Toon posts:

Hoeveel tijd heeft een inbreker nodig?

Pagina: 1 2 Laatste
Acties:

Vraag


 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
Ik probeer thuis een beetje awareness te creeeren inzake boeven en open ramen of ramen in kantelstand.

Zo houd ik er rekening mee dat een boef ongeveer drie seconden nodig heeft om een televisie van de muur te schroeven en mee te nemen. In drie seconden kan een boef ook een tiental schilderijen meenemen of dure keukenmachines meenemen. Mijns inziens kun je je daartegen slecht beveiligen, want een boef kan in zes seconden de kantelstand van een raam hacken, naar binnen klimmen, een televisie van de muur halen en via de voordeur naar buiten wandelen.

Om het een boef moeilijker te maken kun je natuurlijk de voordeursleutels niet in de voordeur laten zitten, zodat een boef alsnog via een raam naar buiten moet en dus een paar seconden meer tijd nodig heeft als hij allemaal spullen moet meeslepen. Maar als je je voordeursleutels bij een beginnend brandje niet binnen tien seconden kunt vinden dan ben je al snel morsdood door verstikking. Wat is wijsheid hierin? Ik ben van mening dat je de voordeursleutels wel in het slot moet laten zitten, zodat de meest logische ontsnappingsroute altijd beschikbaar is bij brand. Echter dan maak je het een boef weer te makkelijk om je woning te verlaten, waardoor de inboedelverzekering weer moeilijk kan gaan doen.

Vreemd genoeg heeft mijn woning zo'n politiekeurmerk, maar de voordeur kan ik gewoon met een stukje plastic van buiten openen. Alleen doe ik er een halve minuut over, terwijl een boef dat waarschijnlijk in een handomdraai doet. Een slimme boef zal dus misschien niet eens via een raam in kantelstand binnendringen, maar gewoon de voordeur pakken. Sowieso zal ik mijn voordeur dus extra gaan beveiligen met anti inbraakstrips.

Uiteraard heb ik alle laptops reeds voorzien van Bitlocker, zodat die gewoon veilig kunnen rondslingeren. Ik denk niet dat er nog boeven zijn die laptops jatten omdat Bitlocker specialistenwerk is. Mijn inboedelverzekering is erg vaag over laptops, maar het lijkt er wel op dat mijn inboedelverzekering niet de gevolgen dekt van datalekken. Stel dat een boef wel een laptop meeneemt terwijl deze ingeschakeld is (en de Bitlocker sleutels dus in het RAM staan), dan is er natuurlijk veel meer gevolgschade. De afhandeling daarvan kan ik niet terugvinden in de voorwaarden. Wellicht is het wijsheid om naast de TPM ook een PIN te gebruiken voor Bitlocker?

Hoe doen jullie je woningbeveiliging? En zijn er zaken waar jullie rekening mee houden? Zoals dat ook de laptops van jullie kinderen standaard Bitlocker hebben en dat de recoverysleutels buitenpandig worden bewaard?

Mijn vraag is een beetje ontstaan uit het feit dat er vorig jaar bij ons scouts zijn geweest. Minderjarigen die je woning fotograferen en de inhoud registreren. Ik heb de scouts en de begeleider gefotografeerd en toen de boeven uiteindelijk in een ander dorp aan de gang gingen en zijn gepakt, zijn mijn foto's als bewijsmateriaal meegenomen en had het OM extra bewijs voor de boeven.

[Voor 7% gewijzigd door Trommelrem op 10-04-2017 16:21]

Alle reacties


Acties:
 • +8Henk 'm!

 • Afvalzak
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 22-03 22:22

Afvalzak

Zet jij mij even buiten?

Sorry, maar het gaat de gemiddelde dief toch om de laptop niet om de data. Die rist gewoon de laptop mee of hij er nou wat mee kan of niet.
Thuis ziet hij dat er een bitlocker encryptie op staat, gooit er een schone install op en klaar is de dief?
Sleutels in de voordeur is sowieso een heel slecht plan, met een brievenbus erbij hebben ze de sleutels zo te pakken. Ik heb ze gewoon op een sleutelrekje hangen en je bent echt niet binnen 10 sec. dood als er brand is binnen. Zeker als ze altijd op dezelfde plek hangen is er geen probleem.

In drie seconden een aantal schilderijen pakken lijkt me ook niet helemaal realistisch, maar ik heb nog nooit een dief aan het werk gezien misschien weet jij dat wel beter ;)

Last.fm | Code Talks


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 20:47
Boeven gaan in 99% van de tijd voor gelegenheids roof.
Een dure laptop voor het raam laten liggen dan gaat er een ruit uit en laptop mee.
Een container voor de garage laten staan en je hebt in eens inbrekers in je schuur / op je eerste verdieping waar wellicht een raam open staat. Achterdeur die open is want toch afgesloten.

Het beeld wat mensen veel hebben dat een inbreker weken vooraf gaat inventariseren om een huis te beroven bestaat niet / nagenoeg niet. De boeven zoals jij ze noemt lopen gewoon lekker door een wijkje en controleren af en toe of er ergens een deur open staat of ze simpel ergens binnen komen. Het gemakkelijkste wat je dan ook kunt doen is de gemakkelijke toegang verminderen / weghalen.

Zet je container nooit tegen een gevel aan en laat hem niet lang buiten staan. Zorg voor een balk bij klapraampjes die er voor zorgt dat hij niet verder open kan. Zorg er voor dat je niets waardevols voor een groot raam hebt liggen.

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Señor Sjon
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 20:20

Señor Sjon

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Magnificent bastard

Titel onttagd
Je moet zorgen dat binnenwandelen bij de buren aantrekkelijker is. Overigens zijn donkere dagen veel interessanter voor inbrekers, vooral kerst en oudjaar. De ene helft is dan bij de andere helft op visite.

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Aikon
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Je zit iets teveel als Tweaker te denken met bitlocker. Bitlocker doe je voor jezelf, als je data je veel waard is. Een dief weet niet of je uberhaupt Bitlocker gebruikt, die jat je laptop toch wel.

Zelf doe ik niet veel qua inbraakbeveiliging. Ik heb goede backups (ook offsite) dus die data kan niet gejat worden. Als ze zaken als een tv jatten zou het me niet boeien. Er zijn maar weinig fysieke spullen die ik niet gejat zou willen zien, en die zijn allemaal niet interessant voor een dief. Ik denk dat het vervelendste is dat ze binnen zijn geweest.

En wat Sjon zegt: zolang je óf betere beveiliging óf zichtbaar minder waardevolle spullen hebt dan je buren zit je goed :)

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • President
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 00:04
Een boef? Serieus? Noem het dan een dief of inbreker, 'boef' klinkt zo algemeen en kleuterachtig


Inbreken kan je nooit voorkomen. Je kan er wel wat aan doen:
- de deur altijd op slot draaien als je weg gaat
- wij draaien de deur ook op slot als we binnen zijn.
- goed kijken wie er voor de deur staat voor je open doet, eventueel afspreken dat de voordeur na 19u niet meer open gaat
- had ik al gezegd dat je deuren op slot moet draaien?
- sleutel uiteraard NIET in je slot laten zitten. Voor mijn part in een afgesloten sleutelkastje bij de voordeur als je bang bent voor brand, maar sleutel bij de deur is sowieso verhoogd risico
- goede SKG3 cilinders in je deuren
- anti-kerntrek SKG3 beslag
- ramen met slot
- alleen ramen open als je thuis bent en er zicht op bent
- had ik al gezegd dat je altijd je deuren dicht en op slot moet hebben? Zelfs als je even in de zomer naar boven gaat om de was te doen? Geen zicht = kans op insluiper
- eventueel camera's / elektronisch beveiligingssysteem / hond


Je kan het niet voorkomen. Willen ze binnen komen dan komen ze wel binnen, desnoods met een glassnijder. Het gaat erom dat ze (veel) geluid moeten maken om binnen te komen en er een tijd mee bezig zijn. Een open raam terwijl je niet thuis bent is een verzoek tot inbraak. Hetzelfde met een open deur.

Daarbij: als je in de zomer alleen achter in de tuin zit en de voordeur bel gaat, loop je waarschijnlijk met open achterdeur naar de voordeur. De kans voor een ander om je achterdeur in te lopen, je tv/laptop/portemonnee te pakken en weer weg te zijn voordat jij het gesprek bij de voordeur af hebt gesloten.

En kerntrekbeveiliging... Scheelt een hoop!

 • nachtnet
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23:41
President schreef op maandag 10 april 2017 @ 17:24:
[..langverhaal..]
hond
[...meer lang verhaal..]
Een goed waakse hond die blaft als hij onraad ruikt is het best advies wat hier te geven lijkt.

 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
Shunt schreef op maandag 10 april 2017 @ 16:28:
Boeven gaan in 99% van de tijd voor gelegenheids roof.
Wij hebben toch echt scouts gehad die de hele inboedel aan het inventariseren waren. Een gelegenheidsroof levert wellicht een paar duizend euro op. In ruil daarvoor krijg je een aantekening in je JDS. Dat is het niet waard lijkt mij.
Een dure laptop voor het raam laten liggen dan gaat er een ruit uit en laptop mee.
Een container voor de garage laten staan en je hebt in eens inbrekers in je schuur / op je eerste verdieping waar wellicht een raam open staat. Achterdeur die open is want toch afgesloten.
Inboedelverzekeraar gebeld en die dekken geen schade door Fappening-achtige praktijken. Alleen het fysieke gedeelte wordt gedekt. Daarmee is een inboedelverzekering dus nutteloos, want de vervangingswaarde van een laptop is slechts een paar duizend euro. De schade door het uitlekken van privegegevens is onbetaalbaar. Bovendien denk ik dat een boef eerder schilderijen zal jatten dan een laptop?
Het beeld wat mensen veel hebben dat een inbreker weken vooraf gaat inventariseren om een huis te beroven bestaat niet / nagenoeg niet. De boeven zoals jij ze noemt lopen gewoon lekker door een wijkje en controleren af en toe of er ergens een deur open staat of ze simpel ergens binnen komen. Het gemakkelijkste wat je dan ook kunt doen is de gemakkelijke toegang verminderen / weghalen.
Ik probeer vaak wel het iets moeilijker te maken dan bij de buren. Maar ik verbaas mij er nog steeds over hoe makkelijk het is om gewoon een deur met politiekenmerk te openen.

Een raam met kantelstand is toch in een handomdraai gehackt?

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Bitlocker gebruiken zonder wachtwoord is niet handig. Verder is er niets aan de hand met Bitlocker als je de laptop met wachtwoord gewoon uitzet als je weg gaat.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • .Maarten
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 01:08
Trommelrem schreef op maandag 10 april 2017 @ 18:04:
Een raam met kantelstand is toch in een handomdraai gehackt?
Een raam zonder ook. Een handomdraai en een baksteen vliegt erdoorheen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • GH1
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-02-2020
President schreef op maandag 10 april 2017 @ 17:24:
- had ik al gezegd dat je deuren op slot moet draaien?
- sleutel uiteraard NIET in je slot laten zitten. Voor mijn part in een afgesloten sleutelkastje bij de voordeur als je bang bent voor brand, maar sleutel bij de deur is sowieso verhoogd risico
Helemaal... de enige keer dat ik slachtoffer ben geworden van een inbraak is toen ik in mijn appartement (5 hoog, toegang nodig bij de voordeur) de voordeur niet in het slot heb gedraaid. Ik verdenk de schilders die toen bezig waren, maar het feit is dat een voordeur (met al het beste hang/sluitwerk) zonder dat je die in het slot draait eenvoudig open te krijgen is.

En voor het nodig hebben van een sleutel in de voordeur, dat is simpel. Vervanging je cylinder door een model waar aan de binnenzijde een draaiknop op zit. Zodra je binnen bent kan je die eenvoudig dicht/open draaien zonder sleutel. In geval van calamiteiten door iedereen zo te openen. Aanvullend voordeel is dat iemand de deur van buiten nog steeds met een sleutel kan openen, dat werkt vaak niet als aan de binnenkant een sleutel in de cylinder zit.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • President
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 00:04
GH1 schreef op maandag 10 april 2017 @ 18:38:
[...]
En voor het nodig hebben van een sleutel in de voordeur, dat is simpel. Vervanging je cylinder door een model waar aan de binnenzijde een draaiknop op zit. Zodra je binnen bent kan je die eenvoudig dicht/open draaien zonder sleutel. In geval van calamiteiten door iedereen zo te openen. Aanvullend voordeel is dat iemand de deur van buiten nog steeds met een sleutel kan openen, dat werkt vaak niet als aan de binnenkant een sleutel in de cylinder zit.
Dat werkt prima met een buitendeur zonder brievenbus gleuf... Maar met een voordeur met een gleuf zou ik geen draaiknop nemen. Ik kan mij nog herinneren hoe makkelijk ik vroeger het huis binnen kon als kind door mijn hand door de brievenbus te doen en op die manier de deur van binnenuit te openen :+

Leuk filmpje: YouTube: cilinder trekken

[Voor 5% gewijzigd door President op 10-04-2017 18:47]


 • GH1
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-02-2020
Dat is een hele oude deur waar een hand helemaal bij het slot kan :-).

Maar ik heb inderdaad een gesloten deur, de knop aan de binnenkant is ook glad en afgerond om het onmogelijk te maken met iets als een ijzerdraad er grip op te krijgen.

Hier zit zo'n beetje alle beveiliging op de voordeur (inclusief een kerntrekbeveiliging), de zwakke schakel was ikzelf.

[Voor 29% gewijzigd door GH1 op 10-04-2017 18:58]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Ample Energy
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 23:40
Trommelrem schreef op maandag 10 april 2017 @ 18:04:
[...]
Daarmee is een inboedelverzekering dus nutteloos, want de vervangingswaarde van een laptop is slechts een paar duizend euro. De schade door het uitlekken van privegegevens is onbetaalbaar. Bovendien denk ik dat een boef eerder schilderijen zal jatten dan een laptop?
"een boef" werkt bij een verzekering, een inbreker sluipt je huis binnen. Groot verschil :P

De gemiddelde inbreker gaat voor de snelle slag. Even naar binnen, tas pakken, wat spullen erin schuiven en weer weg voordat je wakker wordt. En dan specifiek de spullen die snel en eenvoudig door te verkopen zijn. Een schilderij verkoop je niet morgen in een steeg en een pandjeshuis wil er zijn handen niet aan branden. Een laptop is dan veel interessanter, want iedereen kan zoiets gebruiken en in 99% van de gevallen kan iemand die ook maar een heel klein beetje verstand heeft van die dingen hem wel snel verkoopklaar maken. En aangezien de kans op een GPS-tracker en/of een wachtwoord op de BIOS en zo zeer klein is nemen ze die laptop dus gewoon mee. Ze komen er een half uur later wel achter of ze er wat aan hebben. Je moet dus gewoon zorgen dat een inbreker niet zomaar je huis binnenkomt. Plaats bijvoorbeeld een metalen staaf voor alle ramen op de begane grond die open kunnen (en onderschat dan vooral niet hoe klein inbrekers kunnen zijn) en laat je sleutels niet in de deur zitten. Als voor jouw wc-raam een metalen staaf zit en bij de buurman niet, dan zit jij gewoon veilig voor de gemiddelde inbreker.

Het lijkt dat jij vooral bang bent voor de inbreker die zich goed voorbereidt, aangezien je het hebt over meerdere schilderijen die misschien wel meer waard zijn dan het gemiddelde stuk elektronica, je privégegevens zijn onbetaalbaar en misschien wel interessant voor een inbreker en een van je laptops kost duizenden euro's. De dief die al die dingen van je wil hebben komt niet midden in de nacht met het idee om dat in enkele seconden en door een raam mee te nemen. Die dief komt met een collega, hebben zich verkleed als agenten, schuiven een pistool in je gezicht, binden je vast en bedreigen je vrouw en kinderen. Daarom is je pad en zijn de deuren goed verlicht en doe je 's avonds dus nooit de deur open.

Verder is het goed dat je iedereen in huis bewust wilt maken van de risico's, maar het belangrijkste is dat je prettig woont. Laat je dus niet tè gek maken en onthou dat iemand die echt binnen wil komen altijd binnen kan komen. Met wat basisbeveiliging kan je zorgen dat je minder interessant wordt voor de gemiddelde inbreker dan de buurman is, maar een roofovervaller gaat gewoon achter de zwakste schakel van elk systeem aan: de mens.

Luister naar je onderbewustzijn. Er is een reden dat je niet wilt weten hoe je voedsel wordt geproduceerd.


 • Kadardar
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 21-03 16:16

Kadardar

Twitch: KadarTV

Als je echte inbrekers bedoeld die doen vaak snel een rondje om te kijken hoe of wat en welk huis het minst beveiligd is. Een inbreker weet in 3 seconden of hij bij jou in gaat breken, hij is niet binnen in 3 seconden tenzij je de voordeur/achterdeur openlaat.

Gemiddelde inbreker zou rond de 5 minuten spenderen in je huis en als het kan zelfs sneller. In die tijd gaat de inbreker vooral zoeken naar waardevolle spullen zoals goud/geld omdat hij dit in ze zakken kan stoppen zonder enige vorm van scheef aangekeken te worden waarom er iemand met een televisie rondloopt over straat.

Tevens zijn 2 stenen al voldoende om binnen te komen. Als je echt je deur goed wilt beveiligen zijn 2 pen sloten al een groot probleem genoeg voor een inbreker om niet je deur te kiezen. Daarbij is een/zijn camera(s) om je huis en op je deuren helemaal veilig.

Tevens is een te hoge heg/schutting ook voldoende om ongestoord te werk te gaan.

Daarna komt wel al een beetje wat de rest van het topic zegt, maak het ze gewoon moeilijk. Extra beveiliging latjes op kantel ramen, geen vuilnisbakken dicht bij een dak etc etc

Daarbij is goed beslag en een slot met een goed cylinder ook aan te raden.

[Voor 12% gewijzigd door Kadardar op 10-04-2017 19:32]

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • sapphire
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22:02

sapphire

Die-hard pruts0r

GH1 schreef op maandag 10 april 2017 @ 18:38:
[...]

En voor het nodig hebben van een sleutel in de voordeur, dat is simpel. Vervanging je cylinder door een model waar aan de binnenzijde een draaiknop op zit. Zodra je binnen bent kan je die eenvoudig dicht/open draaien zonder sleutel. In geval van calamiteiten door iedereen zo te openen. Aanvullend voordeel is dat iemand de deur van buiten nog steeds met een sleutel kan openen, dat werkt vaak niet als aan de binnenkant een sleutel in de cylinder zit.
Dat heet een paniekslot.

Op werk overal verplicht ivm. het niet op mogen sluiten van mensen :+


Toch wel grappig om te lezen wat voor beeld hier van dieven of 'boeven' is. Alsof een dief eerder voor een schilderij gaat dan een laptop 8)7. Laptop is (over het algemeen) handzamer en gewoon snel geld bij een heler/pandjeshuis/2e hands markt. Schilderij....tenzij die inbreker een kunstopleiding gevolgd heeft en direct kan zien wat het waard is en geen blokker/action/leen bakker/kinderwerkje is én connecties in dat wereldje heeft dan laat hij dat lekker hangen hoor.

En over inventariserende scouts, wat valt er bij jou te zien dan van buiten af? Sowieso woon ik langs een actief gebruikte dorpsweg met gordijnen heul laag. Dus dat word met de neus op de ruit staan om wat te zien. En dan zien ze....een beeldscherm en een tv, meubels en een bureau welke een puinzooi is :+. Echt de moeite.
En over achterom gesproken....durf bijna niet te zeggen dat onze schuurdeur (aan het huis) het eerste jaar gewoon geen slot had... :X maarja achterom betekend minimaal 2 muren en tuinen door om er te komen. Uiteraard nu wel gewoon een slot, en knip er op en enkel glas naast de deur vervangen :+

[Voor 45% gewijzigd door sapphire op 10-04-2017 19:43]

Gabriël ITX


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Trommelrem schreef op maandag 10 april 2017 @ 18:04:
Inboedelverzekeraar gebeld en die dekken geen schade door Fappening-achtige praktijken. Alleen het fysieke gedeelte wordt gedekt. Daarmee is een inboedelverzekering dus nutteloos, want de vervangingswaarde van een laptop is slechts een paar duizend euro. De schade door het uitlekken van privegegevens is onbetaalbaar. Bovendien denk ik dat een boef eerder schilderijen zal jatten dan een laptop?
Gelukkig word zulke schade niet gedekt want dat krijg je de meest extreme hoge claims en schiet de premie door het dak. Als bepaalde data echt zo belangrijk is neem er dan ook zelf verantwoordelijkheid voor door de zaken goed op orde te hebben. Je kan niet verwachten dat

Mijn eigen PC draait ook hardware encyptie op de OS en Data SSD juist tegen inbraak en omdat ik nu lekker makkelijk overal op ingelogt kan zijn met alleen een wachtwoord bij booten. Als iemand mijn PC jat kan ie de boel in onderdelen verkopen maar bij mijn data zal ie nooit komen.

 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
.Maarten schreef op maandag 10 april 2017 @ 18:21:
[...]


Een raam zonder ook. Een handomdraai en een baksteen vliegt erdoorheen.
Maar een baksteen hoor je als je even op de WC zit of in een andere kamer bent.
Ample Energy schreef op maandag 10 april 2017 @ 19:20:
"een boef" werkt bij een verzekering, een inbreker sluipt je huis binnen. Groot verschil :P
Haha :P
Een laptop is dan veel interessanter, want iedereen kan zoiets gebruiken en in 99% van de gevallen kan iemand die ook maar een heel klein beetje verstand heeft van die dingen hem wel snel verkoopklaar maken. En aangezien de kans op een GPS-tracker en/of een wachtwoord op de BIOS en zo zeer klein is nemen ze die laptop dus gewoon mee. Ze komen er een half uur later wel achter of ze er wat aan hebben. Je moet dus gewoon zorgen dat een inbreker niet zomaar je huis binnenkomt. Plaats bijvoorbeeld een metalen staaf voor alle ramen op de begane grond die open kunnen (en onderschat dan vooral niet hoe klein inbrekers kunnen zijn) en laat je sleutels niet in de deur zitten. Als voor jouw wc-raam een metalen staaf zit en bij de buurman niet, dan zit jij gewoon veilig voor de gemiddelde inbreker.

Het lijkt dat jij vooral bang bent voor de inbreker die zich goed voorbereidt, aangezien je het hebt over meerdere schilderijen die misschien wel meer waard zijn dan het gemiddelde stuk elektronica, je privégegevens zijn onbetaalbaar en misschien wel interessant voor een inbreker en een van je laptops kost duizenden euro's. De dief die al die dingen van je wil hebben komt niet midden in de nacht met het idee om dat in enkele seconden en door een raam mee te nemen. Die dief komt met een collega, hebben zich verkleed als agenten, schuiven een pistool in je gezicht, binden je vast en bedreigen je vrouw en kinderen. Daarom is je pad en zijn de deuren goed verlicht en doe je 's avonds dus nooit de deur open.

Verder is het goed dat je iedereen in huis bewust wilt maken van de risico's, maar het belangrijkste is dat je prettig woont. Laat je dus niet tè gek maken en onthou dat iemand die echt binnen wil komen altijd binnen kan komen. Met wat basisbeveiliging kan je zorgen dat je minder interessant wordt voor de gemiddelde inbreker dan de buurman is, maar een roofovervaller gaat gewoon achter de zwakste schakel van elk systeem aan: de mens.
Na het lezen van dit topic krijg ik toch het idee dat het de boeven echt gaat om de minst waardevolle artikelen: De fysieke laptop. Dat er Bitlocker op staat boeit ze blijkbaar niet, terwijl de inhoud vaak het duizendvoudige oplevert dan de fysieke laptop zelf. Eigenlijk vernietigen ze hun inkomsten als ze een laptop formatteren en voor een habbekrats verkopen. Lekker slimme boeven dan :P

Misschien dus een idee om laptops juist in het zicht te laten, zodat ze andere dingen laten staan en dus juist datgene meenemen waar ze niets aan hebben. Boeven lijken toch een beetje op wanbetalers bij tankstations: Jezelf met een aantekening opschepen voor een winst waar een gemiddelde Nederlander z'n bed niet voor uit komt.

 • GH1
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-02-2020
Trommelrem schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 08:12:
[...]Na het lezen van dit topic krijg ik toch het idee dat het de boeven echt gaat om de minst waardevolle artikelen: De fysieke laptop.
Denk je nou echt dat de gemiddelde inbreker bezig is met bedrijfsspionage? Die wil gewoon snel doorverkopen om aan zijn volgende shot te komen of in ieder geval snel geld te scoren....

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • FFW
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 21:04
De vorige bewoner heeft stalen rolluiken op alle belangrijke ramen en deuren geplaatst. Toen ik het huis kocht vond ik dat paranoia, nu wil ik niets anders meer. Bij de buren (studentenhuis) is het afgelopen jaar als twee keer ingebroken via een balkondeur. Mijn huis heeft dan wel een grotere buit, maar het is te moeilijk / duurt te lang :) Mijn vrouw slaapt er ook prima door.

Om je een relatischer beeld te geven van moderne inbraak : Inbrekers in onze buurt zijn in de leeftijd tussen 13 en 16 jaar, die wurmen zich zelfs een toiletraam in om dan van binnenuit de deur open te maken voor hun grote neef. Ook daarom wordt er in schoolvakanties meer ingebroken.

[Voor 9% gewijzigd door FFW op 11-04-2017 08:30]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Lensent
 • Registratie: Mei 2015
 • Laatst online: 24-03 16:42
*snip* je hoeft natuurlijk niet te reageren...

[Voor 71% gewijzigd door Señor Sjon op 11-04-2017 09:08]


 • GH1
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-02-2020
Tot jezelf het slachtoffer van een inbraak wordt.....

En wat is er mis mee om met wat simpele maatregelen die kans fors te verkleinen?

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 20:47
Trommelrem schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 08:12:
[...]

Maar een baksteen hoor je als je even op de WC zit of in een andere kamer bent.
Ja en dan is de inbreker ondertussen al lang weg.
Hell het gebeurt zelfs als mensen gewoon 6 meter verder aan de eetkamer tafel zitten. Dieven zijn brutale snotapen die alleen een snelle euro willen verdienen.
Na het lezen van dit topic krijg ik toch het idee dat het de boeven echt gaat om de minst waardevolle artikelen: De fysieke laptop. Dat er Bitlocker op staat boeit ze blijkbaar niet, terwijl de inhoud vaak het duizendvoudige oplevert dan de fysieke laptop zelf. Eigenlijk vernietigen ze hun inkomsten als ze een laptop formatteren en voor een habbekrats verkopen. Lekker slimme boeven dan :P
Wat verwacht jij van een inbreker ? ik ben bang dat jij een Hollywood beeld hebt bij inbrekers en dat is 100% fout. Een inbreker interesseert het niet wat er op die laptop staat want de laptop kan hij zonder enige gevolgen (meestal) gewoon door verkopen zonder dat er iemand achter komt dat hij hem gestolen heeft.

Gaat hij chanteren is er een veel hogere kans dat hij gepakt gaat worden en dat duurt veel te lang tot hij geld heeft en hij heeft nog eens een bepaalde intelligentie nodig die volgens mij toch meestal ontbreekt bij een inbreker anders hadden ze wel een vak geleerd.
Misschien dus een idee om laptops juist in het zicht te laten, zodat ze andere dingen laten staan en dus juist datgene meenemen waar ze niets aan hebben. Boeven lijken toch een beetje op wanbetalers bij tankstations: Jezelf met een aantekening opschepen voor een winst waar een gemiddelde Nederlander z'n bed niet voor uit komt.
Dus jij wilt mensen gaan uitlokken om je voorruit in te slaan?
Gast niemand wil langs komen om je schilderijen van 100 euro van de muren te slopen.
Tenzij jij een Monet of een Van Goch aan de muur hebt hangen komt er echt geen inbreker langs en denkt joh die schilderijen zullen we maar mee nemen want dat is overduidelijk een schilderij van 10000 euro.

Het probleem met schilderijen is dat ze zo uniek zijn dat ze extreem makkelijk te traceren zijn, je zult hem dus moeten verkopen aan iemand waarvan je zeker bent dat hij / zij hem wilt kopen en op de zwarte markt (inbreken in opdracht la Hollywood dus) Anders zijn schilderijen eigenlijk gewoon waardeloos (relatief).
Trommelrem schreef op maandag 10 april 2017 @ 18:04:
[...]
Wij hebben toch echt scouts gehad die de hele inboedel aan het inventariseren waren. Een gelegenheidsroof levert wellicht een paar duizend euro op. In ruil daarvoor krijg je een aantekening in je JDS. Dat is het niet waard lijkt mij.
99% van die scouts verhalen zijn gewoon pure angstmakerij. Vallen bij mij onder het kopje neem geen muntje aan bij de tankstations want daar zit een GPS tracker in en dan roven ze je huis leeg verhalen.

Tenzij jij een ton aan spul hebt liggen thuis gaat niemand zo'n moeite er in steken. Maar tegen dat soort inbrekers helpt niets. Die nemen desnoods je halve huisraad mee of nemen je in gijzeling tot je ze alles op geeft.
Inboedelverzekeraar gebeld en die dekken geen schade door Fappening-achtige praktijken. Alleen het fysieke gedeelte wordt gedekt. Daarmee is een inboedelverzekering dus nutteloos, want de vervangingswaarde van een laptop is slechts een paar duizend euro. De schade door het uitlekken van privegegevens is onbetaalbaar. Bovendien denk ik dat een boef eerder schilderijen zal jatten dan een laptop?
Natuurlijk dekken zij geen emotionele schade omdat jij je porno plaatjes op een niet encrypted laptop hebt gezet. Een inboedel verzekering is juist voor de vergoeding van een gestolen laptop of ander apparatuur. Nogmaals inbrekers gaan voor een snelle verkoop. 99.99% van de inbraken gaan dan ook om gestolen laptops / tv's / juwelen / geld / telefoons / autosleutels + auto. Dat zijn dingen die allemaal gemakkelijk verkocht kunnen worden omdat ze alles behalve uniek zijn.

Tip nr 1 alles op TV is gelogen dus ook het beeld dat gemaakt is van inbrekers.
GH1 schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 08:39:
Tot jezelf het slachtoffer van een inbraak wordt.....

En wat is er mis mee om met wat simpele maatregelen die kans fors te verkleinen?
In mijn jeugt is er denk ik wel 10x in gebroken en/of een poging tot overval geweest bij mijn ouders thuis (cafetaria in Tilburg) met een grote gevel . Dan leer je simpelweg dat je niet alles kunt afdekken met sloten / beveiliging of tips en trucs.

In mijn eigen appartement / studio is ook ingebroken via een klapraam. (cudo's voor de moeite die het moet hebben gekost om via die kant naar binnen te komen en naar buiten te komen met een 32 inch hd ready tv die waarschijnlijk minder dan 50 euro waard was). Heb die nacht gewoon heerlijk geslapen.
Ik weiger om aan leef plezier in te leveren om een paar procent minder kans te maken op inbraak.

Wat doe ik wel:
Goede sloten en sluitwerk,
Goede deuren,
Goede klapramen die niet zomaar open kunnen,
Geen dingen laten staan die het mogelijk maken om op de garage komen,
Alle deuren op de begaande grond op slot en alle ramen waar je bij kunt dicht als je niet thuis bent,
Geen dure hebbedingen los laten slingeren in het zicht voor de ramen,

[Voor 12% gewijzigd door Shunt op 11-04-2017 08:53]

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


 • StealthyPeanut
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 20:54
Neem een waakse hond :). Een Labrador kan, maar die gaat eerst lekker knuffelen met de inbreker, voordat hij eens een keer geluid maakt.

Wij hebben een Appenzeller Sennenhond en die laat het ons maar al te graag weten als hij onraad ruikt. Soms wat vaker dan ons lief is, maar het werkt echt. Bij nieuwe visite, dus onbekende mensen, duurt het ook 10 minuten voordat hij ze accepteert. Hij neemt niet eens een snoepje aan of niks. Als je dit gewoon aangeeft bij de visite is er ook niks aan de hand.

Ik denk serieus dat wij gewoon de achterdeur open kunnen zetten en een middag weg kunnen gaan. Heel erg weinig kans dat een inbreker jouw woning verkiest boven een andere :).

[Voor 4% gewijzigd door StealthyPeanut op 11-04-2017 08:48]


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Señor Sjon
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 20:20

Señor Sjon

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Magnificent bastard

De Labrador die wij vroeger hadden, blafte anders de hele buurt bij elkaar met een zware blaf van een 2x zo grote hond. Een Golden Retriever daarentegen is even nuttig als een vriezer op de noordpool. Dat is ongeveer het stilste hondenras. :+

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.


 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 24-03 15:42

MsG

Forumzwerver

Trommelrem schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 08:12:
[...]

Maar een baksteen hoor je als je even op de WC zit of in een andere kamer bent.


[...]
Haha :P

[...]

Na het lezen van dit topic krijg ik toch het idee dat het de boeven echt gaat om de minst waardevolle artikelen: De fysieke laptop. Dat er Bitlocker op staat boeit ze blijkbaar niet, terwijl de inhoud vaak het duizendvoudige oplevert dan de fysieke laptop zelf. Eigenlijk vernietigen ze hun inkomsten als ze een laptop formatteren en voor een habbekrats verkopen. Lekker slimme boeven dan :P
Uit wat voor milieu kom je? In ieder geval weinig representatief voor de gemiddelde middenstander in Nederland. Ik heb wel recoveryklussen gedaan en heel veel mensen hebben maar weinig geld over voor hun data. Dus waarom de vakantiekiekjes van Piet en Ria op Kos meer waard zijn dan een laptop van 500 euro (de meeste mensen hebben helemaal geen 1000+ euro laptop maar een goedkoper model). Dat lijkt me ook veel te tricky voor een inbreker, dan zou hij contact moeten houden met Piet en Ria, gezien dat de enige zijn die eventueel geïnteresseerd zijn, waardoor je met veel contact, moeite en risico wellicht er wat meer uitsleept. Dan kunnen ze qua tijdsefficiëntie beter meerdere laptops jatten en die doorsluizen naar hun handige kennis, en het weer verkopen aan van die shady pawnshops. Veel veiliger en sneller.

Volgens mij moet je wat minder Ocean's Eleven kijken ;-).

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • RodeStabilo
 • Registratie: December 2013
 • Niet online
Dit topic deed me denken aan deze; Inbraakpreventie, zinvol?

 • kazz1980
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 12-02 17:25

kazz1980

Goh... Ik hier?

Inderdaad al eens vaker langs geweest. Maar desondanks altijd nuttig.

Ik weet wel het 1 en ander van inbraken via via (laten we het daar maar op houden :P).
Belangrijkste uitgangspunt dat je altijd moet hanteren: als een inbreker naar binnen wil lukt hem dit wel. En meestal binnen seconden via die ene weg die jij nét niet bedacht had...
Qua inbraakpreventie is het dus vooral belangrijk te zorgen dat je het de dief niet te makkelijk maakt. Onmogelijk gaat niet lukken, lastig wel!
Voor een dief zijn grote spullen weinig interessant doorgaans. Dus die televisie? Zou ik me niet zo zorgen om maken! Die laten ze vrijwel altijd gewoon hangen. En ook laptops zijn lang niet altijd direct het eerste roofgoed... Leveren namelijk relatief weinig op terwijl er meer moeite gedaan moet worden om het verkoopbaar te maken. Geld en sierraden e.d. zijn de eerste dingen waar ze naar kijken. Het is dus de moeite die goed op te bergen. Ik heb zelf de kleine waardevolle spullen allemaal in brandkasten zitten. Die zijn gewoon los, dus als ze het echt mee willen nemen lukt het prima! Maar het is een stuk meer gedoe dan even wat mee grissen en wegrennen. Zijn namelijk grote, zware dingen die nauwelijks goed vast te houden zijn (weet ik uit ervaring - heb ze ooit naar binnen moeten slepen :P ).

hier stond iets interessants, maar het is even weg...


 • CH4OS
 • Registratie: April 2002
 • Niet online

CH4OS

It's a kind of magic

Trommelrem schreef op maandag 10 april 2017 @ 18:04:
Bovendien denk ik dat een boef eerder schilderijen zal jatten dan een laptop?
Ik neem makkelijker een laptop onder de arm mee dan een schilderij die waarschijnlijk minder waard is dan de laptop. ;)
Trommelrem schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 08:12:
Na het lezen van dit topic krijg ik toch het idee dat het de boeven echt gaat om de minst waardevolle artikelen
Volgens mij gaat het er meer om, waarmee ze het makkelijkste weg kunnen komen; wat het minste opvalt voor de buitenwereld en wat het makkelijkste te vervoeren is. Natuurlijk wint de laptop het dan van een schilderij. Tel daarbij op dat de waarde van een laptop makkelijker in te schatten is dan van een schilderij. De echt interessante schilderijen zijn immers goed beveiligd. ;)

[Voor 49% gewijzigd door CH4OS op 11-04-2017 09:54]


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Chocochaos
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 21-03 08:52
Ik wil graag even reageren op iedereen die aanraadt de voordeur op slot te draaien, ook als je thuis bent. Zijn een paar spullen je echt meer waard dan je eigen leven en dat van je gezin?

Ik heb zelf een paar keer een brand van dichtbij meegemaakt: een keer op de middelbare school met een fornuisbrand en een keer in een kamer in de studentenflat waar ik woonde. In beide gevallen was het uiteindelijk niet heel ernstig (als in, geen gewonden, de materiele schade was aanzienlijk), maar het laatste dat je wilt is vastzitten in een ruimte die zich snel (en dat gaat echt heel erg snel) vult met dikke verstikkende rook. Je wilt echt zo snel mogelijk je huis kunnen verlaten. Houd er ook rekening mee dat je in een dergelijke panieksituatie toch grotendeels op de automatische piloot zult handelen. Een kastje openen en daar de juiste sleutel uithalen is dan niet meer zo vanzelfsprekend als het nu lijkt.

Ik heb afgelopen weekend hetzelfde uitgelegd aan mijn achterbuurvrouw. Zij had haar sleutels in de auto liggen, en haar man was de deur uitgegaan en had de deur op nachtslot gedaan. Aangezien er op de begane grond ook geen ramen open kunnen, kon ze er niet uit. Als er dan wat gebeurt, ben je echt de pineut.

Uiteindelijk zijn spullen maar spullen, in de meeste gevallen zijn die prima vervangbaar. Spullen waar jij emotionele waarde aan hecht zijn hoogstwaarschijnlijk voor inbrekers toch niet interessant. Gevolgschades, zoals het lekken of kwijtraken van data, zijn prima af te dekken zonder daarbij je huis hermetisch af te sluiten.
Wat betreft verzekering: er zijn ook verzekeringen die zonder braakschade uitkeren, dus dat lijkt me niet zo'n issue.

Wil je echt per sé je voordeur op slot doen, regel dan een goed slot met een draaiknop aan de binnenkant. Dat is dan niet 100% inbraakproof, maar in ieder geval een stuk lastiger voor een inbreker dan een sleutel in de deur or geen nachtslot. Een deur met draaiknop kun je zelf, ook in paniek, makkelijk openmaken, dus in geval van nood sta je snel buiten.

 • sypie
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Kadardar schreef op maandag 10 april 2017 @ 19:29:
Daarbij is een/zijn camera(s) om je huis en op je deuren helemaal veilig.
Schijnveiligheid bedoel je. Het enige wat een camera doet is je laten zien hoe (snel) iemand binnenkomt. Het voorkomt helemaal niks, het vertraagt niet en het geeft geen alarm zodra er beweging wordt gedetecteerd. Uiteraard kun je wel een appje krijgen met een foto of melding van beweging maar wanneer de kat van de buren te vaak langs loopt heb je al een boel false positives te pakken. Dus ja, hoe snel reageer je dan nog op die berichten?

 • kazz1980
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 12-02 17:25

kazz1980

Goh... Ik hier?

Chocochaos schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 09:59:
Ik wil graag even reageren op iedereen die aanraadt de voordeur op slot te draaien, ook als je thuis bent. Zijn een paar spullen je echt meer waard dan je eigen leven en dat van je gezin?
Lijkt me inderdaad een no-brainer.
Maar dat gezegd hebbende... De voordeur op slot draaien is wel zeer verstandig m.b.t. inbraak. Zorgen dat de sleutel altijd (!) op een vaste plek bij de deur ligt en dit is ook bij brand geen echt issue meer.
sypie schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 09:59:
[...]
Schijnveiligheid bedoel je.
Absoluut waar!! Een camera houdt een beetje dief niet tegen.
Kan zelfs het huis extra aantrekkelijk maken - immers als er geld gestopt is in een camerasysteem, dan is er vast iets te halen! ;)

[Voor 45% gewijzigd door kazz1980 op 11-04-2017 10:33]

hier stond iets interessants, maar het is even weg...


 • motormuis
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 21:47
Inbraak (binnen komen) duurt circa 2 tot 3 minuten. Zoek maar een op wat de norm is voor een SKG 3* slot...
Daarna halen ze in ongeveer 2 minuten je huis leeg/overhoop. Dat is ook de reden dat een alarmsysteem geen zin heeft als de voorrijtijd 5 minuten is (en dat is al snel).

9 x 270Wp Yinlgi, Power-One 3.0.


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • OmeJoyo
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 21-03 16:10

OmeJoyo

This is me

OK, Ik heb Vroegah (ruim 10 jaar geleden) in de beveiligingstechniek gewerkt en heb daar dus dagelijks verhalen gehoord en situaties gezien. Globaal zijn er 2 soorten inbrekers:

De gelegenheidsinbreker:

Deze komt binnen omdat het eenvoudig kan. Denk aan de deur niet op slot, raam open, goedkoop sluitwerk, goedkope deur die eenvoudig te zagen of stuk te trappen is. Deze inbrekers hebben bijzonder veel haast, want ze komen wanneer je even de kinderen naar school brengt of misschien wel in je achtertuin aan het werk bent, gewoon via de (semi) open voordeur. Ze hebben haast om 2 redenen, voor een goed inkomen moet je veel stelen en ze weten zeker dat jij niet lang weg bent.

Dan nog de "beroepsinbreker":

Deze komt sowieso binnen! Hij heeft het voorzien op iets dat jij hebt, dat kan vanalles zijn want dit soort inbraken gaat tegenwoordig regelmatig op bestelling. Deze hebben vaak geen haast, omdat ze er alles aan doen om niet op te vallen. Ik heb hierbij zelfs gezien dat destijds nog vaak analoge telefoonkabels werden opgegraven zodat de doormelding van het alarm niet gebeurde.

Hoeveel tijd een inbreker nodig hebt is dus relatief. Bij mij is er 1 keer ingebroken thuis, 1 keer in de auto en 10 tallen keren door de jaren heen op mijn werk. Dit was van simpelweg insluipen tot ram-kraken en ik heb dan ook geleerd dat als ze echt willen, dan komen ze binnen.

De tips zijn eigenlijk allemaal al gegeven :)

* Wees beter beveiligd dan je buren, 1 extra slot, een alarm, beter sluitwerk, dikkere deur of simpelweg de ramen dicht. Het zijn hele kleine dingen waarmee je de meeste inbrekers buiten houdt.
* Woon je in een flat, laat dan niet iedereen zomaar binnen! De inbraak bij mij thuis was ook niet gebeurd als de buurvrouw niet argeloos voor een onbekend persoon de deur had opengehouden.
* Als iets je dierbaar is stop het in een kluis en bevestig de kluis op een niet logische plek. Nogmaals als ze het echt willen, komen ze het halen.
* Data backup je buiten de deur. Als ze de laptop en je externe HDD meenemen dan ben je alsnog de sjaak.
* Zorg dat het lijkt alsof er mensen zijn of nog beter, zorg dat er regelmatig mensen zijn. Zeker op vakantie, laat degene die voor je planten zorgt niet elke dag stipt op dezelfde tijd komen.

Verder zijn er natuurlijk nog duizenden oplossingen van sluitwerk tot camera's of alarmen met doormelding enz. Het is aan jezelf hoever je daar in wilt gaan of niet.

Never attribute to malice what can be adequately explained by stupidity


 • aap
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 24-03 13:15
sypie schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 09:59:
[...]
Schijnveiligheid bedoel je. Het enige wat een camera doet is je laten zien hoe (snel) iemand binnenkomt. Het voorkomt helemaal niks, het vertraagt niet en het geeft geen alarm zodra er beweging wordt gedetecteerd.
Het idee van een camera is dat het afschrikwekkend werkt. Als inbreker wil je jezelf liever niet terugzien in Opsporing Verzocht.

Als een boef weet dat er bij jou veel te halen valt in contanten of juwelen, dan zet hij zich er met een bivakmuts wel overheen. Maar de gelegenheidsdief die niet weet wat hij binnen gaat aantreffen, pakt voor de zekerheid toch maar dat huis van de buren zonder camera.

 • Arjantje72
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 18:25
aap schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 13:38:
[...]

Het idee van een camera is dat het afschrikwekkend werkt. Als inbreker wil je jezelf liever niet terugzien in Opsporing Verzocht.

Als een boef weet dat er bij jou veel te halen valt in contanten of juwelen, dan zet hij zich er met een bivakmuts wel overheen. Maar de gelegenheidsdief die niet weet wat hij binnen gaat aantreffen, pakt voor de zekerheid toch maar dat huis van de buren zonder camera.
Weet ik niet, met een camera voor de deur lijkt er bij jou veel meer te halen dan bij de buurman. Een junkie of draaideur crimineel kan het weinig boeien dat hij wordt herkent, zijn shot/geld heeft hij dan al gehad, gratis een paar dagen onderdak vinden ze niet erg. Een buitenlander wordt ook niet herkend.
Een camera geeft jezelf voornamelijk een gevoel van (schijn)veiligheid.

 • Gadgeteer
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 23-03 13:30
Kadardar schreef op maandag 10 april 2017 @ 19:29:


Tevens is een te hoge heg/schutting ook voldoende om ongestoord te werk te gaan.
.
Afhankelijk van de situatie kan het ook juist preventief werken. Als de inbreker over een hoge heg moet klimmen om binnen en later ook weer buiten te komen, zal hij in ieder geval geen grote spullen meenemen.

Kiest hij wel voor deze route dan heeft hij inderdaad wel vrij spel (lees: tijd genoeg) om een slot te forseren

 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
Hiertegen ben ik voorloig voldoende beveiligd. Een gelegenheidsinbreker zal geen poging doen om encryptie/bitlocker van laptops te kraken. Telefoons kunnen eventueel remote worden gewipet. Laat ze lekker hun eigen shit erop zetten, zolang ze maar van mijn shit afblijven.
Dan nog de "beroepsinbreker":

dit soort inbraken gaat tegenwoordig regelmatig op bestelling
Dat waren de scouts waarschijnlijk aan het doen. Maar zo onopvallend waren ze niet, anders zouden ze niet zijn opgevallen :)

Ik denk dat ik mij vooral "zorgen" moet maken om de beroepsinbreker. Maar feitelijk is alles wat die kan meenemen dan weer verzekerd, dus eigenlijk is het wel prima zo.

Het enige waar ik van zou balen is als een laptop wordt gejat die bijvoorbeeld nog niet op lock workstation staat. Zelfs een klungelboef kan er dan iets mee.

 • Arrne
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 00:01
Trommelrem schreef op woensdag 12 april 2017 @ 08:31:
[...]
Hiertegen ben ik voorloig voldoende beveiligd. Een gelegenheidsinbreker zal geen poging doen om encryptie/bitlocker van laptops te kraken. Telefoons kunnen eventueel remote worden gewipet. Laat ze lekker hun eigen shit erop zetten, zolang ze maar van mijn shit afblijven.
Nee, daar ben je niet tegen beveiligd aangezien een gelegenheidsinbreker helemaal geen interesse heeft in je data. Waarschijnlijk komt hij er überhaupt nooit achter dat er encryptie op je laptop zit, aangezien hij die laptop zo doorverkoopt zonder hem ooit aan te zetten.

Het lijkt erop dat je jezelf vooral zorgen maakt over de diefstal van data en niet de hardware, maar dan is een gelegenheidsinbreker sowieso niet je zorg. Als hij al in je computer weet te geraken (onwaarschijnlijk, zelf zonder speciale maatregelen), zal hij waarschijnlijk de waarde van die data niet goed in kunnen schatten of er iets mee kunnen.

Tenzij jij heel andere dingen op je computer hebt staan dan de meesten, is die data totaal niet interessant voor een gemiddelde inbreker hoor. Ik heb het gevoel dat je de waarde van die data (voor iemand anders dan jezelf) erg overschat.

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 20:22
Ik kan me voorstellen dat een inbreker goed irritant kan zijn met toegang tot je e-mail bijvoorbeeld, of je telefoon. Maar de monetaire waarde daarvan is echt nul. Niemand heeft interesse in toegang tot je Tweakers account. Het kopietje van je paspoort wat je op je laptop bewaard is ook weinig waard, sowieso minder dan je fysieke paspoort wat in je kastje ligt omdat je die toch enkel op vakantie meeneemt.

Het is niet dat inbrekers onderschatten hoeveel jouw data waard is, maar dat jij overschat hoeveel jouw data waard is. Bedenk het volgende: Er zijn miljoenen PCs (en ook nog heel veel Androids) geinfecteerd door malware, waarmee die volledige controle hebben over de PC. Jouw ene laptop is daar niks bij: Het aanbod is zo groot dat die gegevens per duizenden worden verkocht.

 • FFW
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 21:04
Er is geen waterdichte registratie van gestolen voorwerpen, het doorverkopen is daarom ook niet zo moellijk. De koper kan zich tevreden stellen met de redenatie dat als het serienummer nog nergens te boek staat, de laptop DUS niet gestolen is.

 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 24-03 01:47

-SaveMe-

-klik-

Uit nieuwsgierigheid, hoe(zo?) zijn ramen in kantel stand makkelijk te openen. En waarom geen sleutels in de deur ?

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • NiGeLaToR
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 00:03
Alarm helpt wellicht niet tegen gelegenheidsroof maar wellicht wel tegen het leeghalen van je huis als je op vakantie bent. Ken een stel dat net verhuisd was en die terug kwamen van vakantie in een volledig leeg huis. Alles was weg. Kasten, fotos, keukenapparatuur. Alles. Buren hadden wel mensen gezien maar die zeiden dat ze aan het klussen waren.

En woningoverval is ook lastig. Raam in je voordeur en lampen buiten helpen, maar dan nog - laten ze een meid aanbellen en zodra je open doet stormen er 3-4 man naar binnen. In geval van een kennis kreeg ie het pistool te pakken en joeg ie ze weer weg, maar niet iedereen heeft zoveel mazzel.
Dus tjah.. die 99% gelegenheidsdieven houd je wel buiten maar die 1% is knap lastig.

My prediction: we'll evolve into a digital form.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Megamind
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 23-03 17:07
Interessant artikel over hoe een inbreker denkt:
https://newsroom.statefar...rglar#e4ZyJK6Y1PTKrew6.97

Wij hebben bordje, hier waakt de hond en een nep alarm systeem, tot nu toe werkt het :P

 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

Trommelrem schreef op maandag 10 april 2017 @ 16:17:
Ik probeer thuis een beetje awareness te creeeren inzake boeven en open ramen of ramen in kantelstand.

>>KNIP<<

Vreemd genoeg heeft mijn woning zo'n politiekeurmerk, maar de voordeur kan ik gewoon met een stukje plastic van buiten openen. Alleen doe ik er een halve minuut over, terwijl een boef dat waarschijnlijk in een handomdraai doet. Een slimme boef zal dus misschien niet eens via een raam in kantelstand binnendringen, maar gewoon de voordeur pakken. Sowieso zal ik mijn voordeur dus extra gaan beveiligen met anti inbraakstrips.

>>KNIP<<
Even uit de OP gepakt: HOE kun jij een fatsoenlijke voor/achterdeur welke óók van buitenaf op (minimaal) 3 plaalsen in één keer "locked" middels een sleutel én goedgekeurd slot aan de kant waar het slot zit met een bankpasje "flipperen" terwijl de scharnierkant van dievenklauwen voorzien is?

Misschien dat je ook eens wat aandacht aan je "hang en sluit -werk" kunt gaan spenderen, al blijft een simpel stuk glas (ruit) natuurlijk altijd bréék en kwetsbaar >:)

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

De eerste stap is gewoon weinig interessants in huis hebben, als hier een inbreker komt op zoek naar waardevolle spullen help ik 'm mee met zoeken :+

Natuurlijk liggen er wat smartphones in huis, maar als inbreker zou ik een Lumia 640 vrolijk laten liggen, is de moeite niet waard. En een 42" plasma neem je ook niet eventjes onder je arm mee :P Maar hier ga je geen dure sieraden, laptops, tablets, horloges of grote geldbedragen vinden.

Het meest veilige aan dit huis is het feit dat we een herder hebben die bij het minste of geringste al gromt om je wakker te maken, en zodra ze hoort dat iemand aan het hek zit of aan de voordeur morrelt, is het "woefwoefwoef"

En over een maandje loopt hier een Mastiff rond, hoe lang het duurt dat een inbreker binnen komt is dan niet belangrijk, ik hoop voor hem dat hij snel genoeg weer buiten is :+

Verder is dit huis echt een walhalla voor inbrekers. Voordeur zit alleen op de haak vast, en da's geen veiligheidsding. Achterdeur zit 9 van de 10x op slot, niet op de haak, en de sleutel zit altijd in het slot. Er is geen alarm, er zijn geen camera's. Wel brand er licht bij de voordeur, tot 0:00, al geeft de straatlantaarn wel de hele nacht licht.

Deur heeft overigens wel een raam, en het is beleid om als je niet weet wie er aan de deur is, de hond mee te nemen, die natuurlijk ook "woef" doet als de bel gaat.

En toch is er nog nooit ingebroken. Ons oude huis was niet veiliger dan dit, en de enige inbraak in de buurt was bij onze bejaarde buurvrouw, het enige huis in een redelijke straal zonder honden.

Gelegenheidsdieven kijken wel uit voor de honden, en ik ben echt niet bang dat hier een professioneel aan de deur komt, want er is hier niks speciaals te vinden.

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


 • kmf
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
Chocochaos schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 09:59:
Ik wil graag even reageren op iedereen die aanraadt de voordeur op slot te draaien, ook als je thuis bent. Zijn een paar spullen je echt meer waard dan je eigen leven en dat van je gezin?

Wil je echt per sé je voordeur op slot doen, regel dan een goed slot met een draaiknop aan de binnenkant. Dat is dan niet 100% inbraakproof, maar in ieder geval een stuk lastiger voor een inbreker dan een sleutel in de deur or geen nachtslot. Een deur met draaiknop kun je zelf, ook in paniek, makkelijk openmaken, dus in geval van nood sta je snel buiten.
Zoiets hebben we dus ook:

Wel een "nadeel". We hebben zo'n mooie zijraampje naast de deur. Dus even die inslaan en je kan zo slot opendraaien.

One thing's certain: the iPad seriously increases toilet time.


 • Señor Sjon
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 20:20

Señor Sjon

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Magnificent bastard

Vervang het glas voor gelaagd glas en dat probleem is ook weg. PolitieKeurMerk schrijft klasse P4A voor bij raampjes in de buurt van knopcilinders. Daar ben je wel even mee bezig om die kapot te krijgen.

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.


 • President
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 00:04
kmf schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 09:14:
[...]


Zoiets hebben we dus ook: [afbeelding]

Wel een "nadeel". We hebben zo'n mooie zijraampje naast de deur. Dus even die inslaan en je kan zo slot opendraaien.
En even met de arm door de brievenbus heen?

 • kmf
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
President schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 09:44:
[...]

En even met de arm door de brievenbus heen?
Zit een brievenbusbak achter :)

One thing's certain: the iPad seriously increases toilet time.


 • HallonRubus
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 23-03 19:51
Een keer slachtoffer van inbraak geweest, ze kwamen binnen door een klapraam in de garage (garage zit vast aan het huis). Volgens mij hadden ze het raampje ingeslagen, daarna de beugel geforceerd en het raam zo opengetrokken.

Beste preventie is om ze altijd in het zicht te hebben. Het betreffende raam zit aan de achterzijde en is verborgen van de weg door de tuin en de garage.
Trommelrem schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 08:12:

Na het lezen van dit topic krijg ik toch het idee dat het de boeven echt gaat om de minst waardevolle artikelen: De fysieke laptop. Dat er Bitlocker op staat boeit ze blijkbaar niet, terwijl de inhoud vaak het duizendvoudige oplevert dan de fysieke laptop zelf. Eigenlijk vernietigen ze hun inkomsten als ze een laptop formatteren en voor een habbekrats verkopen. Lekker slimme boeven dan :P
Bij de inbraak bij ons is het hele huis overhoop gehaald, maar naast wat juwelen van discutabele echtheid is alleen een laptop met een Celeron processor meegenomen. Na alle wachtwoorden veranderd te hebben toch blij dat we van dat trage ding af waren :+
OmeJoyo schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 11:36:
* Woon je in een flat, laat dan niet iedereen zomaar binnen! De inbraak bij mij thuis was ook niet gebeurd als de buurvrouw niet argeloos voor een onbekend persoon de deur had opengehouden.
Als je om 1 uur 's nachts thuiskomt en een man die iets breder en groter dan jou is loopt met je mee naar binnen, dan ga je echt niet moeilijk doen om die met je mee naar binnen te laten. In de flat waar ik nu woon wonen dan ook 400 mensen ofzo, in een klein appartementencomplex is het misschien wat acceptabeler om vreemden te vragen waarom ze naar binnen willen. Je moet er sowieso vanuit gaan de de voordeur van je appartement rechtstreeks bereikbaar vanaf de straat is. Uiteindelijk woon je nog steeds veiliger dan in een vrijstaand huis, als je een goed slot hebt gaan ze niet op de galerij in het volle licht aan je slot gaan prusten, en aan de achterkant komen ze vanaf een zekere hoogte ook niet binnen.

 • OmeJoyo
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 21-03 16:10

OmeJoyo

This is me

HallonRubus schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 10:29:
Een keer slachtoffer van inbraak geweest, ze kwamen binnen door een klapraam in de garage (garage zit vast aan het huis). Volgens mij hadden ze het raampje ingeslagen, daarna de beugel geforceerd en het raam zo opengetrokken.

Beste preventie is om ze altijd in het zicht te hebben. Het betreffende raam zit aan de achterzijde en is verborgen van de weg door de tuin en de garage.


[...]

Bij de inbraak bij ons is het hele huis overhoop gehaald, maar naast wat juwelen van discutabele echtheid is alleen een laptop met een Celeron processor meegenomen. Na alle wachtwoorden veranderd te hebben toch blij dat we van dat trage ding af waren :+


[...]


Als je om 1 uur 's nachts thuiskomt en een man die iets breder en groter dan jou is loopt met je mee naar binnen, dan ga je echt niet moeilijk doen om die met je mee naar binnen te laten. In de flat waar ik nu woon wonen dan ook 400 mensen ofzo, in een klein appartementencomplex is het misschien wat acceptabeler om vreemden te vragen waarom ze naar binnen willen. Je moet er sowieso vanuit gaan de de voordeur van je appartement rechtstreeks bereikbaar vanaf de straat is. Uiteindelijk woon je nog steeds veiliger dan in een vrijstaand huis, als je een goed slot hebt gaan ze niet op de galerij in het volle licht aan je slot gaan prusten, en aan de achterkant komen ze vanaf een zekere hoogte ook niet binnen.
Het betrof in ons geval een klein complex, bovendien is de persoon niet meegelopen maar had hij gewoon aangebeld. Hierop is de deur geopend, maar de buurvrouw in kwestie heeft gewacht tot er boven werd aangebeld, maar dat is nimmer gebeurd omdat hij in het portiek heeft gewacht tot het "veilig" was.

Een intercom hangt er niet voor niets, is het bezoek niet voor jou laat het dan niet binnen, dat is de tip :)

Ik begrijp uiteraard dat je bij een flat met 400 woningen niet iedereen kent 8)

Never attribute to malice what can be adequately explained by stupidity


 • CurtPoindexter
 • Registratie: Februari 2017
 • Niet online
-

[Voor 100% gewijzigd door CurtPoindexter op 19-10-2019 14:53. Reden: Leeg ivm privacy]


 • RocketKoen
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 00:37
Een politiekeurmerk betekent ook maar een paar minuten inbraakpreventie. Toen ik mijn sleutel was vergeten, was de slotenmaker zo binnen. Met een accuboor bijna geruisloos de cilinder uitgeboord.
Die was beveiligd tegen boren en trekken. Maar volgens de slotenmaker betekende dat alleen een duurdere boor en iets voorzichtiger boren. Kostte hem geen seconde extra.

Ik heb voor het vervangende slot dus dit keer die van €100 laten liggen en er een voor 2 tientjes gekocht.

Het tochtstripje deed meer aan inbraakpreventie. Want daardoor kon hij niet met een plasticje flipperen. Als dat wel kon was de deur binnen 5 sec open geweest. (hij was niet op slot gedraaid).

TheS4ndm4n#1919


 • Malt007
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 24-03 13:39
Onlangs bij mij thuis ingebroken, overdag op een zondag toen ik bij vrienden aan het eten was. Ten eerste is mijn ervaring dat als ze naar binnen willen dat ze binnen komen. Ik had dan geen inbraakstrip langs de deur maar hij zat wel op slot, betrof een moderne hardhouten deur met helaas op dat moment een enkel slot op slot. Ze hebben simpelweg met meerdere breekijzers tegelijkertijd de volledige deur en kozijn ontzet, zeer veel geweld bij gebruikt aangezien de deur zo ongeveer in 2en lag.

Wat ze hebben meegenomen is conform wat de politie me vertelde, alleen zeer snel geld, dus goud en cash zoeken ze. Apparatuur is totaal niet interessant, derhalve hebben ze alle laptops, tv's (nieuwe OLED's) en al het andere (redelijk high end en nieuw spul) laten staan, sterker nog niet eens aangeraakt. Zelfs mijn autosleutel die vol in het zicht lag hebben ze niet meegenomen. Uiteindelijk voor een eurotje of 2000 aan horloges en sieraden meegenomen en een iphone die toevallig thuis lag. Zelfs Ipads hebben ze laten liggen terwijl ze die 100% zeker hebben gezien. Wel was alles overhoop gehaald op zoek naar cash, oa alle kledingkasten leeggetrokken en alle laadjes doorzocht. Ik denk dat ze in totaal nog geen 2 minuten zijn binnen geweest.

Politie wist me ook te vertellen dat het ingooien van ruiten om binnen te komen zelden meer voorkomt, simpelweg teveel herrie.

 • SeenD
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23-03 11:39
Wat @RocketKoen ook zegt.
Bij mij was een slotenmaker binnen een paar minuten binnen.

Verder heb ik gewoon kunststofdeuren en ramen met anti inbraakstrips, beveiligd glas naast de deur. En sloten op de ramen beneden.

Ik heb een sleutel in de voordeur zitten, omdat ik liever de inbreker sneller naar buiten laat en mezelf ook in geval van brand.
Al mn buren hebben rolluiken voor al hun ramen boven en beneden en op zolder(die laatste is denk ik meer tegen de zon). Een enkeling heeft een rolluik voor de voordeur en hebben die 's nachts naar beneden. Dat is pas echt gestoord...

Daarbij heb ik ook nog 2 honden, en die geven mij echt een veilig gevoel. Nou ja, een van de 2 dan, eentje kan niet blaffen. Er is iets mis met zn stembanden.

Ondertussen alweer 2 jaar geleden, stond er in eens een vrouw voor het raam naar binnen te kijken, en ik liep toevallig net de woonkamer in dus ik zag haar. En op het zelfde moment zag m'n hond het ook en vloog luid blaffend naar het raam. Hij wierp zichzelf tegen t raam aan. (Ik was wel trots op mn hond). Ik rende naar buiten achter haar aan, toen zei ze iets van ik ben een verzekeringsagent. Daarna rende ze weer weg, en ik had geen zin om door te rennen. Ik denk dat mn hond genoeg haar had afgeschrikt.
Waarschijnlijk is mn huis ook een mooie optie, omdat ik de enige ben die geen rolluiken heeft.

En sowieso, een huis een paar straten verder op is overvallen door 2 kerels met een pistool. Daar doe je gewoon niks aan. En de gelegenheidsdief heeft weinig gelegenheid in mn huis.

Something something


 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 20:47
@SeenD In wat voor getto woon je als mensen rolluiken voor de deur hebben zitten.
Wij hebben gewoon goeie sloten rolluiken beneden wil ik nog voor het raam maar dat is voor de warmte.

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


 • Rmg
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 23:00
FFW schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 08:26:
Om je een relatischer beeld te geven van moderne inbraak : Inbrekers in onze buurt zijn in de leeftijd tussen 13 en 16 jaar, die wurmen zich zelfs een toiletraam in om dan van binnenuit de deur open te maken voor hun grote neef. Ook daarom wordt er in schoolvakanties meer ingebroken.
Echt, 25 jaar geleden werd er al gewaarschuwd voor zigeuners die hun kinderen door wc raampjes naar binnen duwen. Daar is echt niets moderns aan hoor :Y)

Enige verschil is dat er 25 jaar geleden gewaarschuwd werd voor een andere bevolkingsgroep

 • SeenD
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23-03 11:39
Shunt schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 12:03:
@SeenD In wat voor getto woon je als mensen rolluiken voor de deur hebben zitten.
Wij hebben gewoon goeie sloten rolluiken beneden wil ik nog voor het raam maar dat is voor de warmte.
Ja, eigenlijk geen getto, gestoorde mensen denk ik. :| Eentje van die huizen gaan in de winter altijd wel 6 maanden naar Spanje ofzo, dan is een rolluik aan de voorkant wel handig.

Something something


 • Zebby
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:35
Heel bijzonder dat ik serieus nog nooit eerder in mijn omgeving heb gehoord van de sleutel in de deur laten zitten. Komt niet eens bij me op. Als je een brievenbus hebt kan iemand die zo uit je slot trekken. Ik heb van die klemmen boven en onderin die erop gaan, maar doe hem vaak ook gelijk op slot als we niet meer naar buiten gaan. Ik heb rookmelders hangen, 1 op iedere verdieping, mocht er op dat vlak wat fout gaan.

@Shunt mijn buren hebben het ook aan de achterkant. Wonen in een heel veilig dorp, maar ook daar komen er inbrekers van de rondliggende gemeenten. Als ik in de lokale krant wat lees over arrestaties met inbrekersgereedschap komen ze altijd van elders.

Uiteindelijk heb ik maar weinig van waarde in huis, zeker niet in het zicht, wat het stelen waard is. Alleen de TV, maar die is al geen >500 euro waard. Kunnen ze er nog beter met mijn messenblok vandoor gaan :D

 • Fly-guy
 • Registratie: Juni 2000
 • Niet online
Shunt schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 12:03:
@SeenD In wat voor getto woon je als mensen rolluiken voor de deur hebben zitten.
Wij hebben gewoon goeie sloten rolluiken beneden wil ik nog voor het raam maar dat is voor de warmte.
Bij mij in de buurt, wat zeker geen getto was, woonde iemand die voor alle (!) ramen en deuren, elke nacht weer, de rolluiken naar beneden deed.
Er was geen enkele mogelijkheid om binnen te komen.

Of naar buiten in het geval van een elektrisch probleem....

 • depl0y
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 22:51
Zebby schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 12:08:
Heel bijzonder dat ik serieus nog nooit eerder in mijn omgeving heb gehoord van de sleutel in de deur laten zitten. Komt niet eens bij me op. Als je een brievenbus hebt kan iemand die zo uit je slot trekken. Ik heb van die klemmen boven en onderin die erop gaan, maar doe hem vaak ook gelijk op slot als we niet meer naar buiten gaan. Ik heb rookmelders hangen, 1 op iedere verdieping, mocht er op dat vlak wat fout gaan.

@Shunt mijn buren hebben het ook aan de achterkant. Wonen in een heel veilig dorp, maar ook daar komen er inbrekers van de rondliggende gemeenten. Als ik in de lokale krant wat lees over arrestaties met inbrekersgereedschap komen ze altijd van elders.

Uiteindelijk heb ik maar weinig van waarde in huis, zeker niet in het zicht, wat het stelen waard is. Alleen de TV, maar die is al geen >500 euro waard. Kunnen ze er nog beter met mijn messenblok vandoor gaan :D
Precies, dit is bij ons ook het geval, het duurste in ons huis is denk ik mijn laptop. Goud, geld en dat soort dingen hebben we toch niet in huis. We hebben wel plannen om een hond te nemen in het najaar en dan is het eigenlijk voor mij genoeg.

Deuren ga ik in ons nieuwe huis wel voorzien van nieuwe cilinders maar dat heeft meer te maken met dat alles met 1 sleutel werkt en je nooit zeker weet of er niet ergens 1 is blijven slingeren na de overdracht.

Daar houd het ook wel mee op denk ik. In eerste instantie wilde ik een heel alarmsysteem aan gaan leggen namelijk.

 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 03:53

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Shunt schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 12:03:
@SeenD In wat voor getto woon je als mensen rolluiken voor de deur hebben zitten.
Wij hebben gewoon goeie sloten rolluiken beneden wil ik nog voor het raam maar dat is voor de warmte.
Je hoeft niet in een getto te wonen om zulke dingen nodig te hebben, alleen al in tussenwijk te zitten is al problematisch genoeg. Wij hebben ook al jaren rolluiken, primair tegen inbraak, secondair tegen de zon (komt echt niets doorheen), puur omdat onze wijk tussen de stad en 'probleem'wijk zat. Van stenen tegen de ruit tot meerdere pogingen tot inbraak (slot uitgeslagen met schroevendraaier), terwijl onze buurt an sich weinig problemen heeft.

Ik zeg altijd, een alarm is alleen handig als ze al de poging doen om binnen te komen, met rolluiken ontneem je al snel de motivatie om uberhaubt een poging te ondernemen.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Zebby
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:35
depl0y schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 12:23:
[...]


Precies, dit is bij ons ook het geval, het duurste in ons huis is denk ik mijn laptop. Goud, geld en dat soort dingen hebben we toch niet in huis. We hebben wel plannen om een hond te nemen in het najaar en dan is het eigenlijk voor mij genoeg.

Deuren ga ik in ons nieuwe huis wel voorzien van nieuwe cilinders maar dat heeft meer te maken met dat alles met 1 sleutel werkt en je nooit zeker weet of er niet ergens 1 is blijven slingeren na de overdracht.

Daar houd het ook wel mee op denk ik. In eerste instantie wilde ik een heel alarmsysteem aan gaan leggen namelijk.
Cilinders hebben wij ook gedaan ja, niet dat ik de voorgaande eigenaren niet vertrouw, maar kun je beter geen risico's mee nemen. Alarmsysteem gaat wel heel ver, maar voor <250 euro kun je wat camera's ophangen binnen. Ik speel zelf nog steeds met de gedachte er een op te hangen met een brede hoek op de straat voor ons - worden nogal regelmatig spiegels afgereden... Dubbele functie dus.

 • hansie_k
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 21:35
HallonRubus schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 10:29:
Een keer slachtoffer van inbraak geweest, ze kwamen binnen door een klapraam in de garage (garage zit vast aan het huis). Volgens mij hadden ze het raampje ingeslagen, daarna de beugel geforceerd en het raam zo opengetrokken.
Aanbevolen is om ook op de tussendeur veiligheidsbeslag te monteren, en die deur dus ook af te sluiten.
Zelfde met de deur naar de bijkeuken etc.
Eenmaal binnen, kunnen ze bij zo'n deur ongestoord hun gang gaan, niemand die ze ziet.

Voorkomen doe je het niet, moeilijker maken wel.
Zoals al vaker is aangegeven, goed hang- en sluitwerk, er om denken dat je de boel op slot doet...
Trek ook niet de aandacht, met 3 camera's en tralies voor de ramen aan de voorkant.
Beveilig de achterkant wel beter, daar waar ze niet gezien worden en dus ongestoord hun gang kunnen gaan.

En hopen dat ze bij het zien van jou beveiligen een deurtje verder gaan.

Of ze moeten echt weten dat jij iets in huis hebt wat ze kunnen gebruiken, dan komen ze toch wel binnen.

[Voor 11% gewijzigd door hansie_k op 18-07-2017 12:47]


 • Tsurany
 • Registratie: Juni 2006
 • Niet online

Tsurany

⭐⭐⭐⭐⭐

-SaveMe- schreef op dinsdag 18 april 2017 @ 22:51:
Uit nieuwsgierigheid, hoe(zo?) zijn ramen in kantel stand makkelijk te openen. En waarom geen sleutels in de deur ?
Als hij naar buiten kantelt kan je er vrij makkelijk aan gaan hangen, als hij naar binnen kantelt kan je hem met flink wat gewicht naar binnen duwen. En je kan vaak van buiten nog bij de scharnieren.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Deveon
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Trommelrem schreef op maandag 10 april 2017 @ 16:17:
Wellicht is het wijsheid om naast de TPM ook een PIN te gebruiken voor Bitlocker?
PIN bied alleen toegevoegde waarde indien je thunderbolt/FireWire ingeschakeld hebt. Hiermee kunnen ze namelijke pre-boot tegen de systembus aan praten. Verder voldoet een TPM chip mits je geen slaapstand (standby) gebruikt. Altijd uit ofsluimer (sleep).

Het voordeel van een hond is dat hij/zij inbrekers altijd zal opmerken en de kans om betrapt wordt vergroot door mij part tegen de deur te kwispelen. Ook is een groot deel van risicogroep die inbreekt bang voor honden. Daarentegen is een stuk vlees met verdoving (of erger) erin genoeg om je waakhond uit te schakelen.

Wij proberen zelf alle waardevolle spullen uit zicht te houden, maar mochten ze binnenkomen mogen ze alles meenemen. Zou het alleen op prijs stellen als we zelf niet thuis zijn.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Tehh
 • Registratie: Maart 2013
 • Niet online
Malt007 schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 11:33:
Onlangs bij mij thuis ingebroken, overdag op een zondag toen ik bij vrienden aan het eten was. Ten eerste is mijn ervaring dat als ze naar binnen willen dat ze binnen komen. Ik had dan geen inbraakstrip langs de deur maar hij zat wel op slot, betrof een moderne hardhouten deur met helaas op dat moment een enkel slot op slot. Ze hebben simpelweg met meerdere breekijzers tegelijkertijd de volledige deur en kozijn ontzet, zeer veel geweld bij gebruikt aangezien de deur zo ongeveer in 2en lag.

Wat ze hebben meegenomen is conform wat de politie me vertelde, alleen zeer snel geld, dus goud en cash zoeken ze. Apparatuur is totaal niet interessant, derhalve hebben ze alle laptops, tv's (nieuwe OLED's) en al het andere (redelijk high end en nieuw spul) laten staan, sterker nog niet eens aangeraakt. Zelfs mijn autosleutel die vol in het zicht lag hebben ze niet meegenomen. Uiteindelijk voor een eurotje of 2000 aan horloges en sieraden meegenomen en een iphone die toevallig thuis lag. Zelfs Ipads hebben ze laten liggen terwijl ze die 100% zeker hebben gezien. Wel was alles overhoop gehaald op zoek naar cash, oa alle kledingkasten leeggetrokken en alle laadjes doorzocht. Ik denk dat ze in totaal nog geen 2 minuten zijn binnen geweest.

Politie wist me ook te vertellen dat het ingooien van ruiten om binnen te komen zelden meer voorkomt, simpelweg teveel herrie.
Wow heftig. Als ze apparatuur nog niet eens hebben meegenomen waren ze waarschijnlijk lopend / fietsend? Want ook al levert een OLED misschien niet superveel op op de zwarte markt, die inbrekers breken toch voornamelijk in om zelf zo'n OLED te kopen? Naast natuurlijk de junkies die inbreken, die nemen alles mee wat maar > € 5 oplevert om hun verslaving te bekostigen. Maar die zijn over het algemeen niet supersnugger.

Ik ben wel eens benieuwd hoe lang een inbreker bij ons binnen zou zijn en wat hij zou meenemen. We hebben wel wat cash (verjaardagsgeld enzo) liggen, maar onze mobieltjes zijn samen nog geen € 100 waard, horloges doen we niet aan en de laptop gaat ook alweer zo'n 6 jaar mee. Daarom grap ik wel eens dat ze bij mij best mogen inbreken, een nieuwe voordeur staat hoog op mijn verlanglijstje namelijk :P Toch lijkt het me wel supervervelend, gewoon het veiligheidsgevoel dat beschadigd is.

Heb je er zelf een onveilig gevoel aan overgehouden? Of slaap je er niet slechter om?

 • RemcoDelft
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 24-03 12:34
motormuis schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 11:06:
Inbraak (binnen komen) duurt circa 2 tot 3 minuten. Zoek maar een op wat de norm is voor een SKG 3* slot...
Zoals ik een sloper over een driepuntssluiting hoorde zeggen: "Dat maakt voor mijn koevoet niet uit".
Nog leuker is een klein hydraulisch krikje tussen het kozijn, dan gaat de deur ook open en is je gevel ontwricht.
Malt007 schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 11:33:
Politie wist me ook te vertellen dat het ingooien van ruiten om binnen te komen zelden meer voorkomt, simpelweg teveel herrie.
Toch komt er werkelijk helemaal niemand kijken als je een thermopane kapot laat vallen.

 • Xavier
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
RemcoDelft schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 14:33:
[...]

Toch komt er werkelijk helemaal niemand kijken als je een thermopane kapot laat vallen.
Mijn vader heeft 25 jaar lang gewerkt voor een bedrijf dat inbraakpreventie installeert, oftewel een slotenmaker.
In 25 jaar heeft hij honderden deuren geopend. Op je knietjes voor een deur, zonder bedrijfskleding. Hij is in al die jaren nog nooit gevraagd wat hij aan het doen was.

Maarja binnenkomen in een huis is ook seconden werk, voor een slotenmaker misschien iets meer, want die wilt geen schade maken. Maar zet gewoon beter beslag op je deur dan de buren en ze lopen wel door.

Bij mijn ouders in de straat hebben ze wel eens een raam van een Mercedes ingeslagen voor de autoradio. Stonden in no-time 3 buren bij de inbreker. Hij was niet zo snugger blijkbaar want glas dat kapot gaat 's nachts hoort iedereen en die gaat echt wel kijken.

(Maar wat ducktape op je hamer en dan enkel glas (wat veel jaren 30 woningen hebben) en je komt bijna geruisloos binnen...)

 • Malt007
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 24-03 13:39
RemcoDelft schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 14:33:
[...]

Toch komt er werkelijk helemaal niemand kijken als je een thermopane kapot laat vallen.
Ik weet niet wat een thermopane is maar dubbelglas met de gaslaag ertussen schijnt nogal veel herrie te maken aldus de politie, die ploffen echt als er een steen doorheen gaat.
Tehh schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 14:18:
[...]

Wow heftig. Als ze apparatuur nog niet eens hebben meegenomen waren ze waarschijnlijk lopend / fietsend? Want ook al levert een OLED misschien niet superveel op op de zwarte markt, die inbrekers breken toch voornamelijk in om zelf zo'n OLED te kopen? Naast natuurlijk de junkies die inbreken, die nemen alles mee wat maar > € 5 oplevert om hun verslaving te bekostigen. Maar die zijn over het algemeen niet supersnugger.

Ik ben wel eens benieuwd hoe lang een inbreker bij ons binnen zou zijn en wat hij zou meenemen. We hebben wel wat cash (verjaardagsgeld enzo) liggen, maar onze mobieltjes zijn samen nog geen € 100 waard, horloges doen we niet aan en de laptop gaat ook alweer zo'n 6 jaar mee. Daarom grap ik wel eens dat ze bij mij best mogen inbreken, een nieuwe voordeur staat hoog op mijn verlanglijstje namelijk :P Toch lijkt het me wel supervervelend, gewoon het veiligheidsgevoel dat beschadigd is.

Heb je er zelf een onveilig gevoel aan overgehouden? Of slaap je er niet slechter om?
Ik slaap er sowieso niet slechter om, heb nu een mooie kluisdeur met strips erop en een ijzerenplaat erin zitten en er komen rolluiken achter (voornamelijk voor de warmte/kou).

Ze gaan overigens echt allemaal van die kleine meuk echt niet meenemen, ze rushen gewoon door je huis en controleren plekken waar sieraden en geld meestal liggen. Tv's en apparatuur is simpelweg niet interessant en het past niet in de tas die ze bij zich hebben. Daarna springen ze gewoon op de brommer zodat ze eventueel kunnen ontsnappen via poortjes, bruggetjes, fietspaden etc.

Dit zijn allemaal woorden van de politie overigens, dus niet dat ik ze zelf verzin. Natuurlijk zullen er uitzonderingen zijn maar denk dat bovenstaande beschrijving +90% van de inbraken beschrijft.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DeTjuk
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 24-03 17:07
FFW schreef op dinsdag 11 april 2017 @ 08:26:
De vorige bewoner heeft stalen rolluiken op alle belangrijke ramen en deuren geplaatst. Toen ik het huis kocht vond ik dat paranoia, nu wil ik niets anders meer. Bij de buren (studentenhuis) is het afgelopen jaar als twee keer ingebroken via een balkondeur. Mijn huis heeft dan wel een grotere buit, maar het is te moeilijk / duurt te lang :) Mijn vrouw slaapt er ook prima door.
Rolluiken bij brand is een drama. Raad je dan ook aan om ze niet te gebruiken als je in de woning aanwezig bent (slaapt).

[PSN: DeTjuK]


 • RemcoDelft
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 24-03 12:34
Malt007 schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 15:37:
Ik weet niet wat een thermopane is maar dubbelglas met de gaslaag ertussen schijnt nogal veel herrie te maken aldus de politie, die ploffen echt als er een steen doorheen gaat.
Thermopane is dubbel glas. Veiligheidsglas ploft, zeg maar bushokjes en zijruiten van auto's.

 • Afvalzak
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 22-03 22:22

Afvalzak

Zet jij mij even buiten?

SinergyX schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 12:30:
[...]

Je hoeft niet in een getto te wonen om zulke dingen nodig te hebben, alleen al in tussenwijk te zitten is al problematisch genoeg. Wij hebben ook al jaren rolluiken, primair tegen inbraak, secondair tegen de zon (komt echt niets doorheen), puur omdat onze wijk tussen de stad en 'probleem'wijk zat. Van stenen tegen de ruit tot meerdere pogingen tot inbraak (slot uitgeslagen met schroevendraaier), terwijl onze buurt an sich weinig problemen heeft.

Ik zeg altijd, een alarm is alleen handig als ze al de poging doen om binnen te komen, met rolluiken ontneem je al snel de motivatie om uberhaubt een poging te ondernemen.
Het lijkt mij zelfs dat een inbreker niet in zijn eigen straat gaat inbreken en juist liever een iets duurdere wijk pakt (maar niet te duur natuurlijk ivm inbraakpreventie+alarmen etc.) dan een getto waar toch wat minder te halen valt aan los geld + sieraden.
Ik woon zelf ook in een tussenwijk (na onze straat begint de sociale huur) maar ik geloof niet dat hier heel vaak ingebroken is de afgelopen jaren.

Niet te hard roepen dit, straks jatten ze onze goudvis. :o

Last.fm | Code Talks


 • Wolly
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Tsurany schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 13:31:
[...]

Als hij naar buiten kantelt kan je er vrij makkelijk aan gaan hangen, als hij naar binnen kantelt kan je hem met flink wat gewicht naar binnen duwen. En je kan vaak van buiten nog bij de scharnieren.
Heb je het nu over de draai-kiep ramen die in bijna elk modern huis zitten?

Laat ik nou altijd gedacht hebben dat die veilig waren (als ze in de 'kiep' stand stonden) 8)7Acties:
 • +1Henk 'm!

 • smittiehz
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 23-12-2022
Afvalzak schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 20:44:
[...]
Niet te hard roepen dit, straks jatten ze onze goudvis. :o
https://atstrack.com/animal-class/fish.aspx

 • CrystalViriS
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 20:49
Wolly schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 20:56:
[...]


Heb je het nu over de draai-kiep ramen die in bijna elk modern huis zitten?

Laat ik nou altijd gedacht hebben dat die veilig waren (als ze in de 'kiep' stand stonden) 8)7

[afbeelding]
[afbeelding]
Wij hebben die ook, komt nog wel eens voor (vraag me niet hoe) dat mijn vriend hem verkeerd dichtdoet en schakelt tussen de twee standen en dan grijpt het hele mechanisme naast elkaar waardoor het raam gewoon nog maar aan 1 punt vast hangt. Niet handig bij zo'n zwaar raam met dubbele beglazing erin etc.

Dat zoiets voor een inbreker ook wel te doen moet zijn verbaasd me in dat opzicht niet echt.

Wij hebben een grote herdershond. Hoort alles, ziet alles (is in de kracht van zijn leven). Maar zelfs toen wij kleinere rassen hadden is er nooit ingebroken. Wel ooit iemand die zich toegang tot de tuin geforceerd had, tot de hond daar een stokje voor stak. Het is DE beste manier om inbrekers te weren. Geluid is genoeg je hebt echt geen ovcharka nodig.

 • JWL92
 • Registratie: April 2017
 • Laatst online: 19-03 15:33
een domme voorbijganger zal niet 1 2 3 denken, laak die tv pakken, een goeie boef staat tzt al binnen.
en een echte inbreker, kan je t lastig maken door spijlen voor je raam te plaatsen, al is de kans groot dat met de ijzerwaarde, die die direct mee neemt :')

en alle gekheid op n stokje, k ben r een keertje achter gekomen dat mn balkondeur gewoon tijden niet op slot zat, (zeker 2 maanden, 1hoog in n flatje) maarja, om nou te zeggen dat dat zo spannend was...
oude tv met een straat waarde van miss 50 euro, een ~10jaar oude core2duo,. hack. k denk dat mn wasmachine of oven/gasstel nog t meeste op zou leveren, maar das vandaag de dag voor de gemiddelde boef te veel moeite :)
dus nee, mijn hokje is totaal niet interessant ^^


pro tip
zorg dat r niks tot weinig te halen valt, zeker als je in een slechte(re) buurt woont.

 • Anoniem: 639074
 • Registratie: December 2014
 • Niet online
President schreef op maandag 10 april 2017 @ 17:24:
Een boef? Serieus? Noem het dan een dief of inbreker, 'boef' klinkt zo algemeen en kleuterachtig
It's all in the eye of the beholder. :+

Probeer liever "boef" te lezen als het containerbegrip voor "de soort".
Dat is niet "kleuterachtig", kleuters hebben geen enkel begrip van een metafoor en niet alleen kleuters. :(:)
Trommelrem schreef op maandag 10 april 2017 @ 18:04:
[...]
Wij hebben toch echt scouts gehad die de hele inboedel aan het inventariseren waren.
Wat moet ik mij daar bij voorstellen en hoe ging die 'scouting' in zijn werk??
Deveon schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 14:16:
[...]
Het voordeel van een hond is dat hij/zij inbrekers altijd zal opmerken en de kans om betrapt wordt vergroot door mij part tegen de deur te kwispelen. Ook is een groot deel van risicogroep die inbreekt bang voor honden. Daarentegen is een stuk vlees met verdoving (of erger) erin genoeg om je waakhond uit te schakelen.
Ik heb het nooit zo bedoeld, maar naar nu blijkt rent zelfs de pizzabezorger na het aanbellen hier zo hard hij kan terug naar z'n auto waar wij iets later komen afrekenen.
De drie die hier op orkaansterkte aanslaan blijken dat effect te hebben. :)

Een van hen laat sowieso niemand binnen, een ander heeft het nare trekje iemand na binnenkomst niet meer te laten gaan en de derde met de meest lange tanden doet een random combi van de overige twee. :+
Als deze jongens echt in overdrive zijn dan kan een ander ze eten geven wat ze willen maar dan hebben zij andere dingen te doen.
Dat werkt hier totaal niet.
Wij proberen zelf alle waardevolle spullen uit zicht te houden, maar mochten ze binnenkomen mogen ze alles meenemen. Zou het alleen op prijs stellen als we zelf niet thuis zijn.
Dan mag je hopen dat je dierbare honden ook het huis uit zijn, het is niet voor het eerst dat inbrekende vandalen hen meteen compleet doof en blind meppen.
Dat lijkt mij nog het allerergste, honden mogen dan stevig afschrikken maar bij 'al dan niet gewapende psychopaten' laat ik het er liever niet op aankomen. :(
Dat moet trouwens niemand willen.

Er zitten hier overal secustrips op deuren en ramen plus extra sloten en 'ergens' houdt het dan op en ga je gewoon verder met je leven.
Ben ook niet van plan mijzelf in het eigen huis op te sluiten door de voordeur met een sleutel af te sluiten als ik binnen ben, op die manier word je zelf een groter gevaar dan wat je wilt bestrijden.

[Voor 83% gewijzigd door Anoniem: 639074 op 19-07-2017 07:46]


 • nst6ldr
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 23:02

nst6ldr

Down with Big Tech.

JWL92 schreef op woensdag 19 juli 2017 @ 00:17:

pro tip
zorg dat r niks tot weinig te halen valt, zeker als je in een slechte(re) buurt woont.
Beetje dooddoener dit natuurlijk.

Zelf gelukkig nog geen inbraak meegemaakt, maar nu ik aan mijn eerste eigen huisje ga beginnen zit ik eigenlijk wel te spelen met het idee om zelf een beveiligingsinstallatie te installeren. In de meterkast een servertje hangen, binnen en buiten IP camera's, eventueel nog andere sensoren.

Tevens zat ik te denken aan een elektronisch slot voor de voordeur aangezien ik zelf wel ervaringen heb met cilindersloten open bumpen en weet dat die dingen echt weinig waard zijn. Het mooie is dan dat je tokens kan uitsluiten van je slot als je weet dat die gestolen/kwijt zijn.

Hoe Android ten einde kwam - Ben je wel kritisch?


 • Deveon
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Anoniem: 639074 schreef op woensdag 19 juli 2017 @ 07:15:
[...]

Ik heb het nooit zo bedoeld, maar naar nu blijkt rent zelfs de pizzabezorger na het aanbellen hier zo hard hij kan terug naar z'n auto waar wij iets later komen afrekenen.
De drie die hier op orkaansterkte aanslaan blijken dat effect te hebben. :)

Een van hen laat sowieso niemand binnen, een ander heeft het nare trekje iemand na binnenkomst niet meer te laten gaan en de derde met de meest lange tanden doet een random combi van de overige twee. :+
Als deze jongens echt in overdrive zijn dan kan een ander ze eten geven wat ze willen maar dan hebben zij andere dingen te doen.
Dat werkt hier totaal niet.
Biefstukje door de brievenbus en uurtje later terugkomen, maar bij 3 wordt het al een stuk lastiger.
[...]

Dan mag je hopen dat je dierbare honden ook het huis uit zijn, het is niet voor het eerst dat inbrekende vandalen hen meteen compleet doof en blind meppen.
Momenteel hebben wij geen hond en bevalt heel goed ;)Overigens is bij ons in de wijk een buurtpreventie WhatsApp groep (incl wijkagent) en algemene Facebook groep voor de bewoners van de wijk, maar grof van wat daar voorbij komt zijn verdachte situatie die eigenlijk onschuldig waren, maar nieuwbouw trekt nou eenmaal veel pottenkijkers aan.

 • Hari-Bo
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 03:13

Hari-Bo

F5 addict

Wat ook handig is stickers plaatsen op de deuren van een alarm installatie ongeacht of je deze wel niet hebt, het schrikt gewoon af "dit pand is beveiligd door" en zorgt ervoor dat een gelegenheid inbreker doorloopt.

[Voor 14% gewijzigd door Hari-Bo op 19-07-2017 08:53]


 • Rmg
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 23:00
Afvalzak schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 20:44:
[...]

Het lijkt mij zelfs dat een inbreker niet in zijn eigen straat gaat inbreken en juist liever een iets duurdere wijk pakt (maar niet te duur natuurlijk ivm inbraakpreventie+alarmen etc.) dan een getto waar toch wat minder te halen valt aan los geld + sieraden.
Ik woon zelf ook in een tussenwijk (na onze straat begint de sociale huur) maar ik geloof niet dat hier heel vaak ingebroken is de afgelopen jaren.

Niet te hard roepen dit, straks jatten ze onze goudvis. :o
http://www.nu.nl/weekend/...el-makkelijk-gemaakt.html
Daders komen vaak uit de eigen wijk

Volgens Jansen hoef je na een woninginbraak niet direct aan Poolse of Bulgaarse inbrekers te denken. "Tegenwoordig wijzen we gelijk naar die mensen, maar vaak is het gewoon iemand uit je eigen wijk." Het typische werkgebied van een inbreker is volgens hem vaak een kilometer rondom het eigen huis.
De wat volksere buurten zijn vaak ook de wijken waar mensen veel cash en opzichtige sierraden thuis hebben liggen :Y)

[Voor 5% gewijzigd door Rmg op 19-07-2017 09:17]


 • hansie_k
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 21:35
nst6ldr schreef op woensdag 19 juli 2017 @ 07:50:
[...]

Tevens zat ik te denken aan een elektronisch slot voor de voordeur aangezien ik zelf wel ervaringen heb met cilindersloten open bumpen en weet dat die dingen echt weinig waard zijn. Het mooie is dan dat je tokens kan uitsluiten van je slot als je weet dat die gestolen/kwijt zijn.
Welk merk/type heb je in gedachte?
De meeste van dit soort systemen, werken gewoon met een door een electro motortje aangedreven cilinder, die van buitenaf vaak ook alsnog met een sleutel te bedienen is ingeval van nood...
En hoeveel sleutels denk je te gaan uitgeven?
Voor huis -tuin-en keuken gebruik is dit niet echt interessant.

 • nst6ldr
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 23:02

nst6ldr

Down with Big Tech.

hansie_k schreef op woensdag 19 juli 2017 @ 12:32:
[...]


Welk merk/type heb je in gedachte?
De meeste van dit soort systemen, werken gewoon met een door een electro motortje aangedreven cilinder, die van buitenaf vaak ook alsnog met een sleutel te bedienen is ingeval van nood...
En hoeveel sleutels denk je te gaan uitgeven?
Voor huis -tuin-en keuken gebruik is dit niet echt interessant.
Hier moet ik me nog in verdiepen, maar alles wat een langere uitsteltijd dan een halve minuut* heeft heb ik wel interesse in. Juist daarom leek het me interessant, ook al is het niet conventioneel. Ik ga ongeveer 6 tot 10 sleutels uitgeven, dus dan is dit mooi.

* de tijd die nodig is om een regulier cilinderslot open te maken zonder sporen van braak

Hoe Android ten einde kwam - Ben je wel kritisch?


 • Anoniem: 639074
 • Registratie: December 2014
 • Niet online
nst6ldr schreef op woensdag 19 juli 2017 @ 07:50:
[...]
Tevens zat ik te denken aan een elektronisch slot voor de voordeur aangezien ik zelf wel ervaringen heb met cilindersloten open bumpen en weet dat die dingen echt weinig waard zijn. Het mooie is dan dat je tokens kan uitsluiten van je slot als je weet dat die gestolen/kwijt zijn.
Ik geloof dat niemand op Tweakers overtuigd hoeft te worden van de hackbaarheid van elektronica en dat effectieve beveiliging daartegen voorlopig een achterhoedegevecht zal blijven. ;)

Mbt het genoemde "bumpen" van sloten zijn er vandaag de dag legio eurocilinders te koop die hier uitstekend tegen bestand zijn.
Eerlijk gezegd heb ik meer vertrouwen in deze techniek dan in die van een onnodig complex elektronisch slot dat waarschijnlijk net zo eenvoudig te hacken valt als een gemiddelde autodeur.

 • nst6ldr
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 23:02

nst6ldr

Down with Big Tech.

Anoniem: 639074 schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 03:04:
[...]

Ik geloof dat niemand op Tweakers overtuigd hoeft te worden van de hackbaarheid van elektronica en dat effectieve beveiliging daartegen voorlopig een achterhoedegevecht zal blijven. ;)

Mbt het genoemde "bumpen" van sloten zijn er vandaag de dag legio eurocilinders te koop die hier uitstekend tegen bestand zijn.
Eerlijk gezegd heb ik meer vertrouwen in deze techniek dan in die van een onnodig complex elektronisch slot dat waarschijnlijk net zo eenvoudig te hacken valt als een gemiddelde autodeur.
Ik denk dat je fysieke beveiliging niet helemaal begrijpt. Je kan niemand buiten houden, wat je wilt is de drempel dermate hoog leggen dat de inbraakpoging minder interessant word óf dermate lang duurt dat er na detectie genoeg tijd is voor alarmopvolging om in te grijpen voordat jouw te beschermen belangen verdwenen zijn. Dit laatste noemen ze uitsteltijd.

De uitsteltijd ligt voor deze sloten aardig hoog aangezien je met vrij ongebruikelijk gereedschap voor de inbreker aan de slag moet (laptop, NFC/RFID tag, RFID schrijfstation), en aangezien het slot zelf ook ongebruikelijk is zal de gelegenheidsdief ook weinig zin hebben. Het enige waar ik voor zou moeten opletten is dat mijn tag niet word uitgelezen op afstand, en dat is af te vangen door gewoon netjes een drager met RFID schild te gebruiken of mijn telefoon met NFC aangezien deze alleen uitzend wanneer ik op de knop druk. Mocht ik de sleutel niet meer vertrouwen dan kan ik deze eenvoudig onttrekken en een nieuwe maken.

Bij mijn huidige en vorige twee werkgevers zijn dat in ieder geval goede redenen geweest om hier van gebruik te maken. De belastingdienst, ministerie van defensie, ESA, en andere spelers die beveiliging serieus nemen gebruiken dit soort autorisatiebeheer naar tevredenheid. Cilindersloten blijven hier vooralsnog voorbehouden aan bezemkasten en kruipruimten.

Hoe Android ten einde kwam - Ben je wel kritisch?


 • Farabi
 • Registratie: Februari 2013
 • Niet online
die reacties...als ik zo moest leven 8)7

 • Zygapophysis
 • Registratie: Juni 2012
 • Niet online
nst6ldr schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 07:53:
[...]


Ik denk dat je fysieke beveiliging niet helemaal begrijpt. Je kan niemand buiten houden, wat je wilt is de drempel dermate hoog leggen dat de inbraakpoging minder interessant word óf dermate lang duurt dat er na detectie genoeg tijd is voor alarmopvolging om in te grijpen voordat jouw te beschermen belangen verdwenen zijn. Dit laatste noemen ze uitsteltijd.
De uitsteltijd die dus ook omhoog gaat met een fatsoenlijk cyclinderslot.
nst6ldr schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 07:53:
[...]
Bij mijn huidige en vorige twee werkgevers zijn dat in ieder geval goede redenen geweest om hier van gebruik te maken. De belastingdienst, ministerie van defensie, ESA, en andere spelers die beveiliging serieus nemen gebruiken dit soort autorisatiebeheer naar tevredenheid. Cilindersloten blijven hier vooralsnog voorbehouden aan bezemkasten en kruipruimten.
Dat veel bedrijven en grote organisaties dit gebruiken heeft denk ik eerder met beheer te maken. Sleutels zijn nu eenmaal niet heel praktisch voor objecten waar veel mensen toegang tot moeten hebben, of waar je individuele restricties wil kunnen instellen of toegangstijden en personen wilt kunnen loggen.

Ik vermoed ook dat wat je als particulier koopt op dit gebied wel van een andere kwaliteitsklasse is dan wat de ESA of het ministerie van defensie gebruiken, met dito prijskaartje.
lennox-06 schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 09:44:
die reacties...als ik zo moest leven 8)7
Moeten niet, net zoals je niet verplicht bent om je Iphone uit het zicht te houden als je door een sloppenwijk van Deli loopt. Dat doet niets af aan dat het wel verstandig en op sommige plekken noodzakelijk kan zijn.

[Voor 10% gewijzigd door Zygapophysis op 20-07-2017 09:58]


 • Farabi
 • Registratie: Februari 2013
 • Niet online
Zygapophysis schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 09:53:
[...]


Moeten niet, net zoals je niet verplicht bent om je Iphone uit het zicht te houden als je door een sloppenwijk van Deli loopt. Dat doet af aan dat het wel verstandig en op sommige plekken noodzakelijk kan zijn. Mi
beetje kromme vergelijking, de reacties zijn hier een beetje paranoia..

 • Zygapophysis
 • Registratie: Juni 2012
 • Niet online
lennox-06 schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 09:58:
[...]


beetje kromme vergelijking, de reacties zijn hier een beetje paranoia..
Uiteraard is het hyperbool, maar ik stel ook niet dat het ene hetzelde is als het andere. De vergelijking ging over het "moeten" gedeelte uit jouw opmerking. Jij beweert wel stellig dat de reacties paranoia zijn en dat het geen manier van leven is. Dat het voor jou niet van toepassing is, maakt niet dat het voor niemand op gaat. Vandaar ook het woord "kan" in de zin; " kan verstandig of soms noodzakelijk zijn".

 • Anoniem: 639074
 • Registratie: December 2014
 • Niet online
nst6ldr schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 07:53:
[...]
Ik denk dat je fysieke beveiliging niet helemaal begrijpt.
Ik begrijp het prima, wat zou iemand hier niet aan kunnen begrijpen??
Je kan niemand buiten houden, wat je wilt is de drempel dermate hoog leggen dat de inbraakpoging minder interessant word óf dermate lang duurt dat er na detectie genoeg tijd is voor alarmopvolging om in te grijpen voordat jouw te beschermen belangen verdwenen zijn. Dit laatste noemen ze uitsteltijd.
Ja, hallo zeg. :z
........
Bij mijn huidige en vorige twee werkgevers zijn dat in ieder geval goede redenen geweest om hier van gebruik te maken. De belastingdienst, ministerie van defensie, ESA, en andere spelers die beveiliging serieus nemen gebruiken dit soort autorisatiebeheer naar tevredenheid.
Uit het oogpunt van efficiënt sleutelbeheer zijn elektronische sloten een logische keuze, maar de instanties die je hier nu noemt staan nu niet bepaald te boek als de meest intelligente of navolgingswaardige wat het beschermen van de kroonjuwelen betreft. :+
Cilindersloten blijven hier vooralsnog voorbehouden aan bezemkasten en kruipruimten.
Ik maak mij geen enkele illusie wat de tijdwinst in geval van kraken betreft van elektronische vs mechanische beveiliging.
De door jou genoemde klopmethode voor het kraken van cilindersloten maakte een aantal jaren geleden zo'n beetje de gehele markt obsolete en de elektronische beveiliging zal ongetwijfeld net zo kwetsbaar blijken.

Het toen genoemde argument dat inbrekers zich niet zouden gaan uitrusten voor deze klopmethode bleek uiteindelijk niet te kloppen. Je hebt immers nog steeds een generieke sleutel nodig die in het slot past, ook al kan die niet meteen het slot openen, die generieke sleutels bleken eenvoudig op te hoesten.
Dit bumpprobleem is intussen eenvoudig te tackelen gebleken met een daarvoor aangepaste cilinder.
Een elektronische masker over een verder mechanisch slot voegt alleen maar meer kwetsbaarheden toe, al kan ik het logische sleutelbeheer voor een organisatie wel begrijpen.

In het geval van een particuliere voordeur kan de inbraakvertraging worden verhoogd door het plaatsen van degelijk beveiligd hang- en sluitwerk, liefst in meervoud.
Maar zoals je zegt, als je echt binnen wilt komen dan zal dat altijd lukken, je kunt alleen de poging daartoe zo goed mogelijk frustreren en daarmee vertragen. ;)

 • nst6ldr
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 23:02

nst6ldr

Down with Big Tech.

Zygapophysis schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 09:53:

Dat veel bedrijven en grote organisaties dit gebruiken heeft denk ik eerder met beheer te maken. Sleutels zijn nu eenmaal niet heel praktisch voor objecten waar veel mensen toegang tot moeten hebben, of waar je individuele restricties wil kunnen instellen of toegangstijden en personen wilt kunnen loggen.
Niet helemaal waar, ik ken een beleidsmaker fysieke beveiliging van een krijgsmachtonderdeel, heb het deze even nagevraagd. Cilindersloten zoals wij die kennen en op de voordeur planten zijn veelal het zwakste onderdeel van een gemiddelde deur, dat word als eerste aangevallen door een inbreker omdat daar gewoon de meeste kans van slagen in zit. Je kan wel een heel duur cilinderslot gaan halen, maar deurbeslag waar uberhaubt geen sleutelgat in zit is voor een inbreker veel ingewikkelder.


(voorbeeld uiteraard, dit bedrijf rekent dan weer de hoofdprijs...)

Uiteindelijk krijg je waar je voor betaald, maar je moet gewoon een slimme koop doen. Een slot waarvan algemeen bekend is hoe die open moet zonder sleutel past naar mijn inziens daar niet bij.
Zygapophysis schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 09:53:
Ik vermoed ook dat wat je als particulier koopt op dit gebied wel van een andere kwaliteitsklasse is dan wat de ESA of het ministerie van defensie gebruiken, met dito prijskaartje.
Veelal doordat de infrastructuur groter is, er zijn servers nodig, etc. Dit is voor een consument niet nodig. Deurbeslag en sensoren zijn gewoon gelijk, tenzij je het over hoog gerubriceerde ruimtes hebt natuurlijk.
Anoniem: 639074 schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 10:36:

Uit het oogpunt van efficiënt sleutelbeheer zijn elektronische sloten een logische keuze, maar de instanties die je hier nu noemt staan nu niet bepaald te boek als de meest intelligente of navolgingswaardige wat het beschermen van de kroonjuwelen betreft. :+
Eh? Voor zover ik weet hebben ze dat prima in orde, dat er in een personeelsbestand van om en nabij de 100k mensen wat figuren bij zitten die het niet zo serieus nemen (want dat is er destijds mis gegaan bij defensie, geen idee waar je vandaan haalt dat de ESA het ook niet in orde had) is lastig te voorkomen. Of heb jij wel maatregelen genomen voor als je vrouw/vriendin de deur open doet voor een inbreker?
Anoniem: 639074 schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 10:36:
Ik maak mij geen enkele illusie wat de tijdwinst in geval van kraken betreft van elektronische vs mechanische beveiliging.
De door jou genoemde klopmethode voor het kraken van cilindersloten maakte een aantal jaren geleden zo'n beetje de gehele markt obsolete en de elektronische beveiliging zal ongetwijfeld net zo kwetsbaar blijken.
Uiteindelijk wel, maar vooralsnog dus niet. Lang geleden was een tweepunts gordel ook voldoende in de auto, toen zei men ook niet "laat die driepunts gordel maar zitten, uiteindelijk gaan auto's hard genoeg rijden om ook dat als onvoldoende te kunnen beschouwen". Meegaan met de tijd heet dat.
Anoniem: 639074 schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 10:36:Het toen genoemde argument dat inbrekers zich niet zouden gaan uitrusten voor deze klopmethode bleek uiteindelijk niet te kloppen. Je hebt immers nog steeds een generieke sleutel nodig die in het slot past, ook al kan die niet meteen het slot openen, die generieke sleutels bleken eenvoudig op te hoesten.
Dit bumpprobleem is intussen eenvoudig te tackelen gebleken met een daarvoor aangepaste cilinder.
Een elektronische masker over een verder mechanisch slot voegt alleen maar meer kwetsbaarheden toe, al kan ik het logische sleutelbeheer voor een organisatie wel begrijpen.
Het elektronische masker gaat aan de binnenzijde, niet buiten :'). Aan de buitenkant vervang je de slotplaat voor een variant zonder sleutelgat. Zie plaatje hierboven.

Hoe Android ten einde kwam - Ben je wel kritisch?


 • Anoniem: 639074
 • Registratie: December 2014
 • Niet online
nst6ldr schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 10:56:
[...]
Of heb jij wel maatregelen genomen voor als je vrouw/vriendin de deur open doet voor een inbreker?
Inderdaad, die voorzorg heb ik in goed overleg met het lokaal bevoegde gezag genomen.
Aan de voordeur hangt een niet te missen bordje dat men goed moet uitkijken voor mijn vrouw die tevens mijn vriendin is. :+
Het elektronische masker gaat aan de binnenzijde, niet buiten :'). Aan de buitenkant vervang je de slotplaat voor een variant zonder sleutelgat. Zie plaatje hierboven.
Als kraker in spe weet je uiteraard precies waar je je bij dit soort slotplaten op moet richten, dat de buitenkant er voor ons mooi glad, eigentijds en onkraakbaar uitziet zal een goedgeplande braak van een pro nooit verhinderen. ;)
De meest zwakke schakel in de keten hoeft niet eens het fraaie slot te zijn, maar de slordige medewerker die niet goed genoeg op zijn pasje let.

Ook strikt gepersonaliseerde pasjes gaan dit niet verhinderen, tenzij er tevens biometrische kenmerken worden toegevoegd.
Maar ook daar zijn 'oplossingen' voor.
Als de uitdaging maar groot genoeg is dan dienen die workarounds zich vanzelf aan. :+

Ik houd het hier gewoon bij overzichtelijke en slagbestendige eurocilinders plus een stel bijzetsloten van gelijkwaardig kaliber en secustrips.
Daar ga ik mijzelf niet mee opsluiten, maar daar sluiten wij wel mee af en samen met het vierpotige, meervoudige luchtalarm in huis moet dat de vaart er voor ons aanvaardbaar uit halen. O-)

 • detheavn
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 22-03 13:30
Afvalzak schreef op dinsdag 18 juli 2017 @ 20:44:
Niet te hard roepen dit, straks jatten ze onze goudvis. :o
Lach maar. Toen ze bij mijn zus ingebroken hadden hebben ze de laptop, iPad en PS4 laten staan, maar wel hun TV, mijn zwager zijn spijkerbroeken en het vlees uit de diepvries meegenomen... :p

 • vso
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

vso

tja...

detheavn schreef op donderdag 20 juli 2017 @ 12:26:
Lach maar. Toen ze bij mijn zus ingebroken hadden hebben ze de laptop, iPad en PS4 laten staan, maar wel hun TV, mijn zwager zijn spijkerbroeken en het vlees uit de diepvries meegenomen... :p
Wat denk je als je opeens een verhuiswagen bij je buren ziet staan ? ga je dan vragen of ze wel "legitiem" bezig zijn.. weet jij veel of je buren naar werk zijn of niet ? .. dat wil ook nog wel eens gebeuren.


Als inbreker is het motto "GRAAIEN"

- alles waar je makkelijk in kan vervoeren = winst
- alles wat je makkelijk kan dragen = winst
- sleutels = winst

Hoe minder mensen je kunnen zien hoe beter ..

neem een huisdier en vraag bekenden om op te passen :) je vermindert het risico ..
vraag of ze de post uit het zicht leggen.


Hoewel een alarm niet afschrikt, is een oorverdovend kabaal wel prettig in huis (stroboscoop en irritante wisselende tonen) (ps zorg dat je het wel remote af kan zetten) ..
domotica rules ook met automagisch gordijnen en je tv aan + uit :)

Wat ik nog niet gelezen heb zijn 1 richtings schroeven op raamlatten .. (of overheen gelezen) ..

Tja vanalles


 • TommyGun
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 00:28

TommyGun

Stik er maar in!

Gewoon ervoor zorgen dat jouw woning minder aantrekkelijk is dan die van de buren. Goede sloten, ook op ramen, eventueel een IP-camera, verlichting, grindpad, noem het maar op.

“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".


 • crazyx
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 23-03 20:13
Bij ons hebben ze ook ingebroken, via de garage, terwijl we boven lagen te slapen vorig jaar. We hebben dus niets gehoord. Zover we weten zijn ze enkel in de woonkamer geweest, en ook niets overhoop gehaald. Was ook niet nodig, veel ligt gewoon in het zicht ;-). Ze hadden allebei onze portefeuilles mee en verder niets. (Het duurde ook een paar uur nadat we 's ochtends wakker waren geworden dat we überhaupt doorhadden dat we inbrekers over de vloer hadden gehad.) Ze hadden mijn gloednieuwe laptop van de zaak wel willen meenemen, maar uiteindelijk hebben ze hem laten liggen bij de garagepoort. Portefeuilles heb ik teruggevonden in een openbare vuilnisbak bij ons in de buurt (was alleen wel een raar zicht dat ik met een zaklamp in al die bakken zat te zoeken.) Ze hebben enkel de cash meegenomen en de credit card van de zaak. Die van ons waren blijkbaar niet goed genoeg ;-), die hebben ze geprobeerd in een pinautomaat in de buurt, maar er zat uiteraard een pincode op die ze niet hadden. Dus uiteindelijk hebben ze iets van een 20 euro buitgemaakt.

Voor ons was de schade uiteindelijk wel een stuk groter. Aanpassingen laten maken aan de garagepoort, zodat het toch weer wat lastiger is om deze te forceren en achteraf ook nog een alarm laten plaatsen omdat ik nauwelijks nog kon slapen, ik zat in een soort van constante waakstand. Met het alarm is dat wel een stuk verbetert, maar een jaar na datum slaap ik nog steeds het best in een hotelkamer of in een tent (???). Eigenlijk overal zolang het maar niet thuis is. Elke avond maak ik ook nog altijd mijn rondje om te zien of alles in orde is inclusief een check van de tuin e.d. Echt irritant.

 • moppentappers
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 21-03 09:39
Wij hebben nooit een inbraak gehad, maar met DOM diamant slot, 14 camera's, kogelwerend glas, op alle deuren 3 punts sloten, glasbreuk detectoren, magneet contacten, bewegingssensoren die we snachts ook aanzetten en een elektronisch slot dat op meerdere momenten van de dag automatisch de deur op slot draait denk ik niet dat het erg aantrekkelijk is.

Dan heb je natuurlijk nog situaties waarin je naar de voordeur loopt, of open doet, dat heb ik afgedekt met noodknoppen, zowel bij de voordeur als aan de sleutelbos. En dan ook nog in de slaapkamers, als je dan toch bezig bent.

Verder natuurlijk ook diverse zaken om jezelf eventueel te beschermen, kogelwerende vesten, X-mask, rookgranaten enzovoort.

Voorbereiding is het halve werk, het enige wat ik eigenlijk nog wil toevoegen is een mistgenerator.

 • TommyGun
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 00:28

TommyGun

Stik er maar in!

crazyx schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 13:47:
Elke avond maak ik ook nog altijd mijn rondje om te zien of alles in orde is inclusief een check van de tuin e.d. Echt irritant.
Herkenbaar, helaas :|

“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".

Pagina: 1 2 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee