Toon posts:

Debuggen Unifi WiFi netwerk

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • kaandorp
  • Registratie: November 1999
  • Laatst online: 10-08 12:35
Ik heb een Unifi netwerk thuis wat soms voor vreemde problemen zorgt. Ik heb een Unifi powered switch met hierop drie Unifi accesspoints, een CloudKey en een USG.

Het issue is dat het access point op de slaapkamer soms geen WiFi meer levert op mobiele devices. Devices die al in de slaapkamer staan, zoals een Apple TV blijven het wel doen. Het gaat dus om devices die zich nieuw aanmelden op het AP. Ik vermoed dus dat het een DHCP probleem is. Als ik SSH in de AP kan ik gewoon pingen naar bestaande devices als de Apple TV en naar 8.8.8.8. Maar mobiele devices krijgen een link local adres.

Ik vind het gek dat ik met zo'n systeem dan niet makkelijk even de logs kan bekijken en het probleem kan lokaliseren. Ook zie je in de cloudkey alles op groen staan.

Ik heb geSSHed naar het AP en heb de /var/log/messages deels kunnen downloaden. Die staan hier:
https://pastebin.com/KVKV6dYy

Iemand enig idee waar te zoeken?

Beste antwoord (via kaandorp op 01-09-2021 12:09)


  • Janoz
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 08:59

Janoz

Moderator Devschuur®

!litemod

Na veel issues en heel veel klachten van mijn medebewoners (" Pap, jij bent toch nerd, waarom werkt het hier dan nooit??) heb ik gewoon oudere firmware teruggezet op mijn AP's. Met versie 4.3.28.11361 heb ik vervolgens nauwelijks problemen gehad.

Ken Thompson's famous line from V6 UNIX is equaly applicable to this post:
'You are not expected to understand this'

Alle reacties


  • HKLM_
  • Registratie: Februari 2009
  • Laatst online: 06:27
Je denkt dat het aan dhcp ligt maar zoekt het vervolgens op de Ap? Daarvoor moet je op de usg zijn (via de controller/ web interface of cli) hoe groot heb je je dhcp pool gemaakt in je netwerk?

Hier kan je vinden hoe je de dhcp log opvraagt.
https://community.ui.com/...c7-4db3-9137-1e0de34ff5f3

[Voor 26% gewijzigd door HKLM_ op 08-07-2020 20:53]

👩‍🚀 -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- 🚀


  • kaandorp
  • Registratie: November 1999
  • Laatst online: 10-08 12:35
Ik zoek het in de AP, omdat de DHCP verder prima functioneert. Alleen niet op die specifieke AP. Als ik naar beneden loop met m'n iPhone dan krijg ik direct een adres.

Ik zie trouwens net op het UI forum dat er een topic van 46 pagina's (!) is waar mijn probleem exact besproken wordt.

https://community.ui.com/...92e0-361b78d3b48d?page=46

Ik ben helaas niet de enige dus 😒

  • kosz
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 18-08 18:15
Ik zou het eerst even vaststellen wat er nu wel of niet voorbij komt van en naar de desbetreffende ap, dus even een port-mirror aanmaken van de port waar de ap aan hangt en met wireshark analyseren. DHCP /discover/offer/request/ack.

  • koenfehrmann
  • Registratie: Oktober 2015
  • Laatst online: 17-06 15:21
Sinds vandaag heb ik hier ook last van. Ik kan niet inloggen op de WiFi beneden maar boven wel. Mijn iPad daarintegen werkt beneden wel. Erg raar. Heeft iemand een oplossing? Ik ervaar steeds meer storingen etc met Ubiqiti en overweeg het hele spul eruit te halen en eruit te gooien. Erg vervelend

  • DukeBox
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 08:34

DukeBox

Voor je 't weet wist je 't nie

Ik werk regelmatig met unify en ook ik ben dit probleem meermaals tegengekomen. Vaak lost een reboot van de AP het probleem dan op maar eens in de zoveel tijd komt het weer terug. Opvallend is dat het vaak ook dezelfde AP's zijn die dit probleem vertonen. Helaas komt het maar weinig voor maar ik zal eens 2 AP's wisselen welke dus nooit en af en toe dit probleem geven om de overige infra uit te sluiten.

Duct tape can't fix stupid, but it can muffle the sound.


  • koenfehrmann
  • Registratie: Oktober 2015
  • Laatst online: 17-06 15:21
DukeBox schreef op zondag 8 augustus 2021 @ 15:59:
Ik werk regelmatig met unify en ook ik ben dit probleem meermaals tegengekomen. Vaak lost een reboot van de AP het probleem dan op maar eens in de zoveel tijd komt het weer terug. Opvallend is dat het vaak ook dezelfde AP's zijn die dit probleem vertonen. Helaas komt het maar weinig voor maar ik zal eens 2 AP's wisselen welke dus nooit en af en toe dit probleem geven om de overige infra uit te sluiten.
Reboot = stekker eruit en er in?

  • DukeBox
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 08:34

DukeBox

Voor je 't weet wist je 't nie

Resultaat is denk ik het zelfde maar ik reboot hem vanuit de controller.

Duct tape can't fix stupid, but it can muffle the sound.


  • koenfehrmann
  • Registratie: Oktober 2015
  • Laatst online: 17-06 15:21
Bedankt ik ga het proberen

  • koenfehrmann
  • Registratie: Oktober 2015
  • Laatst online: 17-06 15:21
Het is gelukt! Bedankt voor de snelle reactie.

  • The Eagle
  • Registratie: Januari 2002
  • Laatst online: 01:40

The Eagle

I wear my sunglasses at night

Ik heb iets dergelijks ook ervaren toen ik mijn AP's aangaf dat ze dfs kanalen mochten gebruiken. Daarna zag je ze telkens wachten, leek wel of ze in een loop zaten. Reboot was workaround, dfs gebruik uit de fix :)

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)


  • Will_M
  • Registratie: Maart 2004
  • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

The Eagle schreef op zondag 8 augustus 2021 @ 16:39:
Ik heb iets dergelijks ook ervaren toen ik mijn AP's aangaf dat ze dfs kanalen mochten gebruiken. Daarna zag je ze telkens wachten, leek wel of ze in een loop zaten. Reboot was workaround, dfs gebruik uit de fix :)
Waarschijnlijk had jij, vanwege je thuislocatie, in de controller dan ook regelmatig meldingen / ALERTS van AP's welke zichzelf voor de 5Ghz. even op NON-ACTIEF zetten vanwege een Radar detectie en dus Channel-Swap?

In de 'ALERTS' komen die dingen als 'INFORMATIONAL' binnen en dus niet als ERROR of als WARNING, je moet dus sowieso aangeven dat je dat soort meldingen ook wilt gaan zien.



Met 'regionale' vliegvelden in Budel / Eindhoven / Gilze-Rijen / Volkel op 'loop-afstand' (en vrij actieve helicopters van de KLPD / ANWB welke regelmatig érg laag overvliegen) heb je nog wel eens wat van dat soort meldingen, al moet ik zeggen dat ik ondanks de meldingen (over 4 Nano-HD AP's) géén last heb van niet werkende verbindingen en/of DHCP time-outs. Controller mag/moet hier zelf alles regelen qua kanalen en roaming en doet dat bij mij gewoon goed. Als een AP zo'n DFS detectie doet dan gaat er naar alle verbonden devices éérst een melding uit dat het AP van Channel gaat veranderen én dat de client dus ook even moet gaan wisselen.

Misschien wel een leuk artikeltje aangaande DFS om even te lezen.

Ik heb 't hier overigens ook al wel een aantal keer meegemaakt dat ALLE AP's welke op een DFS kanaal aan het zenden/ontvangen waren ineens van de 5Ghz. weg waren. Dan zijn de 'Amerikaanse Jongens' uit het Duitse Geilenkirchen weer eens bezig met het oefenen van 'doorstarts' op Volkel met d'r oude Boeïng 727 AWACS 'rommel / herriemakers' :9

Die 'Disconnect' van AP-02 triggerde ik overigens per-ongeluk zelf doordat ik een verkeerde switch poort zonder PoE gooide.... :X

[Voor 21% gewijzigd door Will_M op 08-08-2021 17:39]

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


Acties:
  • Beste antwoord
  • +1Henk 'm!

  • Janoz
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 08:59

Janoz

Moderator Devschuur®

!litemod

Na veel issues en heel veel klachten van mijn medebewoners (" Pap, jij bent toch nerd, waarom werkt het hier dan nooit??) heb ik gewoon oudere firmware teruggezet op mijn AP's. Met versie 4.3.28.11361 heb ik vervolgens nauwelijks problemen gehad.

Ken Thompson's famous line from V6 UNIX is equaly applicable to this post:
'You are not expected to understand this'


  • kaandorp
  • Registratie: November 1999
  • Laatst online: 10-08 12:35
Janoz schreef op maandag 9 augustus 2021 @ 10:18:
Na veel issues en heel veel klachten van mijn medebewoners (" Pap, jij bent toch nerd, waarom werkt het hier dan nooit??) heb ik gewoon oudere firmware teruggezet op mijn AP's. Met versie 4.3.28.11361 heb ik vervolgens nauwelijks problemen gehad.
Dit is uiteindelijk ook mijn oplossing geweest. Ik ben zelfs nog een stukje verder terug in de tijd gegaan. Ik heb nu alle access points op 4.3.20.11298 geflashed. Ik heb een aantal maanden terug nog een keer de laatste firmware geprobeerd. Direct weer problemen met hoge latency en connectie problemen. Terugflashen naar 4.3.20.11298 en alle problemen zijn weg.

Ik blijf dit bizar vinden en hoewel mijn problemen zijn opgelost vind ik het nog steeds vreemd dat je bij zo'n geavanceerd systeem niet gewoon ergens een uitgebreide duidelijke logging kunt terugvinden die je kan helpen bij het debuggen van de problemen.

  • ThinkPad
  • Registratie: Juni 2005
  • Laatst online: 08:57

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
@Will_M Je kan ook een hoger, niet-DFS kanaal pakken: robertwebbe in "Mag je in Nederland wifi kanalen 138, 142 en 144 gebruiken?" die worden in NL niet standaard gebruikt, maar is wel gewoon toegestaan.

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.

Pagina: 1



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee