Ik had maanden achtereen dezelfde fout met mijn afstandsbediening. Nu heb ik contact gehad met Harman Cardone klantenservice en een medewerker Kevin heeft mijn probleem verholpen. Ik zou dit graag met jullie delen:
Kevin: kunt u verifiëren dat beide afstandsbedieningen correct een signaal uitzenden wanneer ze op de volumeknop drukken. Om dit te doen, hoef je alleen maar een camera-app op je telefoon te openen, de afstandsbediening op de lens te richten en vervolgens op de knop te drukken. Als het een signaal verzendt, zouden ze een flits moeten zien. Test dit een paar keer met beide afstandsbedieningen om er zeker van te zijn dat deze altijd reageert.Werkt de afstandsbediening, controleer dan bij de klant of de soundbar aan de voorkant vrij is en niets het signaal blokkeert. Om te testen op interferentie, zorg ervoor dat er geen direct zonlicht valt tussen de plek waar ze de afstandsbediening gebruiken en de bar, omdat dit interferentie kan veroorzaken. Mogelijk willen ze ook WiFi en andere Bluetooth-apparaten uitschakelen om te testen of dit een verschil maakt. Tenslotte kun je de soundbar ook op een andere locatie testen, om er zeker van te zijn dat er geen sprake is van interferentie.Als geen van deze stappen werkt, zit er waarschijnlijk een technische fout in het product waar reparatie voor nodig is.
Ik: het infraroodsignaal bij mij werkte prima waarna ik aangaf dat het probleem niet verholpen was.
Kevin: In dit geval, als iedere druk op de knop van de afstandsbediening werkt, dan heb ik het gevoel dat de soundbar in kwestie een probleem zou hebben met de Infrarood receiver, waarin de volume de enige opdrachten zijn die niet 100% goed wordt verwerkt. Als het de afstandsbediening was geweest, dan had u een reserve afstandsbediening kunnen aanschaffen, want helaas is inderdaad de garantie van 2 jaar verstreken hierin.Wat ik mogelijk kan bekijken is de opzet die u nu heeft met de soundbar, want als u over het algemeen de TV gebruikt als bron, dan kan u mogelijk de afstandsbediening van de soundbar omzeilen qua volume. Namelijk, via de HDMI-Out poort van de soundbar kan u verbinden met uw TV in een HDMI poort dat bestemd is voor HDMI-ARC gebruik. Dit is een protocol dat de TV gebruikt om via de HDMI de poort niet alleen invoer te laten zijn, maar ook audio uitvoer. Dat niet alleen, maar via de afstandsbediening van de TV kan u de volume van de soundbar dan ook bedienen via de ARC, en bijvoorbeeld als de TV aangaat dat via de HDMI-CEC (officiele benaming van het protocol, maar voor Samsung heet dit Anynet+) ook de soundbar mee laat aangaan en als de TV in standby wordt gezet dat de soundbar dan ook mee uit gaat. Dit kan mogelijk het probleem omzeilen, zogezien via de TV u dan een andere afstandsbediening gebruikt. Via Bluetooth kan u met uw telefoon/tablet het hoofdvolume bedienen in redelijk maten en via casting/streaming kan u meestal via de telefoon ook de volume bedienen, of via stemopdrachten het volume verhogen of verlagen.
Maar er zijn een paar dingen die ik graag qua testjes wil bekijken/controleren om te zien of dat enigzins het probleem zelve kan verhelpen. Zou u daarom het volgende willen nalopen: * Kan u de soundbar voor 2-3 minuten stroomloos maken, om te zien of dat enig effect heeft op het probleem dat u ervaart? * Soms kan het zijn dat er een process in de soundbar net niet 100% lekker loopt, en door het stroomloos te maken zou de soundbar; wanneer aangesloten aan de stroom, dan alles even van 0 moeten opstarten.
Ik gebruik de HDMI kabel al en heb na Kevin zijn reactie de soundbar 30 min van de netstroom afgehaald en nu werkt alles weer prima! (op de tv zie ik alleen nog wel 'ontvanger +/- maar daar kan ik mee leven).
Kevin: bedankt voor uw respons met daarin het resultaat. Ik ben blij om te horen dat het stroomloos maken van de soundbar het probleem heeft verholpen.In dit geval was het probleem puur een process storing geweest, dit kan voorkomen met apparaten die voor een lange tijd aanstaat of aangesloten is aan de voeding (bijvoorbeeld uw telefoon, router en TV). De reden hiervan is dat na verloop van tijd statische lading op een product kan ophopen, en na lange tijd soms kan voorkomen dat een process corrupt raakt door said lading. Een andere reden is dat de aarding van onze stroomnetwerk alleen plaatsvindt in de meterkast en niet op ieder idividueel stopcontact. Dit zorgt ervoor dat dus een grotere kans is dat statische lading over kan slaan in het product op verschillende componenten, wat dus het fenomeen kan veroorzaken. Gelukkig is dit zeer zeldzaam, en over het algemeen als het 1 keer voorkomt dan zou het niet nogmaals voor moeten komen. Maar meestal mijn persoonlijk vuistregel, is om bijvoorbeeld een router eens per 3-4 maanden van de stroom te halen voor 1-2 minuten, aangezien de componenten van een router geen grote capaciteiten heeft voldoet een kortere periode dan bijvoorbeeld een soundbar. Maar om de 3-4 maanden zou alle restlading volledig moeten verwijderen van said apparaat. En voor een telefoon, eens per 6 maanden uit zetten voor 4-5 minuten zou ook afdoende moeten zijn om alle processen correct te laten functioneren.
Ik: dikke pluim voor de klantenservice van Harman Kardone en Kevin. Hopelijk werkt dit ook voor jullie.