Toon posts:

[Ziggo] Ervaringen Topic - Deel 2 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1
Acties:
 • 97.279 views

 • PeterSelie
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 10-08 15:55

http://www.wow-raids.net/ziggo/ts/logo.gif

Het Ziggo Topic


Inleiding

Ziggo is sinds 16-05-2008 de grootste kabel telecom provider in Nederland. Ziggo is ontstaan als fusie vanuit de voormalige kabel providers Casema, Multikabel en @home. Aangezien voor alle klanten de producten gelijk getrokken moeten worden kunnen we hier discussieren over Ziggo voor alle klanten!
Ziggo biedt een groot schala aan producten aan: uiteraard de kabel televisie, digitale telefonie en uiteraard ook Kabel internet! Voor dit topic zullen we het voornamelijk hebben over het internet en de digitale telefonie. Het tweaken van je modem signaal waardes, aansluiten van je modem en gebruik van de digitale telefonie kan je uiteraard ook allemaal hier kwijt!

Internet

Ziggo biedt internet in alle gebieden aan via de EuroDOCSIS technologie. Via deze technologie is het mogelijk om data te ontvangen en verzenden via een Modem. Deze wordt rechstreeks aangesloten op de CATV aansluiting om zo een signaal te verkrijgen. Dieper wordt hier op ingegaan bij het stukje Modems.

Ziggo biedt de volgende losse internet pakketten:


Naam

Snelheid

Prijs

Internet Z1

download 1.600 kbit/s
upload 500 kbit/s
[/td align=center]

€ 19,95

Internet Z2

download: 4.000 kbit/s
upload: 1.000 kbit/s

€ 29,95

Internet Z3

download: 12.000 kbit/s
upload: 1.500 kbit/s

€ 47,95

Internet Z3i

download: 20.000 kbit/s
upload: 2.000 kbit/s

€ 69,95


Naast de standaard losse internet paketten heeft ziggo ook alles-in-1 paketten. Deze hebben televisie, internet en telefonie in een. Het interessante hieraan is dat ze allemaal hogere internet snelheden hebben!


Naam

Snelheid

Prijs

Extra's

Alles-in-1 Basis

download: 800 kbit/s
upload: 128 kbit/s

€ 39,95

Telefonie/Televisie inbegrepen

Alles-in-1 Plus

download: 8.000 kbit/s
upload: 1.500 kbit/s

€ 49,95

Telefonie/Televisie inbegrepen

Alles-in-1 Extra

download: 16.000 kbit/s
upload: 3.000 kbit/s

€64,95

Telefonie/Televisie inbegrepen


Verder is er tegenwoordig ook het gratis internet wat hoort bij alleen telefonie.


Naam

Snelheid

Prijs

Telefonie Z1

64/64 kbit/sec

€ 9,95


Er wordt een modem in bruikleen geleverd, op dit moment zijn er 4 modellen in omloop, en wel de volgende:


SB5100E & SB5101E (Internet only)

SBV5120E & SBV5121E (Internet & Telefonie)
Op dit moment zal ziggo de modems gaan uitleveren die bij Casema in gebruik waren. Voor zover voor mij bekend is zal een groot deel van het technische systeem van Casema over genomen worden. Hierdoor zullen nieuwe klanten alleen de laatste twee opgenoemde modems tegen komen.


Nieuwsgroepen

Ziggo biedt uiteraard ook een eigen nieuws server groep aan. De retentie is volgens de website 30 dagen. Dit zou dezelfde nieuws server moeten zijn als bij Casema/Multikabel/@home.

Wil je hem toch gebruiken, hier de instellingen:

Server: news.ziggo.nl
User/Pass: gegevens van je hoofdemail adres bij Ziggo


Tips&Trucs

Het motorola modem wordt door ziggo in bruikleen gegeven, maar toch hebben veel providers de mogelijkheid om andere modems te gebruiken. Bij ziggo is het niet mogelijk om een los modem te gebruiken, maar je kan wel je eigen modem wat tweaken. hoe? Op het modem zit een zogenaamde status pagina, op deze pagina kan je allerlij informatie vinden over de status van je modem/telefonie en hierop in spelen. De pagina is te vinden op de volgende lokatie:

http://192.168.100.1

username: admin
password: motorola

Op deze pagina kan een veelvoud van informatie gevonden worden, oa de signaal sterkte, verwijzingen naar het euroDOCSIS systeem, firmware type en nog veel meer. Doormiddel van deze pagina kan je je modem "perfect" aan sluiten door te kijken of de signaal waardes goed zijn.

Twee waardes waar op gelet moeten worden (en die eventuele problemen kunnen aanduiden)

Downstream powerlevel: 0 dBmV
Dit signaal geeft het verschil aan van signaal sterkte als hij binnen komt op het modem vergeleken met de CMTS. Hoe hoger deze is hoe sterker het signaal is, hoe lager hij is, hoe zwakker het signaal is, een waarde van 0 geeft dus aan dat deze net zo sterk aankomt op het modem als dat hij de CMTS verliet.

Upstream powerlevel: 50 dBmV
Deze geeft de waarde aan van het upstream gedeelte van het modem, met hoeveel zend kracht hij kan zenden. Deze ligt meestal rond de 50/52. Komt hij boven de 55 dan zit er waarschijnlijk ergens een signaal probleem wat meestal een aansluit probleem van het modem is. Te laag komt erg weinig voor (hierbij moet je denken aan onder de 40), controlleer dan toch nog de aansluitingen.

Let op! Ik raad sterk af om de kanaal frequentie te veranderen. De helpdesk zal het je nooit vragen, en de "gewone" helpdesk medewerker weet niet eens wat het betekend of waar het voor dient. Mocht je het dus wijzigen en je modem werkt niet meer, kan het goed zijn dat je hele modem gereset moet worden of misschien vervangen. Deze gegevens zijn overgenomen van het Casema gedeelte. Helaas kan ik geen informatie meer terug halen over de multikabel/@home situatie. Graag wil ik dat hiermee aanvullen! Post of DM het dus!

 • PeterSelie
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 10-08 15:55

Digitale Televisie

Uiteraard biedt Ziggo ook een groot schala aan Digitale Televisie aan. Niet alleen in de standaard SD beeld kwaliteit maar ook

in de HDTV kwaliteit! Bij Ziggo is het zo dat de standaard televisie kanalen die je ook al analoog kon ontvangen gratis bij het

normale televisie abbonement zitten. Je betaalt hier dus nog niks extra's voor!

Maar uiteraard draait het tegenwoordig niet alleen om de normale zenders. Digitale televisie heeft een groot schala aan extra pakketten die je kan kiezen! Hier een kleine opsomming van de pakketten. Wil je weten welke zenders er precies in zitten? Ga dan hier naar de ziggo site: Ziggo Z2 televisie pakketten/zendersNaam

Prijs

Keuzepakketten

Kennis & Nieuws

€ 3,95

Sport

€ 3,95

Film & Entertainment

€ 3,95

Muziek

€ 3,95

Kids

€ 3,95

prijs per pakket is hetzelfde, bij 2 pakketten is het € 6,95 en bij 3 pakkette krijg je ze alle 5
Overgens is het mogelijk om van pakket te wisselen. Je kan dus van Kids naar Sport gaan. Voor zover bekend mag dit maximaal 6x per jaar!


Overige pakketten

Film1 en Sport1 pakket

€ 22,95 (los € 14,95)

Chinees pakket

€ 9,95

Hindi pakket

€ 24,95

Turks pakket

€ 4,95

Turks pakket uitgebreid

€ 19,95

Gay Lifestyle pakket

€ 9,95

HDTV pakket

€ 3,95

Als je ook Film 1 hebt krijg je gratis Film 1 HD erbij!
Decoders

Uiteraard kan je de digitale televisie alleen bekijken met een zogenaamde decoder. Deze decodeerd de digitale informatie uit je normale CATV signaal. Er zijn veel decoders in omloop. De meeste mensen zullen een Samsung SD-270r of SD-9401 decoder hebben. Tegenwoordig worden er nog maar een aantal geleverd of zul je tegenkomen in de winkel:Humax decoder IR-FOX C (SD DECODER)

http://www.wow-raids.net/ziggo/ts/humaxirfox.jpgSamsung DCB-B270R (SD DECODER)

http://www.wow-raids.net/ziggo/ts/samsung270.jpgSamsung decoder DCB-9401R (SD DECODER)

http://www.wow-raids.net/ziggo/ts/samsung9401.jpgSamsung DCB-P850R (PVR)

http://www.wow-raids.net/ziggo/ts/samsung850.jpgHumax PVR-9200C

http://www.wow-raids.net/ziggo/ts/humax9200.jpgSamsung DCB H360R (HDTV DECODER)

http://www.wow-raids.net/ziggo/ts/samsung360.jpg


Overgens ondersteund Ziggo geen ingebouwde CI interfaces met een Alphacrypt. Ze zullen wel je smartcard activeren maar als het niet werkt ben je op jezelf of internet aangewezen!

Maar hier komt bij dat er binnenkort wel ondersteuning gaat worden gegeven op een aantal Louwe televisies. Wanneer en welke is nog niet bekend.


Overstappen van de oude provider naar Ziggo

Sind het samen gaan van Ziggo zijn er een groot aantal dingen veranderd voor bijna alle klanten. De oude bedrijven (Casema, Multikabel en @home) bestaan niet meer en er is nu nog alleen Ziggo. Maar hoe zit het nu met je oude provider gegevens?
Bij alle drie de bedrijven is het de bedoeling dat je gewoon terecht kan via de Ziggo website voor alle diensten.

webmail
De webmail voor alle drie de bedrijven is nog actief. Je zal hier dus ook nog moeten inloggen met je oude provider gegevens.

Ziggo Gegevens
Voor de Casema en Multikabel klanten kan er al gebruik worden gemaakt van Mijn Ziggo voor het wijzigen van een aantal telefonie instellingen en het bekijken van de huidige producten.

Je kan hier inloggen met je gebruikersnaam. Dit is dus het gedeelte VOOR @casema/@multikabel.nl. Het wachtwoord van je email adres moet je hier voor gebruiken/

@Home klanten zullen nog even moeten wachten en gebruik maken van het oude @Home gedeelte.

Nieuws groepen?
Zoals boven al gepost is heeft ziggo nu ook een eigen adres. Alleen heb je natuurlijk nog geen inlog gegevens! Tot op heden is er nog geen definitieve informatie hierover. Maar er is gebleken dat de "oude" server en inlog gegevens nu nog wel werken bij alle drie de bedrijven.

Contract aanpassen?
Voor alle klanten is het mogelijk om de producten aan te passen. Bij bijna elke combinatie kan je goedkoper uit zijn met een van de Alles-in-1 pakketten. Het kan wel al ingevoerd worden door Helpdesk medewerkers maar de nieuwe snelheden zijn tot op heden nog niet actief. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid op 24-05-08 worden gedaan!

Contract duur?
Voor alle klanten is het contract gewijzigd, dat wil zeggen dat het contract vanaf nu nog maar 1 maand opzeg termijn heeft. Hierdoor kan je dus erg snel en makkelijker wisselen van product of snelheid.
LET OP
Orange Cable klanten hebben nog WEL een jaar contract. Dit komt omdat je met Orange een contract bent aangegaan en niet met Casema. Je kan dus NIET wisselen!


Dit blijkt niet waar te zijn! Alle orange contracten zijn gewoon over genomen door Ziggo! Je kan dus gewoon met 1 maand opzeggen of over stappen naar Alles-in-1 ExtraTelefoon nummers van Ziggo

Helpdesk (Technische en administratief)- 0900-1884


Vorige Delen


[Ziggo] @Home, Casema en Multikabel bundelen krachten
[Ziggo] Ervaringen Topic - Deel 1
[Ziggo] Ervaringen Topic - Deel 2Leuke Linkjes

Ziggo Website
EuroDOCSIS informatie pagina
Ziggo gebruikers forum
http://www.digitalekabeltelevisie.nl/
HD PVR Informatie


Op en/of Aanmerkingen

Ik ben zelf geen medewerker van Ziggo. Veel informatie heb ik vanuit het vorige topic gehaald of vanaf de Ziggo website. Mocht iets nou hardstikke fout zijn of moet het anders, laat het mij even weten via een DM! Dan pas ik het meteen aan!

[Voor 101% gewijzigd door PeterSelie op 26-06-2008 11:03]


 • ChessSpider
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 17-07 11:27
Nou.. Mijn download snelheid verhoging zit erin, maar mijn upload snelheid is nog steeds 500 kilobits te laag. Hij staat nog op 1000 ipv 1500.

Oftewel;
http://www.speedtest.net/result/290401228.png
En ja, de resultaten zijn consistent.

Anoniem: 58690

StraightOn.NL schreef op donderdag 03 juli 2008 @ 17:41:
[...]

Tele2 kan je wel binnen een week aansluiten...bij Ziggo duurt dat gemiddeld 3 maanden :P

Vind het wel goed dat Tele2 inspringt op deze grote nalatigheid van Ziggo, het enige wat ze wakker kan schudden is harde concurrentie..maar zolang ze het alleenrecht op de kabel hebben blijft dat toch uit. Ik snap eigenlijk niet dat de NMA zoiets nog toelaat...kpn heeft zijn netwerk immers ook onder hun last moeten openstellen voor andere aanbieders.
Tele 2 kan niet boven 20Mbit uit komen, Ziggo kan zometeen theoretisch tot 222Mbit, praktisch zou dat tussen de 30 en 100 zitten.
Maximum Theoretical Data Rate**
DOCSIS 171.537 Mbps (4 channels) / 42.884 (single channel)
@ 256 QAM at 5.36 Msym/s
Euro-DOCSIS 222.464 Mbps (4 channels) / 55.616 (single channel)
@ 256 QAM at 6.952 Msym/s
Docsis 3.0 modem, de 6120.
Telefonie versie: 6220

En ik heb dat zeik blaadje even ingescaned >>>
http://img374.imageshack.us/img374/4219/tele2nb4.th.jpg

 • Sa1
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-08 11:14
messed-up schreef op donderdag 03 juli 2008 @ 19:18:
[...]


Ziggo site :
*downloaden met ....
*uploaden met ....

*altijd beloofde snelheid

Lijkt me toch een duidelijke garantie :P
http://www.speedtest.net/result/291662915.png
mowah.. komt best aardig in de buurt. Straks als de opstart problemen allemaal achter de rug zijn en alle capaciteits perikelen zijn de deur uit... dan komt het best wel goed.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Arokhantos
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 22:44
Anoniem: 58690 schreef op zondag 06 juli 2008 @ 11:05:
[...]


Nee, dit kan ik niet echt goed keuren, downstream van +9 is net iets te hoog.
Upstream is te net wat te laag, zou eerdere 50/0 moeten zijn met een SNR van 35/36.
altijd al +8 db geweest nooit lager eerder hoger zelfs +10

http://www.speedtest.net/result/290630766.png

is wat ik nu haal op z'n snelst atm zit ik tough op 10 mbit 1 mbit upload

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Darkred
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 12-11-2019
Pff...nog steeds een ramp hier.

Wij hadden het Alles-in-een-plus pakket genomen, maar we staan daar blijkbaar in het systeem als een Alles-in-een-extra. We hebben ook nog niks van dit pakket ontvangen. Digitale ontvanger nog niet gekregen en mijn smartcard op mijn PVR krijgt een E-19...terwijl ik de PVR meteen heb aangemeld.

Ik heb zo'n vermoeden dat ze weer ( 3e x) vergeten zijn om ons abo te wijzigen. Blijf bellen, maar situatie blijft hetzelfde...krijg alleen steeds brieven dat er een monteur langs komt...die alleen nooit verschijnt op de aangewezen datum. Dit terwijl er al eens een monteur langs is gekomen begin juni.

Overigens betalen we nu voor het Z3 internet. ( Ongewild )
resultaat:

http://www.speedtest.net/result/293065140.png

Klopt erg veel van...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Arokhantos
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 22:44
Deadsy schreef op maandag 07 juli 2008 @ 07:28:
[...]


ik neem aan dat in jouw gebied ze nog geen 20megabit kunnen leveren en dat dat daardoor je max huidige snelheid 12megabit is.
En dat die medewerker het zelf niet goed begrijpt en daardoor het niet weet uit te leggen.
hoogste wat ik ooit gehaalt heb is 18 mbit.
als dat niet gehaalt kan worden waarom leveren ze het dan.
heb ik dus ook alle recht om er over te klagen bij ziggo dan niet hier ;p

Edit: net midden nacht 4:35 8 juli ge test
haal ik dit
http://www.speedtest.net/result/293377373.png
mjah tis maar te hopen dat snelheid zo blijft
signaal is nog steeds zelfde waardes
Anoniem: 58690 schreef op zondag 06 juli 2008 @ 16:16:
[...]


Hoe is de opstelling ?
Modem aan het AOP (waar de groene kabel binnenkomt) en wat voor AOP zit erop ?
En wat voor splitter wordt er gebruikt, PDF65 of CTU04 ?
ze hebben me 4 Ctu04 splitters gestuurt
en 3x vervangen heb dus nog 1 over nee heb er geen zin in om nog eens te vervangen.
ik shroef de groene kabel er ook direkt op de ctu ding waar je het over hebt

[Voor 45% gewijzigd door Arokhantos op 08-07-2008 04:36]


Anoniem: 121871

Meer mensen die hier last van hebben of hebben gehad ?
URL=http://www.speedtest.net]http://www.speedtest.net/result/295218373.png[/URL]

Ik heb een 12Mbit (ziggo z3) aansluiting, we zitten in het @home gebied. (nog niet omgezet)
Bovenstaand is nu een week, zolang hebben ze toch niet werk met omzetten van wat dan ook.
Heb al een mail naar de helpdesk van home maar die hebben me het toch druk..... kan wel 10 dagen
duren voor ik antwoord krijg.
Als het nu binnen en paar dagen weer op normale snelheid draait vind ik het best. Vandaar mijn ervaring vraagje.

 • madmaus
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 23:03
Ik kom ook niet meer aan mijn snelheid (8mb) sinds een paar dagen.

http://www.speedtest.net/result/295253845.png

Ik begin toch wel behoorlijk geïrriteerd raken te door Ziggo.
Telefonie werkt nog steeds niet.
Na meerdere toezeggingen gehad te hebben. Via email en helpdesk zeggen ze van alles maar ik krijg helemaal niets.
Vanmorgen had ik weer gebeld. Kan die pipo mij helemaal niet helpen wat ze zijn bezig met hun klanten bestand. Of ik morgen weer even terug kan bellen.
Ik heb inmiddels meer dan 2,5 uur gebeld en ik heb er geen zin meer in zo. :(

Bij casema nog nooit problemen gehad maar nu een en al ellende.

panasonic fz1000 # Raynox DCR-250 en DCR-150 # B+W ND 110 filter # Tiffen variable ND Filter ** mijn Flickr


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 265033

Anoniem: 121871 schreef op zaterdag 12 juli 2008 @ 11:17:
Meer mensen die hier last van hebben of hebben gehad ?
afbeelding

Ik heb een 12Mbit (ziggo z3) aansluiting, we zitten in het @home gebied. (nog niet omgezet)
Bovenstaand is nu een week, zolang hebben ze toch niet werk met omzetten van wat dan ook.
Heb al een mail naar de helpdesk van home maar die hebben me het toch druk..... kan wel 10 dagen
duren voor ik antwoord krijg.
Als het nu binnen en paar dagen weer op normale snelheid draait vind ik het best. Vandaar mijn ervaring vraagje.
Ik krijg dit met de duurste alles-in-1 pakket:

http://www.speedtest.net/result/295649060.png

En ik zie dat je er weer op zit, gelukkig maar. Hopelijk dat dit met de rest ook gebeurd, want zo laag is ook niet echt fijn.

[Voor 7% gewijzigd door Anoniem: 265033 op 13-07-2008 17:20]


 • Anoniem: 267931
 • Registratie: Juli 2008
 • Niet online
http://www.speedtest.net/result/296123254.png
Momenteel Z3, maar nog steeds via @Home,

zeer binnenkort Alles-in-een-Extra en dan gaan we ong over 2 weken over naar Ziggo

Dus ik mag niet klagen ;)

[Voor 18% gewijzigd door Anoniem: 267931 op 14-07-2008 21:45]


 • Anoniem: 235102
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Hmmz, had niet eens iets door. Vorige week all-on-one aangevraagd (8MB pakket) en had verwacht dat de nieuwe snelheid pas in zou gaan bij levering van digitale tv decoder. Zit een beetje bored te kijken naar downloadspeed en opeens denk ik WTF ;-) Erg happy dus nu al! ;) Al duurt die decoder nog eventjes, dit redden we zo wel 8)

http://www.speedtest.net/result/296182742.png

 • RnB
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 06:10
& ik ben weer back in the game. 8)Toch raar dat ie een aantal dagen maar niet boven de 400KB/s kwam.

 • Anoniem: 16536
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
Lekkere Kwal schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 12:53:
[...]
KNIP
[...]
Dat hangt maar net af van hoe je het meet, want meten via UDP verkeer kan andere getallen geven dan via TCP. Daarnaast wordt niet gegarandeerd dat je exact 20 Mbit haalt. Aangezien je er wel erg dicht bij zit zou ik zeggen: 'wat maakt het uit?'.
[...]
KNIP
Hier wil ik toch ff op reageren... Ziggo adverteert namelijk met:
Ziggo Zegt
code:
1
2
3
4
5
E-mail: 10 e-mailadressen
(250 MB per adres)
Ruimte voor homepage:  500 MB
Downloadsnelheid:  20.000 kilobit per seconde
Uploadsnelheid: 2.000 kilobit per seconde
http://www.fileden.com/files/2007/7/5/1241926/ziggo.JPG

Dat staat hier: http://www.ziggo.nl/producten/internet/z3i

Dus dan garanderen ze wel exact 20mbit. Of nja, 20.000 kilobit, wat zou neerkomen op 19,456mbit als je 1024kilobit voor een mbit aanhoudt. En dan moet je dat ook halen, en geen 19. Als ze dan geen 20 waar kunnen maken door overhead dan cappen ze je maar op 22 om alsnog die belofte waar te maken.

Ik heb zelf trouwens geen klachten, download altijd met 2555KB/sec van de nieuws-groepen wat 5kbyte/sec minder is dan exact 20, dus zeg maar 19.9 ongeveer. Maar ik wil je er toch even op wijzen dat ze wel degelijk 20mbit garanderen.

Alleen bij Internet Z1 adverteren ze niet met altijd de beloofde snelheid.

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 16536 op 02-08-2008 13:43]


 • Gabliboeba
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 01-01 18:16
Ik snap er de ballen van. Begin mei heb ik Alles-in-1 plus aangevraagd. We hadden toen al internet, telefonie en digitale TV (2 toestellen) van @home.
Vandaag kreeg ik tot mijn verbazing een decoder binnen met smartcard. Iemand die weet wat hier de bedoeling van is? We hebben namelijk al twee toestellen, en ik heb helemaal niet om die decoder gevraagd. Ik dacht dat alleen nieuwe klanten die decoder kregen.

Op een factuur van een aantal maanden geleden stond dit:

http://i38.tinypic.com/r0pl6u.png

Hoe zit het nu? Ik heb nu dus 3 digitale ontvangers...

[Voor 16% gewijzigd door Gabliboeba op 05-08-2008 16:54]


Anoniem: 58690

Surineeslander schreef op vrijdag 15 augustus 2008 @ 11:35:
[...]


Ik heb vorige week ook een alles-in-1 pakket aangesloten bij een kennis. Hier zat een nieuw type splitter bij. Deze splitter prik je simpelweg op je cai aansluiting, et voila, je beschikt over een aansluiting voor TV, radio en internet. Perfect! Deze splitter valt ook nog eens precies over je bestaande contactdoos, zodat het één geheel lijkt.

Dus precies hetgeen jij bedoelt :)
Nee dat bedoeld ie niet :)
Dit bedoeld hij:
http://img247.imageshack.us/img247/7344/doosjekd2.jpg
Tv-radio, telefonie en internet in 1 doosje, 4 in 1 dus en deze is goedgekeurd :)

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 58690 op 18-08-2008 19:49]


 • rowicom
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 10-08 18:15
Kweet niet hoe lang dit al is, maar het lijkt erop dat de beloofde snelheden nu ook werkelijk gehaald worden. Ik heb alles-in-een plus en daar hoort een download van 8 mbit bij. In ieder geval tot vorige week kwam ik niet boven de 7,7. Veel mensen hebben daarover geklaagd, temeer omdat je bij het voormalige Casema wel altijd 5 tot 10% extra kreeg. Wat schetst mijn verbazing vanmorgen?

http://www.speedtest.net/result/312727016.png

Toch weer 6% meer! Hulde! Anderen deze ervaring ook?

 • Hugo__Boss
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23:24
rowicom schreef op zaterdag 23 augustus 2008 @ 14:11:
Kweet niet hoe lang dit al is, maar het lijkt erop dat de beloofde snelheden nu ook werkelijk gehaald worden. Ik heb alles-in-een plus en daar hoort een download van 8 mbit bij. In ieder geval tot vorige week kwam ik niet boven de 7,7. Veel mensen hebben daarover geklaagd, temeer omdat je bij het voormalige Casema wel altijd 5 tot 10% extra kreeg. Wat schetst mijn verbazing vanmorgen?

[afbeelding]

Toch weer 6% meer! Hulde! Anderen deze ervaring ook?
ja! eerst niet.. heb net even mijn modem gereset en heb nu dit ;)
http://www.speedtest.net/result/312822513.png

Anoniem: 59483

Ra ra.. Hoe kan dit. Sinds gister middag haal ik ineens veel hogere snelheden hier in Utrecht (3552) met Alles-in-1 Extra.

http://www.speedtest.net/result/313031718.png

Normaal 14 Mbit down en 2.5 Mbit up, nu 17 Mbit down en 3 Mbit up.

http://i33.tinypic.com/11b66pf.jpg

In NewsLeecher ook gewoon strak 2 MB/s.

Dit allemaal na een modem reboot.

[Voor 17% gewijzigd door Anoniem: 59483 op 24-08-2008 09:01. Reden: NewsLeecher screenshot toegevoegd.]


 • TFHfony
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 22:31

TFHfony

Professional Weirdo

Inderdaad.. Hier in Bavel (oud Casema gebied) is de snelheid ook wat verhoogd. Het alles in 1 Extra pakket levert mij nu dit op:

http://www.file-hunter.com/speedtest.png

Erg plezierig dit. Grappig alleen dat ze het totaal niet gecommuniceerd hebben.

[Voor 18% gewijzigd door TFHfony op 24-08-2008 14:39]

www.file-hunter.com | www.arnauddeklerk.com | Mijn zonnepaneeltjes LIVE: http://pvoutput.org/list.jsp?sid=40939


 • bureno
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 09-08 20:27
TFHfony schreef op zondag 24 augustus 2008 @ 14:39:
Inderdaad.. Hier in Bavel (oud Casema gebied) is de snelheid ook wat verhoogd. Het alles in 1 Extra pakket levert mij nu dit op:

[afbeelding]

Erg plezierig dit. Grappig alleen dat ze het totaal niet gecommuniceerd hebben.
Hier in 4811 ook een iets hogere snelheid na een aantal storingen vorige week: (Alles in 1 Extra)
http://www.speedtest.net/result/313457915.png

Zo'n lage ping als jou haal ik overigens nooit bij speedtest.net...

 • dnhelle
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 10-08 15:45
Poenzkie schreef op woensdag 27 augustus 2008 @ 09:22:
Wij hadden altijd multikabel nooit problemen mee gehad. Eerste maanden Ziggo ook geen problemen. Maar nu de laatste weken mag ik bijna elke dag de hele boel resetten omdat de verbinden gewoon weg is. Na reset van router, modem en pc werkt het wel weer. Krijg alleen maar van Ziggo te horen dat ik dan maar een andere router moet aanschaffen. Want ik best wel raar vind aangezien het altijd heeft gewerkt. En er niks mis is met die router.(na weekje testen op me werk op een xs4all lijn)
Herkenbaar!
Bij ouders van vriendin hebben ze @Home. (€29,95 abo). Daartussen een Netgear wireless router waaraan een pc via draad en een laptop via draadloos is geconnecteerd. Tot voor kort werkte het perfect.

Nu is het echt _mega_traag.
Connectie tussen cliënts via router loopt perfect, maar het internetsignaal valt zwaar tegen. Ook al de kruistest gedaan (router loskoppelen, bedrade pc direct aan modem gekoppeld) en daar wordt een ip-adres uitgedeeld, maar blijft het signaal verre van goed. Aan de router kan het dus niet liggen.
Het rare is, dat de signalen op het modem (LEDjes) aan de voorkant connectivity weergeven.

Het is dit modem wat zij hebben:
http://www.simplehelp.net/images/cable_modems/motorola_sb4101.gif

Deze heb ik een keer een restart gegeven waarna het internet tijdelijk goed heeft gewerkt. Daarna is de performance weer enorm afgezwakt.

Actie 1: Helpdesk bellen. Melding krijgen dat het signaal naar het modem inderdaad veel ruis bevat. Nieuwe kabelset ontvangen, geïnstalleerd, probleem blijft aanwezig.

Actie 2: Helpdesk wederom bellen. Bedanken voor kabelset, maar nog altijd problemen. Melding krijgen dat het modem inderdaad perfect zichtbaar is, zelfs te horen krijgen "dat hij dat modem graag zelf thuis wilde hebben". Daarom kon hij ook geen monteur sturen. Helaas hebben de ouders van vriendin niet gemeld dat er ook is geprobeerd zonder router te internetten.
Zichtbaarheid / connectiviteit zijn toch 2 verscheidene punten, niet?

Zelf hebben wij thuis ook @Home en daar hebben wij een nieuw modem ontvangen (een kleinere zwarte, zoals in de mooie OP is geplaatst). Daarmee hebben we geen problemen.

Welke acties zijn nu nog mogelijk?
Ze internetten nu tijdelijk op een onbeveiligd wireless in de buurt, met alle risico's van dien.
Ze betalen wel voor het abonnement, maar ze hebben geen connectie.
Ikzelf heb het gevoel dat het "verouderde" modem problemen heeft. Is het mogelijk om een nieuw modem aan te vragen?

Ik hoor graag van jullie wat een oplossing kan zijn...
Pagina: 1

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit topic is bedoeld voor ervaringen/problemen met Ziggo,
niet om eindeloos Ziggo (al is het alleen maar de merknaam) te gaan bashen/flamen.

Hou het ontopic AUB.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee