Toon posts:

Contactgeluiden buren bouwfout?

Pagina: 1
Acties:

 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
Hi beste Tweakers! Ik ben op zoek naar advies...

Ik woon sinds 6 jaar in een nieuwbouw appartementen complex. Helaas heb ik veel overlast door contactgeluiden. Ik weet dat leefgeluiden normaal zijn en dat ik deze niet kan stoppen hoort er ook bij maar dit is anders. Ook heb ik contact met andere buren die in soortgelijke woningen wonen die dit heelmaal niet hebben. Ik heb al lang het gevoel dat er iets in de woning fout is gegaan maar toon dat maar eens aan.

Als mijn buren in de douchen staan kan ik ze horen praten, ook de kamer naastgelegen lijkt het alsof ze op mijn slaapkamer staan. Aan deze zelfde wand is ook de was/droger aansluiting ik hoor dit alsof de droger voor 50% op mijn slaapkamer staat en ga zo maar door. Zelfs een appartement 2 verdiepingen boven mij daar kan ik muziek van horen en zo ook van een ander appartement links boven mij).
Aan de buitenzijde van de woning loopt in het midden van de muur een regenpijp ik heb het gevoel dat deze door de muren lopen de muur waar mij slaapkamer, toilet en diezelfde muur het washok, douche van de buren ligt.

Wat kan hier fout zijn gegaan? Ik wil niet een klagende buurvrouw zijn een beetje geluid hoort erbij maar dit is extreem. Zeker ook gezien het feit dat anderen buren dit niet hebben. Uiteraard is mijn doel verhuizen maar dat is in deze tijd niet zo makkelijk.

Als ik even een vierkant maak dan hoor ik het appartement noord hoek, verdieping daarboven noord naast hoek kant west, en het appartement naast mij oost.


Alvast enorm bedankt!

 • Liamski30
 • Registratie: November 2022
 • Laatst online: 19:26
welkom in het leed dat geluidsoverlast heet :(
Nieuwbouw zou goed geisoleerd moeten zijn maar ik heb aan den lijve ondervonden dat dit zeker niet zo is

 • olafmol
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 21:52
Kan je een acoustisch advies bureau inschakelen en evt aanpassingen bij gevonden fouten verhalen op de bouwer?

 • Stef87
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 00:26
Klinkt als een potentieel makkelijk op te lossen probleem.

Ergens zit er een ooen verbinding, welke met een bus PUR oid kan worden afgedicht.

Als het echt is zoals omschreven en 6j oud, zeker uit laten zoeken

Citigo-E, Model 3 SR+ Daikin FTXM & 5kW Monoblock. Ex-Autotechnisch Specialist. www.GewoonDuurzaamAdvies.nl


 • Real
 • Registratie: Februari 2022
 • Niet online
LVS schreef op donderdag 15 december 2022 @ 22:15:
Ik woon sinds 6 jaar in een nieuwbouw appartementen complex. Helaas heb ik veel overlast door contactgeluiden.
De eerste vraag die zich bij mij opdringt is: waarom na zes jaar hierover een vraag stellen?

Was dit de eerste zes jaar geen probleem of speelt dit al zes jaar?

Gaat het over een huur- of een koopwoning?

Indien koop. was de verkoper zelf bewoner of ontwikkelaar?

Is er ooit geklaagd richting de verkoper?

Zo ja, wanneer ongeveer is er geklaagd richting de verkoper?

 • Xanthine
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 21:00
Heel erg moeilijk om op te lossen. Ik zat in een gelijkaardige situatie, met de huidige gekte gelukkig kunnen verkopen met een hoop winst en ergens anders gaan wonen.

Voor je een appartement koopt zou je eigenlijk bij de buren moeten aanbellen en vragen of je partner/vriend daar even lawaai mag maken terwijl de ander in het appartement staat en luistert. Klinkt belachelijk, maar het gaat om veel geld. Met een auto doe je ook een testrit, en dat kost maar een fractie van een woning.

 • Ora et Labora
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 06-02 16:20
LVS schreef op donderdag 15 december 2022 @ 22:15:
Ook heb ik contact met andere buren die in soortgelijke woningen wonen die dit heelmaal niet hebben.
Niet hebben of niet zo ervaren als jij?
Ik zou daar eens gaan luisteren of het ook hetzelfde is als bij jou, eventueel met de buren daarnaast afspreken om te testen dat zij in de douche en aangelegen kamer gaan en praten, zacht, gemiddeld, hard, enzovoorts.

Als blijkt dat het daar veel minder is, zou ik dit uit laten zoeken.

Who's general failure, and why is he reading my disk?


 • Joeri.Bijlsma
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 22:38
Ik zie hier niks wat niet normaal is, je woont in een appartement, dat is nu eenmaal gehoorig.
Wat jij beschrijft ervaar ik ook en dit heb ik altijd zo ervaren in andere appatementen.

Dat andere mensen hier geen last van hebben heeft wel zoveel elementen waar wij niks van weten (hun toleratie, het niveau waarop andere mensen in dat gebouw praten etc.) dat je dat niet kunt vergelijken.

 • Guidooow
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 22:24
Joeri.Bijlsma schreef op vrijdag 16 december 2022 @ 11:04:
Ik zie hier niks wat niet normaal is, je woont in een appartement, dat is nu eenmaal gehoorig.
Wat jij beschrijft ervaar ik ook en dit heb ik altijd zo ervaren in andere appatementen.
Ehhh nee. Dit is zeker niet normaal voor relatieve nieuwbouw. Contactgeluiden (schuiven met stoelen endergelijke) en harde muziek oid zijn niet te vermijden in een appartementencomplex, maar dat is heel wat anders dan de TS beschrijft.

 • Joeri.Bijlsma
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 22:38
Guidooow schreef op vrijdag 16 december 2022 @ 12:27:
[...]


Ehhh nee. Dit is zeker niet normaal voor relatieve nieuwbouw. Contactgeluiden (schuiven met stoelen endergelijke) en harde muziek oid zijn niet te vermijden in een appartementencomplex, maar dat is heel wat anders dan de TS beschrijft.
Zou het kunnen, dat de ts wat overdrijft door frustratie?
Wat de TS beschrijft komt redelijk overeen in alle appartementen complexen waar ik gewoont / geweest ben.

Ik hoor ook muziek van 3 hoog terwijl ik zelf op de begaande grond zit, ik hoor ook mijn boven buurman aan de telefoon gesprekken hebben, dit is niks nieuws of ongehoord.
Dit komt er nu eenmaal bij kijken als je in een appartementen complex woont. De geluid isolatie is gewoon ruk, dat weet je vantevoren, nieuwbouw of niet.

Denk je dat iets wat nieuwbouw is meteen beter is? Het verschil is minisquul want iedereen gaat nu op de centjes letten, dus hoe goedkoper hoe beter. Dit is altijd al het geval geweest, maar nu meer dan ooit.
Ik heb dankzij "nieuwbouw" kunstof kozijnen en heb sindsdien altijd last van schimmel, wat ik nooit had met mijn houten kozijnen van de niet zo nieuw bouw. Zo zijn er tal van andere factoren en elementen waar je op kunt hameren dat nieuwbouw niet perse goedbouw is.

 • Mattie112
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 19:58

Mattie112

3780wP (18x 210wP EC Solar)

Kijk eens op https://nsg.nl/nl/home staan wat tips en stappen op :)

My Youtube Channel


 • Blue-eagle
 • Registratie: September 2000
 • Niet online
Dat kan van alles zijn. Hier in dit appartement (10 jaar oud, nieuwbouw toen ik er kwam wonen) hebben sommige appartementen leidingen door de vloeren en plafonds lopen die het geluid van 2 verdiepingen lager en hoger door je huis transporteren.

Gevolg: Als mijn onder-onder-buurman kinderen op bezoek heeft, en die rennen rond, en die landen op hun hakken op een harde vloer, dan is het net alsof mijn bovenburen een kudde olifanten op bezoek heeft.

Dat heeft jaren gekost om te achterhalen waar dat geluid in hemelsnaam vandaan kwam.

Er zijn hier ook buren verhuisd omdat ze er gestoord van werden.

Mijn directe buurman schreeuwt ook altijd tegen zijn vrouw (via de telefoon, niet in het echt) als zij in het buitenland is (Turks stel). Hij heeft een hoge piepstem en zijn woonkamer grenst aan mijn slaapkamer. Ook met goede isolatie is dat niet tegen te gaan. Zijn ramen op een kiertje, mijn tochtgaten op een kiertje, geluidsgolven maken daar dankbaar gebruik van.

De beste oplossing die ik heb kunnen toepassen is gewoon het verplaatsen van het probleem.

Stap 1: Ik ben gaan slapen op mijn logeerkamer. Schreeuwende buurman: opgelost.

Stap 2: Als er olifantjes rondrennen gaat mijn muziek aan. Overdag op de speakers met flinke bass (andere mensen zoeken het maar uit, echt, ik heb heel erg de tering aan iedereen tegenwoordig, ze houden ook allemaal geen rekening met mij, lief doen loont niet) en in de avonduren gewoon noise canceling koptelefoons (Sennheiser over-ear, Apple AirPods, of BeyerDynamic koptelefoons zonder noise cancelation maar met geweldig geluid.)

Stap 3: In de nacht gewoon soms comfortabele oordoppen in, en gray noise (een fan) op de achtergrond.

Dan blijft er nog genoeg over zoals luidruchtige gesprekken kunnen volgen op de badkamer, maar daar ben ik welgeteld 2x per dag om in totaal 12 minuten lang mijn tanden te poetsen. Dat overleef ik wel.

 • Toke_gt
 • Registratie: Juni 2021
 • Laatst online: 22:47
LVS schreef op donderdag 15 december 2022 @ 22:15:
Aan de buitenzijde van de woning loopt in het midden van de muur een regenpijp ik heb het gevoel dat deze door de muren lopen de muur waar mij slaapkamer, toilet en diezelfde muur het washok, douche van de buren ligt.

Wat kan hier fout zijn gegaan?
Ik zou er niet zomaar vanuit gaan dat nieuwbouw nu eenmaal gehorig is en/of dat het aan jou ligt. Ik heb in heel wat nieuwbouwvarianten gewoond, maar heb alleen extreme geluiden (erg harde muziek, feestjes, blaffende hond) gehoord. En dan niet eens overheersend.
Er kan van alles zijn misgegaan waardoor je contactgeluiden hoort. Er kan puin tussen de muren zijn gevallen waardoor ze contact maken, er kan ergens een opening zitten, er kan een vloer verkeerd zijn gelegd bij een of meerdere buren.
Wat helpt in je speurtocht is het feit dat anderen dit ook hebben, maar niet allemaal. Wat je schrijft over die regenpijp snap ik niet helemaal, maar dat biedt misschien perspectief. Wonen zij allemaal net als jij bij zo’n regenpijp? Zijn er meer raakvlakken? Wat weet je van de vloeren bij de geluidveroorzakers? Probeer het in kaart te brengen. Dan ben je nog niet bij een oplossing, maar weten waar het door wordt veroorzaakt, helpt al wel bij de acceptatie.

 • Liamski30
 • Registratie: November 2022
 • Laatst online: 19:26
Joeri.Bijlsma schreef op vrijdag 16 december 2022 @ 11:04:
Ik zie hier niks wat niet normaal is, je woont in een appartement, dat is nu eenmaal gehoorig.
Wat jij beschrijft ervaar ik ook en dit heb ik altijd zo ervaren in andere appatementen.

Dat andere mensen hier geen last van hebben heeft wel zoveel elementen waar wij niks van weten (hun toleratie, het niveau waarop andere mensen in dat gebouw praten etc.) dat je dat niet kunt vergelijken.
Oneens,
Ik ken zo 5 mensen die in appartementen wonen en die horen zelden tot niks. Het is echt niet perse een gegeven, en de appartementen variëren van 1980 betonbouw tot nieuwbouw.

 • Joeri.Bijlsma
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 22:38
Liamski30 schreef op vrijdag 16 december 2022 @ 21:20:
[...]

Oneens,
Ik ken zo 5 mensen die in appartementen wonen en die horen zelden tot niks. Het is echt niet perse een gegeven, en de appartementen variëren van 1980 betonbouw tot nieuwbouw.
je kunt niet echt oneens wezen met andermans ervaring.

Buiten dat, ooit over nagedacht dat zij goede buren hebben of een hogere tolerantie hebben?
ik ken ook 10 die mijn kant bevestigen, dat zegt allemaal niks, mijn ervaring zegt dat het wel te verwachten is dat je in een gehoorig pand gaat zitten als je voor een appartement kiest, en dit is gotendeels gewoon waar.

[Voor 6% gewijzigd door Joeri.Bijlsma op 17-12-2022 01:24]


 • _JGC_
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 01:17
Liamski30 schreef op vrijdag 16 december 2022 @ 21:20:
[...]

Oneens,
Ik ken zo 5 mensen die in appartementen wonen en die horen zelden tot niks. Het is echt niet perse een gegeven, en de appartementen variëren van 1980 betonbouw tot nieuwbouw.
Ik woon in een 2/1 kap woning, mijn buurman zegt dat ie onze kinderen niet hoort. Dat is dikke bullshit, want wij horen hem ook en onze kinderen maken meer lawaai dan onze buurman.
Of onze buurman is doof, of het valt hem niet meer op.

Nu is het ook maar net hoe je erin staat, mijn buurman vindt alles best, mijn vriendin raakt in paniek van elk geluidje. Ik hoor wel geluiden maar stoor me er niet aan.

 • Ivow85
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 19:55
Waar komt het geluid precies vandaan?

Uit de ventilatie openingen bijvoorbeeld?

Of iets normaal is, hangt af van wat er aan de hand is.
Het is in elk geval een fabel dat je bij nieuwbouw standaard ook goede geluidsisolatie hebt ten opzichte van direct aangrenzende woningen.
Het is in het bouwbesluit namelijk niet verplicht om tegen elkaar gebouwde woningen akoestisch te ontkoppelen.
En als dan de ventilatiekanalen zonder akoestische demping door dezelfde schacht lopen, of zelfs aan elkaar gekoppeld zijn, dan hoor je veel geluid van de andere woningen aan diezelfde schacht.

Vorige woning sinds 2017 gasvrij zonder rekening van Liander. 2022 Doen we het kunstje opnieuw bij Enexis.


 • WEBGAMING
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 02:48
Xanthine schreef op vrijdag 16 december 2022 @ 10:15:
Heel erg moeilijk om op te lossen. Ik zat in een gelijkaardige situatie, met de huidige gekte gelukkig kunnen verkopen met een hoop winst en ergens anders gaan wonen.
Gelukkig voor de verkopers. Minder gelukkig voor de kopers.

 • Marzman
 • Registratie: December 2001
 • Niet online

Marzman

They'll never get caught.

Het kan een bouwfout zijn, maar ook een verkeerd gelegde laminaatvloer (tegen de muren).

Mijn woning hoor je sommige geluiden ook wat luider, maar die is uit '71. Dus het zal er wel bij horen (metalen deur die dicht slaat, moet nog een keer vervangen worden door een kunstof deur en kozijnen).
_JGC_ schreef op zaterdag 17 december 2022 @ 01:23:
[...]

Nu is het ook maar net hoe je erin staat, mijn buurman vindt alles best, mijn vriendin raakt in paniek van elk geluidje. Ik hoor wel geluiden maar stoor me er niet aan.
Dat is ook het beste in een rijtjeshuis, want je hoort natuurlijk altijd wel iets. Maar contactgeluiden zijn wel van een andere orde, dat zijn van die luide kloenk geluiden waar je van schrikt steeds. Dat is zwaar storend, ik heb in een appartement gewoond waar mijn bovenbuurvrouw een laminaat zonder ondervloer had (zo leek het toch voor mij) en altijd op hakjes liep. Ze was weinig thuis, maar als ze om 3 uur snachts thuis kwam schrok ik omhoog uit bed van geluidjes en kon ik precies volgen waar in haar woning ze liep (tik, tik, tik, tik :p ).

☻/ Please consider the environment before printing this signature
/▌
/ \ <-- This is bob. copy and paste him and he will soon take over the world.


 • Liamski30
 • Registratie: November 2022
 • Laatst online: 19:26
Joeri.Bijlsma schreef op zaterdag 17 december 2022 @ 01:13:
[...]


je kunt niet echt oneens wezen met andermans ervaring.

Buiten dat, ooit over nagedacht dat zij goede buren hebben of een hogere tolerantie hebben?
ik ken ook 10 die mijn kant bevestigen, dat zegt allemaal niks, mijn ervaring zegt dat het wel te verwachten is dat je in een gehoorig pand gaat zitten als je voor een appartement kiest, en dit is gotendeels gewoon waar.
Uh, ik was het heel erg oneens met je stellige uitspraak ‘je woont in een appartement en dat is nu eenmaal gehorig’ dat is een uitspraak waar iemand het prima mee oneens kan zijn :/

Ik ervaar zelf onwijs veel contactgeluid overlast van rennende kinderen (staat een topic hier op tweakjes over), ik heb derhalve de afgelopen periode ook veel vrienden gevraagd hoe en wat zij ervaren. 1/3 ervaart echt overlast, 1/3 hoort zelden iets (af en toe voetstappen/luid muziek maar niks frequent) en 1/3 hoort helemaal niks. Case in point


Ik woonde hiervoor in een jaren 30 appartement waar een stel woonde met een rennend kind boven m’n hoofd, knettergek werd ik ervan. Ik lette dus op elk geluidje ook na een jaar in die doffe ellende. Daarna nieuwe buren zonder kind die echt hele goede (tno 10db) ondervloer geplaatst hadden en ik heb 4-5 jaar erna in heerlijke rust gewoond tot ik naar een nieuwbouw appartement ben verhuisd waar de ellende van rennende kinderen weer is begonnen (gelukkig binnenkort wel opgelost).

Het is echt te wisselend om zoiets zo stellig te zeggen

[Voor 56% gewijzigd door Liamski30 op 17-12-2022 17:00]


 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
Ieder bedankt voor het nemen van jullie tijd om te reageren. Wegens familie omstandigheden was ik niet in de gelegenheid direct te reageren. Allereerst wil ik benoemen dat ik weet dat er altijd wat te horen is in een appartement en dat is prima. Een keer een feestje gezellig ga ervoor, muziekje een keer wat harder doe ik ook soms, wat geluiden hoort erbij maar dit is echt anders. Voor @Joeri.Bijlsma om direct aan te geven dat ik overdrijf is erg kort door de bocht ik snap ook niet zo goed waar dan de behoefte vandaan komt om te reageren? En ja zeker is ieder mens anders en zeker is het ook zo dat de 1 gevoeliger is voor geluid dan de ander.

Het blijft een zeer lastig verhaal…. Ik kan overigens de muziek die 2 verdieping boven mij wordt gedraaid en waarvan het appartement aan de voorzijde is gelegen en mijn appartement aan 1 zijde gewoon met mijn iPhone XS opnemen op mijn slaapkamer. Maar goed ;-).

@Liamski30 dank voor de reactie. En ook ontzettend vervelend dat u ook veel overlast ervaart.

@olafmol de verhuurder doet niets dus ja dat zou ik kunnen doen maar dan moet ik dat natuurlijk zelf betalen het is een dure grap maar het is een optie.

@Stef87 bedankt voor de tip. Ik sla dit op. Ja het gebouw is 6 jaar oud en dat wil ik dus ook doen.

@Real huur, ja is al meermaals aangegeven bij de verhuurder.

@Xanthine het is huur, niet gekocht. Maar andere huis vinden is gezien de markt helaas niet zo makkelijk maar wie weet komt er wat anders betaalbaars op mijn pad. Al heeft mijn woning ook een flinke huurprijs.

@Ora et Labora, is getest.

@Guidooow dank u heeft mijn bericht wel doorgenomen en gelezen.

@Mattie112 Dank voor de tip

@Toke_gt heel erg bedankt voor de duidelijke uitleg ik heb een en ander al in kaart gebracht.

@Ivow85 dit zou zomaar eens kunnen zijn… ik weet niets van bouw.

@Marzman mijn buurvrouw heeft een gietvloer en mijn bovenburen laminaat (daar hoor ik helaas ook elke voetstap van als gebonk er zijn al 5 nieuwe bewoners in gekomen en bij elke bewoner is het te horen bij de een wat harder dan de ander maar ik kan daar mee leven deze bovenbuurman loopt niet zoveel dus het is oké)

 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
Ik had het hierboven al getypt maar typ het nogmaals ;-) ben geen aansteller haha.

Ik kan letterlijk van de buren horen wanneer ze hun wasrekje uit elkaar klappen, de was ophangen.
En ook letterlijk wanneer ze hun was in de wasmachine leggen heeft zo'n bepaald geluid op het metaal leggen met een hoger toontje och joh ieder de was in de wasmachine stopt kent dit geluid. Ik hoor dit op mijn slaapkamer alsof ik zelf mijn was in de wasmachine leg. En nee ben ook niet aan het slaapwandelen of dagdromen. Was het maar zo.

Als bij Q music ooit raad het geluid voorbijkomt en het is was in de wasmachine leggen kan ik in ieder geval een poging wagen.

 • mr_evil08
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 21:21
TS heeft jouw woning ook gordijnen en andere zaken met niet harde oppervlakte,s of hebben jullie woning ook aangekleed als een holle klankkast?

Dit kan behoorlijk uitmaken namelijk.

[Voor 13% gewijzigd door mr_evil08 op 27-01-2023 16:35]

WP | SP, Daikin FTXM35M/RXM35M


 • Yaksa
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 21:28
Tja, hoe meer je er op gaat letten, hoe meer je hoort.
Zeker wanneer het stil is in je eigen appartement vallen geluiden van medebewoners nog meer op.
Hoor je de geluiden ook wanneer je TV kijkt of tijdens het stofzuigen?
Zo nee, dan zijn het gewoon leefgeluiden waar je je aan ergert. En hoe meer je je ergert hoe harder het geluid schijnbaar wordt.
Aan leefgeluiden is niks te doen, het is geen geluidsoverlast wat door je buren wordt veroorzaakt. Anders hadden andere medebewoners allang een klacht bij de politie kunnen indienen.
Wat helpt, en wat ook al genoemd is, is zoveel mogelijk dempend materiaal in je appartement aanbrengen zoals vloerkleden, kussens, dikke gordijnen en zo.
En accepteren dat je in een gebouw woont met een aantal medebewoners die daar ook moeten leven.

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former


 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
Ik heb overal gordijnen, vloerkleden, etc etc. Maar goed.

 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
Yaksa schreef op vrijdag 27 januari 2023 @ 16:53:
Tja, hoe meer je er op gaat letten, hoe meer je hoort.
Zeker wanneer het stil is in je eigen appartement vallen geluiden van medebewoners nog meer op.
Hoor je de geluiden ook wanneer je TV kijkt of tijdens het stofzuigen?
Zo nee, dan zijn het gewoon leefgeluiden waar je je aan ergert. En hoe meer je je ergert hoe harder het geluid schijnbaar wordt.
Aan leefgeluiden is niks te doen, het is geen geluidsoverlast wat door je buren wordt veroorzaakt. Anders hadden andere medebewoners allang een klacht bij de politie kunnen indienen.
Wat helpt, en wat ook al genoemd is, is zoveel mogelijk dempend materiaal in je appartement aanbrengen zoals vloerkleden, kussens, dikke gordijnen en zo.
En accepteren dat je in een gebouw woont met een aantal medebewoners die daar ook moeten leven.
Ik denk dat het lastig is om hier zo bot over te oordelen als je het niet zelf hebt ervaren. Empathie kan ook welkom zijn ;-). Maar dat heeft niet iedereen. Ik geef ook aan in mijn berichten die u misschien niet eens heeft doorgelezen dat ieder mens geluid anders ervaart en dat het voor de 1 anders kan binnenkomen dan voor een ander. Leefgeluiden zijn prima daar stoor ik me niet aan.

 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
Guidooow schreef op vrijdag 16 december 2022 @ 12:27:
[...]


Ehhh nee. Dit is zeker niet normaal voor relatieve nieuwbouw. Contactgeluiden (schuiven met stoelen endergelijke) en harde muziek oid zijn niet te vermijden in een appartementencomplex, maar dat is heel wat anders dan de TS beschrijft.
Bedankt dat u mijn bericht wel heeft doorgelezen.

 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
Marzman schreef op zaterdag 17 december 2022 @ 10:50:
Het kan een bouwfout zijn, maar ook een verkeerd gelegde laminaatvloer (tegen de muren).

Mijn woning hoor je sommige geluiden ook wat luider, maar die is uit '71. Dus het zal er wel bij horen (metalen deur die dicht slaat, moet nog een keer vervangen worden door een kunstof deur en kozijnen).

[...]

Dat is ook het beste in een rijtjeshuis, want je hoort natuurlijk altijd wel iets. Maar contactgeluiden zijn wel van een andere orde, dat zijn van die luide kloenk geluiden waar je van schrikt steeds. Dat is zwaar storend, ik heb in een appartement gewoond waar mijn bovenbuurvrouw een laminaat zonder ondervloer had (zo leek het toch voor mij) en altijd op hakjes liep. Ze was weinig thuis, maar als ze om 3 uur snachts thuis kwam schrok ik omhoog uit bed van geluidjes en kon ik precies volgen waar in haar woning ze liep (tik, tik, tik, tik :p ).
Zou ook kunnen inderdaad. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg.

 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
Guidooow schreef op vrijdag 16 december 2022 @ 12:27:
[...]


Ehhh nee. Dit is zeker niet normaal voor relatieve nieuwbouw. Contactgeluiden (schuiven met stoelen endergelijke) en harde muziek oid zijn niet te vermijden in een appartementencomplex, maar dat is heel wat anders dan de TS beschrijft.
Bedankt dat u mijn bericht heeft doorgelezen.

 • Yaksa
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 21:28
LVS schreef op zondag 29 januari 2023 @ 10:50:
[...]Ik denk dat het lastig is om hier zo bot over te oordelen als je het niet zelf hebt ervaren. Empathie kan ook welkom zijn ;-). Maar dat heeft niet iedereen. Ik geef ook aan in mijn berichten die u misschien niet eens heeft doorgelezen dat ieder mens geluid anders ervaart en dat het voor de 1 anders kan binnenkomen dan voor een ander. Leefgeluiden zijn prima daar stoor ik me niet aan.
Ik heb wel degelijk al jouw berichten doorgelezen en het enige wat mij opvalt is dat je zowat niet ingaat op tips en mogelijke oplossingen die ik (en anderen) aan jou geven. Bovendien, je woont er al 6 jaar (!) en nu begint het ineens ondraaglijk te worden? Ik krijg eerder de indruk dat je je meer en meer gaat ergeren aan de geluiden die je hoort. Dus, wederom, probeer je appartement zo in te richten dat de geluiden minder opvallen. Zet bijvoorbeeld overdag een radio of tv zachtjes aan, en ga oordopjes dragen wanneer je gaat slapen (en ja, er zijn ook oordopjes die wel comfortabel zijn). Als dat allemaal niet helpt dan zou ik mezelf gaan oriënteren op de woningmarkt om te bezien of er nog ergens in een geluidsarme omgeving een betaalbare vrijstaande woning te koop / te huur is.
Je kunt namelijk niet verwachten dat (na 6 jaar) al jouw buren rekening moeten gaan houden met het feit dat jij de geluiden die ze al jaren maken niet meer kunt verdragen.

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former


 • Nomind
 • Registratie: Februari 2019
 • Laatst online: 23:23
@Ivow85 Het Bouwbesluit 2012 (H3) stelt prestatie-eisen voor lucht- en contactgeluid. Het BB stelt geen voorwaarden hoe de prestatienorm bereikt moet worden. Er bestaan wel NPR's (praktijk richtlijnen), over de detaillering met welke voorzieningen de norm bereikt kan worden. Met veel directe contactbruggen gaat dat niet lukken.

Met wat TS beschrijft wordt er hier zeer waarschijnlijk niet voldaan aan de prestatie-eisen. Hiervoor is de bouwer verantwoordelijk/aansprakelijk. In de garantieregeling van je woning staat verwacht ik een procedure hiervoor.

Het vaststellen van de luchtgeluid isolatie wordt door akoestische adviesbureaus gedaan. Er wordt dan een geluidbron > 100 dB(A) met ruis geplaatst en vervolgens wordt er in zend- en ontvangruimte het geluid gemeten. Hieruit kan de isolatie-index vastgesteld worden en getoetst worden aan het Bouwbesluit.
De contactgeluid prestatie-eis vaststellen is wat complexer. Daar is een hamer-apparaat voor nodig en moet (dacht ik) wat op de kale vloer moet staan.

 • CP010
 • Registratie: September 2021
 • Laatst online: 30-01 18:38
Wij wonen in het centrum van Rotterdam in een verkocht als luxe appartementen gebouw. Schuiven van meubels hoor, als je de buren iets laten vallen hoor je dat duidelijk. Praten horen we niet maar wel horen we voetstappen. De woningen hebben een zwevende dek vloer. Meerdere bewoners in ons gebouw hebben een deskundige en een jurist in de armen genomen om dat ook hun vinden dat er teveel contact geluiden zijn. Het dragen van een hoofdtelefoon of oortjes vindt ik echt een stap te ver. Je kan toch gewoon rekening met elkaar houden. Dus uiteindelijk is de conclusie dat je in appartementen gebouw bijna altijd je buren op enige manier zal horen.

[Voor 9% gewijzigd door CP010 op 29-01-2023 17:13]


 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
Yaksa schreef op zondag 29 januari 2023 @ 13:13:
[...]

Ik heb wel degelijk al jouw berichten doorgelezen en het enige wat mij opvalt is dat je zowat niet ingaat op tips en mogelijke oplossingen die ik (en anderen) aan jou geven. Bovendien, je woont er al 6 jaar (!) en nu begint het ineens ondraaglijk te worden? Ik krijg eerder de indruk dat je je meer en meer gaat ergeren aan de geluiden die je hoort. Dus, wederom, probeer je appartement zo in te richten dat de geluiden minder opvallen. Zet bijvoorbeeld overdag een radio of tv zachtjes aan, en ga oordopjes dragen wanneer je gaat slapen (en ja, er zijn ook oordopjes die wel comfortabel zijn). Als dat allemaal niet helpt dan zou ik mezelf gaan oriënteren op de woningmarkt om te bezien of er nog ergens in een geluidsarme omgeving een betaalbare vrijstaande woning te koop / te huur is.
Je kunt namelijk niet verwachten dat (na 6 jaar) al jouw buren rekening moeten gaan houden met het feit dat jij de geluiden die ze al jaren maken niet meer kunt verdragen.
Ik ga zeker wel in op de tips... ik heb een heel bericht aan iedereen gericht niet op elk bericht apart. Ik vind u zeer kortzichtig en u trekt uw eigen conclusies. Prima reageer aub hier niet meer want ik ga u berichten niet meer lezen. Bovenstaande wat u denkt is namelijk niet juist.

 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
Nomind schreef op zondag 29 januari 2023 @ 15:58:
@Ivow85 Het Bouwbesluit 2012 (H3) stelt prestatie-eisen voor lucht- en contactgeluid. Het BB stelt geen voorwaarden hoe de prestatienorm bereikt moet worden. Er bestaan wel NPR's (praktijk richtlijnen), over de detaillering met welke voorzieningen de norm bereikt kan worden. Met veel directe contactbruggen gaat dat niet lukken.

Met wat TS beschrijft wordt er hier zeer waarschijnlijk niet voldaan aan de prestatie-eisen. Hiervoor is de bouwer verantwoordelijk/aansprakelijk. In de garantieregeling van je woning staat verwacht ik een procedure hiervoor.

Het vaststellen van de luchtgeluid isolatie wordt door akoestische adviesbureaus gedaan. Er wordt dan een geluidbron > 100 dB(A) met ruis geplaatst en vervolgens wordt er in zend- en ontvangruimte het geluid gemeten. Hieruit kan de isolatie-index vastgesteld worden en getoetst worden aan het Bouwbesluit.
De contactgeluid prestatie-eis vaststellen is wat complexer. Daar is een hamer-apparaat voor nodig en moet (dacht ik) wat op de kale vloer moet staan.
Bedankt voor het doornemen van mijn bericht. Ook hier ga ik naar kijken!

 • LVS
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 05-02 16:32
CP010 schreef op zondag 29 januari 2023 @ 16:29:
Wij wonen in het centrum van Rotterdam in een verkocht als luxe appartementen gebouw. Schuiven van meubels hoor, als je de buren iets laten vallen hoor je dat duidelijk. Praten horen we niet maar wel horen we voetstappen. De woningen hebben een zwevende dek vloer. Meerdere bewoners in ons gebouw hebben een deskundige en een jurist in de armen genomen om dat ook hun vinden dat er teveel contact geluiden zijn. Het dragen van een hoofdtelefoon of oortjes vindt ik echt een stap te ver. Je kan toch gewoon rekening met elkaar houden. Dus uiteindelijk is de conclusie dat je in appartementen gebouw bijna altijd je buren op enige manier zal horen.
Inderdaad ik heb een noise cancellation headphones en als ik een wasmachine van de buren hoor snap ik dat vind ik niet erg. Maar dit zijn andere geluiden en die horen niet. Goed dat er samen met andere bewoners naar gekeken is. En rekening houden met elkaar dat doet niet iedereen en anderen weer wel dat is gewoon accepteren al kan dat soms ook lastig zijn.

 • Tristan
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 19:26
CP010 schreef op zondag 29 januari 2023 @ 16:29:
Wij wonen in het centrum van Rotterdam in een verkocht als luxe appartementen gebouw. Schuiven van meubels hoor, als je de buren iets laten vallen hoor je dat duidelijk. Praten horen we niet maar wel horen we voetstappen. De woningen hebben een zwevende dek vloer. Meerdere bewoners in ons gebouw hebben een deskundige en een jurist in de armen genomen om dat ook hun vinden dat er teveel contact geluiden zijn. Het dragen van een hoofdtelefoon of oortjes vindt ik echt een stap te ver. Je kan toch gewoon rekening met elkaar houden. Dus uiteindelijk is de conclusie dat je in appartementen gebouw bijna altijd je buren op enige manier zal horen.
Is er bij jullie nog iets nuttigs uitgekomen met de deskundigen/juristen? Klinkt verdacht veel als ons nieuwbouwproject in Rotterdam..

 • bszz
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 21:48
Joeri.Bijlsma schreef op zaterdag 17 december 2022 @ 01:13:
[...]


je kunt niet echt oneens wezen met andermans ervaring.

Buiten dat, ooit over nagedacht dat zij goede buren hebben of een hogere tolerantie hebben?
ik ken ook 10 die mijn kant bevestigen, dat zegt allemaal niks, mijn ervaring zegt dat het wel te verwachten is dat je in een gehoorig pand gaat zitten als je voor een appartement kiest, en dit is gotendeels gewoon waar.
Subjectieve ervaringen zijn geen basis voor een discussie, geluidsnormen uit een bouwbesluit wel. Ik zou zeggen: laat een meting uitvoeren.

 • Liamski30
 • Registratie: November 2022
 • Laatst online: 19:26
CP010 schreef op zondag 29 januari 2023 @ 16:29:
Wij wonen in het centrum van Rotterdam in een verkocht als luxe appartementen gebouw. Schuiven van meubels hoor, als je de buren iets laten vallen hoor je dat duidelijk. Praten horen we niet maar wel horen we voetstappen. De woningen hebben een zwevende dek vloer. Meerdere bewoners in ons gebouw hebben een deskundige en een jurist in de armen genomen om dat ook hun vinden dat er teveel contact geluiden zijn. Het dragen van een hoofdtelefoon of oortjes vindt ik echt een stap te ver. Je kan toch gewoon rekening met elkaar houden. Dus uiteindelijk is de conclusie dat je in appartementen gebouw bijna altijd je buren op enige manier zal horen.
Weet je toevallig wat voor vloer er ligt?
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee