Op dinsdag 08 januari 2002 22:06 schreef kazz1980 het volgende:
natuur houdt inderdaad van back-ups ja.
hersenen zitten er vol mee! Als een gebied beschadigd nemen andere gebieden het over. En toch hebben de hersenen een beperkte capaciteit. Dus als alles volledig benut wordt zou het niet mogelijk zijn te herstellen van een hersenbeschadiging. alles is immers al benut. niet dus.
Nee hoor, hersenen nemen niet zomaar een gedeelte over, als een gedeelte beschadigd is krijg je dat niet meer terug. Het gedeelte zou functies overnemen...kom eens met wat feiten materiaal. Waarbij duidelijk vaststaat welk gedeelte verantwoordelijk is voor de desbetreffende functie, en welke gedeelte (passief dus bij normaal functioneren) het zou moeten overnemen.
Ik zou er in kunnen komen dat bij eventuele hersenbeschadiging niet het hele stuk voor verantwoordelijk voor een functie uitval vertoont, en dat daarom de functie nog werkt. Er zijn ook functies die aan 2 kanten verwerkt worden dus er zou 1 gedeelte kunnen uitvallen(dit heeft "nadelen").Maar dat verhaal van jou kan ik niet slikken.
Verder is het feit dat mensen met alleen een hersenstam verschrikkelijk intelligent zijn heel mooi!
Zij kunnen met minder hersens meer presteren! Kortom, wij presteren niet maximaal. Ofwel we benutten niet alle mogelijkheden die de hersenen hebben.
uhhh, alleen een hersenstam?
Ik zal wel stom zijn ofzo maaruh dat is het meest primaire tevens eerste gedeelte van onze hersenen? Is verantwoordelijk voor veel interne variabelen:
enkele voorbeelden
-Ademen
-Hartslag
-Slikken
-Primaire reflexen
-Controle over zweten, bloeddruk, tempratuur etc.
-gevoel van balans ism. met oren
-Slaap
Dit zijn enkele voorbeelden en durf te wedden dat niemand met alleen een hersenstam slimmer is dan ik

Alle info in ons zenuwstelsel beweegt zich via dit punt.
Ik heb net de hersenen moeten bestuderen voor kunstmatige intelligentie. En ook daar werd verteld dat veel nog onbekend is, maar dat het wel bekend is dat er meer mogelijk is met de hersenen dan wat we er mee doen.
Ok
misschien ff wat verder studeren in dit geval.
***oh en dat verhaal van het hart: daar durf ik mn handen niet voor in het vuur te steken....zou je gelijk in kunnen hebben, weet ik niet**
Ik weet het zker, het hart genereerd pulsen (sinusknoop) die een pulse geven door de hartwand wat zorgt voor het kloppen, signalen vanuit de hersenen (stam) kunnen dit hartritme beinvloeden.