Toon posts:

Volvo C70 uit 2001 met km stand +- 340.000

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen

Vraag


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Mijn vraag
Ik wil binnenkort mijn eerste auto gaan kopen, het lijkt mij leuk om een cabrio te rijden met mijn vrienden in de zomer. een prima 4 persoons cabrio heb je alleen als je praat over de volvo c70 uit 1999-2002. deze kosten rond de 2000-3500 euro. maar ik krijg van vrienden te horen dat je voor die prijs een 10x betere auto kan kopen de dan geen cabrio is maar wel stukken beter.
ik zelf heb niet veel verstand van auto's en wil daarom de tweakers vrienden vragen om advies.
Is de Volvo C70 cabriolette een goede wagen voor de prijsklasse of is er een andere betere cabrio voor die prijsklasse m met 4 persoons?
En stel dat je voor deze pijs een beter auto kan kopen, welke zouden jullie dan aanraden?

Mvg
Younessdk

[Voor 13% gewijzigd door YounessDK op 30-01-2021 14:59]

Alle reacties


 • Knul
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:36
Je hebt altijd onderhoudskosten aan een 20 jaar oude auto met 3 ton + op de teller. Andere 4-zits cabrio's zijn de Audi Cabrio, BMW 3-serie, en de Saab 9-3 cabrio. Hou er rekening mee dat het achterin iedere cabrio erg krap is en dat harder dan 60km/h niet fijn is voor de mensen achterin.

Ga kijken welke je het mooist/fijnst vindt en hou alvast een paar duizend euro apart voor onderhoud.

 • upje
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 19:32
Samenvattend
* je eerste auto
* je hebt geen verstand van auto's
* je overweegt een cabrio van > 20 jaar oud met > 3 ton op de teller

Dit kan gewoon niet goed gaan. Doe het niet.

 • laurens0619
 • Registratie: Mei 2002
 • Nu online
Is een oude cabrio een verstandige koop?
Nee alles behalve, het advies dat je hier gaat krijgen is waarschijnlijk om een toyota corolla/starlet te kopen en er mee leren te rijden.

Ik heb 4 jaar geleden een saab 93 cabrio met 2 ton op de teller gekocht. Verstandige koop? Nee. Veel gedoe mee gehad? Zeker. Leuk? Fantastisch, een van mijn beste keuzes ooit

Als jij het geld makkelijk kunt missen dan is een cabrio van 2000-3000 gewoon een super leuk avontuur! Natuurlijk even na laten kijken met iemand die er verstand van heeft en potje reserveren voor onderhoud. Verder doen!

CISSP! Drop your encryption keys!


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Bedankt allemaal tot nu toe voor de reacties, welke auto van rond de 3000 euro dat toch nog wel een dikke bak is zouden jullie aanraden?

 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
laurens0619 schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 15:52:
Is een oude cabrio een verstandige koop?
Nee alles behalve, het advies dat je hier gaat krijgen is waarschijnlijk om een toyota corolla/starlet te kopen en er mee leren te rijden.

Ik heb 4 jaar geleden een saab 93 cabrio met 2 ton op de teller gekocht. Verstandige koop? Nee. Veel gedoe mee gehad? Zeker. Leuk? Fantastisch, een van mijn beste keuzes ooit

Als jij het geld makkelijk kunt missen dan is een cabrio van 2000-3000 gewoon een super leuk avontuur! Natuurlijk even na laten kijken met iemand die er verstand van heeft en potje reserveren voor onderhoud. Verder doen!
Top Thanks voor je reactie! je hebt zeker gelijk, maar de auto die ik heb gezien, de eigenaar daarvan zegt dat hij de auto altijd heeft onderhouden bij een volvo specialist. dan zou het niet veel problemen moeten voorstellen toch? en over hoeveel euro praten gemiddeld we qua onderhouden?

 • Mar.tin
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 16:00
[verwijderd]

[Voor 116% gewijzigd door Mar.tin op 28-07-2022 10:44]


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Mar.tin schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 16:13:
Emotioneel gezien snap ik dat je een dikke bak wil.

Maar als er geen budget is om eerder genoemde dikke bak goed te onderhouden is de lol gauw op.

Reken met een dergelijke auto er op dat je zijn aanschafwaarde ook nog een keer gaat moeten investeren in dingen die kapot gaan, en je kunt er prima lol aan hebben.

Als je dat kunt missen, ga opzoek, ga rijden en kijken met iemand die er kaas van gegeten heb, en beleef er plezier aan.

Als je het niet kunt missen, doe het niet, bespaar je de kopzorgen van een voertuig kopen waar je je zuurverdiende niet misbare centen in moet stoppen om hem op de weg te houden. Extra als het een voertuig is waarvan je afhankelijk bent/wordt om bijvoorbeeld van en naar je werk te rijden.

Als het alleen maar een auto is voor letterlijk in de zomer tripjes met vrienden mee te doen liggen de zaken natuurlijk alweer heel anders, immers heb je dan waarschijnlijk een alternatief vervoersmiddel om je dagelijkse dingen mee te doen.

Als het je primaire vervoersmiddel wordt, vraag jezelf dan ook af of je bereid bent te leven met de mogelijke nadelen aan een 20 jaar oude cabrio (is het dak waterdicht?) heb je zin om in de winter / herfst mogelijkerwijs in een nat hok te rijden? Heb je de zin en de tijd om het dakje goed te onderhouden?

Het zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen. Die 3 maanden zomer zijn leuk, maar heb je zin om de overige 9 maanden in een voertuig te rijden dat (misschien) niet voldoet aan wat je wil?

Een auto is heel persoonlijk, het is moeilijk om iemand een aanrader te geven. Zéker als je weet dat die persoon waarschijnlijk niet helemaal open staat op wat je te zeggen hebt. Immers kijkt iedereen er anders tegen aan. Voor mij is het een vervoersmiddel, dat moet comfortabel zijn, zuinig / goedkoop rijden, weinig onderhoud behoeven en in het algemeen in dienst staan van mij, en niet andersom. En dan heb ik 2 rechterhanden, houd echt wel van sleutelen. Maar het apparaat dat verantwoordelijk is om mij elke dag van en naar werk te brengen, daar wil ik niet elke 6 maanden iets aan hoeven fiksen.
Dus als ik hoor: €3000,- budget voor een auto, dan denk ik aan een Aygo :)
Zeker zeker waar, Thanks voor het advies. Ik ga dan inderdaad ondertussen even kijken voor alternatieve en dus niet perse cabro. Eventuele suggesties?

 • _JGC_
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 20:25
Houd ook rekening met wegenbelasting en verzekering, die zijn voor een grote bak niet mals. Verder lust zo'n grote bak ook wel een slokje benzine.

Ik heb zelf een 206SW van 2003. Uit noodzaak gekocht omdat de motor van mijn 207SW geklapt was en ik geen geld had voor wat anders. Nu ben ik zelf niet bang om te sleutelen en zijn de instructies uit de Haynes boeken heel duidelijk, maar als je alles moet laten doen loop je heel erg snel leeg op een oude auto. Om voorbeeldje te noemen:
- carter lekkage
- grote beurt
- rem ontluchting lek achter
- remschijven en blokken voor
- klepdekselpakking
- katalysator lassen
- achterdemper lek
- airco compressor vastgelopen
- airco condensor verstopt

Alles bijelkaar zo'n 650 euro aan onderdelen en uitbesteden van werkzaamheden, als je dat zou laten doen ben je zo 2000 euro verder (op een auto van 900 euro aanschaf). Dan heb ik de mazzel dat onderdelen voor een 206 geen ruk kosten, ik excl BTW kan inkopen, 20% korting krijg bij een webshop en wat er overblijft zakelijk als kosten opgevoerd mag worden, anders was ik er niet eens aan begonnen.

 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
Afgelopen zomer een Opel Astra Twintop gekocht voor 3200 euro. Deze is uit 2006. Je kan hier met 4 personen in zitten als het dak open is. Dicht is ook mogelijk, maar zal een stuk krapper zijn.

Bedenk goed, dat een cabrio snel voor meer kosten kan zorgen, dan een normale auto. Zeker als ze wat ouder zijn. Beste tip die ik kan geven, zorg dat je lid wordt van een forum m.b.t. de auto wat je wilt. Daar zit altijd veel kennis en zal zeker schelen in de kosten. Wordt ook al lid voordat je naar zo'n auto gaat kijken. Dan weet je vrij snel waar je op moeten letten bij aanschaf. En wat ook helpt, is dat je zelf geen 2 linkerhanden hebt.

Om een idee te geven, hoe het bij ons is verlopen qua kosten vanaf de aanschaf, hier een kort overzicht:

Volgens de verkopende garage, was er een probleem met de parkeersensoren. Zo stond de auto ook geadverteerd. In die periode lagen de prijzen voor deze auto rond de 5000 euro, afhankelijk van de uitvoering.

De auto moest ook nog een apk hebben, maar die zat in de prijs erbij.

Bij het kijken, kwamen wij nog de volgende punten tegen:

- scheurtje in de bekleding van de bestuurdersstoel.
- lichte beschadiging op het dashboard.
- roestplekje in de dorpel.
- glas van de koplampen wat verweerd.

Verder werkte alles goed.

Prijs was destijds beduidend lager dan wat gemiddeld was, dus de bovenstaande puntjes voor lief genomen. (Wat niet in de advertentie erbij stond, is dat er een OPC spoiler pakket opzat).

De vorige auto hebben we voor een leuke prijs kunnen verkopen, zelfs meer dan verwacht, (verwacht 3600, 4200 ervoor gekregen) dus we hadden wat extra budget voor wat eventuele reparaties nog.

We zijn inmiddels een half jaar verder en tot nu toe aan de auto uitgegeven aan noodzakelijk onderhoud / reparaties:

- rubber handvat achterklep: 13 euro
- nieuwe accu voor de zekerheid: 85 euro
- accubak vervangen, in de oude bleef de nieuwe accu niet vastzitten: 15 euro
- alle lampen vervangen en meteen reserve lampjes gekocht: 40 euro
- relais vervangen, parkeersensoren werken weer naar behoren: 4 euro (lichtsensor en radio waren ook een storing gaan geven, maar liep allemaal langs dat relais, waarschijnlijk nooit gevonden als lichtsensor en radio geen storing hadden gekregen)

Wat gaat gebeuren als het weer goed weer is:
- filters en olie vervangen.
- glas van lampen voor polijsten om krassen weg te halen en de gele gloed weg te halen. Lukt dat niet dan nieuwe lichtunits erop. Kosten zullen max 200 euro zijn.

Op langere termijn, moeten de banden vervangen worden, maar dat zien we tegen de tijd van de apk wel. Op dit moment nog voldoende profiel.

Verder hebben wij nog uitgegeven aan de auto (ter comfort):
- nieuwe speakers: 250 euro
- oude laptop om XP op te draaien: 25 euro
- Opcom bij Ali gekocht: 15 euro
- Wat plugjes, stekkertjes en andere kleine meuk bij Ali: 20 euro.
- Radio bij Ali: 100 euro (wordt geleverd incl. Bekabeling om stuurbediening te laten werken op een nieuwe radio en bekabeling om de canbus aan te blijven sturen ivm boordcomputer.)

Al met al hebben wij niet te klagen qua kosten.

En ondertussen kunnen wij rustig stellen, dat we niet kunnen wachten tot het dak weer open kan. Het genot wat je hebt en de ontspanning die je daardoor krijgt, was de keuze meer dan waard.

 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Colini schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 16:59:
Afgelopen zomer een Opel Astra Twintop gekocht voor 3200 euro. Deze is uit 2006. Je kan hier met 4 personen in zitten als het dak open is. Dicht is ook mogelijk, maar zal een stuk krapper zijn.

Bedenk goed, dat een cabrio snel voor meer kosten kan zorgen, dan een normale auto. Zeker als ze wat ouder zijn. Beste tip die ik kan geven, zorg dat je lid wordt van een forum m.b.t. de auto wat je wilt. Daar zit altijd veel kennis en zal zeker schelen in de kosten. Wordt ook al lid voordat je naar zo'n auto gaat kijken. Dan weet je vrij snel waar je op moeten letten bij aanschaf. En wat ook helpt, is dat je zelf geen 2 linkerhanden hebt.

Om een idee te geven, hoe het bij ons is verlopen qua kosten vanaf de aanschaf, hier een kort overzicht:

Volgens de verkopende garage, was er een probleem met de parkeersensoren. Zo stond de auto ook geadverteerd. In die periode lagen de prijzen voor deze auto rond de 5000 euro, afhankelijk van de uitvoering.

De auto moest ook nog een apk hebben, maar die zat in de prijs erbij.

Bij het kijken, kwamen wij nog de volgende punten tegen:

- scheurtje in de bekleding van de bestuurdersstoel.
- lichte beschadiging op het dashboard.
- roestplekje in de dorpel.
- glas van de koplampen wat verweerd.

Verder werkte alles goed.

Prijs was destijds beduidend lager dan wat gemiddeld was, dus de bovenstaande puntjes voor lief genomen. (Wat niet in de advertentie erbij stond, is dat er een OPC spoiler pakket opzat).

De vorige auto hebben we voor een leuke prijs kunnen verkopen, zelfs meer dan verwacht, (verwacht 3600, 4200 ervoor gekregen) dus we hadden wat extra budget voor wat eventuele reparaties nog.

We zijn inmiddels een half jaar verder en tot nu toe aan de auto uitgegeven aan noodzakelijk onderhoud / reparaties:

- rubber handvat achterklep: 13 euro
- nieuwe accu voor de zekerheid: 85 euro
- accubak vervangen, in de oude bleef de nieuwe accu niet vastzitten: 15 euro
- alle lampen vervangen en meteen reserve lampjes gekocht: 40 euro
- relais vervangen, parkeersensoren werken weer naar behoren: 4 euro (lichtsensor en radio waren ook een storing gaan geven, maar liep allemaal langs dat relais, waarschijnlijk nooit gevonden als lichtsensor en radio geen storing hadden gekregen)

Wat gaat gebeuren als het weer goed weer is:
- filters en olie vervangen.
- glas van lampen voor polijsten om krassen weg te halen en de gele gloed weg te halen. Lukt dat niet dan nieuwe lichtunits erop. Kosten zullen max 200 euro zijn.

Op langere termijn, moeten de banden vervangen worden, maar dat zien we tegen de tijd van de apk wel. Op dit moment nog voldoende profiel.

Verder hebben wij nog uitgegeven aan de auto (ter comfort):
- nieuwe speakers: 250 euro
- oude laptop om XP op te draaien: 25 euro
- Opcom bij Ali gekocht: 15 euro
- Wat plugjes, stekkertjes en andere kleine meuk bij Ali: 20 euro.
- Radio bij Ali: 100 euro (wordt geleverd incl. Bekabeling om stuurbediening te laten werken op een nieuwe radio en bekabeling om de canbus aan te blijven sturen ivm boordcomputer.)

Al met al hebben wij niet te klagen qua kosten.

En ondertussen kunnen wij rustig stellen, dat we niet kunnen wachten tot het dak weer open kan. Het genot wat je hebt en de ontspanning die je daardoor krijgt, was de keuze meer dan waard.
Ja precies, als je de goede eruit pikt, dmv iemand mee te nemen die er goed verstand van heeft. Kan het toch gewoon een goeie bak zijn de C70 (mits de wegenbelasting etc. Niet teveel is). En ik ken hier en daar wel wat garages waar ik te werk kan en heb best wel wat familieleden die houden van sleutelen. Zeg jij nu koop je c70 of de opel astra twintop?

 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
Persoonlijk denk ik dat de Opel goedkoper zal zijn:

- wegenbelasting lager
- verzekering misschien wat lager
- onderhoud en onderdelen zullen vrijwel zeker wat goedkoper zijn.
- verbruik

Zoek zeker eerst uit wat je aan verzekering en wegenbelasting kwijt bent.

Verder denk ook goed na of je een softtop of een hardtop wilt. Beiden hebben voor- en nadelen. Denk aan windgeruis, isolatie / verwarming, onderhoud.

Maak een goede testrit met de auto. Zicht rondom is een stuk minder als het dak dicht is. Kan een uitdaging met file parkeren.

Persoonlijk vind ik beide modellen mooi, maar rond het bedrag waar jij naar aan het kijken bent, zou ik voor ik eerder voor een Opel gaan dan een C70.Foto van onze auto.

 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Zeker een mooie auto, ik ga even een kijken nemen hier en daar. Thanks!

 • Knul
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:36
@YounessDK ik heb een 26 jaar oude BMW 3-serie cabrio en ik hou alle kosten ervan bij, die kan je hier terugvinden:

https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1035089.html

Let wel, ik heb veel schadevrije jaren dus mijn verzekeringspremie is niet zo hoog. Daarnaast doe ik het onderhoud bij een vriend van me, dus ik betaal _veel_ minder arbeidskosten. Alsnog kost de auto me €0,28 per gereden km zonder dat ik afschrijving meeneem. Ik heb hem in april 2019 gekocht, sindsdien ben ik in totaal €9730 kwijt geweest aan de auto, zonder dat er echt gekke dure dingen waren.

Besef je dat wel goed voor je er aan begint.

Ohja, de mijne heeft 160k km gelopen, met 300k+ zul je nog wat meer onderhoud moeten verrichten waarschijnlijk.

[Voor 8% gewijzigd door Knul op 30-01-2021 18:08]


 • laurens0619
 • Registratie: Mei 2002
 • Nu online
En een mx5?
Achterin een cabrio zitten is toch echt vervelend, gewoon vaker wisselen en met 2 man erin
Mx5 is echt leuk cheap auto (in aanschaf, onderhoud en belasting) en het rijdt fantastisch

CISSP! Drop your encryption keys!


 • Knul
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:36
laurens0619 schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 18:10:
En een mx5?
Achterin een cabrio zitten is toch echt vervelend, gewoon vaker wisselen en met 2 man erin
Mx5 is echt leuk cheap auto (in aanschaf, onderhoud en belasting) en het rijdt fantastisch
Dan hoop ik dat TS kan lassen, want voor 3k moet je goed je best doen om er eentje te vinden waarvan de dorpels intacts zijn.

 • laurens0619
 • Registratie: Mei 2002
 • Nu online
Knul schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 18:11:
[...]


Dan hoop ik dat TS kan lassen, want voor 3k moet je goed je best doen om er eentje te vinden waarvan de dorpels intacts zijn.
Ja helemaal eens dat de dorpels berucht zijn, of iets meer uitgeven voor een met nieuwe dorpels? Dat verdien je zo terug kwa vaste lasten. Mijn saab cabrio is al 83 euro per maand belasting. De mx5 35

[Voor 8% gewijzigd door laurens0619 op 30-01-2021 18:15]

CISSP! Drop your encryption keys!


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Knul schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 18:08:
@YounessDK ik heb een 26 jaar oude BMW 3-serie cabrio en ik hou alle kosten ervan bij, die kan je hier terugvinden:

https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1035089.html

Let wel, ik heb veel schadevrije jaren dus mijn verzekeringspremie is niet zo hoog. Daarnaast doe ik het onderhoud bij een vriend van me, dus ik betaal _veel_ minder arbeidskosten. Alsnog kost de auto me €0,28 per gereden km zonder dat ik afschrijving meeneem. Ik heb hem in april 2019 gekocht, sindsdien ben ik in totaal €9730 kwijt geweest aan de auto, zonder dat er echt gekke dure dingen waren.

Besef je dat wel goed voor je er aan begint.

Ohja, de mijne heeft 160k km gelopen, met 300k+ zul je nog wat meer onderhoud moeten verrichten waarschijnlijk.
Thanks ik ga even een kijkee nemen!

 • Anoniem: 258387
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
@deepbass909 kan je alles vertellen over een 4 zits cabrio met een wat hogere km stand en het onderhoud wat daarbij komt kijken, hoe het in de winter is en rijdt en waar je op moet letten.

 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 20:30

-tom-562

Oliesjeik

Een goede C70 cabrio koop je niet voor 2k (en ook niet voor 3,5k). Verder, ondanks wat sommige Volvo fans je willen laten geloven, kan een Volvo ook gewoon stuk en met die KM-standen kan er nog genoeg aan mankeren (waaronder een hoop achterstallig onderhoud). Ik zou zo'n auto (met dat budget) alleen kopen als je zelf handig bent en het niet erg vind om zelf af en toe wat te sleutelen en/of achterstallig onderhoud weg te werken.
Bij een cabrio heb je naast de standaard zwakke punten van zo'n Volvo (wielophanging, bepaalde dingetjes aan het motorblok, evt. de automaat of koppeling) ook nog wat extra aandachtspunten, zoals het dak.

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Anoniem: 258387 schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 19:58:
@deepbass909 kan je alles vertellen over een 4 zits cabrio met een wat hogere km stand en het onderhoud wat daarbij komt kijken, hoe het in de winter is en rijdt en waar je op moet letten.
Thanks ik ga hem even benaderen dan!!

 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
-tom-562 schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 20:26:
Een goede C70 cabrio koop je niet voor 2k (en ook niet voor 3,5k). Verder, ondanks wat sommige Volvo fans je willen laten geloven, kan een Volvo ook gewoon stuk en met die KM-standen kan er nog genoeg aan mankeren (waaronder een hoop achterstallig onderhoud). Ik zou zo'n auto (met dat budget) alleen kopen als je zelf handig bent en het niet erg vind om zelf af en toe wat te sleutelen en/of achterstallig onderhoud weg te werken.
Bij een cabrio heb je naast de standaard zwakke punten van zo'n Volvo (wielophanging, bepaalde dingetjes aan het motorblok, evt. de automaat of koppeling) ook nog wat extra aandachtspunten, zoals het dak.
Ooh oke tom, maar wat voor auto voor rond de 2-3,5k zou je me dan aanraden?

 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
YounessDK schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 20:52:
[...]


Ooh oke tom, maar wat voor auto voor rond de 2-3,5k zou je me dan aanraden?
YounessDK,

Gezien dat het onmogelijk is om in je hoofd en portemonnee te kijken 😉, zou je a.u.b. wat meer info kunnen geven over je wensenlijstje naast dat je bij voorkeur een cabrio wilt en er met 4 personen in kunt zitten en max 3500 euro eraan wilt besteden? Als de optie cabrio al komt te vervallen bijvoorbeeld, dan is het nog steeds lastig om ook maar een beetje nuttig advies te kunnen geven.

Denk hierbij aan:
- Wat wil / kun je max besteden per maand aan de auto m.b.t. vaste lasten, zoals wegenbelasting, verzekering, reservering onderhoud.
- veel lange afstanden of veel korte afstanden.
- welke opties je graag zou willen op de auto
- ben je op zoek naar de sportief ogende auto of maakt design je niks uit.

 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Colini schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 22:10:
[...]


YounessDK,

Gezien dat het onmogelijk is om in je hoofd en portemonnee te kijken 😉, zou je a.u.b. wat meer info kunnen geven over je wensenlijstje naast dat je bij voorkeur een cabrio wilt en er met 4 personen in kunt zitten en max 3500 euro eraan wilt besteden? Als de optie cabrio al komt te vervallen bijvoorbeeld, dan is het nog steeds lastig om ook maar een beetje nuttig advies te kunnen geven.

Denk hierbij aan:
- Wat wil / kun je max besteden per maand aan de auto m.b.t. vaste lasten, zoals wegenbelasting, verzekering, reservering onderhoud.
- veel lange afstanden of veel korte afstanden.
- welke opties je graag zou willen op de auto
- ben je op zoek naar de sportief ogende auto of maakt design je niks uit.
Yess, ik vind sportief ogend wel fijn ja. Ik zal niet al te grote afstanden afleggen want ik woon in de stad. en verder comfort en als de auto een beetje gas kan geven ben ik daar ook niet vies van. verder maken de vaste lasten niet al te veel uit want die zullen vast niet al te hoog zijn voor simpele auto's zegmaar, maar heb wel liever benzine dan diesel ofc.

Thanks colini

 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 20:30

-tom-562

Oliesjeik

YounessDK schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 20:52:
[...]


Ooh oke tom, maar wat voor auto voor rond de 2-3,5k zou je me dan aanraden?
Als het sportief en betrouwbaar moet zijn, in die prijsklasse: Toyota Celica

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
YounessDK schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 22:39:
[...]


Yess, ik vind sportief ogend wel fijn ja. Ik zal niet al te grote afstanden afleggen want ik woon in de stad. en verder comfort en als de auto een beetje gas kan geven ben ik daar ook niet vies van. verder maken de vaste lasten niet al te veel uit want die zullen vast niet al te hoog zijn voor simpele auto's zegmaar, maar heb wel liever benzine dan diesel ofc.

Thanks colini
Verzekering en wegenbelasting kan veel verschillen, afhankelijk van je leeftijd, exacte plaats waar je woont, vermogen van de auto, leeftijd en hoe je wilt verzekeren. Een Peugeot 108 uit 2010 kost je rond de 56 euro per maand in de regio Rotterdam, de genoemde Twintop 116 euro per maand. Reken voor benzine maar op ongeveer 100 euro per maand.

Reserveer verder maar ongeveer 100 euro per maand aan onderhoudskosten en dan zit je al op minimaal 256 euro.

https://www.autotrader.nl...to=3500&sort=price&desc=1

Ff kort een selectie gemaakt op de info die je tot nu toe gegeven hebt. In totaal 8439 auto's die voldoen aan je wensen / eisen. (Disclaimer, sportief ogend is niet te selecteren, dus gekozen voor benzine, hatchback, coupe en cabrio tot een prijs van 3500 euro).

Kijk de lijst eens door en laat weten wat je bevalt. Je kan ook per auto meteen zien wat je kwijt bent aan verzekering per maand.

 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
-tom-562 schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 22:54:
[...]

Als het sportief en betrouwbaar moet zijn, in die prijsklasse: Toyota Celica
Zeker een erg leuke optie..

Edit: ff snel gekeken qua kosten aan wegenbelasting en verzekering, gebaseerd op 25 jaar oud, 0 schadevrije jaren en een adres in het centrum van Rotterdam. Verzekering begint bij ongeveer 70 euro per maand (alleen WA) en wegenbelasting is 44 euro per maand.

Edit 2: Is TS 18 jaar oud, dan begint de verzekering bij 123 euro per maand.

[Voor 43% gewijzigd door Colini op 30-01-2021 23:09]


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Als ik nu zo een beetje kijk in de doorgestuurde link, vind ik de nieuwe seat ibiza 5 deurs, BMW 318 Ci
,Audi A3, volkswagen Golf, en de opel vectra GTS 2.2 vond ik er ook suuuper hard en mooi eruitzien. die staan erop voor 2500 euro. dit soort auto's vind ik dus ook super gaaf en zijn dus nog een stuk meer betaalbaar ook. dus als jullie iets van zo een auto, kunnen schetsen en daar ideale van weten zou ik echt super tevreden zijn!!!

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 20:22

deepbass909

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Ik hoorde mijn naam ;)

Ik heb mijn 3-serie cabrio (E36) in 2011 gekocht en tot 2019 gebruikt als daily. Ik reed er tot 2019 zo'n 30.000km tot 40.000km per jaar mee.

Mijn simpele advies, doe dit alleen als je een voorliefde heb voor de auto. Een cabrio, zeker een 4-zitter is best wel onpraktisch. Je hebt een relatief kleine kofferbak, achterbank is krap als voorin 2 volwassen personen zitten van Nederlands postuur, op de snelweg heb je veel meer windruis, de auto is zwaarder (dus hogere wegenbelasting), vaak duurder in de verzekering en als je een softtop hebt, heb je extra onderhoud.

Ik heb zelf een voorliefde voor de BMW E36 en de cabrio was voor mij de ultieme rijdersauto. Het genot van in het voorjaar (meestal ging de kap eind maart voor het eerst open) weer open kunnen rijden woog voor mij op tegen de minpunten in het najaar en winter. Persoonlijk vind ik niks heerlijker dan met de auto open te kunnen rijden.

En in tegenstelling tot wat @Mar.tin aangeeft, Nederland is eigenlijk een perfect land voor cabrio's. Vanaf zo'n 20 graden (met zon vanaf 15 graden) kan je prima open rijden, en dat is vaak al in maart tot in de eerste helft van oktober en daarmee ruim een half jaar (7 maanden om precies te zijn). De perfecte temperatuur in mijn beleving is tussen de 20 en 25 graden.
Juist in de zomermaanden rij ik minder vaak open, omdat boven de 30 graden het juist helemaal niet meer prettig is om open te rijden. Je hebt geen schaduw en als je in een file komt of voor een verkeerslicht staat, brand je snel weg in de zon. Boven de 35 graden ging mijn cabrio sowieso niet meer open, ook rijdend is het dan al snel niet prettig meer en had ik liever de airco aan.

Omdat je aangeeft dat het je eerste auto is, neem ik aan dat je nog geen kinderen hebt, en mogelijk ook geen vriendin/vrouw. Dan is de beperking van de achterbank minder een punt (ik kocht hem ook toen ik nog single was). Voor een eerste auto zou ik persoonlijk vooral kijken naar wat je zelf wil (jij gaat erin rijden, niet je vrienden) en goed kijken naar de mogelijke kosten van onderhoud. Je genoemde Volvo is wat dat betreft een vrij veilige keuze. Voor zover ik weet heeft die auto niet heel veel kostbare problemen.

Een niet onbelangrijk aspect is wel de softtop. Hoe goed een canvas top ook onderhouden is, er zit een maximale levensduur aan. Fabrikanten geven 15 jaar als levensduur, in de praktijk is 20 tot 25 wel het maximale in noord-west Europa. Dit is wel afhankelijk van of de auto op straat geparkeerd staat, of droog in een garage. En het vervangen van een softtop is niet goedkoop, reken op €1500 voor een 4-zitter.
En je softtop zal lekken, vrijwel geen enkele softtop is 100% waterdicht. En met een softtop is het niet aan te raden om door een wasstraat te gaan, dus je zal met de hand moeten wassen. En de softtop moet je regelmatig wassen en impregneren (1 keer per 1 of 2 jaar, afhankelijk weer of hij binnen of buiten staat) om hem goed te houden. Doe je dat niet, dan takelt een softtop heel snel af en rij je binnen een paar jaar met een top die met ductape bij elkaar gehouden wordt en niet meer waterdicht is.

tldr; een 4-zittercabrio is onpraktisch, duur en je hebt last van veel windruis. Maar geeft met mooi weer het meeste rijplezier. Koop hem daarom alleen als je bereid bent deze minpunten voor lief te nemen. Anders kan je voor het zelfde bedrag doorgaans beter een sedan of coupé komen.

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Thanks deepbass, ik heb super veel gehad aan je review. ik heb een mat zwarte volvo c70 gezien en qua uiterlijk ben ik echt verliefd op dat model. ik zie mezelf al met wat vrienden in de zomer rijden in die auto naar het strand met wat goede toegevoegde speakers. het lijkt me ook wel leuk om te leren sleutelen als dat nodig i. ondanks het cabro rijden in de winter best wel een issue is lijkt het me voor in de zomer misschien wel echt het waard, om dat stuk in de zomer zoveel ervan te genieten. stel dat de overige tweaker gebruiksers komen met de perfecte auto die geen cabrio is maar er wel luxe uitziet en voldoet aan de comfort punten etc. kan het best zijn dat ik dan misschien voor die ga. (zie vorig stuk dat ik had geschreven met welke auto's ik er goed uit vond zien.).

Maar zoals jij zegt, met de cabrio ga je ondanks het gezeik dat je evt kan oplopen toch een hele leuk tijd tegemoet met de auto, en is het voor mijn 18e toch nog een best gave eerste auto.

ik wil jullie allen trouwens bedanken voor het continu reageren, ik kom echt telkens steeds meer bij de juiste beslissing, en leer super veel!! maar nog een paar ''antwoorden' en dan ben ik eruit denk ik.

Antwoorden op dit stuk zijn zeker welkom, en of jullie het eens zijn met mijn keuzes! :)

EDIT: Ik zit nu te kijken over de BMW 3 Serie's CI, ik weet niet wat het allemaal zegt, maar vanaf de 318CI zien die auto's er ook zo super gaaf en bruut uit. En liggen deze prijzen ook rond de 2,5-3,5! en om deze hier en daar te ''pimpen'' lijkt mij eigenlijk ook nog een gaaf project, ik heb al sommige gezien die dan bijvoorbeeld gewrapped zijn en dat oogt de auto zoveel nieuwer! wat is jullie mening?

[Voor 13% gewijzigd door YounessDK op 31-01-2021 01:38]


 • bombadil
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

bombadil

Iarwain Benadar

Colini schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 16:59:

Bedenk goed, dat een cabrio snel voor meer kosten kan zorgen, dan een normale auto.
Waarom?

Enkel het dak is echt anders. Dat maakt een cabrio niet meteen veel duurder. Zeker als je een handbediende kap hebt, bijv Z3, kan er niet veel mis.
Misschien een stapje hoger in de wegenbelasting maar an sich is een cabrio niet duurder in onderhoud dan dezelfde auto dicht.

"De ouwe Tom Bombadil is een vrolijk kwastje,Zijn laarzen zijn geel en knalblauw is zijn jasje, Want Tom, die de meester is, heeft geen ooit gevangen, Zijn liedjes zijn sterker en zijn benen zijn langer". (LotR)


 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
bombadil schreef op zondag 31 januari 2021 @ 09:28:
[...]

Waarom?

Enkel het dak is echt anders. Dat maakt een cabrio niet meteen veel duurder. Zeker als je een handbediende kap hebt, bijv Z3, kan er niet veel mis.
Misschien een stapje hoger in de wegenbelasting maar an sich is een cabrio niet duurder in onderhoud dan dezelfde auto dicht.
Lees de reactie van deepbass909 eens..

Een cabrio kost per jaar echt wel meer dan dezelfde type auto met een normaal dak.

- kans op hogere wegenbelasting ivm extra gewicht.
- verzekering
- zwaarder, dus hoger verbruik, dus meer tanken
- meer bewegende delen en meer electronica, dus grotere kans op storingen

Daarentegen, je kan hier in Nederland relatief veel met het dak open rijden. Dat is het, in mijn optiek, ook wel waard.

YoungDK, als je een leuke auto ziet, klik dan eens op de omcirkelde link. Dan kun je zien wat die auto je aan verzekering gaat kosten.Voor een BMW 318 CI uit 2003, te koop voor 3000 euro, kom ik uit op vanaf 183 euro per maand voor een WA verzekering als je 18 bent.

Voordeel van een wrap zijn:
- de kleur van de auto kun je aanpassen in de kleur die je wilt.
- het beschermt de originele lak
- en bij een oudere auto, ziet de auto vaak meteen nieuwer uit.

Als een auto al een wrap heeft bij aanschaf, dan is het veel lastiger te zien of er problemen met roest zijn of schade. Als de roestplek niet behandeld is voordat de wrap erop is gegaan, dan blijft het verder roesten daar. Auto kan dus in veel slechtere staat zijn dan dat je denkt

[Voor 14% gewijzigd door Colini op 31-01-2021 09:49]


 • MEN-O
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 18:57
C70 (Coupé) rijder hier met 11 jaar ervaring. Goede, onderhouden C70 Cabrio's gaan niet voor die bedragen weg. voor 3/4 K koop je een frikandel waar nog duizenden euro's aan kosten zit.

Zoals meer gezegd hier : doe het niet ! Deze auto's kosten handen vol geld om te onderhouden.

 • laurens0619
 • Registratie: Mei 2002
 • Nu online
Een autowrap is zo 2000-3000 euro, kun je beter een auto voor 5000-6000 kopen :)

Net zoals alles in het leven je kunt niet alles hebben:
Wil je een dikke auto voor weinig geld? Dan kom
Je vaak in een hoog risico gebied zoals die volvo. Is dat een auto met per definitie veel kosten? Weet je niet, het heeft wel een groot risico dat dat kan gebeuren maar wie weet valt het mee. Risico

Je kunt ook een aygo kopen, veeeeel lager risico maar ook
Geen dikke auto

Of je gaat gewoon veel meer geld bijleggen, dan kun je een dikke auto kopen met laag risico

Het is heel persoonlijk wat je wilt:
Moet die er dik uitzien?
Moet die lekker rijden?
Moet die cabrio gevoel hebben?
Moet die goedkoop zijn?
Wil je zo min mogelijk gedoe om van a naar b te gaan?

Kies maar :)

[Voor 14% gewijzigd door laurens0619 op 31-01-2021 09:59]

CISSP! Drop your encryption keys!


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
laurens0619 schreef op zondag 31 januari 2021 @ 09:57:
Een autowrap is zo 2000-3000 euro, kun je beter een auto voor 5000-6000 kopen :)

Net zoals alles in het leven je kunt niet alles hebben:
Wil je een dikke auto voor weinig geld? Dan kom
Je vaak in een hoog risico gebied zoals die volvo. Is dat een auto met per definitie veel kosten? Weet je niet, het heeft wel een groot risico dat dat kan gebeuren maar wie weet valt het mee. Risico

Je kunt ook een aygo kopen, veeeeel lager risico maar ook
Geen dikke auto

Of je gaat gewoon veel meer geld bijleggen, dan kun je een dikke auto kopen met laag risico

Het is heel persoonlijk wat je wilt:
Moet die er dik uitzien?
Moet die lekker rijden?
Moet die cabrio gevoel hebben?
Moet die goedkoop zijn?
Wil je zo min mogelijk gedoe om van a naar b te gaan?

Kies maar :)
In principe hoeft het geen cabrio te zijn als ik voor het zelfde geld ook gewoon een mooie bak kan kopen die lekker rijdt. maar van die simpele autootjes die je bewijs van spreken voor 500Euro kan kopen heb ik liever niet, dan stap ik liever op de fiets. en de vraag van waarom wil je een dikke bak met een budget van 3,5K is omdat het gewoon mogelijk is, maar ik weet niet precies welke. maar ja zoals ik zei: hij moet lekker rijden en er goed uit zien. tot de 3,5K.

Ik denk trouwens ook dat de C70 hem niet meer gaat worden als ik zo al jullie comments op een rijtje zet.

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

@YounessDK denk ook aan de kosten van onderhoud, en maandelijkse kosten van verz. ,bel, verbruik

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Hackus schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:02:
@YounessDK denk ook aan de kosten van onderhoud, en maandelijkse kosten van verz. ,bel, verbruik
Ja ik zit hier en daar te kijken en die mbw 318 CI zit op 350 per maand en dan heb je het over de verzekering.

 • _JGC_
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 20:25
bombadil schreef op zondag 31 januari 2021 @ 09:28:
[...]

Waarom?

Enkel het dak is echt anders. Dat maakt een cabrio niet meteen veel duurder. Zeker als je een handbediende kap hebt, bijv Z3, kan er niet veel mis.
Misschien een stapje hoger in de wegenbelasting maar an sich is een cabrio niet duurder in onderhoud dan dezelfde auto dicht.
Het is niet alleen het dak. Dat dak is nml onderdeel van de constructie. Chop je die eraf heb je nog geen veilige cabrio, daarvoor moet het hele chassis verstevigd worden.
Dat chassis is zwaarder, zorgt voor hogere wegenbelasting, verzekering, hoger verbruik. Het hogere gewicht zorgt ook voor zwaardere belasting op het onderstel, wat ook extra kosten met zich meebrengt (duurdere onderdelen, of vaker moeten vervangen).

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

YounessDK schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:06:
[...]


Ja ik zit hier en daar te kijken en die mbw 318 CI zit op 350 per maand en dan heb je het over de verzekering.
Je kunt beter met een goedkope auto eerst korting opbouwen. oa Opel Tigra misschien ?
https://www.autowereld.nl...uur-34528958/details.html

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Hackus schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:09:
[...]


Je kunt beter met een goedkope auto eerst korting opbouwen. oa Opel Tigra misschien ?
https://www.autowereld.nl...uur-34528958/details.html
Ja heb je wle gelijk in maar vind dat echt een vrouwen auto.

 • Kuusj
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 19:54

Kuusj

Ofwel varken in 't Limburgs

Hackus schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:09:
[...]


Je kunt beter met een goedkope auto eerst korting opbouwen. oa Opel Tigra misschien ?
https://www.autowereld.nl...uur-34528958/details.html
Probleem met 18 zijn en een auto is dat je altijd, overal, en voor ieder model, een exorbitante premie betaald. Of je nu een afgetrapt hok van 300,- koopt of een relatief nieuw model, het maakt allemaal niet uit.

Reken eens uit, 1 jaar géén auto kopen en van al dat uitgespaard geld een betere auto kunnen kopen. Dan begin je waarschijnlijk met een betere basis (qua onderhoud), dan betaal je wat minder premie omdat je een jaar ouder bent, en je hebt (waarschijnlijk) wat meer inkomen. Oftewel: beter te behappen. Neem eens 150,- per maand verzekering, 150,- per maand onderhoud, 50,- per maand wegenbelasting, 100,- brandstof (?). 450,- per maand. Afschrijving heb je niet echt meer, dus komen we voor een jaar op 5400,-. Wat ik gedaan heb toen ik 18 was en een daily auto wilde (klassieker had ik al nml), was dit bedrag maandelijks opzij zetten. Dat bleek toch een grotere uitdaging dan ik eerst had verwacht. Ik was toen ook weer een jaar of 2 genezen van het kopen van een daily, en al helemaal genezen van het kijken naar exotischere modellen.

R7 5800X - RX 6900XT - Kever '74 - 5,025kWp (15x SunPower X21-335BLK & SolarEdge SE5000HD)


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Kuusj schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:15:
[...]

Probleem met 18 zijn en een auto is dat je altijd, overal, en voor ieder model, een exorbitante premie betaald. Of je nu een afgetrapt hok van 300,- koopt of een relatief nieuw model, het maakt allemaal niet uit.

Reken eens uit, 1 jaar géén auto kopen en van al dat uitgespaard geld een betere auto kunnen kopen. Dan begin je waarschijnlijk met een betere basis (qua onderhoud), dan betaal je wat minder premie omdat je een jaar ouder bent, en je hebt (waarschijnlijk) wat meer inkomen. Oftewel: beter te behappen. Neem eens 150,- per maand verzekering, 150,- per maand onderhoud, 50,- per maand wegenbelasting, 100,- brandstof (?). 450,- per maand. Afschrijving heb je niet echt meer, dus komen we voor een jaar op 5400,-. Wat ik gedaan heb toen ik 18 was en een daily auto wilde (klassieker had ik al nml), was dit bedrag maandelijks opzij zetten. Dat bleek toch een grotere uitdaging dan ik eerst had verwacht. Ik was toen ook weer een jaar of 2 genezen van het kopen van een daily, en al helemaal genezen van het kijken naar exotischere modellen.
Jaa precies, maar wil deze zomer wel gewoon auto rijden maar heb echt geen idee welke dan.

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 19:56

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

YounessDK schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:11:
[...]


Ja heb je wle gelijk in maar vind dat echt een vrouwen auto.
Maw, niet macho genoeg voor je. Het was me uit eerdere reacties (dikke bak) al duidelijk dat het uiterlijk vertoon heel belangrijk voor je is.

Newsflash: het is 2021, iets als vrouwenauto bestempelen vind ik best denigrerend.

Als je graag een dikke bak wil rijden is dat niet moeilijk: gewoon verder sparen. Ik rij al heel wat jaren auto en het kost gewoon geld. Zo'n c70, zelfs als er niks direct kapot is (want dan ga je sowieso voor gaas) heeft ook gewoon hele dure running costs. En denk ook buiten olie benzine en banden: draagarmrubbers, lagers, uitlaatdelen. Allemaal slijtage spul en kost geld.

En hoe 'dikker' de bak hoe duurder. Als je met je vrienden op reis wil moet je jezelf afvragen wat belangrijker is: dat je daadwerkelijk met je vrienden op reis kunt op een betrouwbare en veilige manier, of dat je je vrienden wilt imponeren met een auto die je eigenlijk niet kunt betalen (en eventueel straks gezellig samen op de anwb staat te wachten).

Prioriteiten, stel ze.

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

YounessDK schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:11:
[...]


Ja heb je wle gelijk in maar vind dat echt een vrouwen auto.
Dat is bijna iedere cabrio natuurlijk :P

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
HTT-Thalan schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:20:
[...]


Maw, niet macho genoeg voor je. Het was me uit eerdere reacties (dikke bak) al duidelijk dat het uiterlijk vertoon heel belangrijk voor je is.

Newsflash: het is 2021, iets als vrouwenauto bestempelen vind ik best denigrerend.

Als je graag een dikke bak wil rijden is dat niet moeilijk: gewoon verder sparen. Ik rij al heel wat jaren auto en het kost gewoon geld. Zo'n c70, zelfs als er niks direct kapot is (want dan ga je sowieso voor gaas) heeft ook gewoon hele dure running costs. En denk ook buiten olie benzine en banden: draagarmrubbers, lagers, uitlaatdelen. Allemaal slijtage spul en kost geld.

En hoe 'dikker' de bak hoe duurder. Als je met je vrienden op reis wil moet je jezelf afvragen wat belangrijker is: dat je daadwerkelijk met je vrienden op reis kunt op een betrouwbare en veilige manier, of dat je je vrienden wilt imponeren met een auto die je eigenlijk niet kunt betalen (en eventueel straks gezellig samen op de anwb staat te wachten).

Prioriteiten, stel ze.
Jij legt die woorden in mijn mond, wie zegt dat ik het perse voor andere doe. ik wil gewoon zodra ik mijn auto heb geparkeerd gewoon dat gevoel hebben dat je toch nog een keer kijkt omdat je hem zo goed erit vind zien. niet gek toch? Als het aan mij ligt althans.

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 19:56

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

YounessDK schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:24:
Jij legt die woorden in mijn mond, wie zegt dat ik het perse voor andere doe.
ik wil gewoon zodra ik mijn auto heb geparkeerd gewoon dat gevoel hebben dat je toch nog een keer kijkt omdat je hem zo goed erit vind zien. niet gek toch? Als het aan mij ligt althans.
Waarom zou je trots zijn op het ontwerp van een auto als hij druppend/rokend langs de kant van de weg staat? Ik zou als ik jou was trots zijn op het kiezen van een auto die past bij je budget, dan weet je dat je achteraf een kleinere kans op verrassingen hebt. Het enige wapenfeit dat je kunt tonen als je naar die 'dikke bak' kijkt is dat je gek genoeg was om je hele budget op een potentieel zwart gat op wielen durfde stuk te slaan. Het is geen verdienste van jou ofzo. Je kan het draaien hoe je het wilt maar dit heeft gewoon met ego te maken :P.

Voor 2500-3000 euro koop je in het segment dat jij nu beoogt geen betrouwbare danwel goed onderhouden auto's. De meeste mensen zijn tegenwoordig heel internet-savvy en als ze wat verkopen weten ze wel te vinden of ze iets hebben dat geld waard is.

Als je iets betrouwbaars zoekt wil je zo veel mogelijk van de volgende factoren:

- iets dat overengineered is (zwaarder/beter geconstrueerd dan nodig)
- iets dat lage running costs heeft (want dan is de kans groter dat het ook uitgevoerd is)
- iets met onderhoudshistorie
- iets dat weinig kinderziektes kent
- en niet afgetrapt is (minpunten als er dikke velgen onder zitten maar geen historie van bekend is)

Voor een D segmenter moet je rekenen, zeker met die kilometerstand, op 2000 euro aan onderhoud per jaar buiten vaste lasten en brandstof. Dat kán betekenen dat je binnen een maand na aanschaf tegen een reparatie van 1000+ euro staat te kijken. Waarschijnlijk is dat geen optie voor je, anders had je het budget niet op 3k voor een 'dikke bak' gezet.

Voor 3k heb je een relatief jonge A of B segmenter met een praktische kofferbak en niet teveel kilometers. Dan moet je de eventuele bloemetjesbekleding of 1.x liter motor maar voor lief nemen.

[Voor 12% gewijzigd door HTT-Thalan op 31-01-2021 12:37]


 • Smobbo
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 18:51
Je kan ook nog kijken naar een Saab, vooral de jaren 90 modellen zijn best prima (generaal motors / Opel tijd zeg maar).

Mijn eerste auto was een 900 classic (geen cabrio overigens). Die heb ik voor 950€ gekocht en 70k km (4 jaar ongeveer) later ging hij voor onderdelen weg. Hoop lol mee gehad, maar voor die prijs krijg je ook gezeik ;) . Als je daar wel de lol van in kan zien dan is een oude auto kopen gewoon leuk.

Ik wilde ook geen standaard starlet ofzo als eerste auto, als gevolg daarvan natuurlijk wel een keertje de ANWB nodig gehad :+

 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Smobbo schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:49:
Je kan ook nog kijken naar een Saab, vooral de jaren 90 modellen zijn best prima (generaal motors / Opel tijd zeg maar).

Mijn eerste auto was een 900 classic (geen cabrio overigens). Die heb ik voor 950€ gekocht en 70k km (4 jaar ongeveer) later ging hij voor onderdelen weg. Hoop lol mee gehad, maar voor die prijs krijg je ook gezeik ;) . Als je daar wel de lol van in kan zien dan is een oude auto kopen gewoon leuk.

Ik wilde ook geen standaard starlet ofzo als eerste auto, als gevolg daarvan natuurlijk wel een keertje de ANWB nodig gehad :+
Ja, zeker een goeie!!

 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
https://www.autotrader.nl...pe=coupe&fuelType=benzine

Is ook een optie... Verzekering begint wel bij 165 euro per maand, maar onderhoud valt relatief mee.. na 1 jaar zal de verzekering al een stuk minder zijn.

Wegenbelasting is rond de 40 euro per maand.

Onderhoud is ook relatief goedkoop, mits je zelf een beetje handig bent. Goed adres voor "tuning" en eventueel wat onderhoud is https://www.akr-performance.nl/

Heb zelf een Civic coupe gehad ook, wel uit 1994.. running cost was erg laag voor me.

Neem wel iemand mee die verstand heeft van auto's om te kijken naar problemen.

 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Colini schreef op zondag 31 januari 2021 @ 12:56:
https://www.autotrader.nl...pe=coupe&fuelType=benzine

Is ook een optie... Verzekering begint wel bij 165 euro per maand, maar onderhoud valt relatief mee.. na 1 jaar zal de verzekering al een stuk minder zijn.

Wegenbelasting is rond de 40 euro per maand.

Onderhoud is ook relatief goedkoop, mits je zelf een beetje handig bent. Goed adres voor "tuning" en eventueel wat onderhoud is https://www.akr-performance.nl/

Heb zelf een Civic coupe gehad ook, wel uit 1994.. running cost was erg laag voor me.

Neem wel iemand mee die verstand heeft van auto's om te kijken naar problemen.
ja precies, maar zoiets met 5 deurs lijkt mij dus ideaal. Maat weet niet of dat op de markt staat

 • Smobbo
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 18:51

 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
Voor een 5 deurs moet je zoeken naar een sedan.

Persoonlijk vind ik deze niet sportief uitzien. Op AutoTrader staat er maar 1 te koop op dit moment.

De sedan zal wel zuiniger zijn over het algemeen. Daar zit meestal een geknepen v-tec blok in.

 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
Ziet er inderdaad mooi uit.. Al zou ik dan toch voor een Astra Twintop gaan. Redenen waarom:
- hardtop ipv softtop (vind ik persoonlijk prettiger heb ik gemerkt.
- voor die prijs vindt je een auto die 6 tot 8 jaar jonger is.
- de kleur
- ik gok dat het onderhoud ook wat goedkoper zal zijn. (2 liter turbo is heerlijk 😋, maar brengt wel meer kosten met zich mee qua motorisch onderhoud)

 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 20:30

-tom-562

Oliesjeik

Goedkope betrouwbare dikke bakken:
Lexus LS400 / GS300
Honda Legend / Accord Coupe
Mazda Xedos 9

Auto;s waar je wss niet leeg op loopt qua onderhoud en die vaak niet afgetrapt zijn (in tegenstelling tot de eerder genoemde BMW's e.d.). Je moet alleen wel bereid zijn om gewoon tegen de 100 euro (of meer, in geval van een LS400) per maand aan MRB af te tikken. Verzekering weet ik zo niet, dat zal niet extreem hoog zijn (relatief gezien.
Paar voorbeelden:
https://www.marktplaats.n...-24v.html?previousPage=lr

https://www.autowereld.nl...ies-33895731/details.html

https://www.marktplaats.n...xeno.html?previousPage=lr

https://www.marktplaats.n...-o-h.html?previousPage=lr

[Voor 36% gewijzigd door -tom-562 op 31-01-2021 13:26]

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
@-tom-562 ,

Ik gok dat TS ergens tussen de 18 en 20 jaar is, gezien dat de verzekering voor een BMW 318 CI hem rond de 350 euro per maand zou kosten. Het zal ook zijn eerste auto zijn, dus nog geen schadevrije jaren.

Ga er maar van uit dat voor de door jou genoemde auto's dit ongeveer hetzelfde zal zijn.

Ben wel met je eens dat de door jou genoemde auto's ook erg leuk zijn.

 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
-tom-562 schreef op zondag 31 januari 2021 @ 13:20:
Goedkope betrouwbare dikke bakken:
Lexus LS400 / GS300
Honda Legend / Accord Coupe
Mazda Xedos 9

Auto;s waar je wss niet leeg op loopt qua onderhoud en die vaak niet afgetrapt zijn (in tegenstelling tot de eerder genoemde BMW's e.d.). Je moet alleen wel bereid zijn om gewoon tegen de 100 euro (of meer, in geval van een LS400) per maand aan MRB af te tikken. Verzekering weet ik zo niet, dat zal niet extreem hoog zijn (relatief gezien.
Paar voorbeelden:
https://www.marktplaats.n...-24v.html?previousPage=lr

https://www.autowereld.nl...ies-33895731/details.html

https://www.marktplaats.n...xeno.html?previousPage=lr

https://www.marktplaats.n...-o-h.html?previousPage=lr
Jaaa deze auto's zien er inderdaad heel tof uit! Hier kan ik zeker wat mee. Maar deze zijn dus wel betouwbaar qua onderhoud?

 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 20:30

-tom-562

Oliesjeik

Colini schreef op zondag 31 januari 2021 @ 13:32:
@-tom-562 ,

Ik gok dat TS ergens tussen de 18 en 20 jaar is, gezien dat de verzekering voor een BMW 318 CI hem rond de 350 euro per maand zou kosten. Het zal ook zijn eerste auto zijn, dus nog geen schadevrije jaren.

Ga er maar van uit dat voor de door jou genoemde auto's dit ongeveer hetzelfde zal zijn.

Ben wel met je eens dat de door jou genoemde auto's ook erg leuk zijn.
Oef, ik heb net even gekeken, ik zie inderdaad dat zoiets als een GS300 ook gewoon 315 euro per maand kost :D Dat had ik niet verwacht
YounessDK schreef op zondag 31 januari 2021 @ 13:39:
[...]


Jaaa deze auto's zien er inderdaad heel tof uit! Hier kan ik zeker wat mee. Maar deze zijn dus wel betouwbaar qua onderhoud?
Je kan het nooit met zekerheid zeggen natuurlijk, maar statistisch gezien zijn deze auto's stuk voor stuk super betrouwbaar

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • Knul
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:36
Met de kanttekening dat als er iets stuk gaat, je gelijk nat gaat. Onderdelen van Lexus en Honda zijn extreem duur.

 • Yucon
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:56

Yucon

*broem*

Je zei iets over in de stad wonen en korte afstanden. Dat is ook wel iets om met zo'n cabrio mee te nemen.. cabrio's met een linnen kap zijn vaak een beetje klam van binnen, ook als ze niet lek zijn. Om dat niet uit de klauwen te laten lopen moet hij toch wel regelmatig goed warm worden van binnen anders wordt het steeds erger naar mate de winter vordert. Oh ja, en neem er een met een werkende(!) airco. Naast koelen maken ze ook de lucht droog en dat heb je in de winter toch wel nodig.

 • SgtElPotato
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 16:03
YounessDK schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 14:56:
Mijn vraag
Ik wil binnenkort mijn eerste auto gaan kopen, het lijkt mij leuk om een cabrio te rijden met mijn vrienden in de zomer. een prima 4 persoons cabrio heb je alleen als je praat over de volvo c70 uit 1999-2002. deze kosten rond de 2000-3500 euro. maar ik krijg van vrienden te horen dat je voor die prijs een 10x betere auto kan kopen de dan geen cabrio is maar wel stukken beter.
ik zelf heb niet veel verstand van auto's en wil daarom de tweakers vrienden vragen om advies.
Is de Volvo C70 cabriolette een goede wagen voor de prijsklasse of is er een andere betere cabrio voor die prijsklasse m met 4 persoons?
En stel dat je voor deze pijs een beter auto kan kopen, welke zouden jullie dan aanraden?

Mvg
Younessdk

[Afbeelding]
De C70 is echt wel een leuke auto! Er zijn wat kwaaltjes, maar met een T5 of 2.5T heb je motorisch niet heel veel problemen. Alleen het probleem dat je veel moet tanken.

Anders voordeel is dat onderdelen echt spot goedkoop zijn voor dit soort volvo's. Heb er zelf een gehad en raam mechanismes, radio's en weet ik veel wat kun je bij iedere auto sloper voor (in verhouding) geen geld kopen.

 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 20:30

-tom-562

Oliesjeik

Bij deze 2.5T's willen de cilinderwanden nog wel eens scheuren. Verder hebben ze alle 5-cilinder kwaaltjes zoals verstopte PCV's en o-ringen in het onderblok die gescheurd kunnen zijn (en je dus kans hebt om spontaan oliedruk te verliezen, dat is meestal meteen einde motorblok).
Onderdelen zijn idd wel goedkoop, er zijn veel slopers en mechanisch/onderhuids is bijna alles uitwisselbaar met de V70 of S70

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • Yucon
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:56

Yucon

*broem*

Wat dacht je dat de verzekering zegt als je een 2.5T als eerste auto wil verzekeren?

 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Yucon schreef op zondag 31 januari 2021 @ 14:04:
Wat dacht je dat de verzekering zegt als je een 2.5T als eerste auto wil verzekeren?
Ja ik zag het later ook 350 per maand aan verzekering echt absurd

 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
YounessDK schreef op zondag 31 januari 2021 @ 13:39:
[...]


Jaaa deze auto's zien er inderdaad heel tof uit! Hier kan ik zeker wat mee. Maar deze zijn dus wel betouwbaar qua onderhoud?
Alles is relatief. Die auto's verkies ik ook boven de eerder genoemden maar het blijven oude auto's. Het is niet de vraag of ze betrouwbaar zijn maar of ze betrouwbaarder zijn.

En dan nog. Die auto's waren duur en nu misschien goedkoop maar qua onderdelen blijven de meeste duur tenzij je zelf handig genoeg bent. Ga er gewoon vanuit dat eender welke oude dure bak je koopt je duizend euro kwijt bent aan je eerste reparatie of aan een mankement.

 • Yucon
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:56

Yucon

*broem*

YounessDK schreef op zondag 31 januari 2021 @ 13:39:
[...]


Jaaa deze auto's zien er inderdaad heel tof uit! Hier kan ik zeker wat mee. Maar deze zijn dus wel betouwbaar qua onderhoud?
Ik heb toen ik ongeveer jouw leeftijd was een accord met 300k gekocht. "Want die is dan net ingereden". Nou, dat heb ik geweten.. :')

 • bombadil
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

bombadil

Iarwain Benadar

Colini schreef op zondag 31 januari 2021 @ 09:42:
Lees de reactie van deepbass909 eens..

Een cabrio kost per jaar echt wel meer dan dezelfde type auto met een normaal dak.
[knip]
Ik heb de reactie gelezen en die gaat meer over onpraktisch zijn dan kosten bij cabrio`s. Onpraktisch maar leuk, helemaal mee eens. Dat de kosten niet zoveel schelen, dat is ook niet zo gek want voor de meeste modellen zijn de standaard slijtgageonderdelen gelijk aan de dichte versies. Eigenlijk is alleen het dak een aandachtspunt.

Ik rij sinds 2008 cabrio (diverse modellen, als eerste of tweede auto). Ik heb 1x het dak vervangen van mijn Z3 uit 1999. Dat was zelfs preventief want na 20 jaar mocht dat wel, al was het dak nog altijd lekvrij. . Bij de specialist (Memelink) voor dit type en zijn duurste kap, nog altijd minder dan 1.000 euro. €1.000/ 20 jaar = € 50 per jaar. Laat het bij een 4 zitscabrio 50% duurder zijn. Dus check de staat van het dak als je koopt en niet teveel zorgen maken
Let wel; nieuwe cabrio`s als een 6 jaar oude A3 cabrio, dat kan wel heel duur worden ivm bizar ontwerp bij VAG. Maar ja, koop eens een nieuwe koplamp voor een moderne auto; ga je ook failliet.
Klasse hoger in de wegenbelasting zou €100 per jaar schelen. Door rustiger rijden pak je het brandstofverschil ook wel weer terug.

WA-verzekering is in mijn ervaring niet duurder, cabriorijders staan bekend als veilige, rustige rijders, waarschijnlijk juist omdat dat minder 'veilig aanvoelt'. En cabrio`s worden vaker gebruikt als 2e auto met dus minder kans op gebruik in pekel, als pakezel of andere mishandelingen dus dat scheelt weer wat.

Elektronica en pompen is vaak bij de oudere modellen wel gebruikt voordelig op te lossen. Het aandachtspunt om je zorgen over te maken (want dat is er wel) zijn de metalen daken. Complexer en bij sommige merken storingsgevoelig, daar moet je je even op inlezen voor het kopen en bij problemen naar een specialist gaan die weet wat ie doet ipv de garage om de hoek of de dealer die veel uren in zoekwerk steekt. Dus kosten cabrio tov dicht model moeten niemand weerhouden; die verschillen zijn beperkt.

Juist als eerste auto. Je hebt geen gezin, maakt niet te veel kilometers is zo`n leuke onpraktische cabrio een aanrader. Later kan dat niet meer ivm kinderen, veel kilometers maken.
Maar als (onderhouds)budget een grote rol speelt, dan ben ik het helemaal eens met de reacties; koop geen grote zware auto (dicht en open is dan alletwee onverstandig) maar een kleine (goedkope) betrouwbare; een Twingo, Yaris, dat soort spul.

[Voor 13% gewijzigd door bombadil op 31-01-2021 14:20]

"De ouwe Tom Bombadil is een vrolijk kwastje,Zijn laarzen zijn geel en knalblauw is zijn jasje, Want Tom, die de meester is, heeft geen ooit gevangen, Zijn liedjes zijn sterker en zijn benen zijn langer". (LotR)


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
bombadil schreef op zondag 31 januari 2021 @ 14:14:
[...]

Ik heb de reactie gelezen en die gaat meer over onpraktisch zijn dan kosten bij cabrio`s. Onpraktisch maar leuk, helemaal mee eens. Dat de kosten niet zoveel schelen, dat is ook niet zo gek want voor de meeste modellen zijn de standaard slijtgageonderdelen gelijk aan de dichte versies. Eigenlijk is alleen het dak een aandachtspunt.

Ik rij sinds 2008 cabrio (diverse modellen, als eerste of tweede auto). Ik heb 1x het dak vervangen van mijn Z3 uit 1999. Dat was zelfs preventief want na 20 jaar mocht dat wel, al was het dak nog altijd lekvrij. . Bij de specialist (Memelink) voor dit type en zijn duurste kap, nog altijd minder dan 1.000 euro. €1.000/ 20 jaar = € 50 per jaar. Laat het bij een 4 zitscabrio 50% duurder zijn. Dus check de staat van het dak als je koopt en niet teveel zorgen maken
Let wel; nieuwe cabrio`s als een 6 jaar oude A3 cabrio, dat kan wel heel duur worden ivm bizar ontwerp bij VAG. Maar ja, koop eens een nieuwe koplamp voor een moderne auto; ga je ook failliet.
Klasse hoger in de wegenbelasting zou €100 per jaar schelen. Door rustiger rijden pak je het brandstofverschil ook wel weer terug.

WA-verzekering is in mijn ervaring niet duurder, cabriorijders staan bekend als veilige, rustige rijders, waarschijnlijk juist omdat dat minder 'veilig aanvoelt'. En cabrio`s worden vaker gebruikt als 2e auto met dus minder kans op gebruik in pekel, als pakezel of andere mishandelingen dus dat scheelt weer wat.

Elektronica en pompen is vaak bij de oudere modellen wel gebruikt voordelig op te lossen. Het aandachtspunt om je zorgen over te maken (want dat is er wel) zijn de metalen daken. Complexer en bij sommige merken storingsgevoelig, daar moet je je even op inlezen voor het kopen en bij problemen naar een specialist gaan die weet wat ie doet ipv de garage om de hoek of de dealer die veel uren in zoekwerk steekt. Dus kosten cabrio tov dicht model moeten niemand weerhouden; die verschillen zijn beperkt.

Juist als eerste auto. Je hebt geen gezin, maakt niet te veel kilometers is zo`n leuke onpraktische cabrio een aanrader. Later kan dat niet meer ivm kinderen, veel kilometers maken.
Maar als (onderhouds)budget een grote rol speelt, dan ben ik het helemaal eens met de reacties; koop geen grote zware auto (dicht en open is dan alletwee onverstandig) maar een kleine (goedkope) betrouwbare; een Twingo, Yaris, dat soort spul.
He thanks voor je comment. dus als ik het zo mag samenvatten zeg jij, gewoon die c70 doen?

Mn pa heeft trouwens een goeie vriend van hem met een garage die alles altijd doet voor een vriendenprijs zegmaar, dus dat zit dan wel mee indien ik iets moet vervangen

 • Destruction
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 20:31

Destruction

(ex-)Automonteur

YounessDK schreef op zondag 31 januari 2021 @ 14:07:
[...]


Ja ik zag het later ook 350 per maand aan verzekering echt absurd
En dat dan nog los dan de vraag of ze je ook echt zouden accepteren met 18 jaar, 0 schadevrije jaren icm zo'n auto.

Daar komt ook telkens het verhaal vandaan om te beginnen met een Corsa, Polo, Starlet/Yaris, etc.. Die zijn over het algemeen nog vrij goedkoop te verzekeren als je net begint (al kan dat stiekem ook zomaar 80 euro per maand kosten voor WA :X Toen ik begon was dat ongeveer de helft...).

Overigens zag ik dat je een Vectra GTS benoemde, met een 2.2. Dat is niet het beste plan, maar daar kan opel freak @McKaamos je vast meer over vertellen :P Hij heeft zelf een Vectra GTS uit 2006, met een 1.8 onder de kap. Dat rijdt overigens ook prima :)

Uiteindelijk rijdt je een auto voor jezelf, en niet voor je vrienden. Ik heb mooie luxe (en snelle) sloepen gehad, en ik heb lelijke hokken gehad. En die waren op hun eigen manier even cool 8) Sommige auto's komen nog wel eens ter sprake, terwijl die toch al jaren geleden naar de sloop gegaan zijn en inmiddels tot meerdere generaties frisdrank blikjes gerecycled zijn :+

Reken echt eens goed door wat een auto je kost. Verzekering, wegenbelasting, brandstof, reserveringen voor onderhoud, etc... Hoe dikker je wil rijden als beginner, hoe duurder het zal worden. Die BMW bijvoorbeeld kan je dan zomaar maandelijks 600 euro kosten.

Ik ben absoluut petrolhead/autoliefhebber, maar dat is toch een absurd bedrag voor een auto :? Ik zou het er niet voor over hebben in ieder geval. Dan maar wat minder cool, en gewoon een leuk scheurbakje kopen om no-claim mee op te bouwen, zodat je uiteindelijke "droomauto" later een stuk goedkoper voor je deur staat :)

En inderdaad, zie en vraag @deepbass909 over hoe het is om een cabrio als enige en dagelijkse auto te hebben. Dat was geloof ik ook echt niet altijd feest.

Citroen Berlingo 2.0HDi '05 | Yamaha FZS600 Fazer '00 | Gravity is a myth, earth sucks.


 • MEN-O
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 18:57
Ik heb het even nagekeken, in 2020 had ik € 2100 aan (reparatie) kosten / onderhoud aan mijn C70 T5.

En dat is gemiddeld elk jaar wel zo. En dan is er eigenlijk niet echt iets bijzonders bij.

 • McKaamos
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

McKaamos

Master of the Edit-button

YounessDK schreef op zaterdag 30 januari 2021 @ 23:39:
Als ik nu zo een beetje kijk in de doorgestuurde link, vind ik de nieuwe seat ibiza 5 deurs, BMW 318 Ci
,Audi A3, volkswagen Golf, en de opel vectra GTS 2.2 vond ik er ook suuuper hard en mooi eruitzien. die staan erop voor 2500 euro. dit soort auto's vind ik dus ook super gaaf en zijn dus nog een stuk meer betaalbaar ook. dus als jullie iets van zo een auto, kunnen schetsen en daar ideale van weten zou ik echt super tevreden zijn!!!
Heb t halve topic niet gelezen, maar ik werd getipt dat de Vectra GTS 2.2 werd genoemd hier.
Hoi @Destruction ! :+

Koop m niet, ga voor de 1.8 van 2006 of recenter.
Korte samenvatting: de 2.2 (na 2005 iig) is een direct injection en heeft de reputatie niet blij te zijn met ethanol in de benzine. Je moet er dus altijd super98 in mikken.
Daarbij zit er meer leven in de laatste variant (2006+, Z18XER, 140PK). Die rijdt serieus leuker en kan prima tegen ethanol/E10 benzine.
De paar PK die je mist vs de 2.2 ga je niet missen, de 1.8 is een stuk geavanceerder en gerafineerder.
Beide flinke zuipschuiten ook. De 1.8 doet 1op10 in de stad als je je gedraagt, en 1op14 op de snelweg bij constant 110kmh.
De 2.2 doet t nog iets slechter dan dat.

De 1.8 heeft ook maar twee zwakke puntjes. Dat zijn de pakkingen van de oliekoeler en 'rare' brandstoftoevoer gerelateerde foutmeldingen (zoals P0170) wanneer er een vacuumlek is. Beide niet gek duur om te fixen in onderdelen. Arbeidsloon om t te laten doen is meervouden duurder. Zelf doen is aan te raden.
Koplampen kunnen ook cloudy worden. Polijsten of vervangen is de remedie. Heb je de af-fabriek Xenon en wil je vervangen, dan is dat behoorlijk aan de prijs. (650+ de set voor kale koplampen, zonder de stuurelectronica en xenonlampjes)

Maja, wel hele fijne wagens, heerlijk ruim, recente modellen (2006+) zitten standaard goed in de opties. Oudere versies hebben met regelmaat nog raamslingers en dat soort ongein.

De 2006 facelift is imho ook erg mooi om te zien. Heel blij met m'n eigen GTSje :)

Edit:
En wat Destruction ook zegt. Reken even na wat t kost om een sloep te rijden.
Voor een GTS 1.8 moet je rekenen op +/- 170 euro MRB per kwartaal. Verzekering is afhankelijk van je leeftijd en aantal schadevrije jaren. Voor mij is het nog geen 3 tientjes voor WA+ bij 30dkm per jaar, maar ik zit ook al ruim 10 jaar buiten de risicogroep en heb ook zoiets aan schadevrije jaren.
Mijn vaste laten liggen dus op ongeveer 90 euro per maand.
Onderhoud doe ik zoveel mogelijk zelf, eventueel met hulp van vrienden. Ik weet de onderhoudskosten dus goed te beperken.
2 jaar en een paar maanden geleden gekocht, +/- 40dkm gereden, kostenhistorie:
Nieuwe schokbrekers achter: 75 euro voor 2st Bilstein B4
Servicebeurtje: (olie, filters, bougies, interieurfilter) 100 euro
APK: 350 euro, incl 2 nieuwe banden @ 100 euro p/s
Koplampglas gaar: vervangen voor kale units en stuurmodules overgebouwd. 650 euro
APK: 300 euro, gebroken veer, moest een paar lampjes terugbouwen naar OEM (had LED die afkeur waren)
Oliekoeler vervangen: 80 euro (nieuwe koeler, pakkingen, nieuwe olie+filter, KVS, uitlaatpakking)
Lekkende kvs thermosensor: 15 euro
APK: geen opmerkingen, 55 euro
To-do: Distributieset, ongeveer 200 euro incl servicebeurt
Zet het totaal op 1825 euro voor 2,5jaar, dus ongeveer 60 euro per maand.

Totaal: 150 euro per maand gemiddeld.
Exclusief brandstof, wat over 2,5 jaar ook iets van 4000 euro is :P Dus nog eens 130 euro per maand aan benzine gemiddeld. Maar ik rij het laatste jaar niet zoveel meer ivm pandemie, dus dat waren eerder periodes waar ik 200+ euro per maand benzine weg stookte.

Nog een edit:
Dat is nog even buiten beschouwing gelaten dat ik nog wat dingetjes het gepimpt.
Dat zijn kosten die niet noodzakelijk zijn en dus ook niet in de berekening zitten.

[Voor 28% gewijzigd door McKaamos op 31-01-2021 19:28]

Hey, pssssst! Wanna buy some stuf? | Opel Vectra C GTS 1.8 '06 | Honda CBR600F '97 | Honda Magna V30 '85


 • MadMarky
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
Destruction schreef op zondag 31 januari 2021 @ 15:10:
[...]


En dat dan nog los dan de vraag of ze je ook echt zouden accepteren met 18 jaar, 0 schadevrije jaren icm zo'n auto.

Daar komt ook telkens het verhaal vandaan om te beginnen met een Corsa, Polo, Starlet/Yaris, etc.. Die zijn over het algemeen nog vrij goedkoop te verzekeren als je net begint (al kan dat stiekem ook zomaar 80 euro per maand kosten voor WA :X Toen ik begon was dat ongeveer de helft...).
[...]
De premies zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Die Suzuki Alto die Wilf laatst kado wilde doen kost een 18-jarige gewoon €115 per maand aan WA verzekering. En dat was bij de goedkoopste aanbieder op Independer :X
Bij een sportievere/snellere/zwaardere auto zal dat er niet beter op worden ben ik bang. Vaste lasten en verzekering zijn echt wel een grote kostenpost als beginnend bestuurder, ik zou dat even goed nakijken voordat je een auto koopt die je op het oog hebt. Een jaar wachten tot je 19 bent scheelt ook al weer een slok op een borrel.

🖥️ | 🚗


 • Destruction
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 20:31

Destruction

(ex-)Automonteur

MadMarky schreef op zondag 31 januari 2021 @ 16:55:
[...]

De premies zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Die Suzuki Alto die Wilf laatst kado wilde doen kost een 18-jarige gewoon €115 per maand aan WA verzekering. En dat was bij de goedkoopste aanbieder op Independer :X
Dan snap ik de berichten wel dat jongeren zegmaar hun interesse in een eigen auto een beetje verliezen. Ze hebben het dan uiteindelijk wel zelf veroorzaakt, maar als je al 115 euro per maand moet betalen om in een schoenendoosje met wielen zoals een Alto te rijden snap ik wel dat zoiemand liever blijft fietsen :X

Citroen Berlingo 2.0HDi '05 | Yamaha FZS600 Fazer '00 | Gravity is a myth, earth sucks.


 • _JGC_
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 20:25
Als ik kijk naar wat mijn 206SW WA zou kosten zonder korting ga je ook al richting 75 per maand. Dan nog toeslag voor <24 erbij en je betaalt je blauw.

Edit: verzekering via een goede tussenpersoon ipv via internet afsluiten wil ook nog wel helpen om je premie omlaag te krijgen.

[Voor 30% gewijzigd door _JGC_ op 31-01-2021 17:42]


 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 20:22

deepbass909

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Destruction schreef op zondag 31 januari 2021 @ 15:10:
[...]
En inderdaad, zie en vraag @deepbass909 over hoe het is om een cabrio als enige en dagelijkse auto te hebben. Dat was geloof ik ook echt niet altijd feest.
De dingen die ik er mee heb gehad over de jaren, hingen meer samen met dat het een auto met meer dan 3 ton op de teller en 20 jaar oud, dan specifiek cabrio.
Grootste minpunt van de BMW (ik weet niet hoe het met andere cabrio's is), is dat je boven de 100km/u erg veel windruis begint te krijgen en praten in de auto lastig wordt. Moderne cabrio's zijn daar wel beter in.

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
Ik denk dat ik naar het grotendeel van het advies moet luisteren en gewoon als eerste auto een auto van een paar honderd kopen om schade vrije jaren op te bouwen en een groter budget voor nog een betere auto maar dan als tweede auto ofc. Dit is volgensmij de beste oplossing en heb ik eigenlijk zeker geen problemen mee, het kost minder en is handiger voor mijzelf, toch?

Nu is de vraag, over welke auto gaan we het dan hebben als ik spreek over een auto die weinig kost maar wel rijdt, en lage maandelijkse kosten heeft?

 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 20:30

-tom-562

Oliesjeik

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021

 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
deepbass909 schreef op zondag 31 januari 2021 @ 17:40:
[...]


De dingen die ik er mee heb gehad over de jaren, hingen meer samen met dat het een auto met meer dan 3 ton op de teller en 20 jaar oud, dan specifiek cabrio.
Grootste minpunt van de BMW (ik weet niet hoe het met andere cabrio's is), is dat je boven de 100km/u erg veel windruis begint te krijgen en praten in de auto lastig wordt. Moderne cabrio's zijn daar wel beter in.
Is alweer ff geleden dat ik met het dak open reed (helaas 😋) op de autoweg maar wij kunnen nog normaal met elkaar als we het doen. We hebben dan wel de ramen omhoog en een windscherm omhoog staan.

Kan in elk geval niet wachten tot het weer boven de 10 graden is en een beetje zonnig. Dan gaat de dak weer omlaag met rijden 😋..

Betreft trouwens een Astra Twintop uit 2006.

 • sigmundfreund
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 19:04
Okay, ik zou zelf zeggen gewoon doen die Volvo maar je moet het echt financieel kunnen trekken inderdaad. Zeker de verzekering kan een killer zijn, maar houd goed internetverzekeraars in de gaten. Je bent jong, je mag er van genieten maar realiseer jezelf dat het een bodemloze financiële put is.

Wil je dan alsnog "verstandig" schadevrije jaren opbouwen, maar niet te veel inleveren op ruimte? Geloof me, je gaat er geen date mee ophalen maar de Mitsubishi Carisma met de 1.6 (de 1.8 is discutabel, maar kan leuker zijn) is vrijwel onverwoestbaar en goedkoop in de maandlasten. Je hebt plek voor 4 volwassenen, 5 als je het je vrienden echt wil aandoen op de achterbank en in de kofferbak kan je ook nog wel het eea in kwijt. Zoek 'm in lichtblauw, grijs of oranje, het liefste in de shogun uitvoering, dan valt het aan de buitenkant nog allemaal mee. Zeker met de donkere koplampen. Geef niet meer dan 1500-2000 er aan uit en stop de rest in onderhoud. Sterker nog, koop nog een leuke set wielen erbij en bespaar niet op de banden. Restant van je budget wat je nog overhoudt kan je nog gebruiken om de audio dragelijk te maken.

Over twee jaar ruil je dat ding weer in op iets wat je leuker vindt, en dan al een stuk betaalbaarder is.

 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
sigmundfreund schreef op zondag 31 januari 2021 @ 22:02:
Okay, ik zou zelf zeggen gewoon doen die Volvo maar je moet het echt financieel kunnen trekken inderdaad. Zeker de verzekering kan een killer zijn, maar houd goed internetverzekeraars in de gaten. Je bent jong, je mag er van genieten maar realiseer jezelf dat het een bodemloze financiële put is.

Wil je dan alsnog "verstandig" schadevrije jaren opbouwen, maar niet te veel inleveren op ruimte? Geloof me, je gaat er geen date mee ophalen maar de Mitsubishi Carisma met de 1.6 (de 1.8 is discutabel, maar kan leuker zijn) is vrijwel onverwoestbaar en goedkoop in de maandlasten. Je hebt plek voor 4 volwassenen, 5 als je het je vrienden echt wil aandoen op de achterbank en in de kofferbak kan je ook nog wel het eea in kwijt. Zoek 'm in lichtblauw, grijs of oranje, het liefste in de shogun uitvoering, dan valt het aan de buitenkant nog allemaal mee. Zeker met de donkere koplampen. Geef niet meer dan 1500-2000 er aan uit en stop de rest in onderhoud. Sterker nog, koop nog een leuke set wielen erbij en bespaar niet op de banden. Restant van je budget wat je nog overhoudt kan je nog gebruiken om de audio dragelijk te maken.

Over twee jaar ruil je dat ding weer in op iets wat je leuker vindt, en dan al een stuk betaalbaarder is.
Heel leuk hoe je dit allemaal hebt beschreven man ahhah!! Maar dan spreek je alsnog weer over een 2000euro die je uitgeeft aan n auto omdat je voor de makkelijke keuze gaat. Dan koop ik liever dus de peugeot 206 en dan rij ik daar minimaal een jaartje mee, jaartje schadevrij opgebouwt en dan kijken voor de volvo of eigenlijk misschien wel nog een betere cabrio en dan de zomer 2022 lekker rijden met een goede cabrio die niet al te oud is en die goed onderhouden is. Met dus een lagere verzekering en ook gewoon een hoger budget.

Maar zeker thanks voor je toevoeging!
appreciated

 • McKaamos
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

McKaamos

Master of the Edit-button

Het ligt er heel erg aan hoe je er financieel voor staat op maandelijkse basis, en hoe fluctuerend dat is.
Met 18 heb je nog geen volledig minimumloon.
Misschien ben je nog aan de studie en werk je een bijbaantje in de vrijetijd.

Een flink budget hebben voor een auto is maar 1 stukje van het verhaal. Je moet ook elke maand de vaste lasten betalen, geld opzij zetten voor het onderhoud en er ook nog mee kunnen rijden (c.q. benzine kopen).
Is er na je inkomen geen geld meer om te sparen, dan recover je nooit van de deuk die de aanschaf van de auto heeft opgelevert.

Ik neem maar even aan dat je op termijn ook nog op jezelf wil gaan wonen. Een huis aankleden is best prijzig. 1500 euro om een vloertje te leggen is geen raar bedrag.
Misschien heb je een partner of vind je er in de nabije toekomst een. Gezellig samen wonen, trouwen, huis kopen? Het is goed als je nu alvast wat geld aan de kant kan zetten, want dat zijn allemaal best wel dure geintjes. Een dikke Vec, BMW, Volvo, etc zijn er niks bij.

Maargoed, je situatie kan natuurlijk heel anders zijn.
Ik had een Corsa A als eerste auto. Welgeteld een maandje of 4 voordattie afgekeurd werd en het 3x zo duur was om te fixen dan de auto waard was. Hop, op de bult en toen een Calibra gekocht waar ik 4 jaar in gereden heb. Da's een grote bak. 1250kg, 2liter motor, slechte reputatie bij verzekeraars.
Goed, ik was al 24+ dus dat scheelde best wel. Zat met 0 jaren schadevrij toch aan de 65 euro per maand voor een simpele WA verzekering, 50euro per maand MRB en dan het onderhoud (viel mee, deed veel zelf, onderdelen ook relatief cheap) en vrij hoog brandstof verbruik.
Maar het kon uit want ik had een baan, geen studie meer en zat wegens omstandigheden nog bij m'n ouders. Geld zat :P

Kortom, je moet het voor jezelf even uitrekenen of het te verantwoorden is. Kom je in de knoop als je een maand wat minder uurtjes kan werken? Of heb je zelfs dan genoeg om nog bij te sparen? In het laatste geval zou ik stellen dat je het prima kan doen.
Financieel besparend is het dan niet, maar wel te verantwoorden.

Dus ja, ik snap de keus om toch even goedkoper te gaan rijden.
Ik ben zelf nogal biassed richting Opel en zou dan een Corsa C kiezen. De 1.2 16v's zijn redelijk zuining in de stad en redelijk vlotjes. Op de snelweg vallen ze een beetje tegen. Ik had er 1 toen we nog 130kmh mochten, dan zuipt zo'n klein blokje veel door hoge toeren. Vectra GTS is net zo zuinig/onzuinig bij dergelijke snelheden.
Maargoed, het is een goedkoop ding in de vaste lasten, onderhoud is vrij goedkoop (helft of minder van Vec GTS), aanschaf is niet zo gek duur en ze zijn er wel in vrij luxe uitvoeringen met alle nodige elektrische snufjes, airco, etc. (kijk b.v. naar de Sport of Silverline van 2003-2005)

Hey, pssssst! Wanna buy some stuf? | Opel Vectra C GTS 1.8 '06 | Honda CBR600F '97 | Honda Magna V30 '85


 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 20:22

deepbass909

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Colini schreef op zondag 31 januari 2021 @ 21:50:
[...]


Is alweer ff geleden dat ik met het dak open reed (helaas 😋) op de autoweg maar wij kunnen nog normaal met elkaar als we het doen. We hebben dan wel de ramen omhoog en een windscherm omhoog staan.

Kan in elk geval niet wachten tot het weer boven de 10 graden is en een beetje zonnig. Dan gaat de dak weer omlaag met rijden 😋..

Betreft trouwens een Astra Twintop uit 2006.
Ik moet daar ook wel bij zeggen dat met het dak open het stiller is dan met het dak dicht. Of dat een eigenschap van mijn cabrio is, of komt omdat het canvas dak versleten is (naden zijn kapot aan het gaan en hij gaat bol staan).
Sowieso is het geluid anders, met het dak open is het geluid doffer, met het dak dicht zitten er meer hoge tonen in.

Met winddeflector en ramen omhoog is het verrassend stil.

Maar jij hebt waarschijnlijk recenter open gereden dan ik ;) Mijn cabrio staat sinds november 2019 geschorst voor restauratie en is op het moment in alles behalve bruikbare staat.

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • YounessDK
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 11-02-2021
McKaamos schreef op maandag 1 februari 2021 @ 00:45:
Het ligt er heel erg aan hoe je er financieel voor staat op maandelijkse basis, en hoe fluctuerend dat is.
Met 18 heb je nog geen volledig minimumloon.
Misschien ben je nog aan de studie en werk je een bijbaantje in de vrijetijd.

Een flink budget hebben voor een auto is maar 1 stukje van het verhaal. Je moet ook elke maand de vaste lasten betalen, geld opzij zetten voor het onderhoud en er ook nog mee kunnen rijden (c.q. benzine kopen).
Is er na je inkomen geen geld meer om te sparen, dan recover je nooit van de deuk die de aanschaf van de auto heeft opgelevert.

Ik neem maar even aan dat je op termijn ook nog op jezelf wil gaan wonen. Een huis aankleden is best prijzig. 1500 euro om een vloertje te leggen is geen raar bedrag.
Misschien heb je een partner of vind je er in de nabije toekomst een. Gezellig samen wonen, trouwen, huis kopen? Het is goed als je nu alvast wat geld aan de kant kan zetten, want dat zijn allemaal best wel dure geintjes. Een dikke Vec, BMW, Volvo, etc zijn er niks bij.

Maargoed, je situatie kan natuurlijk heel anders zijn.
Ik had een Corsa A als eerste auto. Welgeteld een maandje of 4 voordattie afgekeurd werd en het 3x zo duur was om te fixen dan de auto waard was. Hop, op de bult en toen een Calibra gekocht waar ik 4 jaar in gereden heb. Da's een grote bak. 1250kg, 2liter motor, slechte reputatie bij verzekeraars.
Goed, ik was al 24+ dus dat scheelde best wel. Zat met 0 jaren schadevrij toch aan de 65 euro per maand voor een simpele WA verzekering, 50euro per maand MRB en dan het onderhoud (viel mee, deed veel zelf, onderdelen ook relatief cheap) en vrij hoog brandstof verbruik.
Maar het kon uit want ik had een baan, geen studie meer en zat wegens omstandigheden nog bij m'n ouders. Geld zat :P

Kortom, je moet het voor jezelf even uitrekenen of het te verantwoorden is. Kom je in de knoop als je een maand wat minder uurtjes kan werken? Of heb je zelfs dan genoeg om nog bij te sparen? In het laatste geval zou ik stellen dat je het prima kan doen.
Financieel besparend is het dan niet, maar wel te verantwoorden.

Dus ja, ik snap de keus om toch even goedkoper te gaan rijden.
Ik ben zelf nogal biassed richting Opel en zou dan een Corsa C kiezen. De 1.2 16v's zijn redelijk zuining in de stad en redelijk vlotjes. Op de snelweg vallen ze een beetje tegen. Ik had er 1 toen we nog 130kmh mochten, dan zuipt zo'n klein blokje veel door hoge toeren. Vectra GTS is net zo zuinig/onzuinig bij dergelijke snelheden.
Maargoed, het is een goedkoop ding in de vaste lasten, onderhoud is vrij goedkoop (helft of minder van Vec GTS), aanschaf is niet zo gek duur en ze zijn er wel in vrij luxe uitvoeringen met alle nodige elektrische snufjes, airco, etc. (kijk b.v. naar de Sport of Silverline van 2003-2005)
Het is meer dat ik het zonde vind om het geld dat ik heb te investeren in iets dat ik had kunnen besparen. En dan heb ik het over 100€ per maand minimaal als ik het heb over enkel het verschil tussen 0 en 1 schadevrije jaar. Dus dan vind ik het zelf gewoon dom investeren. Dus heb dan liever een jaartje een stuk minder goeie auto om volgend jaar gewoon lekker een auto kan kopen waar ik geen schuldgevoel over kriig als het gaat om de hoeveelheid verzekering kosten die ik had kunnen besparen en beter had kunnen apart leggen. Het probleem ligt niet heel erg bij het niet hebben van de maandelijkse kosten hamdullilah maar meer dat het geen slimme keuzes zijn, vandaar. Los van dat een volvo c70 verzekeren voor €350 per maand echt niet normaal is natuurlijk! Haahah. Dus nu maar ff een jaartje minimaal noclaim opbouwen denk ik. En inderdaad die opel corsa is ook een goeie beginnersauto had ik gehoord!

 • Colini
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-03 21:59
deepbass909 schreef op maandag 1 februari 2021 @ 01:22:
[...]


Ik moet daar ook wel bij zeggen dat met het dak open het stiller is dan met het dak dicht. Of dat een eigenschap van mijn cabrio is, of komt omdat het canvas dak versleten is (naden zijn kapot aan het gaan en hij gaat bol staan).
Sowieso is het geluid anders, met het dak open is het geluid doffer, met het dak dicht zitten er meer hoge tonen in.

Met winddeflector en ramen omhoog is het verrassend stil.

Maar jij hebt waarschijnlijk recenter open gereden dan ik ;) Mijn cabrio staat sinds november 2019 geschorst voor restauratie en is op het moment in alles behalve bruikbare staat.
De Twintop heeft een hardtop, dus niet te vergelijken met een softtop qua geluid met het dak dicht.

Wat je zegt mbt de hoge tonen, dat zou heel goed kunnen liggen aan slechte afsluiting, dat zal na je restauratie wellicht weg / verbeterd zijn.

Ik had het cabrio topic ook gevonden, en zag de restauratie al voorbij komen.. ben benieuwd naar het eindresultaat, veel succes ermee !!!

 • Knul
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:36
deepbass909 schreef op maandag 1 februari 2021 @ 01:22:
[...]


Ik moet daar ook wel bij zeggen dat met het dak open het stiller is dan met het dak dicht. Of dat een eigenschap van mijn cabrio is, of komt omdat het canvas dak versleten is (naden zijn kapot aan het gaan en hij gaat bol staan).
Sowieso is het geluid anders, met het dak open is het geluid doffer, met het dak dicht zitten er meer hoge tonen in.

Met winddeflector en ramen omhoog is het verrassend stil.

Maar jij hebt waarschijnlijk recenter open gereden dan ik ;) Mijn cabrio staat sinds november 2019 geschorst voor restauratie en is op het moment in alles behalve bruikbare staat.
Ik denk ook altijd dat het met het dak open stiller is dan met het dak dicht (op hogere snelheden dan), maar dat is zeker niet het geval kan ik je vertellen :+

 • snmght
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 11:20

snmght

imho dan he

WZAWZ een fucking farce


 • Mrs Redhair
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:20
Fiat Barchetta gehad en daar veel, heel veel plezier mee gehad. 1.8 blokje en gewoon een rap tweezittertje.

Maarrrrr, eerste auto is nooit een leuk ding, eerder practisch. Want je hebt hem nodig voor werk oid, koop nooit een auto voor je 'vrienden' Zij betalen niet de running costs van jouw auto. Die koop je voor jezelf.

Goedkoopste auto die ik gereden heb is een Daihatsu Cuore geweest. Gekocht voor €1200 toen hij 10 jaar oud was. Stro lag nog op de achterbank. Ik heb daar 8 jaar mee gereden, zonder echte problemen. Enigste was een verstopt filter in de benzinetank. Ik heb toen de luchtcompressor op de benzineleiding gezet en plop daar ging het filter in de tank. Nu moest ik wel zorgen dat rotzooi uit die tank niet in de carburateur kon komen. Dat heb ik opgelost met een los benzinefilter tussen de brandstofleiding naast de carburateur. Af en toe uitspoelen en rijden maar weer.

Zoek vooral in de japanse hoek voor je eerste auto, want betrouwbaar, maar dure onderdelen. Je moet nog rijervaring opdoen, dus een paatje is zo geraakt, en daar ben je ziek van. Jammer als het dan die dikke bak betreft.

Schadevrije jaren opbouwen is echt een ding, het scheelt gewoon serieus geld, waar we allemaal hard voor moeten werken.

Leuke auto's van mij : Pontiac Firebird Formula 455 uit 1971, Chevy Blazer K5 uit 1976. Fiat Barchetta.

Nu een Volvo V40 2013 en een 12 jaar oude Ford Ka met 27.000 km op de teller.

Instagram:Ambitielozemeisjes | Путин, иди на хуй


 • snmght
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 11:20

snmght

imho dan he

Mocht je voor de 'goedkopere' optie gaan en het 'dikke bak' scenario laten varen maar toch enigzins richting een cabrio willen gaan dan kun je overigens niet om de Twingo's met schuifdakje heen. Ik heb er zelf geen gehad maar drie vrienden van mij wel. Zijn nog erg praktisch ook met dank aan de verschuifbare achterbank en voor een habbekrats te vinden. Overzicht van die autootjes is ook heel goed in orde, voorkomt weer enkele beginnersfoutjes zeg maar. ;)

WZAWZ een fucking farce


 • Destruction
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 20:31

Destruction

(ex-)Automonteur

Mrs Redhair schreef op maandag 1 februari 2021 @ 15:58:

Leuke auto's van mij : Pontiac Firebird Formula 455 uit 1971, Chevy Blazer K5 uit 1976. Fiat Barchetta.
De restauratie van die Formula 455 (blauw?) kan ik me nog wel herinneren. Begon je toen niet met eenzeldde Firebird uit '72 oid? Er staat me vaag iets van bij dat iemand aan de ene auto begon en uiteindelijk een andere tegenkwam en toen die maar gerestaureerd heeft :+

Citroen Berlingo 2.0HDi '05 | Yamaha FZS600 Fazer '00 | Gravity is a myth, earth sucks.


 • Stefan..
 • Registratie: December 2021
 • Laatst online: 23-12-2021
Goede avond,

Hier zie ik je vraag voor de volvo.

Zelf heb ik 2 volvos. Daarbij zijn deze allebij op een kilometer stand van 3 ton!
Er zijn amper peoblemen mee ik heb zelf: v40 2.0T automaat uit 99 en een volvo c70 cabrio 2.0t 5 cilinder. Ik rij allebij de autos al een aantal jaar ze bevallen me heel goed. Onderhoud hierin is makkelijk te leren en overal is ruimte voor onder de motorkap!

Voor beginners auto raad ik JUIST een volvo aan met de reden van betrouwbaarheid van volvo. Zeker de oude modellen. Vind het jammer dat het hier zo afgewezen word!

 • MadMarky
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
Stefan.. schreef op woensdag 22 december 2021 @ 02:07:
[...]
Vind het jammer dat het hier zo afgewezen word!
VOOR EEN 18-JARIGE

🖥️ | 🚗


 • Stefan..
 • Registratie: December 2021
 • Laatst online: 23-12-2021
Zelf was ik 20 toen ik ze haalde!
En ik was begonnen met een MG TF toen ik 18 was dat was geen handige keus.

Maar zo een volvo. JE ZIT VEILIG. Daar staat heel volvo voor... juist goed voor EEN 18 JARIGE.
Grtz stefan

 • Harrie
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 14:15

Harrie

NederVlaming

Stefan.. schreef op donderdag 23 december 2021 @ 06:43:
Zelf was ik 20 toen ik ze haalde!
En ik was begonnen met een MG TF toen ik 18 was dat was geen handige keus.

Maar zo een volvo. JE ZIT VEILIG. Daar staat heel volvo voor... juist goed voor EEN 18 JARIGE.
Grtz stefan
De vraag is nu wel bijna een jaar oud. Ben wel benieuwd wat @YounessDK nu uiteindelijk gekocht heeft.
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee