Nee, dit maakt het niet veilig. Volgens hedendaagse normen moet alle elektra in de badkamer worden beveiligd door een 30mA aardlekschakelaar. Voorheen (vanaf 1975) was er een uitzondering alleen voor vast aangesloten (was)machines met een trekschakelaar, welke je dan hoort af te schakelen wanneer je de douche gebruikt. Nog eerder in de tijd mocht er gewoon geen 230V binnen handbereik in de badkamer worden geplaatst, daarom vond je in veel oude woningen zelfs de lichtschakelaar van de badkamer in de gang.
Dat wandje doet zo natuurlijk heel weinig, als het putje verstopt raakt sta je ook bij de CV-ketel met je voeten in een plas water.
Ik gok dat de opstelplaats van de CV-ketel niet origineel zo is, maar dat deze ketel later in de badkamer is opgehangen zonder na te denken of de elektrische installatie dan nog wel voldoet.
Weet je het bouwjaar van de woning of in welk jaar de elektrische installatie is aangelegd / vervangen? Misschien interessant om eens de letterlijke bepalingen uit de normen die toen van toepassing waren erbij te zoeken.

Een "(eind)groep" is een stroomketen die naar (verschillende) contactdozen en/of toestellen loopt, zeg maar de leidingen die vanuit de groepenkast je woning in vertrekken. Een groep moet zijn beveiligd tegen overbelasting en kortsluiting en volgens hedendaagse normen ook tegen aardfouten.
Beveiligen tegen overbelasting en kortsluiting kan met een smeltzekering of installatieautomaat. Beveiligen tegen aardfouten doe je met een aardlekschakelaar. Een aardlekautomaat combineert een aardlekschakelaar en installatieautomaat in één component.
Jij hebt voor de rechter 2 groepen dus aardlekautomaten, oftewel een aardlekschakelaar en installatieautomaat gecombineerd in één component. In plaats daarvan had men ook kunnen kiezen om een losse aardlekschakelaar te plaatsen met daar achter 2 installatieautomaten, een aardlekschakelaar kan namelijk méér dan 1 groep beveiligen. Al is dat in deze situatie wel onwenselijk en mogelijk voldoet het ook niet aan de geldige norm toen het werd aangelegd, want dan zou één aardfout er voor zorgen dat de gehele verlichtingsinstallatie uitschakelt.
De linker 2 groepen zijn installatieautomaten, deze beveiligen dus alleen tegen overbelasting en kortsluiting, maar niet tegen aardfouten / lekstromen.
-Hoe is het mogelijk dat juist de groep die in de badkamer zit niet is beveiligd, maar die in de slaapkamer/gang wel?
Dit dateert nog van vroeger, toen het blijkbaar onmogelijk was om een wasmachine met een aardlekschakelaar te beveiligen. Oude wasmachines hadden schijnbaar te veel lekstroom om ze achter een 30mA aardlekschakelaar te kunnen gebruiken, daarom is de uitzondering met trekschakelaar om de machine spanningsloos te kunnen maken geïntroduceerd. Naar hedendaagse maatstaven is dit inderdaad onbegrijpelijk, want juist in de badkamer kunnen die dingen wel eens je leven redden.
Ik verwacht dat de CV-installatie niet origineel zo in de badkamer is bedacht, daar zal gewoon iets zijn fout gegaan. De verlichting en eventuele andere contactdozen voor algemeen gebruik in de badkamer zijn denk ik wel door een aardlekautomaat beveiligd?
Is het tijd om de verhuurder te benaderen om de groepenkast te vervangen voordat ik in de woning trek?
Als dat een grotere woningcorporatie is, dan snap ik niet dat ze dit nog zo aan een nieuwe huurder durven op te leveren. De woningcorporatie waar ik voorheen van huurde heeft dit soort situaties 15 jaar geleden al voor zijn hele woningbestand aangepast (lees: alle groepen in de groepenkast gewoon beveiligd met een aardlekschakelaar).