Ik loop vanuit mijn werkzaamheden als OR-lid hier vaak tegenaan, en de conclusie is iets minder zwart/wit in de praktijk. In je link staan bovendien het volgende:
Ten behoeve van die functie is door CDS een auto van de zaak ter beschikking gesteld. Dit is ongeclausuleerd opgenomen in het aanhangsel bij de arbeidsovereenkomst van 29 december 2009 waarbij specifieke afspraken zijn vastgelegd: “Voor wat betreft de keuze van een leaseauto bent u ingedeeld in categorie B2”.
De toekenning van de leaseauto is in dit geval opgenomen in de arbeidsovereenkomst. In dat geval is het idd een arbeidsvoorwaardelijke toekenning.
In sommige arbeidsovereenkomsten staat vaak dat een auto toegekend is "voor de uitoefening van de functie", waarbij ook vaak privé gereden mag worden. Dan wordt het verhaal al lastiger. In de praktijk wordt dan vaak gekeken naar de periode waarin een werknemer een leaseauto privé al mag gebruiken. Zie bv. ook de uitspraak in de zaak van de Rabobank. Daar is een periode van 10 jaar aangehouden.
https://www.recht.nl/rech...i=ECLI:NL:GHAMS:2020:2110Het ter beschikking hebben van een leaseauto is een arbeidsvoorwaarde (geworden) voor die werknemers met wie dat uitdrukkelijk is overeengekomen alsmede voor diegenen die langer dan 10 jaar een leaseauto ter beschikking hebben gehad omdat de steeds voor 5 jaar aangegane leaseovereenkomst dan tenminste tweemaal is verlengd, zodat de werknemers er gerechtvaardigd op mochten vertrouwen dat zij in beginsel de resterende tijd van hun arbeidsovereenkomst recht zouden hebben op een leaseauto.
TS moet even in zijn arbeidsovereenkomst, cao of personeelshandboek kijken wat de exacte toekenningsregels zijn. (en even aangeven hoelang hij al de beschikking heeft over een leaseauto).
[Voor 5% gewijzigd door Question Mark op 08-04-2021 10:33]
MCSE NT4/2K/2K3, MCTS, MCITP, CCA, CCEA, CCEE, CCIA, CCNA, CCDA, CCNP, CCDP, VCP, CEH + zwemdiploma A & B