crisp schreef op maandag 11 juli 2011 @ 16:56:
Daarbij is de footprint van 1 zo'n widget ook ongeveer net zo groot als die van een gemiddelde flashbanner. Asynchroon laden of niet; it's a waste of resources. Ik vraag me af of dat wel opweegt tegenover die paar Likes en +1's die je krijgt (want ik heb niet het idee dat ik daar vaak grote getallen zie staan bij sites die het geimplementeerd hebben)... Deze trend lijkt dan ook meer business-driven dan user-driven (iets als 'als anderen in de sloot springen, dan moeten wij dat ook!!!').
Mee eens dat de footprint veels te groot is, daar zou echt iets anders voor bedacht moeten worden. Maar de trends zijn echt wel user-driven. Als je niet veel bezoek ziet vanuit jullie twitter moet je de knoppen op een prominentere plek plaatsen, het lijkt nu net of je niet wil dat artikelen gedeeld en verspreid worden. Dan zou ik er ook voor kiezen om ze maar in het geheel weg te laten, de overhead weegt dan niet op tegen het extra bezoek.
Maak ze prominenter en stimuleer het delen van artikelen. Zorg ook dat het aantal tweets/shares er bij komt (social proof, cialdini) zodat meer mensen gaan delen. Daarnaast moet je de URL die je aanbied in je tweet voorzien van Google Analytics campagne tags, als je dat niet doet zul je alleen het referral verkeer vanuit twitter.com zien, maar de meeerderheid die vanuit bijvoorbeeld een app komt niet.
En pas als je alles er aan gedaan hebt en je geen extra verkeer ziet kun je de knoppen weghalen. Maar tot nu toe zie ik het in 100% van alle gevallen waar interessante content aanwezig is werken.
ACM schreef op dinsdag 12 juli 2011 @ 08:16:
[...]
Heb je daar (voorbeelden van) cijfers van? En dan liefst van Nederlandse sites, want het gedrag op buitenlandse hoeft niet per se hetzelfde te zijn.
Wat is "erg veel traffic" en op wat voor manier hebben die vele sites het dan geimplementeerd?
Genoeg voorbeelden.
Zie bijvoorbeeld
dit artikel op mijn eigen blog: 59 tweets, en dat heeft vanuit Twitter alleen al 330 meetbare mensen opgeleverd. Er zijn ook links gedeeld waar geen Google Analytics tagging in zat, dus die zitten hier nog niet eens bij.
Of
deze op marketingfacts: 178 tweets en dik 900 man vanuit Twitter rechtstreeks geland op die pagina.
Als je goede content hebt en men dat gaat delen op Twitter/Linkedin/Facebook kan het op kleine schaal redelijk viraal worden. Tis net een druppel die in het water valt, de kringen worden steeds breder en breder. Onlangs een verhaal van collega blogger Aaron Peters over de performance van de Google+ knop: die werd echt heel goed opgepakt. En met zijn relatief kleine blog wist hij zo 600 tweets en 10.000en bezoekers te trekken.
[Voor 37% gewijzigd door André op 12-07-2011 09:27]