Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Help....Geen beeld (maar PC post wel)

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Gilraen
  • Registratie: december 2010
  • Laatst online: 16-06 00:58

Gilraen

The audacity!

Topicstarter
//Topic kan dicht, culplrit = de GPU.


---------------------

Hulp/meedenken gevraagd....

Mijn man en ik hebben allebei een nieuwe Ryzen-build sinds december. Ik heb al de nodige issues gehad met mijn build (WHEA's, bsods, etc.) en RMA is pending, maar het systeem van mijn partner was vanaf dag stabiel, nul issues. Tot vandaag.

Hij zat te gamen, nothing unusual, en ineens geven allebei z'n monitors geen beeld meer weer. Completely random. PC stond gewoon nog aan, Discord deed het nog ("Dude... where did you go???"), etc. PC post wel, hij kan zelfs nog inloggen tot in Windows, maar er is nul beeld. Ook niet tot aan Bios.

Zijn build:

Motherboard: Gigabyte Aorus B550 ELITE V2
CPU: Ryzen 5600X
GPU: MSI GeForce RTX 3060 Ti Gaming X Trio
PSU: Corsair 750X
RAM:G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC (QVL)
Koeling: Scythe Mugen PCGH

Wat hebben we al geprobeerd;
  • Kabels checken (zowel van monitors als in de case)
  • Andere kabels
  • Andere monitors
  • Onboard videokaart
  • Bios resetten (jumpers)
  • CMOS battery
  • SSDs/HDDs unpluggen om te kijken of we iig het bios konden bereiken met beeld
  • RAM sticks 1 voor 1 testen of in andere slots
We are totally at a loss. 8)7 Is zijn mobo of gpu nou ineens gewoon (semi) overleden, of zien we iets over het hoofd?

We zijn nu nog een oude 970 aan het opduikelen van ergens op zolder om uit te sluiten of het toch niet de GPU is, zodra we meer weten update ik het topic...

Dank alvast voor het meedenken...!

[Voor 9% gewijzigd door Gilraen op 23-02-2021 22:52]

Battle.net: Gilraen / Origin ID: Gilraen222

Beste antwoord (via Gilraen op 23-02-2021 22:52)


  • Uszka
  • Registratie: maart 2018
  • Laatst online: 15:19
Onboard videokaart is er niet met een Ryzen 5600X.

Test met een andere videokaart en videokaart testen in ander systeem.

Van welke biosversie is het moederbord voorzien?

Alle reacties


Acties:
  • Beste antwoord
  • +1Henk 'm!

  • Uszka
  • Registratie: maart 2018
  • Laatst online: 15:19
Onboard videokaart is er niet met een Ryzen 5600X.

Test met een andere videokaart en videokaart testen in ander systeem.

Van welke biosversie is het moederbord voorzien?

  • Gilraen
  • Registratie: december 2010
  • Laatst online: 16-06 00:58

Gilraen

The audacity!

Topicstarter
Oh serieus? Sorry, my bad dan (dit is onze eerste AMD build....), dus ik ging daar eigen gewoon vanuit. Dan toch wat meer 'hoop' dat het gewoon de videokaart is. HIj geeft aan dat z'n bios de meest recente is.

EDIT: yep, het is de GPU. Oude 970 werkt gewoon. Dat was onverwacht, dat de nieuwe zo snel is overleden... //topic closed en bedankt voor de reply!!

[Voor 28% gewijzigd door Gilraen op 23-02-2021 22:51]

Battle.net: Gilraen / Origin ID: Gilraen222



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True