Acties:
  • +2 Henk 'm!

  • Dingdongding
  • Registratie: Oktober 2022
  • Laatst online: 06-07 19:49
Beste Tweakers,

Ik zit in een benarde situatie waarbij ik niet weet hoe ik dit moet oplossen. Het komt op neer dat ik na een lastig jeugd en verschillende omstandigheden moeilijk aan een (passend) baan kom.

Om dieper op de context in te gaan. In mijn jeugd jaren tijdens de middelbare heb te maken gehad met zware depressie, pesten, (emotionele) verwaarlozing, problematiek met ouders etc. Dit bereikte een kookpunt toen ik op de universiteit zat waar ik suicide poging(en) ondernam. Omwille deze redenen ben ik uitgevallen van mijn studie (Econometrie).

Na een aantal jaren zware therapie heb ik geprobeerd om het leven weer op te pakken. Uiteindelijk toch nog mijn bachelor afgemaakt na 12 jaar. Via een bemiddelingsbureau (laten we dit A noemen) aan de slag gegaan bij een consultancy bedrijf (laten we dit B noemen) als Data Engineer/Data Scientist.

Echter bleek dit volledig te gaan om Data Engineer, terwijl ik vanaf het begin meerdere keren kenbaar heb gemaakt dat ik Data Engineering prima wil doen mits ik een duidelijk groeipad krijg naar Data Science. Hier kwam niets van terecht. Zodoende ben ik hier, na iets meer dan een jaar, vertrokken. Achteraf toch wel spijt van gehad, want na maanden zoeken kan ik nergens een passend baan vinden in zowel Data Engineer als Data Science. De context hiervan is als volgt:

1) A heeft mij gedetacheerd bij bedrijf B via een detavast contract
2) Bedrijf B heeft mij gedetacheerd bij hun klant, bedrijf C
3) Bedrijf B ziet mij als externe en derhalve begeleid mij niet. Ze lieten dit aan bedrijf A over.
4) Bedrijf A kan mij niet begeleiden want bedrijf B wilt niet dat bedrijf A in contact komt met bedrijf C want dat zou reputatie problemen kunnen opleveren
5) Bedrijf C had andere verwachtingen waar ik niet aan kon voldoen.
6) Ik was gestationeerd in een team dat volledig bestond uit mensen van bedrijf C derhalve bevond ik me op een geisoleerd eiland. Waardoor ik lastig kon communiceren met de juiste personen. Het is niet helder of ik het moest aankaarten bij A of B. Vaak ging ook informatie verloren vanwege ruis tussen A, B en C.
7) Communicatie pogingen vanuit mijn zijde richting klantmanager van bedrijf B werd grotendeels genegeerd omdat dit in zijn optiek viel onder een mentor taak, wat ik niet kreeg of er waren misscommunicatie problematieken. Ik ben zelf autistisch dus dat hielp ook niet.
8 ) Ik ben naar verschillende personen binnen bedrijf B verwezen maar niemand die mij kon helpen. Dit kwam mede omdat bedrijf A en bedrijf B een nieuwe samenwerkingsverband aangingen, waarbij bedrijf A ict professionels die autistisch zijn levert via een detavast contract aan bedrijf B. Ik was daarbij samen met twee anderen de eerste. De protocollen, richtlijnen en dergelijks waren nog niet goed geregeld. Niemand die dus de ownership van mijn problemen op zich kon nemen
9) Uiteindelijk na meer dan een maand verwezen worden naar verschillende personen bij bedrijf B ben ik tijdens een barbeque naar een van hoogste managers gestapt die ook rechtstreeks contact hebben met bedrijf A. Pas toen ging de bal rollen
10) Bedrijf B wou mij een contract aanbieden. Ze hebben ook erkend dat ze fouten hebben gemaakt en hebben daarna inderdaad wel hun best gedaan. Ik heb zelf, na dit ervaring, de contract afgeslagen mede omdat ik ook vond dat ze mij te weinig bieden op zowel salaris als ontwikkelingsmogelijkheden naar mijn ambitie (data science/quant)
11 ) Achteraf gezien heb ik wel veel geleerd van mijn tijd daar richting Data Engineering. Ik was wellicht ook te snel van stapel geweest om hun aanbod af te wijzen. Ze willen mij niet terug omdat het op dit moment niet heel goed gaat binnen hun sector.

Dit is inmiddels een half jaar geleden. Intussen ben ik weer zwaar depressief en suicidaal geworden wat mijn kansen zeker niet helpt. Dit in combinatie met een gat in mijn CV wilt geen bedrijf mij nog aannemen wat ik heel goed kan begrijpen.

Om toch enigszins nog wat uit te voeren ben ik gestart met de master, maar ook dit gaat behoorlijk stroef vanwege mijn mentale stemming.

Ik heb geprobeerd met ondersteuning van een gezondheidsinstelling, waar ik behandeld word, me op te laten nemen in de doelgroepregister in de hoop dat ik recht kan krijgen voor ondersteuning naar een baan. Dit was afgewezen door de UWV. Blijkbaar komt dit omdat ik een studie volg en recht heb op WW. Pas na mijn WW en als ik uitgeschreven sta zou ik in aanmerkingen kunnen komen. We zijn nu aan het kijken of we de WW kunnen omzetten naar een ziektewet want mijn mental toestand is sindsdien flink verslechterd.

Het water staat mij aan de lippen. Hebben jullie mede-tweakers mogelijk wat advies voor me?

[ Voor 14% gewijzigd door Dingdongding op 22-07-2023 05:39 ]


Acties:
  • +3 Henk 'm!

  • No Hands
  • Registratie: Maart 2016
  • Laatst online: 21:36
Wil je per se werk als Data Science of is gewoon werk ook goed. Er is werk genoeg zegt men overal, is een andere baan een optie?

Veroordeel niet, verwonder u slechts


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • FirePuma142
  • Registratie: April 2004
  • Niet online

FirePuma142

Sergius Bauer

Ik denk dat het goed is om eerst te bedenken welke baan bij je capaciteiten past. Je bent duidelijk intelligent. Tegelijkertijd ben je, zo lijkt het, communicatief niet de sterkste en heb je qua belastbaarheid in werkdruk ook een uitdaging. Naar mijn idee past een rol als quant daar niet bij.

Ik raad je aan daar eerst, al dan niet begeleid, een helder beeld bij te krijgen. Dat wat je wil past niet altijd bij wat je (aan) kunt. Als dat zo is gaat dat blijven nastreven alleen maar voor meer problematiek zorgen.

Good taste is for people who can’t afford sapphires


Acties:
  • +5 Henk 'm!

  • bie100
  • Registratie: September 2016
  • Laatst online: 21:49
Dingdongding schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 04:54:
.

Het water staat mij aan de lippen. Hebben jullie mede-tweakers mogelijk wat advies voor me?
Mijn advies zou zijn om te werken aan je mentale gezondheid want jij bent de wereldkampioen en dat gaat je lukken :)

Die baan komt wel

Acties:
  • +15 Henk 'm!

  • Opperhoof
  • Registratie: Mei 2003
  • Laatst online: 22:39
Ga werken als belader van een bedrijfsafval rolcontainer vuilniswagen bij een lokaal bedrijf. Dan heb je wat om handen, lekker buiten, gewone mensen om je heen, duidelijke taken, in de maatschappij. Is nuttig en leuk werk, krijg je zelf voldoening van en geeft je rust en ruimte om eventueel verder te bedenken wat je wil. Maar let op, ik werk in deze branche, veel mensen komen zo binnen en werken er 10 jaar later nog omdat ze het zo naar hun zin hebben.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Dingdongding
  • Registratie: Oktober 2022
  • Laatst online: 06-07 19:49
No Hands schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 07:00:
Wil je per se werk als Data Science of is gewoon werk ook goed. Er is werk genoeg zegt men overal, is een andere baan een optie?
In principe wel iets met een wiskundig, statistisch of kwantitatief karakter. Ik vind prima om iets IT achtig te doen zoals Data Engineering, Software engineering mits er wel een duidelijk pad is naar mijn passies. Ik heb zelf wel hier en daar wat applicaties zelf gebouwd en op github staan mede om toch te kunnen showcasen naar potentiele werkgevers aangezien ik snap dat ik een streepje achter sta.
FirePuma142 schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 07:14:
Ik denk dat het goed is om eerst te bedenken welke baan bij je capaciteiten past. Je bent duidelijk intelligent. Tegelijkertijd ben je, zo lijkt het, communicatief niet de sterkste en heb je qua belastbaarheid in werkdruk ook een uitdaging. Naar mijn idee past een rol als quant daar niet bij.

Ik raad je aan daar eerst, al dan niet begeleid, een helder beeld bij te krijgen. Dat wat je wil past niet altijd bij wat je (aan) kunt. Als dat zo is gaat dat blijven nastreven alleen maar voor meer problematiek zorgen.
Wat bedoel je in deze context precies met belastbaarheid in werkdruk? Ik kan het namelijk op twee manieren interpreteren:
1) de omvang zoals volume van het werk
2) de moeilijkheidsgraad of (emotionele) belasting van het werk

Over de eerste heb ik eerlijk gezegd niet het gevoel dat daar problemen zijn. Over de tweede, met nadruk op (emotionele) belasting, klopt. Het moeilijkheidsgraad zou in principe geen probleem moeten zijn. Daar waren ze bij bedrijf B tevreden over vandaar dat ze me wel een contract hadden aangeboden.

Ook bedrijf C was over de hard skills tevreden, ondanks dat ik geen passie heb voor Data Engineering (gebrek aan Wiskunde). Echter was het zo dat ze toevallig in die team mensen zochten die qua hard skills niet ijzer sterk hoeven te zijn, maar op soft skills wel sterk moeten zijn. Vandaar dus dat ik niet aan hun verwachtingen kon voldoen. Om concreter te maken, wij waren een soort van brug tussen interne klanten en onze backend teams. De backend teams moesten juist qua hard skills sterk zijn. Ik zat dus eigenlijk op de verkeerde positie.

[ Voor 10% gewijzigd door Dingdongding op 22-07-2023 08:52 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • 99ruud99
  • Registratie: December 2018
  • Laatst online: 22:18
Heb je een minimum salaris voor ogen? Want als je je wilt spiegelen aan leeftijdsgenoten die data engineer zijn wordt het vrij moeilijk.

Wel zou je een traineeship kunnen overwegen, lager salaris maar veel meer begeleiding.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Mania-92
  • Registratie: Maart 2006
  • Laatst online: 20:39
Kijk ook eens naar functies die geen 'data science' heten maar feitelijk dezelfde inhoud hebben. Ik werk in een soortgelijke branche en de term 'data scientist' zie ik eigenlijk voornamelijk bij consultancy clubs. Intern heten dergelijke functies vaak ook data analist, pricing analist oid.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Dingdongding
  • Registratie: Oktober 2022
  • Laatst online: 06-07 19:49
Opperhoof schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 08:10:
Ga werken als belader van een bedrijfsafval rolcontainer vuilniswagen bij een lokaal bedrijf. Dan heb je wat om handen, lekker buiten, gewone mensen om je heen, duidelijke taken, in de maatschappij. Is nuttig en leuk werk, krijg je zelf voldoening van en geeft je rust en ruimte om eventueel verder te bedenken wat je wil. Maar let op, ik werk in deze branche, veel mensen komen zo binnen en werken er 10 jaar later nog omdat ze het zo naar hun zin hebben.
Excuses als dit nogal "high en mighty" overkomt, maar ik merk juist dat mijn mentale toestand erger wordt wanneer mijn enige toekomst perspectief bestaat uit dit soort banen. Ik heb overigens dit soort banen in het verleden wel gedaan. Het past echt niet bij me. Ik raakte in no-time bored out.

Het probleem is dus ook niet zozeer dat er geen banen zijn, maar dat ik niet in aanmerking kom voor een (passend) baan. Doorgaans houdt dit in dat er sprake moet zijn van complexe puzzels, iets waardoor ik mental uitgedaagd moet worden of in ieder geval groeimogelijkheden om uiteindelijk mijn passie te kunnen doen.
99ruud99 schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 08:20:
Heb je een minimum salaris voor ogen? Want als je je wilt spiegelen aan leeftijdsgenoten die data engineer zijn wordt het vrij moeilijk.

Wel zou je een traineeship kunnen overwegen, lager salaris maar veel meer begeleiding.
Ik heb wel een minimum salaris voor ogen, maar dit is niet buiten proporties. Mijn salaris bij bedrijf B lag zelfs aan de onderkant van een starter bij een traineeship range, ondanks 1 jaar werkervaring. Het was doorgaans vergelijkbaar met iemand die een traineeship met geen werkervaring. Vandaar dus ook dat ik ontevreden was over hun aanbod. Hier wouden ze mij in alle eerlijkheid uiteindelijk wel tegemoetkomen.

Een traineeship heb ik eerlijk gezegd ook geprobeerd om voor te solliciteren. Hoewel ze daar wat minder kieskeurig bij zijn, val ik schijnbaar toch buiten de boot.

Ik zit nog enigszins te tobben om te kijken of ik anders een stage kan volgen met uitzicht naar werk.
Mania-92 schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 08:22:
Kijk ook eens naar functies die geen 'data science' heten maar feitelijk dezelfde inhoud hebben. Ik werk in een soortgelijke branche en de term 'data scientist' zie ik eigenlijk voornamelijk bij consultancy clubs. Intern heten dergelijke functies vaak ook data analist, pricing analist oid.
Ik moet eerlijk zijn dat ik hier niet helemaal helder over ben geweest. Ik heb ook gezocht naar Data Analist, Quant Analist, pricing analist, credit risk modelling, credit risk validation etc. Doorgaans hoopte ik ook om via een analist functie uiteindelijk door te groeien naar Data Science.

Acties:
  • +3 Henk 'm!

  • CrazyOne
  • Registratie: Mei 2004
  • Laatst online: 08-07 12:28
Waarom ga je niet eerst aan jezelf werken voordat je weer aan een baan begint? Als je niet met jezelf meer door 1 deur kan, zal een volgende baan je hoe dan ook weer opbreken, waarschijnlijk weer binnen een jaar en sta je weer zwaar gefrusteerd aan de zijlijn.

Waar komt de behoefte aan een baan vandaan op dit moment? Voel je jezelf onnuttig, of is er geldingsdrang? Zoek eerst hier het antwoord op, voordat je weer verder kijkt naar een baan, want ook je volgende baan gaat mis, geheid.

Blijf je toch solliciteren, dan is het gat in je CV makkelijk op te lossen door te zeggen dat je het afgelopen jaar aan jezelf hebt gewerkt, met studie bezig bent geweest, op wereldreis bent geweest of iets een passie hebt gevolgd. Genoeg redenen om je niet druk te maken over welk gat in je CV dan ook, je hoeft ook niet de hele waarheid te vertellen je verkoopt jezelf, mag je best een beetje oppoetsen.

Maar mijn eerste advies, ga eerst aan jezelf werken, kom tot jezelf en leer jezelf kennen, zowel je zwakke punten, maar zeker ook je sterke punten!

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Sissors
  • Registratie: Mei 2005
  • Niet online
CrazyOne schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 09:44:
Waarom ga je niet eerst aan jezelf werken voordat je weer aan een baan begint? Als je niet met jezelf meer door 1 deur kan, zal een volgende baan je hoe dan ook weer opbreken, waarschijnlijk weer binnen een jaar en sta je weer zwaar gefrusteerd aan de zijlijn.

Waar komt de behoefte aan een baan vandaan op dit moment? Voel je jezelf onnuttig, of is er geldingsdrang? Zoek eerst hier het antwoord op, voordat je weer verder kijkt naar een baan, want ook je volgende baan gaat mis, geheid.
Hoewel algemeen duidelijk hulp nuttig is voor TS, lijkt mij die tweede alinea nogal een inkopper: Je werk is gewoon een groot gedeelte van je invulling van je dag, van wat toevoegen aan de wereld, jezelf ontwikkelen, van contact met andere, etc.

En voor iemand komt met vrijwilligerswerk: Ik denk niet dat daar nou echt veel ruimte is voor junior data scientists.
Dingdongding schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 08:44:
[...]


Excuses als dit nogal "high en mighty" overkomt, maar ik merk juist dat mijn mentale toestand erger wordt wanneer mijn enige toekomst perspectief bestaat uit dit soort banen. Ik heb overigens dit soort banen in het verleden wel gedaan. Het past echt niet bij me. Ik raakte in no-time bored out.
Ook bij meer werk met je handen? Ik kan me dat prima voorstellen bij administratief werk (bijvoorbeeld), maar zou verwachten eerder dat werken met je handen je gewoon bezig bent. Maar goed, algemeen zou ik wel zeggen: Verruim je zoekgebied. En dan hoeft het niet direct zo ruim te zijn, maar zoals je nu zelf ook uitgevonden hebt, het is simpelweg makkelijker werk te vinden vanuit werk dan vanuit werkloosheid.
Dingdongding schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 08:13:
[...]

Wat bedoel je in deze context precies met belastbaarheid in werkdruk? Ik kan het namelijk op twee manieren interpreteren:
1) de omvang zoals volume van het werk
2) de moeilijkheidsgraad of (emotionele) belasting van het werk
Twee zijn eigenlijk al 2 en 3. Maar ik denk dat meer een 4 wordt bedoelt: Wat als je baas binnen rent met de melding dat het echt eind van de week klaar moet zijn, en jij dacht dat je nog twee weken had?

Met jouw achtergrond mogelijk lastig, maar heb je iemand in je omgeving die je eerlijk kan vragen hoe je overkomt bij andere, en hoe je dat zou kunnen verbeteren? Een WO Bachelor wordt vaak toch als een half afgemaakte opleiding gezien, dus dat zal niet helpen, maar tegelijk had ik verwacht dat je bij traineeships daarmee wel binnen kan komen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • SactoriuS
  • Registratie: Januari 2013
  • Laatst online: 00:33
Een passende baan in je eerste werkjaren kan, maar is vaak niet een gegeven. Meestal kan je meer eisen als je stabiliteit hebt getoond en je strepen hebt verdiend.

Werkervaring opdoen is het belangrijkste in je eerste jaren. Jaren maken, stabiel en gewild overkomen. Laten zien dat je 5 jaar lang heb kunnen beuken. Dat lijkt me aantrekkelijker voor een werkgever dan iemand die bij zijn 1e werkgever na 1 a 2 jaar alweer weg is (zonder direct een nieuwe werkgever te hebben). Ook tekenend is dat bedrijf je aanneemt vanuit je opleiding je verder opleid/begeleid en je dan snel alweer weg ben. Ookal deed het bedrijf niet veel aan je begeleiding. Hier kan je denkik gewoon eerlijk over zijn bij je volgende sollicitatie. En idd met alleen een bachelor op WO lijkt je een toch een onstabieler geval (heb ik ook) en weegt hetgene hierboven toch zwaarder. Zonde dat je het contract niet heb aangenomen dat was echt de perfecte stap voor je carriere op je C.V.

Nu gewoon open staan voor werk, bij mijn bedrijf staan ze te popelen voor software developers en testers. Mss een traineeship die kant op? Ik heb bij de HvA developer omscholing route gedaan uitdagend genoeg de eerste paar jaar kan ik je vertellen.

[ Voor 13% gewijzigd door SactoriuS op 22-07-2023 11:36 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Frieda
  • Registratie: Mei 2002
  • Niet online
Kun je via het UWV geen hulp krijgen? Ik denk dat je het eerder moet zoeken in de ziektewet dan de WW als ik het zo hoor. Of vragen aan je behandelaar of zij contacten hebben met een ergotherapeut gespecialiseerd in autisme en depressie die je kan helpen je leven weer op te bouwen. Of via de gemeente, zat professionals en vrijwilligers die jou kunnen helpen met netwerken om een baan te vinden of om je te helpen met je studie.

Acties:
  • +5 Henk 'm!

  • Kist
  • Registratie: Juni 2022
  • Laatst online: 20:46
SactoriuS schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 11:29:

Nu gewoon open staan voor werk, bij mijn bedrijf staan ze te popelen voor software developers en testers. Mss een traineeship die kant op? Ik heb bij de HvA developer omscholing route gedaan uitdagend genoeg de eerste paar jaar kan ik je vertellen.
Zo lang OP zijn mentale gezondheid niet op orde heeft raad ik dergelijke trajecten af. Wij hadden een tester die uit zo'n traineeship kwam. Superslimme gast, echt alle kwaliteiten om goed te worden in dat werkveld, maar zijn onzekerheid was echt een groot probleem. Kon niet omgaan met een product in ontwikkeling, niet met druk, niet met opbouwende kritiek. Alleen al de opmerking dat die iets over het hoofd had gezien deed hem instorten. Ik heb nog nooit iemand zo ongelukkig in zijn werk gezien. Was ook al eerder een jobhopper geweest. Maar nooit de onderliggende reden aangepakt.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Ozymandias
  • Registratie: Februari 2023
  • Laatst online: 29-01 21:33
No Hands schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 07:00:
Wil je per se werk als Data Science of is gewoon werk ook goed. Er is werk genoeg zegt men overal, is een andere baan een optie?
Je leest vaak "krapte op de arbeidsmarkt" maar dat betekent niet dat bedrijven zomaar iedereen die een beetje gekwalificeerd is gaan aannemen. Er gebrek aan de ideale kandidaten, die een zo hoog mogelijke (academische) titel hebben, veel buiten hun studie om hebben bijgeleerd, veel werkervaring hebben en het liefst onder de 30 zijn want dat komt wel zo "jong en dynamisch" over. Of ze nemen iemand die net is afgestudeerd aan als trainee omdat ze die niet zoveel hoeven te betalen en ze denken die wel intern te kunnen opleiden.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • ouweklimgeit
  • Registratie: Juni 2014
  • Niet online
Zoals Freud zei; "verraad sijpelt uit alle poriën". Als jij met jezelf in de knoop zit dan is de eerste route richting een psycholoog. Je kunt tijdens een sollicitatiegesprek of op je werk wel een vrolijk gezicht opzetten, maar daar prikt iedereen doorheen en heb je alleen jezelf mee.

Alleen maar klagen en doemscenario's bedenken zal ook niet in je eigen voordeel werken. Maak gewoon een afspraak met een psycholoog, die kan de vinger op de zere plek leggen en er wat mee doen.

Acties:
  • +6 Henk 'm!

  • SillBro
  • Registratie: Oktober 2017
  • Laatst online: 02-07 08:08
Respect dat je zo eerlijk bent.

Lees voor jezelf de eerste drie alinea's even na en kijk hoe ontzettend trots je al op jezelf mag zijn. Je bent er nog steeds en hebt je leven opgepakt. Daarnaast ook alsnog je bachelor behaald!

Ik ken je financiële situatie niet, maar als je rond kan komen van je WW + (toeslagen?) of ziektewet dan zou ik even pas op de plaats maken en voor jezelf kiezen. Ik weet niet hoe groot je sociale kring is, maar je moet (eventueel met hulp) er weer achter zien te komen wat jij wilt met JOUW leven. Is dat inderdaad die baan? Ben je inderdaad wanhopig, omdat je niet de juiste baan krijgt of zit er wat anders achter? Denk je dat je een baan in een door jouw geambieerde functie alles oplost? En stel je hebt die perfecte baan, hoe dan verder? Zie je werk centraal staan in je leven of heb je andere doelen?

Je moet ook zeker niet te zwaar tillen aan het feit dat je toen dat contract niet geaccepteerd hebt. Tuurlijk kijk je er nu op terug en denk je 'dit was mijn kans en die heb ik laten lopen', maar je moet het vanuit een ander perspectief bekijken, want als je het echt zo enorm graag had gewild op dat moment dan hadden de minpunten er niet tegenop gewogen en had je gewoon geaccepteerd. Je bent dus niets misgelopen en voor elke deur die dicht gaat, gaan er andere open.

De titel voor je post spreekt boekdelen. Je hebt eerder hulp gehad en dat heeft je geholpen. De wanhoop waar je over spreekt is het gevoel dat je nu aan moet pakken. Schijt hebben aan een baan. Straks heb je een baan en ben je misschien continu bang die baan weer te verliezen.

Je levensgeluk en het gelukkig zijn met jezelf zijn het belangrijkst en daar gaat de perfecte baan niks aan veranderen. Je hebt ontzettend veel meegemaakt en pijn uit het verleden komt vaak naarmate je ouder wordt terug. Je bent er nog steeds en gaat ook hieruit komen, maar focus je niet teveel op werk nu, maar op jezelf.

Pak je tijd en werk aan je mentale gezondheid! En tip, ga je vooral niet vergelijken met anderen van jouw leeftijd die wel meteen de juiste functie hebben, of wel dat cv al hebben. Ieder zijn eigen pad en toekomst en die toekomst die heb je!

Succes

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • HertogJan
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 15-01 18:46
Knip

[ Voor 94% gewijzigd door Notna op 22-07-2023 15:52 . Reden: Deze reactie heeft bijzonder weinig toegevoegde waarde ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Sissors
  • Registratie: Mei 2005
  • Niet online
SillBro schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 14:19:
Ik ken je financiële situatie niet, maar als je rond kan komen van je WW + (toeslagen?) of ziektewet dan zou ik even pas op de plaats maken en voor jezelf kiezen.
Niet dat het alternatief triviaal is, en ik snap ook dat TS wel 'stabiel' moet zijn voor een baan nut heeft, maar de vraag is wel of in je eentje thuis voor je uit zitten staren de hele dag echt voor jezelf kiezen is. En natuurlijk, wat gechargeerd, maar alsnog.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 91634

Ik kan mij heel goed voorstellen dat ts behoefte heeft aan een leuke en nuttig baan. Van alleen maar thuis zitten worden de meeste mensen niet gelukkig van.

Ik weet niet hoe de regels zijn, maar is niet mogelijk voor ts om een aantal maanden stage te lopen bij en leuk bedrijf.
Dat kan erg leuk en leerzaam zijn en het vergroot ook je kansen op de arbeidsmarkt.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Hillie
  • Registratie: Januari 2000
  • Laatst online: 00:23

Hillie

Poepen = ultieme ontspanning

Ik lees een paar keer quant, wat je m.i. veel treft bij de spelers in hedge funds en algoritmische trading/HFT. Als je daar echt goed in bent kun je een hoop verdienen, maar je moet je wel bewijzen. Ben je echt goed in wiskunde en kun je dat ook in code laten zien, dan zou ik eens gaan kijken naar dergelijke bedrijven.

Edit: dit zijn overigens wel werkomgevingen waarin prestaties verwacht worden en resultaat geldt. Dat moet natuurlijk wel iets zijn wat je ligt en goed in je vel zitten helpt daar zeker.

[ Voor 22% gewijzigd door Hillie op 22-07-2023 21:44 ]

Liefhebber van schieten en schijten. Ouwehoer en niet-evangelisch atheist.

Daniel36: Dat zeg ik(?) Nee, dat zeg ik niet, je hebt gelijk.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • SillBro
  • Registratie: Oktober 2017
  • Laatst online: 02-07 08:08
Sissors schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 16:25:
[...]

Niet dat het alternatief triviaal is, en ik snap ook dat TS wel 'stabiel' moet zijn voor een baan nut heeft, maar de vraag is wel of in je eentje thuis voor je uit zitten staren de hele dag echt voor jezelf kiezen is. En natuurlijk, wat gechargeerd, maar alsnog.
Ik heb het wat gechargeerd gezegd, maar voor jezelf kiezen betekent niet voor jezelf uit staren. Het is kiezen voor ziektewet of ww, een klein inkomen hebben waar je je geen zorgen over hoeft te maken en je bezig kunnen houden met je mentale gezondheid. Ik ben het wel met je eens dat "voor je uit staren" dan snel op de loer ligt, maar zoals hierboven al meermaals gezegd is, sowieso professionele hulp zoeken en je ondertussen bezig kunnen houden met je lichaam? Sporten, wandelen, vrijwilligerswerk, maatschappelijke bijdrage, gevoel krijgen dat je er toe doet etc.

Maar ben het met je eens en zoiets ligt sneller op de loer als je geen sociaal vangnet hebt. Maar het is zonder twijfel dat de focus niet op een baan moet liggen nu.

Het beste advies blijft hulp zoeken. Zeker gezien TS zijn verleden.

[ Voor 3% gewijzigd door SillBro op 22-07-2023 17:32 ]


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Dingdongding
  • Registratie: Oktober 2022
  • Laatst online: 06-07 19:49
Ik ben ontroerd van de velen adviezen en feedback. Het helpt enorm om wat perspectieven te krijgen van derde. Ik zit ook behoorlijk in een tunnelvisie. Een aantal aspecten zal ik ook meenemen en reflecteren met mijn professionele hulpverleners. Om toch even op een aantal reacties wat invulling te geven.
CrazyOne schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 09:44:
Waarom ga je niet eerst aan jezelf werken voordat je weer aan een baan begint? Als je niet met jezelf meer door 1 deur kan, zal een volgende baan je hoe dan ook weer opbreken, waarschijnlijk weer binnen een jaar en sta je weer zwaar gefrusteerd aan de zijlijn.

Waar komt de behoefte aan een baan vandaan op dit moment? Voel je jezelf onnuttig, of is er geldingsdrang? Zoek eerst hier het antwoord op, voordat je weer verder kijkt naar een baan, want ook je volgende baan gaat mis, geheid.

Blijf je toch solliciteren, dan is het gat in je CV makkelijk op te lossen door te zeggen dat je het afgelopen jaar aan jezelf hebt gewerkt, met studie bezig bent geweest, op wereldreis bent geweest of iets een passie hebt gevolgd. Genoeg redenen om je niet druk te maken over welk gat in je CV dan ook, je hoeft ook niet de hele waarheid te vertellen je verkoopt jezelf, mag je best een beetje oppoetsen.

Maar mijn eerste advies, ga eerst aan jezelf werken, kom tot jezelf en leer jezelf kennen, zowel je zwakke punten, maar zeker ook je sterke punten!
Sissors heeft al een deel beantwoordt, namelijk dat een baan en gezondheid nauw verbonden/gecorreleerd zijn.

De tweede reden komt voort uit financiele problemen waar een uitkering niet aan voldoet. Mijn lange afstands vriendin komt uit Belarus (Wit-Rusland). Ze is rondom de periode van uitbreken van oorlog in Ukraine gevlucht en verblijft momenteel in Turkije. Ik probeer haar zoveel mogelijk te ondersteunen (o.a. financieel). Dit betekent dus ook dat ik hier niet aan kan voldoen met een WW/Ziektewet uitkering. We hebben overwogen om te trouwen, maar ook daarbij komt behoorlijk wat financiele aspecten bij kijken.

Tevens een vraag uit mijn kant. Er wordt wel vaker gesuggeerd om een standaard antwoord, bij vragen rondom gat in CV, te geven zoals wereld reis, aan jezelf hebt gewerkt etc. Als ik zelf in de recruiter schoenen zou staan zou ik hierop toch op doorvragen. Hoe zou jij hierop hebben gereageerd?

Om als voorbeeld te geven:

JIJ: Ik heb besloten om een wereld reis te maken
RECRUITER: Waarom kun je dan niet beide doen? Je kunt toch je werk behouden en vakantiedagen opsparen?

JIJ: Ik ben gestopt met mijn vorig baan om aan mijzelf te werken
RECRUITER: Kan je mij wat meer hierover vertellen? Op welk manier heb je aan jezelf gewerkt?

In mijn beleving kan iemand dermate doorvragen via deze Socrates Question Method methodiek totdat de onderste steen boven tafel ligt. Als deze assumptie klopt dan komen ze echt wel achter je red flags. Zou het daarom niet beter zijn om de waarheid te zeggen hoe heftig of ongemakkelijk het ook kan zijn? Eerlijk gezegd ben ik altijd wel via dit perspectief uit gegaan. Was dit wellicht onverstandig? Zou ik het beter anders moeten aanpakken?
Sissors schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 10:00:

Ook bij meer werk met je handen? Ik kan me dat prima voorstellen bij administratief werk (bijvoorbeeld), maar zou verwachten eerder dat werken met je handen je gewoon bezig bent. Maar goed, algemeen zou ik wel zeggen: Verruim je zoekgebied. En dan hoeft het niet direct zo ruim te zijn, maar zoals je nu zelf ook uitgevonden hebt, het is simpelweg makkelijker werk te vinden vanuit werk dan vanuit werkloosheid.
Hierbij zijn er wat zwaar geladen aspecten aan verbonden, waar ik eerder niet al te diep op in wou gaan om eerlijk te zijn. In mijn jeugd tijd (voordat ik 15 was tot jong volwassenheid) werd ik gedwongen om zeer veel uren te maken in wat in essentie gezien kan worden als kinderarbeid. Dit heeft in combinatie met anderen genoemde factoren geleid tot PTSD-achtig symptonen. Ik heb overigens nooit een officieel diagnose voor PTSD ondergaan hoewel ik nu en dan wel gesproken heb met behandelaren over Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Derhalve dat veel van dit soort type arbeid nare herinneringen met zich meebrengt. Het is dus, in mijn geval, niet een optie.
Sissors schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 10:00:
Twee zijn eigenlijk al 2 en 3. Maar ik denk dat meer een 4 wordt bedoelt: Wat als je baas binnen rent met de melding dat het echt eind van de week klaar moet zijn, en jij dacht dat je nog twee weken had?

Met jouw achtergrond mogelijk lastig, maar heb je iemand in je omgeving die je eerlijk kan vragen hoe je overkomt bij andere, en hoe je dat zou kunnen verbeteren? Een WO Bachelor wordt vaak toch als een half afgemaakte opleiding gezien, dus dat zal niet helpen, maar tegelijk had ik verwacht dat je bij traineeships daarmee wel binnen kan komen.
Zou het niet mogelijk kunnen zijn om de eerste volgende moment tijdens "standup" dit met de hele team te bespreken? Vanuit die hoek kunnen we kijken welke taken we lager prioriteit geven zodat we de gevraagde deadline kunnen halen (of de juiste expectation management dienen toe te passen).

Ik heb overigens een soortgelijk scenario meegemaakt bij bedrijf C. Hoewel het daar ging om de leidinggevende van een ander team die mij zat te pushen. Wij waren o.a. verantwoordelijk om alles te controleren voordat het naar productie gepushed mag worden. Hun team was al een week te laat. Ons ervaren teamleden/leidinggevende waren niet aanwezig. Ik wist niet precies in details wat gedaan moest worden (heb hier en daar wel wat meegekregen in standups maar niets concreets). Uiteindelijk in overleg besloten om het niet naar productie te brengen, wat de juiste overweging bleek te zijn want er waren cruciale fouten.

Dat perceptie van anderen zat ik over na te denken hoe ik dat beter kan incorpereren met feedback moment mocht ik ergens plek vinden. Hoe ik effectief feedback kan krijgen, toen ik bij bedrijf B zat, was een van de punten wat ik in een eerder stadium aan had moeten denken gezien de hoeveel lagen tussen al die communicatie zat. Perceptie was hier een onderdeel van dat ik wil vragen tijdens feedback moment. Ik heb dat niet goed opgepakt hoewel het zoals benoemd niet volledig enkel aan mij lag.

Ik ben mee eens dat een WO bachelor niet een compleet opleiding gezien kan worden. Vandaar dus ook dat ik begonnen ben met de master. Dit gaat niet heel soepel. In principe heb ik de vakken gehaald waar ik kwam opdagen voor de examen. Helaas gaat het om de helft van de vakken dat ik heb gevolgd. De andere helft was ik niet in staat om uberhaupt uit bed te komen laat staan een tentamen te maken. Dit is een WIP.
SactoriuS schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 11:29:
Een passende baan in je eerste werkjaren kan, maar is vaak niet een gegeven. Meestal kan je meer eisen als je stabiliteit hebt getoond en je strepen hebt verdiend.

Werkervaring opdoen is het belangrijkste in je eerste jaren. Jaren maken, stabiel en gewild overkomen. Laten zien dat je 5 jaar lang heb kunnen beuken. Dat lijkt me aantrekkelijker voor een werkgever dan iemand die bij zijn 1e werkgever na 1 a 2 jaar alweer weg is (zonder direct een nieuwe werkgever te hebben). Ook tekenend is dat bedrijf je aanneemt vanuit je opleiding je verder opleid/begeleid en je dan snel alweer weg ben. Ookal deed het bedrijf niet veel aan je begeleiding. Hier kan je denkik gewoon eerlijk over zijn bij je volgende sollicitatie. En idd met alleen een bachelor op WO lijkt je een toch een onstabieler geval (heb ik ook) en weegt hetgene hierboven toch zwaarder. Zonde dat je het contract niet heb aangenomen dat was echt de perfecte stap voor je carriere op je C.V.

Nu gewoon open staan voor werk, bij mijn bedrijf staan ze te popelen voor software developers en testers. Mss een traineeship die kant op? Ik heb bij de HvA developer omscholing route gedaan uitdagend genoeg de eerste paar jaar kan ik je vertellen.
Ik begrijp het inderdaad vanuit de perspectief van de werkgever. Ik heb dan ook een flinke blunder gemaakt aangezien bedrijf B behoorlijk goede start zou zijn geweest voor mijn carriere. Het punt is dat ik nu moeite heb om uberhaupt als trainee ergens binnen te komen. Vaak krijg ik dan toch te horen dat er beperkte plekken zijn en er is voorkeur voor andere kandidaten of iets standaards in die trend. Bij het doorvragen hoe ze tot die conclusie precies gekomen zijn (namelijk welke aspecten ze op hebben beoordeeld, wat ik zou moeten hebben om wel gekozen te worden etc) komt al gauw naar voren dat men huiverig is vanwege (instabiele) achtergrond.

Zou je misschien bereid zijn om je bedrijf via PM te delen? Ik zou in mijn huidige positie elke kans met twee handen aangrijpen. Dus oftewel solliciteren voor een traineeship dan wel stage (naar werk toe).
Frieda schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 11:46:
Kun je via het UWV geen hulp krijgen? Ik denk dat je het eerder moet zoeken in de ziektewet dan de WW als ik het zo hoor. Of vragen aan je behandelaar of zij contacten hebben met een ergotherapeut gespecialiseerd in autisme en depressie die je kan helpen je leven weer op te bouwen. Of via de gemeente, zat professionals en vrijwilligers die jou kunnen helpen met netwerken om een baan te vinden of om je te helpen met je studie.
Ik krijg zelf op dit moment ondersteuning vanuit Flexible Assertive Community Treatment (FACT). Daar zit o.a. een jobcoach bij. Die jobcoach heeft rechtstreeks contact met UWV. Tevens heb ik weer contact gezocht met bedrijf A. Zij richten zich op mensen met een hoogbegaafdheid en autistisch achtergrond. Die is voor mij ook aan het zoeken. Onlangs werd ik uitgeschakeld in de derde ronde bij een van de grote banken op de Zuidas. Ze zitten nog wel te zoeken en een aantal keren kwam het dichtbij, maar uiteindelijk wordt het vaak toch een 'nee' vanwege angst voor mijn achtergrond. Ik zit uiteraard zelf ook links en rechts te solliciteren met geen success tot heden.

met betrekking tot uitkering, ik ben op dit moment bezig om mijn WW om te zetten naar een ziektewet. Dit zou, hopelijk, ook de weg vrij maken om opgenomen te kunnen worden in de doelgroep register.
Kist schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 12:10:
[...]

Zo lang OP zijn mentale gezondheid niet op orde heeft raad ik dergelijke trajecten af. Wij hadden een tester die uit zo'n traineeship kwam. Superslimme gast, echt alle kwaliteiten om goed te worden in dat werkveld, maar zijn onzekerheid was echt een groot probleem. Kon niet omgaan met een product in ontwikkeling, niet met druk, niet met opbouwende kritiek. Alleen al de opmerking dat die iets over het hoofd had gezien deed hem instorten. Ik heb nog nooit iemand zo ongelukkig in zijn werk gezien. Was ook al eerder een jobhopper geweest. Maar nooit de onderliggende reden aangepakt.
Het probleem aan mijn kant is dat ik niet goed in kan schatten wanneer er gesproken kan worden dat mijn mentale gezondheid gekenmerkt kan worden als "in orde". Het is namelijk wel zo dat er permanent dan wel tientallen jaren een baggage aan vast zal kleven, wat in mijn ogen niet heel vreemd is aangezien er veel is gebeurd. Derhalve kun je op een bepaalde subjectieve perspectief beschouwen als "nooit in orde", maar dat werkt dan ook weer averechts met een vicieuze cirkel tot gevolg.

Overigens kan ik me wel relateren aan je ervaring. Ik zag zelf ook de risico's hier van in vandaar dus ook dat ik mijn uiterst best heb gedaan om, ondanks mijn gebrek aan kennis, zoveel mogelijk te voldoen aan bedrijf C's verwachtingen. Dit drive is wat ik later heb begrepen ook doorslag geweest dat bedrijf B mij toch een contract wou aanbieden omdat ze wel de potentie zagen. Ze waren achteraf, zoals gezegd, ook mee eens dat ze mij in een lastig positie hebben gezet.

Ik heb kort voordat ik vertrok ook een initiatief opgestart met mijn mede-collega's van bedrijf A die bij bedrijf B gedetacheerd zijn (inmiddels waren het een viertal inclusief ikzelf). Met als doel om elkaar's ervaringen te delen en te kijken hoe we samen met de management van A en B de procotollen, contactpersonen, ruis tussen A, B en C etc kunnen verbeteren. Hiervan uitgaande dat er een lange termijn samenwerking zal bestaan tussen A en B en dat C eventueel ook een ander klant zou kunnen zijn.

Trouwens om toch even devil's advocate te spelen met betrekking tot die persoon in jullie team. Hoe kwam dat precies tot uiting dat hij niet goed met product in ontwikkeling kon omgaan? Hoe werd de opbouwende kritiek precies gegeven? Het lijkt namelijk dat de persoon die je beschrijft een dosis perfectionisme heeft en er samen niet op uit gekomen waren om dit op een goede manier te verwerken. Mocht die persoon perfectionistisch zijn, werd er daar ook naar mogelijkheden gekeken om ondersteuning te bieden? Overigens, is het wel verstandig om assumpties te maken met zijn job hopping verleden? Het is eerlijk gezegd niet mijn zaken, maar ik vraag me af of dit denkwijze niet al snel leidt tot in-group, out-group bias met alle gevolgen van dien?
SillBro schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 14:19:
Respect dat je zo eerlijk bent.

Lees voor jezelf de eerste drie alinea's even na en kijk hoe ontzettend trots je al op jezelf mag zijn. Je bent er nog steeds en hebt je leven opgepakt. Daarnaast ook alsnog je bachelor behaald!
Bedankt voor compliment.
SillBro schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 14:19:
Ik ken je financiële situatie niet, maar als je rond kan komen van je WW + (toeslagen?) of ziektewet dan zou ik even pas op de plaats maken en voor jezelf kiezen. Ik weet niet hoe groot je sociale kring is, maar je moet (eventueel met hulp) er weer achter zien te komen wat jij wilt met JOUW leven. Is dat inderdaad die baan? Ben je inderdaad wanhopig, omdat je niet de juiste baan krijgt of zit er wat anders achter? Denk je dat je een baan in een door jouw geambieerde functie alles oplost? En stel je hebt die perfecte baan, hoe dan verder? Zie je werk centraal staan in je leven of heb je andere doelen?
Ik kom niet helemaal rond van een uitkering mede vanwege vriendin die in benarde situatie bevindt zoals boven benoemd. Qua social kring moet ik eerlijk bekennen dat die zeer beperkt is. Hierdoor heb ik ook niet de nodige network om via via ergens een kans te krijgen.

Werk en success staat bij mij behoorlijk centraal. Ik ben opgegroeid in een familie van workaholics. Mijn ouders werkte per persoon meer dan 100 uur per week. Mijn 9 jaar oudere broer was op basis school leeftijd al een reis in zijn eentje wezen maken naar een ander continent. Op zijn 18 jarige leeftijd had hij al een rechtzaak gewonnen tegen een team van advocaten. In zijn huidige situatie heeft hij dan ook een salaris van 2 ton per jaar. Zodoende hebben ze mij ook door een meat grinder heen gedumpt, wat bij mij niet helemaal goed ten einde kwam. Echter is dit nou eenmaal dermate veel verbonden geraakt dat ik niet makkelijk los kan laten. Ik denk dat dit dan ook een heel groot onderdeel speelt met mijn huidige mentale toestand. In die zin geeft werk, ontwikkeling en success stabiliteit aan mijn mentale welzijn.
SillBro schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 14:19:
Je moet ook zeker niet te zwaar tillen aan het feit dat je toen dat contract niet geaccepteerd hebt. Tuurlijk kijk je er nu op terug en denk je 'dit was mijn kans en die heb ik laten lopen', maar je moet het vanuit een ander perspectief bekijken, want als je het echt zo enorm graag had gewild op dat moment dan hadden de minpunten er niet tegenop gewogen en had je gewoon geaccepteerd. Je bent dus niets misgelopen en voor elke deur die dicht gaat, gaan er andere open.
Bedankt, maar als ik heel eerlijk moet zijn denk ik dat ik achteraf ook wel een soort van trots had en gevoel had van ik kan iets beters vinden. Er waren steken gevallen vanuit meerdere kanten en die konden prima opgelost worden over tijd. Bedrijf B wist ook af van mijn verleden en wou daarbij zelfs een ZZP'er inhuren om mij en andere collega's van bedrijf A die overstapte naar bedrijf B te ondersteunen. Dit is hetzelfde arbeidscoach die werknemers van bedrijf A ondersteunt per contract. Dat zou overigens ook verklaring kunnen geven dat ze mij onder markt conform salaris willen aanbieden. Zelfs daar waren ze uiteindelijk bereid mij tegemoet te komen. In die zin als ik nu toch terug kijk was het ook wel een beetje eigenschuld dikke bult. Bovendien denk ik ook dat ikzelf wat geluk heb gehad dat ik meteen een plek had weten te vinden. Hierdoor is mij wellicht niet altijd meteen duidelijk geworden hoe zwaar werk vinden wel niet kan zijn en derhalve heb ik het ook niet kunnen waarderen totdat ik een dosis realiteit heb meegemaakt. Afijn, mocht ik mijn voorgaande werkgever tegen moet komen dan zal ik ze zeker bedanken (ik heb zeker nog wel de intentie om met ze ooit via een koffie gesprek weer eens te spreken).
Hillie schreef op zaterdag 22 juli 2023 @ 17:12:
Ik lees een paar keer quant, wat je m.i. veel treft bij de spelers in hedge funds en algoritmische trading/HFT. Als je daar echt goed in bent kun je een hoop verdienen, maar je moet je wel bewijzen. Ben je echt goed in wiskunde en kun je dat ook in code laten zien, dan zou ik eens gaan kijken naar dergelijke bedrijven.

Edit: dit zijn overigens wel werkomgevingen waarin prestaties verwacht worden en resultaat geldt. Dat moet natuurlijk wel iets zijn wat je ligt en goed in je vel zitten helpt daar zeker.
Van oorsprong is een quant inderdaad voornamelijk HFT, hedge funds en algorithmisch trading. Daar ligt heel veel stress en werkdruk wat ik waarschijnlijk in mijn stadium niet aan kan. Er zijn tegenwoordig ook andere quant functies bij banken en dergelijks dat vaak meer raakvlak heeft met Data Science. In principe ambitieer ik op dit moment zeker geen traditionele quant positie. Ik zat daarbij meer te denken aan een hybride achtige vorm tussen IT en statistiek. Hierbij kan men denken aan Machine Learning Engineer, Data Science, Data Analytics of Data Engineer binnen een Data Science team.

Ik heb zelf niet specifiek iets gebouwd voor traditionele quant rol maar wel wat op dit moment meer past binnen mijn gebied. Specifiek, ik heb verschillende crawlers gebouwd die vacature sites afgaan. Die vacatures worden opgeslagen in een database (op dit moment dropbox) gepartitioneerd in brons, zilver en goud. Tevens is er een connector gebouwd naar de API van CBS. Het idee vanuit mijn kant is om met dit data een overview te hebben hoeveel vacatures er zijn tegen de ratio van werklozen. Tevens kan ik ook achterhalen voor welke functies er veel wordt gezocht, wat (objectief) markconform salaris zou zijn en hoe de markt ontwikkelt vanuit een vraag en aanbod op verschillende functies. Tevens heb ik ook een high level overview staan hoe dit op langdurig termijn volledig automatisch zal gaan via een CI/CD achtig methodiek met scalability in gedachte. Daarbij zou er ook gebruik maken van Azure. Mijn intentie hierbij was 3-delig.

Ten eerste uit nieuwsgierigheid om in kaart te brengen hoe markt zich continue ontwikkelt en of ik daar uiteindelijk voorspelling op kan maken met wiskundige modellen dan wel machine learning als hobbie

Ten tweede om iets te showcasen aan potentiele werkgevers waarbij ik disciplines gebruik vanuit Data Engineering, Data Science, Data Analytics, DevOps/MLOps en (eventueel) BI development en mijn kansen te vergroten. Ik was vroeger ook juist binnengekomen toen ik nog helemaal geen diploma had omdat ik iets concreets heb om te showcasen.

Ten derde zou ik hierop uiteindelijk verder kunnen bouwen en gebruiken bij een eventuele master thesis aangezien data vaak een beperkende factor is.

Met betrekking tot druk en verwachtingen en prestaties, bedrijf C is een gerenommeerde bedrijf waar toch behoorlijk wat verwachtingen zijn. Ik vind juist geweldig om in zo'n omgeving te zijn omdat daar vaak veel potentie is voor ontwikkeling en ik figuurlijk gezien een duw in mijn rug heb om ook daadwerkelijk te presteren. Zodoende kan ik mezelf wel voor mijn hoofd slaan dat ik de aanbod heb afgewezen. Anders werkte ik wellicht nog steeds daar.

[ Voor 209% gewijzigd door Dingdongding op 23-07-2023 02:08 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Hillie
  • Registratie: Januari 2000
  • Laatst online: 00:23

Hillie

Poepen = ultieme ontspanning

Dingdongding schreef op zondag 23 juli 2023 @ 01:01:
Tevens een vraag uit mijn kant. Er wordt wel vaker gesuggeerd om een standaard antwoord, bij vragen rondom gat in CV, te geven zoals wereld reis, aan jezelf hebt gewerkt etc. Als ik zelf in de recruiter schoenen zou staan zou ik hierop toch op doorvragen. Hoe zou jij hierop hebben gereageerd?

Om als voorbeeld te geven:

JIJ: Ik heb besloten om een wereld reis te maken
RECRUITER: Waarom kun je dan niet beide doen? Je kunt toch je werk behouden en vakantiedagen opsparen?

JIJ: Ik ben gestopt met mijn vorig baan om aan mijzelf te werken
RECRUITER: Kan je mij wat meer hierover vertellen? Op welk manier heb je aan jezelf gewerkt?

In mijn beleving kan iemand dermate doorvragen via deze Socrates Question Method methodiek totdat de onderste steen boven tafel ligt. Als deze assumptie klopt dan komen ze echt wel achter je red flags. Zou het daarom niet beter zijn om de waarheid te zeggen hoe heftig of ongemakkelijk het ook kan zijn? Eerlijk gezegd ben ik altijd wel via dit perspectief uit gegaan. Was dit wellicht onverstandig? Zou ik het beter anders moeten aanpakken?
Twee dingen hierbij:
1. Ga geen lulverhaal ophangen over een wereldreis en wat niet meer. Beter eerlijk zijn, dan betrapt worden op een leugen. En je kunt bij doorvragen ook aangeven dat je denkt dat dit weinig van belang is omtrent je functioneren, of dat je er verder niet op in wilt of kunt gaan.
2. Het doel van een recruiter is mensen werven. Natuurlijk de juiste, maar een deel van werving is natuurlijk ook de juiste mensen aantrekken en enthousiast maken. Agressief interviewen alsof het een politieverhoor is, dat heb ik nog nooit meegemaakt.
Van oorsprong is een quant inderdaad voornamelijk HFT, hedge funds en algorithmisch trading. Daar ligt heel veel stress en werkdruk wat ik waarschijnlijk in mijn stadium niet aan kan. Er zijn tegenwoordig ook andere quant functies bij banken en dergelijks dat vaak meer raakvlak heeft met Data Science. In principe ambitieer ik op dit moment zeker geen traditionele quant positie. Ik zat daarbij meer te denken aan een hybride achtige vorm tussen IT en statistiek. Hierbij kan men denken aan Machine Learning Engineer, Data Science, Data Analytics of Data Engineer binnen een Data Science team.

Ik heb zelf niet specifiek iets gebouwd voor traditionele quant rol maar wel wat op dit moment meer past binnen mijn gebied. Specifiek, ik heb verschillende crawlers gebouwd die vacature sites afgaan. Die vacatures worden opgeslagen in een database (op dit moment dropbox) gepartitioneerd in brons, zilver en goud. Tevens is er een connector gebouwd naar de API van CBS. Het idee vanuit mijn kant is om met dit data een overview te hebben hoeveel vacatures er zijn tegen de ratio van werklozen. Tevens kan ik ook achterhalen voor welke functies er veel wordt gezocht, wat (objectief) markconform salaris zou zijn en hoe de markt ontwikkelt vanuit een vraag en aanbod op verschillende functies. Tevens heb ik ook een high level overview staan hoe dit op langdurig termijn volledig automatisch zal gaan via een CI/CD achtig methodiek met scalability in gedachte. Daarbij zou er ook gebruik maken van Azure. Mijn intentie hierbij was 3-delig.

Ten eerste uit nieuwsgierigheid om in kaart te brengen hoe markt zich continue ontwikkelt en of ik daar uiteindelijk voorspelling op kan maken met wiskundige modellen dan wel machine learning als hobbie

Ten tweede om iets te showcasen aan potentiele werkgevers waarbij ik disciplines gebruik vanuit Data Engineering, Data Science, Data Analytics, DevOps/MLOps en (eventueel) BI development en mijn kansen te vergroten. Ik was vroeger ook juist binnengekomen toen ik nog helemaal geen diploma had omdat ik iets concreets heb om te showcasen.

Ten derde zou ik hierop uiteindelijk verder kunnen bouwen en gebruiken bij een eventuele master thesis aangezien data vaak een beperkende factor is.

Met betrekking tot druk en verwachtingen en prestaties, bedrijf C is een gerenommeerde bedrijf waar toch behoorlijk wat verwachtingen zijn. Ik vind juist geweldig om in zo'n omgeving te zijn omdat daar vaak veel potentie is voor ontwikkeling en ik figuurlijk gezien een duw in mijn rug heb om ook daadwerkelijk te presteren. Zodoende kan ik mezelf wel voor mijn hoofd slaan dat ik de aanbod heb afgewezen. Anders werkte ik wellicht nog steeds daar.
Ik werk voor een van de grotere HFT spelers en ik heb het idee dat jij de verschillende rollen erg gescheiden ziet. Bij ons zie ik quants aan van alles en nog wat werken qua data analyse en systemen, inclusief een code schrijven en werken met allerlei systemen. Plus er is een hoop mogelijk qua ontwikkeling. Daarnaast is het ook niet zo dat elk bedrijf in elke sector hetzelfde is, qua werkomgeving en uren enzo.

Het idee bekruipt me dat je eigenlijk zoekt naar iets wat een bepaald cachet heeft en een bepaald aanzien geeft gezien je zelfomschreven workaholic karakter, terwijl je aan de andere kant aangeeft en historie te hebben en dat wellicht niet aankunt. Grijp je wellicht niet te hoog? Het lijkt me alsof er veel meer aan de hand is dan het niet hebben van een (geschikte) baan.

Liefhebber van schieten en schijten. Ouwehoer en niet-evangelisch atheist.

Daniel36: Dat zeg ik(?) Nee, dat zeg ik niet, je hebt gelijk.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Dingdongding
  • Registratie: Oktober 2022
  • Laatst online: 06-07 19:49
Hillie schreef op zondag 23 juli 2023 @ 02:39:
Ik werk voor een van de grotere HFT spelers en ik heb het idee dat jij de verschillende rollen erg gescheiden ziet. Bij ons zie ik quants aan van alles en nog wat werken qua data analyse en systemen, inclusief een code schrijven en werken met allerlei systemen. Plus er is een hoop mogelijk qua ontwikkeling. Daarnaast is het ook niet zo dat elk bedrijf in elke sector hetzelfde is, qua werkomgeving en uren enzo.
Ik volg je eerlijk gezegd niet helemaal want dit is toch precies wat ik ook zeg?
Hillie schreef op zondag 23 juli 2023 @ 02:39:
Het idee bekruipt me dat je eigenlijk zoekt naar iets wat een bepaald cachet heeft en een bepaald aanzien geeft gezien je zelfomschreven workaholic karakter, terwijl je aan de andere kant aangeeft en historie te hebben en dat wellicht niet aankunt. Grijp je wellicht niet te hoog? Het lijkt me alsof er veel meer aan de hand is dan het niet hebben van een (geschikte) baan.
Ik denk eerlijk gezegd niet dat je een heel helder beeld hebt wat mijn functie precies inhield. Zou wellicht een diepere beschrijving van mijn werkzaamheden bij bedrijf C helpen?

Het komt op neer dat we aan een grootschalig custom Cloud platform werken. Ons team was de link tussen klant en de backend teams. Wat dit specifiek inhield is dat we trainingen gaven, support werkzaamheden uitvoeren, guides en documentatie schreven. Hoe zo'n support werkzaamheden uitzag is bijv. klant wilt iets bouwen maar daarbij moet er rechten gegeven worden. Wij maken dan een ticket aan voor de juiste backend team en die pakken het dan op. Een van de backend team heeft een nieuw feature gebouwd. Hier moet documentatie voor gemaakt worden voordat het live mag. Ook soort van marketing werkzaamheden behoren tot ons taakpakket, namelijk dat klanten op de hoogte zijn van ons nieuwe features (die backend teams hebben gemaakt). Wij zorgen dat de documentatie in orde komt en onderhouden contact met afdeling interne PR etc. Een nieuw klant wilt gebruik maken van ons platform. Wij moeten hun een sessie geven waarbij we vertellen wat je allemaal mee kan en hoe je er gebruik van maakt. Klant gebruikt op dit moment MongoDB, maar MongoDB is niet beschikbaar op ons Cloud platform. Wij gaan zoeken naar alternatieve (dus bijv CosmosDB). Vervolgens bespreken we dit met de juiste backend team en data architect om te kijken of dit toegevoegd kan worden met alle security protocollen inbegrepen. Wanneer de akkoord kregen ging een van de backend teams hiermee aan de slag. Ons taak was dan weer om als contactpersoon te functioneren met de klant. We kijken vervolgens samen met de klant of dit voldoet aan hun vereisten. Zij zijn hier in de lead dus dit is doorgaans ook niets coderen of dergelijks, maar enkel afwachten totdat we de oke krijgen en wanneer het niet voldoet dit communiceren naar de backend team/data architect.

Ik zag bij dit soort werkzaamheden echt geen redelijk groeimogelijkheden naar mijn ambities. Het was tevens ook totaal niet wat ik had verwacht. Het zat volledig lijnrecht tegenover wat ik bij de onboarding of cases van bedrijf A en bedrijf B kreeg. De nadruk lag dan ook echt op soft skills en minimaal op hard skills. Ook hier was een misscommunicatie ontstaan. Ik heb namelijk op mijn CV een aantal didactische functie staan. Zodoende heb ik bijv bijles wiskunde gegeven op de unie of coaching via nevenactiviteiten. Zowel bedrijf B en bedrijf C hadden dit geinterpreteerd als les geven voor klas. Ik gaf echter altijd 1-op-1 omdat ik juist hekel heb aan groepen/presenteren etc. De aspecten van traingen sessies geven was dus totaal niet iets voor mij. Na iets langer dan een jaar heb ik dus besloten om er mee te stoppen aangezien bedrijf B ook geen enkel perspectief bood (hoewel dit meer lag aan de rare constructie en al het ruis vanwege de communicatiepersonen bij A, B en C).

Eens in de blauwe maan kon ik iets bouwen. Bijvoorbeeld plotseling werkt onze custom data loader niet meer. Ik ging dit onderzoeken en kwam achter dat de RDD component van (py)spark niet meer werken op ons platform. Na overleg met de data architect was besloten dat we sowieso afwillen van Spark RDD componenten. Ik heb hierop ons dataloader RDD componenten vervangen op een pythonic manier (dus list comprehension). Dit soort dingen is wel waar ik van hield, maar die waren zeer en zeer zeldzaam en vaak waren het maar enkele lijnen code.

Wat ik zocht is bijvoorbeeld dingen dat ik deed bij de onboarding van bedrijf B. Hieronder een aantal voorbeelden.

Manager wilt zien welke trainingen hun eigen werknemers hebben gevolgd tot op heden. Bouw iets waarmee ze dit kunnen zien. Wij, young professionals, hebben hierop een connector gebouwd naar Microsoft graph API waarmee je rechtstreeks calendar data van een specifiek microsoft account kunt inladen (training@<bedrijfsnaam>). Dit is dan een proxy account waarmee training invites werden verstuurd. Daarnaast hebben we ook data vanuit Harvest. We bouwde vervolgens een algoritme die de duplicaten van de twee uithaalde. Dit werd dan opgeslagen in de juiste partities. Brons voor raw data, silver voor cleaned data en goud data dat in principe werd geingest naar powerBI. Tevens hebben we een pipeline gebouwd waarmee de nieuwste trainingen automatisch dagelijks worden toegevoegd. Uiteraard hebben we ook unit tests en dergelijks ingebouwd zodat het volledig automatisch en onafhankelijk werkt.

Een aantal andere voorbeelden. Voordat bedrijf B ons inhuurde kwamen ze met een aantal assessment challenges.

De klant heeft allerlei images van vliegen. Wij bouwde een Deep Learning model die de verschillende vliegen kan herkennen met zo'n 95% accuraatheid. We hadden hierbij enkel toegang tot onze laptops dus beperkt computing mogelijkheden. Uiteindelijk hebben we via Google Collab CPU mode gebruikt om dit allemaal te processen. Hoewel we hier niet veel verder aan hebben gewerkt, zou ik het ook helemaal tof hebben gevonden als ik het vervolgens volledig productie waardig maakt. Dit houdt in dat er een wheel file van gemaakt wordt, het geupload wordt op een artifactory met versie control etc (semversioner bijvoorbeeld), een pipeline aan vast hang (dus dat het voldoet aan CI/CD), scheduling dus dat dit Python wheel file elke x periode draait, drift detectie inbouw etc. In principe dus eigenlijk MLOps.

De klant heeft een typisch Vehicle Routing Probleem. Wij bouwde een heuristic algoritme die wellicht niet volledig optimaal is maar wel dichtbij kwam. Een optimaal oplossing was niet mogelijk aangezien het gaat om een NP-hard probleem. Het berekenen van de optimale zou teveel tijd kosten en derhalve niet voldoen aan de requirements van de klant (in dit geval dus ons managers aangezien het om een onboarding training ging). Tevens hebben we het in kaart gebracht door middel van geopandas zodat men het kan zien als een soort van Tomtom kaart.

Een ander voorbeeld is de hobbie project wat ik eerder heb benoemd. Tot mijn begrip, corrigeer me als ik het fout heb, zijn dit dan toch precies de werkzaamheden dat ook bij Data Science/Quant komt kijken? Dus een mix van data analytics, engineering, quantative analytics, modelling etc etc.

Overigens merkte ze bij bedrijf C ook dat ons team wel wat meer development werk willen doen. Toen daar uiteindelijk werk van werd gemaakt had ik al mijn ontslag ingedient om te stoppen bij bedrijf B. Ik heb nog wel een deel aan mee kunnen werken. We hadden bijvoorbeeld een Spark Structured Streaming applicatie op Databricks gebouwd waarmee je in (near) real time data kunt ingesten. Het idee is dat er een checkpoint bestaat. Wanneer de cluster aan wordt gezet op Databricks zal het alle data dat sinds de checkpoint binnen is gekomen verwerken. Als de cluster in principe altijd aan staat zou het dus data live verwerken. Het idee was dat hiermee de klant(en) zelf konden kiezen hoe ze hun data willen verwerken. Dit vond ik dus wel geweldig om te doen.

Edit:

Ik weet overigens niet hoe jullie bedrijf way of working precies gaat. Bij ons hadden we hele specifieke teams waarbij ieder team owners waren van een bepaald deel. In mijn geval was het dus customer focused waar de gross van de werkzaamheden bestond uit communicatie/functioneren als een contactpersoon, marketing etc en dus niet wiskunde, coderen of iets technisch/beta gerelateerd. Ik heb het wellicht niet helemaal helder verwoord in dit thread, maar in principe is dit soort communicatie functie niets voor mij.

Uiteraard vind ik het prima om bijvoorbeeld requirements op te halen bij klanten, knowledge sharing met andere mede Wiskundige/techneuten etc. Ik wil alleen niet dat mijn werkzaamheden enkel bestaan uit communicatie taken wat ik overigens ook meerdere keren intern met bedrijf A en bedrijf B heb aangekaart maar blijkbaar niet naar juiste mensen terecht kwam vanwege de vage constructie.

[ Voor 39% gewijzigd door Dingdongding op 23-07-2023 12:04 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Hillie
  • Registratie: Januari 2000
  • Laatst online: 00:23

Hillie

Poepen = ultieme ontspanning

Dingdongding schreef op zondag 23 juli 2023 @ 10:25:
[...]


Ik volg je eerlijk gezegd niet helemaal want dit is toch precies wat ik ook zeg?
Ik zie een hoop functietitels voorbijkomen, alsof daar een hard onderscheid tussen is. In de praktijk zie ik zowel in m'n huidige bedrijf als bij vorige werkgevers, dat dat onderscheid over het algemeen zo hard niet is en je, zeker als je initiatief toont, je je breder kunt ontwikkelen.
Ik denk eerlijk gezegd niet dat je een heel helder beeld hebt wat mijn functie precies inhield. Zou wellicht een diepere beschrijving van mijn werkzaamheden bij bedrijf C helpen?
Nee, niet echt.
Een ander voorbeeld is de hobbie project wat ik eerder heb benoemd. Tot mijn begrip, corrigeer me als ik het fout heb, zijn dit dan toch precies de werkzaamheden dat ook bij Data Science/Quant komt kijken? Dus een mix van data analytics, engineering, quantative analytics, modelling etc etc.
Ja, op zich wel. Maar je gebruikt het woord quant, wat voor zover ik kan zien voornamelijk binnen de trading wereld gebruikt wordt. En dat zijn ook de rollen waarin veel jong talent binnenkomt en er weer uitrolt. Veel wiskunde en programmeren, algoritmes optimaliseren, etc. En zeer goed betaald, zeker als je goed bent en doorgroeit. Vandaar mijn reactie dat het er een beetje op lijkt alsof je iets met een bepaald aanzien zien zoekt. En finance is natuurlijk ook bij uitstek geschikt voor workaholics. Is dat een deel van de aantrekkingskracht?
Ik weet overigens niet hoe jullie bedrijf way of working precies gaat. Bij ons hadden we hele specifieke teams waarbij ieder team owners waren van een bepaald deel. In mijn geval was het dus customer focused waar de gross van de werkzaamheden bestond uit communicatie/functioneren als een contactpersoon, marketing etc en dus niet wiskunde, coderen of iets technisch/beta gerelateerd. Ik heb het wellicht niet helemaal helder verwoord in dit thread, maar in principe is dit soort communicatie functie niets voor mij.

Uiteraard vind ik het prima om bijvoorbeeld requirements op te halen bij klanten, knowledge sharing met andere mede Wiskundige/techneuten etc. Ik wil alleen niet dat mijn werkzaamheden enkel bestaan uit communicatie taken wat ik overigens ook meerdere keren intern met bedrijf A en bedrijf B heb aangekaart maar blijkbaar niet naar juiste mensen terecht kwam vanwege de vage constructie.
Ik denk dat je je een beetje moet richten op communicatie. Effectief communiceren, zowel in vraag als antwoord. Ik zie een topic met een vraag om hulp, met daarna veel ellenlange reacties van jouw kant. Je lijkt nogal de neiging te hebben een zijspoor uit te willen diepen, zoals bijvoorbeeld wat je bij je laatste klant hebt gedaan, terwijl dat deel van het verleden weinig bijdraagt aan de kern: iets verbeteren voor je toekomst.

Als je in een bedrijf wilt groeien dan moet je laten zien dat je goed bent, maar dat ook over kunnen brengen. Dat geeft ook weer een betere mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in de richting die je op wilt gaan.

Liefhebber van schieten en schijten. Ouwehoer en niet-evangelisch atheist.

Daniel36: Dat zeg ik(?) Nee, dat zeg ik niet, je hebt gelijk.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Dingdongding
  • Registratie: Oktober 2022
  • Laatst online: 06-07 19:49
Hillie schreef op zondag 23 juli 2023 @ 18:07:
Ik zie een hoop functietitels voorbijkomen, alsof daar een hard onderscheid tussen is. In de praktijk zie ik zowel in m'n huidige bedrijf als bij vorige werkgevers, dat dat onderscheid over het algemeen zo hard niet is en je, zeker als je initiatief toont, je je breder kunt ontwikkelen.

[...]

Ja, op zich wel. Maar je gebruikt het woord quant, wat voor zover ik kan zien voornamelijk binnen de trading wereld gebruikt wordt. En dat zijn ook de rollen waarin veel jong talent binnenkomt en er weer uitrolt. Veel wiskunde en programmeren, algoritmes optimaliseren, etc. En zeer goed betaald, zeker als je goed bent en doorgroeit. Vandaar mijn reactie dat het er een beetje op lijkt alsof je iets met een bepaald aanzien zien zoekt. En finance is natuurlijk ook bij uitstek geschikt voor workaholics. Is dat een deel van de aantrekkingskracht?
Het is voornamelijk de werkzaamheden die je nu beschrijft. De rest is een bijzaak. Mijn werkzaamheden was dermate anders dan dat ik me had voorgesteld en blijkt vrijwel geen raakvlak te hebben. Naarmate tijd verstreek voelde het aan alsof mijn kans om een positie te krijgen dat ik ambitieer ook steeds kleiner werd dooordat mijn kennis en vaardigheden hierover vervaagde. Met gevolg dat ik dan maar moest vertrouwen op mijn vorige werkgever dat ze mij ooit de kans zullen gunnen, iets wat mij niet makkelijk lukt. Het had zeker bijgedragen dat ik geen mentor of dergelijks had die samen met mij over mijn ontwikkeling sprak. Toen ik stopte bij B had ik een gevoel van "ik moet dit keer proberen om de positie te krijgen dat ik ambitieer anders zal die nooit komen". Als ik het goed begrijp is dit een te binaire denkwijze en uberhaupt niet realistisch.

Heb jij een moment gehad waarbij je iets wilt gaan doen, maar je kennis is niet (meer) voldoende? Zo ja, hoe heb je de recruiter/hiring manager overtuigd om jou te kiezen over bijvoorbeeld iemand wiens kennis (op dat moment) beter is?
Hillie schreef op zondag 23 juli 2023 @ 18:07:
Ik denk dat je je een beetje moet richten op communicatie. Effectief communiceren, zowel in vraag als antwoord. Ik zie een topic met een vraag om hulp, met daarna veel ellenlange reacties van jouw kant. Je lijkt nogal de neiging te hebben een zijspoor uit te willen diepen, zoals bijvoorbeeld wat je bij je laatste klant hebt gedaan, terwijl dat deel van het verleden weinig bijdraagt aan de kern: iets verbeteren voor je toekomst.

Als je in een bedrijf wilt groeien dan moet je laten zien dat je goed bent, maar dat ook over kunnen brengen. Dat geeft ook weer een betere mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in de richting die je op wilt gaan.
Ja dit klopt. Ik zat in een dip en het voelde therapeutisch om even alles van mijn borst te krijgen hoewel communicatie, structuur, bijzaken, hoofdzaken etc zeker een punt is waar ik me verder in moet ontwikkelen.

edit:
Hillie schreef op zondag 23 juli 2023 @ 18:07:
Ik zie een topic met een vraag om hulp, met daarna veel ellenlange reacties van jouw kant.
Ik merk het nu pas, maar blijkbaar is de titel aangepast door mods. Wellicht daarom de verwarring.

[ Voor 15% gewijzigd door Dingdongding op 25-07-2023 15:14 ]

Pagina: 1