De gemeente Amsterdam is een echte Bananen Republiek: bij het uitgeven van vergunningen volgen ze vaak juist niet de regels.
Ik raad je daarom aan de regelgeving heel goed te lezen. In mijn situatie stond duidelijk dat ik recht had op een vergunning (er is ook echt extreem veel plek hier) zolang je geen eigen garage plek hebt.
En er stond dat als je 2 auto's hebt en 1 garage plek, je recht hebt op 1 vergunning.
Toch wilde de gemeente mij geen vergunning geven. Ik heb wel 3x een aanvraag moeten indienen simpelweg omdat ze mijn aanvraag als foutief beschouwden waardoor ik geen bezwaar kon tekenen.
Uiteindelijk wel bezwaar kunnen maken en (via rechtsbijstand) hulp gezocht.
Uiteindelijk kreeg ik de vergunning maar in dezelfde brief stond dat ze de regels zouden wijzigen zodat deze aan het door hun gewenste beleid zou voldoen en de vergunning een jaar later zouden intrekken (dat stond dus is de brief waarin vergunning werd verstrekt).
Om die reden liet ik mijn bezwaar staan, immers ging mijn bezwaar om het feit dat ik volgens de regels een vergunning mag en een wijziging van verstrekkingsregels kan geen vergunning intrekken (dat is echt zo).
Gemeente super geïrriteerd dat ik mijn bezwaar niet inttok, hebben ze mijn specifieke huisnummer (ik woon in een complex met 25 appartementen in een plantsoen met nog 2 andere gebouwen) op de lijst "uitzonderingen" gezet die ongeacht regels geen vergunning krijgen.
Dit ontdekte ik pas tijdens de rechtszitting (via Skype) en heb ik direct aan de rechter gemeld.
Uiteindelijk was zelfs de rechter zwaar gefrustreerd door de gemeente. Er kwam geen enkel duidelijk argument, een vaag verhaal dat mijn specifieke huisnummer inmiddels aan een ander vergunningsgebied was geplaatst waardoor ik sowieso niet meer in mijn gebied mocht parkeren(!!).
Uiteindelijk hebben ze moeten uitspreken dat ik in mijn parkeergebied mag parkeren en de vergunning niet wordt uitgetrokken.
Die info staat dus vast. Ook in de uitspraak van de rechter waarin mijn bezwaar wel ongegrond werd verklaard omdat ik een vergunning had en de gemeente tijdens de zitting bovenstaande 2 zaken had verklaard.
Oftewel:
1 In haar communicatie zal de gemeente jou niet over de regels informeren. Dat hoor je zelf te doen.
2. Maak je de regels eigen.
3. Bepaal of jij wel of niet recht hebt op een vergunning. Waarschijnlijk wel, de garage is namelijk niet "vol", jij hebt simpelweg geen garage plek (die is alleen voor eigenaren ofzo). Maar check dit ZELF volgens de regels.
4. Maak bezwaar en schakel direct rechtsbijstand in.
5. Verzoek bij de project ontwikkelaar van je gebouw welke afspraken zijn gemaakt. Want in mijn geval werd juist gecommuniceerd tijdens de verkoopfase dat degenen die geen plek hadden gekocht zeker een vergunning konden krijgen.
Overigens heb ik moeite gedaan om dit alles samen te doen met andere bewoners en veel info met ze gedeeld maar niemand had veel interesse.. Nu merk ik dat meerdere buren echt bot vangen bij de gemeente.
[Voor 3% gewijzigd door Jazco2nd op 25-02-2021 21:44]