Toon posts:

Netflix onterecht gekoppeld aan Ziggo factuur

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen

Vraag


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Beste medeTweakers,

Afgelopen donderdag kreeg ik via mail mijn factuur binnen van Ziggo en het mij opviel dat er opeens 32 euro méér in rekening werd gebracht. Dit ben ik toen via MijnZiggo eens gaan checken en bleek dit 2 x 15,99 euro van derden te zijn en die derde bleek NetFlix te zijn.

Via dus MijnZiggo kan je blijkbaar externe streamingdiensten koppelen aan de factuur van Ziggo, echter het punt is dat wij nooit een NetFlix abbo afgesloten hebben. Laat dus staan dat wij ooit zelf hebben gekoppeld aan ons Ziggo account want ik wist er geeneens van.

Uiteraard vandaag meteen contact opgenomen met Ziggo echter hier krijgen we 0 op ons request en Ziggo beweerd dat toch dan iemand in ons huishouden een NetFlix abbo afgesloten moet hebben. Wanneer wij dan met onze beide e-mailadressen proberen in te loggen bij NetFlix staat er duidelijk dat er geen account bestaat op dat adres.

Vervolgens toen contact met NetFlix opgenomen en bij hun ook dus niets bekend is van een account op de beide e-mailadressen. Echter volgens de medewerker van NetFlix bleek dat er wel op een ander vreemd onbekend mailadres een account bestond. Volgens dus die medewerker zou ons Ziggo account gehackt zijn.

Zowel Ziggo als NetFlix zeggen nu beiden dat ze er niets aan kunnen doen en wij al vanaf eind vorig jaar 15,99 euro extra betaald hebben. Wie o wie heeft zoiets ook meegemaakt en wat zouden wij nog kunnen ondernemen, buiten uiteraard dan alle ww veranderen wat inmiddels gebeurd is.

Excuses als ik misschien de volgorde van opstellen van de post niet helemaal correct is.

Beste antwoord (via Roel1966 op 03-01-2023 18:48)


 • Ziggo-Webcare
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 16:11

Ziggo-Webcare

Bedrijfsaccount Ziggo
@Roel1966 een vreemd probleem als je onverwacht Netflix op je factuur te zien krijgt. Goed te horen dat je eigenlijk bijna nooit problemen hebt. Dat is prettig en laten we dit geschil dan ook oplossen.

Ik lees goede adviezen zoals betere beveiliging van Mijn Ziggo en dat is absoluut belangrijk. Ook dat je hierover een bevestiging van krijgt zodra die besteld is.

Dat neemt niet weg dat je hier toch graag een oplossing voor ziet. Zonder enige gegevens wordt mij dat een beetje lastig ;-) Stuur gerust een privébericht met je postcode, huisnummer en naam + geboortedatum contracthouder. Dan werp ik er een blik op en reken ik erop dat we hier (zo aan het begin van 2023) samen het oplossen.

@all, voor iedereen de beste wensen en een prachtig 2023 gewenst!

PS: @Ieny denk om je hart! ik kan me de frustratie voorstellen en jammer dat dit toen zo gelopen is.

Ziggo-Webcare

Alle reacties


 • Hoyden
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 18:46
Je kunt sowieso je Ziggo account wat beter beveiligen.

Zijn er ook andere sessies actief? Dat kan je allemaal bekijken in je account overzicht.
Dat helpt nu niet voor dit issue, maar is natuurlijk wel veiliger.

[Voor 4% gewijzigd door Hoyden op 30-12-2022 18:35]


 • Jay-B
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 22:51
@Roel1966 Je hebt niet je Ziggo Go account gedeeld met iemand? Bij een bestelling van een streamingdiensten bij Ziggo krijg je ook een bevestiging. Klopt het emailadres bij Ziggo nog wel? Al met al een vreemde situatie. Denk niet dat je er veel aan kan doen behalve opzeggen uiteraard.

[Voor 12% gewijzigd door Jay-B op 30-12-2022 18:50]


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Zijn er ook andere sessies actief?
Voor zover ik kan zien zijn er geen andere sessies actief en konden ze vanuit de Ziggo helpdesk ook geen vreemde activiteiten zien.
Je hebt niet je Ziggo Go account gedeeld met iemand?
Voor zover ik in elk geval weet heb ik dit nooit met iemand gedeeld.
Klopt het emailadres bij Ziggo nog wel?
Daar is niets aan veranderd verder en dit nog steeds op hetzelfde mailadres staat. Anders was mij dat toch wel al snel opgevallen wanneer we geen mails meer van Ziggo zouden ontvangen lijkt mij.
Denk niet dat je er veel aan kan doen behalve opzeggen uiteraard.
Ben er ook wel bang voor dat er weinig aan te doen valt en ik uiteraard meteen die koppeling van het Ziggo account verwijderd heb. Ziggo opzeggen is verder geen optie hier omdat we dan helaas weinig andere keuze hebben.

 • FreakNL
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 23:35

FreakNL

Well do ya punk?

Hij bedoelt opzeggen van Netflix natuurlijk. Niet je gehele Ziggo abonnement.

Tenzij ze bij Ziggo echt een dikke bug hebben (en dan zouden meer klanten hier last van hebben) lijkt het er toch echt op dat je Ziggo account+ww op straat ligt.

Heb je een Ziggo wachtwoord wat je ook op andere sites gebruikt?

Maar je zegt eind vorig jaar? Bedoel je dan eind 2021? Maakt verder niet uit maar dan had het je toch wel eerder kunnen opvallen?

[Voor 111% gewijzigd door FreakNL op 30-12-2022 19:22]


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Hij bedoelt opzeggen van Netflix natuurlijk. Niet je gehele Ziggo abonnement.
Begrijp ik maar het gekke is dat we geeneens een NetFlix abbo hebben en er alleen dus op de een of andere manier een koppeling in MijnZiggo stond. Maar NetFlix kon zelf bevestigen dus dat wij geen abbo hebben en bij hun niets bekend is. Valt ook dus niets terug te vinden naar die koppeling waar die vandaan komt, vaag dus allemaal.

 • FreakNL
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 23:35

FreakNL

Well do ya punk?

Je zegt net zelf dat er bij Netflix wel een account bekend is op jouw adres? :?

 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Tenzij ze bij Ziggo echt een dikke bug hebben (en dan zouden meer klanten hier last van hebben)
Het frappante is wel dat er wel vaker problemen zijn met MijnZiggo en momenteel je ook niet via de pc in MijnZiggo kan komen. Ehm, tja, dan ga ik toch sterk twijfelen en heb ik een vermoeden dat er ergens een bug zit die dan koppelingen onderling bij accounts verwisseld.
Je zegt net zelf dat er bij Netflix wel een account bekend is op jouw adres?
Nee, je kan dus in MijnZiggo de betaling van een NetFlix abbo koppelen en dan word dit via Ziggo dan verrekend. Alleen het punt is dus dat wij GEEN NetFlix abbo hebben maar er wel een koppeling in ons account staat. Daardoor dat wij dus een heel aantal maanden telkens 15,99 euro betaalden voor een voor ons onbekend NetFlix account.

Dat ik er pas nu achter gekomen ben is omdat opeens 32 euro extra op de factuur stond en mij dat erg veel leek. En ja toen zag ik dus pas dat er voor de maand december en januari 2 x 15,99 voor NetFlix verrekend werd. Eerder zag ik ook wel een iets hoger bedrag staan maar ging ik er vanuit dat dit kwam door de gewone telefoon.

Van wie, geen idee want de helpdesk van NetFlix kon ook totaal niets terugvinden van ons, dus bij NetFlix is ook niks bekend van een abbo op onze naam. En dus om de verrekening van een NetFlix abbo te kunnen koppelen aan het Ziggo account kan dit alleen via het mailadres waarop het Ziggo account staat. Dus je kan niet zomaar een vreemd mailadres daarvoor gebruiken en dat is nu het vage eraan. Dit MOET en KAN alleen via MijnZiggo terwijl wij al tig keer gezegd hebben dat wij dit NIET gedaan hebben.

[Voor 3% gewijzigd door Roel1966 op 30-12-2022 19:52]


 • RollieBollie
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 19:37
Ik weet niet hoe dit precies werkt, maar blijkbaar kan je vanuit de tv ontvanger ook Netflix bestellen. En dan heb je als ik het goed begrijp enkel de pincode nodig: Als je dit zelf wilt zoeken: zoek met google naar netflix betalen via ziggo


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
maar blijkbaar kan je vanuit de tv ontvanger ook Netflix bestellen.
Klopt in de Mediabox Next zitten ook diverse apps waaronder dan NetFlix maar nooit die NetFlix app op de Mediabox Next hebben gebruikt. Ik heb zelf een NAS vol staan met een heleboel films dus tja, waarom zou je dan NetFlix nemen. En als dan zou ik sowieso ook nooit dat allerduurste abbo van 15,99 nemen voor mijzelf alleen dan.

 • RollieBollie
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 19:37
Dat je het niet zelf hebt besteld is wel duidelijk, maar misschien iemand anders die toegang heeft/had tot je mediabox? Ik heb dit soort dingen ook vaak meegemaakt bij een andere ISP met bijvoorbeeld een tablet/smartphone die van ouders zijn en dan even aan de kids wordt gegeven om ze bezig te houden. Blijken die kids een spelletje te willen spelen en zitten ze aan een abo vast.

En advies om voortaan elke maand de facturen van je vaste/mobiele providers te checken. Je ISP zal nu niets kunnen doen aan die ~12 maanden onterechte kosten, behalve als er aan de kant van de ISP iets verkeerd is gegaan. Ze moeten je wel in ieder geval kunnen helpen met het stopzetten.

[Voor 27% gewijzigd door RollieBollie op 30-12-2022 21:05]


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
maar misschien iemand anders die toegang heeft/had tot je mediabox?
Ik snap wat je bedoeld maar er komen hier in huis verder geen anderen die toegang hebben tot de Mediabox Next dus dat kan al volledig uitgesloten worden.
[quote]
En advies om voortaan elke maand de facturen van je vaste/mobiele providers te checken.
Ik keek al elke maand even naar het totaalbedrag wat wel al ietwat hoger was maar omdat we ook vaste telefoon via Ziggo hebben zonder vrij bellen dacht ik van dat dit daardoor kwam.

Maar toch blijf ik het erg vreemd vinden dat er zonder toedoen van ons opeens een koppeling gemaakt is naar een extern bedrijf. Wat daarbij ook nog eens frappant is is dat ik ook nergens in de mail iets van een bevestiging terug kan vinden dat die koppeling gemaakt is. Wel heb ik dus meteen gisteren die koppeling ongedaan gemaakt en daarvan kreeg ik dan wel een bevestiging.

Dus als je het mij vraagt is dit toch echt een bug in MijnZiggo want zeker als je bekijkt dat wel vaker MijnZiggo niet werkt. Al meerdere keren dit jaar gehad dat je b.v. niet kon inloggen en dan hoorde je via de helpdesk weer dat er een storing was met MijnZiggo. Ja, sorry, wie kan mij dan garanderen dat er absoluut geen bugs in MijnZiggo zitten ?

Maar oke, dit zal toch wel een touwtrekken blijven en Ziggo zal blijven zeggen dat het niet aan hun ligt. Wel hoop ik erop dat misschien meer mensen dit ontdekken en zich er misschien ook niet van bewust zijn.

 • ZeRoC00L
 • Registratie: Juli 2000
 • Niet online
Op social media klagen, hopen dat ze dan meewerkender zijn…

[*] Error 45: Please replace user
Volg je bankbiljetten


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
ZeRoC00L schreef op vrijdag 30 december 2022 @ 22:13:
Op social media klagen, hopen dat ze dan meewerkender zijn…
Is zeker een idee maar ik had zoiets van eerst toch even hier op Tweakers op het Forum peilen of er misschien meer mensen zijn die dit meegemaakt hebben.

 • nelizmastr
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 21:35

nelizmastr

Goed wies kapot

Roel1966 schreef op vrijdag 30 december 2022 @ 22:17:
[...]

Is zeker een idee maar ik had zoiets van eerst toch even hier op Tweakers op het Forum peilen of er misschien meer mensen zijn die dit meegemaakt hebben.
Helaas kan dit niet “vanzelf” en ook niet 2 keer. Dus echt meemaken is er niet bij.

Zoals vaak genoemd zal het account gecompromitteerd zijn geweest.

Wachtwoord veranderd? Mfa aangezet? Dan zit je weer veilig.

I reject your reality and substitute my own


 • bl33d
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 24-01 08:59

bl33d

I love the smell of Napalm..

Als je voor zoiets aanmeld hoor je toch een bevestigingsmail te ontvangen ? Wanneer is het actief? Controleer je mail eens van die periode

 • NSG
 • Registratie: April 2009
 • Nu online

NSG

Je weet niks!

Gaat het nou om 2 x €15,99 per maand of €15,99 per maand, twee maanden lang?

Het eerste zou nou mijn weten niet mogelijk moeten zijn via MijnZiggo. Want dan heb je twee actieve Netflix accounts.

 • De_Bastaard
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 23:15

De_Bastaard

Bastaardicious - FinFleet

bl33d schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 09:03:
Als je voor zoiets aanmeld hoor je toch een bevestigingsmail te ontvangen ? Wanneer is het actief? Controleer je mail eens van die periode
Ik heb zelf geen ziggo maar kun je niet bij het registreren bij Netflix vanuit die ziggo app, een ander mail adres opgeven?

 • Derice
 • Registratie: April 2004
 • Niet online

Derice

Jamaica has a bobsled team!

Als er een koppeling is, met welk Netflix account dan? Dat zou toch wel ergens te zien moeten zijn?
Dat mis ik in je verhaal.

Wanneer je weet welk account er is gekoppeld kun je wellicht daar nog een conclusie uit trekken.

Beschikbaar als Freelance Fotograaf
Mijn reizen over de wereld
Foto's waar ik trots op ben


 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • FreakNL
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 23:35

FreakNL

Well do ya punk?

NSG schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 09:15:
Gaat het nou om 2 x €15,99 per maand of €15,99 per maand, twee maanden lang?

Het eerste zou nou mijn weten niet mogelijk moeten zijn via MijnZiggo. Want dan heb je twee actieve Netflix accounts.
Het issue loopt al sinds eind 2021. Maar het is de TS niet eerder opgevallen.

Verder vind ik het maar een vaag verhaal. De TS blijft ook hameren op MijnZiggo en de bugs daarin… Ik heb daar overigens 0 last van. Als jij ineens op de PC niet meer in MijnZiggo kan lijkt me dat juist het bewijs dat je account op straat ligt. Of je e-mail waaraan het account gekoppeld is… Verder leg je het allemaal maar warrig uit, er is geen touw aan vast te knopen.

Face it;
Ofwel iemand heeft toegang gehad tot je Next
Ofwel iemand heeft toegang tot je account

Het kan administratief best een zootje zijn bij Ziggo maar er worden niet zomaar abbos aan je account toegevoegd…


Verder ga je totaal niet meer in op deze opmerking:
Echter volgens de medewerker van NetFlix bleek dat er wel op een ander vreemd onbekend mailadres een account bestond. Volgens dus die medewerker zou ons Ziggo account gehackt zijn.
Waarom zegt Netflix dat? Hoe is de koppeling naar jouw persoon gemaakt? Huis-adres? Of toch op je Ziggo account?


Verder vraag ik je nogmaals:
Heb/had je een Ziggo e-mail/wachtwoord combinatie wat je ook op andere sites gebruikt?

[Voor 22% gewijzigd door FreakNL op 31-12-2022 09:49]


 • NSG
 • Registratie: April 2009
 • Nu online

NSG

Je weet niks!

FreakNL schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 09:43:
[...]


Het issue loopt al sinds eind 2021. Maar het is de TS niet eerder opgevallen.

[…]
Ziggo heeft deze mogelijkheid maart dit jaar geïntroduceerd. Ik ga er dus vanuit dat het hier december 2022 en een vooruitbetaling voor januari 2023 betreft. Maar het is mij nu niet duidelijk of het één of twee accounts betreft.

[Voor 8% gewijzigd door NSG op 31-12-2022 10:19]


 • F_J_K
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

F_J_K

Moderator CSA/PB

Front verplichte underscores

Vraag Ziggo op welk moment vanaf welk IP-adres het abo is aangemaakt. Dat geeft iig enige indicatie van of het uit je eigen huishouden komt. En tijdstip zegt mogelijk iets over wie er dan was.

'Mag niet, privacy' lijkt me dan geen valide antwoord: het is of jouw persoonsgegevens en mag (moet) je het krijgen, of ze zeggen dat het een ander is en dan mogen ze bij de ander het geld halen.

'Multiple exclamation marks,' he went on, shaking his head, 'are a sure sign of a diseased mind' (Terry Pratchett, Eric)


 • Jay-B
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 22:51
Roel1966 schreef op vrijdag 30 december 2022 @ 21:31:
[...]
Dus als je het mij vraagt is dit toch echt een bug in MijnZiggo want zeker als je bekijkt dat wel vaker MijnZiggo niet werkt. Al meerdere keren dit jaar gehad dat je b.v. niet kon inloggen en dan hoorde je via de helpdesk weer dat er een storing was met MijnZiggo. Ja, sorry, wie kan mij dan garanderen dat er absoluut geen bugs in MijnZiggo zitten ?

Maar oke, dit zal toch wel een touwtrekken blijven en Ziggo zal blijven zeggen dat het niet aan hun ligt. Wel hoop ik erop dat misschien meer mensen dit ontdekken en zich er misschien ook niet van bewust zijn.
Dat is natuurlijk veel te voorbarig. Je pleit hiermee jezelf en Netflix al vrij zonder enig bewijs. Zoals aangegeven is de beste weg toch via de Ziggo community. Laat een webcare medewerker dit laten uitzoeken door de specialist die deze interface met Netflix heeft gemaakt. Er zal vast wat logging zijn die beschrijft op welk moment de koppeling is gemaakt en of dit gebeurt is vanuit een Ziggo IP of elders. Ik noem maar wat.

 • Toerq
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 23:52
Denk dat degene die toegang had tot jouw account bij ziggo een extra email adres heeft aangemaakt en daar het netflix account mee heeft geactiveerd en daarna het adres waarschijnlijk weer verwijdert, op die manier krijg je zelf geen bevestiging in je eigen mail. heb je al in mijn ziggo gekeken of er meerdere email accounts zijn.

 • The-Source
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23:20
zou ook kunnen dat je via een Vodafone account koppeling iets is gebeurd.
heb zelf geen spook factuur probleem maar mijn situatie is dat ik na een jaar afwezigheid weer terug ben bij Ziggo.
Alles werkt naar behoren maar nooit iets van een activatie brief of uitnodiging voor account maken ontvangen. Met mijn oude gegevens kon in prima inloggen op mijnZiggo maar Ziggo Go bleef maar zeggen je gegevens kloppen niet, na veel trial en error eens mijn mijnVodafone wachtwoord geprobeerd en wat denk je, die werkte daarop wel. Zou mij dus niet verbazen dat via de 1 of de andere route toch wat aangevraagd kan worden.
Mocht je dus gekoppelde abonnementen hebben (hollandsnieuwe kan ook) veranderd dan bij alle je wachtwoorden ( overal iets anders ;) ) en indien mogelijk zet ook MFA aan

Wat betekenen foto's nou echt
Taal fouten inbegrepen ;)
Mijn V&A adv.


 • RoamingZombie
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 31-01 10:41

RoamingZombie

Watching the sheeple...

Roel1966 schreef op vrijdag 30 december 2022 @ 18:23:


Vervolgens toen contact met NetFlix opgenomen en bij hun ook dus niets bekend is van een account op de beide e-mailadressen. Echter volgens de medewerker van NetFlix bleek dat er wel op een ander vreemd onbekend mailadres een account bestond. Volgens dus die medewerker zou ons Ziggo account gehackt zijn.
Dat onbekende email adres, hebben ze die aan je gegeven. En is dat ook een Ziggo adres? En zo ja, heb je dan ook je MijnZiggo gecheckt welke email adressen/aliassen je daar hebt?

Je hebt geen kinderen die dachten, 'makkelijk Netflix nemen'!

Zelden gebeurt dit spontaan.

Ninety percent of everything is crap.


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
NSG schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 09:15:
Gaat het nou om 2 x €15,99 per maand of €15,99 per maand, twee maanden lang?

Het eerste zou nou mijn weten niet mogelijk moeten zijn via MijnZiggo. Want dan heb je twee actieve Netflix accounts.
Die 2 x 15,99 euro verbaasde mij ook al maar toen wees de Ziggo helpdeks mij erop dat in de maand november geen 15,99 ingehouden was. Waarom, geen idee want het gewone abbo is wel dus gewoon afgescheven. Maar vandaar dus 2 x 15,99, 1 x voor de maand november en 1 x voor de maand december.
Het issue loopt al sinds eind 2021. Maar het is de TS niet eerder opgevallen.
Ik heb dat nog eens nagekeken maar de issue loopt per juli 2022 dat er dus 15,99 per maand ingehouden word. Wel heb ik einde 2021 een proefabbo gehad bij Netflix maar dan dus op mijn eigen naam en niet via Ziggo. Dit proefabbo heb ik daarna in februari 2022 stopgezet waarvan ik bevestiging van Netflix heb gekregen via mail en deze mail ook nog bewaard heb.
Verder ga je totaal niet meer in op deze opmerking:
Echter volgens de medewerker van NetFlix bleek dat er wel op een ander vreemd onbekend mailadres een account bestond. Volgens dus die medewerker zou ons Ziggo account gehackt zijn.

Waarom zegt Netflix dat? Hoe is de koppeling naar jouw persoon gemaakt? Huis-adres? Of toch op je Ziggo account?
Een NetFlix medewerker heeft via mailadres vergeten geprobeerd dus het mailadres op te vragen waarop dan dat account geregistreerd zou zijn waarbij een heel vreemd onbekend mailadres naar voren kwam. De NetFlix medewerker zei toen dus dat het NetFlix abbo gehackt zou zijn of dat het Ziggo account gehackt zou zijn.
Verder vraag ik je nogmaals:
Heb/had je een Ziggo e-mail/wachtwoord combinatie wat je ook op andere sites gebruikt?
Nope, zou ook niet weten waarom en ik altijd verschillende ww gebruik voor andere sites.
Maar het is mij nu niet duidelijk of het één of twee accounts betreft.
Het punt is dat er helemaal geen account bekend is en ook niet aangevraagd door mij en mijn huisgenoot ( broer ). NetFlix bevestigd dit ook dat er geen account bekend is bij hun dus het gaat hier om een spookaccount wat via ons Ziggo account verrekend word.
Vraag Ziggo op welk moment vanaf welk IP-adres het abo is aangemaakt. Dat geeft iig enige indicatie van of het uit je eigen huishouden komt. En tijdstip zegt mogelijk iets over wie er dan was.
Dit is de gouden tip waarop ik eigenlijk aan het wachten was en hier helemaal niet aan gedacht heb. Inderdaad zoals je schrijft kunnen ze ook niet aankomen met privacy en ik dit zeker ga aankaarten bij de Ziggo helpdesk. Dank je !!
Dat is natuurlijk veel te voorbarig. Je pleit hiermee jezelf en Netflix al vrij zonder enig bewijs.
Nou, voorbarig is het zeker niet want NetFlix bevestigd notabene dat er nooit een abbo afgesloten is via het mailadres waarop het Ziggo account staat. Bij Ziggo was het ook helemaal niet bekend dat er een koppeling gemaakt is vanuit het mailadres waarop het account staat. Ook zij hadden dat nagekeken en konden ook niets vinden.

Ik wil trouwens tevens nog iedereen bedanken die gereageerd hebben !

 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 16:34
Is het niet zo dat je ziggo kan verzoeken die koppeling ongedaan te maken en alle betalingen naar ziggo per direct te beëindigen?

Er is dus ergens kennelijk wel een koppeling tussen je ziggo en Netflix. Want er wordt maandelijks 15,99 extra van je rekening afgeschreven door Ziggo.
Dat die Netflix verder niet op jouw naam staat doet daar niets aan af. Het is aan Ziggo om die betaling stop te zetten.

Dus nogmaals, vraag aan Ziggo per direct die koppeling weg te halen en alle toekomstige betalingen te stoppen.

[Voor 14% gewijzigd door Tartarus op 31-12-2022 18:43]


 • Kheos
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 23:40
Roel1966 schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 18:20:
[...]
Een NetFlix medewerker heeft via mailadres vergeten geprobeerd dus het mailadres op te vragen waarop dan dat account geregistreerd zou zijn waarbij een heel vreemd onbekend mailadres naar voren kwam. De NetFlix medewerker zei toen dus dat het NetFlix abbo gehackt zou zijn of dat het Ziggo account gehackt zou zijn.

[...]

Het punt is dat er helemaal geen account bekend is en ook niet aangevraagd door mij en mijn huisgenoot ( broer ). NetFlix bevestigd dit ook dat er geen account bekend is bij hun dus het gaat hier om een spookaccount wat via ons Ziggo account verrekend word.

[...]

Nou, voorbarig is het zeker niet want NetFlix bevestigd notabene dat er nooit een abbo afgesloten is via het mailadres waarop het Ziggo account staat. Bij Ziggo was het ook helemaal niet bekend dat er een koppeling gemaakt is vanuit het mailadres waarop het account staat. Ook zij hadden dat nagekeken en konden ook niets vinden.
Maar je weet dus toch welk mailadres gebruikt is voor Netflix? Waarom zoek je dan jouw Ziggo adres bij Netflix? Dat gaan ze dan inderdaad niet vinden, nee.
Ga gewoon met dat vreemde mailadres naar Ziggo en Netflix en zeg: opzeggen die handel?

 • Jay-B
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 22:51
Roel1966 schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 18:20:
[...]

Nou, voorbarig is het zeker niet want NetFlix bevestigd notabene dat er nooit een abbo afgesloten is via het mailadres waarop het Ziggo account staat. Bij Ziggo was het ook helemaal niet bekend dat er een koppeling gemaakt is vanuit het mailadres waarop het account staat. Ook zij hadden dat nagekeken en konden ook niets vinden.
Er is nooit een directe connectie tussen het mailadres van je Ziggo account en het adres dat bij Netflix bekend is. Ziggo deelt iets van een unieke identifier met Netflix voor facturering (zodat Netflix later weet dat er betaald is) maar je moet daarna zelf alsnog een account bij Netflix maken en dat kan gewoon met een ander adres. Het mailadres zegt dus helemaal niets over waar de fout ligt.
Kheos schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 18:52:
[...]
Ga gewoon met dat vreemde mailadres naar Ziggo en Netflix en zeg: opzeggen die handel?
Dat hoeft niet eens. Je kan de streamingdienst gewoon via Mijn Ziggo opzeggen. Ik twijfel überhaupt of Netflix zonder dat je inlogt een opzegging accepteert. Dan kan iedereen wel accounts gaan opzeggen.

[Voor 19% gewijzigd door Jay-B op 31-12-2022 19:21]


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Tartarus schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 18:43:
Is het niet zo dat je ziggo kan verzoeken die koppeling ongedaan te maken en alle betalingen naar ziggo per direct te beëindigen?
Die koppeling maak je zelf vanuit MijnZiggo en je dus ook zelf die koppeling weer ongedaan moet maken, althans dus ook volgens zeggen van Ziggo.
Kheos schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 18:52:
Maar je weet dus toch welk mailadres gebruikt is voor Netflix? Waarom zoek je dan jouw Ziggo adres bij Netflix? Dat gaan ze dan inderdaad niet vinden, nee.
Ga gewoon met dat vreemde mailadres naar Ziggo en Netflix en zeg: opzeggen die handel?
Het enigste waarom we dat geprobeerd hebben is om te kijken of het mailadres op zich gehackt was, dus dat een ander via mijn mailadres dat account aangemaakt had. Dat andere mailadres was een of ander fictief adres waar zowel Ziggo als NetFlix niets mee konden doen, althans naar zeggen van de helpdesks.

Het probleem met opzeggen van die handel is dat er dus NIETS op te zeggen valt omdat er NIETS is buiten alleen die koppeling. En dat is dus het machteloze in deze situatie dat we dus voor iets betalen wat er NIET is terwijl Ziggo zegt van ja, er is wel iets want die koppeling is gemaakt. Dus ja, dat is het hele frustrerende eraan en het wazige.
Jay-B schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 19:17:
Er is nooit een directe connectie tussen het mailadres van je Ziggo account en het adres dat bij Netflix bekend is.
Die is er wel want om die koppeling te kunnen maken zal je wel ook het mailadres moeten hebben waarmee je inlogt op MijnZiggo. Zonder dat mailadres kan je dus niet zomaar een koppeling maken van een NetFlix abbo wat op een totaal ander mailadres staat.

Als dat zo zou zijn zoals je het schrijft dan zou ik dus b.v. jou NetFlix abbo aan mijn account kunnen koppelen. Of stel je wilt iemand letterlijk een hack zetten en je weet toevallig de inlog van zijn MijnZiggo account dan zou je zomaar jou NetFlix abbo aan hem kunnen koppelen. Diegene komt er dan wel al snel achter want hij/zij krijgt daarvan een bevestigingsmail.

Punt is nu dat wij nooit een bevestigingsmail ontvangen hebben van een gemaakte koppeling en Ziggo zelf ook bevestigd dat er bij hun ook niets te vinden valt van het maken van een koppeling op ons account. Ook konden zij geen vreemde dingen verder vinden van mogelijke hackpogingen op ons account.

Dus Ziggo spreekt zichzelf ook tegen nu ik dit zo bekijk want zij zeggen zelf dat ook zij GEEN koppeling naar NefFlix terug kunnen vinden. Wel konden zij zien dat ik dus die koppeling ongedaan heb gemaakt, dus ook dat klopt gewoonweg niet. Net als dat ik dus wel een bevestigingsmail ontvangen heb dat de koppeling ongedaan gemaakt is. Maar andersom is er dus nooit een mail gestuurd met bevestiging dus dat er een koppeling aangemaakt is. Net dus dat ook NetFlix kan bevestigen dat er GEEN abbo aangemaakt is op naam van ons en ook geen rek nr of iets van ons bekend is bij hun.

Tja ben ik dan nou gek of hoe zit het, mij lijkt dat hier toch wel degelijk sprake is van ofwel een wel heel slimme hacker, ofwel puur een fout vanuit Ziggo.

 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 16:34
Vraag om een case manager en laat hen dit tot op het bot uitzoeken. Storneer vervolgens via internet bankieren je laatste 6 automatische incasso’s naar Ziggo en laat het escaleren tot de deurwaarder en vervolgens tot de rechtbank..

Ziggo zou hier niet zo makkelijk mee weg moeten komen.

 • F_J_K
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

F_J_K

Moderator CSA/PB

Front verplichte underscores

Tartarus schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 20:00:

Ziggo zou hier niet zo makkelijk mee weg moeten komen.
Welke info heb je dat je weet dat het probleem bij hen ligt? Ze moeten met concrete info komen ja, maar het eerst waarschijnlijke scenario is dat er via de account van TS is besteld.

'Multiple exclamation marks,' he went on, shaking his head, 'are a sure sign of a diseased mind' (Terry Pratchett, Eric)


 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 16:34
F_J_K schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 20:20:
[...]

Welke info heb je dat je weet dat het probleem bij hen ligt? Ze moeten met concrete info komen ja, maar het eerst waarschijnlijke scenario is dat er via de account van TS is besteld.
Dan zou het niet onmogelijk moeten zijn om toekomstige betalingen via de account van TS op te zeggen.

[Voor 3% gewijzigd door Tartarus op 31-12-2022 20:49]


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Tartarus schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 20:00:
Vraag om een case manager en laat hen dit tot op het bot uitzoeken. Storneer vervolgens via internet bankieren je laatste 6 automatische incasso’s naar Ziggo en laat het escaleren tot de deurwaarder en vervolgens tot de deurwaarder.

Ziggo zou hier niet zo makkelijk mee weg moeten komen.
Probleem met storneren kan zijn dat Ziggo dan de lijn afsluit en we dan zonder internet en tv zitten. Kan dan wel naar een andere toe gaan maar dat zal dan weer via de telefoonlijn moeten gaan. En ja, ik weet dat dat toen hier al een heel gedoe was omdat aan onze lijn ook andere lijnen gekoppeld zaten.

Maar het idee van een casemanager ga ik zeer zeker voorstellen.
F_J_K schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 20:20:
Welke info heb je dat je weet dat het probleem bij hen ligt? Ze moeten met concrete info komen ja, maar het eerst waarschijnlijke scenario is dat er via de account van TS is besteld.
Het heeft niets met bestellen te maken maar puur met verrekening van externe abbo's via de Ziggo factuur dus het gaat puur en alleen om die koppeling. Sowieso zou ik nooit zo'n abbo van NetFlix laten lopen via mijn Ziggo factuur want ik heb liever alles gewoon apart. Net als dat je geloof ik ook Vodafone via de Ziggo factuur kan laten verrekenen maar ik dit ook niet wil.

En ja buiten dit alles om vind ik ook het hele aanbod van NefFlix geen 15,99 euro waard, ten dele omdat ik zelf een eigen best grote collectie films op de NAS heb staan. Ook vind ik het aanbod op de gewone tv al meer als genoeg en ben ik geeneens echt een tv kijker of filmliefhebber.

 • F_J_K
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

F_J_K

Moderator CSA/PB

Front verplichte underscores

Tartarus schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 20:48:
[...]

Dan zou het niet onmogelijk moeten zijn om toekomstige betalingen via de account van TS op te zeggen.
Dat staat los van de schuldvraag en had de TS ook kunnen doen als zelf NF aangevraagd via hen.
Roel1966 schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 20:50:
Het heeft niets met bestellen te maken maar puur met verrekening van externe abbo's via de Ziggo factuur dus het gaat puur en alleen om die koppeling.
Ik heb de inhoudelijke mening even weggeknipt; vraag is dus of jouw account is gebruikt om te bestellen. Zo ja: Ziggo moet de boel stoppen en jij wilt de reden stoppen; zo nee: Ziggo wil de reden stoppen en je probleem oplossen. Zaak is te zorgen dat het eerste of het tweede aan de hand is.

'Multiple exclamation marks,' he went on, shaking his head, 'are a sure sign of a diseased mind' (Terry Pratchett, Eric)


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
vraag is dus of jouw account is gebruikt om te bestellen.
Even ter verduidelijking, via het Ziggo account kan je dus geen NetFlix abbo bestellen. Het NetFlix account moet je eerst via NetFlix zelf bestellen. Ziggo bied dan alleen de mogelijkheid dat je de verrekening van het abonnement kan koppelen aan je Ziggo account.

Het maken van die koppeling moet je zelf instellen in MijnZiggo net als dat je ook zelf dit kan en moet stopzetten. Echter, op het moment van starten of stopzetten zou je normaal gesproken een bevestiging van Ziggo moeten krijgen. Die bevestiging word dan gestuurd naar het mailadres waarop het Ziggo account staat geregistreerd.

Echter, er is nooit een bevestiging van activatie van die koppeling naar het mailadres gestuurd waarop het account geregistreerd staat. Ziggo bevestigd dit ook dat zij niet kunnen terugvinden dat dit ooit door ons geactiveerd is.

 • Kheos
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 23:40
Roel1966 schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 22:48:
[...]


Het maken van die koppeling moet je zelf instellen in MijnZiggo net als dat je ook zelf dit kan en moet stopzetten. Echter, op het moment van starten of stopzetten zou je normaal gesproken een bevestiging van Ziggo moeten krijgen. Die bevestiging word dan gestuurd naar het mailadres waarop het Ziggo account staat geregistreerd.
Dan bel je toch naar Ziggo met de boodschap dat je Netflix account weer wil verwijderen in MijnZiggo, maar dat dat je niet lukt?

 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Dan bel je toch naar Ziggo met de boodschap dat je Netflix account weer wil verwijderen in MijnZiggo
Toch nog een keer, er zit geen NetFlix account in mijn Ziggo maar alleen een koppeling voor betaling. Die koppeling heb ik inmiddels zelf gewoon kunnen stoppen maar daar gaat het ook niet echt om. Het gaat erom hoe het kan dat die koppeling erin gekomen is zonder mijn weten.

Hierdoor is er dus vanaf helft dit jaar elke maand 15,99 bovenop mijn normale abbo van Ziggo gekomen voor dus een NetFlix abbo wat wij geeneens hebben. Ook Ziggo kan zelf bevestigen dat wij nooit die koppeling ingesteld hebben want daar moet dan een bevestigingsmail voor gestuurd worden.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • M.l.
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 31-01 10:20
Je kan het terugvorderen en rente eisen en dan ieder jaar verjaring stuiten met een brief. Dan kan je over 10 jaar als je toch glasvezel hebt de laatste 2 maanden ofzo terugboeken en het restbedrag storten.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • SCIxX
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:51
Roel1966 schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 22:56:
[...]
Ook Ziggo kan zelf bevestigen dat wij nooit die koppeling ingesteld hebben want daar moet dan een bevestigingsmail voor gestuurd worden.
Dit is dan toch klaar? Als ze dit toegeven dienen ze het bedrag teveel betaald terug te storten.

Als je daarna nog echt de hoe vraag wil beantwoorden zul je meer informatie nodig hebben van Ziggo over de koppeling, exacte tijdstip, ip addresss, device etc.

 • Jay-B
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 22:51
Roel1966 schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 19:50:
[...]

Het probleem met opzeggen van die handel is dat er dus NIETS op te zeggen valt omdat er NIETS is buiten alleen die koppeling. En dat is dus het machteloze in deze situatie dat we dus voor iets betalen wat er NIET is terwijl Ziggo zegt van ja, er is wel iets want die koppeling is gemaakt. Dus ja, dat is het hele frustrerende eraan en het wazige.
Je kan in Mijn Ziggo toch gewoon zelf de streaming dienst opzeggen?


Edit: dit heb je dus inmiddels gedaan.
Die is er wel want om die koppeling te kunnen maken zal je wel ook het mailadres moeten hebben waarmee je inlogt op MijnZiggo. Zonder dat mailadres kan je dus niet zomaar een koppeling maken van een NetFlix abbo wat op een totaal ander mailadres staat.
Denk dat je me niet goed begreep. Netflix identificeert een klant niet aan de hand van het e-mailadres van je Ziggo account. Eigenlijk bevestig je dat zelf. Dat je de koppeling anders niet kan maken staat daar los van.
Als dat zo zou zijn zoals je het schrijft dan zou ik dus b.v. jou NetFlix abbo aan mijn account kunnen koppelen. Of stel je wilt iemand letterlijk een hack zetten en je weet toevallig de inlog van zijn MijnZiggo account dan zou je zomaar jou NetFlix abbo aan hem kunnen koppelen. Diegene komt er dan wel al snel achter want hij/zij krijgt daarvan een bevestigingsmail.
Klopt!
Punt is nu dat wij nooit een bevestigingsmail ontvangen hebben van een gemaakte koppeling en Ziggo zelf ook bevestigd dat er bij hun ook niets te vinden valt van het maken van een koppeling op ons account. Ook konden zij geen vreemde dingen verder vinden van mogelijke hackpogingen op ons account.
Ben met je eens dat dat vreemd is rede te meer om toch Ziggo een onderzoek te laten uitvoeren.
Net dus dat ook NetFlix kan bevestigen dat er GEEN abbo aangemaakt is op naam van ons en ook geen rek nr of iets van ons bekend is bij hun.
Netflix kan dat ook niet bevestigen omdat er geen directe link is op basis van een emailadres enkel op basis van een betalingskenmerk/id wat Ziggo deelt met Netflix en welke normaliter gecreëerd wordt bij de aanvraag van de dienst (de zogenoemde koppeling). Ook heeft Netflix niet jouw rekeningnummer want zoals we inmiddels weten Ziggo factureert. ;)
Tartarus schreef op zaterdag 31 december 2022 @ 20:00:
Vraag om een case manager en laat hen dit tot op het bot uitzoeken. Storneer vervolgens via internet bankieren je laatste 6 automatische incasso’s naar Ziggo en laat het escaleren tot de deurwaarder en vervolgens tot de deurwaarder.

Ziggo zou hier niet zo makkelijk mee weg moeten komen.
M.l. schreef op zondag 1 januari 2023 @ 03:30:
Je kan het terugvorderen en rente eisen en dan ieder jaar verjaring stuiten met een brief. Dan kan je over 10 jaar als je toch glasvezel hebt de laatste 2 maanden ofzo terugboeken en het restbedrag storten.
Zeer slecht advies. Zonder dat het eerst tot de bodem uitgezocht is heb je niet het recht om de rest van je abonnement ook maar niet te betalen of iets terug te eisen. Je brengt jezelf hiermee alleen maar in de problemen. Advies negeren dus.
SCIxX schreef op zondag 1 januari 2023 @ 07:19:
[...]

Dit is dan toch klaar? Als ze dit toegeven dienen ze het bedrag teveel betaald terug te storten.
Snap de denkwijze maar als je vaker contact heb gehad met de klantenservice dan weet je ook dat niet elke medewerker even bekwaam is en het feit dat een medewerker het niet kan vinden niet betekent dat het er ook niet is.

Blijf erbij. Maak een topic aan op de Ziggo Community en laat een webcaremedewerker aldaar het tot de bodem uitzoeken. Inclusief aanleveren van de bevestiging van afsluiten (en waar deze naartoe is gestuurd). Tot die tijd heb je nergens recht op en kan het evengoed zijn dat je account gecompromitteerd was.

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Met bewijs van NF dat er geen Abo bij hen bekend is kun je dit verhelpen. Ziggo heeft dan geen enkele reden om te incasseren. Schrijf hen dit in e-mail en haal geen incasso’s terug. In de systemen krijg je dan problemen, Ziggo verrekend iets altijd achteraf.

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • TheGhostInc
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
Als Ziggo niks kan laten zien van wie, wanneer of hoe dit is aangevraagd, dan is het simpel, dan is er sprake van:
https://www.hijink.com/onverschuldigde-betaling/
(Eerste hit google)

Ziggo moet bewijs bewaren van jouw aankoop. Omdat jij nooit de mail gehad hebt is er een redelijke kans dat ze niks hebben behalve: "het staat aan in je account'.
Dat is echt te weinig basis om maandelijks geld in rekening te brengen. Daarom dat in al die mailtjes altijd iets staat als 'was jij dit niet, neem dan contact op'. Zonder die mailtjes is er weinig basis voor betaling.

Ik heb trouwens ook een raar akkefietje met ziggo. Ziggo opgezegd en loopt half December af, krijg ik een dubbele factuur voor December & Januari, ik bellen en zou ik moeten storneren en dan zelf maar 'ongeveer' het bedrag moeten overmaken?
Ze zijn blijkbaar al tevreden als het 'een beetje klopt'. 8)7

 • Jay-B
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 22:51
Hackus schreef op zondag 1 januari 2023 @ 09:55:
Met bewijs van NF dat er geen Abo bij hen bekend is kun je dit verhelpen.
Er was dus wel een abo bekend. Dat is juist het punt. TS herkent het emailadres alleen niet en is volgens hem ook niet door hem aangevraagd. Netflix kan in deze fase dus helemaal geen bewijs leveren. Ziggo is aan zet en moet aantonen dat het abonnement op legitieme wijze is aangevraagd.
TheGhostInc schreef op zondag 1 januari 2023 @ 10:21:
Ik heb trouwens ook een raar akkefietje met ziggo. Ziggo opgezegd en loopt half December af, krijg ik een dubbele factuur voor December & Januari, ik bellen en zou ik moeten storneren en dan zelf maar 'ongeveer' het bedrag moeten overmaken?
Ze zijn blijkbaar al tevreden als het 'een beetje klopt'. 8)7
Is geen raar akkefietje. Community staat er vol mee. Ziggo factureert vooruit zelfs als er al een opzegdatum bekend is. Als je niets doet dan krijg je het de maand erop verrekend met eventueel telefonie en/of ander verbruik. Dit gaat al jaren zo. Overigens hier een beetje off topic.

 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
TheGhostInc schreef op zondag 1 januari 2023 @ 10:21:
Ik heb trouwens ook een raar akkefietje met ziggo. Ziggo opgezegd en loopt half December af, krijg ik een dubbele factuur voor December & Januari, ik bellen en zou ik moeten storneren en dan zelf maar 'ongeveer' het bedrag moeten overmaken?
Ze zijn blijkbaar al tevreden als het 'een beetje klopt'. 8)7
Dit is dus precies waarom ik eens de specificatie van de factuur ben gaan nakijken omdat de factuur opeens 32 euro hoger was dan normaal. Toen ik dus keek op de specificatie zag ik daar 2 x 15,99 euro staan voor dan een NetFlix abbo. Dat bleek dan eerst voor de maand november en januari te zijn want in november was NetFlix dan niet verrekend op de Ziggo factuur. Daarna corrigeerde Ziggo zich en zou het dan van de maand december en januari zijn dus ook ongeveer zo'n zelfde akkefietje.

 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Jay-B schreef op zondag 1 januari 2023 @ 09:40:
Denk dat je me niet goed begreep. Netflix identificeert een klant niet aan de hand van het e-mailadres van je Ziggo account. Eigenlijk bevestig je dat zelf. Dat je de koppeling anders niet kan maken staat daar los van.
Ik snap wat je bedoeld en weet dat je met elk willekeurig mailadres een NetFlix abbo kan afsluiten maar het ligt hier ietwat anders. Wanneer je niet een Ziggo mailadres gebruikt voor dat NetFlix abbo dan kan je ook niet binnen MijnZiggo die koppeling maken voor het factureren van dat NetFlix abbo. Dat is dus wat ik probeer uit te leggen en voor zover ik dan ook vanuit Ziggo begrepen heb. Daarom blijft het des te vreemder dat er blijkbaar die koppeling gemaakt is met een vreemd mailadres.

Zeker ga ik dit trouwens ook aankaarten op het Ziggo forum wat ik eerlijk gezegd even vergeten was maar ik daar ook lid van ben, goede tip dus.

Wil ook iedereen bedanken voor de vele reacties en tips, plus uiteraard ook voor alle mensen hier een fijn en gelukkig 2023 gewenst !!

 • Ieny
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 30-01 21:26
Zelfs na 20 jaar wordt ik nog altijd witheet. Mij werden de nota's van de vorige bewoner in de maag gesplitst. Daar bovenop kwam nog een kwestie. Ik heb een sloophamer gepakt en de cai aansluiting cq kast in woonkamer er af gesloopt.

 • Ieny
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 30-01 21:26
Oh en iedereen nog een fijn 2023 toegewenst. o<:)

[Voor 8% gewijzigd door Ieny op 01-01-2023 22:52]


 • Ieny
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 30-01 21:26
Eh 2023.....

 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Mij werden de nota's van de vorige bewoner in de maag gesplitst. Daar bovenop kwam nog een kwestie.
Nou zo voor de rest, op dit geschil nu na dan, heb ik eigenlijk zelden problemen gehad met Ziggo. Maar evenzogoed hoop ik toch dat ook hier snel glasvezel komt met meerdere aanbieders. Nu op het ogenblik is de keuze beperkt als je sneller internet wilt en alleen dan Ziggo de enigste is.

Acties:
 • Beste antwoord
 • +10Henk 'm!

 • Ziggo-Webcare
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 16:11

Ziggo-Webcare

Bedrijfsaccount Ziggo
@Roel1966 een vreemd probleem als je onverwacht Netflix op je factuur te zien krijgt. Goed te horen dat je eigenlijk bijna nooit problemen hebt. Dat is prettig en laten we dit geschil dan ook oplossen.

Ik lees goede adviezen zoals betere beveiliging van Mijn Ziggo en dat is absoluut belangrijk. Ook dat je hierover een bevestiging van krijgt zodra die besteld is.

Dat neemt niet weg dat je hier toch graag een oplossing voor ziet. Zonder enige gegevens wordt mij dat een beetje lastig ;-) Stuur gerust een privébericht met je postcode, huisnummer en naam + geboortedatum contracthouder. Dan werp ik er een blik op en reken ik erop dat we hier (zo aan het begin van 2023) samen het oplossen.

@all, voor iedereen de beste wensen en een prachtig 2023 gewenst!

PS: @Ieny denk om je hart! ik kan me de frustratie voorstellen en jammer dat dit toen zo gelopen is.

Ziggo-Webcare


 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Ziggo-Webcare schreef op maandag 2 januari 2023 @ 09:42:
@Roel1966 een vreemd probleem als je onverwacht Netflix op je factuur te zien krijgt. Goed te horen dat je eigenlijk bijna nooit problemen hebt. Dat is prettig en laten we dit geschil dan ook oplossen.
Uiteraard hartelijk dank voor het reageren en mij ook wel lijkt dat dit op een goede manier opgelost kan worden. Inmiddels heb ik een privebericht gestuurd met alle info die je nodig hebt.

 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Even een update !

Inmiddels contact gehad met Ziggo-Webcare en ik melden kan dat Ziggo-Webcare de zaak serieus aangepakt heeft en we tot een goede compromis gekomen zijn. Daarvoor wil ik Ziggo-Webcare uiteraard heel hartelijk danken voor de goede service.

 • M.l.
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 31-01 10:20
Jay-B schreef op zondag 1 januari 2023 @ 09:40:

[...]


Zeer slecht advies. Zonder dat het eerst tot de bodem uitgezocht is heb je niet het recht om de rest van je abonnement ook maar niet te betalen of iets terug te eisen. Je brengt jezelf hiermee alleen maar in de problemen. Advies negeren dus.
Ik moet hier toch even tegen in gaan.

Je stelt dat alles tot op de bodem uitgezocht moet worden, echter wie moet dat onderzoeken? Al TS weet dat hij absoluut niet een extra abo heeft afgesloten, dan ligt de bewijslast toch ook niet bij hem? De enige problemen die je (achteraf, als je dus al hebt opgezegd bij Ziggo) krijgt is dat ze denken nog geld te willen, je krijgt hooguit een paar brieven en dan stopt het. Stel dat het voor de rechter komt dan sta je heel sterk.

Wie eist die bewijst. Het is door TS makkelijk te bewijzen dat er meer geld is afgeschreven dan dat er is afgesproken. Ziggo zal maar moeten aantonen dat TS een extra abo heeft afgesloten. Kennelijk kunnen ze dat niet. In feite is dat dan een onverschuldigde betaling en deze kan je prima verrekenen met andere abonnementskosten. Het kan echter zijn dat je nog een tijdje gebruik wil maken van Ziggo en daarom later pas verrekent, dan moet je verjaring wel tegengaan en dus af en toe brieven sturen of via andere weg iets sturen waarvan je kunt aantonen dat het is aangekomen. Als je dan de laatste maanden verrekent heeft Ziggo juridisch geen poot om op te staan, dat zullen ze zelf vast niet gelijk doorhebben.

De "problemen" waar jij het over hebt, zijn dat echt problemen als je in je recht staat? Waarom zou je moeten bukken voor grote bedrijven die geld afschrijven? Alsof die het recht bepalen om dat ze groter zijn dan jij.

Maar goed, TS kan ook even rechtsbijstand vragen wat die er van vind.
Roel1966 schreef op dinsdag 3 januari 2023 @ 18:53:
Even een update !

Inmiddels contact gehad met Ziggo-Webcare en ik melden kan dat Ziggo-Webcare de zaak serieus aangepakt heeft en we tot een goede compromis gekomen zijn. Daarvoor wil ik Ziggo-Webcare uiteraard heel hartelijk danken voor de goede service.
Fijn dat dit word opgelost.

Maar nou vraag ik me wel af wat er dan geburt met mensen die hetzelfde probleem hebben en niet de publiciteit opzoeken.

[Voor 12% gewijzigd door M.l. op 04-01-2023 09:50]


 • Jay-B
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 22:51
M.l. schreef op woensdag 4 januari 2023 @ 09:49:
[...]


Ik moet hier toch even tegen in gaan.

Je stelt dat alles tot op de bodem uitgezocht moet worden, echter wie moet dat onderzoeken? Al TS weet dat hij absoluut niet een extra abo heeft afgesloten, dan ligt de bewijslast toch ook niet bij hem?
Ziggo. Dat is ook al meerdere keren benoemd.
De enige problemen die je (achteraf, als je dus al hebt opgezegd bij Ziggo) krijgt is dat ze denken nog geld te willen, je krijgt hooguit een paar brieven en dan stopt het. Stel dat het voor de rechter komt dan sta je heel sterk.
Behalve als achteraf blijkt dat het account op legitieme wijze is aangevraagd. Dan sta je opeens niet meer zo sterk. Maar meneer waarom stopte u de complete betaling? U kon toch gewoon gebruik maken van alle andere diensten? Het is niet redelijk om maar gewoon helemaal te stoppen met betalen. Staat stoer maar schiet je niets mee op.
Alsof die het recht bepalen om dat ze groter zijn dan jij.

Maar goed, TS kan ook even rechtsbijstand vragen wat die er van vind.
Kom op zeg zo ver zijn we nog helemaal niet. Die agressieve houding kan je voeren als Ziggo echt niet wil meewerken. Gezien TS een compromis heeft gesloten niet relevant.

 • Roel1966
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Je stelt dat alles tot op de bodem uitgezocht moet worden, echter wie moet dat onderzoeken? Al TS weet dat hij absoluut niet een extra abo heeft afgesloten, dan ligt de bewijslast toch ook niet bij hem?
In deze is het prima opgelost door Ziggo-Webcare en Ziggo de bewijslast op zich genomen heeft.
Maar nou vraag ik me wel af wat er dan geburt met mensen die hetzelfde probleem hebben en niet de publiciteit opzoeken.
Het was van mij uit niet zozeer de bedoeling de publiciteit op te zoeken maar veel meer om te peilen of anderen hetzelfde probleem hebben meegemaakt. En daar aan gekoppeld dan op welke manier ze dit hebben kunnen oplossen.
Behalve als achteraf blijkt dat het account op legitieme wijze is aangevraagd. Dan sta je opeens niet meer zo sterk. Maar meneer waarom stopte u de complete betaling? U kon toch gewoon gebruik maken van alle andere diensten?
Ik zag ook geen enkele rede om betalingen stop te zetten omdat ik voor de rest, zoals ik al schreef, altijd goed geholpen ben door Ziggo. En inderdaad, ook zoals je schrijft maak ik wel gebruik van de andere diensten zoals dan Internet en TV. Zou nooit het risico willen nemen dat dan Internet of TV afgesloten zou worden en dit ook terecht zou zijn als Ziggo dat zou doen want dat staat buiten dat externe abbo van Netflix.
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee