Als een dynamo geen lampje heeft om z'n energy aan kwijt te kunnen, waar blijft dan de energy.. (oeps verkeerde thread)
Waar kwamen de eerste zielen vandaan toen er nog niet zoveel levenden waren ?
Als ik toch bezig ben: Waar komt de energy vandaan die je genereerd met een dynamo.. niet uit niets.
Gaat de ziel van mijn kat ook ergens naartoe
Why not? Een betere vraag is: Waar gaat de ziel van een amoebe naartoe, of heeft deze geen ziel?
Sorry, maar ik vind het allemaal geleuter. Men wil graag dat er meer is na het leven en daarom worden er allemaal ongefundeerde uitspraken gedaan.
En terecht dat het geleuter is, anders was de discussie ook zinloos. Het heeft meer te maken met geloof, en niet met zekerheid. (voor mij dan)
Stel dat er een hogere macht bestaat, dan kan deze het je niet kwalijk nemen dat je er niet in gelooft. Als deze macht ook nog eens pure liefde is, dan zal deze dat ook niet doen. Het enige wat je kunt doen is volgens je eigen inzicht zo goed mogelijk proberen te leven, correcties krijg je wel uit de omgeving. Persoonlijk geeft het idee van een cyclische leven me meer vrede, moed en zingeving dan het idee van rechtlijnigheid en eindigheid. Uiteindelijk is het ook weer zo: als er niets volgt op de dood dan weet je daar toch niets van, en maakt het niet uit wat je hebt gedacht. Maar als leven prettiger wordt door iets te geloven, dan is het ook prettiger doodgaan. Want dat het leven ophoudt (zoals we dat nu kennen) dat is een feit.
Is het niet handiger als je toch bezig bent met iets veel mooiers te verzinnen ?
Zoals : We denken wel dat we leven, maar wij zijn slechts dromen van de doden.
Of : Het leven is de tussenfase tussen de dood-periodes. Tijdens je dood leef je echt, tijdens je leven ben je dood.
verzin maar wat, niemand kan aantonen dat het niet zo is !
Inderdaad, helemaal mee eens.
metamarty schreef op 21 oktober 2004 @ 14:39:Wat dan ook het doel is, wij kunnen niet buiten ons universum kijken, zoals een stuk geheugen niet weet waarom het gealloceerd is en ook het totaal niet kan overzien. Na de dood vervallen de atomen weer om hergebruikt te worden.
En het gealloceerde geheugen, heeft zijn doel gedient. En het resultaat van de reden waarom het was gealloceerd zit nu ergens anders.
De vraag is nu wel, zit dat resultaat in een ander stuk geheugen, op Flop, de HD, op CD, DVD, printer, beeldscherm, of in het geheugen van diegene die naar het scherm/printout kijkt.
Ik denk ook niet dat wij belangrijk zijn op zich. Mogelijk dat ons bestaan een reden heeft (als onderzoek? als speelgoed?) maar wij als individuen zullen daar ook nooit achter komen.
Idd geen idee, maar wij zijn wel belangrijk voor onszelf, daarom nemen we het leven ook serieus. Eigenlijk is iedereen ook egocentrisch. Je kunt niet anders, tenzij je jezelf wijsmaakt dat dit niet zo is; maar dat is een egocentrische beslissing.
Wat ook zeer vaak achterwegen gelaten wordt door gelovigen is dat de dood (het niet in leven zijn van een persoon) een onderdeel is van dit universum: Het kan namelijk uitgedrukt worden als een tijdsperiode en tijd is samen met dimensie geschapen met dit universum (relativiteitstheorie van Einstein).
Een verzameling atomen die een lichaam vormt, heeft zich te houden aan de regels van zijn omgeving.
Als je het toch hebt over 'gealloceerd geheugen': Een schaak programma functioneerd enkel maar in zijn geprogrammeerde kaders. Wat gebeurd er als een pion aan de overkant komt en wil promoveren naar koningin, terwijl er maar twee koningingen op het bord mogen zijn. (foutje van de programmeur). Het proggie zal dit weigeren of in het ergste geval hangen. Het zal nooit (zonder extended A.I)bedenken dat het een omgekeerde toren kan gebruiken (mits deze niet op het bord staat). Dat doet een intelligent mens: het probeerd buiten de kaders te denken. En of we buiten het universum kunnen komen, dat zien we na het overlijden wel/of niet. iig kunnen we(of sommigen) er wel een voorstelling bij maken.
Het is dus volgens mij niet mogelijk dat de "ziel" van een persoon na de dood voort zou leven buiten ons universum (buiten de natuurwetten van ons universum).
Een ziel is onstoffelijk en het universum is stoffelijk, en hierbij zie ik bijvoorbeeld fotonen dan ook als een stoffelijk fenomeen.
[
Voor 42% gewijzigd door
Anoniem: 61994 op 21-10-2004 15:13
]