Knip.
[ Voor 121% gewijzigd door FrankoNL op 03-03-2024 18:49 ]
[ Voor 121% gewijzigd door FrankoNL op 03-03-2024 18:49 ]
Die is over het algemeen visueel van aard toch? Het is dan de vraag of bepaalde aspecten voldoende aan het licht komen.SandaX schreef op maandag 2 januari 2023 @ 01:17:
Laat alsnog een keuring doen, dan ben je in ieder geval van je onzekerheid af.
[ Voor 0% gewijzigd door wheez50 op 02-01-2023 01:27 . Reden: tiepvaudt ]
Een keurmeester komt tot andere conclusies dan een leek, zelfs als hij slechts visueel bezig is. Maar vaak gebruikt hij ook meetinstrumenten. Dit kun je ook zien in programma's als rijdende rechter. Het is dus niet zo dat een keurmeester nutteloos is, ook als hij (vooral) kijkt.FrankoNL schreef op maandag 2 januari 2023 @ 01:20:
[...]
Die is over het algemeen visueel van aard toch? Het is dan de vraag of bepaalde aspecten voldoende aan het licht komen.
Maar het is misschien wel een goed idee!
Helemaal mee eens, daarom zijn beide zaken ondertussen in gang gezetwheez50 schreef op maandag 2 januari 2023 @ 01:26:
Volgens mij is het je al een aantal maanden geleden geadviseerd alsnog een constructeur naar je problemen te kijken.
Het is net als je genoemde hoofdpijn. Twee maanden geleden zei ik: Valt vast mee, maar ga naar een huisarts. Nu twee maanden later heb je dat niet gedaan.
Over de technische kant van je verhaal is een ander topic volgeschreven: Staat van plafond.
Erg interessant in dit kader is:https://en.wikipedia.org/wiki/Buyer%27s_remorse
En verder hoop ik dat je nu dubbel hulp gaat zoeken. Zowel technisch (om van het gezeik af te zijn) als psychologisch (met iemand een goed gesprek hebben. OFwel een emphatisch bouwkundige zodat je van je af kan praten met iemand met verstand van zaken, ofwel een psycholoog/oid).
Op je vraag: Ja ik herken dat. Bij mezelf als ik weer eens geen beslissing heb willen nemen maar dat beter wel had kunnen doen. Bij anderen die een klein probleem laten oplopen tot het een allesbeheersende, soms onoplosbare crisis is.
Dus ik raad je een enkel ding aan. Voor je hier een woord over typt, eerst de hulp zoeken die je nodig hebt. Succes.
Festina lente
Bij de aankoop van een huis is hij inderdaad enkel visueel, verkopers zitten er logischerwijs niet op te wachten dat de boel er muren of vloeren worden opgebroken. Maar het is inmiddels je eigen huis heFrankoNL schreef op maandag 2 januari 2023 @ 01:20:
[...]
Die is over het algemeen visueel van aard toch? Het is dan de vraag of bepaalde aspecten voldoende aan het licht komen.
Maar het is misschien wel een goed idee!
☻/ Please consider the environment before printing this signature
/▌
/ \ <-- This is bob. copy and paste him and he will soon take over the world.
[ Voor 11% gewijzigd door SmurfLink op 02-01-2023 09:07 ]
I have stability. The ability to stab.
In voorgespannen kanaalplaten wil je dus NOOIT wapening doorzagen.FRANQ schreef op maandag 2 januari 2023 @ 08:52:
@FrankoNL
Een lichtpunt verplaatsen in kanaalplaat kan een probleem zijn, maar dat hoeft niet.
Dat ligt er geheel aan of en hoeveel bewapening er doorgezaagd is.
On Tuesday nights, we get fucked up and throw apples at joggers.
Is dat zo? In de kleigebieden staat een woning vrijwel altijd op "staal", dus op een brede betonnen voet.FRANQ schreef op maandag 2 januari 2023 @ 08:52:
@FrankoNL
Een huis uit 2002, en zeker een tussenwoning, staat op palen in het overgrote deel van nederland
De kans op verzakken is dan NIHIL.
Dat klopt, maar is dat dan gebeurd? Want ik kan me voorstellen dat je voor een gootje niet zo diep gaat dat je bij wapening komt.T-Forever schreef op maandag 2 januari 2023 @ 09:17:
[...]
In voorgespannen kanaalplaten wil je dus NOOIT wapening doorzagen.
[ Voor 34% gewijzigd door Managelorian op 02-01-2023 09:45 ]
Deels herkenbaar.FrankoNL schreef op maandag 2 januari 2023 @ 01:15:
...
Ik vroeg me af of deze gevoelens enigzins herkenbaar zijn? En zo ja, misschien kunnen we elkaar daar in dit topic mee helpen!
[ Voor 17% gewijzigd door T-Forever op 02-01-2023 10:00 ]
Klopt, maar de wapening zit op 3+ cm van de onderkant, je moet wel flink aan het zagen gaan wil je daar doorheen gaan bij het verleggen van een elektra leiding.T-Forever schreef op maandag 2 januari 2023 @ 09:17:
[...]
In voorgespannen kanaalplaten wil je dus NOOIT wapening doorzagen.
[ Voor 51% gewijzigd door Ernemmer op 02-01-2023 10:08 ]
Er is maar één goed systeem en dat is een geluidsysteem - Sef
With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......
Klopt, ik heb die zin verkeerd geschreven.T-Forever schreef op maandag 2 januari 2023 @ 09:17:
[...]
In voorgespannen kanaalplaten wil je dus NOOIT wapening doorzagen.
Huizen in het oosten/zuiden die op zand staan zouden nu mogelijk nog wel op staal kunnen zijn gefundeerd.Trichoglossus schreef op maandag 2 januari 2023 @ 09:37:
[...]
Is dat zo? In de kleigebieden staat een woning vrijwel altijd op "staal", dus op een brede betonnen voet.
Nu de klei aan het inklinken is de laatste jaren, zakken de woningen dus ook op deze gebieden.
Nu verzakken inderdaad de woningen op de hoeken makkelijker.
Maar een aanbouw die eventueel later, mogelijk op een dunne plaat beton is gezet, kan zelfstandig zakken/loskomen van de woning.
Als de TS weet waarop zijn huis gebouwd is kan hij het een en ander uitsluiten.
[ Voor 4% gewijzigd door FRANQ op 02-01-2023 13:28 ]
Topotijdreis kan je misschien helpen met de ouderdom van je woningboxlessness schreef op maandag 2 januari 2023 @ 09:54:
[...]
Deels herkenbaar.
Wij hebben een klushuis uit de jaren '50... althans, dat is wat er op het kadaster staat, ik ben 1910's ergens tegengekomen en heb gehoord dat dit pand er tijden WO2 ook al stond.
De vorige bewoners hebben het in de jaren '70 gerenoveerd, en hebben daarbij meer dan genoeg bochtjes afgesneden.
Wanneer ik kijk naar de berg werk die ik nog voor de boeg heb dan krijg ik daar ook wel eens stress van. Ik weet dat er een aantal zaken hout-touwtje in elkaar zijn gezet. En dan ga ik weer in mijn hoofd plannen hoe ik het op ga lossen, in welke volgorde, wat dat gaat kosten (geld klotst niet tegen de plinten hier)... en dan ga ik "down the rabbithole".
Maar dan denk ik bij mezelf: het staat er al bijna 50 jaar... het is nog niet uit elkaar gevallen... zal wel goed-genoeg zijn... kan nog wel een paar jaartjes door.
Wat mij de laatste tijd helpt is documenteren: veel informatie/plannen houd ik in mijn hoofd. Maar door het op te schrijven en documenteren kan ik het beter loslaten.
PV: 13 x LG Solar 320N1K-A5 - NeON2 / WP: Adlar Aurora II 6kw / WPB: Atlantic Explorer 200l / jaren 70 woning gasloos sinds 10-2024
Ik herken mezelf hier wel een beetje in, ik heb dit ook twee keer gehad. De eerste keer toen ik echt op mezelf ging wonen en de tweede keer toen ik eigenaar werd van een koophuis (februari 2022 gekocht, verhuist in augustus 2022). Ik ben er zelf ook gevoelig voor, maar gelukkig heb ik inmiddels ook wat ervaring en weet ik dat de boel wel heel dramatisch moet zijn voordat er echt wat fout gaat.FrankoNL schreef op maandag 2 januari 2023 @ 01:15:
Ik weet eigenlijk niet of dit topic hier wel in thuis hoort maar ik vraag me af of er meer mensen zijn die het fenomeen waar ik nu mee zit herkennen. Ik maak me, eigenlijk obsessief, zorgen om de staat van onze redelijk recent gekochte woning. Het verhaal:
Wij hebben medio januari 22, dus op de top van de markt, een tussenwoning aangekocht. Bouwjaar 2002 met een uitbouw uit 2007. Het stellen van een bouwkundige keuring als voorwaarde was toen nog lastig.
In eerste instantie had ik nergens last van, tot ik ging verhuizen. Na de verhuizing ging ik een praatje maken met de buurman. Die kwam direct met het verhaal dat zijn aannemer (zijn uitbouw is later aangebouwd) forse kritiek had op de bouwkwaliteit van onze aanbouw. Lekker begin zullen we maar zeggen. Vervolgens erachter gekomen dat de vorige eigenaren een lichtpunt in de woning hebben verplaatst, doormiddel van het rommelen aan het plafond (ik gok een gootje gefreesd en weer dichtgestuct). Dit is eigenlijk niet de bedoeling vanwege de in het plafond aanwezige wapening. Daarnaast blijkt er langs de spotjes in de uitbouw gewoon wind naar binnen te komen. Ook dit is uiteraard niet de bedoeling.
Eigenlijk ben ik nu al een paar maanden obsessief zorgen aan het maken over de woning. Een aantal voorbeelden:
Deur klemt? Dat moet komen omdat de boel verzakt is vanwege het gerommel met dat lichtpunt. Raam klemt? Dat moet komen omdat een deel van de woning scheef staat.
De uitbouw is blijkbaar slecht gebouwd, zou die soms aan het verzakken zijn? Misschien trekt hij de halve woning wel mee naar beneden! Als het met die spotjes al zo slecht is waar hebben ze dan nog meer fouten in gemaakt?! Shit we hebben echt een ramp gekocht! Dit gaat tienduizenden euro's kosten. etc etc.
De muur of een deurkozijn staat niet helemaal waterpas? Jullie raden het al ... groot probleem!
Het gevolg is dat ik eigenlijk urenlang op google aan de gang ga om te kijken wat de oorzaak kan zijn van de wel of niet bestaande problemen. Dit is vergelijkbaar met uren googlen als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt, je komt altijd op het slechtste uit. Of ik loop de halve dag met knikkers, waterpassen etc etc alles te checken.
Dit zorgt ervoor dat ik me eigenlijk helemaal niet fijn voel hier. Sterker nog, ik heb er als gevolg hiervan gigantisch spijt van dat ik mijn appartement heb verkocht en dat we vervolgens hier zijn gaan wonen.
Ik vroeg me af of deze gevoelens enigzins herkenbaar zijn? En zo ja, misschien kunnen we elkaar daar in dit topic mee helpen!
Coole tool, dank je wel! Op de kaart van 1928 zie ik een rood vlekje verschijnen. Dus ergens tussen 1895 en 1928 is het gebouwd... althans, er is *iets* gebouwd op deze plek. Voor hetzelfde geld is het in WO2 helemaal platgeschoten want er is zwaar gevochten hier vanwege het kanaal een paar kilometer verderop.supersoco80 schreef op maandag 2 januari 2023 @ 10:34:
[...]
Topotijdreis kan je misschien helpen met de ouderdom van je woning
[ Voor 3% gewijzigd door Gautama op 02-01-2023 12:09 ]
FRANQ schreef op maandag 2 januari 2023 @ 08:52:
@FrankoNL
Een huis uit 2002, en zeker een tussenwoning, staat op palen in het overgrote deel van nederland
De kans op verzakken is dan NIHIL.
Klemmende ramen kan komen door meerdere verflagen, verkeerd gestelde scharnieren of andere dingen die met een kozijn fout kunnen zijn zoals vocht. Idem voor de deur.
Een kozijn is niet en mag ook niet dragend uitgevoerd zijn.
Hierdoor is het praktisch onmogelijk dat hij klemt doordat er iets met het huis mis is.
Een lichtpunt verplaatsen in kanaalplaat kan een probleem zijn, maar dat hoeft niet.
Dat ligt er geheel aan of en hoeveel bewapening er doorgezaagd is.
De sleuf voor het buisje zal niet door de bewapening gegaan zijn, daarvoor ligt het te diep.
Luchtdicht bouwen was in die tijd nog niet ingeburgerd.
En een beetje "goede" aannemer die al wat ouder is hield zich nog vast aan dat doortochten voorkomt dat je vochtproblemen krijgt.
Ze zeiden letterlijk "het moet doorwaaien"
Inmiddels is de visie daarop veranderd.
We willen isolatie, en luchtdicht.
Maar als je dat gaat doen, vergeet dan niet om balansventilatie of roosters toe te passen.
Ik denk dat je je onnodig zorgen maakt.
Laat een keuring doen voor je eigen gemoedsrust.
Eventueel destructief, zodat de vermoedelijke probleem plekken goed onderzocht worden.
T-Forever schreef op maandag 2 januari 2023 @ 09:17:
[...]
In voorgespannen kanaalplaten wil je dus NOOIT wapening doorzagen.
Jeetje wat een reacties allemaal! Dank daarvoorTrichoglossus schreef op maandag 2 januari 2023 @ 09:37:
[...]
Is dat zo? In de kleigebieden staat een woning vrijwel altijd op "staal", dus op een brede betonnen voet.
Nu de klei aan het inklinken is de laatste jaren, zakken de woningen dus ook op deze gebieden.
Nu verzakken inderdaad de woningen op de hoeken makkelijker.
Maar een aanbouw die eventueel later, mogelijk op een dunne plaat beton is gezet, kan zelfstandig zakken/loskomen van de woning.
Als de TS weet waarop zijn huis gebouwd is kan hij het een en ander uitsluiten.
Dit kom je bij veel vakmensen tegen. En hoewel ze niet perse ongelijk hebben in hoe het wel moet, hebben ze lang niet altijd gelijk in hoe hoe het niet moet. Vaak is men conservatief en zie je daarnaast iets dat je als leerling/meester kunt beschrijven. Het einde van het liedje is dat iedereen alles doet zoals hij het altijd gedaan heeft omdat het zo voorgedaan was en het aardig leek te werken. Maar dat is niet perse het beste en dat wil ook niet zeggen dat andere oplossingen slecht zijn.Gautama schreef op maandag 2 januari 2023 @ 12:07:
kan ik inmiddels vertellen dat het echt een hobby is van die klusjesmannen om het werk van een ander volledig af te kraken (in ons eigen huis maar ook bij huizen in de buurt). Het lijkt wel hun manier om zichzelf te kunnen verkopen: 'goh, heb jij even geluk dat je mij over de vloer laat komen, want ik weet hoe het wél allemaal moet... ohja, en dit trouwens mijn (absurd hoog) tarief'.
Dan maakt een sleufje in het plafond al helemaal niks uit voor de draagkracht van de vloer.FrankoNL schreef op maandag 2 januari 2023 @ 12:29:
Er is hier geen sprake van een kanaalplatenvloer. Althans, dan zou ik elke 1,5 meter een naad moeten zien en die zitten er niet. In de plafonds zitten vanuit de bouw helemaal geen naden, dus ik denk dat het gewoon een gestorte vloer is?
Huizen in het rivierengebied zijn/werden vrijwel altijd op staal gebouwd. De aanbouw van een vriendin is verzakt, die hebben ze nu met 5m lange, geschroefde, palen, gestabiliseerd op de zandlaagFRANQ schreef op maandag 2 januari 2023 @ 10:28:
[...]
Huizen in het oosten/zuiden die op zand staan zouden nu mogelijk nog wel op staal kunnen zijn gefundeerd.
Maar ik vermoed dat rijtjes toch wel onderheid zijn tegenwoordig.
Vanaf de jaren 70 staat (hier in de haarlemmermeer en omstreken) grotendeels op palen, en rond het bouwjaar van het huis van @FrankoNL 100% zeker weten allemaal op palen. (Weet vrij zeker alles na 1990)
Juist op klei/veen wil je op palen staan, klei/veen verzakt zand niet.
De palen worden geslagen tot op de draagkrachtige zandlaag, waardoor het huis niet meer verzakt.
Woon zelf in de Haarlemmermeer in een op staal gefundeerd huis uit 1925/1930.
Is dat ook een huis van na 2000?Trichoglossus schreef op maandag 2 januari 2023 @ 12:53:
[...]
Huizen in het rivierengebied zijn/werden vrijwel altijd op staal gebouwd. De aanbouw van een vriendin is verzakt, die hebben ze nu met 5m lange, geschroefde, palen, gestabiliseerd op de zandlaag
Voor de droogte van een paar terug is er nooit wat gebeurd met de huizen.
Door de extreme droogte in de zomer zijn er inmiddels honderden huizen die verzakt zijn, en enorme scheuren hebben.
Maar de TS heeft daar gelukkig geen last van met zijn aanbouw
Nee, ruim voor 2000. Hoe wil je het anders stabiliseren? De aanbouw trok de achtergevel letterlijk mee bij het verzakken.FRANQ schreef op maandag 2 januari 2023 @ 13:03:
[...]
Is dat ook een huis van na 2000?
wel bijzondere keuze om voor palen te kiezen dan als de rest van het huis niet op palen staat.
We hebben daar zelf ook naar gekeken, maar dat werd sterk afgeraden.
Grootste deel van NL wordt niet op palen gebouwd.Trichoglossus schreef op maandag 2 januari 2023 @ 13:10:
[...]
Nee, ruim voor 2000. Hoe wil je het anders stabiliseren? De aanbouw trok de achtergevel letterlijk mee bij het verzakken.
Ik zie nog steeds dat er op staal wordt gebouwd. Blijkbaar heien ze niet overal.
[ Voor 24% gewijzigd door Ernemmer op 02-01-2023 13:15 ]
Als iemand die ook vorig jaar in een diepe put heeft gezeten voor dit soort angsten (vloer/muren), kan ik enkel je het advies geven hulp te zoeken. Ga eens kletsen met je huisarts. Wat er nu gebeurd is heel herkenbaar, er is een zorg en het angst-systeem in je lichaam maakt die heel erg groot, waardoor je vol spanning de hele dag rondloopt.FrankoNL schreef op maandag 2 januari 2023 @ 01:15:
Ik weet eigenlijk niet of dit topic hier wel in thuis hoort maar ik vraag me af of er meer mensen zijn die het fenomeen waar ik nu mee zit herkennen. Ik maak me, eigenlijk obsessief, zorgen om de staat van onze redelijk recent gekochte woning. Het verhaal:
Wij hebben medio januari 22, dus op de top van de markt, een tussenwoning aangekocht. Bouwjaar 2002 met een uitbouw uit 2007. Het stellen van een bouwkundige keuring als voorwaarde was toen nog lastig.
In eerste instantie had ik nergens last van, tot ik ging verhuizen. Na de verhuizing ging ik een praatje maken met de buurman. Die kwam direct met het verhaal dat zijn aannemer (zijn uitbouw is later aangebouwd) forse kritiek had op de bouwkwaliteit van onze aanbouw. Lekker begin zullen we maar zeggen. Vervolgens erachter gekomen dat de vorige eigenaren een lichtpunt in de woning hebben verplaatst, doormiddel van het rommelen aan het plafond (ik gok een gootje gefreesd en weer dichtgestuct). Dit is eigenlijk niet de bedoeling vanwege de in het plafond aanwezige wapening. Daarnaast blijkt er langs de spotjes in de uitbouw gewoon wind naar binnen te komen. Ook dit is uiteraard niet de bedoeling.
Eigenlijk ben ik nu al een paar maanden obsessief zorgen aan het maken over de woning. Een aantal voorbeelden:
Deur klemt? Dat moet komen omdat de boel verzakt is vanwege het gerommel met dat lichtpunt. Raam klemt? Dat moet komen omdat een deel van de woning scheef staat.
De uitbouw is blijkbaar slecht gebouwd, zou die soms aan het verzakken zijn? Misschien trekt hij de halve woning wel mee naar beneden! Als het met die spotjes al zo slecht is waar hebben ze dan nog meer fouten in gemaakt?! Shit we hebben echt een ramp gekocht! Dit gaat tienduizenden euro's kosten. etc etc.
De muur of een deurkozijn staat niet helemaal waterpas? Jullie raden het al ... groot probleem!
Het gevolg is dat ik eigenlijk urenlang op google aan de gang ga om te kijken wat de oorzaak kan zijn van de wel of niet bestaande problemen. Dit is vergelijkbaar met uren googlen als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt, je komt altijd op het slechtste uit. Of ik loop de halve dag met knikkers, waterpassen etc etc alles te checken.
Dit zorgt ervoor dat ik me eigenlijk helemaal niet fijn voel hier. Sterker nog, ik heb er als gevolg hiervan gigantisch spijt van dat ik mijn appartement heb verkocht en dat we vervolgens hier zijn gaan wonen.
Ik vroeg me af of deze gevoelens enigzins herkenbaar zijn? En zo ja, misschien kunnen we elkaar daar in dit topic mee helpen!
Automatisch crypto handelen via een NL platform? Check BitBotsi !
Ik wel en durf er minder zo stellig over te zeggen. Gevalletje dunning-krueger?
Lullige is dat een paar ton aan beton nogal goed is in dat onmogelijk maken als je er toevallig onder terechtkomt. Liefst wil je dat voorkomen. Is beter dan genezen.Drardollan schreef op maandag 2 januari 2023 @ 17:16:
Toch gewoon een kwestie van een goede inboedel en opstalverzekering nemen? Als de boel in elkaar klettert dan regelen die het herstel.
Leuke van statistiek is dat het altijd verteld wat je wil dat het verteld. Op basis van jouw argument kan ik statistisch concluderen dat Grootste deel van NL niet is bebouwd. Dus inderdaad ook niet op palen.Ernemmer schreef op maandag 2 januari 2023 @ 13:14:
[...]
Grootste deel van NL wordt niet op palen gebouwd.
rood staat op palen.
Het gaat hier niet om een uitbouw maar om een bovenverdieping (zie ook originele draadje dat ik hier ver boven linkte). Uitbouw op staal mag - meerdere verdiepingen niet.MedionAkoya schreef op maandag 2 januari 2023 @ 18:23:
Ik ben geen bouwkundige, maar civieler. Dus als ik onzin vertel... verbeter mij.
Dat een scheur zichtbaar op de grens van uitbouw en huis, dat zie ik vaker. Of het schadelijk is, niet voor je huis, maar het is wel lelijk en de vloer kan na een tijdje niet meer waterpas staan.
[...]
[ Voor 100% gewijzigd door wheez50 op 02-01-2023 18:28 . Reden: quotes, quotes en andere onzin ]
[ Voor 50% gewijzigd door MedionAkoya op 02-01-2023 18:45 ]
Trein?
"Bouwkundigen lossen problemen op met een flesje pur. Civielers met een kuubje beton"MedionAkoya schreef op maandag 2 januari 2023 @ 18:23:
Ik ben geen bouwkundige, maar civieler. Dus als ik onzin vertel... verbeter mij.
[ Voor 2% gewijzigd door wheez50 op 02-01-2023 18:41 . Reden: quote-tag op juiste plek zetten, wheez! ]
Hoe kom je aan deze tekening?Ernemmer schreef op maandag 2 januari 2023 @ 13:14:
[...]
Grootste deel van NL wordt niet op palen gebouwd.
rood staat op palen.
[Afbeelding]
[ Voor 7% gewijzigd door MedionAkoya op 02-01-2023 18:56 ]
Trein?
[ Voor 83% gewijzigd door MedionAkoya op 02-01-2023 20:52 ]
Trein?
Voor jou staat dus dat plaatje erbij, kan je precies zien wat ik met “grootste deel” bedoel.wheez50 schreef op maandag 2 januari 2023 @ 18:21:
[...]
Ik wel en durf er minder zo stellig over te zeggen. Gevalletje dunning-krueger?
[...]
Lullige is dat een paar ton aan beton nogal goed is in dat onmogelijk maken als je er toevallig onder terechtkomt. Liefst wil je dat voorkomen. Is beter dan genezen.
[...]
Leuke van statistiek is dat het altijd verteld wat je wil dat het verteld. Op basis van jouw argument kan ik statistisch concluderen dat Grootste deel van NL niet is bebouwd. Dus inderdaad ook niet op palen.
[...]
Het gaat hier niet om een uitbouw maar om een bovenverdieping (zie ook originele draadje dat ik hier ver boven linkte). Uitbouw op staal mag - meerdere verdiepingen niet.
Ik denk dat het hier meer gaat om de onzekerheid en angst die de twijfel geeft. En de psychologische effecten die dat hebben op de OP. Effecten die ieder normaal weldenkend mens zou moeten kunnen herkennen.
Ik zie het plaatje. En buiten dat ik een bronloos plaatje niet gelijk geloof, zie ik dat dichtbevolkte gebieden veelal rood zijn. En dunbevolkte gebieden overwegend geel. Verder zie ik gebieden met hoogbouw die geel lijken te zijn. Terwijl ik vrij zeker ben dat de meeste gebouwen van meer dan 5 verdiepingen wel een diepere fundering hebben dan op staal.Ernemmer schreef op maandag 2 januari 2023 @ 19:40:
[...]
Voor jou staat dus dat plaatje erbij, kan je precies zien wat ik met “grootste deel” bedoel.
[ Voor 32% gewijzigd door wheez50 op 02-01-2023 20:27 ]
Het is een combo, met name bang dat de vloer dermate beschadigd is dat herstel vele tienduizenden euro’s zou kosten cq. de boel gevaarlijk wordt, en aan de andere kant dat de boel onverkoopbaar is.MedionAkoya schreef op maandag 2 januari 2023 @ 19:03:
Je bent dus ergens bang voor.
Ben je bang dat je huis verkoopbaar wordt door actie van vorige bewoner?
Hierop zou je proberen om de verkoper aan te spreken dat het een verborgen gebrek was.
of ben je bang dat het vloer bezwijkt? Dat zou je de scheuren moeten zien. De vloeren storten echt niet zomaar naar beneden.
Bij aankoop heb je waarschijnlijk wel documenten van je hypotheek gekregen.
Een taxatie was bij mijn hypotheek verplicht en daarin heeft een taxatiemakelaar beschikbare data over mijn woning gezocht en dus ook over palen. Echter omdat het jaren 60 wisten...ze niet zeker of het beton of houten palen waren, maar het was geen ramp omdat palen zijn gefundeerd op draagkrachtige zandlaag op 14 meter diep. (Den Haag)
Ik denk dat je taxatiemakelaar ook deze informatie heeft opgezocht.
Ik wil wel zeggen dat het na aankoop met je huis nog erg stressvol blijft. Alleen meeste mensen praten daar nooit over...totdat je zelf over begint met hun over te praten . Door hoge huizenprijzen kan je moeilijk de tegenslagen accepteren. Vroeger accepteerden men het...ik koop een huis en hou rekening mee dat ik hier werk aan hebt. Een tip aan iedereen is eigenlijk. voor en na je aankoop moet je kritisch samen met je kennis of familie het huis doorspitten op eventuele defecten.
De plannen dat je meteen het huis gaat inrichten, of inrichting gaat slopen of een ander badkamer plaatst of hele huis gaat verven.. die moet je ff parkeren.
En over klusjesmannen en inspecteurs gesproken er zijn daar helaas veel mistverstanden. Hier kan je weinig aan doen. Ze doen hun werk, echter ze doen een deel van het werk.
Bijv een bouwkundige inspecteur controleert niet op (verborgen) asbest.
Een klusjesman is geen alleskunner, ze zijn erg goed om zichzelf slimmer over te laten komen tov de rest.
Soms maken ze oneigenlijk gebruik van je spullen bijv. ze gebruiken je stofzuiger of veger en blik die jij toevallig in de keuken had liggen.
Of ze ruimen stof niet zo netjes op zoals jij het wil.
Niet ieder klusjesman begint over, of je huis al op bouwdefecten of asbest heb laten controleren. Boeit hun niet, ze willen werk en centjes zien.
Ze beginnen met klussen en daarna overvallen ze jou met bouwdefect of asbest. En dan ga je vloeken, project ligt stil.
En ik heb ergere gevallen gezien.
Bijv. een huis uit de jaren 70 waarvan de garage aan de binnenkant met asbestplaten was bedekt.
De bewoners hadden inmiddels al kasten tegenaan geboord... oeps. Die hebben slapeloze nachten gehad en waren duizenden euro's armer. Omdat ze van die spul afwilden.
Een model van een huis is vaak een product dat vaak in een zeer beperkte oplage wordt gemaakt en ieder huis is anders. Niemand heeft dezelfde indeling van kamers en badkamers of keukens.
Alleen huizen van sociale woningbouw hebben vaak dezelfde keuken, badkamers, thermostaat, cv-ketel etc...alleen de tuin is bij sociale woningbouw bij ieder woning anders.
Is het wind of gewoon de trek omdat je waarschijnlijk een verlaagd plafond hebt.sig69 schreef op maandag 2 januari 2023 @ 02:41:
Als je problemen googled vind je die...
Een lichtpuntje verplaatsen maakt echt niets uit, maak je daar niet druk om. Een spotje waar wind uit komt is wel een probleem, dat moet opgelost worden.
Als de vloerwapening beschadigd is dan is een beetje plakwapening zo aangebracht, dat hoeft geen 10k te kosten of je woning onverkoopbaar te maken.FrankoNL schreef op maandag 2 januari 2023 @ 21:07:
[...]
Het is een combo, met name bang dat de vloer dermate beschadigd is dat herstel vele tienduizenden euro’s zou kosten cq. de boel gevaarlijk wordt, en aan de andere kant dat de boel onverkoopbaar is.
Maar goed. Iedereen bedankt. Het is denk ik inderdaad verstandig om iemand erbij te halen met meer verstand ervan.
[ Voor 5% gewijzigd door Ernemmer op 02-01-2023 21:38 ]
Apple iPhone 16e LG OLED evo G5 Google Pixel 10 Samsung Galaxy S25 Star Wars: Outlaws Nintendo Switch 2 Apple AirPods Pro (2e generatie) Sony PlayStation 5 Pro
Tweakers is onderdeel van
DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden - Auteursrecht © 1998 - 2025
•
Hosting door TrueFullstaq