Niet zozeer ervaring met Fortnite, maar wel een paar globale dingen die je zou kunnen checken/proberen:
- zorg dat de laptop aan de voeding adapter hangt, best veel laptops schakelen de snelle videochip uit wanneer de laptop alleen de accu gebruikt
- drivers controleren, kan zijn dat bijvoorbeeld de GeForce niet de juiste drivers heeft en/of een driver mist voor het switchen tussen de Intel graphics (de processor zelf heeft ook een videochip) en de nVidia kaart.
(bij laptops of andere kant-en-klare systemen moet je soms voor een juiste driver bij de fabrikant van de PC zijn ipv de chipfabrikant. Meestal word dat afgeraden omdat de drivers vaak achterhaald zijn, echter, in sommige gevallen is dat de enige manier om het geheel goed werkend te krijgen)
- temperaturen controleren (met HWMonitor bijvoorbeeld) laptops hebben vaak een erg kleine koeling en als de boel een beetje verstopt raakt met stof kun je heel snel tegen oververhitting aanlopen waardoor je 'thermal throttle' kunt krijgen, dan gaat de chip (processor, en/of videokaart) langzamer werken om doorbranden te voorkomen, gevolg is dan wel dat je belabberde prestaties krijgt. Ik heb in de loop der jaren behoorlijk wat laptops voorbij zien komen waar gewoon een tapijtje aan stof in de koelribben zat (moet vaak wel even een klepje/dekseltje los om bij de koeler te kunnen komen, afhankelijk van het model laptop kan dat soms een beetje lastig zijn)
- ingame instellingen controleren. De specificaties van de laptop zijn redelijk, maar je kunt ook niet verwachten dat zo'n ding op 200% renderscale met 8x MSAA (multisample anti alliasing) games kan draaien.
Dus misschien nagaan of er geen settings te hoog staan ingesteld.
- soms moet je bij een game (de .exe file) aangeven dat je het wilt draaien met 'snelle nvidia graphics', niet alle games kunnen goed overweg met 2 videochips en pakken standaard de eerste (wat dan de trage Intel graphics zijn). Voor die optie is vaak wel de juiste drive/software noodzakelijk die bij de laptop hoort.
Ook eventueel controleren om veel achtergrond programma's of iets dergelijks. Oudere laptops hebben vaak ook nog een mechanische hardeschijf, en als er dan programma's druk bezig zijn op de achtergrond kan dat de PC/laptop behoorlijk vertragen (omdat de game dan ook steeds moet wachten op de hardeschijf voordat die weer data laadt).
Het zijn gewoon wat globale puntjes, misschien had je daarvan al wat geprobeerd, maar misschien kun je er ook wat mee.