Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

nieuwe Club 3d Radeon 8500pro kapot ??

Pagina: 1
Acties:

  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
ik heb Vmiddag een Ati Radeon 8500 pro gekocht maar deze doet het niet goed !!

ik krijg wel een bios.. hij laad windows 2000 goed
in windows2000 werkt de kaart goed
maar zo gouw ik een spelletje opstart loopt de pc na +/- 5 minuten vast !!!

ik heb al van alles geprobeert... originele drivers, omega drivers.. mobo drivers vernieuwt directx 8.1 geinstaleert,
Via 4 in 1 drivers.

mijn systeem is :

elitegroup K7VTA3 v1.0
Amd Duron 800
256 MB DDR
Seagate Barracudda 3 ata100 20gig
Club3d Radeon 8500pro
Soundblaster 128
350 watt voeding

als ik in win2000 kijk bij systeeminfo en dan irq conflicten/delen dan is irq 11 drukbezocht:
namelijk door

de videokaart
geluidskaart en de usb atapter 2x

klopt dit ??

ik hoop dat het gewoon een stom driver foutje is ofzo iets..

groetjes B

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • Scatman_II
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 22-07 08:10

Scatman_II

R9500 Pro >:)

offtopic:
Tip: geen groeten onderaan ;)


Welk bedrijf had je em gekocht?
Dan zou ik daarnaar opbellen en je probleem bij hen voorleggen...

en anders kun je vast wel voor een paar pleuro dat ding laten testen ofzow bij de locale computerboer...

OC / CM - Begint eer ge Bezint


  • Xsion
  • Registratie: oktober 2000
  • Laatst online: 18-07 20:58
hmm ik heb ook zoiets, alleen mijn kaart werkt wel overal alleen in gta3 geeft ie een bsod op irq error.

alleen ik heb op dat irq, usb1 usb2, geluidskaart1,geluidkaart2(sblive),netwerkkaart,videokaart, promise raid controller, en nog wa zooi

  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
volgende keer zet ik mn groeten wel boven aan ... :)

ik heb het probleem al aan de verkoper uitgelegt..
hij wist het ook niet.. maar hij is het aan het uitzoeken voor me ..

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

dit klinkt als een infinite loop problem...

Heb ik ook met mijn Radeon8500pro. De pc looopt perfect, alles lijkt goed te gaan, maar na een paar minuten blijft je beeld hangen en het geluid blijft in laatste seconde hangen?

ik moet volgens mij een nieuwe moederbord aanschaffen want ik heb ALLES geprobeerd, drivers, bios settings e.d.

Maar ik heb het gigaybyte VRXP mobo, daar ligt het bij mij aan volgens mij. Over jouw mobo heb ik nog niet echt klachten gezien

  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
een Wattus loop probleem ???

ik ben aardig technisch .. maar dat gaat mn pet te boven..

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • Flappie
  • Registratie: februari 2001
  • Laatst online: 23-07 16:27
't kan een warmte probleem zijn. Heb ik met mijn AOpen AK33 gehad. Nu een AOpen AK73 Pro a en alles draait perfect

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

Is dat wel wat je hebt, dat het beeld ineens blijft hangen en dat het geluid de laatste seconde blijft herhalen?

  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
het beeld blijft hangen en het geluid ook ja

is dit een bekend probleem dan ??

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • SupaFly108
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 11-07-2003
quote:
een Wattus loop probleem ???
Nou uh, naar de eerste oneindige loop komt er nog een loop... :)

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

http://www.viaarena.com/?PageID=64
http://www.ati.com/support/infobase/3968.html

leef je uit, ik ben al 2 weken bezig, stuk op viaarena legt het goed uit.

is echt een kut probleem waar niet 1 oplossing voor is.

  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
is het een probleem in de hardware (fabrikage fout)
of is het software ??

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • PetePawlusmah
  • Registratie: augustus 2001
  • Laatst online: 10-08-2006
hier stond een foutje..

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

Die 2 linkjes die ik je heb gegeven laten zien dat het voornamelijk om hardware draait.

  • PetePawlusmah
  • Registratie: augustus 2001
  • Laatst online: 10-08-2006
ja maar is dit een defect of een incompatibiliteit?

Als de kaart op andere moederborden wel goed draait lijkt het mij niet compatible met elkaar. Dan zit er niet veel anders op dan een ander mainboard of vgakaart te nemen.

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

Het ligt aan heel veel dingen, bij mij werkt het bijvoorbeeld om de Radeonpro terug te klokken (de core naar 250mhz ipv 275) Dan looptie stabiel.

Bij andere mensen ligt het aan de voeding, bij weer andere ligt het aan het geheugen, veel ligt het aan combinatie moederbord+videokaart. tis niet alleen iets van ATi maar ook van nvidia in combinatie met alle moederborden.

Ik raad b-lenium eens aan de core op 250 mhz te zetten en kijken of het dan langer werkt. Maar goed je koopt geen 275 kaart om em op 250 te laten lopen. Mem kan gewoon op 275 blijven staan. Als die dan stabiel loopt ligt het aan je mobo+vid kaart combinatie

  • -Nexus
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 27-12-2015

-Nexus

|1.25GHz G4 Powerbook|

had ik ook, oplossing moederbord helemaal stabiel gezet,
CMOS reset, en alle kaarten eruit.
Daarna heb ik IRQ 11 op slot 1/5 gezet
en een schone windows erop gezet...
SETUP YOUR BOARD
edit:

FF link erbij (let wel iz voor mijn board maar zal je misschien helpen)

  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
Tjonge tjonge... ik heb tijd te kort om dit alles te probeeren !! :)

maar ik ga het zeker doen!

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
als ik de kaart inwissel bij de verkoper.. dan ben ik van het probleem af ??

want dan scheelt het me een hoop geknutsel

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
Ik ga nu ff al die dingen probeeren..

als het lukt post ik dat zekers ff !!

en als het niet lukt ben ik morge weer terug

tot morge....

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

klok gewoon je vidkaart terug naar core naar 250 mhz

kun je iig gamen

  • 40554
  • Registratie: november 2001
  • Laatst online: 15-03-2013
quote:
Op woensdag 29 mei 2002 21:44 schreef Soesje het volgende:
klok gewoon je vidkaart terug naar core naar 250 mhz

kun je iig gamen
ja dat heb ik ook met me club3d pro
ik heb hem op 265/265 > want als ik hem standaard (275/275) heb , dan loopt 3dmark vast .

En op 265/265 niet

  • -Nexus
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 27-12-2015

-Nexus

|1.25GHz G4 Powerbook|

tsja, maar met dat soort oplossingen schieten de graphix natuurlijk niet op he? :7
Hoor graag hoe het verlopen is! Tip voor als je het nog niet weet: de r 5800 heeft geen Fast Writes, da's iets van Nvidia

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

wat voor moederbord heb je?

en je geheugen kun je op 275 laten draaien

Ben namelijk nog steeds aan het uitzoeken hoe dat precies zit met die Club3d radeon8500 pro

ben ook aan het mailen met die lui van club3d.

  • FRoSTy
  • Registratie: oktober 2000
  • Laatst online: 05-08-2018

FRoSTy

Jobbegea tot mie dea!

Kep dus precies hetzelfde probleem bij bijvoorbeeld counterstrike of zo, komt door de warmte in men systeem denk ik. Want als ik um terugklok naar 250/250 loopt ie lang zo gauw niet vast, wel als het heel warm in men kamer is dan loopt ie nog wel us vast. Ik kan het ook in windows zien als men kaart te warm wordt want dan zie ik een soort 'kriebeltjes' zo nu en dan door men beeld. Ik vind het wel jammer dat ik men kaart moet terugklokken om um goed te laten werken :(. Ik probeer nu nog een andere koeler op men processor misschien dat die de algemene temperatuur in men kast wat omlaag kan halen.

www.onbereikbaar.nl


  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
ik heb een Mobo van Elitegroup K7vta3 v1.0 hier op zit een via Apollo kt266 (dus geen 266a !!)

ik heb gister een heleboel dingen geprobeert maar niets hielp
aleen moet ik mn kaart nog terugklokken (wat een eng woord om te tikken :) )
met welk programma kan ik dat het beste doen ??
en vervalt mijn garantie dan niet ??

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
als je de Videoplank terugklokt dan wordt deze toch minderwarm ??
dan is het toch een warmteprobleem .. dan is de kaart niet goed gemaakt door de club3d mannen , en zouden meerdere mensen hier last van moeten hebben<

dacht ik zo :)

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Da*Rule
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-04 19:30
Dit probleem heb ik ook met 3DMARK2001SE. Club3D R8500PRO op default 275/275 en de XP op een fsb van 133 Mhz en toch vastlopen |:( Dat ligt niet aan de jump van 1900+ naar 2000+ maar aan ... de R8500 :?

Ik heb mijn voeding ook al ge-update naar een Super Flower van 420 Watt en nieuw geheugen van Nanya ipv Samsung, maar het reboot probleem is still among us...

Ik denk aan een GF4Ti4200 als oplossing maar ga vanavond wel ff terugklokken mbv Radeon Tweaker 3.0 Grrmbl :(

edit:


Enne te warm wordt de R8500 zeker niet, casetemp van 25º en een Zalman FB165 waarvan de fan is vervangen door een Papst 8412NGML *D
http://shop.freezinghardware.nl/pictures/161-188G.JPG


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • hetnet
  • Registratie: januari 2001
  • Laatst online: 29-03 17:03
quote:
Op vrijdag 31 mei 2002 11:22 schreef Megapauper het volgende:
Dit probleem heb ik ook met 3DMARK2001SE. Club3D R8500PRO op default 275/275 en de XP op een fsb van 133 Mhz en toch vastlopen |:( Dat ligt niet aan de jump van 1900+ naar 2000+ maar aan ... de R8500 :?

Ik heb mijn voeding ook al ge-update naar een Super Flower van 420 Watt en nieuw geheugen van Nanya ipv Samsung, maar het reboot probleem is still among us...

Ik denk aan een GF4Ti4200 als oplossing maar ga vanavond wel ff terugklokken mbv Radeon Tweaker 3.0 Grrmbl :(

edit:


Enne te warm wordt de R8500 zeker niet, casetemp van 25º en een Zalman FB165 waarvan de fan is vervangen door een Papst 8412NGML *D


En dat fannetje staat op je proc gericht niet op je videokaart ! aan de onderkant van je videokaart zitten ook chippies, die zouden dus te warm ?? kunnen worden.
Ik heb zelf een fannetje in zijkant van kast gemaakt, die recht op videokaart gericht. Probleem is nu weg.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

Het is geen warmteprobleem (thuis heb ik de case open met een huis tuin en kuiken ventilator erop), het verbaast mij dus dat er steeds meer mensen met dit probleem zijn.

dus vooralsnog, is er IEMAND die de Club3d Radeon8500Pro op 275/275 heeft lopen zonder problemen???

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Gabriel-LG
  • Registratie: februari 2001
  • Laatst online: 20-07 10:24
quote:
Op woensdag 29 mei 2002 20:38 schreef Soesje het volgende:
dit klinkt als een infinite loop problem...
...
Sure :o
Jou "infinite loop" probleem is een doodgewone crash, als een geluidskaart geen input meer krijgt van het systeem krijg je dit effect. (8>

Het lijkt mij op oververhitting; misschien zit de pasta/lijm niet goed/veel te dik op je GPU.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

Een doodgewone crash?

Symptomen: Na een aantal minuten (altijd) slaat een 3d spel vast. Dit gebeurd in deze topic bij verschillende en meerdere Radeon8500pro gebruikers. Een paar mhz'jes terugklokken en het probleem is opgelost. Verder oververhitting is het niet omdat de kaart gewoon niet echt warm word en er voldoende koeling op zit. En bij oververhitting krijg je vaak eerst rare kleuren of artifacten wat hier gewoon niet het geval is.

En XP meld het volgende (andere OS slaan vast zonder foutmelding):
//
// The driver for the display device got stuck in an infinite loop. This
// usually indicates a problem with the device itself or with the device
// driver programming the hardware incorrectly. Please check with your
// display device vendor for any driver updates.
//

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Da*Rule
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-04 19:30
quote:
Op vrijdag 31 mei 2002 12:27 schreef hetnet het volgende:

[..]

En dat fannetje staat op je proc gericht niet op je videokaart ! aan de onderkant van je videokaart zitten ook chippies, die zouden dus te warm ?? kunnen worden.
Ik heb zelf een fannetje in zijkant van kast gemaakt, die recht op videokaart gericht. Probleem is nu weg.
Die Zalman stellage zit op de 3e en 4e schroef van de uitbreidingskaartschroeven, en blaast exact op de videokaart, dus niet op de CPU. Daar zit een Silverado op en hoeft geen extra koele lucht :9 Je zou het moeten zien (heb er geen pic van..)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Da*Rule
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-04 19:30
quote:
Op vrijdag 31 mei 2002 14:39 schreef Soesje het volgende:
Een doodgewone crash?

Symptomen: Na een aantal minuten (altijd) slaat een 3d spel vast. Dit gebeurd in deze topic bij verschillende en meerdere Radeon8500pro gebruikers. Een paar mhz'jes terugklokken en het probleem is opgelost. Verder oververhitting is het niet omdat de kaart gewoon niet echt warm word en er voldoende koeling op zit. En bij oververhitting krijg je vaak eerst rare kleuren of artifacten wat hier gewoon niet het geval is.

En XP meld het volgende (andere OS slaan vast zonder foutmelding):
//
// The driver for the display device got stuck in an infinite loop. This
// usually indicates a problem with the device itself or with the device
// driver programming the hardware incorrectly. Please check with your
// display device vendor for any driver updates.
//
Ik heb btw geen XP maar WIN2K. En deze error heb ik nooit gehad; wel rieboetsels + vastlopers... Me CPU is 't niet, 48 uur een }:O draaien is no problemo :z

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

quote:
Op vrijdag 31 mei 2002 14:41 schreef Megapauper het volgende:

[..]

Ik heb btw geen XP maar WIN2K. En deze error heb ik nooit gehad; wel rieboetsels + vastlopers... Me CPU is 't niet, 48 uur een }:O draaien is no problemo :z
The loop error is how Windows XP describs a critical error related to the graphics card. The loop error can and has been been reproduced with any video card and any chipset. It is by no means a new problem. Windows XP has just given it a name.

Met andere woorden, voorheen hadden ze er nog geen naam voor, in XP wel, daarom krijg je in 2000 en 98 niet te zien etc

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • mokumouse
  • Registratie: maart 2002
  • Laatst online: 09-07 22:48

mokumouse

LOLstoel User

check anders je RAM geheugen op je mobo es. ik had een tijdgeleden een soortgelik probleem, bleek later dat zodra hij naar het kapotte geheugen schreef hij vast liep.

Dit gebuerde dus alleen bij games alles deed het voor de rest prima

Blaat...


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

En het terugclocken van je videokaart ontziet het geheugen??

Ik vind het vreemd dat alle Club3d Radeon8500 pro gebruikers niet hun kaart op 275 kunnen laten lopen.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • basset
  • Registratie: februari 2000
  • Laatst online: 19-07 11:16
Ik zit trouwens heel erg te twijfelen tussen een 8500 of een GF4200, maar ik zit een beetje met die pixel shaders dus mn voorkeur gaat een beetje naar de radeon. Zijn er mensen met ervaring met beide kaarten?

Hop,hop,hop!


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Da*Rule
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-04 19:30
quote:
Op vrijdag 31 mei 2002 15:09 schreef basset het volgende:
Ik zit trouwens heel erg te twijfelen tussen een 8500 of een GF4200, maar ik zit een beetje met die pixel shaders dus mn voorkeur gaat een beetje naar de radeon. Zijn er mensen met ervaring met beide kaarten?
Ik heb een Club3D R8500PRO 64MB en een vriend van me heeft eeen Club3D GeForce 4 Ti4200 64MB, ik ken zijn 3DMARK2001SE score en de prijs die hij heeft betaald. Het OC potentieel van zijn card is ook hoger. Pixel shaders vs. FSAA, tough question.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
inderdaad het terukkloken heeft geholpen.. (250/275)
de kaart draait nu zonder probleemen..

mijn systeemgeheugen heeft geen fouten ik heb dit uitvoerig getest.

ik ga morgen even naar de verkoper de kaart inwisselen.

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

quote:
Op vrijdag 31 mei 2002 16:17 schreef b-lennium het volgende:
inderdaad het terukkloken heeft geholpen.. (250/275)
de kaart draait nu zonder probleemen..

mijn systeemgeheugen heeft geen fouten ik heb dit uitvoerig getest.

ik ga morgen even naar de verkoper de kaart inwisselen.
Heb je het probleem opgelost? Ik ben erg tevreden over die Radeon qua performance maar ga em toch ruilen voor een ti-4200 omdat ik gewoon meer dan een half uur wil gamen

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Cableguy434
  • Registratie: augustus 2000
  • Laatst online: 02-01 18:28
Ik heb een Club3d Radeon lopen op 275/275 zonder problemen. Er zit Hynix 3,6 ns geheugen op dus dat is geen probleem. Erg heet wordt ie niet. De fan draait op een laag toerntalletje.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Fugazi
  • Registratie: oktober 2000
  • Laatst online: 16-12-2003

Fugazi

Team: Young Gods rulez

Mijn Gigabyte Radeon deluxe draait standaard zonder problemen op 275/275. Ik draai nu ik winXP op 300/300 zonder problemen! Ik gebruik powerstrip. Het vreemde is dat in WinME 300/300 crashed terwijl in WinXP alles draait.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • dajando
  • Registratie: maart 2002
  • Laatst online: 21-06-2008

dajando

drop acid, not bombs

Ik heb dus precies hetzelfde probleem. Ook een radeon8500 pro van club3d. Echt super irritant, sta ik lekker bovenaan in SOF 2 en dan kapt hij er opeens mee :(

Nou ik hoop dat er snel iemand is met de oplossing...btw, iemand al een reactie gehad van club3d zelf?

Het is toch belachelijk dat je hem zou moeten terugclocken, anders had ik wel een LE versie gepakt.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • sharkzor
  • Registratie: maart 2000
  • Laatst online: 22-07 10:34
ik heb ook de radeon 8500 pro van club3d. op standaart 275 staat het als een huis. klok ik het zaakje 10mhz verder, krijg ik al gelijk artifacts en vastlopers :(
denk dat het een warmte probleem is... maar een voltmod moet denk ik ook wel gaan helpen.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • The_Fur
  • Registratie: maart 2002
  • Niet online
Probeer de AGP aperture naar beneden te zetten, vreemd genoeg lost dat nagenoeg alle problemen op IVM met vastlopers of haperen.

  • RRX
  • Registratie: mei 2000
  • Laatst online: 20-06 17:37

RRX

@life-

quote:
Op zondag 02 juni 2002 19:35 schreef dajando het volgende:
Ik heb dus precies hetzelfde probleem. Ook een radeon8500 pro van club3d. Echt super irritant, sta ik lekker bovenaan in SOF 2 en dan kapt hij er opeens mee :(

Nou ik hoop dat er snel iemand is met de oplossing...btw, iemand al een reactie gehad van club3d zelf?

Het is toch belachelijk dat je hem zou moeten terugclocken, anders had ik wel een LE versie gepakt.
Yep, ik heb hem sinds vandaag ook, ook precies dezelfde problemen :( godver, ik baal hier zwaar van :(

mijn T.net systeemspecspagina


  • Pubbert
  • Registratie: juni 2002
  • Laatst online: 22-07 11:08

Pubbert

random gestoord

voel aan het geheugen of dit warm word.. en vol aan de heatsink.. hij word maybe te warm.. en heb je btw je swapfile in windows niet veranderd? had ik laats wel (bij >512mb --> crash) d8 ook dat het aan mn vga kaart lag.. dus niet..

╔╗╔═╦╗
║╚╣║║╚╗
╚═╩═╩═╝


  • gve
  • Registratie: mei 2000
  • Niet online

gve

Beter laat dan dood.

Ik heb er dus ook een en die loopt prima: 287,297 zonder artifacts. Ik zal hem eens onder handen nemen als ik een p4 heb gekocht. Heb hem nl als een op 300,310 gehad voor 1 3d mark.

topicstarter: kan je geen andere irq's aanwijzen? In windows of bios?

www.ditkannietwaarzijn.nl | www.identificatieplicht.nl


  • Da*Rule
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-04 19:30
quote:
Op zondag 02 juni 2002 18:31 schreef Fugazi het volgende:
Mijn Gigabyte Radeon deluxe draait standaard zonder problemen op 275/275. Ik draai nu ik winXP op 300/300 zonder problemen! Ik gebruik powerstrip. Het vreemde is dat in WinME 300/300 crashed terwijl in WinXP alles draait.
Gigabyte maakt dan dus betere Radeon's dan Club3D... Mijn Club3D R8500 draait default èn stabiel op 275/275, het probleem werd veroorzaakt door een beroerde 5V lijn die ik nu heb opgelost door het potmetertje wat op de draaien :) Super Flower *D 12V en 5V omhoog zonder soldeerwerk enzow *D

De clocksnelheden van de R8500 +5 en artifacts... Dat wel... :(

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • dajando
  • Registratie: maart 2002
  • Laatst online: 21-06-2008

dajando

drop acid, not bombs

Is er iemand die al wat van club 3d heeft gehoord? Ik heb ze een mail gestuurd een week terug ofzo maar nog nix terug gehad...heb hem nu op 265/265 gezet en alles stabiel, maar das natuurlijk niet de bedoeling :(

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • algabra
  • Registratie: februari 2001
  • Laatst online: 17-02-2004

algabra

Iemand kijkt in mijn scope....

Ik heb nu een halve gare Club 3D TNTm64 draaien, ik moet dat eens verkopen.

De specs van mijne bak


  • LEiPiE
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 28-05 13:26

LEiPiE

... (ing. van weinig woorden)

quote:
Op zondag 09 juni 2002 19:52 schreef dajando het volgende:
Is er iemand die al wat van club 3d heeft gehoord? Ik heb ze een mail gestuurd een week terug ofzo maar nog nix terug gehad...heb hem nu op 265/265 gezet en alles stabiel, maar das natuurlijk niet de bedoeling :(
Ze reageren niet echt snel...
* leipie heeft 't zelfde...
Ik heb er bij voorbaat al alle antwoorden op de standaardvragen bijgezet, dat maakt 't voor hun moeilijker om een "simpel" antwoord te geven >:)
- PSU is goed en geeft voldoende spanning
- systeem wordt max 30 gr
- niet overgeklokt (cel333@333)
- RAM is goed (8 uur lang memtest)... ook bankswaps gedaan
- nieuwste bios en drivers
- zelfs geformatteerd en opnieuw geinstalleerd (bah :()
- kaart underclockt en overclockt gehad, boeide niet
- kaart in een compleet ander systeem gehad

't leuke is dat 't niet duidelijk is waar de fout zit... midtown madness II deed het opeens wel na 't installen van de Omega driver ( http://www.omegacorner.com ), Need for speed 4 doet 't amper.
Simpele OpenGL demo's crashen het systeem gegarandeerd, maar Castle Wolfenstein (draait met OpenGL!) kan rustig 3 uur op 1600x1200 draaien...

Ik moet eurotech (de club 3d support) nog maar weer eens een trap geven... ik had ze gevraagd om een bevestiging dat ze er mee bezig zijn, niet gehad :(

ATi stuurde eerst (ondanks bovenstaande dingen) een lijstje met standaard oplossingen, mijn volgende mailtje werd afgedaan met "deze kaart is niet door ATi gemaakt, wij maken alleen chips en drivers" (ja DUH! waar zou de fout toch zitten).

Naja, op dit moment is het m'n miskoop van 't jaar lijkt 't :( voor 215 pleuro heb je een hele leuke Matrox die beter is op 2D. TVout doet 't wel goed trouwens.

* leipie kan http://www.rage3d.com aanbevelen voor meer info en driver updates

Papa x2, PHP-progger, Citrofiel, import-Tukker, muziekliefhebber


  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
ik ben ff een tijdje niet op het forum geweest...
maar mn topic leeft dus nog !! :)

het probleem heb ik nu nog steeds.. want ik heb nog geen tijd om naar de verkoper te rijden.. maar woensdag middag heb ik weer een gaatje geloof ik.

maar ik begreep dat sommige mensen nog steeds problemen hebben als zij de kaart terugklokken ??

ik namelijk niet meer..
ik speel : GTA3,comanche 4,f1 2001 ,quake III

en aleen in gta3 loopt de pc soms vast. maar dat ligt aan het spel geloof ik.

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • dajando
  • Registratie: maart 2002
  • Laatst online: 21-06-2008

dajando

drop acid, not bombs

Hmm mischien dat ik het bij de winkel waar ik hem gekocht eens kan vragen...niet goed geld terug :D

  • B-lennium
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 22-07 15:10

B-lennium

Volvo 164 1975!

Topicstarter
ik ben Vmiddag weer naar de verkoper gegaan + pc

daar hebben we verschillende kaarten in mijn pc en een ander getest. en allemaal liepen ze vast !!

toen mocht ik van de verkoper een Gforce 4 ti4200 meenemen!!
in plaats van mijn Radeon 8500 pro !!

en dat vind ik een hele goede service van WintelCo

ik hoop dat jullie probleem nog op te lossen is ..
maar ik ben er vanaf :)

De snelheid van het geheel word bepaald door de langzaamste schakel


  • dajando
  • Registratie: maart 2002
  • Laatst online: 21-06-2008

dajando

drop acid, not bombs

quote:
Op woensdag 12 juni 2002 17:45 schreef b-lennium het volgende:
ik ben Vmiddag weer naar de verkoper gegaan + pc

daar hebben we verschillende kaarten in mijn pc en een ander getest. en allemaal liepen ze vast !!

toen mocht ik van de verkoper een Gforce 4 ti4200 meenemen!!
in plaats van mijn Radeon 8500 pro !!

en dat vind ik een hele goede service van WintelCo

ik hoop dat jullie probleem nog op te lossen is ..
maar ik ben er vanaf :)
Ja ik had hem ook van wintelco, mag hem nu ruilen tegen een leadtek ti4200 maar meot dan wel 39 euro bijbetalen. Heb jij ook een leadtek gehad? Zoja, gratis?

  • Soesje
  • Registratie: mei 2002
  • Laatst online: 22-07 11:14

Soesje

is ook zo

Kheb em omgeruild voor een geforece 4200, wacht nog tot ik em binnenkrijg.

Kreeg wel snel contact met club3d helpdesk, die zeiden uiteindelijk dat het aan gigabyte (VRXP mobo) lag. Uiteindelijk kreeg ik een mailtje met nieuwe ATI drivers waar het uiteraard niet aan lag.

Helaas, succes allen met deze Club3d 8500pro, ik was aangenaam verrast door de prestaties maar niet door de stabiliteit. Hopelijk ligt het niet aan het mobo.

  • dajando
  • Registratie: maart 2002
  • Laatst online: 21-06-2008

dajando

drop acid, not bombs

Nee ligt niet aan mobo, ik heb een MSI kt3 ultra aru en heb dit probleem ook. Ik wacht op m'n gf4 ti 4200. Suc6 verder met de club 3d radeon8500.

  • PetePawlusmah
  • Registratie: augustus 2001
  • Laatst online: 10-08-2006
Bij de Gigabyte VRXP ligt het wel aan het MOBO! Je zult er geen enkele GeForce4, GF3 Ti of Radeon8500 op stabiel krijgen bij 4x AGP.

  • 40554
  • Registratie: november 2001
  • Laatst online: 15-03-2013
quote:
Op zondag 09 juni 2002 19:52 schreef dajando het volgende:
Is er iemand die al wat van club 3d heeft gehoord? Ik heb ze een mail gestuurd een week terug ofzo maar nog nix terug gehad...heb hem nu op 265/265 gezet en alles stabiel, maar das natuurlijk niet de bedoeling :(
Hhehe... dat heb ik dus ook :O
op 265/265

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Roma33
  • Registratie: maart 2002
  • Laatst online: 23-07 10:47

Roma33

Gamer

topic 525481

en lees mijn replies

thx

Dirtylicious

Pagina: 1


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True