Toon posts:

Computer piept

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen


  • Jeffrey_1990
  • Registratie: maart 2009
  • Laatst online: 21-10-2015
Hallo,

Ik heb gister een nieuw moederbord en een nieuw videokaart in me pc gedaan.
Ik heb alles keurig netjes overgezet doe me pc aan en toen ging ie piepen.

Paar keer korte piep dan 1x lange piep.
ik heb hierbij geen beeld en hij reboot weer opnieuw en krijg ik de zelfde met het piepen

Ik heb hem weer open gemaakt alles nog een keer gecheckt maar kon niks vinden wat ik fout heb gedaan.
Alle stekkertjes zaten er in.

Het gaat hier om:

Moederbord: Gigabyte GA-G41M-ES2L socket 775
Videokaart: sweex geforce 8400
Geheugen: DDR2 533
Processor: pentium 4 2,8GHz

Gr. Jeffrey_1990

[Voor 8% gewijzigd door Jeffrey_1990 op 06-11-2010 17:51]


  • -Cn-
  • Registratie: februari 2010
  • Laatst online: 20-09 12:30
Heb je al een nieuwe install van windows gedaan? i.v.m. Drivers enzo.

  • izub
  • Registratie: april 2007
  • Laatst online: 23-08 19:30
Even kijken welk bios je hebt en dit gebruiken:
http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

  • Jeffrey_1990
  • Registratie: maart 2009
  • Laatst online: 21-10-2015
ik ben er ook vergeten bij te melden dat ik helemaal geen beeld heb en dat ie wel opnieuw reboot en weer gaat piepen

  • fridgeman
  • Registratie: september 2002
  • Laatst online: 11-09-2016

fridgeman

SomaFM Secret Agent

Jeffrey_1990 schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 17:43:
Paar keer korte piep dan 1x lange piep.
Hoeveel is een paar keer?

De Gigabyte GA-G41M-ES2L gebruikt een AWARD bios, zoek naar het aantal;

http://pcsupport.about.co...m/tp/award-beep-codes.htm

en je komt tot de conclusie dat het probleem wss aan je geheugen ligt.

Verdere stappen staan in de Hangen en Opstartproblemen troubleshooter
Het Gigabyte GA-G41M-ES2L moederbord ondersteund geen DDR2 533 geheugen:
http://www.gigabyte.com/p...uct-page.aspx?pid=3500#sp
Support for DDR2 800/667 MHz memory modules
Geheugen: DDR2 533
:F

ik ben er ook vergeten bij te melden dat ik helemaal geen beeld heb en dat ie wel opnieuw reboot en weer gaat piepen
Daar heeft GoT dit mooie knopje voor beschikbaar gesteld: http://tweakimg.net/g/forum/templates/tweakers/images/icons/edit.gif

[Voor 118% gewijzigd door fridgeman op 06-11-2010 18:20]

Doet niet aan ontwikkelingssamenwerking.


  • Jarno
  • Registratie: augustus 2004
  • Laatst online: 21-09 11:33
Haal de videokaart even los en plaats die opnieuw. Doe dit ook met het geheugen, mogelijk zit iets niet helemaal lekker. Het beste is om alles even van het moederbord af te halen en opnieuw te beginnen met plaatsen van de onderdelen en stekkers etc.

  • Jeffrey_1990
  • Registratie: maart 2009
  • Laatst online: 21-10-2015
Jarno schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 17:53:
Haal de videokaart even los en plaats die opnieuw. Doe dit ook met het geheugen, mogelijk zit iets niet helemaal lekker. Het beste is om alles even van het moederbord af te halen en opnieuw te beginnen met plaatsen van de onderdelen en stekkers etc.
dat heb ik ook gedaan gelijk toen ik die piep tonen hoorden maar het probleem blijft ontstaan :(

  • Soultaker
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22-07 23:43
Holy fuck, maakt Sweex ook videokaarten tegenwoordig? Dat is wel het laatste merk waar ik een high-end videokaart van zou kopen. :X

On-topic: dat je geen beeld hebt betekent niet dat je de piepjes niet kunt decoderen. Ik zou gewoon in de handleiding kijken die je bij je moederbord hebt gekregen in plaats van op internet, dan weet je zeker dat je de goede hebt. (Aangezien het een nieuw moederbord is heb je de handleiding vast nog wel liggen).

  • YellowOnline
  • Registratie: januari 2005
  • Laatst online: 27-06 20:15

YellowOnline

BEATI PAVPERES SPIRITV

fridgeman schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 17:51:
[...]

Hoeveel is een paar keer?

De Gigabyte GA-G41M-ES2L gebruikt een AWARD bios, zoek naar het aantal;

http://pcsupport.about.co...m/tp/award-beep-codes.htm

en je komt tot de conclusie dat het probleem wss aan je geheugen ligt.

Verder stappen staan in de Hangen en Opstartproblemen troubleshooter
^^^^

Intel i7 8700K | G.Skill SniperX 3200MHz 2x8GB | MSI Z370 PC Pro | Gainward GTX 1070 | Fractal Design Define XL | LG BH10LS30 | Cherry MX Red | Logitech G500 | Thermaltake Smart M850W | Logitech X-530 | LG 34UM58 | Samsung EVO 500GB | 2x Seagate 4TB

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee