Nee, je lijkt het nog steeds niet te begrijpen. Anders had je allang je posts over 32A, 50A, 2e nul etc. doorgestreept.
Als je drie fasen hebt met erg grote 3e, 6e, 9e, etc. harmonische stromen kun je inderdaad in de problemen komen met de nul gezien deze stromen optellen ipv tegen elkaar wegstrepen, maar dit is niet het topic om dat te bespreken, want totaal niet van toepassing hier.
Anoniem: 511810 schreef op vrijdag 18 september 2020 @ 20:54:
TOTAAL OFFTOPIC
[...]
Plaat: SIEMENS EX875FVC1E
Oven: SIEMENS HB89E54
Specificaties EX875FVC1E SIEMENS
Aansluiting
Frequentie
50/60 Hz
Montagewijze
Opbouw
Aansluitspanning
220-240 V
Aansluiting op aantal fasen
2
Aansluitwaarde
7400 W
Lengte aansluitsnoer
110 cm
En ja, ik heb deze apparaten (zoals eerder gemeld) al open gehad en BEGRIJP dat het 'werkt' tussen fase en 0 en NIET tussen fase en fase. En ja, ik begrijp dat 3 gelijke gebruikers over fase 0 op alle drie de fases geen nul stroom produceren.
Weet ik het zeker? JA want ik heb deze apparaten geopend (niet precies dit model, maar een voorloper) en de Renesas RJH65T14 zit met zijn absoluut max spec precies tegen de gelijkgerichte spanning van het net (wat aangesloten was op fase en nul) aan en kan in deze applicatie echt niet op 690V, ook de condensatoren (MKPH 400V 0.68 uF van MC Elec ) zou ik niet graag op gelijkgerichte 400V aansluiten. Gaat niet goed komen.
En Ja, zoals je ziet kun je twee gelijke of twee aparte fases aansluiten op dit apparaat, maar GEEN 3 fases
toon volledige bericht
Waar heb ik (of iemand anders hier) gezegd dat je persé alledrie zou moeten gebruiken?
Overigens hebben veel van die platen een loze klem waar je perfect een ongebruikte 3e fase op kunt parkeren. En anders gebruik je een 4-aderig netsnoer, dop je 1 ader af, voeg je er twee samen, whatever. Hoe dan ook heb je dan helemaal (in tegenstelling tot wat jij bij herhaling blijft beweren) geen 2e nulader nodig, want 16A op L1 en 16A op L2 geeft 16A door de nul. Kwestie van 120 graden verschoven sinussen optellen.
Anoniem: 511810 schreef op vrijdag 18 september 2020 @ 20:54:
(simpelweg geen aansluiting voor, en als je het toch probeert (er zijn immers 5 klemmen) gaat je zekering eruit want dan sluit je een fase kort met de nul, of je kunt natuurlijk proberen de randaarde aansluiting voor de derde fase te gebruiken. Hoe dan ook wordt die NIET gebruikt om iets anders op te warmen dan of je zekering of jezelf.
Goed zo??
Nee. Je gaat compleet voorbij aan het feit dat met een 25A hoofdzekering het niet netjes is daar 2x16 (=32) op aan te sluiten. Dat de 3e fase van een krachtgroep niet gebruikt wordt door een 7 kW plaat doet er verder niet toe.
Anoniem: 511810 schreef op vrijdag 18 september 2020 @ 21:01:
[...]
De aansluitingen van de aardlekschakelaars zijn duidelijk bedoeld voor één kabel (vandaar ook de draad geleider of hoe zo'n uitstulping ook mag heten). Op de hoofdschakelaar mag en kan twee kabels wel degelijk: de schroefklem accepteert hier dan ook 2 kabels aan weerszijden van de schroef en ik meen dat op de foto ook te kunnen zien.
Vergeet niet dat de electriciën langs geweest is en gemeten heeft dat op de ingang van de hoofdschakelaar geen stroom binnen komt. Het enige wat we nu nog steeds niet gezien hebben is de huiszijde van de meter (en die is normaal niet verzegeld).
Hmm, net ff op je eerste foto gekeken, er zit dus wel degelijk een zegeltje (wel een ander type) op de huiskant van je slimme meter. Ik vraag me oprecht af of je dat niet gewoon mag verwijderen (je kunt immers toch niets illegaals aan die zijde). Bel eens met je netwerk beheerder en vraag of je op die plek mag meten (of laten meten als je alleen een stroomschroevendraaier hebt) Zou in principe niets mogen uitmaken voor de electriciteitsleverancier, ik denk dat dat bovenste 'loodje' er door de installateur op eigen initiatief op gezet is.
Nee die worden er door de netbeheerder op gezet. Sommige monteurs zetten echter meer zegels dan anderen. Zo zijn er die op de HAK maar 1 zegel heel losjes er op zetten waardoor je hem dus wel open krijgt.

Anoniem: 511810 schreef op vrijdag 18 september 2020 @ 12:10:
[...]
Nope, inductieplaten van Siemens (en ik heb er echt wel goed naar gekeken want ik had een krachtaansluiting in de keuken) allemaal 2x220. Dus zonder 0 geen feest en bij gebruik twee groepen dus ook 2 nullen nodig.
(moet het overigens nog aanpassen, maar dat terzijde)
Wacht even; jij hebt de juiste aansluiting weggehaald en er een kookgroep voor teruggeplaatst?
[
Voor 5% gewijzigd door
o1o92o2o op 19-09-2020 00:40
]