Dat is natuurlijk prima; als je een XML-based back-end hebt zou ik ook gewoon XML-methoden gebruiken (in fact: je moet wel om wellformedness te kunnen garanderen).Marcj schreef op maandag 16 april 2007 @ 08:10:
[...]
In het framework die ik gebruik worden veel XML functies toegepast op de XHTML die gegenereerd wordt. Bijvoorbeeld om errors aan forms te toe te voegen die niet door de validatie komen.
In een non-XML based back-end zal je inderdaad vaker met stringfuncties werken of met templates oid. Op zich prima voor de gemiddelde website, maar bij complexe transactie-systemen e.d. mischien een minder goed idee.[...]
Zie bovenstaande. Dit soort dingen kunnen veel lastiger met gewone HTML.
Voor testing purposes is draconische error-handling een manier, maar zeker niet de enige manier om fouten op te sporen en ook niet noodzakelijk de beste; immers zegt het enkel iets over conformiteit van de syntax en meer niet. Sommige regels laten zich niet eens in een schema beschrijven en zijn dus op deze manier niet te checken (invalid nesting, specifieke regels voor atribuut-waarden).[...]
Draconische error handling vind ik juist ideaal om foute code op te sporen die anders wel een over het hoofd gezien kunnen worden (omdat de browser waarme je het meeste test het goed doet). Maar hierbij kunnen wel kleine foutjes zich voordoen met een andere browser waarme je minder hebt getest (of die je niet tot je beschikking hebt, ik heb hier bijvoorbeeld nergens Safari draaien).
Echter zodra je output naar de client gaat sturen wil je niet dat bij een fout de bezoeker geconfronteerd wordt met voor hem/haar onbegrijpelijke meldingen.
Het beste van 2 werelden is HTML en in je ontwikkelomgeving een plugin in je browser die fouten laat zienIk ben wel met je eens dat er misschien eens een XHTML parser moet komen die voor bezoekers het beste van probeert te maken, maar dat er dan wel een developer versie is die wel alle errors geeft. Ik denk dat dat het beste van twee werelden is.
Nee, in een produktie-omgeving zet je error_reporting uit of laat je het silent loggen naar een logfile. De gebruiker toon je niet je PHP errors.Maar daarnaast moet je natuurlijk gewoon altijd valide HTML opleveren. Ter vergelijking, als je PHP gebruikt is de kans minstens zo groot dat er een foutje in je PHP zit die een error kan opleveren. Deze errors worden toch ook gewoon aan de gebruiker getoond (zij het misschien in de vorm van een HTTP 500 error)?
True, maar de kans op slagen door voort te bouwen op iets dat al algemeen geimplementeerd en geaccepteerd is is vele malen groter dan door met een compleet nieuwe incompatible specificatie te komen.Dit zijn dingen waarop gewoon getest moet worden en dan vind ik het wel prettig dat er een documentatie ligt waarvan 100% duidelijk is hoe het geparst moet worden. Het is nu alleen nog jammer dat het niet overal goed geimplementeerd worden, maar zolang we niet van nieuwe technieken gebruik maken worden ze ook nooit beter ondersteund.
Ik heb daar nog geen argumenten voor gezien. Je kan net zo goed serverside XML-based werken en vervolgens gewoon HTML naar de client sturen. In feite doe je dat al voor al je IE-bezoekers, alleen is het mallformed HTML met een verkeerde DTD erbovenAl met al vind ik wel dat XHTML voor mij voordelen bied.
Intentionally left blank