Pizza_Boom schreef op woensdag 3 november 2021 @ 01:54:
[...]
Tsja, dat willen ze zelf. Ik had een stukje asbestcement buis met de verbouwing... En kleine hoeveelheden asbest mag je gratis inleveren bij ons op de gemeentewerf. Ding netjes ingepakt in asbestzakken (die ik gratis afgehaald had bij diezelfde gemeentewerf enige tijd daarvoor), luchtdicht geplakt. Gaat die opzichter lopen mekkeren dat het alleen voor plaatmateriaal is, want anders staat ie straks hele daken in te nemen. Er is, imho, nogal een verschil tussen een asbestdak of een stukje ontluchtingsbuis van asbestcement. Maargoed, dikke prima, dan gaat het toch in het restafval? Ben ik er ook vanaf, gaat ie in een vuilniszak halverwege de container, wat ander afval erbij en niemand die het ziet. Toen mocht ik hem toch inleveren.
Het asbestverwijderingsbesluit stelt (
artikel 4 lid 3) dat alleen een dak wat geschroeft is door een particulier mag worden verwijderd (en dan max 35 m2 per kadastraal perceel). Dus de innemer had wel gelijk, alleen de reden waarom klopte niet.
Voor wie grond overheeft, als de gemeente het niet in wil nemen dan kan je altijd contact opnemen met een BRL-9335 erkende grondbank. Die kosten zijn lager dan het tarief wat de beheerder van de milieustraat (Blink bij ons) doorrekent (hier in ieder geval 50 euro per m3) .
Droog gips mag bij puin maar bij de milieustraat in ons dorp hebben ze daar gewoon een speciale bak voor. Je kan ook naar een aannemer die puin inzamelt met de vraag of je het daar kwijt kan.
Als een gemeente een huishoudelijke afvalstof niet wil innemen dan zijn ze wel verplicht een alternatief aan te bieden, de gemeente is namelijk daarvoor
bij wet verantwoordelijk. Dus als een milieustraat geen grond inneemt, dan kan je gewoon een telefoontje naar de gemeente doen en ze vragen waar je dat kwijt kan...