Toon posts:

MyCroft AI - Open Source Voice Assistant

Pagina: 1
Acties:

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter


Wat is MyCroft AI

MyCroft AI - Is werelds eerste open source voice assistant gemaakt en gelanceerd door een startup met dezelfde naam. Het bedrijf MyCroft was opgezet in 2015 met als doel; "AI voor iedereen" en omdat het open source is installeerbaar op elke hardware van computers, tot koelkasten, wearables, Televisies, auto's enzovoort.

Wat is er dan precies Open Source;


Half 2015, lanceerde het bedrijf een kickstarter campagne voor de ontwikkeling van de software te samen met hun eerste hardware versie, de Mark-I (gebaseerd op een Raspberry Pi.

Hieronder een video over de introductie van de Mark-I;


Ondertussen zijn er al verschillende releases geweest van de software en timmert het bedrijf hard aan de weg. Ze hebben ze onlangs een nieuwe Kickstarter campagne gelanceerd voor de Mark-II die zijn doel behaalde in de eerste 7 uur. Uiteraard is dit meer een marketing ding als wel een reel doel. Daarop volgend kwam een tweede run, dit keer op IndieGoGODe laatste grote release van de software stack was op 18 Februari en er staat een grote update te wachten voor 18 Augustus.

Om een beter beeld te scheppen over de visie van MyCroft en wat er daarvan al in de 18.08beta release zal zitten, raad ik je aan onderstaande video te bekijken. Het is wel een zit van 50 minuten, maar naar mijn mening meer als waard.De hardware

Op dit moment zijn er twee opties voor een "out-of-the-box" ervaring type hardware. De eerste is de Mark-I die nu alweer een tijdje uit is, maar nog steeds verkrijgbaar. Later zal deze vervangen worden voor de Mark-II die je nu kunt pre-orderen via een van de Crowdfunding campagnes.

Hier onder wat meer informatie over deze twee opties;

Mark-I


De MyCroft Mark 1 is via de MyCroft website verkrijgbaar voor $179,99 De Mark-I is een geavanceerd prototype voor ontwikkelaars, hackers, Tweakers, etc.

Onder de motorkap zit de volgende hardware;
 • Raspberry Pi 3; built-in speaker
 • RCA audio output ports
 • 8x32 LED display
 • Dual NeoPixel "eyes"
 • Built-in WiFi (802.11B/G/N)
 • 10/100 Ethernet port, HDMI debug port, 4 USB ports, 40 pin GPIO connector,
 • Integrated Arduino Mini
 • Enclosure with side-mount ports
 • US Power Adapter
Als remark op bovenstaande word gegeven; dat de 40-pin connector een andere pinout heeft en dat de interne ingebouwde bluetooth is uitgezet.

Mark-II


De nieuwe(re) Mark-II is nog niet verkrijgbaar anders dan hem via hun IndieGoGo capagne te bestellen voor $189,- inclusief verzendkosten. De tweede versie van hun hardware ziet er mooier uit en heeft nu ook een front display waar informatie op te zien zal zijn naast de oogjes en mond die ook al in zekere mate bij de Mark-I aanwezig waren.

De hardware voor de Mark-II bestaat uit;
 • Xilinx quad-core processor
 • Far-field 6-microphone array
 • Hardware AEC, beamforming and noise reduction
 • Stereo sound with dual 2" drivers (10W)
 • 4" IPS LCD touchscreen
 • ,-USB Type A
 • MicroSD card slot
 • Bluetooth in
 • Wifi
 • 3.5mm audio out
 • 18W power supply with international adapters
Buiten de Mark-II zijn er via dezelfde IndiGoGO campagne ook nog andere (hardware) opties te bestellen, zoals;
Een Mark-II Dev Kit voor $109,- wat eigenlijk de hardware is zonder enclosure.
Een Mark-I en Mark-II tegelijkertijd voor $249,-
Of een Mark-II 3- Pack voor $329,-

De software stack

Omdat de eerste proto-type Mark-I gebaseerd is op een Raspberry Pi 3, is de volledige software stack daar in eerste instantie ook op / voor ontwikkeld. Als jezelf een linux computer hebt, daar een speaker en microfoon aan toevoegt, dan kun je de software zelf ook installeren en gebruiken.

PiCroft
De gemakkelijkste manier om eens zelf te spelen met MyCroft AI is om de PiCroft images te flashen op eenSD kaart en deze in je RPi 3 met speaker / microfoon te stoppen.

Verdere informatie en downloads zijn op hun GitHub pagina te vinden;
https://github.com/MycroftAI/enclosure-picroft


Linux
Iets moeilijker als de PiCroft image, maar met de mogelijkheid MyCroft AI op vrijwel elke Linux distributie te installeren inclusief bijvoorbeeld Raspbian is gebruik te maken van hun automatische install script. Verder informatie over hoe dat het beste te doen, wederom weer op hun GitHub account;
https://github.com/MycroftAI/mycroft-core/blob/dev/README.md

Als je KDE Plasma 5 Desktop hebt, dan is er ook een manier om MyCroft inclusief de nodige desktop widgets te installeren.
https://github.com/Mycrof...aster/kde_plasmoid_debian


Android
Ook voor Android is een versie beschikbaar, echter zul je die zelf moeten compilen met de nodige SDK kennis. Ikzelf heb die kennis niet, maar als iemand er mee aan de slag wil, hier staat hoe of wat;
https://github.com/MycroftAI/MycroftCore-Android

Bovenstaande installeerd dezelfde MyCroft als op Linux en kun je zien als standalone versie. Wellicht handig om Android-TV boxen van een nieuw / ander leven te voorzien. Er is echter ook een APP die soort gelijk is als de Google Assistent op je telefoon. Meer informatie daarover hier;
https://github.com/MycroftAI/Mycroft-Android

Ook daar geld, je zult zelf aan de bak moeten met de SDK van google. Wie het voor elkaar krijgt om een APK te compileren, laat het ons weten en hopelijk maak je dan de APK ook ter download beschikbaar voor de andere.


Onder de "motorkap"

De MyCroft AI core stack bestaat uit meerdere software pakketten die aan elkaar geknoopt worden door de core stack. Zo word elk deel van de voice assistent afgehandeld door zijn eigen stukje "expertise". Hier onder een kleine uitleg van de verschillende belangrijkere delen van de core stack.


Precise - Wake word spotting
In het begin maakte MyCroft AI gebruik van PocketSphinx. Al was phocketSphinx opensource en paste het prima in de filosofie van MyCroft, echt accuraat was het niet. Daarom heeft het team besloten zelf dit deel van de stack te programmeren. Precise was de uitkomst daarvan en is sinds midden Maart 2018 de default wake-word spotter.

Precise is een Wake Word-luisteraar. Zoals zijn naam suggereert, is het de taak van een Wake Word Listener om voortdurend naar geluiden en spraak rond het apparaat te luisteren en te activeren wanneer de geluiden of spraak overeenkomen met een Wake Word.

Meer informatie over Precise kun je vinden op de documentatie pagina;
https://mycroft.ai/documentation/precise/

De github pagina;
https://github.com/MycroftAI/mycroft-precise

En hoe je zelf Precise kan trainen op je eigen stem en wake-word;
https://github.com/Mycrof...-train-your-own-wake-word


Google SST -> OpenSTT -> DeepSpeech - Speech To Text

Adapt - Natural language understanding
Adapt is een intentie-parser - wat betekent dat het een bibliotheek is voor het converteren van natuurlijke taal in machine leesbare datastructuren, zoals JSON. De Adapt Intent Parser is open source software. Het is ontworpen om te worden uitgevoerd op apparaten met beperkte computer resources, zoals embedded hardware.

De volgende video legt beter uit wat Adapt precies is;Padatious - Machine-learning, neural-network based intent parser
Padatious is een machine lerende, op neuraal netwerk gebaseerde intentie-parser. Het is een alternatief voor de Adapt intentie-parser. In tegenstelling tot Adapt, dat kleine groepen unieke woorden gebruikt, wordt Padatious getraind op de zin als geheel.

Padatious heeft een aantal belangrijke voordelen:
 • Met Padatious zijn intenties eenvoudig te maken
 • Het machine-leermodel in Padatious vereist een relatief kleine hoeveelheid gegevens
 • Machine learning-modellen moeten worden opgeleid. Het model dat Padatious gebruikt, is snel en gemakkelijk te trainen.
 • Intenties lopen onafhankelijk van elkaar. Hierdoor kun je snel nieuwe vaardigheden installeren zonder alle andere vaardigheden te hoeven omscholen.
 • Met Padatious kun je gemakkelijk entiteiten uitpakken en deze vervolgens gebruiken in Skills. Bijvoorbeeld: "Vind het dichtstbijzijnde tankstation" -> {"plaats": "tankstation"}

Mimic - Speech synthesis
Mimic is een snelle, lichtgewicht Text to Speech (TTS) engine ontwikkeld door Mycroft.AI en VocaliD. Mimic is gebaseerd op de FLITE-software van Carnegie Mellon University. Mimic gebruikt tekst als invoer en voert spraak uit met de gekozen stem.

De volgende video legt uit wat Mimic precies is;


Sinds April-2018 is Mimic 2 uitgebracht met een nieuwe vrouwelijke stem die echt een heel stuk beter klinkt. Omdat MyCroft A.I. toch ook rekeningen moet betalen, zit die nieuwe stem nu achter een verdien model van $1,99 maandelijkse donatie, maar ik verwacht dat zodra dat er nog meer stemmen komen er waarschijnlijk andere achter het verdienmodel komen en je standaard uit of een mannelijke of wel vrouwelijke stem kunt kiezen.

Hoe dan ook; Je kunt de TTS ook geheel aanpassen naar andere TTS engines. Op dit moment kun je via home.mycroft.ai standaard al kiezen tussen Mimic en Google.

Hier onder kun je de verschillende stemmen met elkaar vergelijken;
https://mycroft.ai/blog/available-voices/


Functionaliteit

Vertaald van de MyCroft documentatie: Skills bieden Mycroft functionaliteit. Skills zijn wat Mycroft toestaat om je het weer op jouw locatie te vertellen, de tijd in een andere tijdzone weer te geven, een liedje te spelen of je een grap van Chuck Norris te vertellen.

Mycroft bepaalt welke Skill gebruikt moet worden om er een intentie / handeling aan te koppelen door een intentie-parser zoals "Adapt" of "Padatious" te gebruiken om de intentie van de gebruiker te identificeren.

Als de intentieparser bijvoorbeeld bepaalt dat de gebruiker vraagt ​​naar het weer, dan zal Mycroft de intentiegegevens doorgeven aan de Weather Skill.

Mycroft wordt geleverd met verschillende Skills ingebouwd. Dit worden kernvaardigheden genoemd. Het is gemakkelijk om meer Skills aan Mycroft toe te voegen.

Vaardigheden worden zowel door medewerkers van Mycroft.AI, als door onze ontwikkelaars community ontwikkeld. Management van Skills - bestaande uit activiteiten zoals code-evaluatie, planning en beveiliging - is gedelegeerd aan het team voor Skill management. Het Skills Management Team bestaat uit zowel Mycroft.AI-medewerkers als ervaren leden van de ontwikkelaars community en zorgt ervoor dat de productontwikkeling van Mycroft stevig gericht blijft op de behoeften van de gemeenschap.


Skills
De volgende Skill zijn standaard aanwezig binnen MyCroft;
https://mycroft.ai/documentation/skills/#core-skills

Als je nieuwe Skills voor Mycroft wilt ontwikkelen, moet je de programmeertaal Python kennen, aangezien alle Skills in Python zijn ontwikkeld.

De onderstaande Skills zijn door de community gemaakt en vrijgegeven;
https://mycroft.ai/docume...ommunity-developed-skills


Hoe kan ik/jij helpen?

Precise - Wakeword tagging
DeepSpeech

Handige links

De MyCroft AI website
De download pagina
De officiele MyCroft documentatie
Het MyCroft forum voor verdere hulp en feedback

TS - Revisie tabel

11 Mei 2018 : Eerste initieele opzet van TS, zeer sterke "Work In Progres..."
16 Mei 2018 : Aanvulling met; Adapt, Padatious, Mimic en Skills.

[Voor 90% gewijzigd door j1nx op 16-05-2018 09:50]

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • Room42
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Heb je er al ervaring mee? Ik heb een testopstelling gemaakt op basis van een Raspberry Pi 3 maar ik werd erg slecht verstaan. Ik heb uiteraard gecontroleerd of m'n geluid wel goed was maar ik kon mezelf wel goed verstaan. Het was ook mijn headset-microfoon die ik gebruikte.

Ik vond vooral de communicatie naar mij als gebruiker erg minimaal als hij me niet verstond. In de logging kwam het neer op "Ah ik hoor mijn naam" .... "en weer in de idle modus". Geen melding wat er niet duidelijk was.

Het was wel echt makkelijk om op te zetten. Je hebt enkel een Pi, een USB-geluidskaart, microfoon en speakertje nodig voor de basisfunctionaliteit.

Ik vind het een erg interessant project, zeker door het open karakter! Ik hoop dat het een groot succes zal zijn waar meer bedrijven aan mee gaan ontwikkelen. Maar ik vrees dat ik geen early adopter zal zijn. Zeker met niet-directe input ben ik altijd erg snel geïrriteerd als het niet goed werkt.

edit:
Ohja, wat me ook irriteerde was dat je voor andere stemmen dan weer de betaalde Mycroft Supporter moest worden, terwijl de standaard stem soms erg slecht verstaanbaar is.

Disclaimer: Bovenstaande ervaring is op basis van een goede week testen in januari van dit jaar ;)

[Voor 21% gewijzigd door Room42 op 12-05-2018 02:04]

Blokkeert alle ads en trackers met:
- uBlock Origin
- uMatrix
- en Pi-Hole voor de rest van het netwerk.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
@Room42 Ik heb het nu een aantal weken draaien op mijn laptop en moet zeggen, werkt best goed. Tuurlijk, ze zijn nog niet zo ver als Google / Alexa, maar zeker niet verkeerd.

Het word een feitelijke onderdeel van mijn eigen "Home (Personal) Home Assistant" projectje.

Wel een paar kanttekening voor jou;
- Jij zegt dat je laatste keer testen in januari was. Ik raad je dan aan nogmaals te kijken met de laatste versie van Februari.
- De standaard mannelijke stem is inderdaad niet zo'n beste. Heb die nieuwe vrouwelijke stem nog niet geprobeerd, maar die klinkt wel erg goed. Beter als Google en Alexa. Voor nu heb ik hem op Google TTS staan, wat je vrij simpel kan doen in de advanced settings op home.mycroft.ai (of als je niet gelinked hebt, via de config file). Hier kun je de verschillende stemmen vergelijken;
https://mycroft.ai/blog/available-voices/

- Over het verstaanbaar zijn. Als je daar op googled, voor vrijwel alle Voice Assistants, dan gaat 90% over de microfoon. Voor een goede experience heb je echt een mic-array nodig. Geen idee welke mic er in mijn laptop zit, maar die hoort mij op 2 a 3 meter afstond nog goed. En dat terwijl ik gebruik maak van een custom wake-word; "Hey Gideon", die dus eigenlijk helemaal nog niet goed getrained is.

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • endness
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 26-09 17:28
Kan MyCroft ook conversaties aan? Ik heb ervaring met Snips, en daar kan je bijvoorbeeld vragen wat een vlucht kost van Nederland naar Engeland, waarbij hij vraagt welk(e) vliegveld(en) je bedoelt.

Ik ben nog niet helemaal overtuigd ten opzichte van Snips, aangezien je bij Snips naar mijn idee meer vrijheid hebt in de zinnen/woorden die 'ie snapt. Het nadeel is wel dat je deze zinnen zelf aan Snips moet leren.

[Voor 8% gewijzigd door endness op 15-05-2018 19:20]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
endness schreef op dinsdag 15 mei 2018 @ 19:19:
Kan MyCroft ook conversaties aan? Ik heb ervaring met Snips, en daar kan je bijvoorbeeld vragen wat een vlucht kost van Nederland naar Engeland, waarbij hij vraagt welk(e) vliegveld(en) je bedoelt.

Ik ben nog niet helemaal overtuigd ten opzichte van Snips, aangezien je bij Snips naar mijn idee meer vrijheid hebt in de zinnen/woorden die 'ie snapt. Het nadeel is wel dat je deze zinnen zelf aan Snips moet leren.
MyCroft kan (nog) geen doorlopende conversaties voeren, maar dat staat wel hoog op de development lijst.

Je zal ze dan in ieder geval niet geheel zelf moeten aanleren.

Ik raad je aan om die lange visie video van de CEO toch even door te worstelen. Die legt goed uit hoe ze het AI neurale netwerk zien / willen opbouwen.

Daarna / Daarnaast is het een kwestie van skills die ontwikkeld moeten / zullen worden.

Ik heb in de TS het stukje over skills nog niet uitgewerkt, maar hier vind je de skills die nu default zijn en door de community zijn ontwikkeld;
https://mycroft.ai/documentation/skills/


Ik heb ook nog even naar Snips gekeken, maar daar kun je geen wake-word aanpassen en inderdaad zoals jij zegt: je moet de meeste intents en utterances zelf leren.

MyCroft bouwd aan een AI neural network waarbij de community uiteindelijk de intents en utterances steeds verder zal "leren". Daarbij spreekt de CEO ook over iets van derde wereld landen helpen met werk, met juist precies dat soort "werk".

Met een groeiende community en gebruikers, zal het leren van intents en utterances exponentieel toenemen.

Je kan in home.mycroft.ai een "opt-in" aanzetten om je spraak geanonimiseerd te doneren. Hierdoor kan de community helpen met wake-word detectie en Mozilla kan in verhoogd tempo (DeepSpeech) verder uitbouwen. (TS over wat jij/wij kunnen bijdragen, die ik ook nog moet aanvullen)

Uiteindelijk heeft mijn vertrouwen in de toekomst van MyCroft mij daarvoor laten kiezen.

[Voor 10% gewijzigd door j1nx op 15-05-2018 20:26]

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
note for self: geen posts editten op je mobiel

[Voor 94% gewijzigd door j1nx op 15-05-2018 20:28. Reden: Doh]

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Berend.
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 26-11-2018
Interessant. Blijf dit volgen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Zal snel weer met de TS verder gaan en een update geven over de 18.02.6 release.

Gebroken voet opgelopen vorige week, dus ik ga even niet zo snel...

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • voorstad
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 21:24
Room42 schreef op zaterdag 12 mei 2018 @ 01:57:
edit:
Ohja, wat me ook irriteerde was dat je voor andere stemmen dan weer de betaalde Mycroft Supporter moest worden, terwijl de standaard stem soms erg slecht verstaanbaar is.
Dat viel mij ook direct op. Geef dan op zijn minst een vrouwenstem. Heb Alexa nu een jaar in gebruik, en we (de hele familie) zijn er erg content mee. Maar ja, Amazon en privacy.....tja. Vandaar toch maar eens naar dit project gekeken. Maar als ik als niet eens met een andere stem kan testen (lees vrouwenstem), gaat het snel tegenstaan ben ik bang. Ik zal me verbijten...

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Holy crap, time flies...

Nog niet aan verdere aanvulling voor de TS gekomen. Poot gebroken, daardoor achter lopen op werk, rete druk, 3 weekjes vakantie, weer 3 weekjes achter lopen, etc etc.

Hoe dan ook. Langzaam weer opgang. Mijn blog al weer beetje kunnen oppakken (daarover later meer in mijn project-topic). Paar dingen nog die ik moet afhandelen. Dan kan ik de TS verder uitwerken. Er zijn ook weer wat leuke ontwikkelingen gaande op Mycroft gebied, dus....


Maar waar ik voor kwam; De CEO van Mycroft is volgende week in Amsterdam om te praten over Mycroft en taal support (dus ook Nederlands).

Voor wie in de buurt is denk, zeer intressant.

https://mycroft.ai/blog/mycrofts-world-tour/

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • The Chosen One
 • Registratie: Juni 2007
 • Nu online

The Chosen One

Zie signature!

Zit nu ook even naar de website en de indiegogo website te kijken. (enige plek om te "kopen" is de Indie site right?)

Benieuwd naar de gebruiksvriendelijkheid en de skills voor Nederland als het apparaat uitkomt. Dat het Engels spreken is is me minder belangrijk.

[Voor 28% gewijzigd door The Chosen One op 30-08-2018 18:57]

Mijn LEGALE dvd collectie; (altijd onder constructie) http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/The%20Chosen%20One - - - - - - - - - Quietum Grandis: https://nl.hardware.info/usersystemen/28203/quietum-grandis---ryzen-2700x-game-pc


 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
The Chosen One schreef op donderdag 30 augustus 2018 @ 17:46:
Zit nu ook even naar de website en de indiegogo website te kijken. (enige plek om te "kopen" is de Indie site right?)

Benieuwd naar de gebruiksvriendelijkheid en de skills voor Nederland als het apparaat uitkomt. Dat het Engels spreken is is me minder belangrijk.
Je hebt het denk over de Mark-II die straks uit komt? Ja, pre-order via Indiegogo inderdaad.

Als die uit komt dan zit de software op versie 18.08, dus als je wilt weten wat die versie allemaal kan of in ieder geval moet kunnen kun je denk beter de roadmap posts en videos bekijken van de 18.08 versie.

Theoretisch kijk hij alles aangezien iedereen Skill kan schrijven / ontwikkelen. Praktisch kan hij natuurlijk aleen dat waar bij lancering Skills voor zijn.

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • Dennis
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:54
Hey, wat een leuk topic! Ik kende de MyCroft nog niet, totdat ik er net in een artikel op de Tnet homepage op werd gewezen.

Ga vanavond eens even verder verdiepen en denk zo'n Mark II pre-orderen. Skills maken kan met Python zag ik, kon alleen zo snel niets vinden of je straks ook skills kunt maken die iets op het display toveren. Dat zou erg leuk zijn.

Het eerste nuttige gebruik zou voor mij zijn een NS skill die ik in de ochtend kan vragen of mijn trein vertraging heeft. En de fart skill is ook handig natuurlijk >:). En ik wil integreren met OpenHAB als ik eindelijk eens de tijd vindt om die weer up en running te krijgen...

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Dennis schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 13:26:
Hey, wat een leuk topic! Ik kende de MyCroft nog niet, totdat ik er net in een artikel op de Tnet homepage op werd gewezen.
Een nieuw artikel? Want kan hem niet vinden.
Dennis schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 13:26:
Ga vanavond eens even verder verdiepen en denk zo'n Mark II pre-orderen. Skills maken kan met Python zag ik, kon alleen zo snel niets vinden of je straks ook skills kunt maken die iets op het display toveren. Dat zou erg leuk zijn.
Ja, skills kunnen nu ook al (additionele) info sturen naar een scherm. De KDE Plasma variant van Mycroft doet dat zelfs nu ook al. Wellicht straks ook naar een HDMI full screen. En zeker naar het scherm van de Mark-2

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • Dennis
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:54
j1nx schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 14:51:
Een nieuw artikel? Want kan hem niet vinden.
Er werd in de reacties door een Tweaker naar verwezen in het topic over de Google Home.

Top van dat scherm, dat opent leuke mogelijkheden. Misschien moet ik maar eens Python gaan leren :*). Een ns.nl webservices account heb ik al.

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Dennis schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 15:10:
[...]
Misschien moet ik maar eens Python gaan leren :*).
Hier idem, al valt het met de MSK ook wel weer mee. In jouw geval denk hooguit een klein stukje API toevoegen en je NS skill is klaar 8)

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • Isniedood
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 26-09 08:04

Isniedood

nee, echt niet!

j1nx schreef op woensdag 22 augustus 2018 @ 09:53:
Holy crap, time flies...

Nog niet aan verdere aanvulling voor de TS gekomen. Poot gebroken, daardoor achter lopen op werk, rete druk, 3 weekjes vakantie, weer 3 weekjes achter lopen, etc etc.

Hoe dan ook. Langzaam weer opgang. Mijn blog al weer beetje kunnen oppakken (daarover later meer in mijn project-topic). Paar dingen nog die ik moet afhandelen. Dan kan ik de TS verder uitwerken. Er zijn ook weer wat leuke ontwikkelingen gaande op Mycroft gebied, dus....


Maar waar ik voor kwam; De CEO van Mycroft is volgende week in Amsterdam om te praten over Mycroft en taal support (dus ook Nederlands).

Voor wie in de buurt is denk, zeer intressant.

https://mycroft.ai/blog/mycrofts-world-tour/
Ik heb de mycroft gebacked via kickstarter, maar begin te twijfelen of het zo'n goede keus was, zeker nu google home al Nederlands ondersteund. Enig idee of de Nederlandse taal concreet op de roadmap staat?

Mijn foto's met mijn lieve Pentax K200d


 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Op de site van Mycroft lees ik over een samenwerking met Mozilla Voice.
https://mycroft.ai/docume...-support/adding-language/

Daar is ook ondersteuning voor Nederlands, maar het aantal (gevalideerde) uren blijft achter.
https://voice.mozilla.org/nl/new

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Isniedood schreef op woensdag 31 oktober 2018 @ 11:12:
[...]


Ik heb de mycroft gebacked via kickstarter, maar begin te twijfelen of het zo'n goede keus was, zeker nu google home al Nederlands ondersteund. Enig idee of de Nederlandse taal concreet op de roadmap staat?
Als het je puur en alleen gaat om het Nederlands spreken, dan ben je wellicht nu en in de nabije toekomst beter uit met de Google Home. Als het gehele privacy / big data gebeuren je zorgen maakt, blijf dan hangen...

Over NL als voertaal.

1) Een paar Tweakers zijn bezig / waren bezig met vertalen / helpen met "Common Voice", het taal gebeuren achter DeepSpeech, de STT backend van Mycroft A.I. (https://github.com/mozilla/voice-web/pull/1100) Ze hebben mij ook gevraagd te helpen, maar kom er maar niet aan toe echt potten te breken voor die jongens.

2) Toevallig "liep" ik vorige week tegen een 14:06:40 single user datapack aan (https://github.com/Kyubyong/css10) en vroeg op de Mycroft Chat of dat gebruikt kon worden om een Mimic2 voice te trainen. Antwoord daarop was in princiepe ja, echter ethisch moet ik de persoon in kwestie nog contacteren of hij dat erg vind. Dit staat voor mijzelf heel laag op de lijst aangezien ik niet de beefy server met GPU kracht heb om die 14 uur in redelijke tijd om te zetten in een Mimic2 stem. (https://github.com/MycroftAI/mimic2)

Deze persoon heeft nog VEEL meer boeken ingesproken op het LibriVox platform, dus die 14 uur kunnen gemakmelijk zelfs een 10-tal daarvan worden. Als je dan nog niet genoeg "data" hebt om van een robot stem tot natuurlijk stem te komen dat weet ik het niet. (en voor ons Nederlanders, nog gratis ook :D )

3) Je roadmap vraag: Jazeker is er een roadmap, echter staat NL er niet echt expliciet op. (https://docs.google.com/d...it#heading=h.ck6l3z2vlex4)

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • jfdaniels
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 15-09 14:31
RudolfR schreef op woensdag 31 oktober 2018 @ 11:57:
Op de site van Mycroft lees ik over een samenwerking met Mozilla Voice.
https://mycroft.ai/docume...-support/adding-language/

Daar is ook ondersteuning voor Nederlands, maar het aantal (gevalideerde) uren blijft achter.
https://voice.mozilla.org/nl/new
Ja inderdaad. Jammer genoeg heb je gelijk en is common voice in het Nederlands wat stilgevallen. Ik draag nog vaak bij maar heb het gevoel dat ik de enige ben. Er is vooral nood aan validaties. Uren gesproken tekst lijken nog steeds toe te nemen.

De laatste versie van Deepspeech is een maand geleden uitgekomen. Deze staat bijna op gelijke voet met Google en Amazon (gemeten in WER). Een extra voordeel van de manier waarop Common Voice data verzamelt - via mensen hun micro thuis - is dat je setup bij mycroft ook minder gevoelig is aan kleine storingen.

Mycroft is ondertussen ook begonnen met het vertalen van Mycroft maar het Nederlands. Dit zijn de utterances. Zodra die klaar zijn kan je Mycroft alvast gebruiken met geanonymiseerde calls naar de Google API.

https://translate.mycroft.ai/nl/

[Voor 4% gewijzigd door jfdaniels op 31-10-2018 23:28]


 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
jfdaniels schreef op woensdag 31 oktober 2018 @ 23:24:
[...]
Ja inderdaad. Jammer genoeg heb je gelijk en is common voice in het Nederlands wat stilgevallen. Ik draag nog vaak bij maar heb het gevoel dat ik de enige ben. Er is vooral nood aan validaties. Uren gesproken tekst lijken nog steeds toe te nemen.
[...]
Zoals ik al zei, kan niet echt potten breken. Maar het is goed te horen dat het vooral de validaties zijn, want dat is goed te doen in dode uurtjes.

Ik ga mijn best weer doen om her en der in de week toch weer eens het een en ander te valideren.

(koffie/lunch pauzes, op de bank met oordopjes als ik thuis weer eens niet in de buurt kan komen van de afstandsbediening, etc...)

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • Room42
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Ik heb er gister ook een groot stel gevalideerd. Grappig om, volgens mij, vooral 3 stemmen te horen. Maar volgens mij mogen er nog wel wat sterkere accenten tussen. Die Limburger is al vaak aan het woord maar ik denk dat het goed is om ook Groningers en Utrechtenaren in te leren.

D'r zit er ook een met een pompoen op zijn hoofd te praten. Die is zo zacht dat ik hem nauwelijks versta. Moet je die dan goedkeuren of afkeuren?

[Voor 21% gewijzigd door Room42 op 01-11-2018 08:42]

Blokkeert alle ads en trackers met:
- uBlock Origin
- uMatrix
- en Pi-Hole voor de rest van het netwerk.


 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Room42 schreef op donderdag 1 november 2018 @ 08:41:
Ik heb er gister ook een groot stel gevalideerd. Grappig om, volgens mij, vooral 3 stemmen te horen. Maar volgens mij mogen er nog wel wat sterkere accenten tussen. Die Limburger is al vaak aan het woord maar ik denk dat het goed is om ook Groningers en Utrechtenaren in te leren.

D'r zit er ook een met een pompoen op zijn hoofd te praten. Die is zo zacht dat ik hem nauwelijks versta. Moet je die dan goedkeuren of afkeuren?
Ik zeg goedkeuren. Hoe meer verschillende volumes/gains des te beter hij ook bij de goedkopere microfoons de boel op kan oppakken.

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • jfdaniels
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 15-09 14:31
Room42 schreef op donderdag 1 november 2018 @ 08:41:
Die is zo zacht dat ik hem nauwelijks versta. Moet je die dan goedkeuren of afkeuren?
Inderdaad goedkeuren. Het neurale netwerk heeft hier minder problemen mee. Er is een update onderweg die het volume normaliseert. Deze was tijdelijk teruggedraaid omwille van problemen met Safari, maar zou snel terug moeten komen.

 • jfdaniels
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 15-09 14:31
Room42 schreef op donderdag 1 november 2018 @ 08:41:
Maar volgens mij mogen er nog wel wat sterkere accenten tussen. Die Limburger is al vaak aan het woord maar ik denk dat het goed is om ook Groningers en Utrechtenaren in te leren.
Wat vooral ook nog mist zijn vrouwelijke stemmen. Ik denk dat er maar grofweg één op twintig opnames vrouwelijk zijn. Als het er niet minder zijn.

 • jfdaniels
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 15-09 14:31
Je kan het verschil tussen opgenomen en gevalideerd trouwens zien op hun nieuwe home page.

https://voice.mozilla.org/nl/new

Beetje naar beneden scrollen en Nederlands selecteren.

 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Ik zag deze release van een Android Companion App:
https://github.com/MycroftAI/Mycroft-Android/releases
This app version and release requires a seperate mycroft instance to work.
And you may have to install the google app.

Thanks,
The Mycroft Android Team.
Het lijkt alsof ik deze kan koppelen met een bestaande MyCroft-instance (ergens op een server/docker).
Is voor mij wel een leuke manier om met bestaande hardware aan de slag te gaan, 'ns kijken of ik dat in de benen krijg.

Oh, wacht:
The Android companion app. The app works by opening a websocket connection to the mycroft-core messagebus, and sending and receiving messages from there. It implements voice recognition and Text to Speech (TTS) via Google APIs at the moment
Via Google's API voor TTS, dat was nou precies niet de bedoeling. :X

Werkt wel goed! _/-\o_ Ik kan mezelf prima verstaanbaar maken; alleen heb ik regelmatig ruzie met de skills. HomeAssistant doet 't heel goed, maar een alarm instellen of naar het weer vragen is niet zo eenvoudig.
Ook een simpele Chuck Norris grap is teveel gevraagd.
tell me a Chuck Norris Joke
>> Please rephrase your request.
:-(

[Voor 42% gewijzigd door RudolfR op 01-11-2018 16:11]


 • jfdaniels
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 15-09 14:31
RudolfR schreef op donderdag 1 november 2018 @ 11:38:
Via Google's API voor TTS, dat was nou precies niet de bedoeling. :X
Ja dat is de standaard optie bij Mycroft. De data loopt dan wel eerst via hun servers en ze garanderen anonimiteit op die manier.

Je kan het ook via andere APIs laten lopen.

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
RudolfR schreef op donderdag 1 november 2018 @ 11:38:

[...]

Werkt wel goed! _/-\o_ Ik kan mezelf prima verstaanbaar maken; alleen heb ik regelmatig ruzie met de skills. HomeAssistant doet 't heel goed, maar een alarm instellen of naar het weer vragen is niet zo eenvoudig.
Ook een simpele Chuck Norris grap is teveel gevraagd.

[...]
Wellicht een overbodig stomme vraag maar; Heb je wel de specifieke skills geïnstalleerd voor die "vragen"?

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
@j1nx Zeker! Die kan ik ook gewoon opvragen met 'What can I ask you?' gevolgd door een 'yes (please)'
Here are the installed skills:
>> mycroft-playback-control, mycroft-speak, mycroft-support-helper, mycroft-alarm, mycroft-singing,
mycroft-timer, mycroft-reminder, mycroft-spelling, mycroft-personal, mycroft-naptime, mycroft-
version-checker, mycroft-pairing, mycroft-volume, what-can-you-do, mycroft-stop, fallback-unknown,
mycroft-hello-world, btotharye-home-assistant, mycroft-stock, mycroft-audio-record, mycroft-joke,
fallback-wolfram-alpha, mycroft-ip, mycroft-configuration, mycroft-date-time, mycroft-installer,
mycroft-npr-news, mycroft-wiki, mycroft-weather, mycroft-fallback-duck-duck-go,
Wel is mijn docker-image een beetje verouderd; Travis is bezig met een nieuwe, want ik heb niet genoeg diskspace. :+

https://market.mycroft.ai/skills
Want zelfs een aantal skills die hiertussen staan als 'installed', doen 't bij mij niet lekker. IP bijvoorbeeld. Wordt prima verstaan, maar geen zinnig antwoord.
what's your IP address
>> Huh, I don't understand.
@jfdaniels Das voor de core misschien een optie, maar voor de androidcompanion volgens mij niet.
Ik heb die config file nog helemaal niet aangeraakt. Hij bestaat zelfs niet eens, zal eens kijken.

Edit: Nieuwe container staat klaar @ https://hub.docker.com/r/rudolfrendier/docker-mycroft/tags/
maar hij is een stuk groter dan eerst, hoop dat 't gaat passen.... :/

[Voor 5% gewijzigd door RudolfR op 01-11-2018 21:54]


 • jfdaniels
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 15-09 14:31
Als je een oude Docker hebt is het misschien een python issue. Ze zijn naar 3.6 overgegaan en dat heeft een impact gehad op sommige skills.

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
jfdaniels schreef op donderdag 1 november 2018 @ 23:15:
Als je een oude Docker hebt is het misschien een python issue. Ze zijn naar 3.6 overgegaan en dat heeft een impact gehad op sommige skills.
^ Dit inderdaad.

Ontwikkeling gaat in rap tempo. Mycroft A.I. is momenteel op versie 18.08.4 en raad ook aan om er zeker van te zijn dat je ook die versie draait. In ieder geval een 18.08.x versie gezien het python 2 -> python 3 verhaal.

Loop je dan nog steeds vast, dan hoor ik het graag....

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Ik geloof dat ik al wel 3.6 had (image was 3 maanden oud), maar de nieuwe doet 't stukken beter!

Iemand een idee waar deze melding vandaan komt:
12:37:18.949 - mycroft.skills.settings:_send_settings_meta:214 - ERROR - [{'key': 'skill.schema.invalid'}]
Inmiddels een aantal nieuwe light groups aangemaakt met Engelse namen, dat klinkt een stuk beter.
Mycroft begreep me prima met 'Overloop', maar in het Engels uitgesproken klinkt dat toch wat vreemd.

Wat nog niet lekker werkt is het koppelen van custom intents in Home Assistant, de skill lijkt ze niet (goed) door te geven; ook al staat de fallback aan in de settings.

Hopelijk binnenkort aan de gang met een Jabra S410; kijken of dat een beetje werkt op een 3B+...

Edit: Ik wil aan HA vragen 'What is the current temperature in the living room'? Maar die utterance wordt opgegeten door de weather-skill... En die gaat dan rustig opzoek naar de stad 'Living Room' :F

[Voor 90% gewijzigd door RudolfR op 05-11-2018 20:16]


 • jfdaniels
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 15-09 14:31
Er is op dit moment een AmA gaande op Reddit over Mycroft.

https://www.reddit.com/r/...utm_source=reddit-android

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Leuke vragen hier en daar _/-\o_

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Stuitte vandaag op een repo met een hass.io-addon voor Mycroft (icm PulseAudio).
https://gitlab.com/ndarilek/hassio-mycroft

Komt perfect op tijd, want vandaag ook m'n Jabra S410 ontvangen!

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
RudolfR schreef op vrijdag 9 november 2018 @ 19:13:
Stuitte vandaag op een repo met een hass.io-addon voor Mycroft (icm PulseAudio).
https://gitlab.com/ndarilek/hassio-mycroft

Komt perfect op tijd, want vandaag ook m'n Jabra S410 ontvangen!
Intressant, zeker ook dat eac in pulse geconfigureerd is.

Ga ik eens goed bekijken, bedankt.

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Mijn 3B+ loopt uit z'n RAM als ik die addon start. Ik zal eens kijken of ik dat kan voorkomen door andere addons uit te schakelen (Unifi bijv.).

Maar mijn hele hass.io-install wordt unresponsive, helaas. Kom niet eens aan pairen toe.

Ik geloof wel dat het image espeak gebruikt voor TTS, helaas.
mimic2 is ook wel heel groot, maar 't klinkt niet bijzonder goed. (maar dat kan ook het gebrek aan RAM zijn...)

 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Er is vrij recent een nieuwe blog gepost over de voortgang van de ontwikeling van Mark II
https://mycroft.ai/blog/m...ign-updates-gui-progress/

Mark II is iets veranderd t.o.v. de concept-plaatjes van indiegogo en het lijkt erop dat ze niet voor iedereen in december kunnen leveren (als ze dat al halen...)

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Ja, ik zag de blog ook al. Dat ze December niet gingen halen dat schemerde er overal al wel een beetje doorheen. Geen nieuws is meestal slecht nieuws in dit soort zaken. Overigens is het voor dit soort kickstart projecten niet geheel vreemd. Zijn er maar weinig die het halen.

Ik vind de behuizing zo een heel stuk lelijker. Ik heb er geen eentje gekocht, dus mag niet klagen, maar ik vind de plastic achter kant hem zo een "goedkopere" uitstraling geven. Bah, als je het mij vraagt.

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Eindelijk weer een blogpost van Mycroft, maar geen concrete planning of ETA's, helaas.

https://mycroft.ai/blog/m...ry-2019-current-progress/

't Display ziet er wel goed uit en een Qt-schil voor de graphics spreekt me wel aan, maar ik vind 'm niet meer zo leuk om te zien en er zijn ook nog wat problemen met de microfoon en warmteontwikkeling.

Ik zie mezelf niet zosnel een Mark II kopen, misschien een Mark III, maar voorlopig probeer ik nog wel wat uit met bestaande hardware.

 • Dennis
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:54
Voorlopig lijkt alles weer flink uitgesteld te zijn... :/. Jammer dat dit soort projecten altijd zo mis loopt. Soms denk ik ook wel eens dat het komt omdat men het altijd weer anders of beter wil doen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FunFair
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 26-09 16:11
Ik ben aan het expirimenteren met een RaspberryPi en Mycroft. Het wil wel draaien en standaard input werkt prima om het weer e.d. op te vragen. Maar ik probeer het nu te integreren in Domoticz.

Echter loop ik er tegen aan dat alle skills die hiermee zouden moeten functioneren gewoon niet werken.
Of de skills geven diverse foutmeldingen, of willen helemaal niet installeren met de git die ik heb gevonden.
Zo is er een specifieke skill voor domoticz, maar die doet het niet meer. En er is er ook één voor MQTT, maar die doet dus ook niets. Laat staan dat de documentatie om de skills te configureren echt minimaal is. Een soort 'zoek het zelf maar uit'.

Is het, het dan nog wel waard om verder tijd te investeren in Mycroft? Of is dit project eigenlijk gewoon dood?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • spank_mojoo
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 07:53
of het dood is durf ik je niet te zeggen, maar de blogposts op hun website gaan de afgelopen tijd voornamelijk over nieuwe managers, testplatforms/procedures en patentrechtzaken. het lijkt er dan ook niet op dat de V2 dit jaar nog komt

[Voor 5% gewijzigd door spank_mojoo op 25-05-2020 14:02]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Volgens mij is het bedrijf nog wel gewoon actief, ik zie met regelmaat nieuwe releases uitkomen.
Dit was bijv. vorige maand nog:
https://www.reddit.com/r/...roft_core_v2022_released/

Ik vrees dat het probleem wat hierboven beschreven is, wordt veroorzaakt doordat community-developers interesse verliezen? Sommige links in de skills-repo zijn al maanden oud.

Ikzelf hou het project nog wel in de gaten, maar ik heb het nergens draaien op dit moment.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Mycroft A.I. ontwikkelingen gaan gestaag door, maar dan met de nadruk op "gestaag". Ze hebben het denk ik gewoon zwaar. Het team word ook kleiner en kleiner. Het momentum wat ze hadden is voorbij en daarbij komt dat ze het afgelopen jaar gewoon een aantal verkeerde keuzes hebben gemaakt, met daar overheen ook nog wat pech.

Het hardware pad dat ze voor de Mark-2 ingeslagen waren, liep uiteindelijk dood. Geld hebben ze wel terug gekregen, maar tijd kost geld dus verlies.

Ze hebben de afgelopen tijd ook nog te maken met recht zaken en dergelijke.


Hoe dan ook, het project is open source dus de ontwikkelingen lopen wel door. Het vervelende is dat veel Skills niet geaccepteerd kunnen/konden worden omdat het veel werk vergt om alle code te checken en te testen. Daardoor zijn ook weer veel Skill ontwikkelaars afgehaakt. De nieuwe CEO heeft dit goed door en focussed daarom eerst om een geheel test-suite pakket er doorheen te krijgen. Hierdoor kost het veel minder tijd en dus geld om Skills en Pull Requests te reviewen en accepteren.

Hopelijk zal de ontwikkelaars groep hierdoor weer snel uitbreiden.


Verder heb ik zelf geen idee meer waar ze staan met de Mark-2. Ik heb er geen eentje gebacked, maar kan mij goed voorstellen dat mensen hier niet echt gelukkig mee zijn. Komt ie nog? Komt ie nooit? En wat krijg ik dan. De laatste ontwikkelingen laten toch een heel wat minder "sexy" apparaat zien.


Ikzelf ben al die tijd, op en aan wel blijven door ontwikkelen van; MycroftOS als zijnde een linux distributie speciaal voor Mycroft A.I. gebruik makend van de Buildroot tool(s).

Maak leuke progressie en mijn 8ste "alpha" versie is om de hoek, die ook de GUI ondersteund. De ontwikkelingen daarvan kun je eventueel volgen op de Mycroft A.I. forums;
https://community.mycroft...s-based-on-buildroot/4708

Aangezien het een vrij lange thread is, hieronder wat youtube materiaal wat de laatste status beter laat zien zonder de hele thread door te lezen;Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Gisteren OpenVoiceOS eens uitgeprobeerd.
Had eerst alpha 7, de laatste van github en daar had ik wat problemen met m'n Jabra S410.
Ik vermoed dat audio via HDMI uitgestuurd werd, maar ik hoorde weinig tot niets.
Ook slaagde ik er niet in om mycroft te updaten, ik kon de git checkout nergens vinden.

Terwijl ik Picroft aan het downloaden was las ik toch goede ervaringen met OVOS, en uiteindelijk vond ik de alpha 8 (met GUI) op een aparte downloads pagina:
https://www.j1nx.nl/downloads/, dus vervolgens toch die maar geflasht.

Helaas heeft die versie (bekende) problemen met de HA-skill.
Zelf het image maken met buildroot is me nog niet gelukt, door een gebrek aan diskspace. Iemand een idee hoeveel ik nodig heb voor een rpi4-gui build?

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Dit is een shared folder waar ik de meeste images nog heb staan;

https://j1nx.stackstorage.com/s/6vIDwIIIlvYH3Vw

De laatste versie is alpha10 al gerebrand naar OpenVoiceOS; (Nog niet gecommuniceerd als zijnde release omdat we nog met de OVOS rebranding bezig zijn.
https://j1nx.stackstorage.com/s/faCWeKKlo3UgAq0W


Probeer die eens en mocht het toch niet werken dan hoor ik het graag om je uit de brand te helpen.

Wifi setup is waar we momenteel aan werken en nog wonky. Ik raad een LAN kabel aan om mee te beginnen.

[Voor 23% gewijzigd door j1nx op 28-12-2020 16:53]

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Thanks. Ik merk dat de wifi-setup steeds mooier wordt, maar voor mij werkt het steeds prima, ook in alpha8 en 9 al.

Helaas nog steeds problemen met de HA-skill (denk ik)

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
You can (re)start the mycroft CLI by typing 'mycroft-cli-client'
Traceback (most recent call last):
 File "/usr/lib/python3.9/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 583, i                                                                n _build_master
  ws.require(__requires__)
 File "/usr/lib/python3.9/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 900, i                                                                n require
  needed = self.resolve(parse_requirements(requirements))
 File "/usr/lib/python3.9/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 791, i                                                                n resolve
  raise VersionConflict(dist, req).with_context(dependent_req)
pkg_resources.ContextualVersionConflict: (urllib3 1.26.2 (/usr/lib/python3.9/sit                                                                e-packages), Requirement.parse('urllib3<1.25,>=1.21.1'), {'requests'})

During handling of the above exception, another exception occurred:

Traceback (most recent call last):
 File "/usr/bin/mycroft-cli-client", line 6, in <module>
  from pkg_resources import load_entry_point
 File "/usr/lib/python3.9/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 3252,                                                                in <module>
  def _initialize_master_working_set():
 File "/usr/lib/python3.9/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 3235,                                                                in _call_aside
  f(*args, **kwargs)
 File "/usr/lib/python3.9/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 3264,                                                                in _initialize_master_working_set
  working_set = WorkingSet._build_master()
 File "/usr/lib/python3.9/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 585, i                                                                n _build_master
  return cls._build_from_requirements(__requires__)
 File "/usr/lib/python3.9/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 598, i                                                                n _build_from_requirements
  dists = ws.resolve(reqs, Environment())
 File "/usr/lib/python3.9/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 786, i                                                                n resolve
  raise DistributionNotFound(req, requirers)
pkg_resources.DistributionNotFound: The 'urllib3<1.25,>=1.21.1' distribution was                                                                not found and is required by requests

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Kan ik voor je fixen, maar nog geen keyboard in de buurt. Ik zal je via DM op weg helpen.

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Hmmm, het heeft wat meer voeten in de aarde. Ik zal een nieuwe image maken. Laat het je weten waar en wanneer je die kan downloaden.

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • Gwaihir
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
De update van vandaag geeft me 't gevoel dat de Mark II nu dan toch echt nog maar net over de horizon is.. Hopelijk klopt dat. Ik stof hierbij dit topic graag alvast wat af ;).

Beperkt actief i.v.m. gedrag van enkele mods. There are FOUR lights.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-09 18:30
Inderdaad, kan nooit meer lang duren.
Ook maar weer eens gekeken hoe het er voorstaat met OpenVoiceOS.

Eerst per abuis het image van 09-06 geinstalleerd, dat ging goed en ook het koppelen met wi-fi werkte.
Ik liep een beetje vast toen ik na het koppelen met de online backend (Selene) geen configuratie zag verschijnen voor m'n geinstalleerde Home Assistant skill.

Toen zag ik dat er nieuwere images beschikbaar waren en dus die maar geflasht.
Helaas lukt het me niet om die te koppelen aan Selene (error in pairing skill?)
Met de "No backend" optie kom ik wel verder, maar ik heb geen idee hoe het dan verder werkt.

OVOS vind ik veelbelovend, maar de de documentatie is vooral nog een entry op de roadmap. :+
Begrijp me niet verkeerd, ik snap dat dat bij 'early adopting' hoort, maar jammer is 't wel.

[Voor 6% gewijzigd door RudolfR op 01-07-2022 17:56]


 • XiMMiX
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 25-09 19:45
Het jammere van MyCroft is dat ze zeggen dat ze privacy focused zijn. En vergeleken met de 4 andere voice assistants zijn ze dat misschien ook. Maar hun speech-to-text vindt nog altijd niet lokaal plaats en daardoor is het gebruik van MyCroft voor mij geen optie.

Toen ik er een paar jaar geleden naar keek was een eigen STT backend draaien niet echt een optie. Aan de ene kant omdat open source STT engines nog niet goed genoeg zijn. Aan de andere kant omdat het vanuit MyCroft nauwelijks aandacht kreeg.

Of is dit inmiddels verbeterd?

In plaats daarvan hebben ze wel tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van hun eigen TTS engine. Wat erg jammer is, want in de vorm van Festival bestaat een privacy veilige TTS engine natuurlijk al erg lang. Tuurlijk, de kwaliteit ervan is gruwelijk in vergelijking met de grote 4, maar in combinatie met een privacy veilige STT engine is het wel functioneel. Een goede en privacy veilige TTS had dan later wel ontwikkeld kunnen worden.

[Voor 4% gewijzigd door XiMMiX op 14-07-2022 15:19]


 • spank_mojoo
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 07:53
er is in een jaar tijd veel gebeurd.
lees de laatste twee blogs even op mycroft.ai

https://mycroft.ai/blog/introducing-mimic-3/

https://mycroft.ai/blog/mark-ii-manufacturing-and-production-update/

 • spank_mojoo
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 07:53
Ik had hier intussen al wat meer activiteit verwacht. Zijn er hier zo weinig mensen die een Mark II hebben besteld?

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
Laatste informatie is dat de eerste Mark2 productie modellen op 19 September verstuurd worden.

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-09 17:53

j1nx

Geek - Enjoying life

Topicstarter
En weer een onbekend aantal weken vertraging...

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • spank_mojoo
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 07:53
Inderdaad ja, mijn bestelling heeft nu een verwachtte verzenddatum van 28 november.

 • Gwaihir
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
@j1nx @spank_mojoo Zijn dat bestellingen voor NL / Europa?

Ik was nog bij tot
Mycroft is now working on completing the other requirements in order to ship to countries in the European Union.
Dat er al verzending ingepland wordt, vind ik al een mooie verrassing :).

Beperkt actief i.v.m. gedrag van enkele mods. There are FOUR lights.


 • spank_mojoo
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 07:53
Gwaihir schreef op maandag 26 september 2022 @ 18:08:
@j1nx @spank_mojoo Zijn dat bestellingen voor NL / Europa?

Ik was nog bij tot
[...]
Dat er al verzending ingepland wordt, vind ik al een mooie verrassing :).
Mijn bestelling wordt inderdaad afgeleverd in NL.
Voor zover ik weet heeft het land van het afleveradres geen invloed op de verzenddatum.
Prioriteiten schijnen voornamelijk te liggen op pre orders en backers.
Pagina: 1Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee