Davidshadow13 schreef op woensdag 3 februari 2021 @ 22:02:
Inderdaad ik ben blij dat er een winkel is die hier iets aan wilt doen en hier ook open en transparant over is.
Tja of het wettelijk mag als zij aannemelijk kunnen maken dat er wereldwijde schaarste is (wat zo is), waardoor zelfs met de grootste inspanning er niet geleverd kan worden dan kunnen ze het altijd gooien op het feit dat er niet geleverd kan worden omdat zij bij geen enkele leverancier kunnen inkopen. Dan moeten zij een alternatief bieden of geld terug en dan is daarmee de kous af. Verwacht niet dat er een rechter is die hun in het ongelijk stelt dan.
Het is maar de vraag of daarmee de kous af is. In beginsel dient er immers geleverd te worden. Als er elders wel geleverd kan worden tegen een hoge prijs... tja dan heb je een probleem, want dat is geen legitieme reden om dan maar niet te leveren. Het verschil in prijs kan immers als schade worden verhaald in dat geval.
Praetextatus schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 12:18:
[...]
Nou zo zwart wit is het niet denk ik. Ze geven wel een reden namelijk. Het is een beetje een grijs gebied, betreft primaire levensbehoeften zijn er duidelijke regels hierover.
En als er een rechtzaak hierover gevoerd zou worden dan denk ik dat het goed aannemelijk gemaakt kan worden dat klanten problemen ondervinden door oa scalpers. Dan is het nog een afweging, wat zijn de nadelen en impact als de verkoper gaat rantsoeneren in alle redelijkheid.
Dat gezegd hebbende, ik ben geen jurist maar vindt het wel logisch. Ik heb geen nieuwe videokaart nodig

Dat ze een reden geven is nog niet juridisch zaligmakend. De reden die ze nu achteraf geven is vooraf niet als verkoopvoorwaarde genoemd, dus juridisch niets waard.
Met jouw idee over een rechtszaak sla je de plank volledig mis. Het is immers niet wettelijk verboden om 10 of 100 van die kaarten tegelijk te kopen.
Waarmee ze gelazer op hun nek halen als mensen die als eerste hebben besteld daar dan achter komen.
Ze hadden beter direct toen duidelijk werd dat er problemen zijn met leveren de voorwaarden kunnen aanpassen in het bestelproces bij dit product. Dan hebben ze een poot om op te staan. Niet nu achteraf de moraalridder gaan uithangen.
downtime schreef op maandag 8 februari 2021 @ 15:28:
[...]
Maar er is wel een geldige reden. Namelijk onvermogen om alle openstaande orders binnen een redelijke termijn uit te leveren. Dat lijkt mij overmacht. En als je dan toch klanten moet teleurstellen dan liever ervoor kiezen om zoveel mogelijk klanten één kaart te leveren.
We hebben ook een spreekwoord met huid en beer.... Veel websjops gaan meer voor die andere met een steen en ezel.
Ze kunnen wel heel goed snel en veel orders aannemen, maar als er vervolgens gedonder komt ligt dat aan de leveranciers die niet kunnen leveren. Dat doen ze toch echt zelf met deze manier van werken.
Owja de vraag van de TS.....
Nee dit kan niet zomaar. Helemaal niet op het moment dat er daadwerkelijk producten geleverd kunnen worden, maak je het jezelf juridisch moeilijk door order te gaan annuleren. Als zij niet vooraf deze spelregels hebben opgelegd, dan hebben ze zelfs een probleem. Iemand die zijn order geannuleerd ziet en elders meer moet betalen, kan dat verschil verhalen.