Maar dat is irrelevant voor het punt, want de vraag is of er wat betreft de herroepingstermijn wel wat wordt 'opgerekt'.
(…)
Dat heb ik gedaan

Ik ken niemand die hierover zou procederen omdat het risico op verlies levensgroot is (…)
Nou nee, je stelt zonder dat te onderbouwen dat een nieuwe herroepingstermijn niet zou stroken met de redelijkheid en billijkheid zonder uit te schrijven met welke rechtsbeginselen, rechtsovertuigingen en belangen er rekening zou moeten worden gehouden. Uiteindelijk blijkt de onderbouwing als ik het goed begrijp dat je niemand kent die hiervoor zou procederen, maar (1) we weten uiteraard niet wie jij kent en (2) dat is evenmin weinig inhoudelijk.
Verder lijkt mij je eerste argument dat de 14 dagen voldoende moeten zijn om de non-conformiteit vast te stellen ook onjuist, want dat zou o.a. niet stroken met het bewijsvermoeden dat immers ook bestaat omdat sommige afwijkingen zich pas na een bepaalde tijd openbaren.
Hoe dat zit met een defecte pixel weet ik niet en ook daarom ben ik het uiteraard volstrekt met je eens dat procederen (financiële) risico's met zich meebrengt die tot veel hogere kosten kunnen leiden en het in dit geval dus (zeer) nadelig zou kunnen uitpakken voor de TS, maar de vraag was of de TS zich na de aflevering van de vervangend telefoon zou kunnen beroepen op de herroepingstermijn van 14 dagen en ik meen dat de TS daar wel een punt heeft. Jij blijkbaar niet, maar voert daarvoor wat mij betreft weinig inhoudelijke argumentatie aan. Hieronder een argument waarom ik dat betwijfel, zonder daarmee zeker te weten hoe dat zal uitpakken.
In ro 41 van Quelle overweegt het EU HvJ (ik heb bold aangezet)
(…) Ingeval de verkoper een niet‐conform goed levert, voert hij de verbintenis die hij bij de verkoopovereenkomst is aangegaan, niet correct uit en moet hij dus opkomen voor de gevolgen van de slechte uitvoering van die verbintenis. Dat de consument, die de verkoopprijs heeft betaald en zijn contractuele verbintenis dus correct heeft uitgevoerd, een nieuw goed ontvangt ter vervanging van het niet‐conforme goed, levert geen ongerechtvaardigde verrijking op. Hij ontvangt slechts met vertraging een goed dat in overeenstemming is met de bepalingen van de overeenkomst, een goed dat hij van meet af aan had moeten ontvangen. (…)
https://eur-lex.europa.eu...i=ecli:ECLI:EU:C:2008:231
Uit de woorden 'met vertraging' kun je m.i. afleiden dat de zaak oorspronkelijk niet is ontvangen en daaruit volgt wat mij betreft ook dat de herroepingstermijn pas na aflevering van de vervanging is gaan lopen, anders zou dat de rechtspositie van consumenten schaden en dat is niet in lijn met de richtlijn en overige wijze waarop de consument in de EU wordt beschermd zoals je zelf benoemd.
Op zich deel ik wel de mening van @
Tom-Z dat de aanwezigheid van het bewijsvermoeden irrelevant is voor dat basisprincipe, maar nu de telefoon binnen die 6 maanden is vervangen maakt dat eventuele discussie over de toepasselijkheid van Quelle erg zwak. Het is wat mij betreft dus een optelsom van die twee zaken.
Onder voorbehoud van (type)fouten. Handelen naar mijn reactie is voor eigen rekening en risico. Win zo nodig zelf (betaald) advies in bij een expert.