Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Vraag


  • b789
  • Registratie: april 2021
  • Laatst online: 09-04 20:33
Hallo iedereen,

ik heb een probleem, heb zo juist mijn eerste pc gebouwd en het is me gelukt :) .
maar de heb wel een proleem met het starten van windows ik moet altijd via de boot system mijn M.2 1tb kliken om mijn windows optestarten. heeft iemand een idea hoe ik dit veranderen?
...

Moederbord: ASUS ROG STRIX B550-A gaming
CPU: ryzon 5 3600
SSD: samsung evo ssd 1tb m.2
Ram: VENGEANCE® RGB PRO 32GB (2 x 16GB) DDR4 DRAM 3200MHz
CPU COOLER:Hydro Series™ H100i RGB PLATINUM SE 240mm Liquid CPU Cooler
GPU: 1050ti het is een oude maar wordt binnen kort vervangen voor een 3060ti
...

heb de booting systeem veranderd bv fast boot naar eneble en ik heb nu alleen 1 ssd en dat is samsung evo ssd 1tb m.2 en dat is op positie 1. weet niet zo goed wat ik nu moet doen ? :+
...

Alle reacties


  • Hoiboy19
  • Registratie: juni 2020
  • Laatst online: 21:42
Wat gebeurd er als je nergens op klikt? Dus als je niks doet.

Staat NVMe boot trouwens wel aan? Zo niet, zet het aan want dat zou het probleem kunnen zijn.

[Voor 11% gewijzigd door Hoiboy19 op 09-04-2021 09:48]

Specs


  • Han
  • Registratie: juli 2001
  • Niet online

Doubt thou the stars are fire; Doubt that the sun doth move; Doubt truth to be a liar; But never doubt I love.


  • br00ky
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 21:33

br00ky

Moderator Harde Waren
Volgens mij heb je ook een probleem met capslock, want al die hoofdletters in de topictitel zijn natuurlijk nergens voor nodig :X. Hierbij aangepast.

  • b789
  • Registratie: april 2021
  • Laatst online: 09-04 20:33
Hoiboy19 schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 09:47:
Wat gebeurd er als je nergens op klikt? Dus als je niks doet.

Staat NVMe boot trouwens wel aan? Zo niet, zet het aan want dat zou het probleem kunnen zijn.
als ik nergens op klikt krijg ik allen de american megatrends pagina te zien.
en op AMI Native NVMe driver support staat enabled

  • Hoiboy19
  • Registratie: juni 2020
  • Laatst online: 21:42
maak eens een foto van de american megatrends pagina/errror. dan weet je wat je (waarschijnlijk) moet aanpassen, of in ieder geval welk onderdeel de error veroorzaakt.

Specs


  • b789
  • Registratie: april 2021
  • Laatst online: 09-04 20:33
[quote]Hoiboy19 schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 16:58:
maak eens een foto van de american megatrends pagina/errror. dan weet je wat je (waarschijnlijk) moet aanpassen, of in ieder geval welk onderdeel de error veroorzaakt.

  • b789
  • Registratie: april 2021
  • Laatst online: 09-04 20:33
Hoiboy19 schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 16:58:
maak eens een foto van de american megatrends pagina/errror. dan weet je wat je (waarschijnlijk) moet aanpassen, of in ieder geval welk onderdeel de error veroorzaakt.
heb zo juist de nieuwe bios ook geupdate (revision 2006)

  • Uszka
  • Registratie: maart 2018
  • Laatst online: 23:12
Haal de usb stick er eerst eens uit.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • redfoxert
  • Registratie: december 2000
  • Niet online
b789 schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 17:13:
[quote]Hoiboy19 schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 16:58:
maak eens een foto van de american megatrends pagina/errror. dan weet je wat je (waarschijnlijk) moet aanpassen, of in ieder geval welk onderdeel de error veroorzaakt.
[Afbeelding]
Volgens mij heb je ook de CPU fan op een SYS_FAN header gestoken, gezien de CPU Fan error die je krijgt.

  • b789
  • Registratie: april 2021
  • Laatst online: 09-04 20:33
Uszka schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 18:00:
Haal de usb stick er eerst eens uit.
krijg ik het zelfde beeld minus de usb deteced devices.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Electric Brainz
  • Registratie: juni 2002
  • Laatst online: 10-05 03:38
De bios ziet dat er geen fan aansloten staat op de cpu_fan, hierdoor krijg je een cpu fan error, waardoor je iedere keer via de bios moet starten.

Om dit te verhelpen zorg je er voor dat, van de Hydro H100i er:
1 fan aangesloten staat op "cpu_fan", de 2e op "cpu_opt", en de pomp op "aio_pump"

Dit staat allemaal omschreven in de handleiding

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • brambo123
  • Registratie: december 2006
  • Laatst online: 19:30

Je CPU ventilator moet op aansluiting A zitten.

  • Hoiboy19
  • Registratie: juni 2020
  • Laatst online: 21:42
@b789 dus je doet 1 ventilator van de AIO op "CPU_FAN", en de andere ventilator van de AIO op "CPU_OPT", en dan de pomp van de AIO op "AIO_PUMP".

Specs


  • Audione0
  • Registratie: april 2009
  • Laatst online: 21:18

Audione0

Strijdt der titanen

Electric Brainz schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 18:19:
De bios ziet dat er geen fan aansloten staat op de cpu_fan, hierdoor krijg je een cpu fan error, waardoor je iedere keer via de bios moet starten.

Om dit te verhelpen zorg je er voor dat, van de Hydro H100i er:
1 fan aangesloten staat op "cpu_fan", de 2e op "cpu_opt", en de pomp op "aio_pump"

Dit staat allemaal omschreven in de handleiding
Of dat het toerental niet conform bios is..

Grote kans; wellicht instellen bij CPU Fan Speed Low Limit speed als "ignore"

https://www.asus.com/us/support/FAQ/1006064/

Intel 6800k@4000Mhz / Asus Strixx X99 Gaming / Scythe Mugen 4 / Ballistix Elite 32 GB DDR4-2666@3000Mhz / Crucial M500 – Samsung 750 Evo - Samsung F3 1TB@RAID 0 / MSI RTX 2080 Gaming X Trio / Corsair Hx750i / Alles in een Define R5 Black gepropt


  • b789
  • Registratie: april 2021
  • Laatst online: 09-04 20:33
yeaaaaaaah het werk thanks guyss best wel dom van me :)

  • Audione0
  • Registratie: april 2009
  • Laatst online: 21:18

Audione0

Strijdt der titanen

b789 schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 18:47:
yeaaaaaaah het werk thanks guyss best wel dom van me :)
Is niet dom, je kunt niet alles weten..

Wat was de oplossing nu precies? Wel handig te weten voor als iemand anders hetzelfde probleem heeft😌

Intel 6800k@4000Mhz / Asus Strixx X99 Gaming / Scythe Mugen 4 / Ballistix Elite 32 GB DDR4-2666@3000Mhz / Crucial M500 – Samsung 750 Evo - Samsung F3 1TB@RAID 0 / MSI RTX 2080 Gaming X Trio / Corsair Hx750i / Alles in een Define R5 Black gepropt


  • Hoiboy19
  • Registratie: juni 2020
  • Laatst online: 21:42
@Audione0 ik denk dat hij de fans en pomp gewoon opnieuw (maar nu op de juiste plekken) heeft aangesloten, en dat het toen werkte.

Specs

Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True