Toon posts:

Wifi bridge binnen huis?

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • txsh
  • Registratie: Januari 2022
  • Laatst online: 14-12-2022
Mijn vraag
Kan ik een wifi brige binnen huis gebruiken

Relevante software en hardware die ik gebruik
Een Powerline van men provider die Powerline kan niet zo ver komen

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb
Een devolo Powerline werkte meen een 20mbs :(

Beste antwoord (via txsh op 28-02-2022 07:05)


  • dion_b
  • Registratie: September 2000
  • Laatst online: 02:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

txsh schreef op zondag 27 februari 2022 @ 11:36:
Hey sorry voor de onduidelijkheid ik bedoelde 20 mbps met de devolo dLAN 500 wifi
En 25 mbps met die van Telenet zelf = 9082 en 9083
Dat is verbazingwekkend, Telenet's adapters zijn g.hn fase 2, snelste op de markt. Normaliter zou ik verwachten dat ze minimaal 4x prestaties zouden geven van een oude dLAN500. Maar goed: beter dan dat ga je niet over het stroomnet krijgen, dus Powerline is in jouw situatie met jouw wensen geen optie.
Modem van Telenet
CH7465LG-TN
S/N : DDAP61810A10
Prima apparaat, over WiFi is in zelfde ruimte 500Mbps mogelijk. Uitdaging is dat het om een andere ruimte gaat
cat5e is 275 mbps deze zou ik graag boven ook halen ipv 20-30
Bedraad is dat zeker haalbaar. Over alternatieven is dat uitdagend.
Welke info heeft u nog nodig ?
Met vriendelijke groet
Onze snelheid aan de modem met glasvezel
Glas? De CH7465LG is een kabelmodem, werkt over coax, niet glas.

Wat haal je zonder de Powerline adapters boven als je direct op de modem aangesloten bent? Ongeveer anderhalf keer die snelheid is met dure (tri-band) Mesh/repeaters haalbaar. Is dat (veel) minder dan je wenst? Dan gaat zelfs de duurste wireless bridge je niet helpen.

Er is nog een alternatief: als je coax (TV kabel) naar boven hebt, kun je met MoCA 2.5 ( bijv Hirschmann INCA) 1Gbps halen. Voorwaarde is dat je coax hebt naar boven. Zo niet valt dat ook af.

Wat overblijft is gewoon een UTP kabel (laten) trekken.

Soittakaa Paranoid!

Alle reacties


  • txsh
  • Registratie: Januari 2022
  • Laatst online: 14-12-2022
Beige moest bridge zijn

  • kmichael
  • Registratie: Februari 2005
  • Laatst online: 23-01 23:02
Een bridge werkt alleen buitenshuis :+

Als je antwoord wil hebben zou je meer informatie moeten geven over je apparatuur.
Merk + type....

  • Ben(V)
  • Registratie: December 2013
  • Laatst online: 15:53
Ja je kun daar een wireless bridge voor gebruiken.
Of het goed werkt is afhankelijk van de afstand en de demping (muren).

All truth passes through three stages: First it is ridiculed, second it is violently opposed and third it is accepted as being self-evident.


  • dion_b
  • Registratie: September 2000
  • Laatst online: 02:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

txsh schreef op zondag 27 februari 2022 @ 07:54:
[...]

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb
Een devolo Powerline werkte meen een 20mbs :(
Geef eens wat concrete informatie en wees nauwkeurig :o

Er zit een factor >10 verschil tussen verschillende Devolo powerline adapters. Het maakt nogal uit of het een dLAN200 was of een Magic 2 waar je 20 iets mee haalde. Bedoel je met "mbs" Mbps of MBps? Dat scheelt ook factor 8.

En mbt wireless bridge - ja, dat zou allicht kunnen, maar naast al gevraagde info over je huis is het ook van belang om te weten hoe je WiFi nu geregeld is. Welke AP/router/modem heb je die je draadloze netwerk opzet? Ook hier: graag merk plus exacte model. Als de mogelijkheden daarvan beperkt zijn, zul je die ook moeten vervangen voor degelijke performance.

En tenslotte: 20"mbs" is blijkbaar niet genoeg voor je. Welke snelheid wil je dan halen?

We willen je graag helpen maar hebben geen glazen bol.

Soittakaa Paranoid!


  • txsh
  • Registratie: Januari 2022
  • Laatst online: 14-12-2022
Hey sorry voor de onduidelijkheid ik bedoelde 20 mbps met de devolo dLAN 500 wifi
En 25 mbps met die van Telenet zelf = 9082 en 9083
Modem van Telenet
CH7465LG-TN
S/N : DDAP61810A10
cat5e is 275 mbps deze zou ik graag boven ook halen ipv 20-30
Welke info heeft u nog nodig ?
Met vriendelijke groet
Onze snelheid aan de modem met glasvezel

[Voor 33% gewijzigd door txsh op 27-02-2022 11:39]


Acties:
  • Beste antwoord
  • +1Henk 'm!

  • dion_b
  • Registratie: September 2000
  • Laatst online: 02:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

txsh schreef op zondag 27 februari 2022 @ 11:36:
Hey sorry voor de onduidelijkheid ik bedoelde 20 mbps met de devolo dLAN 500 wifi
En 25 mbps met die van Telenet zelf = 9082 en 9083
Dat is verbazingwekkend, Telenet's adapters zijn g.hn fase 2, snelste op de markt. Normaliter zou ik verwachten dat ze minimaal 4x prestaties zouden geven van een oude dLAN500. Maar goed: beter dan dat ga je niet over het stroomnet krijgen, dus Powerline is in jouw situatie met jouw wensen geen optie.
Modem van Telenet
CH7465LG-TN
S/N : DDAP61810A10
Prima apparaat, over WiFi is in zelfde ruimte 500Mbps mogelijk. Uitdaging is dat het om een andere ruimte gaat
cat5e is 275 mbps deze zou ik graag boven ook halen ipv 20-30
Bedraad is dat zeker haalbaar. Over alternatieven is dat uitdagend.
Welke info heeft u nog nodig ?
Met vriendelijke groet
Onze snelheid aan de modem met glasvezel
Glas? De CH7465LG is een kabelmodem, werkt over coax, niet glas.

Wat haal je zonder de Powerline adapters boven als je direct op de modem aangesloten bent? Ongeveer anderhalf keer die snelheid is met dure (tri-band) Mesh/repeaters haalbaar. Is dat (veel) minder dan je wenst? Dan gaat zelfs de duurste wireless bridge je niet helpen.

Er is nog een alternatief: als je coax (TV kabel) naar boven hebt, kun je met MoCA 2.5 ( bijv Hirschmann INCA) 1Gbps halen. Voorwaarde is dat je coax hebt naar boven. Zo niet valt dat ook af.

Wat overblijft is gewoon een UTP kabel (laten) trekken.

Soittakaa Paranoid!


  • txsh
  • Registratie: Januari 2022
  • Laatst online: 14-12-2022
Boven zonder powerline heb ik geen verbinding

  • txsh
  • Registratie: Januari 2022
  • Laatst online: 14-12-2022
en boven hebben we geen coax
ik zal straks eens in de kruipkerlder kijken vaar we de utp kabel kunnen aftappen

  • txsh
  • Registratie: Januari 2022
  • Laatst online: 14-12-2022
zou het mogelijk zijn om hier een glasvezel modem te instaleren en heeft dat wel efect

  • upje
  • Registratie: April 2001
  • Laatst online: 19:19
Heb je geen vriend/kennis/collega/buur die je hier mee kan helpen? Dat lijkt me in jouw geval handiger dan het op een forum vragen. Je haalt van alles door elkaar, het is heel moeilijk om jou hiermee op afstand te helpen.

  • dion_b
  • Registratie: September 2000
  • Laatst online: 02:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

txsh schreef op zondag 27 februari 2022 @ 16:57:
zou het mogelijk zijn om hier een glasvezel modem te instaleren en heeft dat wel efect
Als er een glasvezelaanbieder is op jouw locatie die bereid is de ONT/OLT ("modem") bij jou boven te installeren. Twee aparte internetverbindingen voor boven en bededen lijkt me echter weinig doelmatig. Als beneden glas wordt geinstalleerd verandert er exact niets aan de situatie, je probleem zit tussen je begane grond en erboven, niet tussen je woning en je internetprovider.

Soittakaa Paranoid!


  • dion_b
  • Registratie: September 2000
  • Laatst online: 02:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

txsh schreef op zondag 27 februari 2022 @ 16:52:
Boven zonder powerline heb ik geen verbinding
txsh schreef op zondag 27 februari 2022 @ 16:55:
en boven hebben we geen coax
ik zal straks eens in de kruipkerlder kijken vaar we de utp kabel kunnen aftappen
Dan is het duidelijk: een wireless bridge heeft ook signaal nodig en die heb je niet boven. Als huidige prestaties met Telenet Powerline niet voldoen, dan is UTP kabel trekken je enige optie. Let wel dat je die kabels niet kunt "aftappen",je moet een (nieuwe) kabel van je CH7465LG kabelmodem trekken naar de locatie boven waar je verbinding wilt hebben trekken.

Soittakaa Paranoid!


  • txsh
  • Registratie: Januari 2022
  • Laatst online: 14-12-2022
Bedankt
U mag dit topic sluiten
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee