Toon posts:

EVGA GTX 1080 underperformt

Pagina: 1
Acties:

  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
Beste Tweakers,

Ik merk de laatste weken dat een aantal games die ik speel niet meer soepel draaien. Normaliter speel ik deze games rond de 1440p of 4k op 60fps (niet erg GPU demanding games), echter haal ik dit de laatste tijd vaak niet omdat er willekeurige FPS drops zijn.

Ik heb even een lijstje doorlopen om te checken waar het aan zou kunnen liggen. Ik heb een 3Dmark Time Spy benchmark 3x gerund met een gemiddelde CPU score van 5050 (I7 7700K, zou ongeveer 5200 moeten zijn) en een Graphics Score van 4100 (zou ongeveer 7600 moeten zijn). Het lijkt me vrij duidelijk waar de fout ligt.

Ik heb met behulp van MSI Afterburner een log gemaakt tijdens het runnen van een Time Spy benchmark. Hier zie ik dat de GPU usage naar 100% schiet in elke 3 scenes, maar dat de power draw erg inconsistent is.

Ik heb onlangs een nieuwe voeding gekocht omdat mijn vorige voeding de geest had gegeven. Mijn vorige kapotte voeding was een BeQuiet! System Power 7, nu zit er een Fractal Design Ion Gold 550W voeding in. Dit zou meer dan voldoende moeten zijn voor mijn systeem, zijnde:
#CategoryProductPrijsSubtotaal
1ProcessorsIntel Core i7-7700K Tray€ 0,-€ 0,-
1MoederbordenASRock Fatal1ty H270 Performance€ 0,-€ 0,-
1VideokaartenEVGA GeForce GTX 1080 8GB SC GAMING ACX 3.0€ 0,-€ 0,-
1Interne harde schijvenHGST 7K1000, 1TB€ 0,-€ 0,-
1BehuizingenNZXT S340 Colour Edition Zwart/Rood€ 85,90€ 85,90
1MonitorenPhilips BDM4065UC Zwart€ 0,-€ 0,-
1WaterkoelingCooler Master MasterLiquid ML240L RGB€ 147,16€ 147,16
1ToetsenbordenRazer BlackWidow Chroma V2 [Green Switch] (Qwerty US)€ 0,-€ 0,-
1MuizenRazer Naga Chroma€ 0,-€ 0,-
1MuismattenRazer Firefly Hard Edition€ 92,01€ 92,01
1Geheugen internCorsair Vengeance LPX CMK16GX4M2A2133C13€ 62,90€ 62,90
1Voedingenbe quiet! System Power 8 600W€ 109,64€ 109,64
1Solid state drivesSamsung 850 EVO 250GB€ 81,69€ 81,69
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 579,30




Via deze link is de volledige log van MSI Afterburner beschikbaar.

https://drive.google.com/...LRhGux8U/view?usp=sharing

Mijn monitor zit met een Displayport aansluiting gekoppeld. Ik heb een Oculus Rift aangesloten in de HDMI port, maar het lijkt me dat deze niet op invloed is op de score.

Is er iemand die mij kan vertellen waarom mijn GPU zo slecht presteert, of welke testen ik verder kan doen om dit te achterhalen? |:(

Alvast bedankt voor het meedenken!

Jaspervv99

edit: Ik heb zojuist mijn power consumption in Afterburner naar 120% gegooid en nog een test gedaan, dit beïnvloed de resultaten niet.

  • Uszka
  • Registratie: Maart 2018
  • Laatst online: 23:26
Wat is de temperatuur van de videokaart ingame?

  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
Uszka schreef op donderdag 6 januari 2022 @ 19:51:
Wat is de temperatuur van de videokaart ingame?
Komt eigenlijk niet boven de 68 graden. Thermal throttling zal het niet zijn denk ik. Ook heb ik om te proberen de max. temperatuur in Afterburner omhoog geschroeft, maar daar komt ie ook niet bij in de buurt met max 70 graden. Luchtstroom in kast is ook prima volgens mij.

  • Hackus
  • Registratie: December 2009
  • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Heb je zelf recent een eerdere test gedaan ?

7700K overclocken. Hmm je hebt een H270 bordje.
2133ram is ook niet super, ik had 4j geleden 7700K OC met 3600 ram z270. Met gtx1080.
GTX1080 is geen hoogvlieger meer tegenwoordig, zeker op 4K niet.

[Voor 7% gewijzigd door Hackus op 06-01-2022 19:58]

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


  • __xeno__
  • Registratie: Augustus 2005
  • Laatst online: 20:06
al eens een clean install van je nvidia driver gedaan? En heb je een ander systeem om de kaart in te testen? Als je in de buurt van Leeuwarden woont ben je welkom.

[Voor 50% gewijzigd door __xeno__ op 06-01-2022 19:59]


  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
Hackus schreef op donderdag 6 januari 2022 @ 19:56:
Heb je zelf recent een eerdere test gedaan ?

7700K overclocken. Hmm je hebt een H270 bordje.
2133ram is ook niet super, ik had 4j geleden 7700K OC met 3600 ram z270. Met gtx1080.
GTX1080 is geen hoogvlieger meer tegenwoordig, zeker op 4K niet.
Wat betreft benchmarken een eerdere test? Nee, dat is echt een hele tijd geleden. Via deze benchmark kan ik echter wel vergelijken wat het zou moeten zijn, en daar ligt het gewoon de helft onder...

RAM is inderdaad niet erg snel, maar het wordt amper aangesproken in de benchmarks en de applicaties die ik draai. Heb daar meer profijt van meer RAM ipv snel RAM. Het zou de graphics score ook niet zozeer moeten beïnvloeden lijkt me.

1080 op 4k is inderdaad niet geheel juist, maar ik draai er geen AAA games op en dan is het prima te doen normaal gesproken.

  • freaky35
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 00:54
haal HWInfo er eens erbij, en kijk wat er met deckloksnelheden gebeurd van zowel cpu als GPU

  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
__xeno__ schreef op donderdag 6 januari 2022 @ 19:59:
al eens een clean install van je nvidia driver gedaan? En heb je een ander systeem om de kaart in te testen? Als je in de buurt van Leeuwarden woont ben je welkom.
Dit ga ik zeker eens proberen. Drivers zijn up to date, maar een volledig nieuwe install heb ik niet geprobeerd.

Ik woon zelf in midden-Limburg, dus dat is een eindje rijden! Maar bedankt voor het aanbod, ik ga hier in mijn kringen even zoeken naar een systeem waar ik het kan testen!

  • freaky35
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 00:54
Hackus schreef op donderdag 6 januari 2022 @ 19:56:
Heb je zelf recent een eerdere test gedaan ?

7700K overclocken. Hmm je hebt een H270 bordje.
2133ram is ook niet super, ik had 4j geleden 7700K OC met 3600 ram z270. Met gtx1080.
GTX1080 is geen hoogvlieger meer tegenwoordig, zeker op 4K niet.
4k niet,maar 1440p kan die veelal nog moeiteloos aan,geen te onderschatten kaart,is ongeveer even snel als een 3060

de 7700k heeft volgens ook een geheugen snelheid van 2133mhz,dat lijkt normaal te zijn

[Voor 8% gewijzigd door freaky35 op 06-01-2022 20:05]


  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
freaky35 schreef op donderdag 6 januari 2022 @ 20:03:
haal HWInfo er eens erbij, en kijk wat er met de ckloksnelheden gebeurd van zowel cpu als GPU
Deze staan in het bijgeleverde Afterburner log als het goed is, ik zie dat hij gewoon op throttled naar de fabrieksinstellingen voor zover ik weet!

  • freaky35
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 00:54
daarom check eens wat er tijdens het gamen gebeurd met HWI vop de achtergrond,die laat zowel het gemdiddelde laagste en hoogste kloksnelheid zien.Je moet het echt zeker weten,want als 1 vvan de 2 throttled dan word het niet wat

[Voor 22% gewijzigd door freaky35 op 06-01-2022 20:08]


  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
freaky35 schreef op donderdag 6 januari 2022 @ 20:06:
daarom check eens wat er tijdens het gamen gebeurd met HWI vop de achtergrond,die laat zaowel het gemdiddelde laagste en hoogste kloksnelheid zien
Ga ik straks proberen!

  • Hackus
  • Registratie: December 2009
  • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

freaky35 schreef op donderdag 6 januari 2022 @ 20:04:
[...]


4k niet,maar 1440p kan die veelal nog moeiteloos aan,geen te onderschatten kaart,is ongeveer even snel als een 3060

de 7700k heeft volgens ook een geheugen snelheid van 2133mhz,dat lijkt normaal te zijn
Voor basic, maar daar koop je geen 7700K voor. Denk ook dat andere BM met Z270 bord zijn, en OC en sneller RAM.
RTX 2060 bedoel je 😉

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


  • freaky35
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 00:54
sorrie ja 2060, maak zeker weten dat er wel meer uit te halen,zekers als de 7700k op stock settings draait.

Ik heb zelf nog een 1080gtx is mijn systeem zitten

Ik heb alleen cpu die aardig wat sneller is:

CPU 8387
GPU: 7756

https://www.3dmark.com/3dm/70449330

[Voor 186% gewijzigd door freaky35 op 06-01-2022 20:45]


  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
freaky35 schreef op donderdag 6 januari 2022 @ 20:06:
daarom check eens wat er tijdens het gamen gebeurd met HWI vop de achtergrond,die laat zowel het gemdiddelde laagste en hoogste kloksnelheid zien.Je moet het echt zeker weten,want als 1 vvan de 2 throttled dan word het niet wat
Hier zijn de 2 logs die ik heb gedaan:

Log 1, oude drivers: https://drive.google.com/...1agDgJ3b/view?usp=sharing

Log 2, drivers verwijderd en opnieuw geïnstalleerd: https://drive.google.com/...smxt0yb3/view?usp=sharing

Mijn GPU tikt niet de 100% aan en lijkt ook niet volledig vermogen te trekken. Game was Smite op 4k maximum settings.

Ik heb hetzelfde in andere games zoals bv. Warzone en ANNO 1800. Driver fout is dus ook uitgesloten. Ik zal zo nog een 3Dmark draaien en die ook loggen.

En uiteraard is er geen verandering in 3Dmark:

Hier de log: https://drive.google.com/...eJ64zFue/view?usp=sharing

Ik heb sterk het gevoel dat het iets met mijn voeding te maken heeft aangezien de power delivery niet constant is. Echter geven de logs aan dat GPU performance limits 'yes' is. GPU schommelt zo tussen de 40 en 70% utilization. Clock speeds vind ik ook sterk wisselend.

Valt jullie nog meer op?

[Voor 30% gewijzigd door jaspervv99 op 07-01-2022 20:25. Reden: Logs toegevoegd 3dmark]


  • FireAge
  • Registratie: Augustus 2002
  • Laatst online: 03-02 20:56
Domme vraag, maar toch maar even stellen. Heb je wel de extra 12v stroomplug goed in de kaart zitten?

En zit die op een bank van de voeding die dat aan kan?

Zo ja, een keer loshalen en weer vastmaken. Of evt een andere connector pakken als aanwezig?

Blijft je 12V stabiel onder load?

  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
FireAge schreef op vrijdag 7 januari 2022 @ 21:03:
Domme vraag, maar toch maar even stellen. Heb je wel de extra 12v stroomplug goed in de kaart zitten?

En zit die op een bank van de voefing die dat aan kan?

Zo ja, een keer loshalen en weer vastmaken. Of evt een andere connector pakken als aanwezig?

Blijft je 12V stabiel onder load?
Ik heb daar met installeren goed op gelet (denk ik!). Ik zal hier echter later naar kijken.

Volgens de logs blijft hij volgens mij prima op 12V lopen.

  • dylan111111
  • Registratie: Oktober 2013
  • Laatst online: 21:52
Staat je pagefile aan/ingesteld?

  • Hackus
  • Registratie: December 2009
  • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Met een GPU met maar 1 8-pin aansluiting (6+2), en nieuwe 550w voeding, lijkt het me niet aan de voeding te liggen. Ik had pricewatch: be quiet! Dark Power Pro 11 550W met i7-7700K(OC) en pricewatch: MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G. het lijkt me onwaarschijnlijk dat je nieuwe voeding te weinig power levert

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


  • freaky35
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 00:54
Die logs zijn niet duidelijk voor mij dan,wat zijn de temps ingame en tijdens de benchmarks, geen log, maar doe maar een screenshot van HWInfo posten.

  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
freaky35 schreef op zaterdag 8 januari 2022 @ 11:11:
Die logs zijn niet duidelijk voor mij dan,wat zijn de temps ingame en tijdens de benchmarks, geen log, maar doe maar een screenshot van HWInfo posten.
Je kan de CSV importeren in Excel en dan vervolgens commas aanduiden als separator. Dan is de data makkelijk uit te lezen als het goed is.

Anders maak ik morgen even een andere run met screenshots, ben vandaag helaas niet thuis...

  • bierschuit
  • Registratie: Juni 2004
  • Niet online
Draait je GPU wel op PCI-E x16 3.0?
Met GPU-Z ( https://www.techpowerup.com/gpuz ) is het makkelijker je kaart uit te lezen.

Je opent het programma en aan de rechter zijde zie je een vraagteken die je kan aanklikken om een rendertest te beginnen. Als je dat doet zie je in het vakje links v/h vraagteken je Bus Interface waarde veranderen..


  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
bierschuit schreef op zaterdag 8 januari 2022 @ 14:03:
Draait je GPU wel op PCI-E x16 3.0?
Met GPU-Z ( https://www.techpowerup.com/gpuz ) is het makkelijker je kaart uit te lezen.

Je opent het programma en aan de rechter zijde zie je een vraagteken die je kan aanklikken om een rendertest te beginnen. Als je dat doet zie je in het vakje links v/h vraagteken je Bus Interface waarde veranderen..

[Afbeelding]
Dank voor je reactie. Ik zal dit morgen uitzoeken als ik weer thuis ben, je hoort nog van me! :)

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
bierschuit schreef op zaterdag 8 januari 2022 @ 14:03:
Draait je GPU wel op PCI-E x16 3.0?
Met GPU-Z ( https://www.techpowerup.com/gpuz ) is het makkelijker je kaart uit te lezen.

Je opent het programma en aan de rechter zijde zie je een vraagteken die je kan aanklikken om een rendertest te beginnen. Als je dat doet zie je in het vakje links v/h vraagteken je Bus Interface waarde veranderen..

[Afbeelding]




Dit lijkt mij allemaal te kloppen, inclusief de kloksnelheden.

Volgens GPU-Z:


Mijn conclusie was dus voorbarig, hij loopt niet op 16x als ik het goed begrijp. Maar is dit uberhaupt mogelijk? Ik dacht dat het bovenste slot op mijn moederbord enkel 16x of 4x ondersteund. Wellicht is dit een grafische fout in GPU-Z?

Mijn GPU zit met een riser cable naar de bovenste PCIE16x slot op mijn moederbord. Ik zal eens proberen om hem te herinstalleren, en ook zonder riser cable te gebruiken. Wellicht is daar iets mee aan de hand.

[Voor 26% gewijzigd door jaspervv99 op 09-01-2022 13:09. Reden: Voorbarige conclusie!]


  • freaky35
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 00:54
Omdat je kaart zo slecht presteerd denk ik dat het juist correct is.

Zou zeker die riser cable eerst verwijderen bios default laden. Dus zoveel standaard.

[Voor 39% gewijzigd door freaky35 op 09-01-2022 13:18]


  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
Zojuist de riser en GPU verwijdert en na het verwijderen van de riser cable zit er een soort raar vet-achtige substantie erop. Niks is gesmolten of iets dergelijks, maar het is zo vet als spek waar de release van de riser cable zat.

Ik ga het met electro-cleaner heel voorzichtig schoonmaken voordat ik hem er terug in plug.




Acties:
  • +1Henk 'm!

  • bierschuit
  • Registratie: Juni 2004
  • Niet online
@jaspervv99 Hij draait inderdaad op x1 3.0 Dit tooltje heeft geen bugs en is betrouwbaar. Je hebt trouwens wel een heel oude versie :+

-edit- Sluit hem aan zonder de riser kabel zoals @freaky35 aangeeft.

-edit 2 - Die olieachtige substantie is zeer waarschijnlijk siliconenolie die uit de thermalpads komt. Aangezien de kaart op zijn kant ligt ivm de gebruikte riser kabel, lekt het dus een kant op.

Ik zou de kabel niet meer gebruiken, want je kan erop wachten dat de olie weer de aanluiting vervuilt.

[Voor 62% gewijzigd door bierschuit op 09-01-2022 13:39]


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • freaky35
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 00:54
Verwijder ook andere pci express, pci kaarten. Want als je 1 van de 2 onderste sloten gebruikt, dan gaat de snelheid omlaag. Van het slot waar je kaart inzit, je moet trouwens niet de bovenste slot gebruiken maar de 2de die is voor pci express 16x

  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
bierschuit schreef op zondag 9 januari 2022 @ 13:32:
@jaspervv99 Hij draait inderdaad op x1 3.0 Dit tooltje heeft geen bugs en is betrouwbaar. Je hebt trouwens wel een heel oude versie :+

-edit- Sluit hem aan zonder de riser kabel zoals @freaky35 aangeeft.

-edit 2 - Die olieachtige substantie is zeer waarschijnlijk siliconenolie die uit de thermalpads komt. Aangezien de kaart op zijn kant ligt ivm de gebruikte riser kabel, lekt het dus een kant op.

Ik zou de kabel niet meer gebruiken, want je kan erop wachten dat de olie weer de aanluiting vervuilt.
Ik heb hem zojuist op de normale manier geinstalleerd na hem schoon te hebben gemaakt met electro-cleaner. Nog steeds geeft GPU-Z aan dat hij op 1x loopt ipv 16x.

Hij draait gewoon in mijn 'primaire' 16x slot. Ik zal hem ook in het onderste slot testen.


  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
Mijn onderste slot loopt prima op x4 zoals het zou moeten.

Ik zal mijn bovenste slot nog een keer testen, maar als die op x1 blijft lopen dan is dus het bovenste PCIE 16x op mijn moederbord kapot?

Vreemd...

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • bierschuit
  • Registratie: Juni 2004
  • Niet online
freaky35 schreef op zondag 9 januari 2022 @ 13:39:
Verwijder ook andere pci express, pci kaarten. Want als je 1 van de 2 onderste sloten gebruikt, dan gaat de snelheid omlaag. Van het slot waar je kaart inzit, je moet trouwens niet de bovenste slot gebruiken maar de 2de die is voor pci express 16x
Inderdaad. Misschien dat de bovenste M.2 (m2.2) aansluiting ook nog van invloed is, maar daar kan ik niets over vinden...
Je kunt in het BIOS misschien nog zien welke snelheid hij detecteerd, maar ik ben niet bekend met een AsRock BIOS en van die leeftijd. Een CLEAR CMOS zou misschien ook nog kunnen helpen en in Windows de driver verwijderen met DDU https://www.guru3d.com/fi...uninstaller-download.html
En nieuwe(of oudere) nVidia drivers vanuit https://www.nvidia.com/Download/index.aspx

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • freaky35
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 00:54
maakt even een foto als je wilt van de binnnen kant van de kast hoe het er nu inzit allemaal

En je zegt het onderste slot draait 4x,wat zit daar nu in?
Verwijder alle extra pci en pci express kaarten,draai alleen met de 1080gtx in een slot en laad doe een cmos clear van de bios

je kaart moet op 16x pci express draaien zoals die van
mij

[Voor 83% gewijzigd door freaky35 op 09-01-2022 14:05]


  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
freaky35 schreef op zondag 9 januari 2022 @ 13:56:
maakt even een foto als je wilt van de binnnen kant van de kast hoe het er nu inzit allemaal

En je zegt het onderste slot draait 4x,wat zit daar nu in?
Verwijder alle extra pci en pci express kaarten,draai alleen met de 1080gtx in een slot en laad doe een cmos clear van de bios

je kaart moet op 16x pci express draaien zoals die van
mij

[Afbeelding]
Allereerst bedankt voor jullie hulp en moeite!

Ik heb met DDU de drivers eraf geknikkerd en ben nu een schone installatie van Nvidia drivers aan het doen zonder alle profielen etc. over te nemen.

De kaart zit momenteel in het onderste x4 slot. Hier draait hij volgens GPU-Z op x4 zoals het hoort. Ik installeer nu de nieuwe drivers. Het probleem lijkt me dus bij het bovenste slot te zitten.

De GPU is de enige kaart die momenteel in een PCIE slot zit, ik heb eigenlijk nooit iets in een ander slot gehad uberhaupt.


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • bierschuit
  • Registratie: Juni 2004
  • Niet online
De onderste X4 slot gebruikt 4 PCI-E lanes van de chipset. Het bovenste PCIE X16 slot heeft direct 16 lanes met de CPU.
Ik weet niet wat de invloed van de Kingston SSD is die in het bovenste M.2 slot zit en of deze ook gebruikt maakt van de 16 lanes v/d CPU.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • freaky35
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 00:54
bierschuit schreef op zondag 9 januari 2022 @ 14:15:
De onderste X4 slot gebruikt 4 PCI-E lanes van de chipset. Het bovenste PCIE X16 slot heeft direct 16 lanes met de CPU.
Ik weet niet wat de invloed van de Kingston SSD is die in het bovenste M.2 slot zit en of deze ook gebruikt maakt van de 16 lanes v/d CPU.
Dit inderdaad,mijn fout,bovenste is pci 16 slot waar die kaart in moet.


Heb je die m2 ssd pas erin gezet? Wat bierschuit zegt, die kan ook lanes wegsnoepen van het GPU slot

[Voor 7% gewijzigd door freaky35 op 09-01-2022 14:18]


Acties:
  • +2Henk 'm!

  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
Zo te zien is het nu "opgelost". Ik moet hem nog wel even benchmarken om te zien of dit daadwerkelijk het geval is.

Ik heb met DDU de drivers verwijderd en een schone installatie gedaan. Ik heb hem gewoon weer terug in het slot geprikt van de onderste naar de bovenste slot (die 16x kan draaien) en nu geeft hij aan dat hij x16 draait.



Ik laat jullie zo even weten of de benchmarkscore ook meer in de juiste richting is! :D

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46


Weer terug zoals het moet zijn!

Dan leek het toch een driver issue geweest te zijn wellicht. Ik zal nog eens proberen om die riser cable terug te installeren en dan eens te zien wat het resultaat is. Ik zal jullie daar zo even over updaten.

@freaky35 @bierschuit Ontzettend bedankt voor jullie hulp! Jullie hebben mij een boel hoofdpijn en tijd bespaard! Alvast een fijne zondag nog! :D

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • freaky35
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 00:54
jaspervv99 schreef op zondag 9 januari 2022 @ 14:30:
[Afbeelding]

Weer terug zoals het moet zijn!

Dan leek het toch een driver issue geweest te zijn wellicht. Ik zal nog eens proberen om die riser cable terug te installeren en dan eens te zien wat het resultaat is. Ik zal jullie daar zo even over updaten.

@freaky35 @bierschuit Ontzettend bedankt voor jullie hulp! Jullie hebben mij een boel hoofdpijn en tijd bespaard! Alvast een fijne zondag nog! :D
Ik zou die riser kabel niet meer gebruiken eerlijk gezegd, maar dat is aan jezelf natuurlijk , maar mooi dat het opgelost is en je hebt nu een mooie score :) en graag gedaan :)

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • bierschuit
  • Registratie: Juni 2004
  • Niet online
@jaspervv99 Nice. 8) Graag gedaan en fijn dat het probleem is verholpen. :)

Ik zou de riser niet meer gebruiken, die olie lekt zo weer terug en ook al lijkt het geen kwaad te kunnen, wanneer er ook vuiligheid in de olie zit gaat deze elektrisch geleidbaar worden.
Ik zou het risico niet nemen... Upto you! ;)

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • jaspervv99
  • Registratie: Juni 2015
  • Laatst online: 28-01 10:46
bierschuit schreef op zondag 9 januari 2022 @ 14:39:
@jaspervv99 Nice. 8) Graag gedaan en fijn dat het probleem is verholpen. :)

Ik zou de riser niet meer gebruiken, die olie lekt zo weer terug en ook al lijkt het geen kwaad te kunnen, wanneer er ook vuiligheid in de olie zit gaat deze elektrisch geleidbaar worden.
Ik zou het risico niet nemen... Upto you! ;)
@freaky35 De riser lijkt het probleem ook te zijn. Ik heb hem net met de riser weer geprobeerd en die zorgde ervoor dat hij weer terug naar 1x ging. Na verwijderen loopt hij nu weer 16x.

Vreemd dat hij dat de eerste keer niet deed en een driver reinstall daarvoor nodig had.

Die riser gaat de prullenbak in. Ik keek al raar op van dat vocht/vet nadat ik hem de eerste keer eruit haalde.

Nogmaals bedankt voor jullie hulp, ik ga eindelijk weer een beetje fatsoenlijk gamen! _/-\o_ O-)

  • Hackus
  • Registratie: December 2009
  • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Als je nu in OP had geschreven dat je een riser gebruikt.....

[Voor 222% gewijzigd door br00ky op 09-01-2022 19:39]

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


  • bierschuit
  • Registratie: Juni 2004
  • Niet online
*knip*

[Voor 137% gewijzigd door br00ky op 09-01-2022 19:09]

Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee