Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

W10 wil dat ik inlog met een niet bestaand lokaal account.

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • MadDogMcCree
  • Registratie: januari 2011
  • Laatst online: 12:45
Sinds een aantal dagen doet Windows 10 nogal moeilijk bij mijn eigen desktop PC. Normaal gesproken als ik de PC opstart, dan log ik automatisch in, en kan ik gelijk aan de slag. Nu krijg ik iedere keer een melding dat er geen verbinding kan worden gemaakt, controleer uw netwerk, i.c.m. een account op mijn naam. Dit is echter niet mijn outlook administrator account, maar een account dat slechts bestaat uit enkel mijn naam.

De login is blijkbaar mijn voornaam, en geen enkel wachtwoord of pincode werkt. Nu kan ik wel gewoon mijn normale account selecteren en daar mijn wachtwoord invoeren, maar ik vind het maar irritant. Ik wil dat ik gewoon mijn PC kan opstarten zonder login procedures.

Ik heb het vermoeden dat Windows een lokaal account ergens in de krochten van de database heeft gevonden, die ik ooit verplicht moest aanmaken, i.c.m. een pincode enzo. Dat heb ik destijds allemaal uitgezet. Dat account is echter helemaal verdwenen vanuit de instellingen.

Linksonderin zie ik twee keer mijn naam staan, de ene met mijn schermafbeelding, de ander is een blanco icoon met een standaard silhouet. Het ‘blanco’ account zorgt voor de problemen.

Hoe los ik dit op? Ik ben de enige gebruiker van deze PC.

EDIT: het probleem kan niet komen dankzij geen verbinding met internet. Wanneer ik deze uitschakel kan ik kan altijd nog handmatig inloggen, zonder ooit verbonden te zijn. Ik zit me hier mateloos te ergeren aan dit euvel.

EDIT2: Murphy's law, ik heb het warempel opgelost. Drie dagen aan het zoeken en klooien geweest, en op het moment dat je om hulp vraagt zul je net zien dat je zelf de oplossing vindt.

Het probleem zat hem inderdaad in een lokaal account, waar geen wachtwoord aan verbonden zat. Via Win+R -> netplwiz -> een hoop geprutst met de accounts, en voila, geen wachtwoord en 'foutmelding' meer, voorlopig dan

[Voor 31% gewijzigd door MadDogMcCree op 19-03-2021 16:24]



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True