
Post 20: Buitenpanelen
De boven- en onderbuitenpanelen worden in elkaar gelijmd. Het paneel aan de onderzijde wordt als volgt opgebouwd:
Twee panelen (lasersnijder te klein werkbereik om in 1 keer te doen) worden met een extra paneel aan elkaar gelijmd. Dit extra paneel houdt ook gelijk het acrylaat op zijn plaats. De twee panelen moeten nog wel verdiepte gaten krijgen om de magneten te kunnen plaatsen. Hieronder alvast de panelen op elkaar gelegd, maar nog niet verlijmd.
Zoals je in onderstaande foto's ziet moet het schuren nog nog wat verder worden gedaan, aangezien nog wat bruine laserplekken te zien zijn.
En de panelen hierna met houtlijm aan elkaar verbonden. Ook alvast de neodynium magneten schoongemaakt, licht opgeschuurd en vastgezet met de hot-glue gun. Hot-glue was alleen geen goed idee...
Maar daar kwam ik pas achter nadat ik de magneten in de zijkanten had vastgezet.
Hot-glue plakt slecht op de (Ni-Cu-Ni) coating van de magneten. Na enkele keren de panelen los en vast te klikken kwamen de magneten los! Daarnaast had ik de gebruiksaanwijzing ook niet goed gelezen:
supermagnete.de:
Magnet shape and position at temperature losses
Whether heating leads to irreversible losses depends not only on the temperature type of a magnet but also on its shape and its positioning in a group of magnets or ferromagnetic material. The maximum working temperatures in the table above are therefore only reference points. Depending on the positioning and shape, it is possible that a magnet of a certain temperature type already suffers irreversible losses at lower temperatures.
There is a rule for the dependence of temperature losses on the magnet shape: A very flat (flatness = diameter divided by height) magnet that is polarised along its shortest dimension already suffers irreversible losses at temperatures below the maximum working temperature. If the ratio of diameter to height is less than 4, however, the magnet can be heated up above the maximum working temperature without losing its magnetisation.
Examples of actual maximum working temperatures of stand-alone neodymium disc magnets:
Magnet S-10-01-N, Diameter/height = 10, Stated max. working temperature 80C, Actual max. working temperature 60C
Niet verwarmen dus! Gelukkig zijn de magneten nog steeds erg sterk, ze zijn niet teveel gedemagnetiseerd. De hot glue van het hout gehaald en nu met 2 componenten (epoxy) lijm vastgezet. Na uitharden geen beweging meer in te krijgen!
Verder met de plaatsing van de voor- boven en achterplaat; hier moet wel in het plaatmateriaal gefreesd worden. (De 2x zij- en onderplaat hadden al verdiepte gaten in de wanden en hierbij was het dus niet nodig in de platen). Daarnaast moeten er ook verdiepte gaten in de voor- en achterwand van de behuizing worden gefreesd. Eerst een productietekening op ware grootte afgedrukt en geknipt.
En het papier geplaatst op de achterwand.
De bovenplaat is inmiddels verlijmd en de verdiepte gaten zijn handmatig gefreesd.
Helaas linksboven een beetje uitgeschoten, maar het is gelukkig niet in het zicht (immers binnenzijde). De DW op onderstaande afbeelding is trouwens niet een watermark, maar echte etslijnen op het hout

.
Nog een kleine pre-shoot voor de final shoot:
En wist je dat DownloadWitch trouwens ook erg lekker zit?
Zo dat was het weer voor deze keer. Binnenkort maar eens het acrylaat laseren voor de laatste puntjes op de i. En natuurlijk final pics! Tot dan!
DownloadWitch is gesponsord door:
http://sciencecentre.tudelft.nl/
http://berkelaarmrt.com/
[
Voor 14% gewijzigd door
JShal op 09-08-2014 23:20
. Reden: plaatjes resolutiefout ]