Importeren Schadeauto USA

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • thomas12345699
  • Registratie: Oktober 2018
  • Laatst online: 04-10-2023
Hallo iedereen,

Ik heb het plan om in de nabije toekomst een 2015-2018 ford mustang via Copart aan te kopen en deze als schade auto te importeren naar Nederland. Het enige dat mij hierbij nog niet duidelijk is, is of het foefje nog werkt om schade aan te merken als waardevermindering om zo en lagere rest bpm te krijgen.

Meerdere importeurs waren hier positief over, maar er zijn ook bronnen die aanduiden dat de belastingdienst via de hogere raad hier een einde aan het gemaakt en schadeauto waarde en dus restbpm voor import pas wordt berekend na herstel, wat zou leiden tot extreme extra kosten. Voorbeelden hiervan:
- https://www.bbpartners.nl/schade-auto-import-per-2022/
- https://www.bbpartners.nl...aad-26-maart-2021-1-1.pdf

Hierbij wordt het neergezet als de volgende opties zoals beschreven in dit document:
- https://www.bbpartners.nl...tuigen-per-01-01-2022.pdf

waarbij alle opties ongunstiger zien als het oude systeem.

Op dit punt zie ik door de bomen het bos niet meer, hierbij dus mijn vraag of iemand met recente ervaring mij kan uitleggen hoe de situatie momenteel ligt met betrekking tot restbpm en schadeauto import?

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,
Thomas

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • ImprezaBrabo
  • Registratie: Augustus 2023
  • Laatst online: 30-08-2023
In het kort heeft de Hoge Raad geoordeeld dat een auto pas voor de BPM aangifte mag doorgaan als dit daadwerkelijk een 'auto' is, dus voldoet aan gelende wet- en regelgeving. Voorheen was dit niet zo en werden wrakken al gelijk opgegeven voor de BPM aangifte.

Daarom kan je nog wel een zwaar beschadigde auto importeren, maar je mag niet meer gelijk de BPM aangifte doen. Je moet de auto eerst dusdanig herstellen dat die daadwerkelijk de weg op mag. Hierdoor is de waarde hoger en het BPM bedrag ook.

Is de belastingdienst het niet eens met de gang van zaken, dan kunnen ze inderdaad het volledige BPM bedrag opeisen. Daar moeten ze dan natuurlijk wel onderbouwing voor geven. Wanneer jij het daar niet mee eens bent mag de rechter bepalen wie er gelijk krijgt.


Buiten jouw situatie kan dit voor de gemiddelde consument ook een nadeel zijn. Nu kan je via een RDW check redelijk inschatten of een auto afgeschreven was bij import. Door deze regel wordt dit voor de consument een stuk moeilijker om te beoordelen, omdat het BPM bedrag hoger is en dus dichter bij de originele waarde.