Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

cpu-fan error

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Dragon-spirit
  • Registratie: augustus 2014
  • Laatst online: 22-05 15:49
Mijn vraag

Ik heb gister voor een vriend een pc gebouwd met de onderstaande hardware en software.
Alles netjes aan gesloten, en pc start op. Alleen krijg ik de melding: CPU-fan error: press f1 to run set-up
in beeld bij het opstarten.

Alle Fans die op de radiator, en de single fan die op de achterkant van de kast zit, zijn aangesloten op de Corsair iCUE H150i, bij geleverde Commander Core.
De AIO pump connector van de cooler is op de juiste connector op het moederbord aangesloten.

In de bios geeft het aan dat de cpu gemiddeld 32 graden is. dus qua cooling lijkt dat wel in orde.


Relevante software en hardware die ik gebruik:

Corsair iCUE 5000X RGB tower-behuizing
Corsair RM850, 850 Watt voeding
AMD Ryzen 9 3900X processor
Asus ROG STRIX X570-E GAMING moederbord
Corsair iCUE H150i Elite Capellix Liquid cpu-koeler
Corsair 32 GB DDR4-3200 Kit werkgeheugen
Samsung 980 PRO 1 TB SSD
GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC 8G
Corsair LL120 RGB LED PWM fan - Single Pack case fan

Legitieme Windows 10 pro installatie

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb

Bij het opzoeken van corsair forum, wordt aangeraden om de CPU-fan op ignore te zetten om het probleem te verhelpen. Echter kan ik de juiste instelling daarvoor niet vinden in de bios.

Er is nog geen biosupdate uitgevoerd omdat ik eerst de CPU-fan probleem wil opgelost wil hebben. de update heb ik, al gedownload en op stick gezet.

Waar ik aan zit te denken is: om een fan die op de radiator zit op de commander-core af te halen, en op de cpu-fan connector van het moederbord te plaatsen. maar of dat dan het probleem oplost?

Beste antwoord (via Dragon-spirit op 15-02-2021 01:00)


  • Nielson
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 23:35
De pomp geeft net als een fan een snelheidssignaal af, deze kun je aansluiten op de CPU-Fan header:
> Sluit de 24-pins kabel van de pomp aan op de Commander CORE (afbeelding 1).
> Sluit de tach-kabel van de pomp aan op de CPU_FAN-header op het moederbord (afbeelding 2).
> Sluit elke fan aan op de Commander CORE (afbeelding 3).
> Sluit de RGB-lead van elke fan aan op de Commander CORE (afbeelding 3).

Alle reacties


  • Nielson
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 23:35
Dragon-spirit schreef op zaterdag 13 februari 2021 @ 15:28:
Bij het opzoeken van corsair forum, wordt aangeraden om de CPU-fan op ignore te zetten om het probleem te verhelpen. Echter kan ik de juiste instelling daarvoor niet vinden in de bios.
Monitor menu -> CPU-Fan -> Ignore

  • Fordius
  • Registratie: januari 2012
  • Laatst online: 13-06 18:23
Zoals hierboven is aangegeven.
Of je hebt de cpu koeler aangesloten op cpu opt in plaats van cpu fan.

Even 1 van de 2 bekijken.

  • Dragon-spirit
  • Registratie: augustus 2014
  • Laatst online: 22-05 15:49
@Nielson Als ik naar hem toe ga, zal ik die instelling door lopen die je aangeeft
\
@Fordius Nee er zit niets aan gesloten op de CPU-fan connector nog, alle fans zit aangesloten op de commander core die bij geleverd is van de H150i

Alvast bedankt voor het antwoord. ik hou jullie op de hoogte.

Acties:
  • Beste antwoord
  • +1Henk 'm!

  • Nielson
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 23:35
De pomp geeft net als een fan een snelheidssignaal af, deze kun je aansluiten op de CPU-Fan header:
> Sluit de 24-pins kabel van de pomp aan op de Commander CORE (afbeelding 1).
> Sluit de tach-kabel van de pomp aan op de CPU_FAN-header op het moederbord (afbeelding 2).
> Sluit elke fan aan op de Commander CORE (afbeelding 3).
> Sluit de RGB-lead van elke fan aan op de Commander CORE (afbeelding 3).

  • Dragon-spirit
  • Registratie: augustus 2014
  • Laatst online: 22-05 15:49
@Nielson Dan is dat het probleem, ik Had de tach-kabel op de Aio pump header aangesloten op het moederboard. maar die moet dus op de cpu-fan connector.

  • Dragon-spirit
  • Registratie: augustus 2014
  • Laatst online: 22-05 15:49
Probleem opgelost. Het was inderdaad wat Nielson aangaf.

Dus de persoon is er happy mee. Alles werkt nu naar behoren.

Dank allemaal.
Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True