Croga schreef op zondag 31 oktober 2021 @ 16:16:
[...]
Laten we die dan eens bekijken:
[...]
Nope. Dat kan niet. Zo werkt dat niet. Je download iets en dat wordt naar je IP adres gestuurd. Als zou het "spoofable" zijn (wat het niet is) dan zou de spoofer geen data ontvangen.
Het kan wel degelijk en gebeurt ook. En de andere 2 mogelijkheden (wifi wachtwoord hacken of raden) ga je gemakshalve niet op in omdat ze jouw argument niet steunen. Heel handig van je, maar daarmee omzeil je de discussie.
[...]
Net zo goed als dat je geacht wordt je auto te beveiligen, wordt je ook geacht je internet verbinding te beveiligen.
Je wordt niet geacht om je auto te beveiligen. Er staat nergens in de wet dat je je auto moet afsluiten. Als je verstandig bent en 'm niet kwijt wilt, dan doe je dat natuurlijk wel, maar het hoeft niet. Hetzelfde geldt voor internet. Je bent niet verplicht om je wifi te beveiligen. Als jij kunt bewijzen dat je een open wifi punt hebt waar iedereen in de buurt op kan, dan heb je een geldig argument om te zeggen dat jij het niet gedaan hebt. En aangezien het niet verboden is om een open wifipunt aan te bieden, en jij als particulier (wel als internetprovider) ook niet verplicht bent om het verkeer dat daar overheen gaat, te loggen, heb je hier volkomen legaal gehandeld.
[...]
Nonsense. Hier is behoorlijk uitgebreid over nagedacht en een absoluut terechte afweging gemaakt.
Door een rechter die geen idee heeft welke mogelijkheden er zijn op internet als je de foutscenario's ook bekijkt. Maar dat is voor veel mensen te moeilijk, blijkbaar.
[...]
Dat is allemaal je eigen verantwoordelijkheid. Jij dient te zorgen dat je spul veilig is.
Sorry, maar dat is klinkklare onzin. Er staat nergens in de wet dat je jouw wifi moet beveiligen en je auto moet afsluiten. Als die zaken vervolgens misbruikt worden, betekent dat niet automatisch dat jij als eigenaar schuldig bent aan dat misbruik. Maar, je wordt er in eerste instantie wel op aangekeken.
Net zo goed als dat je niet achteraf aangifte van diefstal van je auto kunt doen en dan hopen dat je de boete niet hoeft te betalen. Als jij kunt bewijzen dat iemand je internet verbinding gebruikt heeft kom je onder de boete uit net zo goed als wanneer je kunt bewijzen dat je auto gestolen is voordat de overtreding begaan is.
Natuurlijk kan dat wel. Als jouw auto 's nachts gestolen wordt en de dief rijdt er een bekeuring mee, en jij komt daar pas de volgende dag achter, dan kun je gewoon aangifte doen en is de bekeuring niet voor jou. Je kon het immers niet eerder weten. Maar je kunt niet nog aangifte doen op het moment dat je de bekeuring krijgt, dat is niet geloofwaardig. Je had al eerder kunnen weten dat je auto gestolen was.
En, nogmaals, als het gaat over de internetverbinding, dan is het GEEN BOETE.
"Ik wist het niet" is nog nooit een reden geweest om niet veroordeelt te worden.....
Dat beweer ik ook nergens. Het enige wat ik beweer, is dat het bij internegebruik wel degelijk mogelijk is dat jouw verbinding misbruikt wordt door een ander, zonder dat je daar als eigenaar iets aan kunt doen. En dat de rechter daar in zo'n geval rekening mee moet houden.