. Het idee is dat de TV box aangesloten wordt op poort 4 van de TP-Link router.

Onderstaand mijn configuratie:


Echter krijg ik steeds een fout bij het afspelen, de gids doet het overigens wel (waarschijnlijk is dat gewoon internet). Kan iemand mij op weg helpen of mij vertellen wat ik fout doe?

Rednas_N wijzigde deze reactie 15-05-2019 21:23 (1%)
Reden: Toevoeging

Just do it.

Beste antwoord (via rens-br op 17-05-2019 09:36)


  • Rednas_N
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 12:52
spone schreef op donderdag 16 mei 2019 @ 18:44:
Het lijkt erop dat de switch tagged 640 verwacht op poort 1, 5 of 6? Volgens mij moet de switch het verkeer untagged accepteren voor de tv box (ik verwacht in elk geval niet dat de box zelf z'n verkeer op het juiste vlan tagged).
De TV lijkt nu te werken, ik heb het nu als volgt geconfigureerd:

https://i.ibb.co/mHGj5fg/Schermafbeelding-2019-05-16-om-18-57-52.png

/etc/network/config

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
config interface 'loopback'
        option ifname 'lo'
        option proto 'static'
        option ipaddr '127.0.0.1'
        option netmask '255.0.0.0'

config globals 'globals'
        option ula_prefix 'fdac:92af:d764::/48'

config interface 'lan'
        option type 'bridge'
        option ifname 'eth1.1'
        option proto 'static'
        option ipaddr '192.168.1.1'
        option netmask '255.255.255.0'
        option ip6assign '60'
        option igmp_snooping '1'

config interface 'wan'
        option proto 'dhcp'
        option ifname 'eth0.300'

config interface 'wan6'
        option proto 'dhcpv6'
        option ifname 'eth0.300'

config switch
        option name 'switch0'
        option reset '1'
        option enable_vlan '1'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '1'
        option vid '1'
        option ports '0t 2 3'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '2'
        option vid '300'
        option ports '1t 6t'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '3'
        option vid '640'
        option ports '1t 4 5 6t'

Rednas_N wijzigde deze reactie 17-05-2019 18:05 (53%)
Reden: Netwerkconfiguratie toegevoegd

Just do it.

Alle reacties


  • Quad
  • Registratie: mei 2009
  • Laatst online: 21:26

Quad

Selectief doof

@Rednas_N IGMP proxy op Lan uitgezet?

Ik heb geen schoonmoeder, maar een trouwma. ✓✓
Have you tried turning it off and on again? ✓✓
Ik ben niet raar, ik ben alleen heel bijzonder. ✓✓


  • Rednas_N
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 12:52
Heb ik zojuist gecontroleerd en volgens mij staat het uit.

Just do it.


  • hidden
  • Registratie: oktober 2003
  • Laatst online: 15-02 18:08
@Rednas_N
Als je wel je tv gids heb maar een error krijgt met het afspelen werkt meestal terugkijken wel. als dat het geval is dan is het je IGMP instelling

  • Thasaidon
  • Registratie: februari 2006
  • Laatst online: 11:02

Thasaidon

If nothing goes right, go left

Moet IGMP snooping niet enabled staan?

"Hello IT, have you tried turning it off and on again?" - "Computer says no..."


  • Quad
  • Registratie: mei 2009
  • Laatst online: 21:26

Quad

Selectief doof

Thasaidon schreef op donderdag 16 mei 2019 @ 12:06:
Moet IGMP snooping niet enabled staan?
Potdikke, je hebt gelijk.
Hier staat hij aan. :F

Ik zal te kijken bij mijn eigen config van mijn USG, daar staat het uit, maar dat klopt ook wel, TV signaal gaat via mn switch rechtstreeks door naar de TV decoder.

@Rednas_N Zet IGMP eens aan, try it again.

Quad wijzigde deze reactie 16-05-2019 12:52 (6%)

Ik heb geen schoonmoeder, maar een trouwma. ✓✓
Have you tried turning it off and on again? ✓✓
Ik ben niet raar, ik ben alleen heel bijzonder. ✓✓


  • Rednas_N
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 12:52
Quad schreef op donderdag 16 mei 2019 @ 12:51:
[...]

Potdikke, je hebt gelijk.
Hier staat hij aan. :F

Ik zal te kijken bij mijn eigen config van mijn USG, daar staat het uit, maar dat klopt ook wel, TV signaal gaat via mn switch rechtstreeks door naar de TV decoder.

@Rednas_N Zet IGMP eens aan, try it again.
Bedankt voor de tips! Het werkt echter nog niet. Volgens mij lukt het verbinden met de server nu niet, de box geeft ook aan dat de stekker in de verkeerde poort zit.

Dit is mijn huidige configuratie, zie ik iets over het hoofd?


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
        option netmask '255.0.0.0'

config globals 'globals'
        option ula_prefix 'fdac:92af:d764::/48'

config interface 'lan'
        option type 'bridge'
        option ifname 'eth1.1'
        option proto 'static'
        option ipaddr '192.168.1.1'
        option netmask '255.255.255.0'
        option ip6assign '60'
        option igmp_snooping '1'

config interface 'wan'
        option proto 'dhcp'
        option ifname 'eth0.300'

config interface 'wan6'
        option proto 'dhcpv6'
        option ifname 'eth0.300'

config switch
        option name 'switch0'
        option reset '1'
        option enable_vlan '1'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '1'
        option vid '1'
        option ports '0t 2 3 4 5'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '2'
        option vid '300'
        option ports '1t 6t'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '3'
        option ports '1t 5t 6t'
        option vid '640'

Just do it.


  • spone
  • Registratie: mei 2002
  • Niet online
Het lijkt erop dat de switch tagged 640 verwacht op poort 1, 5 of 6? Volgens mij moet de switch het verkeer untagged accepteren voor de tv box (ik verwacht in elk geval niet dat de box zelf z'n verkeer op het juiste vlan tagged).

iMac 27" 2017 5K | i5-7600K 3.8 GHz | 40GB | Radeon Pro 580 8GB | 1TB SSD | OS X Mojave


Acties:
  • Beste antwoord
  • 0Henk 'm!

  • Rednas_N
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 12:52
spone schreef op donderdag 16 mei 2019 @ 18:44:
Het lijkt erop dat de switch tagged 640 verwacht op poort 1, 5 of 6? Volgens mij moet de switch het verkeer untagged accepteren voor de tv box (ik verwacht in elk geval niet dat de box zelf z'n verkeer op het juiste vlan tagged).
De TV lijkt nu te werken, ik heb het nu als volgt geconfigureerd:



/etc/network/config

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
config interface 'loopback'
        option ifname 'lo'
        option proto 'static'
        option ipaddr '127.0.0.1'
        option netmask '255.0.0.0'

config globals 'globals'
        option ula_prefix 'fdac:92af:d764::/48'

config interface 'lan'
        option type 'bridge'
        option ifname 'eth1.1'
        option proto 'static'
        option ipaddr '192.168.1.1'
        option netmask '255.255.255.0'
        option ip6assign '60'
        option igmp_snooping '1'

config interface 'wan'
        option proto 'dhcp'
        option ifname 'eth0.300'

config interface 'wan6'
        option proto 'dhcpv6'
        option ifname 'eth0.300'

config switch
        option name 'switch0'
        option reset '1'
        option enable_vlan '1'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '1'
        option vid '1'
        option ports '0t 2 3'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '2'
        option vid '300'
        option ports '1t 6t'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '3'
        option vid '640'
        option ports '1t 4 5 6t'

Rednas_N wijzigde deze reactie 17-05-2019 18:05 (53%)
Reden: Netwerkconfiguratie toegevoegd

Just do it.


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • rens-br
  • Registratie: december 2009
  • Laatst online: 17:29

rens-br

Moderator Mobile & IN
@Rednas_N ik heb je vraag afgesplitst van [T-Mobile Thuis Glasvezel] Ervaringen & Discussie. Je vraag werd toch iets te uitgebreid voor een E&D topic.

rens-br wijzigde deze reactie 17-05-2019 09:37 (20%)

Pagina: 1


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True