Zoijar schreef op 23 mei 2003 @ 11:45:
[...]
Er bestaat dus wel degelijk een primitieve aangezien de functie mooi uniform continu is enzo. (buiten 0 dan) Die primitieve is zelfs al gegeven een aantal posts hoger. Dat we voor die reeks geen naam hebben wil niet zeggen dat het geen functie is. Neem als voorbeeld even "ln" de natuurlijke logaritme, we hebben (som x^n/n) gewoon de naam "ln" gegeven. Zo kunnen we bovenstaande reeks ook de naam "Ei" geven. "Ei" is dan dus een "nieuwe" functie.
Ik vind dat je die eerste aanname in je bewijs wel even toe mag lichten trouwens hoor. Je stelt zo maar even dat de primitieve van een bepaalde vorm moet zijn, waarom zou het niet van een andere vorm kunnen zijn? (wat hij dus is)
ten eerste beredeneer ik dus alleen vanuit bestaande wiskundige functies. Ei of dergelijke is een tot dusver onbepaalde reeks.
De aanname dat de primitieve die vorm die ik gegeven heb moet zijn heb ik geleerd met wiskunde

Het is nml zo dat bij een g(x) * E^f(x) waarbij de f(x) geen hogere macht heeft als 1 of lager als 0 dat g(x) van de zelfde macht blijft. Dit is nml te bewijzen door te gaan differientieren met de productregel. Wanneer f(x) dus een macht -1 heeft maakt de productregel dit zo dat er bij het differientieren de macht van g(x) aangevult word tot de absolute macht van f'(x) tot de macht van f'(x) (waarbij deze laatste later moet zijn als de macht van g(x).
Het is misschien een beetje warboel taaltje hierboven, maar ik vind het lastig om dit exact in regels uit te drukken

Het komt er dus op neer dat de primitieve van de functie in de vorm (ax^2 + bx + c + dx^-1 + hx^-2) e^(1/x) moet zijn.
En ik merk nu ik dit typ dat ik de macht -1 en -2 ben vergeten. Ik zal hem in bovenstaande vorm wel even opnieuw uitwerken
edit:
Ik heb hem hier dus even opnieuw uitgewerkt

conclusie biljft dus hetzelfde, je krijgt weer een onmogelijke functie om gelijk te stellen aan 1.
[
Voor 7% gewijzigd door
Glock op 23-05-2003 12:01
]