Reconhell schreef op woensdag 16 mei 2018 @ 18:14:
[...]
Beetje vreemde reactie.
Iedergeval ik maakte nooit religeus gebruik van deze functie omdat ik dacht dat het niet boeide en omdat ik dit toen dus ook al had. Nu weet ik dat dit weldegelijk uitmaakt, en vandaar dit topic.
Ik gebruik op dit moment geen raid of andere dingen gewoon simpel gewoon usb hd in en uit max 3 usb hd's aangesloten.
Dan vind ik dit dus weer een vreemde reaktie. Ik probeerde te duiden dat je aan de ene kant "godsdure" disk-arrays in de lucht wil brengen/houden en dus enige kennis lijkt te hebben hoe storage-controllers werken en welke commando's daaroverheen zouden kunnen gaan als het aankomt op error-checking, aansturing, caching alsmede firmwares, specifieke ondersteuning voor hotswap etc
Je post in dit topic het volgende:
Verschillende hardeschijven, verschillende systemen en OS'en gehad waarop ik dit probleem heb.
Deze functie is kritiek
ls je in een proces bent van mutiple hot swappings
Chipset en bios lijkt me stug? omdat ik dit probleem al heel mijn leven heb
en maar de usb kabel eruit haalt
Deze uitspraken staan echt haaks op de kennis die je in andere topics lijkt te hebben. Je huidige topicstart laat dus niet eens zien over welke chipsets het nu gaat, noch welke documentatie je daarover hebt gelezen, over welk huidig OS het gaat, etc. En het is kritiek en je zit in hotswap processen etc.
Maar tegelijkertijd zeg je wel dat het stug is dat het aan een chipset kan liggen. En dat het je hele leven al bestaat (wat me dus sowieso stug lijkt) en als klap op de vuurpijl leg je je erbij neer en trek je gewoon de USB-kabel eruit.
Wat is nou precies het idee van dit topic? Een oplossing vinden waar je niet echt heel hard zelf aan meewerkt? Een algemeen inventerisatie van/voor iedereen die wel eens wel/niet een USB-device netjes kan ontkoppelen? Of is het een andere insteek die ik nog niet gelezen heb?
Want je stapt ook over het issue heen wat de USB-standaarden voorschrijven: hot-swappable op de controller. Dat een OS en/of een chipset dit niet toestaan (of wederom willekeurig), lijkt dus meer te zitten in de processen die de storage-controller van een extern device blijven aanspreken. Aan de andere kant; omdat USB op OSI-laag 1 al begint, zou die "uiiteindelijk" voorrang moeten krijgen en heb je weinig/niets te maken met een random icoontje waar je op kan klikken en kiezen voor "Safe Remove".
Hoor het graag; ik ben ook zoekende naar een oorzaak/gevolg voor jouw vraagstelling...