Dit dus.
Tevens kan je met ventileren controleren hoe er wordt geventileerd. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie is het de bedoeling dat het vuile lucht afgezogen wordt in je WC, Badkamer en keuken. De frisse lucht zou dan door de ventilatieroosters bij je ramen gezogen worden.
Nadeel hiervan is dat er hitte verloren gaat.
Je hebt er niets aan dat het frisse lucht door je brievenbusklep gaat.
Met balansventilatie wordt dit ook weer opgelost. Dan hoort je woning luchtdicht te zijn en wordt het af en toevoer van lucht mechanisch geregeld. Bijkomend feit is dat het lucht wat naar binnen wordt geblazen opgewarmd wordt met het lucht wat naar buiten gaat.
Ideaal natuurlijk, echter is dit bijna niet te realiseren in een bestaande woning.
NoepZor schreef op woensdag 3 februari 2021 @ 10:05:
[...]
Mijn vraag is meer of het zin heeft om alles 100% dicht te krijgen qua tocht en dan alle roosters te openen. Krijg ik dan bijvoorbeeld geen koude trek door het zitgedeelte als ik voor het rooster open zet en hij achter in huis bij de keuken afzuigt? Of laat het maar lekker (miniem) tochten.
Je kan je roosters ook dicht draaien zover je het zelf wilt. Ik heb aan de kant van mijn woonkamer ook de rooster dichtzitten, maar die van de keuken weer half open.
Je gaat wel onderdruk krijgen als er niet genoeg lucht naar binnen gezogen kan worden en je mechanische ventilatie of je afzuigkap(die naar buiten blaast) aan staat.
Je afvoer kan bijvoorbeeld stinken als er onderdruk in je huis is.
[Voor 31% gewijzigd door com2,1ghz op 03-02-2021 10:12]