Toon posts:

[PC] MMORPG Soul of the Ultimate Nation (SUN)

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen


 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter


http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headergamecontent.png
Soul of the Ultimate Nation, of afgekort SUN, is een fantasy-bases massive multiplater online role-playing game (MMORPG) geproduceerd door Webzen, een Koreaans softwarehuis. In Korea en China is de game al sinds eind 2007 speelbaar en sinds kort is de Beta van start gegaan in Europa en Amerika.

Zoals veel andere gratis MMORPG's is SUN ook gebaseerd op Hack&Slash. Spelers maken deel uit van de rebelengroep genaamd "The Guidance". Items kun je naar believen upgraden en versterken wanneer je de juiste ingredienten en geld (in het spel "heim" genaamd) hebt. Wanneer je de normale missies volgt (quests) kom je verschillende steden en plaatsen tegen waar je naar believen kunt traden, upgraden, enchanten etc. Via de quests of missies kun je prima levelen. De quests zelfs zijn vrij liniar opgezet. Het is veel boodschappen overbrengen van punt A naar B, jezelf voor de zoveelste keer bewijsen door een groepje monsters te vernietigen of ergens een sub-boss verslaan. Gelukkig zijn er geen "grind" quests (kill 100 monsters daar, dan weer 200 daar) en zit er aan het eind van elk soort map een grote levelboss die je niet in je eentje aan kunt mits je een zeer hoog level hebt bereikt. Zo zijn er meer quests die je met een party moet doen en dat is toch wel een sterk punt. In SUN is het ook mogelijk om grootschalige oorlogen te voeren (siege warfare). Hiervoor zijn specifieke combat maps voor opgezet waar je met zijn allen terecht kunt. Voor deze "sieges" is weer van alles in te stellen zoals maptypes, playernumber en levelrestrictions/requirements.

DOWNLOAD SUN-CLIENT HIER

Cashcow?
Uit mijn eigen ervaringen kan ik stellen dat het geen "echte" cashcow is. Daarmee bedoel ik dat je niet vast zit aan semi-verplichte minitransacties of abbo's. Je kunt dus gewoon gratis spelen. Echter zijn er wel bepaalde items niet of nauwelijks ingame verkrijgbaar. (je kunt alles kopen met ingame fictief geld maar de prijzen liggen belachelijk hoog) Dat zijn bijvoorbeeld Pets die je voor 1 week kunt kopen. Pets geven je net iets meer Health en bijvoorbeeld +2 to all skills.

Het geldsysteem werkt met zogenaamde "W-coins" die je met je creditcard kunt inslaan. Met deze W-coins kun je, zowel ingame als via de site, in de itemshop bepaalde items kopen.

Ik heb zelf totaal geen last gehad van het feit dat ik bepaalde items niet had. Ik heb dan ook niets gekocht en ik zit op level 70 van de 100. Er zijn wel bepaalde items zoals revive-stones (blessing of the goddes) die erg handig zijn wanneer je in een bepaalde boss-dungeon dood gaat. Deze revive-stones kun je kopen in de itemshop maar dat heb ik nog niet hoeven doen aangezien je ze ook kunt verdienen door quests te halen. Ik ben al vaak genoeg dood gegaan en ik heb nog revive-stones zat.

Wanneer je begint met spelen krijg je trouwens een starterpackage met 7 gratis items.

http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerskillsystem.png
Allereerst de skilltree. Voor elke klasse zijn er twee soorten skillpoints te verdelen bij elke level-up. Skill-expertise-points en Bonus-points. Skillexpertise zijn de attackskills, buffs en passive trainingskills. Je kunt hier voor elk level 1 skillpunt verdelen. De bonuspoints gaan wat harder (5 per level) en deze punten kun je kwijt in je statts zoals strenght, endurance, spiritpower etc. Bonuspoints heb je ook nodig om bepaalde expertiseskills te unlocken. Je stopt deze punten dus niet alleen in je statts maar ook in de skilltree die je wilt volgen.
Voorbeeld: Wanneer je Dragon Knight speelt kun je 2 skilltrees kiezen: Combat en Draconic. Wil je dan bepaalde Draconic skills behalen dan moet je bijvoorbeeld een totaal van 20 bonuspoints in de Draconic-skilltree investeren alvorens de bijbehorende skills kunt unlocken.

Skilltree Expertness per Character:
Berserker : defender, berserk
Dragon Knight : combat, dragonic
Valkyrie : offensive, summon
Elementalist : ether, circle

http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerstylesystem.png
Warrior characters kunnen een bepaalde combat style kiezen. (op dit moment alleen de Berserker en de Dragon knight) Combat styles kun je tijdens het spelen gewoon veranderen. Toch blijf je vaak 1 soort combatstyle behouden aangezien je daar al je punten in geinvesteerd hebt. De combatstyles geven een extra dimensie aan je characterbuild. Zo heb ik zelf een Combat Dragon Knight gemaakt met de combatstyle: Torres Critical. Dit houd in dat mijn vechtstijl uitgaat van zoveel mogelijk critical damage. Hier heb ik dan ook mijn hele skilltree op aan gepast en skills gekozen die Critical damage vergroten en meer attackrating geven. Ook het type wapen wat je gebruikt en de trainingskills hierin zijn van groot belang.

http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerbattlezonesystem.png
Via het Battle Zone System, een NPC die in elke town of city aanwezig is, kunnen spelers een "room" aanmaken voor battles. Wanneer je met deze NPC spreekt kun je kiezen uit verschillende maps, levelrequirements definieren, moeilijkheidsgraad instellen, type monsters bepalen en aangeven hoeveel spelers er welkom zijn.

Je hebt de keuze uit 3 verschillende opstellingen:
 • PVP (player versus player of party verus party)
 • Hunter (met party een bepaalde map, intance of dungeon doen met bepaalde map-objectives zoals het verslaan van een eindbaas. XP en Loot worden verdeeld)
 • Mission (bepaalde missie doen om bepaalde items te verkrijgen)
 • Event (nog niet beschikbaar)
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerACsystem.png
Elke map heeft een "achievement percentage" dat op kan lopen tot 100%. Wanneer je bepaalde percentages behaald krijg je bepaalde items zoals rare items en keys voor bepaalde dungeons. Je wordt dus beloond voor je activiteit in bepaalde zones. Wanneer je op 100% zit van een bepaalde zone krijg je de naam "master" en krijg je extra buff e.d. wanneer je weer in die zone bent. Je kunt dit percentage omhoog krikken door de volgende activiteiten uit te voeren:
 • Clearing main/sub/hidden mission
 • Collecting specific items
 • Collecting reward items from winning 30 consecutive competitive hunting rounds
 • Acquiring hidden treasure boxes
 • Hunting monsters
 • Acquiring PVP points
 • Slaying captains
 • Clearing quests
 • Hunting special monsters
 • Slaying hidden bosses
 • Other various activities within game play
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerpartysystem.png
Party in missies en hunting zones:
Spelers die een Battlezone lobby binnen gaan die aangemaakt is door een room-master worden automatisch partymember. Dropped items worden gelijk gedistribueerd binnen de party.(zelfde item voor iedereen)

Party in Fields:
Deze parties worden gevormd door het uitnodigen van members in towns/villages of op het veld zelf.
Experience points distributie: First hit – 30%, normal hit – 60%, critical hit – 10%
Final item points : (First hit + critical hit + 60) * (Damage given to monster by party/Monster HP)
 • Forest of Beasts : Maximum 7 players/party (Battle Zone)
 • Etherain Underground Waterway : Maximum 8 players/party (Battle Zone)
 • Field : Maximum 7 players/party
 • Frozen Palace (Battle Zone), Village : Maximum 10 players/party
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerguildsystem.png
Een Guild is uiteraard een groepje SUN players die een team gevormd hebben voor hun eigen doeleinden.
Het voordeel is makkelijkere communicatie en in latere levels kun je een Kasteel (Siege-games) kopen voor je Guild compleet met GuildWapen.

Er zijn 7 stadia die je met je Guild kunt behalen:
Guild Level / Name / Members / Prerequisites
1 / LEGION / (20 members) / Guild master level 20 / 100,000 Heims
2 / KNIGHTS / (40 members) / UP points submitted by members / 2 million Heims
3 / GUARDIANS / (60 members) / UP points submitted by members / 10 million Heims
4 / CRUSADERS / (80 members) / UP points submitted by members / 50 million Heims
5 / Guidance Seed / (100 members) / UP points submitted by members / 100 million Heims
6 / Igness Knights / (120 members) / GP points submitted by members / Certification from Igness (GC Reward) / 200 million Heims
7 / Guidance Heroes / (140 members) / GP points submitted by members / guild conquest 80% and over / 500 Million Heims

Guild Level en Special Conditions:
1 Basic functions including guild creation/enrollment/expulsion/withdrawal/Dismissal / Allying with and opening hostilities against other guilds
2 Allowed to enter guild conquests / create corps
3 Allowed to register guild mark, use guild storehouse & guild style, participate in guild battles / guild ranking battles, create foster camps
4 Allowed to enter castle siege and claim benefits (such as castle ownership) / use guild formation
5 Can change guild classes
6 Granted enhanced functions (style +2/formation +2/added members)
7 Can change upper level guild classes

Condities voor het aanmaken van een guild:
 • Guild master should not be a member of another guild.
 • Guild master's level exceed 20 or over.
 • Guild master must have at least 100,000 Heims.
Condities voor het opheffen van een guild:
 • Guild master can dismiss guild through guild manager NPCs.
 • Guild dismissal application must be made by the guild master.
 • Guild master has to be the only member in the guild.
 • Guilds which own castles by winning a castle siege are not allowed to dismiss their guilds.
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headercharclas.png
Wanneer je een character aanmaakt kun je wat minimale opties instellen zoals haarkleur, lengte en gezicht. Veel maakt dat niet uit aangezien je armor deze karaktertrekjes toch verbergt.De Dragon Knight moet het hebben van zijn hoge snelheid en strenght. Hij is daarom vaak de supportive tanker. Met de Dragonknight kun je echter veel kanten op qua characterbuilds. De Dragon Knight beschikt over enkele party buffs en aanvalsskills.

Specialisaties:
Combat of Draconic. De Draconic Dragon Knight wordt vaak gezien als overpowerd aangezien hij een morph-skill heeft waarin hij in Dragonform verschijnt. Deze skill is unlockable rond level 30. De Draconic Dragon Knight is om te bouwen tot een zeer sterke tank in de game.
De Combat Dragon Knight moet het hebben van zijn flitsende aanvalsskills die snel achter elkaar uitgevoerd dienen te worden.


De tank van je party. De berserker heeft doorgaans veel strengt en endurance en kan zware armors en wapens dragen op een laag level. Dit resulteerd in een hoge defends en weaponsdamage. Latere skills geven de Beserker veel Healthpower en defends. Door skills toe te passen zoals thorned armor word tevens veel damage gereflecteerd op de monsters.

Specialisaties:
Offensive Beserk: partyleader met sterke damage skills en stabiele defends.
Defensive defender: de tank van de party met stabiele damage en hoge health en armor.
Stat Type Normal: Volg qua statt-verdeling de armor requirements en je kunt de hoogste weapons en armors dragen.


De Valk is vaak een ranged high damage dealer. Haar expertise is archery maar ze kan ook "pets" oproepen om haar te helpen. Tevens kan ze high stat equipment dragen en heeft ze effectieve aanvalsskils.

Specialisaties:
Summon: Je kunt met je pets moeilijkere missie in je eentje aan. Ook prima buffs.
Stat Type Normal: Effectievere normale aanvalsskills. Hight damage en de mogelijkheid om hoge stat items te dragen.

De elementalist is de parties main damagedealer of healer.

Specialisaties:
Offensive Ether: High damage dealer en sterke attackskills met AoE (area of effect) damage die hordes monsters in no time vergruist.
Healing Circle: Partymemebers healen en reviven. Beschikken over een variateit aan partybuffs om de party members abilities te verhogen.Binnenkort speelbaar
* Controle mind / willpower
* Dark magic
* Light weapons
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headersystemreq.png
Minimum
 • Operating System Microsoft Windows® 2000, XP
 • CPU Pentium 4 1.8GHz (or equivalent)
 • Memory (RAM) 512 MB
 • Graphic Card GeForce TI4200 or ATI RADEON 9200 (128 MB Video memory)
 • Hard Drive 3 GB free space
 • DirectX DirectX 9.0c or above
Recommended
 • Operating System Microsoft Windows® 2000, XP
 • Pentium 4 3.0GHz (or equivalent)
 • Memory (RAM) 1 GB
 • ATI RADEON 9600, or above (128 MB Video memory)
 • Hard Drive 3 GB free space
 • DirectX DirectX 9.0c or above
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headersites.png
Officiele site van Websen: Soul of the Ultimate Nation
Fan site met een heleboel informatie over characterbuilds, items, gamesystems en quests.

Skill show! Check hoe je skills eruit zien ingame!
Character calculator
Weapon calculator
Armor calculator


Of surf naar de SUN-MMOsite.

http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerscreenvids.png

Offcial Trailer 1
Official Trailer 2
Trailer new Shadow class
Gameplay 1
Gameplay 2Nederlandse Guild
Aangezien veel Guilds in SUN alleen mensen uit hun eigen land recruteren is er ook een Nederlandse guild. Alle nederlanders zijn volgens mij welkom. Het voordeel is dat je snel dingen kunt vragen wanneer je vast zit met bepaalde quests. Ook organiseren we veel Dungeonruns dus dan heb je in no time een goeie party gereed!

Naam: Deamon Souls
Guildowner: Scorpioz
Submaster: Heavenz
EscortCaptain:Majesta


DOWNLOAD SUN-CLIENT HIER

Auteurs:
 • Floyd-Raalte
 • Psychoclown

[Voor 115% gewijzigd door FloydRaalte op 19-04-2010 18:06]

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • White Dust
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 29-11 15:26

White Dust

PlaneScape: Torment

Ah, female fantasy armor.... now pray the archers aim for the shiny parts...

 • Maiser
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 14-07-2014

Maiser

Im on a horse.

Spel zegt me niet zoveel, maar de screenshot doen me aan Perfect World denken.
Zeker de omgevingen en hoe het eruit ziet.

- When I get sad, I stop being sad, and be awesome instead... True story ! -


 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
TS een stuk mooier gemaakt. Hij is nog in aanbouw hoor. Ik gebruik deze game-topic namelijk om eens een goeie TS in elkaar te zetten. Je moet toch ergens beginnen :)

[Voor 12% gewijzigd door FloydRaalte op 11-03-2010 19:24]

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • 209435
 • Registratie: februari 2007
 • Laatst online: 22-04-2015
Ziet er opzich wel leuk uit ^^ misschien eens probveren

 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
JackM schreef op vrijdag 12 maart 2010 @ 14:18:
Ziet er opzich wel leuk uit ^^ misschien eens probveren
Je moet er een beetje van houden denk ik. Er zijn veel van dit soort gratis MMO games zoals Archlord, Requiem, Legend of Aeres, Perfect world etc. Ik heb er veel gespeeld en vele hebben mij niet lang kunnen boeien door eentonigheid, veel grindquests, geen diepgang etc. Requiem was en is een prima MMO maar helaas zit het vol met bugs. Hopelijk doen ze daar nog een keer wat aan. SUN is in mijn ogen een uitzondering op de regel. Het is een boeiend spel, prima quests, veel diepgang d.m.v. goed uitgedachte systemen en geen grind/quest-onzin. De game is nog vol in ontwikkeling in Europa. (hoewel je van ontwikkeling niet kunt spreken aangezien de game al jaren bestaat in Korea) Er staan volgens mij 4 grote updates op de rol van 2010. De updates behuizen uiteraard de usual patches, maar ook levelcap verhoging, introductie van nieuwe characters, betere systemen om je items te upgraden etc. Ik denk dat ik deze game nog wel een tijdje blijf spelen, anders had ik er ook geen TS aan gewijd :)

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • 209435
 • Registratie: februari 2007
 • Laatst online: 22-04-2015
hehe okee :)

Speel zelf SRO en dat is wel leuk maar begint toch wel te vervelen.

Eerst maar eens installeren en een 1ste indruk krijgen en op het internet zo veel mogelijk nakijken dan zie ik wel verder :P

 • krvabo
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 22:26

krvabo

MATERIALISE!

Kun je iets vertellen over het income model van deze game?
Ik neem aan free to play met item shop?

Hoe'n erge cash cow is het?
De internationale versie van perfect world werd na een jaar echt een enorme cash cow, gebruikers werden zoveel mogelijk uitgeknepen zegmaar.

Het lijkt er niet op dat ze zin hebben om een activatiemail te sturen.. ik heb al meerdere keren op resend gedrukt, maar binnenkomen? ho maar :P
Ok ik heb hem nu al uninstalled.

Ik heb meer dan een uur zitten wachten op activatiemails, de client crasht bij het updaten en wil nieteens meer starten.. de losse update doet niets om het te verhelpen en het anti-cheat ding crasht.

Het zag er best aardig uit, maar het moet wel fatsoenlijk werken :/

[Voor 48% gewijzigd door krvabo op 13-03-2010 17:32]

Pong is probably the best designed shooter in the world.
It's the only one that is made so that if you camp, you die.


 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
krvabo schreef op vrijdag 12 maart 2010 @ 21:18:
Kun je iets vertellen over het income model van deze game?
Ik neem aan free to play met item shop?

Hoe'n erge cash cow is het?
De internationale versie van perfect world werd na een jaar echt een enorme cash cow, gebruikers werden zoveel mogelijk uitgeknepen zegmaar.

Het lijkt er niet op dat ze zin hebben om een activatiemail te sturen.. ik heb al meerdere keren op resend gedrukt, maar binnenkomen? ho maar :P
Ok ik heb hem nu al uninstalled.

Ik heb meer dan een uur zitten wachten op activatiemails, de client crasht bij het updaten en wil nieteens meer starten.. de losse update doet niets om het te verhelpen en het anti-cheat ding crasht.

Het zag er best aardig uit, maar het moet wel fatsoenlijk werken :/
Dat is spijtig om te horen. Heel jammer dat het niet goed ging maar ook wel vaag zeg! Ik kreeg ala minute een activatiemail. Ik heb zelf met de installatie ook totaal geen problemen gehad. De console updater is wel giganties traag maar dat is makkelijk te omzeilen door handmatig de updates te installeren. Ik zal binnenkort eens kijken of ik een FAQ kan maken om het installeren soepeler te laten verlopen. het schijnt dat er wel meer problemen mee zijn.

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • Dashi9000
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 10-11 22:49
Hey de reden waarom het zo slecht ging met installeren is omdat ze tijdelijk problemen hadden met hack-shield en dergelijke.
Verders is het een erg leuke game met veel afwisselingen :*) .
Teven zijn de updates die er aan komen ook super gaaf vooral omdat deze iedere keer de spel mogelijkheden flink uitbreid.
Dus gewoon spelen en het lvlen gaat ook lekker vlot :P .
See ya in game.
groetjes jasper in game a.k.a. Askalon

 • EnriqueRaalte
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 03-07-2011
Ik vind zelf de graphics erg goed voor een F2P MMO. de landschappen zijn divers (zo heb je sneeuw-, jungle-. toendra- en ondergrondse omgevingen. De armors en wapens zien er ook goed uit.

De gameplay is leuk, genoeg skills die er goed uitzien en vele soorten builds die je zelf kunt ontwikkelen. Je krijgt per level een aantal Points, die je in je Profession kunt steken (zoals defender of bezerker) en daarmee meer skills onlocken of je steekt ze in je stats (STR,VIT,INT e.d.) of je maakt een hybride waarin je ze in een bepaalde mate verdeelt.

Naast gameplay is de community ook goed geregeld; zoals gebruikelijk is er een friendslist/guild etc, maar het leukste punt is de parties die nodig zijn om bepaalde missies te halen. Na ongeveer lvl 40 moet je party members hebben om bepaalde missies te halen. Ik vind dit persoonlijk een goed punt; dit ter vervanging van het eindeloze grinden. Om de 5-10 levels komt er een missie beschikbaar, eromheen heb je gebruikleijke individuele quests. Bij SUN is teamplaying een veel voorkomend en belangrijk aspect.

Qua content ontbreekt er nog het een en het ander. zo verwacht ik meer items ingame zoals meer wapens, armors e.d. Momenteel lijkt het op een wereld met clonen. Daarentegen zijn er veel verschillende soorten stenen; dit maakt het soms lastig om je stash te onderhouden wat voor frustraties zorgt. Gelukkig kunnen er op hogere levels meerdere Bags gebruikt worden in je Inventory.

Gelukkig wordt er hard gewerkt aan nieuwe updates en komen er meer quests beschikbaar, meer maps, nieuwe skills (vanaf level 115), een nieuwe character, hogere level caps en meer items (armor/weapons e.d.). Momenteel is de level cap nog 100 en de komende tijd zal het worden geupgrade naar 130, dus er is nog genoeg in ontwikkeling bij SUN!

Groeten!

 • DutchT
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 05-01-2011
Ben nu ook een tijdje bezig met SUN , normaal ben ik niet zo'n mmorpg speler, te langdradig, te langzaam levelen enz :/ Maar tot nu toe is het spel niet tegengevallen, graphics zijn goed, gameplay is goed :)

Begin kun je zelf goed levelen, daarna heb je toch wel hulp nodig d.m.v. lidmaatschap Guild (Deamon Souls) of binnen een Party de quests doen.
Later (met een hoger level) kun je ze nog een keer doen, en dan vermorzel je ze allemaal >:)

Nu maar kijken hoe lang het leuk blijft 8)7

 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
UPDATE
Vanavond komt er een uitgebreide patch uit. Daarin zal onder meer:
 • Level up limit will be raised to 115.
 • New field will be added: Aiort Graveyard – including all new missions and quests!
 • The Group System
This system allows you to share the benefits of game play with your friends. This format is akin to a family.
One “parent “can invite a maximum of 5 “children” to a group.
These 5 children can invite 5 of their own children. Those children can invite 5 of their own.
The benefits will only be exchanged between parents and children. Grandparents and great grandparents will not receive any benefits.
The parent will get 3 of the EXP bonus that the children acquire.
If both the parent and children play simultaneously, the children get 3 of the heim bonus that he parent acquires.
If the level of the children are greater than or equal to the parents, the benefit is not applied.
Parents can receive up to 7 days of experience from their children, even if they are logged off, mounting to a maximum of 3 million experience.
Family invitations can be done in-game, via your user interface.
 • The Shield System
All classes will receive Shield Points (SD) resulting the expanding HP during PvP combat.
-This is a self recovering system only. Your SD cannot be healed by others.
-Only sitting, standing, or running can recover SD.
-SD is only applied during PvP combat. 80 of damage in PvP will be distributed towards SD, and 20 will be distributed towards HP.
-If the damage received exceeds SD, SD is decreased first, and the remainder is distributed towards HP.
-SD is not visible to your fellow players.
Exceptions –Poison, injuries, burns, weakening, dark fire, poison enchants, HP observation, panic, some skills will still direct HP directly and will not be distributed towards SD.
 • Additional Guild Marks - 138 kinds of guild mark backgrounds and patterns
 • Guild mark requirement will change from level 3 to level 1.
 • Additional Quests
-100 consecutive quests starting from level 70.
-89 quests in Etherain, Valley of Dragonkin, and Aiort Graveyard.
-Cursed Tower – 20 new quests for cursed tower. You will be able to get the seal and two rings from the quests.
-Some quests added between certain missions.
- Ignis necklace will be added.
- Ignis' Ring will be added.
 • Crafting
-Kalbus accessories
- Mega stone
-Noblesse Crystal
-Roshfelt Cloth
-Special Reinforcing Agent
-Wiseman's Stone
-Enhanced Devildom's Bone
-Sack of Gold Powder
-Alt's Feather
-Magic Stone
-Praying Stone
-Magic Orb
-Hawk's Feather
-High Quality Thread
-Silk Cloth
 • Personal waypoints will be added.
 • Trial of Wind will be added.
 • Ether discharger will be added.

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
SUN Attendancy Quest

Deze quest is al een week aan de gang maar je kunt nog steeds mee doen. Wanneer je inlogt op WebZen en daarna SUN opstart kun je deelnemen aan de Attendancy Quest. Dit doe je door terug te gaan (even alt-tab als je ingame zit) naar de SUN site en daar op de "Attendance" button te drukken. Je komt op je eigen attendancy pagina en hier kun je per dag een prijs winnen.

Hoe werkt het?
Op de attendancy pagina zie je een kalender staan. De dag van vandaag staat in het rood aangegeven en wanneer je deze dag nog niet mee hebt gedaan kun je op de "enter to win" button drukken. Je krijgt dan te zien wat je gewonnen hebt en de de datum van vandaag wordt afgestemeld op je kalender.

Wat kun je winnen?
Je kunt grofweg 2 dingen winnen:
W-Coin: digitaal geld waarmee je in de itemshop leuke goodies kunt kopen.
Je krijgt in dit geval een Redeem-code. Laat dit scherm staan en klik op "redeem-code" boven je kalender om je serial in te voeren.
Ingame prizes: dit kunnen boxes zijn met suprises maar ook ingame geld (heim).
Deze items krijg je na een maintenance periode. (meestal na een week)

Verder wordt je beloont als je 1 week elke dag hebt meegedaan. Dan verdien je een Golden Box. Dit is een box met een speciaal high level item. Mocht je alle 4 de weken mee hebben gedaan win je 3 platinum boxes. Helaas is dat voor de meesten al niet meer haalbaar.

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • Dashi9000
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 10-11 22:49
Hey Luitjes,
Als je trouwens met de w coins platinum boxes koop en dergelijke kun je de inhoud meestal voor grof geld(heim) verkopen.
Tevens zijn de events super relaxed goeie items die je krijgt en voor de update als compensatie dat ze laat zijn krijg je ok al items.
Verders zou ik nog maar zegggen nu de nieuwe update er is doe mee want er zijn nu nog meer opties bij de game gekomen.
Oh en als je in-game bent en vragen heb kun je ze rustig stellen aan mij of floyd we zijn zo vaak mogelijk online:P
De guild war we bij zitten is zoals al genoemd deamon souls en is er gezellig met allemaal nederlanders.
Dus nog maals ga het spelen:P
Laters

 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
De update is inmiddels al doorgevoerd en dat bevalt goed. We kunnen nu makkelijker levelen na level 70 en ook de attendancy prizes zijn niet mis!

Onze nederlandse Guild heeft op het moment zo'n 40 members en we groeien nog steeds. Binnenkort gaan we naar Guild level 2 waardoor we meer members kunnen hebben en meer privileges krijgen. Mocht je willen joinen laat het dan even weten ingame.

Guildleader: Scorpioz
Submaster: Majesta
En ikzelf: Lestad

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • Ninjaman
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 20:48
FloydRaalte schreef op woensdag 14 april 2010 @ 15:32:
De update is inmiddels al doorgevoerd en dat bevalt goed. We kunnen nu makkelijker levelen na level 70 en ook de attendancy prizes zijn niet mis!

Onze nederlandse Guild heeft op het moment zo'n 40 members en we groeien nog steeds. Binnenkort gaan we naar Guild level 2 waardoor we meer members kunnen hebben en meer privileges krijgen. Mocht je willen joinen laat het dan even weten ingame.

Guildleader: Scorpioz
Submaster: Majesta
En ikzelf: Lestad
Mmm zeer interresant ben beetje afgekeken op wow en ga dit dus vanavond even proberen.
Maar eerst wat vraagjes.
Op welke server speel jij of is dit er niet?
Kan je als healer wel goed levelen?

[Voor 4% gewijzigd door Ninjaman op 14-04-2010 16:06]


 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
dragon3016 schreef op woensdag 14 april 2010 @ 16:03:
[...]

Mmm zeer interresant ben beetje afgekeken op wow en ga dit dus vanavond even proberen.
Maar eerst wat vraagjes.
Op welke server speel jij of is dit er niet?
Kan je als healer wel goed levelen?
Ik speel op de Klippe Server (europe). Er zijn 2 channels, het maakt niet op welke channel je speelt, je character wordt bewaard op serverniveau. De eerste channel is de drukste en daar kun je dan ook de meeste items en questparties vinden. De 2de wordt gebruikt als uitweg wanneer bepaalde Bosses op channel 1 net verslagen zijn door een andere party en de spawntime van deze boss lang duurt.

Als healer ben je een Elementalist. Je kunt 2 kanten op zoals je met elke klasse 2 kanten op kunt: defender of attacker. Defender vertaald zich bij de elementalist naar een healer en van wat ik weet kun je hier prima mee levelen. Sterker nog, je bent als healer een graag geziene partymember aangezien parties zonder healers niet ver komen. Vooral in de hogere levels (70+). Hoewel de elementalist-attacker (een echte AoE damage dealer) wel beter op zich zelf staat en hierdoor iets sneller zou kunnen levelen. Uiteindelijk maakt het niet veel uit want je zult toch echt veel in teamverband moeten werken en hier komt een Guild om de hoek kijken. Je leveled gewoon lekker snel als je high-level guildies je helpen. Vooral bij bossquests. Die kunnen soms verekte moelijk zijn wanneer je geen highlevel in je party hebt.

Even een sidenote: SUN werkt (helaas) met een verouderde login via de website. Je moet dus altijd eerst inloggen op de webzen portal en dan via die portal de game zelf opstarten. Dit doen ze uiteraard om de players op hun website te krijgen waardoor ze geld verdienen en hopen dat jij op de site nog wat items koopt. Helaas is deze site de laatste week het mikpunt van DOSaanvallen en is deze site, vooral savonds, niet te bereiken. Hopelijk lossen ze dit probleem snel op want vanaf zondag heb ik niet meer kunnen spelen!

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • Ninjaman
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 20:48
Bedankt voor de reactie,

Ik wou inderdaad gister beginnen met spelen als healer maar kon maar niet op de website komen wat ik jammer vond :(

 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
Dat kan me goed voorstellen. En zeg maar gerust dat het goed klote is. :( Webzen verliest veel players deze week. Niet alleen huidige players maar ook potentieel nieuwe players zoals jij. Erg slecht maar aan de andere kant kunnen ze er niets aan doen aangezien ze onder vuur liggen van DoSS aanvallen. (er schijnt een of andere hackergroep te zijn die d.m.v. botnets het systeem laat overlopen, concurrentiegevalletje ofzo) Heel typisch ook aangezien de hackers altijd rond 5 uur smiddags beginnen met de aanvallen tot ergens rond middernacht. Ze moeten zekers overdag gewoon werken en 5 uur komen ze thuis om eens even lekker een avondje te DDoSsen 8)7 Overdag tot 5 uur is de website gewoon bereikbaar.

[Voor 3% gewijzigd door FloydRaalte op 15-04-2010 13:56]

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • Ninjaman
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 20:48
FloydRaalte schreef op donderdag 15 april 2010 @ 13:55:
Dat kan me goed voorstellen. En zeg maar gerust dat het goed klote is. :( Webzen verliest veel players deze week. Niet alleen huidige players maar ook potentieel nieuwe players zoals jij. Erg slecht maar aan de andere kant kunnen ze er niets aan doen aangezien ze onder vuur liggen van DoSS aanvallen. (er schijnt een of andere hackergroep te zijn die d.m.v. botnets het systeem laat overlopen, concurrentiegevalletje ofzo) Heel typisch ook aangezien de hackers altijd rond 5 uur smiddags beginnen met de aanvallen tot ergens rond middernacht. Ze moeten zekers overdag gewoon werken en 5 uur komen ze thuis om eens even lekker een avondje te DDoSsen 8)7 Overdag tot 5 uur is de website gewoon bereikbaar.
Als ik nu naar webzen.com ga kan ik er niet op komen hoor O-)

 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
Probeer het nog eens. Mij lukt het namelijk wel. Sporadisch knalt hij eruit. Hoe dan ook, het is dikke ruk op het moment.

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • Ninjaman
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 20:48
FloydRaalte schreef op donderdag 15 april 2010 @ 14:43:
Probeer het nog eens. Mij lukt het namelijk wel. Sporadisch knalt hij eruit. Hoe dan ook, het is dikke ruk op het moment.
Nee nog steeds niet al paar keer geprobeerd gister avond zelfde probleem.
Jammer ik wacht gewoon af zag dat ze je op facebook wel op de hoogte houden.

 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
Er is emergency maintenance geweest en het zou goed kunnend de site nu wel weer bereikbaar is. Zo niet dan heb ik wel een theoretische oplossing. Het is namelijk zo dat door de DOS aanvallen WebZen een range IP block heeft uitgevoerd. Dus alle IP's die ooit zijn ingelogd, en waarvan zij denken dat ze gevaarlijk zouden kunnen zijn, hebben ze geblocked en daar zitten wij dus ook tussen. Waarschijnlijk kun je met een andere proxy wel inloggen. Dus ik zoek vanavond even een free-proxy site op en dan log ik via die free-proxy site in op Webzen. Hopelijk lukt dat. Bij Requiem (ook een MMORPG) lukte dat wel :)

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • Ninjaman
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 20:48
FloydRaalte schreef op vrijdag 16 april 2010 @ 14:38:
Er is emergency maintenance geweest en het zou goed kunnend de site nu wel weer bereikbaar is. Zo niet dan heb ik wel een theoretische oplossing. Het is namelijk zo dat door de DOS aanvallen WebZen een range IP block heeft uitgevoerd. Dus alle IP's die ooit zijn ingelogd, en waarvan zij denken dat ze gevaarlijk zouden kunnen zijn, hebben ze geblocked en daar zitten wij dus ook tussen. Waarschijnlijk kun je met een andere proxy wel inloggen. Dus ik zoek vanavond even een free-proxy site op en dan log ik via die free-proxy site in op Webzen. Hopelijk lukt dat. Bij Requiem (ook een MMORPG) lukte dat wel :)
Eindelijk ben gelijk begonnen. Dusver leuke game en graphics zijn niet verkeerd.
Kan ik jou toevoegen als friend ingame en mischien jullie guild joine of moet ik eerst iets hoger zijn?

Groeten.

 • S.J_84
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 31-10 03:33
Ben het spel nu aan het downloaden van de site, ben benieuwd of het leuk is :)

 • S.J_84
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 31-10 03:33
Kan niet zo wennen aan de interface, maar voor een gratis game ziet het er wel goed uit.

 • Tripp
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 05-12-2020

Tripp

Wreah

Installing.

Hier ga ik spijt van krijgen :'(

specs


 • VraatJ
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 18-04-2016
Ook maar eens proberen, wie weet vind ik het wat, en anders is het zo un-installed.

Ingame name: Sorc. Ga dus voor Mage type ding.

 • Tripp
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 05-12-2020

Tripp

Wreah

Access from your region is not supported :') :w

specs


 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
dragon3016 schreef op vrijdag 16 april 2010 @ 17:01:
[...]

Eindelijk ben gelijk begonnen. Dusver leuke game en graphics zijn niet verkeerd.
Kan ik jou toevoegen als friend ingame en mischien jullie guild joine of moet ik eerst iets hoger zijn?

Groeten.
Tuurlijk kan dat. Mijn ingame naam is Lestad. Het best kun je Majesta, Heavenz of Scoprioz even een whisper doen dan kun je meteen in de Guild. We hebben (nog) geen lvl requirements.
Tripp schreef op zondag 18 april 2010 @ 21:10:
Access from your region is not supported :') :w
Vaag, zit je op de antillen ofzo? :P

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 19:51

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Krijg de melding nu hier ook, gaat weer lekker met de nieuwe MMO's, allemaal region gebonden.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
SinergyX schreef op maandag 19 april 2010 @ 11:42:
Krijg de melding nu hier ook, gaat weer lekker met de nieuwe MMO's, allemaal region gebonden.
Het is de eerste keer dat ik van deze melding hoor. Kun je iets gedetaileerden zijn? Misschien heb ik een oplossing voor je.

If you think you have client-based problems, please try:

1. add sungame.exe to exception list of your anti-virus program
2. add sungame. exe to exception list of your firewall
*or disable firewall, if you can
3. try patching with recent manual patches

If your issue continues, please try full-installation:

How to do clean re-installation:
1. Delete S.U.N from Control Panel (Add/Remove Programs)
2. Delete S.U.N game starter from control panel
3. Delete S.U.N Folder (Program Files/Webzen/Soul of the Ultimate Nation)
*if you would like, move screenshots from the folder to somewhere else
4. Restart your computer
5. Run setup.exe
6. Install game starter (web launcher)
7. Auto/Manual patch
8. Done!

[Voor 52% gewijzigd door FloydRaalte op 19-04-2010 13:59]

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • Ninjaman
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 20:48
Hebben jullie de webzen client wel gedownload?

 • Tripp
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 05-12-2020

Tripp

Wreah

specs


 • Ninjaman
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 20:48
Ik kan zo niet zien welke versie dit is.
Hier is de link die ik heb gebruikt: http://www.gamershell.com/download_57534.shtml

 • VraatJ
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 18-04-2016
dragon3016 schreef op maandag 19 april 2010 @ 17:29:
[...]

Ik kan zo niet zien welke versie dit is.
Hier is de link die ik heb gebruikt: http://www.gamershell.com/download_57534.shtml
Deze heb ik ook gebruikt, en werkt gewoon goed voor mij.

 • Ken G
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 16:44
Jep, werkt ook goed voor mij.

Toch ook eens begonnen om te kijken wat het is.
Lijkt me wel leuk. Quests gaan (nog) niet vervelen...ben ondertussen level 15 na een uurtje of 2 spelen.

~Make Love, Not War~ PSN: BB3hold3r


 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
Ken G schreef op woensdag 21 april 2010 @ 15:45:
Jep, werkt ook goed voor mij.

Toch ook eens begonnen om te kijken wat het is.
Lijkt me wel leuk. Quests gaan (nog) niet vervelen...ben ondertussen level 15 na een uurtje of 2 spelen.
Het werkt voor iedereen, je moet gewoon de juiste client downloaden. Staat wel in de TS.

Ik heb de quests van SUN nog nooit als echt vervelend ervaren. Wel als lastig, maar er moet ook een uitdaging inzitten natuurlijk.

Level 15... dus dan zit je in Zapir Lake of Path of the Alchemist denk ik? Om een goed beeld van het spel te krijgen zou ik trouwens minimaal tot tringel of Etherian spelen. Tegen die tijd krijgt het spel veel meer diepgang en gaat het traden van items een belangrijke rol spelen. Mocht je hulp nodig hebben met de bosses msg me dan ingame: Lestad.

In de hogere levels worden de eindbazen wel erg moeilijk. Zonder party ben je echt nergens. Een van de moeilijkste bazen is bijvoorbeeld boss 87. (level 87 prince of flames) Met een volle party ben je ongeveer 2 tot 3 uur mee bezig. Dat was voor mij toch wel erg lang. De meeste boss dungeons hebben een tijdspanne van 15 tot 90 minuten. Hoe hoger het level hoe langer het duurt. En als je dan een uurtje of 2 gaat zitten gamen dan kan dat prima.

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • mat.hi.as
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:43
Ik ben ook bezig om te downloaden. Tentamens voorbij + vriendin die dit weekend veel moet doen == veel vrije tijd. Als het dit weekend lekker blijft spelen, dan blijf ik ook meedoen :). Probleem is wel dat ik het beste eigenlijk naar de Universiteit kan fietsen, daar downloaden, en weer terug fietsen. 170 kb/s werkt niet heel erg snel :P.

Maar, tot ongeveer over 3 uur, dan zit ik hopelijk ook ingame :)

 • ItMeAedri
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 23:02
Ziet er leuk uit, ik zal eens proberen de client te downloaden als ik thuis ben :P

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 19:51

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

dragon3016 schreef op maandag 19 april 2010 @ 17:29:
[...]

Ik kan zo niet zien welke versie dit is.
Hier is de link die ik heb gebruikt: http://www.gamershell.com/download_57534.shtml
Iemand die deze ook binnenhaalde via een download manager? Ik blijf maar een corrupte zip file krijgen.

Vanavond maar eens 'ouderwets' downloaden :P

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • mat.hi.as
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:43
SinergyX schreef op donderdag 22 april 2010 @ 10:48:
[...]

Iemand die deze ook binnenhaalde via een download manager? Ik blijf maar een corrupte zip file krijgen.

Vanavond maar eens 'ouderwets' downloaden :P
Ik heb gewoon de link gebruikt uit de OP, en dan via GamersHell. Al weet ik nog niet of die gecorrupt is, nog 1 uur en 46 minuten :O

 • Ken G
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 16:44
Ik heb die eerste boss (Cerberus) gedaan met een party van 2 mensen en was redelijk moeilijk. Paar keer gewiped, maar gelukkig heb je zo'n stenen als beginner waarmee je je party kunt reviven.

Misschien volgende keer proberen met wat meer spelers.

Vond ook wel dat de dungeon lang was...heb er toch zo'n half uurtje over gedaan om aan de helft te raken Jammer genoeg moest iedereen dan weg. Dus mag ik die dungeon nog eens lopen. Zal je de volgende keer contacteren ingame.

De quests die ik nu nog maar gedaan heb vond ik niet zo moeilijk. Het levelen gaat lekker soepel.

[Voor 7% gewijzigd door Ken G op 22-04-2010 12:56]

~Make Love, Not War~ PSN: BB3hold3r


 • ItMeAedri
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 23:02
Ik ben ook maar ermee begonnen, ik heet Logical, een Valkyrie, god ik moest wel lachen toen ik die dual crossbow zag :+

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'


 • mat.hi.as
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:43
Ik ben Xytreyum geworden, en een Elemental, volgens mij. Ben er maar mee gestopt toen er in beeld kwam dat ik een uur had gespeeld, het leek veel korter (A). Ziet er wel leuk uit, alleen, waarom gaat hij niet op Fullscreen? Verder vind ik de besturing wel prima, alleen is het beetje vervelend wanneer je wat wil weten over een item, dat dat over je inventory heengaat, maarja, niet zo mierenneuken :+

 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
Ken G schreef op donderdag 22 april 2010 @ 12:33:
Ik heb die eerste boss (Cerberus) gedaan met een party van 2 mensen en was redelijk moeilijk. Paar keer gewiped, maar gelukkig heb je zo'n stenen als beginner waarmee je je party kunt reviven.

Misschien volgende keer proberen met wat meer spelers.

Vond ook wel dat de dungeon lang was...heb er toch zo'n half uurtje over gedaan om aan de helft te raken Jammer genoeg moest iedereen dan weg. Dus mag ik die dungeon nog eens lopen. Zal je de volgende keer contacteren ingame.

De quests die ik nu nog maar gedaan heb vond ik niet zo moeilijk. Het levelen gaat lekker soepel.
Cerberus is inderdaad wel lastig als je geen volle party vormt. Dus met 2 mensen is het vrij moeilijk. Dat geld voor alle bosses. Let er wel op dat hoe meer mensen in je party hoe meer health de monsters in die dungeon/instance krijgen! Mocht het echt niet gaan, PM met dan ingame, dan help ik wel met mijn lvl 82, zijn binnen een kwartiertje klaar ;)

Ik zou zuinig aan doen met je revive-stones. Die dingen kun je later wel craften maar als je ze niet hebt lig je daar mooi en kun je overnieuw beginnen. Een tip: neem altijd een elementalist mee die "circle" is (healer) deze heeft namelijk een reviveskill. Ook de valkyre schijnt een revive skill te hebben.
mat.hi.as schreef op donderdag 22 april 2010 @ 14:34:
Ik ben Xytreyum geworden, en een Elemental, volgens mij. Ben er maar mee gestopt toen er in beeld kwam dat ik een uur had gespeeld, het leek veel korter (A). Ziet er wel leuk uit, alleen, waarom gaat hij niet op Fullscreen? Verder vind ik de besturing wel prima, alleen is het beetje vervelend wanneer je wat wil weten over een item, dat dat over je inventory heengaat, maarja, niet zo mierenneuken :+
Ja het is een tijdverslindend spel hoor! Tijd gaat zo snel als je ff speelt. De "window-mode" is na de update opeens standaard. Beetje vaag. Druk op CRT-ENTER op full screen te krijgen. kan zijn dat het bij sommigen SCHIFT ENTER is.

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • ItMeAedri
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 23:02
Heh, ik heb net die instance gedaan, zonder teveel puntjes in mijn poppetje nog te stoppen, wil zeker weten dat ik em goed doe. :+ wel instance goed afgerond!

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'


 • mat.hi.as
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:43
Ik moet Cerberus nog doen, zonder hulp van GoTTers dan (of kan je hem nog een keer overdoen, ben niet zo bekend met MMO)? En hoe kan je je spells enzo upgraden? Ik snap niet echt zo goed hoe die punten in elkaar zitten, en ben een beetje bang om ze te verneuken verpesten. Maar ik ga nu even boodschappen doen, en dan weer verder. (te) leuk spelletje (A)

edit: cerberus gedaan met iemand van level 84, dan is het goed te doen :P. Nu bezig met Yoruba en Kunto. Kunto in mn eentje doodgekregen, nu nog zoeken waar die andere lelijkerd is.

[Voor 20% gewijzigd door mat.hi.as op 22-04-2010 17:33]


 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
mat.hi.as schreef op donderdag 22 april 2010 @ 16:16:
Ik moet Cerberus nog doen, zonder hulp van GoTTers dan (of kan je hem nog een keer overdoen, ben niet zo bekend met MMO)? En hoe kan je je spells enzo upgraden? Ik snap niet echt zo goed hoe die punten in elkaar zitten, en ben een beetje bang om ze te verneuken verpesten. Maar ik ga nu even boodschappen doen, en dan weer verder. (te) leuk spelletje (A)

edit: cerberus gedaan met iemand van level 84, dan is het goed te doen :P. Nu bezig met Yoruba en Kunto. Kunto in mn eentje doodgekregen, nu nog zoeken waar die andere lelijkerd is.
Cerberus is 1 van de 4 bosses in the forest area. Zo heeft elke area exact 4 grote bosses die je moet verslaan.
Verschillende area's zijn:
 • Village: Walchen
 • (Level 00 - 20) Forest / Path of the alchymist
 • Village: Tringel
 • (Level 20 - 40) The Sewers / The Waterways
 • Village: Etherian
 • (Level 40 - 60) Frozen Plains / Frozen Palace
 • (Level 60 - 80) Grave of the Dragon
 • (Level 80 - 100) Aiyort Graveyard / Prison
Dus in elke area 4 Bosses. Je kunt deze zo vaak verslaan als je wilt. Elke Boss die je verslaat geeft een "pledge". Dat is een soort "sigil" of icoontje dat bewijst dat jij die boss verslagen hebt. Wanneer je alle bosses 1 keer verslagen hebt heb je dus 4 van deze pledges. Het leuke is dat wanneer je van elke pledge er twee hebt (dus alle bosses 2 keer verslagen hebt) je deze 8 pledges bij een Crafter in een village kunt inleveren om een bepaald item te maken. Dit zijn altijd hele bruikbare sieraden:

Forest Area: 2x alle pledges = Necklace of Forest
Sewers Area: 2x alle pledges = Ring of the Waterway
Frozen Area: 3x alle pledges = Necklace of de nogwat (naam ff kwijt)
Grave of the Dragon Area: 3x alle pledges = Ring of the Dragon
Aiyort Graveyard: 3x alle pledges = ?

Let op: vanaf Frozen moet je alle 4 de bosses 3 keer verslaan i.p.v. 2 keer.

Ook een leuke toevoeging in de game: AC (Area Contest). Per area is er een AC percentage te behalen. (druk op J ingame) Dit percentage kun je ophogen door een bepaalde aantal items te vinden (AC items), door een bepaald aantal monsters te verslaan enzovoorts. Hoe hoger dit percentage hoe meer items je krijgt. Dit gaat per tientallen. Dus bij 10%, 20% etc. Wanneer dit 100% is krijg je zelfs een pet en krijg je extra character boosts wanneer je in deze area bent.

Om even op je vraag terug te komen: Je kunt met elke character grofweg 2 kanten op: attack of defend. Bij de elemental vertaald zich dit naar:
 • Attack = Damagedealer genaamd "Ether" (elementalist is 1 van de beste dmg dealers omdat deze AoE heeft, monsters vastpint (thorn spell) en gigantisch veel damage doet.)
 • Defend = Healer genaamd "circle" (partyheal maar ook, heeeeeel belangrijk, de revive spell)
Je moet het een of het andere doen. Niet beide. Dan krijg je een hybrid en die zijn vaak underpowerd tenzij je echt een hoog level bent en over een creditcard beschikt voor je elite armor en items ;)
Stop dus punten in "Circle" of "Ether" en verhoog alleen de spells die er toe doen. Kijk anders even op de volgende sites en volg de guides:

http://www.mmofury.com/guide/sun-elementalist-build.html

http://tringel.com/build-...alist-guide-complete.html

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • mat.hi.as
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:43
Thanks voor de info. Ik zat ingame al een paar keer op J te drukken, hoever ik al omhoog ben gegaan, maar dat schiet niet echt op :P. Ik ben nu wel de guild gejoined, en Majesto heeft me even een paar levels omhoog geholpen. Er zijn nog wel veel dingen die ik onduidelijk vind, of niet goed vind uitgelegd in het spel zelf, maar dat ook wel komen omdat ik niet veel MMORPG's heb gespeeld. Nu moet ik er helaas vandoor, van het weekend moet ik nog even kijken wanneer ik speel :).

 • mat.hi.as
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:43
Ik ben nu in de Sewers, en level 30. Ik zit wel heel erg te twijfelen of ik nu Ether wil blijven, of dat ik toch Circle ga worden. Ik heb alle spells bekeken van Circle, dan zijn er slechts enkele aanvalspells op mijn level. In hoeverre is het mogelijk om de gewone quests te blijven doen, als ik een Circle wordt? Weet er ook iemand of een healer nog nodig is in de guild? Want er zijn al heel veel Elementals, maar ik kan niet zien of die Ether of Circle zijn. Ik kan nog resetten totdat ik level 40 ben, dus hopelijk duurt dat niet heel erg lang (als iemand weer mee wilt hebben met powerlevelen O-) )

 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
mat.hi.as schreef op maandag 26 april 2010 @ 15:03:
Ik ben nu in de Sewers, en level 30. Ik zit wel heel erg te twijfelen of ik nu Ether wil blijven, of dat ik toch Circle ga worden. Ik heb alle spells bekeken van Circle, dan zijn er slechts enkele aanvalspells op mijn level. In hoeverre is het mogelijk om de gewone quests te blijven doen, als ik een Circle wordt? Weet er ook iemand of een healer nog nodig is in de guild? Want er zijn al heel veel Elementals, maar ik kan niet zien of die Ether of Circle zijn. Ik kan nog resetten totdat ik level 40 ben, dus hopelijk duurt dat niet heel erg lang (als iemand weer mee wilt hebben met powerlevelen O-) )
Tsja die keuze is aan je zelf. Ether is een graag geziene partymember omdat:
- zeer hoge AoE (damage over meerdere monsters)
- bij AoE ook meteen "shackle" wat inhoud dat de monster niet kunnen bewegen of zelf dmg uit kunnen delen.

Ether is in mijn opinie een MUST-HAVE in een party. Vooral op hogere levels wanneer de bossruns langer duren.
- healingskills en goeie buffs voor de hele party
- revive skill (daarom een must have in hoge parties)

De Circle heeft het wat moeilijker met levelen maar het is zeker niet onmogelijk. En hulp krijg je genoeg aangezien iedereen een cricle in de party wil hebben! ;) En als je iemand nodig hebt om te powerlevelen hoef je alleen maar te roepen. Hopelijk is er niemand bezet :)

[Voor 10% gewijzigd door FloydRaalte op 26-04-2010 16:41]

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • mat.hi.as
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:43
Geniaal. Zojuist met 2 mensen van level 96 en 99 door 2 instances gegaan. Zo gaat het wel snel ja O-). Terwijl ikzelf niet eens de normale mobs doodkrijg binnen 5 tellen, doen zij dat met de laatste boss. Gelukkig kon ik ze weer healen als ze onder de 97% health kwamen :+. Level 32 nu, schiet niet heel erg op, zeker als mn enige quest nu weer een instance is (en nog een subquest aan de andere kant van de Sewer).

Er komt ook redelijk frequent rechtsonderin te staan dat ik teleport moet leren. Er is wel een quest in Tringel bij de Elementalist, volgens mij heet hij ook iets met teleport, maar die kan ik pas doen bij level 40. De Etherkant heeft wel een teleport skill, maar ik heb geen zin om daarin punten te gaan stoppen, nu ik net over ben. Moet ik het gewoon even negeren?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 19:51

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Hoe krijg je eigelijk skillpunten voor je tree's? Ok, ik ben pas lvl14 maar ik heb nog geen enkele punt voor offensive en summon (valkyri).

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mat.hi.as
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:43
SinergyX schreef op zondag 02 mei 2010 @ 17:29:
Hoe krijg je eigelijk skillpunten voor je tree's? Ok, ik ben pas lvl14 maar ik heb nog geen enkele punt voor offensive en summon (valkyri).
Door in je character (C) menu punten erin te stoppen met het + symbool. De bonuspoints die er staan is het aantal punten dat je nog over hebt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 19:51

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Ok, dus je deelt je statpoints met de skilltree punten?

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mat.hi.as
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:43
Ja.

Vanavond weer spelen :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dubbeldrank
 • Registratie: maart 2002
 • Niet online

Dubbeldrank

Get lucky!

Is dit Koreaans grinden of is er ook nog wat leukers te doen?

It takes one to know one...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 27-11 12:01

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter
Het grinden valt mee. De quests zijn in het begin best gevarieerd maar toch wordt je al snel moe van de "kastje naar de muur" quests. Ik ben er zelf mee gekapt omdat het rond level 80/90 onbereikbaar wordt. Daarmee bedoel ik dat de gear die je nodig hebt rond dit level gewoonweg fokking duur wordt. Je bent dan genoodzaakt om harde dollars in de game te pompen en daar heb ik geen zin aan. Verder werd ik een beetje sjaggie van WebZen zelf. Het zit er iets te dik op dat ze op je geld uit zijn. Je merkt het overal. En de Europa servers (versie) die wij spelen loopt achter op de andere versies in Amerika en Korea. Nou is dat niet zo erg maar de kans percentages om goeie gear te craften zijn bijna nihil terwijl dit in Amerika en Korea veel hoger is. Kortom: ik werd er een beetje flauw van.

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee