Waar moet je op letten bij een modelwoning

Pagina: 1
Acties:

  • LANIO
  • Registratie: September 2024
  • Laatst online: 06-09-2024
Hallo forum!

Wij hebben een kavel op het oog en proberen daar redelijk goedkoop een huis op te bouwen. Nu hebben we gekeken bij Selekthuisbouw. Daar staan mooie modellen met voor het ook een meer dan redelijke prijs. Bijvoorbeeld type GL5, laagbouw met garage. Als je daar drie dakkapellen op zet dan ben je voor onder de 4 ton klaar. Geen keuken, sanitair, vloer en tuin natuurlijk, dat komt er uiteraard nog wel bij.

Maar weten jullie ervaring met Selekthuisbouw? Is het een goede partij of wordt het stiekem toch veel duurder dan dat er op zo'n eerste offerte staat?


Alvast bedankt voor al jullie reacties.

Acties:
  • +2 Henk 'm!

  • Bas.013
  • Registratie: Juni 2021
  • Laatst online: 03-05 20:32
Bij catalogus bouwers zoals Selecthuis weet je vooraf goed wat je krijgt. Daarin zijn ze goed. Zeker als je dicht bij het standaardontwerp blijft. Maar dat moet wel passen in de eisen van de gemeente (bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan / welstand).
Voordat je een opdracht tekent, moet je elke wcd, lichtpunt, kranen, indeling, deuren etc. uitgedacht hebben. Want daarna komt een meerprijs voor de wijzigingen. Probeer stelposten ook te voorkomen.
Ik zou ook eens met een plaatselijke aannemer gaan praten over een vergelijkbare woning.

Acties:
  • +7 Henk 'm!

  • pagani
  • Registratie: Januari 2002
  • Niet online
Kleine checklist:
-Past het huis (ook qua indeling) goed op het kavel in het bouwvlak
-Past het huis in het bestemmingsplan (dakhoogte, gevelhoogte, bouwstijl)
-Zitten er ramen/andere openingen binnen twee meter van de erfgrens
-Valt het huis binnen de afstandsregels tot de erfgrens (meestal 3m, checken)
-Past het huis binnen de welstandsnota
-Zijn dakkapellen aan de voorzijde in je gemeente uberhaupt bespreekbaar
-Teken niet bij Selekthuisbouw voor je de complete vergunning rond hebt inclusief tekeningen van de te bouwen woning met een handtekening van de gemeente erop
-Check of je hemelwaterafvoer moet infiltreren of aansluiten op gemeentelijk hwa

Ik kan nog wel even doorgaan, maar dit zijn even wat dingen die ik zou tackelen. Kijk ook naar wat er geleverd wordt en wat de laatste afwerking nog kost (i.e. keuken/badkamer, vloer/wand afwerken etc.), budgetten gaan vaak harder dan je denkt als je ze niet van tevoren goed uitwerkt.

Voor al die controles:
https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/

[ Voor 4% gewijzigd door pagani op 06-09-2024 10:23 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Harrie_
  • Registratie: Juli 2003
  • Niet online

Harrie_

⠀                  🔴 🔴 🔴 🔴 🔴

LANIO schreef op donderdag 5 september 2024 @ 22:16:
Hallo forum!

Wij hebben een kavel op het oog en proberen daar redelijk goedkoop een huis op te bouwen. Nu hebben we gekeken bij Selekthuisbouw. Daar staan mooie modellen met voor het ook een meer dan redelijke prijs. Bijvoorbeeld type GL5, laagbouw met garage. Als je daar drie dakkapellen op zet dan ben je voor onder de 4 ton klaar. Geen keuken, sanitair, vloer en tuin natuurlijk, dat komt er uiteraard nog wel bij.

Maar weten jullie ervaring met Selekthuisbouw? Is het een goede partij of wordt het stiekem toch veel duurder dan dat er op zo'n eerste offerte staat?


Alvast bedankt voor al jullie reacties.
Staar je vooral niet blind op die dakkapellen, e.e.a. is natuurlijk afhankelijk van welke vloeroppervlakte je neemt maar de standaardoppervlakte is al ongeveer 12,5*9, je slaapkamers zijn dan zo groot dat je prima weg kunt komen met een schuin dak op je slaapkamer en een dakkapel kun je altijd later nog plaatsen.

Hierboven al een hoop goede tips gegeven waarvan natuurlijk de voornaamste is dat je eerst bij de gemeente controleert of je het überhaupt mag bouwen op je perceel en alle opties laat doorrekenen voordat je tekent.

Voor wat betreft de woning zelf zou ik de volgende twee zaken mee willen geven:
• Indien mogelijk ga altijd voor een badkamer met apart toilet op de 1e verdieping.
• Hou op de begane grond rekening met je indeling in die mate dat je altijd een extra ruimte (kantoor?) kunt ombouwen naar slaapkamer + badkamer zonder heel veel breek- en sloopwerk. Je bent dan op de toekomst ingericht, niet alleen voor na je pensioen maar jij of je partner kan zomaar ineens ziek worden waardoor deze behoefte ontstaat.

Verder is catalogusbouw eigenlijk altijd wel goed in de zin van 'veel waar voor je geld'. De woningen hebben zich bewezen en de bouwer heeft er voldoende ervaring mee zodat je niet gedurende de bouw voor verrassingen komt te staan. Kwalitatief is er over het algemeen niks op aan te merken.

[ Voor 7% gewijzigd door Harrie_ op 06-09-2024 10:27 ]

Hoeder van het Noord-Meierijse dialect


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • FabianGTI
  • Registratie: Juli 2014
  • Laatst online: 07:59
Ik denk dat je de bouwers door elkaar heen haalt, de GL5 is een model van Groothuisbouw.

Beide zijn prima bouwers met goede recensies, onze buren bouwen met Selekthuis en zijn er erg blij mee hoe alles verloopt, maar meer dan hun ervaring kan ik niet delen.

Wij hebben van beide bouwers een offerte liggen en je vergist je snel hoeveel er nog bij op komt, de prijzen welke op het internet staan hoef je niet vanuit te gaan.

Acties:
  • +2 Henk 'm!

  • barbarbar
  • Registratie: Februari 2013
  • Laatst online: 08:41
Die prijzen die je ziet staan zijn vanaf prijzen, en zeker niet de goedkoopste. We hebben zelf bij Groothuisbouw een offerte laten opstellen, en dat kwam stukken hoger uit dan een lokale bouwer.

Members only: prijzen
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Wil je goedkoop bouwen, dan moet je het klein houden (100m2?), traditionele bouw, beganegrond met kap, en niet te veel eisen gaan stellen. Met name de constructeur en bouwers om advies vragen waar je kunt besparen, die weten wel wat de grootste posten zijn. Dan kun je de bouwkosten wel ruim onder de 300k houden. Wellicht kun je met 250k al klaar zijn als je op elk onderdeel de basisuitvoering kiest.

Bij groothuisbouw hadden we wel een betere "klantervaring", die nemen denk ik meer werk uit handen. Maar daar betaal je dan ook voor. Met de lokale bouwer vind ik juist het voordeel dat we zelf alles overleggen met de installateur, de elektricien, de metselaar, de tegelzetter. Daar gaat wel tijd inzitten, maar we hebben het dan wel vrijwel exact zoals we willen. Zo krijgen we overal airco op een manier die de installateur nog nooit heeft gedaan. Of je juist betrokken wilt zijn bij zulke details of niet bepaald ook een beetje welke bouwer je kiest. Wij zijn gegaan voor een no-nonsense bouwer die je nog net een kopje koffie aanbied, maar liefst zijn ze op de bouwplaats bezig in plaats van met de klant. Bij groothuisbouw werden we ontvangen met taart, koffie, kado's voor de kinderen etc. Andere ervaring, maar uiteindelijk gaat het er voor ons om het huis wat er komt te staan.

[ Voor 24% gewijzigd door barbarbar op 06-09-2024 11:37 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • DjoeC
  • Registratie: November 2018
  • Laatst online: 12:53
Wij zijn ooit met een catalogushuis bezig geweest. Je weet wat je krijgt: "standaard". Tot je gaat vragen wat "standaard " is. Ga nergens van uit, huis voldoet aan de minimum eisen van het bouwbesluit. Ook de kwaliteit is misschien niet wat jij DENKT te verwachten. Een deur? Bordkarton als dat van het bouwbesluit mag.

Vraag alles goed na en het kan prima uitpakken maar wij zijn uiteindelijk met een architect tegen fixed price en een lokale aannemer in zee gegaan, en hebben daar nooit spijt van gehad - de dingetjes die we daar nog tegen kwamen waren oplosbaar want er was een klik.
Pagina: 1