makila schreef op vrijdag 11 juni 2010 @ 08:36:
Oh ja, ivm een deurwaarder. Een deurwaarder gestuurd door het cosmetica bedrijf of het incassatiebureau heeft wettelijk geen enkele rechten. Die mag helemaal geen spullen meenemen! Enkel een deurwaarder die aangesteld is door de rechtbank/overheid of een deurwaarder die een gerechterlijk bevel heeft tot het aanslaan van bezittingen mag dit doen. Dus als er op een dag een deurwaarder aan de deur staat en die duwt brut de deur open, smijt de deur dan terug toe, al steken zijn vingers ertussen!
Een deurwaarder die, in de functie van deurwaarder!, een schuld incasseert doet dat op titel, oftewel, nadat een rechtbank vonnis heeft gewezen, dus nadat de rechtbank heeft bepaald dat de vordering toegewezen kan worden. En als een deurwaarder op een dag aan de deur staat, dan zou ik heel netjes de deur open doen, en hem vriendelijk binnenlaten. Als je dat nl. niet doet, mag hij de politie én een slotenmaker halen. Bijkomende kosten worden dan uiteraard op jou verhaald.
Een medewerker van een deurwaarderskantoor die, in de functie van incasseerder, een schuld incasseert, doet dat vaak zonder titel/vonnis. Deze medewerker kan wel de naam van een deurwaarderskantoor voeren, maar heeft geen mogelijkheden om rechtsmiddelen in te zetten (bijv. beslag te leggen). Deze persoon mag je dan ook rustig de toegang van je woning weigeren, maar ook dan zou ik zorgen dat er geen vingers tussen de deur zitten, anders kon je dat nog wel eens duur komen te staan.
Een deurwaarder wordt (m.u.v. de belastingdeurwaarder) nooit aangesteld door een rechtbank of overheid. Een deurwaarder is een onbezoldigd ambtenaar. D.w.z. dat hij wel aangesteld is als ambtenaar, maar geen loon vauit de overheid ontvangt. Dat betekent ook dat hij een ambtseed heeft afgelegd en dat je dus bepaald gedrag van hem mag verwachten. De straf als hij zich dus misdraagt is erg groot.
Wat betreft de BKR: iedere (potentiele) vordering, niet gedekt door een onderpand, hoger dan € 500, met een looptijd langer dan 3 maanden, moet geregistreerd worden bij de BKR. Dus jouw roodstand, jouw telefoonabonnement, je krediet bij de Wehkamp, etc. etc. wordt geregistreerd. Je hypotheekschuld niet. Je creditcard met afbetaling ineens niet. Je achterstand in de huur niet.
Als je meer dan 90 dagen niet aan je verplichting hebt voldaan, komt er een A-codering bij die registratie te staan. Als je de achterstand inloopt, komt er een H-codering bij. Je A-codering verdwijnt dus niet nadat je betaald hebt. Een A-H codering verdwijnt na 5 jaar.
Een registratie (ongeacht of deze een A codering heeft of niet) verdwijnt 5 jaar na de werkelijke einddatum.
@Oempa: waarom ga je niet werken met iDeal oid? Dat kan (volgens mij tenminste) niet teruggeboekt worden. Daarnaast zijn er eenmalige machtigingen die niet teruggeboekt kunnen worden, ga 'ns met je bank praten.