Toon posts:

solardedge ineens geen opbrengst?

Pagina: 1
Acties:

  • OxyDrokz
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 02:40
Niet helemaal het juiste topic, maar leek me niet nodig om een nieuwe aan te maken.

Sinds een tijdje een SolarEdge SE4000HD wave met P485 optimizers op 12 400wp sunpowers op de schuur liggen.
Werkte tot vrijdag heel mooi, maar gisteren en vandaag is de opbrengst niet over de 40w constant gekomen. Hij start op, en gaat naar de 40w toe, blijft daar hangen tot het donker wordt.

Ik heb vrijdag wel voor het eerst de setapp gebruikt om modbus TCP aan te zetten, kan dat er iets mee te maken hebben? De schakelaar moet dan even naar de P stand.



Lijkt me iets mis, niet? Maar wat. Iemand een idee?

  • Gramser
  • Registratie: Juli 2020
  • Nu online
Wat zegt het paneelopbrengstoverzicht?

OhSunnyDay


  • 205Gutmann
  • Registratie: Juni 2009
  • Laatst online: 12:19
OxyDrokz schreef op zondag 30 januari 2022 @ 17:21:
Niet helemaal het juiste topic, maar leek me niet nodig om een nieuwe aan te maken.

Sinds een tijdje een SolarEdge SE4000HD wave met P485 optimizers op 12 400wp sunpowers op de schuur liggen.
Werkte tot vrijdag heel mooi, maar gisteren en vandaag is de opbrengst niet over de 40w constant gekomen. Hij start op, en gaat naar de 40w toe, blijft daar hangen tot het donker wordt.

Ik heb vrijdag wel voor het eerst de setapp gebruikt om modbus TCP aan te zetten, kan dat er iets mee te maken hebben? De schakelaar moet dan even naar de P stand.

[Afbeelding]

Lijkt me iets mis, niet? Maar wat. Iemand een idee?
Heb je de schakelaar weer in de 1 stand gezet?

  • OxyDrokz
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 02:40
Gramser schreef op zondag 30 januari 2022 @ 18:32:
Wat zegt het paneelopbrengstoverzicht?

Deze bedoel je denk ik?
Weinig geks, alles tussen de 40 en 60 wh.
205Gutmann schreef op zondag 30 januari 2022 @ 18:59:
[...]


Heb je de schakelaar weer in de 1 stand gezet?
Ja, het is een veer-retour schakelaar vanaf de P stand.

[Voor 4% gewijzigd door OxyDrokz op 30-01-2022 19:54]


  • teacher
  • Registratie: September 2001
  • Nu online

teacher

Frontpage Admin / Global Moderator

Dysgaf!

@OxyDrokz toch een eigen topic :Y jouw vraag heeft niets te maken met een verkeerd ontworpen SE systeem.

Wise enough to play the fool


  • OxyDrokz
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 02:40
teacher schreef op zondag 30 januari 2022 @ 19:51:
@OxyDrokz toch een eigen topic :Y jouw vraag heeft niets te maken met een verkeerd ontworpen SE systeem.
Thanks!

  • teacher
  • Registratie: September 2001
  • Nu online

teacher

Frontpage Admin / Global Moderator

Dysgaf!

Kan je op het monitoringsplatform alerts zien? Zo ja, staat daar iets?

Wise enough to play the fool


  • Arn0uDz
  • Registratie: November 2009
  • Laatst online: 30-01 21:33
Ik zou toch nog eens naar die schakelaar kijken.

  • OxyDrokz
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 02:40
teacher schreef op zondag 30 januari 2022 @ 20:08:
Kan je op het monitoringsplatform alerts zien? Zo ja, staat daar iets?
Via mijn online "consumenten" portal niet.
Via de SetApp gistermiddag geen nieuwe meldingen gezien.
Arn0uDz schreef op zondag 30 januari 2022 @ 20:08:
Ik zou toch nog eens naar die schakelaar kijken.
Check, check, double check. Staat in de middenstand.
Verder vanmiddag steady groen en blauw op de LEDs, opleveren en monitoring online

De reden dat ik vrijdag de SetApp heb gebruikt was om de modbus uitlezing aan te zetten.
Via Home Assistant weet ik dus dat hij bij opstarten in status 5 werkte (opleveren met throttle) vanaf 08:26 tot 08:43 en daarna status 4, opleveren, tot zonsondergang.


  • teacher
  • Registratie: September 2001
  • Nu online

teacher

Frontpage Admin / Global Moderator

Dysgaf!

Dan denk ik eerder dat een probleempje zit in het monitoring portaal, gezien je totale dagopbrengst. Je dagopbrengst per paneel kan niet kloppen.

[Voor 21% gewijzigd door teacher op 30-01-2022 20:32]

Wise enough to play the fool


  • OxyDrokz
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 02:40
teacher schreef op zondag 30 januari 2022 @ 20:28:
Dan denk ik eerder dat een probleempje zit in het monitoring portaal, gezien je dagopbrengst.
Helaas...
Heb op 3 manieren deze opbrengst gezien:
Shelly met stroommeting
SolarEdge modbus TCP
SolarEdge online monitoring



Lijnen liggen netjes over elkaar, en helaas strak over 40w

  • teacher
  • Registratie: September 2001
  • Nu online

teacher

Frontpage Admin / Global Moderator

Dysgaf!

Maar je hebt een dagopbrengst van 12kW?
Of heb je, toen je de p toets gebruikte de koppelstand aangezet en mis je nu een paar optimizers?

[Voor 55% gewijzigd door teacher op 30-01-2022 20:35]

Wise enough to play the fool


  • spaarpot
  • Registratie: Juli 2014
  • Nu online
Ik had hetzelfde probleem afgelopen maandag. Installateur heeft toen een ticket aangemaakt bij Solaredge en binnen 12 uur was het weer gefixt. Mijn set kwam ook niet hoger dan een watt of 35. Weet uiteindelijk niet wat het probleem was.

  • OxyDrokz
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 02:40
teacher schreef op zondag 30 januari 2022 @ 20:33:
Maar je hebt een dagopbrengst van 12kW?
Of heb je, toen je de p toets gebruikte de koppelstand aangezet en mis je nu een paar optimizers?
Ah, dat bedoel je.
Dat is het totaalverbruik voor het huis vandaag. Verwarrend dat ik die er bij heb geknipt, het HA dashboard is in elkaar geflanst voor storingzoeken.

  • OxyDrokz
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 02:40
spaarpot schreef op zondag 30 januari 2022 @ 20:36:
Ik had hetzelfde probleem afgelopen maandag. Installateur heeft toen een ticket aangemaakt bij Solaredge en binnen 12 uur was het weer gefixt. Mijn set kwam ook niet hoger dan een watt of 35. Weet uiteindelijk niet wat het probleem was.
Dat klinkt hoopvol. Maandag zal ik de installateur lastigvallen.
Als ik een oplossing heb zal ik het hier delen.

  • teacher
  • Registratie: September 2001
  • Nu online

teacher

Frontpage Admin / Global Moderator

Dysgaf!

Ah zo. Ja, dan ticket inschieten.

Wise enough to play the fool


  • spaarpot
  • Registratie: Juli 2014
  • Nu online
Toevallig was is de installateur afgelopen maandag nog even bij ons over de vloer geweest om de communicatie om te zetten van wifi naar LAN. Dit kun je niet zelf aanpassen bij Solaredge met een standaard consumenten account. Tijdens de aanpassing werd er ongevraagd een nieuwe firmware gedownload voor mijn 3680HD Wave. Na vertrek van de installateur was het direct mis, max 35 watt productie. Ik kan mij niet voorstellen dat het aanpassen van de communicatie van wifi naar LAN of de nieuwe firmware het probleem veroorzaakt hebben. Maar zoals gezegd, na het loggen van een ticket was het snel verholpen.

  • OxyDrokz
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 02:40
spaarpot schreef op zondag 30 januari 2022 @ 21:34:
Toevallig was is de installateur afgelopen maandag nog even bij ons over de vloer geweest om de communicatie om te zetten van wifi naar LAN. Dit kun je niet zelf aanpassen bij Solaredge met een standaard consumenten account. Tijdens de aanpassing werd er ongevraagd een nieuwe firmware gedownload voor mijn 3680HD Wave. Na vertrek van de installateur was het direct mis, max 35 watt productie. Ik kan mij niet voorstellen dat het aanpassen van de communicatie van wifi naar LAN of de nieuwe firmware het probleem veroorzaakt hebben. Maar zoals gezegd, na het loggen van een ticket was het snel verholpen.
Heeee!
Eurekamoment. Er is voordat ik in de instellingen via de setapp kon komen een nieuwe firmware update ingeschoten, anders kon ik er niet in.
Goede kans dat dat een slechte geweest is.
Kwartje is gevallen. Nu de oplossing nog.
Nog even proberen of er al een nieuwe versie is inmiddels

  • spaarpot
  • Registratie: Juli 2014
  • Nu online
Dat lijkt dan geen toeval te zijn nee. Dat moet dan bijna de firmware wel zijn. Volgens mij kun je als consument ook zelf een ticket aanmaken bij Solaredge. Suc6!

  • Ronald
  • Registratie: Juli 2000
  • Laatst online: 07:10
Ik kreeg niet lang geleden melding van een firmware update (ik heb installateur toegang voor eigen systeem)... Maar nog niet er op gezet.

@OxyDrokz ik zou het dus op prijs stellen als je met SE support tot een oplossing deze te delen!

[Voor 3% gewijzigd door Ronald op 30-01-2022 22:25]

PV Output - Obdam; SolarEdge SE5K 'Voor korte strings'; 12x350Wp Oost-West 13°; 8x350Wp Zuid 10°; Totaal 7000Wp.


  • OxyDrokz
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 02:40
CPU versie: 4.14.222
DSP1 versie: 1.100.1146
DSP2 versie: 2.100.1017
Versie WSA: 4.14.75

Geen verse update beschikbaar op het moment.
Heb de logs naar SE gestuurd. Straks de installateur bellen.

  • OxyDrokz
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 02:40
Inmiddels zelfde verhaal als @spaarpot, het werkt vandaag weer nadat mijn installateur gisteren een ticket aangemaakt had.
Geen info over wat er mis was, of wat er is gedaan om het op te lossen.
Er is niemand langsgeweest, dus het is remote opgelost.

Mocht ik nog wat via de installateur horen, dan drop ik het hier wel.
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee