Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Desktop met nieuwe MSI MPG A650GF voeding start niet op

Pagina: 1
Acties:

  • EdjeHell
  • Registratie: december 2007
  • Laatst online: 06-06 13:04
N.a.v. het uitvallen van de videokaart na een aantal minuten (zie topic https://gathering.tweaker...message/65972610#65972610) heb ik een nieuwe voeding aangeschaft, een MSI MPG A650GF.

Zondag de oude voeding eruit gehaald, en de nieuwe erin, kabels vervangen door de nieuwe.
Echter nadat ik de switch op de voeding op ON zet, hoor ik elke seconde een tik in de voeding, en flashen de LED's op het moederbord. Indrukken van de aan/uit knop op de kast deed ook niks.

- Ik heb de CMOS gereset met een jumper cap en ook nog door de batterij er een uur uit te halen, maar dat had geen effect
- Toen de videokaart eruit gehaald, alleen het moederbord en cpu aangesloten, USB eruit etc., nog steeds tikken en flashende leds
- Toen heb ik de oude voeding weer aangesloten, en warempel ik kan het moederbord weer starten, de cpu koeler ging ook aan

Kan het zijn dat de nieuwe voeding kapot is? Of zie ik wat over het hoofd?

MSI H170A GAMING PRO - Moederbord
MSI MPG A650GF
2 x 4 GB Crucial Ballistix Sport - DDR4
2 x 4 GB Ballistix Sport LT Red - Geheugen
Intel I7 6700K (niet overclocked)
EVGA GTX 980 Ti ACX 2.0+
MSI MPG A650GF.
Samsung 850 EVO MZ-75E500 - Solid state drive
Seagate Desktop HDD ST2000DM001 - Vaste schijf

Windows 10 Home 64

(oude voeding Cooler Master G550M)

gr Edwin

[Voor 4% gewijzigd door EdjeHell op 10-02-2021 14:50]


  • Uszka
  • Registratie: maart 2018
  • Laatst online: 23:14
Klinkt als kortsluiting. Echt alle kabels vervangen, ook de sata en molex kabels?

  • EdjeHell
  • Registratie: december 2007
  • Laatst online: 06-06 13:04
Nee, alleen de kabels die bij de MSI voeding waren meegeleverd.
Ik zal even kijken wat er gebeurd als ik de oude voeding weer aansluit met videokaart en SSD, kijken of deze ook boot.
Ik kan de nieuwe voeding ook testen toch met een paperclip?

  • 99ruud99
  • Registratie: december 2018
  • Laatst online: 23:16
Je hebt dus kabels lopen inpluggen die er niet in horen. Zou het kunnen zijn dat er een reden was dat die er niet in horen?

Probeer eens enkel MSI kabels te gebruiken, en alle andere rommel even buiten beschouwing laten. (Enkel cpu en mobo stroom geven, heb je een m.2 SSD?)

  • EdjeHell
  • Registratie: december 2007
  • Laatst online: 06-06 13:04
Ik heb alle kabels voor ATX, CPU, PCI en SATA die bij de nieuwe MSI MPG A650GF.voeding zaten in gebruik genomen, dus de oude kabels van de oude Cool Mastervoeding verwijderd (deze hadden ook andere stekkers aan de voeldingkant).

Er was een molex voor de oude casefans, maar ik heb gelijk nieuwe Noctua fans geïstalleerd. Deze heb ik aangesloten op de CPUFAN1 en CPUFAN2 connectors op het moederbord (dit zijn PWM mode). De bestaande CPU koeler (Cooler Master X Dream i117) zat op de CPUFAN1, deze heb ik verplaatst naar de SYSFAN1 (Voltage mode), omdat de i117 geen pwn heeft, die zat dus eigenlijk verkeerd al die tijd (2,5 jaar).

De SSD is een Samsung 850 EVO MZ-75E500 dus geen M.2.

Wat ik me wel afvraag is de dubbele stekkerblok aan de voedingkant van de ATX kabel, een 18 en een 8 pins. Ik gebruik dan alleen de 18 pins. Ik vind hierover weinig informatie online.
De cpu kabel steek ik dan in de CPU ingang onder de 18 pins motherboard.

Ik kan eventueel een foto plaatsen van de stekkers als dat handig is?

Maar ik heb dus alleen de ATX en CPU aangesloten, en zo gauw ik de voeding op ON zet, begint deze te tikken.Ik kan het nog een keer proberen en de USB stekkers en sata van het moederbord unpluggen.
Maar dezeflde actie met de oude voeding gaf wel power aan het moederbord...

Dit is de eerste keer dat ik een voeding vervang, ik dacht dat moet te doen zijn (heb al wel eerder CPU's, coolers e.d.).

  • EdjeHell
  • Registratie: december 2007
  • Laatst online: 06-06 13:04
Hieronder een foto van ATX kabel met de vreemde 8 pins stekker, en de plekker op de voeding waar ik de MB, CPU en PCI aansluit.




  • 99ruud99
  • Registratie: december 2018
  • Laatst online: 23:16
Als je goed kijkt staat er bij de rechter onderin moederbord boven. Daar moet 2e deel van die stekker in.

Cpu is voor cpu bovenin.

  • 99ruud99
  • Registratie: december 2018
  • Laatst online: 23:16
Ps hoe krijg je een 10-gaten stekker in een 8 gaten uitgang gepropt?

  • EdjeHell
  • Registratie: december 2007
  • Laatst online: 06-06 13:04
WTF dat is het gewoon, ik moet beide stekkers op de voeding aansluiten! Omdat de kabels zo nieuw en stug zijn, dacht ik dat het niet kon. Omdat ik er ook geen foto's of documentatie over kon vinden, heb ik alleen de 18 pins aangesloten...
Het moederbord start nu op, vanavond de rest aansluiten.
En het is inderdaad een 10 pins stekker, een geen 8 pins...

Ik ben weer heel blij, dank voor het meedenken, waar zou ik zijn zonder de tweakers!

  • EdjeHell
  • Registratie: december 2007
  • Laatst online: 06-06 13:04
Even een follow up.
De voeding werkt nu prima, maar ik heb een storing met de videokaart, zie mij oorspronkelijke topic in de videokaarten sectie: https://gathering.tweaker...message/65972610#65972610
Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True