André schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 23:45:
Is ook zo, Google had binnen 6 jaar al een volledig werkend pakket staan, waar hebben we het over

Zonder gein: de mogelijkheden die GA en andere pakketten je nu geven bouw je niet zomaar na.
Klopt, maar dat doet niet af aan het feit dat als je echt wil weten welke paginas de DNT-bezoekers nu echt bekijken, het relatief simpel kan. Het zal om een klein aantal paranoide personen gaan, is het echt zo erg om die paar mensen per maand gewoon het plezier te doen om Google Analytics en ander extern trackingspul niet te serveren?
Soms verbaas ik me wel over de online privacy discussie: in een offline winkel staat er een camera op je gezicht, al het personeel en overige clientèle kan je zien, een spaar/bonus/whatever systeem ziet en houdt bij wat je koopt. Maar oh wee als iemand met een cookie een browser (en dus niet een persoon) weet te identificeren. Onwetendheid speelt IMO een grote factor in dit verhaal.
In een offline winkel gaat het om 1 winkel, lokaal. Op het internet is het met een beetje adverteerder al gauw over honderden sites waar ze ineens kunnen achterhalen dat jij naar $x gezocht hebt en op
www.disney.com bent geweest. Idem met facebook en dergelijke, nu die vervloekte buttons overal staan. Die 10 cookies per request zijn trouwens ook gaaf daarbij (of was dat nou twitter, ik weet het even niet meer).
Natuurlijk zou ik ook de privacy op internet willen waarborgen, maar men moet hierin niet te ver doorslaan.
Dan stel ik voor dat men de wensen van bezoekers eens gaat respecteren. Anders krijg je van die digibete politici die "het wel even gaan oplossen". Het is heel simpel: de markt kan zelf met een oplossing komen, of de overheden gaan zich er mee moeien.
Stel je voor dat iemand totaal niet meer getracked wil worden: dan kun je een banner ook geen frequency-cap meer mee geven, regiotargeting of interest based targeting kun je ook vergeten.
Dat is dan vervelend voor die persoon. Dan krijgt ie oninteressante banners op z'n scherm. Ik zie niet in waarom interest based targeting zo enorm vitaal is dat mensen maar alles door hun strot geduwd moeten kunnen krijgen. Regio targeting kan je doen op basis van een IP adres, heb je geen verdere tracking voor nodig.
PaulZ schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 23:58:
k Heb net een pdfje van cdt.org door zitten lezen en dat geeft wel een aardig beeld hoe zij er tegenaan kijken. Misschien nog wel wat voor hier: cdt.org/files/pdfs/CDT-DNT-Report.pdf
Eerst eens worden wat tracken nou eigenlijk is, en dan gaan kijken waar we de grenzen gaan leggen.
Google zelf
noemt analytics al tracking. Lijkt me dus duidelijk genoeg.
[Voor 11% gewijzigd door MueR op 09-07-2011 00:04]