Toon posts:

[PC] MMORPG Soul of the Ultimate Nation (SUN)

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen


 • FloydRaalte
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 17-01 15:27

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Topicstarter


http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headergamecontent.png
Soul of the Ultimate Nation, of afgekort SUN, is een fantasy-bases massive multiplater online role-playing game (MMORPG) geproduceerd door Webzen, een Koreaans softwarehuis. In Korea en China is de game al sinds eind 2007 speelbaar en sinds kort is de Beta van start gegaan in Europa en Amerika.

Zoals veel andere gratis MMORPG's is SUN ook gebaseerd op Hack&Slash. Spelers maken deel uit van de rebelengroep genaamd "The Guidance". Items kun je naar believen upgraden en versterken wanneer je de juiste ingredienten en geld (in het spel "heim" genaamd) hebt. Wanneer je de normale missies volgt (quests) kom je verschillende steden en plaatsen tegen waar je naar believen kunt traden, upgraden, enchanten etc. Via de quests of missies kun je prima levelen. De quests zelfs zijn vrij liniar opgezet. Het is veel boodschappen overbrengen van punt A naar B, jezelf voor de zoveelste keer bewijsen door een groepje monsters te vernietigen of ergens een sub-boss verslaan. Gelukkig zijn er geen "grind" quests (kill 100 monsters daar, dan weer 200 daar) en zit er aan het eind van elk soort map een grote levelboss die je niet in je eentje aan kunt mits je een zeer hoog level hebt bereikt. Zo zijn er meer quests die je met een party moet doen en dat is toch wel een sterk punt. In SUN is het ook mogelijk om grootschalige oorlogen te voeren (siege warfare). Hiervoor zijn specifieke combat maps voor opgezet waar je met zijn allen terecht kunt. Voor deze "sieges" is weer van alles in te stellen zoals maptypes, playernumber en levelrestrictions/requirements.

DOWNLOAD SUN-CLIENT HIER

Cashcow?
Uit mijn eigen ervaringen kan ik stellen dat het geen "echte" cashcow is. Daarmee bedoel ik dat je niet vast zit aan semi-verplichte minitransacties of abbo's. Je kunt dus gewoon gratis spelen. Echter zijn er wel bepaalde items niet of nauwelijks ingame verkrijgbaar. (je kunt alles kopen met ingame fictief geld maar de prijzen liggen belachelijk hoog) Dat zijn bijvoorbeeld Pets die je voor 1 week kunt kopen. Pets geven je net iets meer Health en bijvoorbeeld +2 to all skills.

Het geldsysteem werkt met zogenaamde "W-coins" die je met je creditcard kunt inslaan. Met deze W-coins kun je, zowel ingame als via de site, in de itemshop bepaalde items kopen.

Ik heb zelf totaal geen last gehad van het feit dat ik bepaalde items niet had. Ik heb dan ook niets gekocht en ik zit op level 70 van de 100. Er zijn wel bepaalde items zoals revive-stones (blessing of the goddes) die erg handig zijn wanneer je in een bepaalde boss-dungeon dood gaat. Deze revive-stones kun je kopen in de itemshop maar dat heb ik nog niet hoeven doen aangezien je ze ook kunt verdienen door quests te halen. Ik ben al vaak genoeg dood gegaan en ik heb nog revive-stones zat.

Wanneer je begint met spelen krijg je trouwens een starterpackage met 7 gratis items.

http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerskillsystem.png
Allereerst de skilltree. Voor elke klasse zijn er twee soorten skillpoints te verdelen bij elke level-up. Skill-expertise-points en Bonus-points. Skillexpertise zijn de attackskills, buffs en passive trainingskills. Je kunt hier voor elk level 1 skillpunt verdelen. De bonuspoints gaan wat harder (5 per level) en deze punten kun je kwijt in je statts zoals strenght, endurance, spiritpower etc. Bonuspoints heb je ook nodig om bepaalde expertiseskills te unlocken. Je stopt deze punten dus niet alleen in je statts maar ook in de skilltree die je wilt volgen.
Voorbeeld: Wanneer je Dragon Knight speelt kun je 2 skilltrees kiezen: Combat en Draconic. Wil je dan bepaalde Draconic skills behalen dan moet je bijvoorbeeld een totaal van 20 bonuspoints in de Draconic-skilltree investeren alvorens de bijbehorende skills kunt unlocken.

Skilltree Expertness per Character:
Berserker : defender, berserk
Dragon Knight : combat, dragonic
Valkyrie : offensive, summon
Elementalist : ether, circle

http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerstylesystem.png
Warrior characters kunnen een bepaalde combat style kiezen. (op dit moment alleen de Berserker en de Dragon knight) Combat styles kun je tijdens het spelen gewoon veranderen. Toch blijf je vaak 1 soort combatstyle behouden aangezien je daar al je punten in geinvesteerd hebt. De combatstyles geven een extra dimensie aan je characterbuild. Zo heb ik zelf een Combat Dragon Knight gemaakt met de combatstyle: Torres Critical. Dit houd in dat mijn vechtstijl uitgaat van zoveel mogelijk critical damage. Hier heb ik dan ook mijn hele skilltree op aan gepast en skills gekozen die Critical damage vergroten en meer attackrating geven. Ook het type wapen wat je gebruikt en de trainingskills hierin zijn van groot belang.

http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerbattlezonesystem.png
Via het Battle Zone System, een NPC die in elke town of city aanwezig is, kunnen spelers een "room" aanmaken voor battles. Wanneer je met deze NPC spreekt kun je kiezen uit verschillende maps, levelrequirements definieren, moeilijkheidsgraad instellen, type monsters bepalen en aangeven hoeveel spelers er welkom zijn.

Je hebt de keuze uit 3 verschillende opstellingen:
 • PVP (player versus player of party verus party)
 • Hunter (met party een bepaalde map, intance of dungeon doen met bepaalde map-objectives zoals het verslaan van een eindbaas. XP en Loot worden verdeeld)
 • Mission (bepaalde missie doen om bepaalde items te verkrijgen)
 • Event (nog niet beschikbaar)
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerACsystem.png
Elke map heeft een "achievement percentage" dat op kan lopen tot 100%. Wanneer je bepaalde percentages behaald krijg je bepaalde items zoals rare items en keys voor bepaalde dungeons. Je wordt dus beloond voor je activiteit in bepaalde zones. Wanneer je op 100% zit van een bepaalde zone krijg je de naam "master" en krijg je extra buff e.d. wanneer je weer in die zone bent. Je kunt dit percentage omhoog krikken door de volgende activiteiten uit te voeren:
 • Clearing main/sub/hidden mission
 • Collecting specific items
 • Collecting reward items from winning 30 consecutive competitive hunting rounds
 • Acquiring hidden treasure boxes
 • Hunting monsters
 • Acquiring PVP points
 • Slaying captains
 • Clearing quests
 • Hunting special monsters
 • Slaying hidden bosses
 • Other various activities within game play
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerpartysystem.png
Party in missies en hunting zones:
Spelers die een Battlezone lobby binnen gaan die aangemaakt is door een room-master worden automatisch partymember. Dropped items worden gelijk gedistribueerd binnen de party.(zelfde item voor iedereen)

Party in Fields:
Deze parties worden gevormd door het uitnodigen van members in towns/villages of op het veld zelf.
Experience points distributie: First hit – 30%, normal hit – 60%, critical hit – 10%
Final item points : (First hit + critical hit + 60) * (Damage given to monster by party/Monster HP)
 • Forest of Beasts : Maximum 7 players/party (Battle Zone)
 • Etherain Underground Waterway : Maximum 8 players/party (Battle Zone)
 • Field : Maximum 7 players/party
 • Frozen Palace (Battle Zone), Village : Maximum 10 players/party
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerguildsystem.png
Een Guild is uiteraard een groepje SUN players die een team gevormd hebben voor hun eigen doeleinden.
Het voordeel is makkelijkere communicatie en in latere levels kun je een Kasteel (Siege-games) kopen voor je Guild compleet met GuildWapen.

Er zijn 7 stadia die je met je Guild kunt behalen:
Guild Level / Name / Members / Prerequisites
1 / LEGION / (20 members) / Guild master level 20 / 100,000 Heims
2 / KNIGHTS / (40 members) / UP points submitted by members / 2 million Heims
3 / GUARDIANS / (60 members) / UP points submitted by members / 10 million Heims
4 / CRUSADERS / (80 members) / UP points submitted by members / 50 million Heims
5 / Guidance Seed / (100 members) / UP points submitted by members / 100 million Heims
6 / Igness Knights / (120 members) / GP points submitted by members / Certification from Igness (GC Reward) / 200 million Heims
7 / Guidance Heroes / (140 members) / GP points submitted by members / guild conquest 80% and over / 500 Million Heims

Guild Level en Special Conditions:
1 Basic functions including guild creation/enrollment/expulsion/withdrawal/Dismissal / Allying with and opening hostilities against other guilds
2 Allowed to enter guild conquests / create corps
3 Allowed to register guild mark, use guild storehouse & guild style, participate in guild battles / guild ranking battles, create foster camps
4 Allowed to enter castle siege and claim benefits (such as castle ownership) / use guild formation
5 Can change guild classes
6 Granted enhanced functions (style +2/formation +2/added members)
7 Can change upper level guild classes

Condities voor het aanmaken van een guild:
 • Guild master should not be a member of another guild.
 • Guild master's level exceed 20 or over.
 • Guild master must have at least 100,000 Heims.
Condities voor het opheffen van een guild:
 • Guild master can dismiss guild through guild manager NPCs.
 • Guild dismissal application must be made by the guild master.
 • Guild master has to be the only member in the guild.
 • Guilds which own castles by winning a castle siege are not allowed to dismiss their guilds.
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headercharclas.png
Wanneer je een character aanmaakt kun je wat minimale opties instellen zoals haarkleur, lengte en gezicht. Veel maakt dat niet uit aangezien je armor deze karaktertrekjes toch verbergt.De Dragon Knight moet het hebben van zijn hoge snelheid en strenght. Hij is daarom vaak de supportive tanker. Met de Dragonknight kun je echter veel kanten op qua characterbuilds. De Dragon Knight beschikt over enkele party buffs en aanvalsskills.

Specialisaties:
Combat of Draconic. De Draconic Dragon Knight wordt vaak gezien als overpowerd aangezien hij een morph-skill heeft waarin hij in Dragonform verschijnt. Deze skill is unlockable rond level 30. De Draconic Dragon Knight is om te bouwen tot een zeer sterke tank in de game.
De Combat Dragon Knight moet het hebben van zijn flitsende aanvalsskills die snel achter elkaar uitgevoerd dienen te worden.


De tank van je party. De berserker heeft doorgaans veel strengt en endurance en kan zware armors en wapens dragen op een laag level. Dit resulteerd in een hoge defends en weaponsdamage. Latere skills geven de Beserker veel Healthpower en defends. Door skills toe te passen zoals thorned armor word tevens veel damage gereflecteerd op de monsters.

Specialisaties:
Offensive Beserk: partyleader met sterke damage skills en stabiele defends.
Defensive defender: de tank van de party met stabiele damage en hoge health en armor.
Stat Type Normal: Volg qua statt-verdeling de armor requirements en je kunt de hoogste weapons en armors dragen.


De Valk is vaak een ranged high damage dealer. Haar expertise is archery maar ze kan ook "pets" oproepen om haar te helpen. Tevens kan ze high stat equipment dragen en heeft ze effectieve aanvalsskils.

Specialisaties:
Summon: Je kunt met je pets moeilijkere missie in je eentje aan. Ook prima buffs.
Stat Type Normal: Effectievere normale aanvalsskills. Hight damage en de mogelijkheid om hoge stat items te dragen.

De elementalist is de parties main damagedealer of healer.

Specialisaties:
Offensive Ether: High damage dealer en sterke attackskills met AoE (area of effect) damage die hordes monsters in no time vergruist.
Healing Circle: Partymemebers healen en reviven. Beschikken over een variateit aan partybuffs om de party members abilities te verhogen.Binnenkort speelbaar
* Controle mind / willpower
* Dark magic
* Light weapons
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headersystemreq.png
Minimum
 • Operating System Microsoft Windows® 2000, XP
 • CPU Pentium 4 1.8GHz (or equivalent)
 • Memory (RAM) 512 MB
 • Graphic Card GeForce TI4200 or ATI RADEON 9200 (128 MB Video memory)
 • Hard Drive 3 GB free space
 • DirectX DirectX 9.0c or above
Recommended
 • Operating System Microsoft Windows® 2000, XP
 • Pentium 4 3.0GHz (or equivalent)
 • Memory (RAM) 1 GB
 • ATI RADEON 9600, or above (128 MB Video memory)
 • Hard Drive 3 GB free space
 • DirectX DirectX 9.0c or above
http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headersites.png
Officiele site van Websen: Soul of the Ultimate Nation
Fan site met een heleboel informatie over characterbuilds, items, gamesystems en quests.

Skill show! Check hoe je skills eruit zien ingame!
Character calculator
Weapon calculator
Armor calculator


Of surf naar de SUN-MMOsite.

http://img.photobucket.com/albums/v733/Floydraalte/headerscreenvids.png

Offcial Trailer 1
Official Trailer 2
Trailer new Shadow class
Gameplay 1
Gameplay 2Nederlandse Guild
Aangezien veel Guilds in SUN alleen mensen uit hun eigen land recruteren is er ook een Nederlandse guild. Alle nederlanders zijn volgens mij welkom. Het voordeel is dat je snel dingen kunt vragen wanneer je vast zit met bepaalde quests. Ook organiseren we veel Dungeonruns dus dan heb je in no time een goeie party gereed!

Naam: Deamon Souls
Guildowner: Scorpioz
Submaster: Heavenz
EscortCaptain:Majesta


DOWNLOAD SUN-CLIENT HIER

Auteurs:
 • Floyd-Raalte
 • Psychoclown

[Voor 115% gewijzigd door FloydRaalte op 19-04-2010 18:06]

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee