Toon posts:

Buildlog /Showcase buitenkeuken

Pagina: 1
Acties:

Acties:
 • +67Henk 'm!

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 14:27

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Topicstarter
Hallo,

Hier is ie dan de buidlog /showcase van mijn buitenkeuken.
Na een overweldigend aantal reacties in het DIY en BBQ topic, heb ik besloten een verslag te maken van de bouw van onze buitenkeuken.

Wellicht hier en daar niet volledig in beeld, maar daar waar de foto's missen zal ik dit aanvullen met tekst.

Het begon ca 2.5 jaar geleden toen we onze woning kochten en er dit slappe muurtje stond:


Kijk het muurtje lijkt hier nog recht, maar als je er naast stond en je kneep 1 oog dicht dan zag je dat het muurtje hoogstwaarschijnlijk op een zondag ochtend na een avondje flink tanken gemetseld is geworden.
Daarnaast is er dus een talud wat eigenlijk zonde is van de ruimte in je tuin. De project ontwikkelaar van de nieuwbouwwijk moest bezuinigen en i.p.v. keerwanden die in de rest van de wijk wel aan zijn gebracht, moesten de hoogstgelegen woningen het dus maar doen met een talud.

De plannen voor een buitenkeuken zijn ingegeven deels door een ontwerpje wat mijn moeder gemaakt heeft voor de tuin en deels door mijn zus, die bij hun thuis al een buitenkeuken onder een overkapping gerealiseerd hebben:
Het idee van buiten (low en slow) koken en een vaste plek om te bbq'en sprak ook mijn vrouw en mijzelf aan, en dus werden er plannen gemaakt. Die plannen werden vervolgens vorm gegeven in een ontwerp in sketchup:Zoals je kunt zien was al vrij snel bepaald dat ik van een BGE naar een KJ Classic III ging, al was het alleen maar omdat vrouwlief de kleur mocht kiezen.

Na een periode van tekenen en het bedenken van een plan over gegaan tot de uitvoer. En dit begon met abreken van het muurtje en af (laten) graven van het talud. 30m3 grond eruit en later 13.5m3 beton erin voor funderingen:
De plek waar de buitenkeuken ging komen


Tegen die tijd was ook de vergunningsaanvraag in orde en konden we beginnen met de bouw van de muur. Schijnbaar moet elke muur hoger dan 1 meter vergund worden. Dus een constructeur en technisch tekenaar hebben de boel a.d.h.v. een simpele sketchup van mij verwerkt tot een positieve aanvraag bij de gemeente.

Verder zoals wel vaker in het leven, gaat het er niet om wat je kent, maar wie je kent. Dankzij een hulpende hand van een vriend van de overbuurman, 4 mooie gaten in de garage voor mantelbuizen van de waterleiding, de 5 aderige 4mm2 stroomkabel naar de klusschuur en 'you never know' 2 reserve buizen.


Het leggen van deze mantelbuizen ging op zich vrij aardig, net als het maken van een betonnen bekisting voor het storten van beton:


Hier mijn eerste tip wanneer je mantelbuizen gebruikt. Verzwaar deze altijd, doe je het niet en wordt er beton gestort heb je kans dat ze van zelf omhoog komen drijven in de beton vanwege de aanwezige lucht in de buis. Ander ideetje is de buizen vol te laten lopen met water en dit er naderhand uit te pompen, you decide.

Vervolgens wat rest tegels en andere zaken gebruikt voor onder de wapening


En plastic bouwfolie voor onder de beton:


Toen was het tijd voor 13.5m3 beton. Voor deze berekening heb ik volledig vertrouwd op sketchup voor de hoeveelheid kubieke meters. Ditzelfde geld voor alle oppervlakte berekeningen:
Vervolgens begonnen met de metselwerkzaamheden, dit was ongeveer rond feb. 2021.


De waterleiding had ik van te voren geïsoleerd door de mantelbuis heen getrokken, want dit krijg je achteraf nooit voor elkaar:


En ook al was er nog geen buitenkeuken, weerhield me dat niet om er te bbq'en: 8)


Nadat de muren allemaal opgetrokken zijn geworden uit 10x20x30 die 30 plat 20 breed gelegd zijn geworden, kon ik beginnen nadenken over het afdekken van de muren van bovenaf. Punt is wat je ook verzint het is duur. Gezoet Belgisch Hardsteen? Super mooi, kosten voor 40 meter +/- 3000 eu. Betonnen muurafdekkers, niet breder te krijgen dan 25 a 35 cm. Dorpels idem, niet breder te krijgen en zeker niet goedkoper.

Dus er zat maar 1 ding op, DIY jantje beton en gaan met die banaan:


Met het maken van deze muurafdekkers heb ik me op een aantal dingen verkeken, ook had ik niet al het materiaal tot mijn beschikking om er een succes van te maken, te weten een betonmolen en een tafelzaagmachine. Reden? De betonmolen is ideaal voor de specie verhouding, zeker als je een mooi en glad resultaat wilt, dan moet je goed kunnen mengen en mogelijk de beton nog iets natter maken dan is voorgeschreven. Ik heb bij de eerste sessie braaf de instructies van de fabrikant gehandhaafd, met als resultaat geen homogene structuur en af en toe open/gaten in de beton.

Ook was het gemis van een tafelzaag te merken bij het zagen van de betonplex voor de bekisting. Ik ging uit van een opzet rand van 5 cm van de muur af en 5cm omhoog. Dit resulteerde in een bekisting met op sommige stukken een verschil in dikte en hoogte. Niet ideaal als je een glad, gelijkmatig oppervlak wilt verkrijgen.

Dat heeft me trouwens alle beton giet pogingen achtervolgd. Veel van het beton heb ik in de avond gegoten en dat is niet ideaal qua tijd als je het wilt laten opstijven en vlinderen/glatteren. Tegen die tijd lag ik meestal al in bed en in de ochtend erna kon je er niet meer zo veel aan doen.

In ieder geval, de betonplex heb ik aangezet op latten die ik horizontaal en waterpas bevestigd heb op de muur. Dit betekende veel gaatjes boren om zodoende de randen op te kunnen zetten:


Ook hier een tip, ik ben het vergeten. Ik heb er geen waterrand in gezet. D.w.z. (volgens mij) een scherpe rand of juist een inkeeping zodat water niet onder de rand in kan kruipen maar eigenlijk gedwongen wordt van de rand aan de onderkant af te vallen. Hier heb ik wel bij nagedacht bij het werkblad van de buitenkeuken.

Iemand zijn vijverafdichting (die roest vaste staalmat) heb ik opgeflexed en gebruikt als wapening in de bekisting:


En toen was het dus inderdaad tijd om die beton te gieten, zonder betonmolen helaas. Ik was koppig, eigenwijs en vond het teveel gedoe om een betonmolen te gaan lenen bij iemand een paar dorpen verder:


Het beton wat ik heb gebruikt was Weber ECO Super Sterk, hieraan heb ik volgens de beschrijving nog zwarte kleurpigment toegevoegd van Weber, maar heb maar niet al te hoge verwachtingen dat je betonblad superdonker zal worden. Hoogstens een paar tinten donkerder, maar als het eenmaal is opgedroogd blijf je met een soort middengrijze kleur achter.

Zie het resultaat van een verkeerde specie verhouding:Vieze poreuze kantjes :(

Hoe het ook zij, na 3 gietsessies had ik de muren links en rechts van de buitenkeuken en de achterwand die al wat beter was gelukt afgedekt met beton:


Ik weet het niet meer precies maar er zijn zo'n 15 zakken a 20kg per keer in gegaan, Dus 900kg beton voor deze 3 delen.

Richting de zomer van '21 was het tijd voor de buitenkeuken. Echter op die bewuste dag van de foto hierboven waar ik stond te bbq'en, zijn we erachter gekomen dat er nog een projectje in ontwikkeling was, zeg maar zo'n 9 maanden projectje waar je leven voorgoed door verandert.

Enfin, de buitenkeuken. Dat begint met het bestellen van hout. Dat heb ik in maart 21 gedaan toen de prijzen al begonnen te stijgen. Onderhandelen met de houthandel zat er niet meer in, dus de pijn maar genomen en die vrachtwagen laten komen:


En nog eens pijn (aan de rug ;) ) toen ik het naar achter moest dragen:


Na thuiskomst van een vakantie ben ik begonnen met het maken van het frame van de buitenkeuken. Dit is gemaakt uit douglas hout 10x10 fijn bezaagd. Dit was een mooie aanleiding om een schaaf te kopen. Een paar lichte passages over het hout maakte het glad genoeg voor een buitenkeuken, om vervolgens alles op maat te zagen:
Ik wilde graag een 'mortise and tenon joint' houtverbinding en dus ben ik braaf begonnen aan het zagen hiervan:
Tegen die tijd had ik al latten gezet voor het rhombus profiel en aanvoer voor de tuinverlichting aangebracht:


Ergens tussendoor ook al wat gedaan aan de aankleding van het geheel, qua beplanting:


Maar ik ben dus bijna heel die vakantie bezig geweest met de mortise en tenon te zagen en frezen:


Best wel wat blokjes:


Toen dat klaar was een dry-fit gedaan op de plaats:


En op de plek, en dit was niet de laatste keer met passen en meten:


Vervolgens begonnen met het definitef op de plek zetten van de buitenkeuken:


In de tussentijd had ik de stroom voor de buitenkeuken en de wandverlichting al aangelegd. Dit is op basis van Philips HUE i.c.m. Sonoff ZB mini's (die gewoon aangezien worden voor lampen binnen het HUE systeem)

En dat zag er in de avond al heel tof uit:


Als je de tijd neemt voor zo'n project dan heb je ook nog eens de tijd om na te denken over de volgende stap. In mijn geval was dat, dat het zwart mooi zou contrasteren tegen de rest van het gekleurde hout. Het was tevens om het kleurverschil tussen de douglas palen en planken te overbruggen en het Siberisch Lariks wat als profielen tegen de muren is geschroefd:


Los van de bouwvakkers but crack, soms moet je ook in de kleine ruimtes werken:


Tegen die tijd had ik i.p.v. 1 vriendje, 2 vriendjes, namelijk Makita en Hikoki:


En met name die tafelzaag heb ik veel plezier van, daarmee ging het 2 keer zo snel. Het zagen van het hout om de buitenkeuken mee te bekleden ging gewoon niet met een invalzaag met geleiderail.

Richting het einde van de zomer, werd het andere project een topprioriteit. Er moest een babykamer ingericht worden, dingen zouden worden geschilderd en bij elkaar worden gemarktplaatst, en het project heeft dus eigenlijk tot maart dit jaar er zo bij gestaan onder een vies lelijk blauw zeil:


Wat ik toen wel al gedaan heb, is de bbq besteld om de boel op maat te maken. Er is een matensheet van de KJ serie bbq in omloop maar ik vond het toch knap lastig tezamen met het bepalen van de positie waar de bbq zou komen te staan. Dus ook de bbq heeft een jaar lang in de garage gestaan...

op 16-12-2021 is ons kleine projectje ter wereld gekomen, en na dit als pas geworden vader te boven zijn gekomen en weer enigszins ritme gevonden te hebben werd het tijd om de buitenkeuken af te maken. Echter tegen die tijd begon me het poreuze van de muurafdekkers me steeds meer tegen te staan. Daarnaast was het hout ook nog eens flink verweerd dus, mouwen opstropen en gaan:
Ik heb nog contact gehad met Remmers, de firma van de beits die ik had gebruikt dat ik teleurgesteld was in het resultaat na 1 jaar. Ze gaven aan dat ik 2 lagen Remmers HK lazuur moest aanbrengen op het hout en 3 lagen UV. Ik kon e.e.a. schoonkrijgen met houtreiniger en ontgrijzer, maar heb toch maar gekozen voor mijn trouwe excentermachine en korrel 40, ik was wel even klaar met geld uitgeven...

Zo ben ik begonnen met het werkblad van de buitenkeuken, watervast multiplex met kippengaas als wapening:


De uitsparing van de bbq en spoelbak heb ik gemaakt van tempex op maat gesneden met daaromheen aluminiumtape. Een dingetje wat ik een keer op youtube gezien heb en het werkt super om uitsparingen in beton mee te maken:
Het kippengaas vastgezet met een tacker van Stanley en simpele nietjes, maar ook dit doet het super goed!

Toen de beton gestort dit waren 22 zakken van 20kg, dus hallo 440kg wegend werkblad, hier heb ik niet echt foto's van. Wat ik wel heb gedaan t.a.v. het werkblad is een 'valse rand' opgezet van 10cm dik. Hierdoor lijkt het blad 10cm dik te zijn terwijl het in werkelijkheid slecht's 6 cm dik is. De voorkant is dus opgedikt met 4 cm:


Er was 1 ding wat ik niet echt kon en dat was de boel goed glad trekken, we hadden in de winter een stukadoor over de vloer en hij bood aan dit te komen doen in het voorjaar. Hij stelde voor om hier betonstuc van VERBAU voor te gebruiken. Een onderhoud met de leverancier leverde een boodschappen lijstje op van dik 1500 eu. Met name omdat ze aangaven dat het het beste zou zijn de beton te primeren, daarna met zand en epoxy gladder te maken om vervolgens de betonstuc aan te brengen. Toen ik aangaf dat me dit te kostbaar was, kreeg ik een waardevolle tip: ARDEX B12, wat een wondermiddel.

De stukadoor kon aan de gang, ik had 5 zakken ingeslagen maar hij bleek aan een halve zak genoeg te hebben om 12 m2 te voorzien van een mooie gladdere laag:


Het fijne van dit spul is het begint na ca 30 a 45 minuten al uit te harden, wordt kneiter hard. Kan veel belasting hebben en het is mooi glad te schuren met een hele fijne schuurspons.

Dus 4 zakken terug naar de bouwcenter en de boel laten uitharden met het volgende als resultaat:


Een paar daagjes later en wat een wereld van verschil:


Nu moest en zou de boel nog geverfd worden. Roep je verf, dan hoor je meestal Sigma of Sikkens. Ik had verfwinkel.nl ingeschakeld voor verfadvies maar kreeg zelfs van de verfadvies afdeling geen advies over de te gebruiken verf. De eigenschappen die ik zocht: scheuroverbruggend, olie en vetvrij, bestand tegen langdurig staand water. Die verf bestaat niet meneer, kreeg ik te horen.

Via via in contact gekomen met een adviseur van een professionele verfwinkel, die de vraag heeft uitgezet bij een andere adviseur en ook hij kwam terug met een aantal wondermiddelen:
 • Caparol Capatex Fix Thix voor het impregneren/ fixeren van het oppervlak.
 • Caparol Amphibolin om het oppervlak in 1 of meerdere lagen dekkend in gewenste kleur te zetten
 • Caparol Disbothan 446 (1 KG verpakkingen) om het geheel transparant weersbestendig te verzegelen tegen stilstaand water.
Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat een fijn spul om mee te werken. De hechtprimer, de latex en het mooiste van alles de Disbothan. 1 KG kost 80 eu maar dan heb je ook wat. Een verzegelingslaag waar druppels water op blijven staan alsof je net uit de carwash komt en lakverzegeling hebt gepakt.

Vogelpoep, olie, vetvlekken, je veegt het er zo van af.

Dan het uiteindelijke resultaat, dit had ik natuurlijk ook al in het DIY en BBQ topic gepost:
Gebruikte materialen:
douglas houten balken 10x10 fijnbezaagd
douglas houten planken met veer en groef, 2cm dik
woodies houtschroeven
rampamoeren voor het maken van stelpooten
stelvoetjes besteld bij een online ijzerwinkel
watervast multiplex als ondergrond voor het werkblad
kippengaas voor de wapening in het beton
weber eco supersterk beton
weber kleurpigment zwart (overbodig als je gaat verven)
ventosil beton impregneer
ardex p52 primer t.b.v. ardex b12
ardex b12 reparatie mortel

Gebruikte beitsen en lakken:
rambo zwarte beits
remmers hk lazuur beits
remmers hk uv beits
bison rubber seal voor het sealen van hout wat in aanraking komt met staand water
caparol capatex Fix Thix (primer)
caparol amphibolin (te verkrijgen in elke sikkens of sigma kleur die je wenst)
caparol disbothan 446

Kosten excl. bbq, dit is een schatting..
hout 1500 eu
beton 400 eu
pigment 50 eu
multiplex 50 eu
kippengaas 5 eu
betonimpregneer 100 eu
ardex producten 100 eu
remmers hk lazuur en uv 2 x 5 liter, 200 eu
verf muurafdekkers en werkblad (primer, kleur, verzegelin) 225 eu
ijzerwerk, schroeven, kruishengen etc. 250 eu
ditjes en datjes (tempex, alu tape, schilderstape) 100 eu
Dan kom ik op 3000 ish euro's en dan ben ik denk ik nog wel wat vergeten...

Ja de manuren, maar daar wil ik het niet over hebben.

Vragen stel ze gerust! De buildlog is wat lang geworden maarja, dat krijg je nou eenmaal met die projecten..
Ik hoop dat jullie er iets aan hebben en het leuk vinden, anders heb ik 2 uur voor niets zitten typen en uploaden :9

discogs


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Waypoint
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

Waypoint

Music Addicted

Ik heb geen vragen maar wel met belangstelling je verhaal gelezen.
Tof dat je de moeite hebt genomen het uit te typen en het ziet er gaaf uit 😃!

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Vliegvlug
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 17:11

Vliegvlug

Flight Simple

Leuk buildlog en fijn dat je daar de tijd voor hebt genomen om te posten.
Erg mooi geworden!

Was je of jullie buren niet bang dat een deel van hun tuin zou verzakken in jouw tuin bij het afgraven?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 14:27

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Topicstarter
Hoi, nee dat niet. Het scheelt ook wanneer de grond er al een paar jaar ligt en zich heeft gezet. Dan is dat eigenlijk behoorlijk stevig en vast, maar je moet het niet maanden zo laten liggen want dan heb je natuurlijk wel kans dat het gaat inzakken.

discogs


 • gwartena
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 11:41
Wat een mooi werk! Goed gedaan!

 • Terrz
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:46
Gaaf project! Goed over nagedacht en mooi uitgevoerd.

Kun je de waterleiding nog leeg laten lopen onder het “aanrecht” ivm bevriezen?

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 14:27

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Topicstarter
Terrz schreef op donderdag 30 juni 2022 @ 07:12:
Kun je de waterleiding nog leeg laten lopen onder het “aanrecht” ivm bevriezen?
Hoi, op dit moment niet. Al moet ik zeggen de waterleiding heeft de afgelopen winter geen problemen gehad, en 60cm onder de grond komt geen vorst. Daarnaast is deze dus volledig geisoleerd.

Maar ik ga nog een onderbreking in de garage er tussen proberen te zetten om idd te boel leeg te laten lopen wanneer het niet gebruikt wordt.

discogs


 • No Hands
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 09-08 21:35
Jij moet wel heel erg van buiten koken houden dat je er zo veel werk van maakt zeg, ik ben wel nieuwsgierig naar wat voor keuken je dan binnen wel niet hebt. Goed verhaal iig, bedankt voor het delen.

Veroordeel niet, verwonder u slechts


 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 14:27

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Topicstarter
Hoi de keuken binnen is niet zo bijzonder, gewoon 2 ovens en een eiland, maar we koken graag.

Ik zie het ook als een multifunctioneel iets, de airfryer en tafelgrill kunnen nu eindelijk buiten staan bij gebruik en niet meer in de garage of steeds met een camping tafeltje op en neer wandelen.

Het voornemen is om er meer in te maken dan vlees alleen, zoals brood, hartige taarten en pizza.

discogs


 • MeesterPieter
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 18:09

MeesterPieter

PnP Pinball

Leuk project, knap gedaan :)

Volg HIER mijn Zelfbouw Flipperkast Build


 • Rzaan
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 18:08

Rzaan

Altijd zoekende

De meeste mensen besteden niet eens zoveel aandacht, moeite en geld aan een binnenverbouwing.
Hulde, hulde, driewerk hulde.

 • Plainside
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 11:42

Plainside

I browse when I'm at work

Wow, dat is een mooi project(en) ;)
Het resultaat is prachtig.

 • Slapabeardon
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 13:06
Mooie buildlog loewie, leuk om te zien hoe de voortgang is gegaan en dank voor de goede tips qua materialen!

 • Marco1994
 • Registratie: Juli 2012
 • Laatst online: 16:51
Wat een prachtig resultaat, alleen een vraagje. Hoe gaat die BBQ er ooit uitkomen mocht dat nodig zijn? Die til je er niet even tussenuit neem ik aan? En naar voren schuiven gaat ook niet lukken denk ik. Het enige wat ik kan bedenken, is dat het plateau waar die op rust eruit kan op een of andere manier, zodat je de bbq onder het blad kan laten zakken.

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 14:27

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Topicstarter
Marco1994 schreef op donderdag 30 juni 2022 @ 11:52:
Wat een prachtig resultaat, alleen een vraagje. Hoe gaat die BBQ er ooit uitkomen mocht dat nodig zijn? Die til je er niet even tussenuit neem ik aan? En naar voren schuiven gaat ook niet lukken denk ik. Het enige wat ik kan bedenken, is dat het plateau waar die op rust eruit kan op een of andere manier, zodat je de bbq onder het blad kan laten zakken.
Dank,

Hij komt eruit met 2 man tillen :)

discogs


 • DasNieNix
 • Registratie: Juni 2020
 • Laatst online: 16:35
Leuk dat je hier alles bij elkaar hebt gezet. Ik had al veel gezien in de andere topics.
De materialen voor de afwerking van het beton vind ik interessant; al eens gekeken voor een tafelblad van beton maar had nog geen goede afwerking voor buiten gevonden.

 • HikariMisako
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 13:29
Bedankt voor de uitgebreide showcase, supermooi resultaat!

 • Zebby
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15:48
Mooi geworden, en dat prijskaartje valt me ontzettend mee! Het valt me wel op dat je je gereedschap niet hebt meegenomen, ook die heb je gekocht (en schrijven af) ;)
Wat is de reden dat je het niet hebt afgedekt? Zelfs met goede producten zul je door de regen last krijgen van verkleuring en vlekken lijkt me.

 • Tehh
 • Registratie: Maart 2013
 • Niet online
Mooie showcase hoor. Komt er nog een (gedeelte) overkapping / schaduwdoek boven?

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 14:27

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Topicstarter
@Zebby en @Tehh ik ben nog wel van plan iets van een pergola, overkappinkje, schaduwdoek te gaan hangen. Want ik heb nog 2 mooie emaille groene lampenkappen waar ik iets mee wil.

En ja het materiaal, de afkortzaag, bovenfrees, invalzaag, etc. die kosten reken ik niet mee inderdaad.

discogs


 • No Hands
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 09-08 21:35
400 euro beton? Die hele pompwagen met twee man personeel die 13 kuub beton kwam brengen kostte samaar 400 euro? Of waren dat alleen de zakjes beton die je zelf gebruikt heb?
Bakstenen achterwandje en degene die het gemetseld heeft mis ik ook nog denk ik.
afgraven en afvoeren grond?

Veroordeel niet, verwonder u slechts


 • Amplified
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 18:03
Wat een vet ding! Echt mooi werk!

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 14:27

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Topicstarter
No Hands schreef op donderdag 30 juni 2022 @ 17:46:
400 euro beton? Die hele pompwagen met twee man personeel die 13 kuub beton kwam brengen kostte samaar 400 euro? Of waren dat alleen de zakjes beton die je zelf gebruikt heb?
Bakstenen achterwandje en degene die het gemetseld heeft mis ik ook nog denk ik.
afgraven en afvoeren grond?
Jij hebt goed opgelet @No Hands.

Het afgraven van 30m3 grond was 2700 eu, het storten van de beton (2 wagens en een pomp) was 2200 eu.
Het hout van de wandbekleding links en rechts was nog eens 1000 eu.

Dus tel er nog maar 6k bij in dat geval.

Die 400 eu was voor de zakjes beton van 20kg idd.

discogs

Pagina: 1Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee