Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

JVC SP-PWA10 subwoofer geeft amper tot geen bas

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Olivierr28
  • Registratie: januari 2021
  • Laatst online: 15-03 13:27
Mijn vraag
Hoe zorg ik ervoor dat mijn subwoofer normale bas produceert?

Relevante software en hardware die ik gebruik
Actieve speakers:
Edifier R1855DB
Subwoofer:
JVC sp-PWA10

De kabels die ik heb gebruikt zijn male 3,5mm jack in de speakers die split naar twee verschillende inputs (rood en wit). Als ik de kabel er bijna in stop begint de sub hard te zoemen, dus ontvangt ie wel signaal. Maar als ie erin zit en ik muziek afspeel trilt de driver amper tot niet

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb
Meegeleverde kabels geprobeerd op alle manieren aan te sluiten, maar als ik deze aansluit produceert de subwoofer amper bass. De driver trilt wel maar minimaal. Bas op zowel de speakers als de sub zelf helemaal omhoog en omlaag gedaan, maar dit hielp niet. Ook geprobeerd op de sub zelf het knopje "phase" in te drukken maar ook hier geen verschil. Wie helpt mij!?

Alle reacties


  • martyw
  • Registratie: januari 2018
  • Laatst online: 10:35
Die sub is onderdeel van een surround set, meestal zijn dat soort sub's afgestemd op die set - met specifieke equalisatie.

  • Olivierr28
  • Registratie: januari 2021
  • Laatst online: 15-03 13:27
Hi Martyw, ik heb deze sub tweedehands overgenomen van een vriend van me. Voor hem werkte hij tot nog toe perfect terwijl hij ook een andere installatie had.
Maar als jouw antwoord wel het geval is, is er iets wat ik kan doen om de sub te laten werken met mijn speakers?

  • M!chel
  • Registratie: december 2006
  • Niet online
Je kunt hem modificeren zodat hij los van de set te gebruiken is.
Hier kunnen ze je hopelijk nog verder helpen: https://www.circuitsonline.net/forum/view/50992

  • T-MOB
  • Registratie: maart 2001
  • Laatst online: 09:10

T-MOB

Echte chocomel eerst!

Hoe heb je het nu aangesloten dan? Volgens de manual is dit de achterkant van de sub:


Om hem te gebruiken zul je een verloopje moeten hebben dat de juiste pinnen van die DIN-connector (Connector from XY-THA10) van signaal voorziet. De pinout van de stekker is volgens internet als volgt
1 Left Left
2 Right Right
3 SL Surround left
4 GND Ground
5 SR Surround right
6 SubWoofer SubWoofer
7 Control Control
8 Power on 12 + Power on 12 +
Je moet dus zorgen voor een verloopje dat het lijnsignaal van je subuitgang op pin 6 zet. Daarnaast moet je zorgen voor een permanent 12v triggersignaal op pin 8. Als de vriend waarvan je hem hebt overgenomen deze sub al als standalone heeft gebruikt moet hij hier al iets voor hebben.

Falling isn't flying \ Floating isn't infinite


  • CuBras
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 11-06 11:53
Ik heb eenzelfde soort probleem gehad laatst. Bij mij bleek de kabel dat het signaal doorstuurt, geknakt tussen de reciever en de achterwand zat. Hierdoor kreeg de woofer geen signaal en zodoende had ik geen bas.

Wellicht dat dat ook bij jou aan de hand is of misschien is de kabel defect.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Olivierr28
  • Registratie: januari 2021
  • Laatst online: 15-03 13:27
M!chel schreef op maandag 15 maart 2021 @ 12:49:
Je kunt hem modificeren zodat hij los van de set te gebruiken is.
Hier kunnen ze je hopelijk nog verder helpen: https://www.circuitsonline.net/forum/view/50992
Dit heeft die vriend van mij al gedaan. Naast de normale connector (XY-THA10) hangt een los kabeltje die hij zelf heeft gemonteerd om de sub ook los te kunnen gebruiken.

  • Olivierr28
  • Registratie: januari 2021
  • Laatst online: 15-03 13:27
T-MOB schreef op maandag 15 maart 2021 @ 12:52:
Hoe heb je het nu aangesloten dan? Volgens de manual is dit de achterkant van de sub:
[Afbeelding]

Om hem te gebruiken zul je een verloopje moeten hebben dat de juiste pinnen van die DIN-connector (Connector from XY-THA10) van signaal voorziet. De pinout van de stekker is volgens internet als volgt


[...]


Je moet dus zorgen voor een verloopje dat het lijnsignaal van je subuitgang op pin 6 zet. Daarnaast moet je zorgen voor een permanent 12v triggersignaal op pin 8. Als de vriend waarvan je hem hebt overgenomen deze sub al als standalone heeft gebruikt moet hij hier al iets voor hebben.
Ik heb hem even geappt, hij zegt dat het misschien kan liggen aan dat de sub een zwak signaal uitzet, en dus een voorversterker nodig heeft. Hij had zelf al een apart kabeltje gemonteerd om de sub als standalone te kunnen gebruiken.

  • Olivierr28
  • Registratie: januari 2021
  • Laatst online: 15-03 13:27
CuBras schreef op maandag 15 maart 2021 @ 12:52:
Ik heb eenzelfde soort probleem gehad laatst. Bij mij bleek de kabel dat het signaal doorstuurt, geknakt tussen de reciever en de achterwand zat. Hierdoor kreeg de woofer geen signaal en zodoende had ik geen bas.

Wellicht dat dat ook bij jou aan de hand is of misschien is de kabel defect.
Dank voor je reactie, maar ik heb drie verschillende volledig nieuwe 3,5mm naar RCA kabels gebruikt met drie keer dezelfde uitkomst, dus ik denk niet dat dit het probleem is

  • ThinkPad
  • Registratie: juni 2005
  • Laatst online: 10:23

ThinkPad

Moderator Duurzame Energie & Domotica
Hoe heeft je vriend het aangesloten? Klinkt alsof hij een kabel rechtstreeks op de speaker heeft gemaakt (om de subwoofer als passieve sub te kunnen gebruiken). Jij wil het versterker deel wat is ingebouwd wel gebruiken, dus ik denk dat de modificatie opnieuw/anders moet.

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


  • ErikIrie
  • Registratie: februari 2014
  • Laatst online: 10:44
Ik begrijp de stereo tulp in het verhaal niet zo goed, de Edifier heeft een mono tulp sub out toch? Je hebt niet per ongeluk een van de sets stereo input op de Edities te pakken?

  • Propheticus
  • Registratie: juli 2009
  • Laatst online: 00:01
Olivierr28 schreef op maandag 15 maart 2021 @ 13:14:
[...]

Dit heeft die vriend van mij al gedaan. Naast de normale connector (XY-THA10) hangt een los kabeltje die hij zelf heeft gemonteerd om de sub ook los te kunnen gebruiken.
En dat losse kabeltje is... wat voor aansluiting? Foto's kunnen helpen, want dit klinkt als een geknutselde oplossing die wij natuurlijk niet kennen of kunnen vinden in de normale online documentatie.
3,5mm jack in de speakers die split naar twee verschillende inputs (rood en wit).
Is de 3.5mm subwoofer out op de Edifier speaker niet mono? Je gebruikt nu een stereo-jack, bij een mono-poort wordt het rechterkanaal dan kortgesloten met ground en (als het apparaat in kwestie hier tegen kan) blijft enkel links over. Probeer dus de witte tulpstekker eens. Als dit niet werkt is er wellicht een kabel met mono jack nodig.
Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True