Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • floor66
  • Registratie: April 2009
  • Laatst online: 22-07 20:14
Dag allemaal,

Ik zou graag eens van gedachten wisselen over mijn situatie. Alle input is welkom. Ik ben rond de 25 jaar, afgestudeerd als arts (Master Geneeskunde in het Erasmus MC) en zit in de afrondende fase van een promotietraject (PhD, een geneeskunde gerelateerd onderwerp). Rondom de studiekeuze overwoog ik a) informatica (of related studie) en b) geneeskunde. Ik ben via decentrale selectie geselecteerd voor geneeskunde en de rest is geschiedenis.

Ik heb van jongs af aan een passie voor ICT, dit heeft zich tot nu toe uitgemond in (hobbymatig) talloze betaalde en onbetaalde hardwareprojecten (PC's bouwen, kloten met sensortjes), programmeerprojecten (websites, tools) en ik heb mijn vaardigheden ook in mijn promotietraject heel vaak in kunnen zetten (het maken van praktische oplossingen, zowel hardware als software, om bijv. experimenten uit te kunnen voeren). Ik mocht ook in mijn promotietraject vaak met grote (klinische, cq patiëntendata) datasets werken en haalde hier enorm veel plezier uit. Data opschonen, categoriseren, visualiseren, automatische analyses, etc... Dit zonder formele opleiding. Ook heeft mijn promotietraject me de kans gegeven om deels vanuit huis te werken en oh wat vind ik dat lekker.

De geneeskunde is prachtig, maar het vooruitzicht van een leven als arts is voor mij steeds moeilijker te zien en om het dan te kiezen, wetende dat mijn hart er nooit écht in zal liggen, doet mijzelf en mijn toekomstige patiënten tekort. In de geneeskunde kies je voor je 30e een specialisatie en that's it voor de komende tientallen jaren. Een huisarts wordt niet later nog chirurg, een oogarts wordt niet later nog nefroloog. Iedereen werkt hard en ik wil écht niet piklengte vergelijken maar secondaire arbeidsvoorwaarden in de geneeskunde zijn gewoon stelselmatig non-existent. Overuren bestaan niet en 36 uur = 50+ uur zonder morren, want iedereen wil uiteindelijk een opleidingsplek tot specialist dus werkt stug door. Specialisten verdienen goed maar doen grote (persoonlijke) offers. Patiënten zijn geen dossiers die je kan sluiten aan het eind van de dag, en de volgende ochtend weer openen. Dat gaat door ongeacht de klok. Dat moet het je allemaal maar waard zijn. Dit heeft dus ook wel wat te maken met work-life balance, merk ik terwijl ik dit typ. Mijn vriendin is arts en ik zie en hoor bij haar, als ze het over haar werk heeft, iets er wat bij mij niet is. Zij wíl dit. Na mijn promotietraject ga ik wel even (6-12 mnd) in het ziekenhuis werken, om het een eerlijke kans te geven. Ik heb van mijn studie genoten, het lijkt nu alsof ik wel heel negtief tegenover de geneeskunde sta maar het is een prachtig vak met toegewijde mensen. Het is weinig (alhoewel steeds meer) 'corporate' en je kan nog eens ad hoc dingen voor elkaar krijgen voor mensen zonder 100 managementlagen.

Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik meer moet en wil met mijn ICT passie en affiniteit. Dat dit mij wel blij zou maken en een gelukkiger leven zou geven. Misschien wel in combinatie met mijn ervaring in wetenschappelijk onderzoek / de gezondheidszorg? De mensen om mij heen zijn vrij opgesloten in de 'geneeskunde wereld' en ik voel dat ik behoefte heb om dit meer te exploreren met 'andere mensen'. Daarom mijn post! Ik merk dat ik niet echt een duidelijke vraag heb geformuleerd en dat dit ook een deel gewoon het ventileren/opschrijven van mijn gedachten is. Misschien is er iemand die een vergelijkbare 'switch' heeft meegemaakt, uit een 'vreemde' sector? Of misschien komt dit wel heel veel voor? Ik weet het niet.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Krisp
  • Registratie: Oktober 2004
  • Niet online

Krisp

like.no.other

Ten eerste: het komt wel vaker voor dat de voorkeuren van mensen veranderen over langere tijd, dus dat is niet gek. En het is ook zo dat je niet altijd 100% gecommitteerd bent aan een rol, zeker als dat gepaard gaat met onzekerheid.

Je kunt het ook zien als kans: er zijn genoeg banen op het snijvlak van verschillende vakgebieden, zo ook ICT en geneeskunde. Natuurlijk moet je dan wat creatiever zoeken: 'arts' is een duidelijke zoekterm, maar (bijvoorbeeld) researcher kan alle kanten op. Dingen die mij te binnen schieten, zijn protheses, orgaanmatching en medicijnen die specifiek voor personen worden gemaakt. Wellicht is er in je promotiegebied wel een functie op het snijvlak van IT en geneeskunde.

Je bent zeker neit de eerste die een soortgelijk traject ondergaat, en dat succesvol doet. Maar het siert ook ook dat je e.e.a. een kans wil geven. :)

Life is what happens to you, while you're busy making other plans (John Lennon) - Ioniq 28kWh / 9,9kWP zonnepanelen (west) / Panasonic 9kW WP


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • migchiell
  • Registratie: Augustus 2003
  • Laatst online: 03:20
Ziekenhuizen/zorginstellingen hebben CMIO's, dit zijn artsen die zich (ook) met ICT-beleid bezighouden. Het zal per instelling wat verschillen welk percentage van de tijd die werkzaamheden in beslag nemen, maar zeker bij grotere instellingen (academische huizen) zou het met niet verbazen als dat (vrijwel) fulltime is.

Ook voor een softwareontwikkelaar die zich richt op de zorg (bv. Chipsoft) zou je geneeskunde-achtergrond van waarde kunnen zijn, hoewel die ws. meer op zoek zijn naar mensen die weten hoe de processen in een ziekenhuis werken dan mensen die alleen geneeskunde hebben gestudeerd maar niet/weinig daadwerkelijk als arts hebben gewerkt.

Acties:
  • +3 Henk 'm!

  • Huubertus
  • Registratie: December 2009
  • Laatst online: 13-07 15:34
Software ontwikkelen, ook al is het in de zorg, is misschien nog een forse stap. Je zou ook een vak als bio-informatica / data scientist kunnen onderzoeken. Het vakgebied is nogal aan het uitdijen als het gaat om onderwerpen en niches, maar binnen steeds meer ziekenhuizen zie je er ruimte voor gemaakt worden. Je houdt zo iets meer vast aan een rode draad met je verleden.

Acties:
  • +2 Henk 'm!

  • P_de_B
  • Registratie: Juli 2003
  • Niet online
Ruilen? Ik stond voor dezelfde keuze, heb inmiddels een goede functie in de IT maar denk nog steeds dat geneeskunde beter was geweest :-)

Ik denk dat als je een paar jaar veldervaring hebt als arts je met je phd best interessant bent voor softwarebedrijven die steeds geavanceerdere systemen ontwikkelen voor de zorg. De leverancier van ons cliëntendossier heeft bijvoorbeeld ook artsen in dienst.

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Tom-Z
  • Registratie: Augustus 2010
  • Laatst online: 22:10
P_de_B schreef op maandag 5 september 2022 @ 11:56:
Ruilen? Ik stond voor dezelfde keuze, heb inmiddels een goede functie in de IT maar denk nog steeds dat geneeskunde beter was geweest :-)
Mijn vader was huisarts en heeft destijds best wel gepushed om me aan geneeskunde te laten beginnen.
Gelukkig heb ik niet geluisterd en inmiddels ziet m'n vader wel in wat de voordelen van mijn keuze zijn.

Ik zal nooit een avond-, nacht- of weekenddienst hoeven doen. Geen verplichte nascholing. Kan (min of meer) op vakantie wanneer ik wil en hoef dat niet een jaar van te voren uit te onderhandelen met m'n collega's. Lig nooit 's avonds wakker in m'n bed omdat ik net nog een euthanasie heb moeten uitvoeren (en die spuit had dan vaak een paar dagen thuis in de groentela gelegen O-)). Zal nooit in hoger beroep een onterechte veroordeling in een tuchtzaak hoeven aan te vechten. Lekker 40 uur, veel thuiswerken, kan als ik dat wil makkelijk 's middags even een rondje gaan fietsen. Hoef niet als 60-jarige computerleek te zorgen dat de private key voor m'n HIS wordt geupdate door een ActiveX-plugin die het alleen in IE6 doet...

En dan heb je als huisarts nog een beetje gevarieerd werk. Wordt specialist en 95% van je patiënten heeft één van 3 aandoeningen.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • talin
  • Registratie: December 2000
  • Laatst online: 22:07

talin

ES-MA

deze vraag stel je jezelf niet als alles er rooskleurig uitziet richting de toekomst van arts zijn.

beknopt:
- je bent "nog maar" 25 jaar
- je hebt je diploma om arts te zijn in de pocket dus die richting is verzkerd

ik zou me aanmelden bij een ICT/IT detacheerder zoals Brunel met 0 verwachtingen.
die laten je een aantal testen doen ( als het goed is ) om er een beetje achter te komen waar je kennis ligt en dan zullen ze vast wel wat voor je vinden, dan heb je alle vrijheid om rond te neuzen in de IT wereld de komende 3 jaar.

als je het goed aanpakt regel je er per jaar een studiebudget bij en kan je de meest basale certificaten halen die je nodig hebt.

ik heb zelf HTS autotechniek gedaan, mijn zaterdagbaantje bij een technische dienst resulteerde na de HTS in een vaste aanstelling aldaar, toen kwamen de eerste pc's en netwerken, backups, telefooncentrales etc.
dus de overall uit en kantoor inrichten, vandaar de rest van mn loopbaan tot nu toe IT manager.
ik weet hoe ik een auto aan de praat kan houden maar heb er nooit een cent mee verdient.

in this world there’s two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig!


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • unifi
  • Registratie: September 2021
  • Niet online
floor66 schreef op maandag 5 september 2022 @ 11:11:
Ik merk dat ik niet echt een duidelijke vraag heb geformuleerd en dat dit ook een deel gewoon het ventileren/opschrijven van mijn gedachten is. Misschien is er iemand die een vergelijkbare 'switch' heeft meegemaakt, uit een 'vreemde' sector? Of misschien komt dit wel heel veel voor? Ik weet het niet.
Voor wat ik lees heb je een heel duidelijk verhaal :-)

- je wil het offer dat een specialisatie vraagt niet brengen
- je hebt daarom besloten dat je niet gaat specialiseren
- je hebt ook al bedacht wat je wel wil: snijvlak geneeskunde/ ICT

A numbers game: per jaar starten ±2500 geneeskunde studenten waarvan 80% afstudeerd. Laat daar 5% van een carriere buiten de geneeskunde kiezen; heb je het per jaar over 100 mensen, elk jaar weer. Dat vind ik niet heel vreemd ;-)

Kan het zijn dat je (onbewust) aan iets of iemand 'toestemming' wil vragen hiervoor? Als dat zo is, bij deze :)

Acties:
  • +2 Henk 'm!

  • Outerspace
  • Registratie: Februari 2002
  • Laatst online: 27-07 12:50

Outerspace

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

AFX Ghey Edition by HlpDsK

Ik gooi er even een titelfix tegenaan, een vreemde eend bespreken doet mij denken aan Donald Duck ;)



Nog even reageren in dit topic. Je zou vanuit geneeskunde bijvoorbeeld intern de stap kunnen maken naar bijv Medische Techniek, Functioneel Beheer (beeldentechniek) of meer meedenken over digitalisering binnen de zorg (adviserende rol). Genoeg mogelijkheden, zelfs buiten de geneeskunde om (er zijn genoeg IT bedrijven die care/cure aanbieden).

[ Voor 63% gewijzigd door Outerspace op 05-09-2022 13:38 ]

Zoekt nieuwe collega's (jr/sr engineers, servicedeskmedewerkers of managers in de Randstad


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Lethalis
  • Registratie: April 2002
  • Niet online
Met zo'n mooie basis is er vast iets te vinden dat op het snijvlak van geneeskunde en ICT ligt.

Ga er gewoon voor zou ik zeggen.

Een arts verdient vast meer dan ik, maar als een software developer die 36 uur werkt:
- Ga ik maar 2 dagen per week naar kantoor en werk ik 2 dagen per week thuis (4x9).
- Overwerken komt wel voor, maar is niet structureel.
- Heb ik behoorlijk veel vrijheid in hoe ik mijn werk doe. De gebruikers zien het eindproduct; hoe ik het technisch oplos, is helemaal aan mij.
- Omdat ik 4x9 werk, ben ik elke woensdag vrij en heb ik een papadag. Ik haal dan 's middags mijn dochtertje op van school en we kunnen dan samen iets gaan doen (okee, tegenwoordig speelt ze veel met vriendinnetjes, maar toch).

Ik denk wel dat een arts meer verdient dan ik, maar dat kan ook mijn beeld ervan zijn. Als ervaren developer zit ik ergens tussen de 4k en 5k bruto per maand. Ik ben 41 jaar oud, dus ik doe dit al even.

De work life balance die ik momenteel heb, is mij echter wel veel waard. Ik kan wellicht wel meer verdienen ergens anders of in een andere rol, maar dan moet ik straks weer elke dag naar mijn werk _O- Het idee alleen al.

PS
Ik zou helemaal niet in de zorg kunnen werken, dus ik ben de laatste die "ruilen?" tegen jou zeggen :P Om de 1 of andere reden ben ik bang dat ik te weinig om mijn patiënten zou geven om het vol te houden. Zeker als het (of hun familie) ook nog eens zeurpieten zouden blijken te zijn (mijn vrouw werkt in de zorg, ik heb verhalen gehoord... tsja).

Want dat is ook nog: zeurende klanten hebben we op mijn werk een helpdesk voor, dus die sta ik ook maar zelden direct te woord.

[ Voor 17% gewijzigd door Lethalis op 05-09-2022 14:16 ]

Ask yourself if you are happy and then you cease to be.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • floor66
  • Registratie: April 2009
  • Laatst online: 22-07 20:14
Heel erg bedankt voor de reacties tot nu toe!
Krisp schreef op maandag 5 september 2022 @ 11:17:
Ten eerste: het komt wel vaker voor dat de voorkeuren van mensen veranderen over langere tijd, dus dat is niet gek. En het is ook zo dat je niet altijd 100% gecommitteerd bent aan een rol, zeker als dat gepaard gaat met onzekerheid.

Je kunt het ook zien als kans: er zijn genoeg banen op het snijvlak van verschillende vakgebieden, zo ook ICT en geneeskunde. Natuurlijk moet je dan wat creatiever zoeken: 'arts' is een duidelijke zoekterm, maar (bijvoorbeeld) researcher kan alle kanten op. Dingen die mij te binnen schieten, zijn protheses, orgaanmatching en medicijnen die specifiek voor personen worden gemaakt. Wellicht is er in je promotiegebied wel een functie op het snijvlak van IT en geneeskunde.

Je bent zeker neit de eerste die een soortgelijk traject ondergaat, en dat succesvol doet. Maar het siert ook ook dat je e.e.a. een kans wil geven. :)
Bedankt voor je perspectief. Iets met een research focus ligt inderdaad voor de hand, gezien dit mijn huidige werk is waar ik zeker plezier uit haal. Ik zie op linkedin wel eens advertenties voor pharma/medtech bedrijven die 'clinical research' personeel zoeken. Nou heb ik wel weer mijn eigen gewetensbezwaren bij met name pharma (of bijv zorgverzekeraars).
migchiell schreef op maandag 5 september 2022 @ 11:20:
Ziekenhuizen/zorginstellingen hebben CMIO's, dit zijn artsen die zich (ook) met ICT-beleid bezighouden. Het zal per instelling wat verschillen welk percentage van de tijd die werkzaamheden in beslag nemen, maar zeker bij grotere instellingen (academische huizen) zou het met niet verbazen als dat (vrijwel) fulltime is.

Ook voor een softwareontwikkelaar die zich richt op de zorg (bv. Chipsoft) zou je geneeskunde-achtergrond van waarde kunnen zijn, hoewel die ws. meer op zoek zijn naar mensen die weten hoe de processen in een ziekenhuis werken dan mensen die alleen geneeskunde hebben gestudeerd maar niet/weinig daadwerkelijk als arts hebben gewerkt.
Ik wist niet dat dit bestond! Bedankt voor de tip. Lijkt inderdaad wel dat dit al meer 'gevestigde' artsen zijn dit dit er bij doen. Toch, ik ga er eens meer over lezen.
P_de_B schreef op maandag 5 september 2022 @ 11:56:
Ruilen? Ik stond voor dezelfde keuze, heb inmiddels een goede functie in de IT maar denk nog steeds dat geneeskunde beter was geweest :-)

Ik denk dat als je een paar jaar veldervaring hebt als arts je met je phd best interessant bent voor softwarebedrijven die steeds geavanceerdere systemen ontwikkelen voor de zorg. De leverancier van ons cliëntendossier heeft bijvoorbeeld ook artsen in dienst.
Ik ben errrg benieuwd naar je argumenten om te willen ruilen! Het kan natuurlijk ook goed dat direct ICT voor mij geen goede keuze zou zijn geweest, ik heb mij op vele vlakken ontwikkeld dankzij deze route.
Tom-Z schreef op maandag 5 september 2022 @ 12:44:
[...]

Mijn vader was huisarts en heeft destijds best wel gepushed om me aan geneeskunde te laten beginnen.
Gelukkig heb ik niet geluisterd en inmiddels ziet m'n vader wel in wat de voordelen van mijn keuze zijn.

Ik zal nooit een avond-, nacht- of weekenddienst hoeven doen. Geen verplichte nascholing. Kan (min of meer) op vakantie wanneer ik wil en hoef dat niet een jaar van te voren uit te onderhandelen met m'n collega's. Lig nooit 's avonds wakker in m'n bed omdat ik net nog een euthanasie heb moeten uitvoeren (en die spuit had dan vaak een paar dagen thuis in de groentela gelegen O-)). Zal nooit in hoger beroep een onterechte veroordeling in een tuchtzaak hoeven aan te vechten. Lekker 40 uur, veel thuiswerken, kan als ik dat wil makkelijk 's middags even een rondje gaan fietsen. Hoef niet als 60-jarige computerleek te zorgen dat de private key voor m'n HIS wordt geupdate door een ActiveX-plugin die het alleen in IE6 doet...

En dan heb je als huisarts nog een beetje gevarieerd werk. Wordt specialist en 95% van je patiënten heeft één van 3 aandoeningen.
Amen. Ik heb een huisarts in mijn zeer naaste omgeving en ik heb oneindig ontzag voor de toewijding en opofferingen.
talin schreef op maandag 5 september 2022 @ 12:46:
deze vraag stel je jezelf niet als alles er rooskleurig uitziet richting de toekomst van arts zijn.

beknopt:
- je bent "nog maar" 25 jaar
- je hebt je diploma om arts te zijn in de pocket dus die richting is verzkerd

ik zou me aanmelden bij een ICT/IT detacheerder zoals Brunel met 0 verwachtingen.
die laten je een aantal testen doen ( als het goed is ) om er een beetje achter te komen waar je kennis ligt en dan zullen ze vast wel wat voor je vinden, dan heb je alle vrijheid om rond te neuzen in de IT wereld de komende 3 jaar.

als je het goed aanpakt regel je er per jaar een studiebudget bij en kan je de meest basale certificaten halen die je nodig hebt.

ik heb zelf HTS autotechniek gedaan, mijn zaterdagbaantje bij een technische dienst resulteerde na de HTS in een vaste aanstelling aldaar, toen kwamen de eerste pc's en netwerken, backups, telefooncentrales etc.
dus de overall uit en kantoor inrichten, vandaar de rest van mn loopbaan tot nu toe IT manager.
ik weet hoe ik een auto aan de praat kan houden maar heb er nooit een cent mee verdient.
toon volledige bericht
Inderdaad, de baanzekerheid is echt fijn en een ongekende luxe. Ik kan werkelijk "overal" aan de slag als basisarts als dat zou "moeten". Wat je voorstelt (detacheerder) klinkt ook als een redelijk "veilige" manier om dit eens te verkennen. Dank!
unifi schreef op maandag 5 september 2022 @ 13:33:
[...]


Voor wat ik lees heb je een heel duidelijk verhaal :-)

- je wil het offer dat een specialisatie vraagt niet brengen
- je hebt daarom besloten dat je niet gaat specialiseren
- je hebt ook al bedacht wat je wel wil: snijvlak geneeskunde/ ICT

A numbers game: per jaar starten ±2500 geneeskunde studenten waarvan 80% afstudeerd. Laat daar 5% van een carriere buiten de geneeskunde kiezen; heb je het per jaar over 100 mensen, elk jaar weer. Dat vind ik niet heel vreemd ;-)

Kan het zijn dat je (onbewust) aan iets of iemand 'toestemming' wil vragen hiervoor? Als dat zo is, bij deze :)
Mijn promotor zegt altijd: laaghangend fruit moet je plukken :P Ik denk dat jouw constatering over "onbewuste" toestemming wel eens een kern van waarheid kan hebben, naast het feit dat ik hier mee ook graag informatie in win.
Outerspace schreef op maandag 5 september 2022 @ 13:34:
Ik gooi er even een titelfix tegenaan, een vreemde eend bespreken doet mij denken aan Donald Duck ;)



Nog even reageren in dit topic. Je zou vanuit geneeskunde bijvoorbeeld intern de stap kunnen maken naar bijv Medische Techniek, Functioneel Beheer (beeldentechniek) of meer meedenken over digitalisering binnen de zorg (adviserende rol). Genoeg mogelijkheden, zelfs buiten de geneeskunde om (er zijn genoeg IT bedrijven die care/cure aanbieden).
Haha geen probleem (@titel). In mijn promotietraject heb ik wel een "zijtak" naar digitalisering binnen de zorg gemaakt, alleen ik moet zeggen dat dit (vooral politieke/juridische/landjepik niveau) mij niet erg aansprak. Dan ben ik misschien toch wat "praktischer" ingesteld? Toch zie ik mijzelf ook ergens wel zelfstandig adviserend eindigen na een wat langere carrière in de combi ICT + gezondheidszorg...
Lethalis schreef op maandag 5 september 2022 @ 14:01:
Met zo'n mooie basis is er vast iets te vinden dat op het snijvlak van geneeskunde en ICT ligt.

Ga er gewoon voor zou ik zeggen.

Een arts verdient vast meer dan ik, maar als een software developer die 36 uur werkt:
- Ga ik maar 2 dagen per week naar kantoor en werk ik 2 dagen per week thuis (4x9).
- Overwerken komt wel voor, maar is niet structureel.
- Heb ik behoorlijk veel vrijheid in hoe ik mijn werk doe. De gebruikers zien het eindproduct; hoe ik het technisch oplos, is helemaal aan mij.
- Omdat ik 4x9 werk, ben ik elke woensdag vrij en heb ik een papadag. Ik haal dan 's middags mijn dochtertje op van school en we kunnen dan samen iets gaan doen (okee, tegenwoordig speelt ze veel met vriendinnetjes, maar toch).

Ik denk wel dat een arts meer verdient dan ik, maar dat kan ook mijn beeld ervan zijn. Als ervaren developer zit ik ergens tussen de 4k en 5k bruto per maand. Ik ben 41 jaar oud, dus ik doe dit al even.

De work life balance die ik momenteel heb, is mij echter wel veel waard. Ik kan wellicht wel meer verdienen ergens anders of in een andere rol, maar dan moet ik straks weer elke dag naar mijn werk _O- Het idee alleen al.
toon volledige bericht
Ik denk inderdaad dat een (ervaren/gespecialiseerde) arts daar (afhankelijk van type aanstelling zelfs een vermenigvuldigingsfactor) boven kan zitten maar wat jij zegt, de balans is je veel waard. Dat geldt voor mij denk ik ook. Mijn vriendin is arts, we zijn geen uitbundig levende/uitgevende mensen, zitten helemaal niet op zo veel geld verdienen zoals ik wel eens om mij heen zie, en houden niet van pracht en praal maar wel van duurzame (goedkoop=duurkoop) aankopen en "ervaringen".

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Lethalis
  • Registratie: April 2002
  • Niet online
floor66 schreef op maandag 5 september 2022 @ 14:15:
Ik denk inderdaad dat een (ervaren/gespecialiseerde) arts daar (afhankelijk van type aanstelling zelfs een vermenigvuldigingsfactor) boven kan zitten maar wat jij zegt, de balans is je veel waard. Dat geldt voor mij denk ik ook. Mijn vriendin is arts, we zijn geen uitbundig levende/uitgevende mensen, zitten helemaal niet op zo veel geld verdienen zoals ik wel eens om mij heen zie, en houden niet van pracht en praal maar wel van duurzame (goedkoop=duurkoop) aankopen en "ervaringen".
Overigens mocht je toch nog iets als arts doen: ik ben door omstandigheden ooit bij een ARBO arts geweest en die heeft best wel een relaxt leventje. Werkt part time, berekent een behoorlijk uurtarief aan de dienst die mijn werkgever inhuurt om een "ARBO arts" te krijgen en doet eigenlijk de hele dag niks anders dan mensen hun verhaal aanhoren en een advies uitbrengen / rapportje schrijven.

Die man kwam niet over alsof hij zelf enige vorm van stress had :)

Ask yourself if you are happy and then you cease to be.


Acties:
  • +2 Henk 'm!

  • MotorBeast
  • Registratie: Maart 2017
  • Laatst online: 20-11-2024
Mijn zoon is per vandaag van ICT (afgerond) naar opleiding leraar Engels gegaan. Hij werd gek van alle dagen werken op een pc, het hangen op zijn werkplek en het te alleen bezig zijn. Hij wil interactie met mensen, mensen helpen, lachen/huilen met mensen en minder verdienen interesseert hem geen bal en mij als vader ook niet. Geluk is het belangrijkste !!!

Mijn boodschap, volg je passie/gevoel en zorg dat wat je doet je voldoening geeft en heb plat gezegd schijt aan wat andere daarvan vinden. Als jouw passie ICT is ..... doen. Al laat je volgens mij wel een heel mooi vak los, maar als je passie er niet ligt.....stoppen. Je moet werken om te leven, niet leven om te werken.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • bombadil
  • Registratie: September 2000
  • Niet online

bombadil

Iarwain Benadar

Volgens mij slingert er hier ergens een vergelijkbaar topic van iemand met MSC geneeskunde op zak.

Ik zou eens gaan praten met een studie adviseur, die hebben vaak toch verrassende inzichten, je bent niet de eerste.

Als je echt de ICT in wilt, ga eens praten met de bedrijven achter zorgsoftware als HIX e.d. zoals Mighiell tipt.. Dan kan je de huidige opleidingservaring ook gebruiken in je toekomstige werk.

"De ouwe Tom Bombadil is een vrolijk kwastje,Zijn laarzen zijn geel en knalblauw is zijn jasje, Want Tom, die de meester is, heeft geen ooit gevangen, Zijn liedjes zijn sterker en zijn benen zijn langer". (LotR)


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • JaQ
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 23:07

JaQ

Ziekenhuizen en ICT is echt een no-go area wat mij betreft (generaliserend). Kleine budgetten, veel bureaucratie en dan nog het gevecht met de artsen die gewent zijn altijd gelijk te krijgen.

Tegelijk is wat pielen met datasets voor een onderzoek nauwelijks datascience te noemen. Vergis je er niet in hoeveel anders het wordt als je data moet analyseren waar je geen affiniteit mee hebt.

In algemene zin kan je bij iedere multinational een young talent program inlopen met je papieren. Dan beland je meestal in de meer sturende beroepen, maar gezien je intellect is een praktisch vak enkel maar een paar jaar uitdagend (daarin verschilt ICTer niet van arts). Ook als manager kan je los met data sets. Je zou ook een consulting tent kunnen overwegen (McKinsey, BCG), daar kom je met jouw profiel vast ook binnen na een assessment.

En hard werken moet je overal als je carrière wilt maken ;)

Just my 2 cents. Ben getrouwd met een radioloog die ook maatschapsvoorzitter is (met een beroeps dilemma als ze te vaak dezelfde plaatjes ziet), zelf via DBAer nu manager van een clubje mensen bij een financiële instelling.

Egoist: A person of low taste, more interested in themselves than in me


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • bombadil
  • Registratie: September 2000
  • Niet online

bombadil

Iarwain Benadar

VWS, Inspectie of RIVM trouwens al overwogen?

https://www.werkenvoorned...=CWD.02%2CCWD.04&pagina=2

Bijv. "Senior Inspecteur E-Health" (schaal 12 voor 36 uur pw)

"De ouwe Tom Bombadil is een vrolijk kwastje,Zijn laarzen zijn geel en knalblauw is zijn jasje, Want Tom, die de meester is, heeft geen ooit gevangen, Zijn liedjes zijn sterker en zijn benen zijn langer". (LotR)


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Lampiz
  • Registratie: December 2007
  • Laatst online: 27-07 09:14
Lastige situatie ik heb iets soortgelijks meegemaakt.
Dan wel met de opleiding tot fysiotherapeut. Opleiding afgerond, maar m'n BIG registratie niet eens afgerond (tip aan anderen doe dit wel, als je ooit spijt krijgt.. :-p). Nu werkzaam in de deployment/automation van de Microsoft cloud van klanten.

Ik zou beginnen met achterhalen of het niet koudwatervrees is gecombineerd met keuzestress. Het voelt allemaal heel definitief, maar je kan na een specialisme kiezen altijd nog wisselen van sector toch?

Weet ook dat IT gigantisch is, net als de zorg, dus je zult dan voor een soortgelijke keuze komen te staan.
Je geeft aan dat je ervaring hebt met hardware trajecten en programmeren, welke dingen vond je daaraan tof en zie je je dat 40 uur per week doen.

Je zou grofweg een paar indelingen kunnen doen m.i.:
- Onderzoeken naar nieuwe techniek (bleeding edge), wss. betekent dat een nieuwe studie.
- Analytische functies, mogelijk met jouw onderzoek al facetten van gezien, je bent dan bezig met veel informatie/data en een onderzoeksvraag. En gebruikt de data om een antwoord voor de klant/het bedrijf te vinden.
- Advies/consultatie functie, dit kan op snijvlak van business en IT of technisch diepgaand. Dit is minder operationeel, maar je kunt wel veel verschillende (of dezelfde) vraagstukken oppakken.
- Programmeren, hierbij kan je nog vele technieken erbij leren, maar de bottom line is zo snel en goed mogelijk een functionaliteit opleveren/repareren.
- Operationele functie, het neerzetten/repareren/beveiligen van infrastructuur dan wel fysiek in een datacenter, of met code in het datacenter van een hyperscaler (Microsoft, Amazon of Google).
- Security Operations, het onderzoeken en reageren op verdachte situatie en aanvallen om 'het fort' te bewaken.
- Management functie boven de bovenstaande functies, zorgen dat mensen in staat zijn om hun werk goed te doen om zo goed mogelijke bedrijfsresultaten te halen.

Nou kun je voor iedere rol ook weer zeggen dat het geen strakke afkadering is. Er zijn consultants die ook veel deployment doen en management functies erbij, of analysten die erbij programmeren. Ook zit architectuur, service management en sales er niet bij. Maar die heb ik even daargelaten gezien de zaken die je in je eerste post had gezet.

Ik zou vooral veel snuffelen aan van alles en gebruik maken van je sterke kanten. Je hebt al laten zien dat je in korte tijd veel complexe stof tot je kan nemen en als er geen eind is aan je nieuwsgierigheid, dan kan je heel snel mooie stappen maken.

Ik zou ook niet bij een te groot bedrijf starten als corporate niet jouw ding is. Politiek en bureaucratie is daar vaak een groter topic dan bij kleinere bedrijven. Als je nog steeds graag met zorg bezig wilt zijn, zijn er bedrijven die specifiek met die sector bezig zijn.

Tot slot wat voor mij wel helpt is erg bezig zijn met wat je vooral wel wilt doen en minder met wat je niet wilt doen. Met een bak nieuwsgierigheid en de brains kom je dan een heel eind. Hoop dat het helpt 😄

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • RocketKoen
  • Registratie: December 2001
  • Laatst online: 27-07 15:10
Er is een hele bloeiende industrie van biomedische apparatuur die dolgraag medische professionals aannemen.
Ik denk wel dat je daar nu nog te "groen" voor bent. Als je net klaar bent met je studie weet je eigenlijk niks. Maar het is een heel goed alternatief als je, zoals je verwacht, na 10 jaar in een specialisatie zin hebt in wat anders.

TheS4ndm4n#1919


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Outerspace
  • Registratie: Februari 2002
  • Laatst online: 27-07 12:50

Outerspace

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

AFX Ghey Edition by HlpDsK

floor66 schreef op maandag 5 september 2022 @ 14:15:

Haha geen probleem (@titel). In mijn promotietraject heb ik wel een "zijtak" naar digitalisering binnen de zorg gemaakt, alleen ik moet zeggen dat dit (vooral politieke/juridische/landjepik niveau) mij niet erg aansprak. Dan ben ik misschien toch wat "praktischer" ingesteld? Toch zie ik mijzelf ook ergens wel zelfstandig adviserend eindigen na een wat langere carrière in de combi ICT + gezondheidszorg...
Ik denk dat je een verkeerde interpretatie hebt van hetgeen wat ik wil zeggen; ik wil zeggen dat er binnen een ziekenhuis (als voorbeeld) voldoende banen zijn aan de kant van IT icm Zorg. Ik heb genoeg laboranten gezien die een functioneel beheer rol erbij hadden (FB Beeldende Techniek als voorbeeld). Binnen de Medische Techniek heb je ook verschillende zaken die je kunt uitoefenen waarbij ICT een zwaarwegend component is. De overstap naar zorg buiten de deur (denk aan VitalHealth/HealthDot etc) neemt ook veel werk met zich mee, niet alleen over technisch vlak maar ook bij het onderzoeken naar de mogelijkheden.

Kortom ruimte genoeg om binnen een ziekenhuis te zoeken, het is echt geen politiek of landjepik.
offtopic:
Ik heb 4 jaar in een ziekenhuis gewerkt in een IT afdeling, ik heb genoeg gezien ;)

Zoekt nieuwe collega's (jr/sr engineers, servicedeskmedewerkers of managers in de Randstad


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • desmond
  • Registratie: Januari 2004
  • Niet online
Vriend van mij werkt in een academisch ziekenhuis en kan behoorlijk los gaan in onderzoeksrichtingen, terwijl hij ook nog eens maatschappelijk relevant werk doet. Work-life balance is uiteraard van belang, maar daar staat ook een bepaald verdienpotentieel tegenover. Met data engineering kan je een prima boterham verdienen, maar potentieel komt het niet in de buurt van een gespecialiseerde medicus. Als ZZP'er kom je er wat dichter bij, maar dat komt geheel voor eigen risico. Ik zou vanuit de medische hoek blijven opereren en je andere interesses incorporeren in wat je daar 'medisch' mee kunt doen.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • HetDraakje
  • Registratie: Maart 2008
  • Laatst online: 00:23
Alternatief zou verder gaan in de technische geneeskunde kunnen zijn. Zoals gezegd zijn er ook andere specialismen die een mindere dienst belasting kennen.

Verder nog 1 advies: om opties in de toekomst open te houden, ook als arts, moet je voor herregistratie basisarts aan eisen voldoen (waaronder, ik meen, 16 uur/week gemiddeld in 5 jaar). Als je bezig bent geweest voor een PhD medisch gerelateerd, valt dat daaronder, maar vergeet niet je op tijd te herregistreren.
Het kan zinvol zijn om tot 2 jaar na herregistratie fulltime te blijven werken, dan heb je 6 jaar de tijd om iets anders te overwegen (herregistratie - 2 jaar werken - 3 jaar werken als niet-arts - herregistratie - 3 jaar verder werken als niet-arts). Dan heb je nog 2 jaar om aan de rest van de 2e herregistratie eisen te voldoen.
Let ook op de andere herregistratie eisen. Zie de KNMG website.

[ Voor 2% gewijzigd door HetDraakje op 08-09-2022 08:38 . Reden: Verduidelijken ]


  • DiedX
  • Registratie: December 2000
  • Laatst online: 26-07 22:33
Onderwijs in? Technische geneeskunde zullen ongetwijfeld nog mensen zoeken uit de praktijk.

DiedX supports the Roland™, Sound Blaster™ and Ad Lib™ sound cards


  • Harapagornis
  • Registratie: Juli 2017
  • Laatst online: 05-09-2024
was gepost.. te laat.

[ Voor 91% gewijzigd door Harapagornis op 08-09-2022 13:15 ]

Pagina: 1