Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Game PC ~650eur

Pagina: 1
Acties:

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Om je beter te kunnen helpen, vragen we je om tenminste op de onderstaande vragen antwoord te geven. Je mag de toelichting in italic wissen en daar je antwoord geven. Natuurlijk mag je ook zelf vragen of wensen toevoegen. Hoe meer informatie we hebben, hoe beter we je kunnen helpen.

Er is ook een speciaal topic over het configureren van een desktop. Het "Geschikte Onderdelen Kiezen" topic vind je hier: [Guide][advies] Geschikte Onderdelen Kiezen

Wat wil je doen met je nieuwe systeem?
Ik wil er vooral zware games op kunnen spelen hoeft niet persé op hoge settings.

Wat mag het systeem gaan kosten?
650eur maximaal, en ik wil hem zelf kunnen bouwen.

Zijn er componenten of randapparatuur die je al hebt en mee wil nemen naar je nieuwe systeem?
Nee helaas niet.

Wat denk je allemaal nodig te hebben?
Een intel core i5-4590
Club3D R9 280 Videokaart
8GB Ram
1TB


Heb je nog bepaalde (merk)voorkeuren?
Merk maakt mij niet uit als alles maar werkt en kwaliteit is.

Heb je nog bepaalde eisen/wensen?
Ja, een redelijk stille computer zou ik graag willen hebben en niet zo hoge energie verbruik.

Ga je overklokken?
Nee absoluut niet.

#ProductPrijsSubtotaal
1Intel Core i5-4460 Boxed€ 183,95€ 183,95
1ASRock H81M-HDS€ 46,50€ 46,50
1Club 3D Radeon R9 280 royalKing€ 180,95€ 180,95
1Seagate Desktop HDD ST1000DM003, 1TB€ 52,50€ 52,50
1Cooler Master N300 (KKN1, closed)€ 31,95€ 31,95
1Crucial Ballistix BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU€ 52,50€ 52,50
1Antec VPF Series 450W€ 44,10€ 44,10
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 592,45


After expierence:

Mijn eerste pc en duurde 3,5uur om te maken haha kreeg hem maar niet werkend 8)7 blijkt dat ik de powerbtn 2pin gedoe niet had ingeplugd omdat ie ergens in de case rondzwerfde.
Helaas wel veel kabels bij de voeding maar heb netjes alles weggewerkt en pc doet het perfect met idle cpu op 27(!!!!) graden en 45(!!!!) graden tijdens gaming geweldig!
Ik raad dit zeker aan als setup en redelijke game pc :D
Ik heb veel geleerd van het proces van het bouwen van een PC en volgende keer ga ik dit zeker weer doen en geen merk pc's kopen want dat is echt een waste of money als je zelf ook pc's kan bouwen.

Bedankt voor het helpen met samenstellen van mijn pc tweakers!

[Voor 99% gewijzigd door svensonic1 op 07-05-2015 23:31. Reden: after expierence]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • br00ky
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 07:04

br00ky

Moderator Harde Waren
Zet nog even je wenslijstje in je topic, dat scheelt doorklikken. Je doet dit door op "genereer RML" te klikken en die tekst in je post erbij te zetten. Inmiddels gevonden ;).

Ik mis nog een hoop onderdelen, waar zijn die gebleven?

[Voor 21% gewijzigd door br00ky op 01-05-2015 13:43]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
br00ky schreef op vrijdag 01 mei 2015 @ 13:43:
[mbr]Zet nog even je wenslijstje in je topic, dat scheelt doorklikken. Je doet dit door op "genereer RML" te klikken en die tekst in je post erbij te zetten.[/] Inmiddels gevonden ;).

Ik mis nog een hoop onderdelen, waar zijn die gebleven?
Heb dit gedaan :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Baloes
  • Registratie: oktober 2012
  • Laatst online: 20-09 19:36
En heb je al een monitor, toetsenbord, muis en windowslicentie?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Baloes schreef op vrijdag 01 mei 2015 @ 13:43:
En heb je al een monitor, toetsenbord, muis en windowslicentie?
Ja heb ik allemaal.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Heb hem aangepast alleen past niet bij het budget.
Iemand die het goedkoper kan maken?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • br00ky
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 07:04

br00ky

Moderator Harde Waren
Jijzelf natuurlijk met de reviews: Desktop Best Buy Guide: maart 2015 in je hand. Je kunt ook de naar de laatste BBG op de frontpage kijken, maar die heeft binnen jouw budget niks bijzonders.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Koen179
  • Registratie: januari 2011
  • Laatst online: 19-09 15:12
Je geheugen gaat niet passen, dit is geheugen bedoeld voor laptops. Deze is wel voor desktops: pricewatch: Crucial Ballistix BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU

V&A advertenties


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Baloes
  • Registratie: oktober 2012
  • Laatst online: 20-09 19:36
Das mooi :)

Zoiets als dit dan ?

#ProductPrijsSubtotaal
1Intel Core i5-4460 Boxed€ 183,95€ 183,95
1ASRock H81M-HDS€ 46,50€ 46,50
1Club 3D Radeon R9 280 royalKing€ 180,95€ 180,95
1Cooler Master N300 (KKN1, closed)€ 31,95€ 31,95
1Crucial Ballistix BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU€ 52,50€ 52,50
1Antec VPF Series 450W€ 44,10€ 44,10
1Crucial BX100 250GB€ 89,-€ 89,-
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 628,95


Verschil tussen een i5 4590 en i5 4460 ga je niet merken. De 4460 is wel een stukkie goedkoper.

Alles bij Megekko kopen behalve de voeding. Die is bij Azerty te krijgen dan kom je op 649 euro en 65 cent incl. bestelkosten uit..

Als je 2e hands niet erg vindt kun je voor de zelfde prijs als de r9 280 ook deze scoren :

V&A aangeboden: MSI Radeon R9 280X GAMING 3GB

Wel even een foto van de kaart met de factuur (leesbaar) erbij vragen.

Of deze :

V&A aangeboden: Club 3D Radeon R9 280X royalQueen


Ik heb er nu een SSD in zitten omdat deze je systeem echt retesnel maakt en voor spellen als battlefield zeer prettig ivm de laadtijden van de maps. Dan zou je later nog een HDD toe kunnen voegen. Als je echter weinig budget gaat hebben de komende tijd en wel veel games tegelijk wil installeren dan kun je gewoon voor een HDD gaan : pricewatch: Seagate Desktop HDD ST1000DM003, 1TB

Dat scheelt 40 euro waardoor je budget vrijmaakt voor deze : V&A aangeboden: Sapphire R9 290 4GB GDDR5 OC TRI-X -- REFURBISHED DUS ALS NIEUW

Wel even vragen waar je moet zijn voor garantie. Is wel een hele krachtige kaart :)

als ik het goed berekend heb allemaal zou je met die r9 290 wel 18 euro (incl. verzend) boven je budget van 650 komen..

Affijn, plenty possibillities dus :) en dus keuzes keuzes :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Baloes schreef op vrijdag 01 mei 2015 @ 14:04:
[knip] dingen die recht boven je staan hoef je niet te quoten, zeker niet van die lappen tekst ;)
Thanks, ik heb hem bijgewerkt.
Dit gaat allemaal wel werken als ik hem ga bowuen?
750 Watt Power Supply is required. zegt ie alleen bij de sapphire.

[Voor 89% gewijzigd door br00ky op 01-05-2015 14:25]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Thomascr9695
  • Registratie: december 2014
  • Laatst online: 01-04 00:53

Thomascr9695

Vape nation Vʌ

svensonic1 schreef op vrijdag 01 mei 2015 @ 14:10:
[...]

Thanks, ik heb hem bijgewerkt.
Dit gaat allemaal wel werken als ik hem ga bowuen?
Ligt er aan, als je hem goed bouwt wel. :P

i5 4460 - 1060, COFFEE LAKE, HERE I COME


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Thomascr9695 schreef op vrijdag 01 mei 2015 @ 14:11:
[...]


Ligt er aan, als je hem goed bouwt wel. :P
Ga ik ook doen alleen volgens sapphire moet je minimaal 750w hebben.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • br00ky
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 07:04

br00ky

Moderator Harde Waren
Sapphire moet rekening houden met brakke voedingen die geen 750W kunnen leveren. Als je naar het werkelijke verbruik van je build kijkt zit je ruim onder de 450W.

[Voor 23% gewijzigd door br00ky op 01-05-2015 14:14]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Thomg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 17-09 14:57

Thomg

Aww yiss

Kijkende naar de LEPA efficiency hier http://www.jonnyguru.com/...eviews&op=Story2&reid=283

Komt het ongeveer neer op 90W idle / 275W load.
Dat dus icm twee extra uitschieters.
OC 3570K @ 4.2Ghz.
Luxe Maximus V Extreme moederbord met veel toeters en bellen.

[Voor 27% gewijzigd door Thomg op 01-05-2015 14:19]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Heb paar dingetjes aangepast.
Is dit een mooie setup en zal dit geen lawaai maken of erg warm worden?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Thomg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 17-09 14:57

Thomg

Aww yiss

Als je geluid belangrijk vind kan je er nog een tranquillo rev 2 op zetten.

En pak even een betere voeding

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • br00ky
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 07:04

br00ky

Moderator Harde Waren
/sidenote, met beter bedoelt Thomg dan een voeding met betere interne componenten, niet meer vermogen. Dus de Antec die eerder genoemd is bijv.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
br00ky schreef op vrijdag 01 mei 2015 @ 14:26:
/sidenote, met beter bedoelt Thomg dan een voeding met betere interne componenten, niet meer vermogen. Dus de Antec die eerder genoemd is bijv.
Is de Seasonic ook goed die ik heb toegevoegd of de Antec?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • br00ky
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 07:04

br00ky

Moderator Harde Waren
Mwa, het design is al wat ouder. De Antec is ook nog eens goedkoper, dus al met al met geen slimme keus.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
br00ky schreef op vrijdag 01 mei 2015 @ 14:29:
Mwa, het design is al wat ouder. De Antec is ook nog eens goedkoper, dus al met al met geen slimme keus.
Aangepast, dit zorgt er niet voor dat moederbord kapot gaat?
Las net dat als er teveel stroom op moederbord komt dat ie kapot gaat.
En alles is compationeel met elkaar?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • br00ky
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 07:04

br00ky

Moderator Harde Waren
Ik lees af en toe hier van die maffe dingen. Heb je een link erbij? En nee, met een degelijke voeding als dit gaat dat niet gebeuren.

En yes, de boel is compatibel, maar dat had je zelf ook kunnen nagaan.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
br00ky schreef op vrijdag 01 mei 2015 @ 14:32:
Ik lees af en toe hier van die maffe dingen. Heb je een link erbij? En nee, met een degelijke voeding als dit gaat dat niet gebeuren.

En yes, de boel is compatibel, maar dat had je zelf ook kunnen nagaan.
Mooi, ik wacht nog vandaag eventjes op reacties van mensen en dan ga k hem bestellen & bouwen.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Baloes
  • Registratie: oktober 2012
  • Laatst online: 20-09 19:36
De voeding die ik had aanbevolen is prima en genoeg voor deze kaart. Kijk maar eens naar deze review :

http://www.techpowerup.co.../R9_290X_Tri-X_OC/22.html

Average en peak verbruik allebei onder 275 watt. Tel daar zo'n 100-120 watt bij op van de rest van je pc en je hebt je totaalverbruik.

Goede 450 watt voeding is dus ruim voldoende!

En het geluid van de videokaart valt heel erg mee :

http://www.anandtech.com/...first-custom-cooled-290/4
pricewatch: Sapphire R9 290 4GB GDDR5 OC TRI-X

-Edit-

En nu de goede link voor de review 8)7

Fijn...hij wil even niet de link aanpassen naar de review van techpowerup... komt zo :)

Eindelijk...gelukt..

[Voor 16% gewijzigd door Baloes op 01-05-2015 14:47]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
PCPartPicker zegt dit:
Some Intel H81 chipset motherboards may need a BIOS update prior to using Haswell Refresh CPUs.
Unable to verify the Cooler Master N300 ATX Mid Tower Case has sufficient space to fit the Club 3D Radeon R9 280 3GB royalKing Video Card.

Gewoon negeren of past die r9 280 niet in die n300?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Koen179
  • Registratie: januari 2011
  • Laatst online: 19-09 15:12
Kijk bij de maximale lengte van de grafische kaart van je kast en de lengte van je videokaart, en voila: je hebt het antwoord ;)

Hij past erin

[Voor 7% gewijzigd door Koen179 op 01-05-2015 15:45]

V&A advertenties


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Ik had nog 1 vraagje is er nog een betere behuizing?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Zal ik voor de WD Blue 1tb gaan of houden die ik nu heb.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • br00ky
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 07:04

br00ky

Moderator Harde Waren
Om het even, beiden prima.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • DarkBlaze
  • Registratie: juli 2005
  • Laatst online: 02:16

DarkBlaze

Fulltime Klootviool

Ik zou persoonlijk voor de WD kiezen, naar mijn ervaring zijn WDs net iets stiller en betrouwbaarder dan Seagates maar ook Toshiba maakt leuke schijfen. Nu zullen er ook wel mensen zijn met precies de omgekeerde ervaring van mij dus zoals brooky zegt is het eigenlijk een beetje gebaseerd op persoonlijke ervaringen van mensen.

Desktop: Define R6 - MSI X570 ACE - R9 3900X - 16GB Crucial Ballistix Elite 3600CL16 - 1080ti - EVGA P2 750 Desktop 2: Define R5 - MSI X470 Gaming M7 - R7 1700 - Corsair Vengeance 3200c16 16GB - Sapphire 270X - Corsair AX850


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Koen179
  • Registratie: januari 2011
  • Laatst online: 19-09 15:12
Mijn persoonlijke ervaring met de Seagate is niet zo goed. In eerste instantie wel, maar toen ik de ssd bij plaatste had ik er eigenlijk spijt van dat ik de Seagate had gekocht. Hij gaat namelijk in slaapstand als hij niet word gebruikt, en dan hoor je een (voor mij) irritant "klikje". Weet niet of andere hdd's dit ook hebben, maar om deze reden zou ik je de Seagate niet aanraden. Tenzij er een oplossing voor is om hem i.c.m met een ssd constant aan te laten staan, maar heb deze nog niet gevonden.

V&A advertenties


  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Hoi allemaal,
ik heb de pc besteld en vandaag komen de onderdelen heb alleen 1 vraag:
Werkt de xfast 555 van Asrock ook daadwerkelijk of zijn het fabeltjes?
Groetjes,
Sven,

  • Patcher
  • Registratie: december 2014
  • Laatst online: 17-05-2015
Hee Sven,

Als je de PC hebt gebouwd zou je dan ook willen reageren om te zeggen of ie goed werkt etc. Ik wil namelijk zelf binnenkort ook een PC bouwen met ongeveer het zelfde budget en dit ziet er wel mooi uit.

Al vast bedankt!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Patcher schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 15:58:
Hee Sven,

Als je de PC hebt gebouwd zou je dan ook willen reageren om te zeggen of ie goed werkt etc. Ik wil namelijk zelf binnenkort ook een PC bouwen met ongeveer het zelfde budget en dit ziet er wel mooi uit.

Al vast bedankt!
Alles paste en heb de pc gebouwd.
En ja Patcher hij werkt geweldig alleen ik raad je wel aan meteen de bios te updaten via de Asrock website zodat je de turbo voor i5 uit kan zetten.


Mijn eerste pc en duurde 3,5uur om te maken haha kreeg hem maar niet werkend 8)7 blijkt dat ik de powerbtn 2pin gedoe niet had ingeplugd omdat ie ergens in de case rondzwerfde.
Helaas wel veel kabels bij de voeding maar heb netjes alles weggewerkt en pc doet het perfect met idle cpu op 27(!!!!) graden en 45(!!!!) graden tijdens gaming geweldig!

Bedankt voor het helpen met samenstellen van mijn pc tweakers!

  • Anoniem: 672090
  • Registratie: mei 2015
  • Niet online
Goed om te horen, na aanleiding van dit topic ga een eenzelfde setup halen.

Hoeveel ben je uiteindelijk kwijt aan verzendkosten bij desbetreffende winkels?
Is het verstanding om in 2 groepen te bestellen ivm voordelige verzendkosten? (ipv alles los)

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Mahoda schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 23:35:
Goed om te horen, na aanleiding van dit topic ga een eenzelfde setup halen.

Hoeveel ben je uiteindelijk kwijt aan verzendkosten bij desbetreffende winkels?
Is het verstanding om in 2 groepen te bestellen ivm voordelige verzendkosten? (ipv alles los)
Ik was rond de 620eur kwijt ik heb een paar onderdelen gekocht in de winkel van Mycom en wat korting kunnen regelen en de rest bij Megekko.
(Processor als enige bij mycom gekocht, voeding bij afuture of 4allshop weet ik niet meer exact)

[Voor 8% gewijzigd door svensonic1 op 07-05-2015 23:39]


  • Anoniem: 672090
  • Registratie: mei 2015
  • Niet online
Oke dankje!

Ennnuh ik ben wel benieuwd naar waar foto's van de binnenkant.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Hi allemaal,
PC werkt erg goed en ook met dagelijkse taken.
Helaas heb ik wel een r9 280 met coil whine maar dit is al erg verminderd na 1 dag(is dat normaal dat een coil whine weg kan gaan?) ik raad deze build echt aan voor een budget van 620eur.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • svensonic1
  • Registratie: augustus 2013
  • Laatst online: 04-08 14:37
Kleine update, heb hem al bijna een maand en hij werkt perfect.
Heb er voor 3eur een koeler bijgenomen nieuw in doos via facebook en is fluisterstil koelt goed, game't lekker en geen coil whine meer.
Pagina: 1


Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True