Een radiator maakt de lucht in de badkamer sneller warm (maar de muren zijn nog koud, en dat voelt niet fijn als je uit de douche komt); bij vloerverwarming (en in badkamers gebruiken ze soms ook wandverwarming, als de vloer alleen onvoldoende vermogen heeft; of om een confortabele behaaglijk warme muur te hebben langs de inloopdouche) duurt het wat langer maar het voelt veel comfortabeler.
Dus is beetje een eigen keuze, wil je vrouw het altijd warm kan je beter vloerverwarming steken; draai je graag eerst de kraan van de radiator open om dan verse kleren te halen en pas na een kwartiertje je te wassen kan een radiator ook volstaan.
Apart daarvan, als de woonkamer warm is slaat de verwarming uit, wil je dan een lekker warme badkamer is dat soms moeilijk; een 2e thermostaat kan extra comfort geven (of je moet beneden de thermostaat een graadje omhoog draaien; dan wel tweakersgewijs met een OTGW een automatisatie maken die even extra warmte geeft). Ook te bedenken welk comfort je wil (of wat je meerwaarde vind geven, als je het huis binnen x jaar wil verkopen; dan kan je vb een loze leiding voorzien zodat volgende eigenaar de mogelijkheid heeft).
Wat soms ook een mooie oplossing kan zijn, is combinatie van radiator en vloerverwarming met RTL ventiel; dan geeft de radiator de eerste warmte, en gaat zijn retour door de vloerverwarming (waarbij de RTL zorgt dat de tegels niet te heet krijgen en omhoog knallen als je net uit de douche komt

Zo heb je zeker voldoende capaciteit om de badkamer warm te krijgen (ook met wat lagere temperaturen, wat ideaal is met vloerverwarming maar wat het vermogen van radiatoren flink kan beperken).
Losse bedenking: combinatie vloerverwarming en radiatoren kan perfect, zeker als het oude radiatoren zijn die berekend zijn toen de wind nog door het enkel glas stroomde en er ondertussen isolatie in de spouw zit en nette nieuwe winddichte ramen; dan compenseert het minder vermogen wat je nodig hebt de mindere afgifte van radiatoren met lagere temperaturen. Zorg sowiezo voor waterzijdig inregelen (zodat elke radiator en vloerverwarmingsverdeler voldoende warmte krijgt en niet steelt van de andere). Wel kan de aansturing door thermostaat beneden wat minder comfort geven; als de vloer overdag is warmgestookt is dan gaat de CV vaak een hele tijd niet, wil je dan boven warmte heb er geen.
- Ik zet nu 's avonds in het thermostaatprogramma de temperatuur een halve graad omhoog op het moment dat de kindjes naar bed gaan, zodat de badkamer boven warm wordt.
- Je kan ook met weersafhankelijk stoken werken, dat geeft in theorie meer comfort en meer verlies; maar met vloerverwarming kan dat imho problemen geven (als de zon binnenkomt veel te warm bijvoorbeeld).
- Werken met zoneregeling: sommige ketels kunnen een hoge- en lage temperatuurszone aansturen; of je kan dat apart regelen. Bij Remeha heb je een C-mix om 2 zones te kunnen aansturen met 2 thermostaten. Honeywell en Tado en dergelijke hebben zeer mooie (dure) systemen om elke kamer apart op elk moment de gewenste temperatuur te geven.
- Je kan ook gaan Tweaken, zo kan je bedenken dat vloerverwarming traag is, dus als de ketel een aparte aan/uit ingang heeft zou je daar een aparte thermostaat van de badkamer aan kunnen hangen bijvoorbeeld; het effect op de vloerverwarming in de woonkamer zal (doorgaans) beperkt zijn.
Als de boer zijn koeien kust, zijn ze jarig wees gerust. Varkens op een landingsbaan, leiden nooit een lang bestaan. Als de boer zich met stront wast, zijn zijn hersens aangetast. Als het hooi is in de schuur, zit het wijf bij den gebuur.